Jaarprogramma 2013

4
Programma 2013 ‘Het zout der aarde……’ Vereniging Vrijzinnige Protestanten Assen

description

Agenda 2013 VVP Assen

Transcript of Jaarprogramma 2013

Page 1: Jaarprogramma 2013

Programma 2013

‘Het zout der aarde……’Vereniging Vrijzinnige Protestanten Assen

Page 2: Jaarprogramma 2013

Nieuwjaarsbijeenkomst.

Zondag 13 januari van 15.00 -17.30 uur in één van de zalen van de Jozefkerk.Het is een goede traditie om elkaar op één van de eerste zondagen van het nieuwe jaar te ontmoeten. Begeleid door een kopje koffie, een glaasje, een versterking van de inwendige mens, én: Genieten van het zout der aarde ….

Jaarvergadering.

Donderdag 14 februari van 20.00 - 22.00 uur. De Open Hof.Het wel en wee van de VVP komt aan de orde, de mondiale crises gaat het plaatselijke niet voorbij. Waar zijn oplossingen te vinden om toch op inspirerende wijze als vereniging de toekomst in te gaan.

Samenleven in verscheidenheid - hebben we de kunst

verleerd?

Donderdag 28 februari van 14.30 - 16.30 uur. De Open Hof. Prof. dr. mr. Wibren van de Burg, hoogleraar rechtsfilosofie, voormalig landelijk voorzitter van de Remonstrantse Broederschap, constateert dat mensen de kunst van omgaan met verschillen hebben verleerd. Tolerantie is bijna tot een verdacht begrip geworden. De inleider kiest voor een vrijzinnige benadering voor leven met verscheidenheid in een multiculturele samenleving.

Inspiratieochtend met Dennis Coenraad.

Zondag 17 maart van 10.30 -12.00 uur. Dgz. kerk.De inspirerende en bevlogen beeldhouwer Dennis Coenraad verbindt met behulp van PowerPoint de wordingsgeschiedenis van de aarde en de mens met zijn eigen beeldhouwproces; hij schiep prachtige gebeeldhouwde portretten van o.a. Willem Barnard, Pater van Kilsdonk, Henk van Ulsen e.a.

Page 3: Jaarprogramma 2013

100- jarig bestaan landelijke VVP.

Zaterdag 6 april, Woudschoten, Zeist. Houdt u deze datum in uw agenda vrij. Het belooft een zeer feestelijke dag te worden met muziek, gesproken woord en theater!

Vreemdeling …. Hoezo?

Woensdag 10 april van 20.00 - 22.00 uur. De Open Hof.Van beroep is Mamadou Congo Coördinator Arbeidsparticipatie bij Vluchtelingenwerk en weet als geen ander wat het betekent om als vluchteling in een totaal andere samenleving terecht te komen. Een boeiend verhaal met humor, brede handgebaren en bovenal met aansprekende voorbeelden verteld!

Inspiratieochtend met Kirsten Benschop.

Zondag 9 juni van 10.30 -12.30 uur. Dgz. kerk.Solovoorstelling ‘Adempauze’ is het verhaal van Vera, die op haar dertigste een gelijknamig romandebuut schrijft. Inspirerend gespeeld blijkt het een bijna thrillerachtige reconstructie van gebeurtenissen. ‘Adempauze’ toont hoe liefde, geloof en doorzettingsvermogen haar hebben gebracht tot waar zij nu, tien jaar later staat.

Klaagliedjes in de Abdijkerk.

Zondag 1 september in samenwerking met het Drents Museum leest Foekje Dijk Judith Herzberg, Maarten Groen omlijst het geheel met muzikale klanken.

Het niet-westerse denken in de Hebreeuwse Bijbel.

Donderdag 17 oktober 20.00 - 22.00 uur. De Open Hof.Dr. Jan Vaessen uit Gasselte neemt ons mee naar de wondere wereld van de Bijbel, die zeker niet voor de Westerse mens geschreven werd, en dus vertaling behoeft.

Page 4: Jaarprogramma 2013

Hoe moeten we de taal van de Tenach interpreteren en wat doet zij met de mens in het dagelijks leven?

Inspiratieochtend met de klezmergroep Mja Mera.

Zondag 27 oktober van 10.30 – 12.00 uur. Dgz. kerk.De melancholische klanken van de Klezmermuziek zullen voor liefhebbers geen introductie behoeven. Zij, die minder bekend zijn met deze muziek zullen genieten van stem, snaar en toets, afgewisseld met herinneringen en anekdotes, zoals in de betekenis van hun naam verscholen ligt: ‘Op een dag ….’

De Dode Zeerollen nabij.

Donderdag 14 november 14.30 – 16.30 uur. De Open Hof.De reis naar Israël was voor Wim en Dity Postma een ervaring van belang. Samen nemen ze ons mee op een intrigerende reis langs historische plaatsen, bijbelse verhalen en hoogtepunten uit de cultuur van het Middellandse Zee gebied.

Kerstavonddienst.

Dinsdag 24 december 20.00 - 21.30 uur. Dgz. kerk.Vanuit de stilte van de adventstijd een dienst in warme sfeer en (on)bekende liederen die het feest van de geboorte inluiden. Met medewerking van ’t A-Koortje, organiste Tiny van Nimwegen en predikante Foekje Dijk

Meer informatie in Nieuwsbrief, Kerkblad en Website!

Informatie: 0592 34 31 19

Website: http://www.vrijzinnig.nl/assen

https://twitter.com/VVPAssen

Doopsgezinde kerk: Oranjestraat 13

De Open Hof: Sleutelbloemstraat 1