Jaarboek 2012-2013

155
Jaarboek MVV ’27 Seizoen 2012/2013

description

 

Transcript of Jaarboek 2012-2013

Page 1: Jaarboek 2012-2013

Jaarboek MVV ’27Seizoen 2012/2013

Page 2: Jaarboek 2012-2013

1

Jaarboek MVV ’27 seizoen 2012 - 2013

MVV ’27, Maasland

Page 3: Jaarboek 2012-2013

2

Colofon

© 2013 MVV ‘27 Omslagontwerp: MVV ’27, MaaslandFoto’s: Gerard JordaanTeksten: Leden van MVV ’27 en Ben van Mil

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

No part of this book may be reproduced in any form, by print, photoprint, microfilm or any other means without written permission from the publisher.

2013, MVV ’27

Page 4: Jaarboek 2012-2013

3

Inhoudsopgave

Colofon 2 Inhoudsopgave 3 Voorwoord 4 Augustus 2012 5 September 2012 15 Oktober 2012 24 November 2012 32

December 2012 44 Januari 2013 61

Februari 2013 69

Maart 2013 80

April 2013 101

Mei 2013 129

Juni 2013 146

Page 5: Jaarboek 2012-2013

4

Voorwoord

Voor u ligt alweer het 3e jaarboek van MVV’27. We kijken terug op een mooi seizoen. Natuurlijk denk ik dan als allereerste aan het kampioenschap van ons 1e elftal. Geweldig om na 1 jaar direct weer terug te keren in de 2e klasse, een groot compliment voor onze jongens.Organisatorisch heeft de club dit jaar grote stappen gemaakt. De nieuwe communicatiecommissie startte en dat laat zich terug zien in onze vele media-uitingen. De sponsorcommissie zal u aan het begin van het

nieuwe seizoen verrassen met een veranderde entree van de vereniging en geeft daarmee haar visitekaartje af. De technische commissie heeft haar organisatie rond voor het komende jaar en borrelt van de plannen. En, niet onbelangrijk: de evenementencommissie is een feit!

Natuurlijk vergeet ik het kampioenschap van onze andere teams niet: E2, MB1 en B1. Genoten hebben we ook van de familiedag! Wat een feest. Een geweldig compliment aan de organisatoren is absoluut op z’n plaats. Mooi was het om Joke Rasens en Joop Alsemgeest te mogen eren met de Rien van Eijmeren Award. Twee vrijwilligers die deze award met al hun inzet voor de club meer dan verdiend hebben.

Natuurlijk denk ik ook nadrukkelijk terug aan de periode van januari waarin we gezamenlijk hebben nagedacht over respect binnen het voetbal naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Een heftige periode, die ook voor onze vereniging reden tot bezinning was.

Financieel was dit jaar minder goed. Tegenvallers vielen ons ten deel, maar genomen maatregelen moeten het tij komend jaar keren. Rest mij om alle vrijwilligers en sponsoren te danken voor hun inzet voor dit seizoen. Zonder uw hulp was het seizoen niet zo mooi geweest!Het mooie seizoen verdient een mooi naslagwerk. Ik wens u veel leesplezier met dit jaarboek, dat met zorg in elkaar is gezet door Gerard Jordaan.

Rita van Hardeveldvoorzitter

Page 6: Jaarboek 2012-2013

5

Augustus 2012

Van de voorzitterHet nieuwe seizoen 2012-2013 is gestart! Na een heerlijk lange vakantie is voor mij het seizoen alweer anderhalve week geleden begonnen. Mooi is het om terug te komen op ons sportpark en te zien dat vrijwel alles voor het nieuwe seizoen in stelling gebracht is. Een groot compliment voor al die vrijwilligers die tijdens de zomerstop gewoon doorgaan en het mogelijk maken dat het voetballen gewoon weer kan beginnen: Dank jullie wel voor jullie inzet!

In die korte tijd heb ik alweer vijf wedstrijden van de selectie gezien, vele malen overlegd met bestuursleden, vrijwilligers, trainers, kledingcom-missie, ga zo maar door. Prettig om te merken dat iedereen er weer zin in heeft.

Ik wil op deze plaats stil staan bij het overlijden van Lex Krabbenbos enige weken geleden. Lex heb ik persoonlijk eenmaal mogen ontmoeten na zijn fietsongeluk. Opvallend was hoe opgewekt hij zijn beperkingen droeg. Zijn heengaan is erg verdrietig voor zijn vrouw en kinderen. Ik wens hen veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Zaterdag was het een speciale dag bij MVV ’27, een dag in het teken van afscheid. Er werd afscheid genomen van vier selectiespelers. Danny v/d Meij, keeper van het 2e, werd onder luid applaus (en met een koude douche, zie de foto’s op de website) uitgeleide gedaan. U kunt hem gelukkig nog bewonderen onder de lat van ons 6e.Daarna was het de beurt aan Koen Herlaar, Ruud Vermeulen en Maarten Berkhout. Drie mannen die het spel van MVV ’27 kleur gaven. Onder het toeziend oog van hun familie, oud-selectiespelers/trainer en veel belangstellenden speelden zij voor de laatste maal in het 1e elftal. Op het veld ontvingen zij een prachtige samengestelde fotocollage en natuurlijk de MVV-fansjaal (te bestellen via de fanshop, ga naar www.mvv27.nl). Daarna was er een gezellige bijeenkomst in de bestuurskamer. Zij hebben allen toegezegd regelmatig hun gezicht bij MVV ’27 te zullen laten zien. (Ruud blijft zelfs spelen in het 4e. )

Willem Bosschaart, ons hoofd jeugdopleiding, is deze week gestart. Hij heeft er veel zin in. Willem zal starten met o.a. het ondersteunen van de jeugdtrainers. Daar gaat u de komende weken meer over horen. Hou de website dus in de gaten.

De kop is er weer af. Ik ga u vast ontmoeten langs de lijn. Tot dan!

Page 7: Jaarboek 2012-2013

6

MVV ‘27 Mini F op zoek naar nog meer talentjes!

Na het eerste succesvolle jaar, wil MVV ‘27 graag doorgaan met de Mini F. Omdat wij nu ook meedoen aan de Westlandse Competitie, zijn Mini F-coördinatoren Pieter van Rijs en Joost Goedendorp daar-om op zoek naar meer talentjes! Voor het geringe bedrag van 40 euro, kunnen de kinderen het hele jaar donderdag trainen en op zaterdag partijtjes spelen! Kinderen kunnen kennis maken met het Mini F voetbal van MVV ‘27 op donderdag 6 september en donder-dag 13 september! De tijden van de trainingen zijn van 17:00 tot 18:00. Deze trainingen zijn uiteraard vrij toegankelijk! Mini F Voetbal is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud.

MVV ‘27 opent nieuwe fanshop!Met trots kunnen we u sinds vandaag onze nieuwe MVV ‘27 fanshop presenteren! De shop is gemaakt in samenwerking met het bedrijf Profan Merchandising van Tim Vreeker en draait onder het label mijnfanshop.nl. Tim is enkele malen bij MVV ‘27 geweest om onze wensen aan te horen en dat heeft geleid tot een primeur: MVV ‘27 is de eerste club die met een fanshop van mijnfanshop.nl online gaat en daar zijn we natuurlijk harstikke trots op. Bijzonder is dat MVV ‘27 een risicoloze samenwerking is aangegaan. Als vereniging kopen we zelf geen artikelen in. De voorraad wordt ingekocht en beheerd door mijnfanshop.nl. Dat betekent wel dat MVV ‘27 een kleine marge per verkocht artikel overhoudt (10% van de bruto-verkoopprijs gaat naar MVV ‘27), maar daar is het ons als club niet om te doen. Doel is om een mooie webshop te creëren voor onze leden/supporters, zonder dat we als club financiële risico’s lopen en daar zijn

Page 8: Jaarboek 2012-2013

7

we dus in ge-slaagd. Het eerste artikel is een echte MVV ‘27-fansjaal. Hij is voor slechts € 11,95 te koop en uit voorraad leverbaar. De sjaal wordt ook nog eens bij je thuis afgeleverd dus makkelijker kan niet! Bestel hem meteen!

P.S. De nieuwe fanshop is overigens niet hetzelfde als onze webshop. In de webshop, die binnenkort overigens ook geheel wordt ver-nieuwd, is de MVV-kledinglijn te koop. U vindt de twee banners van de shops permanent aan de rechterkant van de website, ook nog eens onder elkaar. Da’s wel zo gemakkelijk!

Arthur Paping nieuwe kandidaat-penningmeesterHet doet ons genoegen u te kunnen melden dat het bestuur van MVV ’27 erin is geslaagd een kandidaat-opvolger te vinden voor (interim-)penningmeester Pim Rijnsburger, die zijn activiteiten per 1 juli as. beëindigt. Arthur Paping heeft tijdens de maandelijkse bestuursverga-dering op maandag 25 juni aangegeven dat hij bereid is de taak van Pim per direct over te nemen. Meteen al bij zijn aantreden in septem-ber 2010 is de intentie uitgesproken dat Pim bij het vinden van een geschikte penningmeester zijn plaats graag direct weer af zou staan. Dat moment is nu dus gekomen. Arthur wordt, als het aan uw bestuur ligt, tijdens de komende ALV (datum volgt) gekozen als de nieuwe penningmeester van onze club.

Arthur is overigens geen onbekende binnen Maasland én MVV ‘27. Twee van zijn drie zoons voetballen bij onze club én – een absolute pré! – hij is jarenlang penningmeester van de Aloysiusschool in Maas-land geweest. Pim zal Arthur de komende periode tot de ALV inwerken en de jaarrekening verzorgen. Zodra deze gereed is, de accoun-tantsverklaring is afgegeven en de kascontrole heeft plaatsgevonden, zal de ALV worden bijeengeroepen om Arthur aan u voor te stellen als beoogd penningmeester. Als MVV-leden krijgt u dan de mogelijk-heid Arthur daadwerkelijk als uw nieuwe penningmeester te benoemen.Rest ons als bestuur nog Pim Rijnsburger vanaf deze plaats hartelijk te bedanken voor zijn inzet voor MVV’27. Wij wensen hem veel succes toe voor de toekomt en zien hem natuurlijk graag nog eens terug op ons sportpark!

MVV ’27 wint eerste oefenduel: 4-2Na drie trainingen in het nieuwe voetbalseizoen, stond zaterdag voor MVV ’27 het eerste oefenduel op het programma. Kersverse tweedeklasser Naaldwijk was te gast in Maasland en zou na negentig aantrekkelijke minuten met een 4-2 nederlaag huiswaarts ke-ren. Beide ploegen zochten ondanks de hoge temperatuur volop de aanval en gedurende de wedstrijd

Page 9: Jaarboek 2012-2013

8

waren er veel kansen te noteren, waar-bij het merendeel op het conto van de thuisploeg kwam. Nieuwkomers keeper Jesse Lub en de na zes jaar teruggekeerde rechtsback Orlando Slory maakten een goede indruk. De eveneens teruggekeerde Hakan Copur ( na zeven jaar) had vandaag een eerste (ochtend)training achter de rug en kwam dan ook nog niet in actie.

Vanaf halverwege de eerste helft kreeg men aan Maaslandse kant de nodige mogelijkheden om de score te openen. Milano Naarden (twee-maal een schot op doel), Joey van Oosten (vrije trap en een schot), Mark Akkerman (stoot op de keeper) en Roberto van der Pol (bal gekeerd door de keeper) zagen echter geen kans de score te openen voor de gastheren. Een uitval van Naaldwijk betekende aan de andere zijde wel een treffer, gescoord door Frank van der Meer (0-1). In de tweede helft kwam MVV ’27 al snel op gelijke hoogte. Na breedleggen door Leon van Kersbergen was het voor Mark Akkerman eenvoudig scoren (1-1).

MVV ’27 kreeg de smaak te pakken, want na zes minuten later was het nu Erik van Geest die de bal breed legde op Leon van Kersbergen, die de 2-1 kon aantekenen. Lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong want Dario Podric bracht binnen één minuut de score op 2-2. Nadat MVV ’27 nog een aantal kansen kreeg via Leon van Kersbergen en Mark Akkerman, werd rond de 40e minuut weer een voorsprong verkregen. Roberto van der Pol werd in het strafschopgebied aangetikt en Roel Nooteboom mocht vanaf elf meter succesvol aanleggen (3-2). Alsof men nog niet genoeg energie had verbruikt, volgden er aan beide zijden ook de laatste vijf minuten nog een aantal scoringsmogelijkheden, waarbij

Page 10: Jaarboek 2012-2013

9

alleen aan Maaslandse kant nog een treffer viel te noteren. Bij een vrije trap zaaide Roel Nooteboom wat paniek in het Naaldwijkse doelgebied en kon Milano Naarden afdrukken (4-2).

MVV ’27 - Be Fair (2-2) in teken afscheid spelersDe oefenwedstrijd tegen de Waddinxveense derdeklasser Be Fair stond vooral in het teken van drie spelers die een waar-dig afscheid verdienen. Maarten Berkhout, Ruud Vermeulen en Koen Herlaar hebben gedurende hun jaren in het keurkorps grote indruk gemaakt in de hoofdmacht van MVV ’27 en werden dan ook volkomen terecht in het zonnetje gezet.

De wedstrijd op zich was gelijkwaardig en de eindstand van 2-2 was dan ook een prima afspiegeling van de krachtsverhouding tussen beide teams. MVV ’27 begon sterk aan het duel en creëerde de nodige kansen. Roel Nooteboom mistte in de achtste minuut na een voorzet vanaf de linkerkant van twee meter afstand, maar enkele minuten later was het raak. Een lage harde voorzet van Hakan Copur werd door een verdedi-ger van Be Fair hard achter zijn eigen doelman geschoten (1-0).Be Fair kwam vervolgens beter in de wedstrijd en raakte in de 16e minuut de paal. Vijf minuten later had men na eenvoudig uitspelen van de Maaslandse verdediging de gelijkmaker te pakken (1-1). De bezoekers hielden het overwicht en zagen na een niet al te slim uitgespeelde kans in de 27e minuut een buitenspeldoelpunt afgekeurd worden.

Het begin van de tweede helft was ook voor Be Fair. Een trap van keeper Jesse Lub werd opgevangen door een aanvaller van de Waddinxveense ploeg die de bal van 25 meter snoeihard net over de lat zag gaan. Nadat

Page 11: Jaarboek 2012-2013

10

Be Fair nog een aantal kansen had laten liggen, kwam MVV ’27 voor een tweede maal op voorsprong. Een voorzet van Coen Hordijk werd door Milano Naarden van dichtbij op de paal geschoten, maar in de herkansing sloeg hij alsnog toe (2-1).

Met nog twintig minuten op de klok betraden de afscheid nemende Maarten Berkhout, Ruud Vermeulen en Koen Herlaar voor een laatste maal het veld. Nog even kregen zij de kans te laten zien waarom men deze spelers in de toekomst zal gaan missen. In de 41e minuut werd Koen Herlaar met een hard schot verrast in de korte hoek en zodoende eindigde deze wedstrijd in een terechte 2-2 stand.Na afloop werden de genoemde spelers door voorzitter Rita van Hardeveld met mooie woorden bedankt voor de bewezen diensten. Met Maar-ten Berkhout (met dertien jaren in de hoofdmacht), Koen Herlaar (acht seizoenen) en Ruud Vermeulen (10 seizoenen) verliest MVV ’27 een trio kanjers, waar met veel genoegen aan terug gedacht zal worden.

Van de voorzitterAankomende zaterdag gaat de competitie echt van start. De meeste teams hebben flink getraind, oefenwedstrijden en/of bekerwedstrijden gespeeld. MVV ’27 is er klaar voor.Zaterdag start ons eerste elftal gelijk met een streekderby tegen Honselersdijk. Een mooie krachtmeting voor de mannen van Pim van den Hoorn. Ik hoop dat u allen komt kijken op ons sportpark.

Page 12: Jaarboek 2012-2013

11

Het is u ongetwijfeld opgevallen: de envelop met de contributie is bij u in de bus gevallen. Wij hebben onze uiterste best gedaan om alles zo correct mogelijk te factureren. Mochten we echter een vergissing gemaakt hebben, schroom niet om contact op te nemen met onze (aspirant)penningmeester Arthur Paping. U kunt hem heel makkelijk bereiken door een berichtje te sturen naar [email protected]. Natuurlijk mag u ook een ander bestuurslid aanspreken. Voor Leo van de Berg en zijn team zijn het drukke tijden. wedstrijdschema’s worden gemaakt, kleedkamers ingedeeld, scheidsrechters ontvan-gen. En dan de steeds terugkerende vraag: Is mijn spelerspas al gearriveerd? Helaas hebben lang niet alle leden gehoor gegeven aan de op-roep van Joop Alsemgeest om een pasfoto in te leveren zodat de verlopen pas door de KNVB kan worden verlengd. Op onze website staat in de rechterkolom een link die verwijst naar de lijst met namen van spelers waarvan de pas binnen korte tijd verloopt (of verlopen is). Deze lijst telt nu nog 30 (!) namen. Hou dit ook zelf in de gaten, het is immers uw/jouw eigen verantwoordelijkheid! De KNVB heeft veel aanvragen voor het vernieuwen van passen. Je moet er rekening mee houden dat het zeker twee weken duurt voordat je nieuwe pas gearriveerd is. En geen pas betekent niet spelen. Een aantal mensen sprak mij aan op het sluiten van de kantine op maandag en dinsdag. Het is inderdaad jammer dat de kantine op deze avon-den gesloten is, maar u moet wel twee dingen weten: het gebruik van de kantine was op deze avonden minimaal, waardoor onze man/vrouw achter de bar (die niet beschikbaar was) een saaie, lange avond had. Daarnaast was de omzet te verwaarlozen. U begrijpt ongetwijfeld dat voor ons de keuze tot sluiting niet erg moeilijk was. Voor degenen die trainen geven of bijvoorbeeld het clubblad vouwen op deze avonden wordt natuurlijk wel gezorgd. Graag vraag ik ook uw aandacht voor het volgende: zaterdagmiddag bereikte ons het droevige bericht dat de moeder van ons jeugdlid Tjerk Ringelberg (D4) overleden is. Tjerk is dit jaar voor het eerst voetballer bij MVV’27. Vanaf deze plek wil ik Tjerk, zijn vader en broertje veel sterkte toewensen in deze erg moeilijke tijd. Rest mij niets om u het beste te wensen en ik hoop u weer te ontmoeten op ons sportpark!

Nieuwe opzet inloopspreekuurHet inmiddels bekende inloopspreekuur krijgt een nieuwe opzet. Al-lereerst verandert het tijdstip. Het inloopspreekuur verandert van de

Page 13: Jaarboek 2012-2013

12

laatste donderdag van de maand naar de eerste dinsdag van de maand, te beginnen met dinsdag 4 september 2012. Naast een wisselend bestuurslid schuift ook telkens hoofd opleidingen bij MVV ‘27 Wim Bosschaart aan. Heeft u dus een vraag, een opmerking, een tip of een verzoek, schuif dan tussen 20.30 uur en 21.30 uur gerust even aan in de bestuurskamer.

Onnodige nederlaag MVV ’27 in DelftMVV ’27 heeft het eerste bekerduel van het nieuwe seizoen in en tegen Delft onnodig verloren. De eindstand toonde weliswaar een duidelijke 3-0 op het scorebord, maar met meer beleving en werklust zou het duel meer gelijkheid beleefd hebben. De bezoekers speelden alsof het een oefenwedstrijd betrof, maar er stond toch wel degelijk iets op het spel. De eerste twintig minuten van het duel was er geen vuiltje aan de lucht voor MVV ’27, want de wedstrijd ging tot dan gelijk op. Dat veranderde nadat de thuisploeg op voorsprong kwam. Aanvoerder Tim Steenks kreeg de bal recht voor het Maaslandse doel aangespeeld vanaf de linkerzijde. Terwijl de verdediging onterecht appelleerde voor buitenspel en ook bleef staan, lobte de vrijgelaten Steenks de bal fraai over de kansloze Jesse Lub (1-0).De ploeg van trainer Pierre van Zinnen kreeg een overwicht dat men het restant van de wedstrijd zou vasthouden. Veel kansen kwamen er in het verloop van het eerste bedrijf overigens niet uit en eigenlijk had Roberto van der Pol nog de beste mogelijkheid in de 24e minuut. Zijn harde schot vanaf de linkerzijde werd met moeite gekeerd door doelman Klaas van Balen en helaas stond er geen Maaslander voor zijn neus om de rebound te benutten. De tweede helft was zoals eerder aangegeven voor de gastheren. In de 56e minuut kon keeper Jesse Lub met een fraaie redding nog een schot van Kevin Luiten keren, maar tien seconden later was de 2-0 een feit. Rob Nooteboom werd vanaf de rechterzijde aangespeeld en kon ongehinderd de Maaslandse keeper passeren.Drie minuten later werd Henri Paradja door Kevin Luiten de diepte ingestuurd en hij liet zich in het strafschopgebied maar al te graag vallen over de uitgestoken hand van keeper Lub. Sander van Akkeren velde het vonnis (3-0). Het laatste kwartier van de wedstrijd herpakte MVV ’27 zich enigszins en kreeg het via Joey van Oosten enkele kansen, maar zijn afronding kende weinig geluk. Het is te hopen dat de twee volgende bekerwedstrijden met meer passie gespeeld worden, zodat men de eerste ronde toch nog weet te overleven.

MVV ‘27 speelt gelijk tegen Haaglandia: 1-1MVV ‘27 heeft zaterdag het vriendschappelijk duel tegen Haaglandia met 1-1 gelijkgespeeld. In Rijswijk bracht Leon van Kersbergen de ploeg van Pim van der Hoorn in de 26e minuut aan de leiding. In de 34e minuut onderscheidde doelman Jesse Lub zich, door een penalty van Che Jenner

Page 14: Jaarboek 2012-2013

13

en daarna de rebound ook nog te keren. Meteen na rust kwam de thuisploeg langszij via Boukari. De 1-1 werd tevens de eindstand. Vanwege de hitte werd het duel niet helemaal uitgespeeld. Na 80 minuten mochten beide ploegen inrukken. Dinsdag speelt MVV ‘27 zijn volgende wedstrijd. Het treedt dan om 19.30 uur aan tegen DHL in de bekercompetitie. Zaterdag volgt dan het laatste bekerduel, uit in Schiedam tegen PPSC. Het eerste bekerduel werd bij vv Delft met 3-0 verloren.

MVV ’27 weet niet te winnen tegen DHLOndanks een licht overwicht heeft MVV ’27 in haar tweede bekerwedstrijd niet weten te winnen (0-0). De thuisploeg had wat meer kansen dan de Delftse zondag derdeklasser, maar beide ploegen kwamen niet verder dan een bal op de paal.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren de partijen gelijkwaardig en de kansen schaars. Veel strijd werd geleverd op het middenveld en de beide keepers kregen weinig te doen. En kwam men dan eindelijk in de buurt van het doel dan wist men met de mogelijkheid geen raad. Een panklare voorzet van Mark Akkerman werd door de vrijstaande mee opgekomen Kevin Bouter enkele meters naast gekopt. Van dichtbij schoot Coen Hordijk bij een andere kans de bal over. MVV ’27 kreeg naarmate de eerste helft vorderde een licht overwicht, maar dat leidde helaas niet tot treffers. Kortom, met wat meer geluk had MVV ’27 kunnen rusten met een voorsprong. De tweede helft was zo’n 15 minuten oud toen bij een scherpe voorzet van links zowel Arnoud Katz als Adam van Buuren een teenlengte

Page 15: Jaarboek 2012-2013

14

te kort kwamen om doeltreffend uit te halen. Even later schoot de ijverige Van Buuren net naast.In de 68e minuut hadden de bezoekers zomaar op voorsprong kunnen komen, maar de goed aangespeelde Pascal Masser trof de buitenkant van de paal. In het vervolg van de wedstrijd werd de strijd wat grimmiger wat leidde tot irritante overtredingen. Scheidsrechter Rob Vonk moest enkele keren vermanend optreden en hield verder de kaarten op zak.Met de invallende duisternis werd het spelen wat lastiger en toch was Leon van Kersbergen bijna succesvol. Uit een onoverzichtelijke situatie trof ook hij de paal. Arbiter Vonk vond het mooi genoeg en floot tien seconden later voor de laatste maal.

MVV ’27 wint laatste bekerduelOp Sportpark Thurlede in Schiedam heeft MVV ’27 het bekerduel tegen PPSC omgezet in een 3-4 overwinning. Na de rust liepen de Maaslanders uit naar een 0-4 voorsprong en lieten vervolgens de thuisploeg nog terugkomen in de wedstrijd. Dat MVV ’27 er met de winst vandoor ging was uiteindelijk verdiend. Eigenlijk waren er na twee bekerwedstrijden geen belangen meer, want beide ploegen waren kansloos om de poulefase te overleven. Men kon dus nog eenmaal experimenteren voordat de competitie komende week aanvangt. In het duel dat niet hoogstaand was, maar wel amusant, regende het kansen, waarbij de meeste mogelijkheden voor de bezoekers waren. Dat niet iedere kans een doelpunt oplevert is duidelijk, maar een groot aantal 100%-mogelijkheden werd van dichtbij door beide ploegen om zeep geholpen. Een uitslag van 6-8 had ook zomaar op het bord kunnen staan. In de 29e minuut wurmde Roberto van der Pol zich langs twee verdedigers en de bal belandde recht voor het doel bij Adam van Buuren, die met links keeper Frank de Ruiter passeerde (0-1). Van Buuren was ook acht minuten later succesvol toen hij met een dieptepass werd weggestuurd (0-2). Met deze stand brak de rust aan in het regenachtige Schiedam.

MVV ’27 had kort na de theepauze een grotere voorsprong kunnen nemen. Roberto van der Pol werd op het randje van het strafschopgebied hard aangepakt en Coen Hordijk schoot de vrije trap buiten bereik van de keeper op de lat. Dat doelpunt kwam alsnog in de 63e minuut toen de net ingevallen Mark Akkerman spits Leon van Kersbergen op pad stuurde en laatstgenoemde in de verre hoek binnenschoot (0-3). Akkerman had er kennelijk zin in; nog geen minuut later was hij zelf goed voor de 0-4. De ploeg van trainer Henk Dirven was het spoor op dat moment volkomen bijster en MVV ’27 had de score moeiteloos verder op kunnen krikken, maar het kruit was blijkbaar verschoten. Een vrije trap van Mark Akkerman op de lat kwam nog het dichtst bij een treffer. De Maaslanders lieten

Page 16: Jaarboek 2012-2013

15

de teugels wat vieren en dat gaf de Schiedamse spits Virgil Tapessur de gelegenheid in de 74e en de 86e minuut tweemaal te scoren (2-4). Enkele minuten voor het eindsignaal van de rustig leidende scheidsrechter Ronald de Graaf werd het nog iets spannender toen de weggestuurde Alexander da Graça de ingevallen doelman Glenn Mosterd omspeelde en de 3-4 aantekende. Verder liet MVV ’27 het niet komen.

September 2012

Van de voorzitterWat een prachtig weekend, en dan heb ik het niet alleen over het weer! Natuurlijk zijn we gelukkig met de prachtige overwinningen, een beetje verdrietig over de nederlagen, maar een sportpark twee weken achter elkaar vol met enthousiaste sporters, daar word je echt vrolijk van.

Zaterdagochtend bekeek ik de eerste echte competitiewedstrijd van onze Mini F. Wat is dat leuk. Die rode wangen, rennende kids, soms hele mooie acties en trotse ouders langs de lijn, het plezier spat ervan af. Ik kan u echt aanraden om zelf eens een kijkje te nemen bij onze allerjongsten. Zij kwamen overigens met het 1e elftal het veld op tijdens het eerste competitieduel. Dit maakte de start van de competitie extra feestelijk en dat gaan we zeker nog eens herhalen.

U heeft natuurlijk afgelopen vrijdag uw blauwe bak aan de weg gezet met het oud papier. Weet u dat 2 teams van enthousiaste vrijwilligers van ODO en MVV ’27 afwisselend deze bakken legen? Onze MVV-ploeg bestaat uit een kleine 15 man. Gezellige mannen merkte ik, toen ik even aanschoof bij hun jaarlijkse barbecue om hen te bedanken voor hun inzet voor de vereniging. Weer zo’n groep van vrijwilligers die ervoor zorgt dat MVV ’27 de dingen kan doen die zij nu doet.

Nu ik het toch over vrijwilligers heb: het is jammer u te moeten meedelen dat Fred Louter, ons communicatie- en sponsorbestuurslid, heeft aan-gegeven zijn werkzaamheden binnen het bestuur te willen beëindigen. Fred heeft de website, samen met Gerard Jordaan, op de kaart gezet en een echt eigen gezicht gegeven. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren prachtige resultaten bereikt op sponsorgebied. Gelukkig zijn we in gesprek met een aantal enthousiaste mensen die zijn taken wellicht willen over nemen. Ik ga u daar de komende periode ongetwijfeld meer over vertellen. Fred heeft toegezegd de nieuwe mensen in te werken en zal officieel aftreden tijdens de ALV.

Page 17: Jaarboek 2012-2013

16

Mag ik u tenslotte nogmaals wijzen op de factuur die u ontvangen heeft voor de contributie. Gelukkig bent u massaal aan het betalen geslagen, maar er staan ook nog wel wat rekeningen open. Mocht u een vraag hebben aan onze penningmeester, stuur dan een e-mail naar: [email protected].

Ik wens u nog een paar mooie nazomerdagen toe, en natuurlijk zie ik u weer graag op ons complex.

MVV ‘27 opent het zaalseizoen goedMaandag 3 september is de zaalcompetitie weer van start gegaan, de zaalteams 5 heren en 2 dames hebben hun eerste wedstrijd weer gespeeld, Er waren 6 overwinningen en een gelijk spel behaald door de teams van MVV`27. Aanstaande maandag vanaf 19.30 zijn er weer in de Hofstede 3 wedstrijden te bewonderen. Wil je eens zien hoe de wedstrijden verlopen, kom dan gerust eens een kijkje nemen.

MVV ’27 op karakter langs Honselersdijk

De ouverture van het nieuwe voetbalseizoen heeft MVV ’27 goed doorstaan door een 3-2 overwinning op Honselersdijk. Het duel tussen beide streekclubs had echter twee verschillende kanten. De eerste helft domineerde Honselersdijk het eerste half uur met als resultaat een 0-2-voorsprong. In de tweede helft was MVV ’27 de bovenliggende partij en knokte het zich op karakter naast de bezoekers en ging het er zelfs met de overwinning vandoor.

Page 18: Jaarboek 2012-2013

17

Het was behoorlijk schrikken voor de Maaslandse supporters, want binnen zeventien minuten had Honselersdijk de bal al tweemaal achter doelman Jesse Lub liggen. In de dertiende minuut werd de balvaste spits Morad Naimi onvoldoende aangepakt door de MVV ’27-verdediging. Dat aanpak-ken deed de Maaslandse doelman wel, maar dit ging ten koste van een penalty. Scheidsrechter Yusuf Durgunsu streek over zijn hart en toverde tot opluchting van de thuisclub geen kaart tevoorschijn. Naimi nam de kalktrap zelf en koos de rechterhoek (0-1). Vier minuten later mocht linksbuiten Azzedine el Khalifi nagenoeg over de doellijn oprukken en gaf de bal voor, waar de in het nauw gebrachte aanvoerder Roel Nooteboom de bal achter zijn eigen doelman tikte (0-2).

De bezoekers speelden in die fase erg gemakkelijk. Men vond elkaar blindelings en MVV ’27 wist er eigenlijk geen raad mee. Echter, met nog een kwartier te spelen in de eerste helft kwam MVV ’27 beter in de wedstrijd. Dat werd voor de rust nog beloond. De buitenspelval van Honselersdijk klapte rond de 35e minuut te laat dicht, waarna een dieptepass Hakan Copur bereikte. Hij liep enkele meters op, waarna hij onzelfzuchtig de bal breed lag op de jonge spits Adam van Buuren, die de aansluitingstreffer voor zijn rekening mocht nemen (1-2). MVV ’27 had de rust zelfs met een gelijke stand in kunnen gaan. De tegenwoordig meer vooruit geschoven Coen Hordijk had wellicht een voorzet in gedachte, maar raakte buiten bereik van doelman Martijn van der Hoek de lat.

Direct in de tweede helft pakte MVV ’27 het initiatief om dit voor lange tijd vast te houden. Het duurde echter tot de 70e minuut voordat dit overwicht werd uitgedrukt in een tweede treffer. Vanaf de rechterzijde schoot rechtsback Stanley Klop met stropdasprecisie de bal naar de op de linksbuitenpositie vrijgelaten Coen Hordijk, die doelman Van der Hoek met een schitterende lob het nakijken gaf (2-2). De thuisploeg wilde geen genoegen nemen met één punt en bleef jagen op meer. Met nog negen minuten op de klok verzond de ingevallen Arnoud Katz met een listige steekpass Roberto van der Pol weg. Het breed leggen op Leon van Kersbergen en diens doeltreffend afronden zorgde voor euforie bij de Maaslanders (3 - 2).

Uiteraard moest nu Honselersdijk weer komen om de schade te herstellen, maar verder dan een hard schot voorlangs van Azzedine el Khalifi kwam men niet. Hoewel de overwinning verdiend was, was de opluchting na afloop groot. En dat had alles te maken met die twijfelachtige beginfase.

MVV ’27 eenvoudig langs zwak RASIn de wedstrijd bij het Haagse RAS had MVV ’27 haar doelsaldo flink kunnen opkrikken. De eindscore van 1-4 was zeker mooi, maar met nog wat meer

Page 19: Jaarboek 2012-2013

18

scherpte in de voorste gelederen had er een monsterscore uit kunnen rollen. Het duel werd al in het eerste kwartier beslist en de Maaslanders kwamen daarna eigenlijk geen moment onder druk te staan.

MVV ’27 startte fel en zette de tegenstander direct terug op de eigen helft. De kansen deden zich al snel voor en de eerste treffer was in de achtste minuut een feit. Een hoge voorzet van Roberto van der Pol werd voorbij de tweede paal teruggelegd door Lars Kloet die direct Adam van Buuren aanspeelde. De spits moest nog even de bal goed voor zijn voeten leggen en de 0-1 was een feit.

Vier minuten later kon de Maaslandse aanhang weer juichen. Een voorzet van Coen Hordijk werd door de mee opgekomen Roel Nooteboom bij de tweede paal binnen getikt (0-2). Alsof de ploeg van Jim Charité nog niet genoeg gestraft was, benadeelde ook eigen speler Reza Kermanshahi zijn team. Met woord en daad liet hij scheidsrechter Ruben de Groot weten het niet eens te zijn met diens beslissingen. Met eerst geel en vervolgens rood moest hij het veld in de zeventiende minuut verlaten.

MVV ’27 hield zelf het hoofd koel en probeerde de score verder op te voeren. Kansen waren er te noteren voor Leon van Kersbergen, Adam van Buuren en Coen Hordijk. RAS moest het in het eerste bedrijf hebben van slechts één goede mogelijkheid. Nathan Navarro zette Sander Huijbers vrij voor doelman Jesse Lub, maar die gooide zich succesvol voor de bal. Een extra zekerheid gevende treffer viel enkele minuten voor de theepauze. Uit een corner van Roberto van der Pol knikte Stanley Klop de bal hard achter doelman Danny Blanc (0-3).

Was de eerste helft leuk om naar te kijken, de tweede helft was dat een stuk minder. MVV ’27 had alle mogelijkheden de score verder uit te bouwen, maar nonchalance en gebrek aan slimheid hielden dit tegen. Over RAS hoefden de bezoekers zich niet al te druk te maken, want veel tegenstoten waren er niet. Toch kon Dylan Zoutendijk eenmaal profiteren toen de Maaslandse verdediging niet scherp was. Zijn schot was te veel voor Jesse Lub (1-3).Met nog dertien minuten te spelen werd de eindstand op het bord gezet. Vanaf de achterlijn gaf Roberto van der Pol zijn derde assist van de middag en Leon van Kersbergen rondde goed af (1-4). Het laatste wapenfeit kwam van de voet van invaller Sebastiaan Vogelezang die loeihard op de paal schoot.

Met twee overwinningen op zak doet de jonge ploeg van trainer Pim van der Hoorn het prima. Samen met CION en KMD is de volle winst uit twee

Page 20: Jaarboek 2012-2013

19

partijen gehaald. De komende weken wachten twee streekderby’s, want eerst komt MSV ’71 op bezoek, een week gevolgd door een uitwedstrijd in Maasdijk.

Van de voorzitterEn weer zes punten voor het 1e elftal! De competitie kent een mooi begin voor de mannen van Pim van der Hoorn. Natuurlijk is de weg nog lang, maar voor ons als toeschouwers valt er veel te genieten. Het is daarnaast erg leuk om op bezoek te gaan bij clubs uit onze omgeving, een streekderby zorgt voor veel publiek en sfeer op de diverse sportparken. (overigens hebben ook onze D3 en E4 alle punten binnengehaald, knap gedaan jongens! Ik ben benieuwd wie dit het langst volhoudt, jullie of ons 1e elftal?!) Ben u als eens gaan kijken bij veld 5? Het gras groeit gestaag en er wordt al druk gemaaid. De verwachting is dat eind september de lichtmasten geplaatst gaan worden en dat eind oktober de eerste voetbalstappen op het veld gezet kunnen worden. Ook in het proces van de wijziging van het bestemmingsplan komt het einde in zicht. Het voorontwerp is gereed. Dus binnenkort zal de wijziging ter inzage gelegd worden. Na vaststelling kunnen we verder met onze bouwplannen. Vorige week vrijdag heb ik de jeugdkampreünie bezocht. Zoals altijd werd de film van het kamp getoond. Fantastische beelden van enthousiaste knullen, leiders en kooksters. Al 39 maal is er een prachtig jeugdkamp georganiseerd, petje af! Dat komende jaar een speciale editie wordt, is al duidelijk. De eerste berichten over een reünie van leiders en kooksters zijn te lezen op de website. U gaat hier ongetwijfeld meer van horen. Het is fijn om te zien dat MVV ’27 nog altijd aantrekkelijk is voor spon- soren. Zo hebben we enkele nieuwe teamsponsors. Dit zijn Gebr. Poot-Labots (B1), Van Zanden Orthodontie (E1) en Holland Contracting (Veteranen 1). Ook hebben we een nieuwe Vriend van MVV ’27 en dat is MTS Euro Products uit Maassluis. We heten al deze sponsoren van harte welkom in ons sponsorencollectief. Graag wijs ik u op het komende inloopspreekuur, op dinsdag 2 oktober om 20.15 uur in de bestuurskamer. Een bestuurslid is, samen met ons hoofd jeugdopleiding, voor u beschikbaar om uw vragen, opmerkingen en complimenten aan te horen en te beantwoorden. Schroomt u alstublieft niet en kom gerust langs. Tot slot maak ik u attent op de sociale media van MVV ’27. Onze club zit op Twitter en Facebook. Via Twitter houden we u bijvoorbeeld altijd op de hoogte van het scoreverloop van ons 1e, maar ook van andere teams. Op

Page 21: Jaarboek 2012-2013

20

Facebook vindt u ook veel leuke nieuwtjes, maar ook bijvoorbeeld oude foto’s van vroeger, de opstelling van het 1e elftal voor de wedstrijd, de stand et cetera. Kortom, heel leuk om af en toe onze pagina te bezoeken. Geef MVV ’27 dan meteen even een ‘like’. PS. Heeft u nog gedacht aan het betalen van uw contributie? Dank u wel! Graag ontmoet ik u weer op ons mooie sportcomplex.

Jeugd MVV’27 te gast bij Feyenoord-PEC-ZwolleDe Jeugd van MVV’27 en begeleiding genoten gisteravond in De Kuip van de wedstrijd Feyenoord-PEC Zwolle welke eindigde in 2-0. Voor veel kinderen een eerste ervaring in een groot voetbalstadion. Omdat we achter het goal zaten, kwamen er veel ballen in ons vak terecht. Een vrije trap van PEC belandde nog in het MVV publiek. De jongens en meiden vonden ook de fanatieke PEC aanhang boven ons wel interessant. Vooral na een doelpunt van Feyenoord moesten de Zwollenaren het ontgelden.... Na afloop werden ze weer veilig thuisgebracht in de door Peter Baak (sponsor, vader én Feyenoordfan) geregelde comfortabele bus van Nooteboom Tours.

Nieuwe positieve ontwikkelingen bij eerste elftal MVV ‘27!De bezoekers die afgelopen zaterdag bij MVV ’27 waren, hebben het vast al gemerkt. MVV ’27 beschikt over een nieuwe speaker. We zijn als ver-eniging hartstikke content met Peter Kloet, de vader van Lars, als de man die voorafgaand aan de thuiswedstrijd van MVV-1 de bezoekers verblijd met de nodige informatie rondom de wedstrijd, zoals de opstellingen. Peter zorgt ook voor de muziek tijdens de warming-up en een eigen opkomstlied. Peter werd zaterdag voor de wedstrijd het kleedlokaal ingelokt, waar door aanvoerder Roel namens de spelersgroep een dankwoord werd uitgesproken en een flesje wijn werd overhandigd. Vervolgens nam hoofdtrainer Pim van der Hoorn het woord. Hij sprak namens de staf een welkomstwoord en dankwoord uit en overhandigde het felbegeerde MVV1-overhemd.Ook werd bekend dat Ronald van der End de nieuwe assistentscheids- rechter is bij MVV-1, met als reserve Ruud van Walsum. Dit nadat Rob Zwaard had aangegeven zijn grensrechterstaak te willen beëindigen. Wij bedanken Rob Zwaard voor zijn inzet en zien hem graag weer langs de lijn om ons eerste team aan te moedigen. Organisatorisch staat ons eerste elftal nu op de rit. Wij zijn echter nog wel op zoek naar ondersteuning in de organisatie rondom ons 2e en 3e elftal. Het gaat bij het 2e elftal om een leider/assistenttrainer en bij het 3e elftal om een leider/trainer voor de zaterdag. Wie staat op en laat zijn MVV hart spreken en steunt onze staf en spelers van MVV -2 en MVV-3? Meld je op donderdagavond in de kantine en spreek een van de begeleiders aan.

Page 22: Jaarboek 2012-2013

21

Marloes Noordermeer opnieuw bij Jeugdplan KNVBMarloes Noordermeer, dit seizoen keepster bij MC1, is opnieuw geselecteerd voor het Jeugdplan van de KNVB. Wij zijn trots op deze jongedame, die haar doel met verve verdedigt. Namens MVV’27 wensen wij haar veel succes en plezier!

MVV ’27 krijgt late beloning tegen MSV ’71.Lange tijd leek het er op dat MVV ’27 niet verder dan één punt zou komen tegen het Maassluise MSV ’71, maar in de slotfase kon men toch de dik verdiende overwinning vieren. Het waren twee invallers die voor de 2-0 overwinning zorgden in een spannende en bij vlagen vinnige wedstrijd.

Na vijf minuten van voorzichtig verkenningswerk brandde de wedstrijd los. Twee ploegen die volop de aanval zochten, waarbij de thuisploeg geleide-lijk aan een licht overwicht opbouwde. Het spel golfde op en neer, maar de bal kwam zelden uit bij het gewenste doel. Binnen het eerste half uur kon er geen enkele scoringsmogelijkheid worden genoteerd en dan volgden er binnen tien minuten zo’n zes stuks. Leon van Kersbergen zag als eerste zijn schotpoging op de doellijn gekeerd worden en aan de andere kant was het doelman Jesse Lub die van dichtbij een kogel van de vrijstaande Kees Starmans moest pareren. Weer een minuut later zag Leon van Kersbergen, nadat hij door een sluw passje van Roberto van der Pol voor de keeper was gezet, zijn poging op de doellijn gered worden door Patrick Schil- peroort. Vervolgens miste ook de kansen van Roberto van der Pol (hard op de vuisten van Gerard Dobbe), Adam van Buuren (voorlangs) en Leon van

Page 23: Jaarboek 2012-2013

22

Kersbergen (ook voorlangs) hun doel. Zo werd een aantrekkelijk eerste deel afgesloten zonder doelpunten.De licht aangeslagen Roberto van der Pol werd tijdens de pauze vervangen door regisseur Sebastiaan Vogelenzang en met hem erbij zette MVV ’27 direct weer druk. De bezoekers kwamen bijna niet meer van de eigen helft af.

In de 52e minuut haalde Arnoud Katz hard uit met links en doelman Gerard Dobbe redde fraai. Zijn redding ging echter ten koste van een rug-blessure en hij moest zich laten vervangen door Jan van Haaren. Arnoud Katz werd even later vervangen door Mark Akkerman en bij een van zijn eerste balcontacten knalde hij de bal net over het Maassluise doel. Zijn tweede poging was wel raak, nadat hij nagenoeg recht voor het doel werd aangespeeld.Zijn harde en strak geplaatste schuiver rond de 85e minuut was teveel voor Van Haren (1-0). Vier minuten later scoorde Sebastiaan Vogelezang uit een voorzet van Coen Hordijk de alles beslissende 2-0.

Dat de Maassluizenaren in de slotfase toch nog ten onder gingen, wekten bij diverse spelers nogal wat frustratie op. Pittige overtredingen ver-oorzaakten wat nogal brandjes, maar de rustig leidende scheidsrechter Orlando Fonseca had genoeg bluswater om erger te voorkomen. Hij leidde op bekwame wijze de ploegen naar het eindsignaal.Na bestudering van de overige uitslagen vindt MVV ‘27 zich terug op de eerste plaats, want beide andere medekoplopers (KMD en CION) morste drie punten. Kortom, voorlopig zien we weer veel lachende gezichten op Sportpark Commandeur.

MVV ’27 wint vierde duel op rijHet voelde een eeuwigheid geleden dat de streekderby Maasdijk-MVV ‘27 op het programma stond, maar zaterdag was het na acht seizoenen eindelijk weer zo ver. Van alle Westlandse onderonsjes spraken in het verleden de onderlinge ontmoetingen tegen Maasdijk voor de Maaslan-ders het meeste aan.

MVV ’27 zit momenteel in een heerlijke flow. Ook het vierde duel in de nog jonge competitie werd een overwinning(1-2), al had men dit treffen voor de rust al definitief kunnen beslissen. In het laatste kwartier voor de theepauze, toen MVV ’27 met 0-1 leidde, had men de Dijkenaren stevig in de greep en met wat meer slimheid voor het doel van de gastheren had de tweede helft een formaliteit kunnen zijn. Nu ontsnapte Maasdijk en mocht men lang blijven hopen op een goed resultaat.De beginfase ging gelijk op, maar de bezoekers namen in de twaalfde

Page 24: Jaarboek 2012-2013

23

minuut toch de leiding. Stanley Klop zette goed door op rechts en de 19-jarige spits Adam van Buuren kon binnenschieten (0-1). Van Buuren en zijn maatje in de spits, Leon van Kersbergen, kunnen elkaar trouwens steeds beter vinden en laatstgenoemde won nagenoeg ieder kopduel, waardoor de Maasdijkse defensie met regelmaat in de problemen kwam. Vijf minuten na de treffer knalde Sebastiaan Vogelezang een teruggelegde bal hard langs het doel van keeper Kevin Valstar.

Maasdijk kreeg ook haar kansen naarmate de eerste helft vorderde. De rappe Stefan van Dijk liet Roel Nooteboom zijn hielen zien, maar diens schot eindigde op de benen van doelman Jesse Lub. Een vrije trap van grote afstand van aanvoerder Richard Krayenbosch kwam even later niet verder dan de vuisten van de Maaslandse doelman.

Toen volgde de periode waarin MVV ’27 de zaak had kunnen beslissen. Leon van Kersbergen stuitte op de keeper, Roel Nooteboom kopte hard op de paal, Coen Hordijk zag zijn bal naar de rechterbovenhoek gekeerd worden en Adam van Buuren schoot net over. Het rustsignaal van scheidsrechter Chris Merkestein gaf de spelers van Maasdijk de welkome mogelijkheid om even bij te komen.

Na de thee behield MVV ’27 het overwicht en probeerde het zo snel mogelijk een tweede treffer te forceren. Een minuut nadat Erik van Geest nog een bal net voorlangs zag gaan, kwam dit doelpunt er. Roel Nooteboom dreef de bal door het midden op, speelde deze breed op Erik van Geest, die op zijn beurt Adam van Buuren schuin voor het Maasdijkse doel zette. Van Buuren liet Valstar kansloos en scoorde zijn inmiddels vierde treffer in even zovele duels (0-2).

Het duel leek definitief beslist, maar een slordigheid in de Maaslandse verdediging zorgde voor een opleving voor de thuisclub. Silvio Vermeer knalde hard op doel en Jesse Lub kon de bal keren, maar niet vastpakken. De bal rolde tegen de hand van de uitgegleden aanvoerder Roel Nooteboom en lag even later op de stip. Abdurrahman Yildiz zocht de rechterhoek en dat bleek een juiste keuze (1-2).Met nog twintig minuten op de klok probeerde Maasdijk de druk op het Maaslandse doel op te voeren. Het zag er soms dreigend uit, maar gro-te kansen werden niet gecreëerd. MVV ’27 zag kans om aan de andere kant ook wat plaagstootjes uit te delen en zo kabbelde de wedstrijd naar een rustig einde. MVV ’27 ligt na vier overwinningen uitstekend op koers voor de eerste periode, waarin KMD op drie punten achterstand staat, met daarachter vier ploegen met zeven punten.

Page 25: Jaarboek 2012-2013

24

Oktober 2012

Van de voorzitterIndrukwekkend was de minuut stilte die bij de wedstrijden gisteren gehouden werd voor Annie Doelman. Op deze wijze herdacht onze club de vrouw van Piet Doelman, beter bekend als Pietje D., ons oud 1e-elftalspeler en trouwe vrijwilliger. Annie overleed toch nog plotseling afgelopen week. Net terug uit het ziekenhuis ging het eigenlijk heel aardig, maar dit bleek slechts schijn. Annie heeft enige jaren de kantine gerund en was, voor zij ziek werd, altijd te vinden langs de lijn. Natuurlijk kwam ze kijken naar Piet, later bij zoon René en de laatste jaren bij Dennis haar kleinzoon. Afgelopen vrijdag is op indrukwekkende wijze afscheid van haar genomen. Fijn was het om Piet (maar ook Monique en Dennis) zaterdag weer op ons complex te ontmoeten waar vele MVV-ers hen een hart onder de riem staken. Wij wensen allen die haar moeten missen heel veel sterkte toe. Heeft u vorige week de uitvaart gemist, u kunt altijd nog even een kaartje sturen naar Piet: Hofsingel 124, 3155 AL Maasland.

Helaas heeft het afgelopen week veel geregend waardoor het wedstrijd-programma sterk uitgedund was. Spelen we wel of niet, op gras, wordt het kunstgras? Allemaal vragen waar het wedstrijdsecretariaat zich over boog. Gelukkig, met een beetje inschikken hier en daar, is dit in harmo-nie verlopen. Prettig dat op Twitter steeds een directe update werd doorgegeven. Het is opvallend hoeveel MVV’ers gebruik maken van dit medium. We hebben al meer dan 640 volgers, dus het bereik van zo’n berichtje is erg groot. Heeft u geen Twitter, ga naar onze website, daar vindt u aan de rechterkant de laatste tweets, bijvoorbeeld met tussenstanden.

Afgelopen zaterdag eindigde de Grote Clubactie, een mooie manier om extra geld voor onze club bijeen te halen. We zijn blij met de inzet van alle jeugdspelers die hebben getracht zoveel mogelijk loten te verkopen. Een extra woord van dank aan Conny Moerman en Jeannette Davidse, die het uitstekend georganiseerd hebben. We zijn erg benieuwd naar de opbrengst, daar gaat u later meer over horen. Ik liet u vorige keer weten dat er nog drie teams de volle winst gehaald hadden, namelijk onze 1e elftal, onze D3 en onze E4. Aan deze over-winningenreeks is voor het 1e en de D3 een einde gekomen; beide speelden zaterdag gelijk. De E4 gaat gewoon door en won weer! Aan-staande zaterdag ga ik dit team verblijden met een mooie warme MVV-shawl, gefeliciteerd mannen!

Zaterdag gaat MVV ’27 op bezoek bij CION, traditioneel een lastige tegenstander. Steun uw 1e elftal en kom ook naar de Marathonweg in

Page 26: Jaarboek 2012-2013

25

Vlaardingen. Dat wordt trouwens de laatste keer op die locatie, want onze collega’s verhuizen later dit jaar naar DVO ’32. Huiskamervraag: welk huidig bestuurslid speelde ooit voor CION?

Ik zie u zaterdag vast weer op ons complex of bij CION!

Annie Doelman overledenTot ons grote leedwezen ontvingen wij vandaag het bericht dat afgelopen nacht Annie Doelman is overleden. Annie was de vrouw van Piet Doelman, de moeder van Monique Louter-Doelman, de schoonmoeder van Frans Louter en de oma van Dennis Louter. Zij is samen met haar man Piet lang actief bij MVV ’27 geweest. Zo runden zij in de jaren ’80 enkele jaren samen onze kantine. In een verder verleden was zij altijd aanwezig bij de wedstrijden van MVV ’27, toen haar man Piet nog in het eerste elftal van onze club speelde. Ook was zij vaak, tot gezondheidsproblemen dit niet meer toelieten, aanwezig bij de wedstrijden van haar kleinzoon Dennis. Annie is 68 jaar geworden. Wij wensen de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

MVV ’27 3 luidt de noodklok en gaat leven als een prof!

Ondanks dat het seizoen al enkele weken oud is, zijn er nog altijd teams die geen trainer/leider hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor MVV-3. Opvallend, want dit is een team met potentie, met in de selectie veel goede, talentvolle en ook gezellige spelers. Inmiddels zijn de mannen de wanhoop nabij. De

Page 27: Jaarboek 2012-2013

26

grootste prioriteit is iemand die een training op donderdagavond verzorgt en aanwezig is bij de zaterdag wedstrijd. Qua voetbalverstand zit het goed bij MVV 3 (vinden ze zelf), maar iemand ‘boven’ de groep is wel gewenst! Bent u/ben jij die ambitieuze aanwinst voor hen? Reageer dan nu meteen en beleef ook die gezelligheid van een team. Voor meer informatie: Joeri van Berkel 0614470035 / [email protected]

Nagekomen bericht: MVV-3 heeft zich gisteren (maandag) bij Harry Vermegen aangemeld voor Leven als een prof op RTL7. Het team maakt hiermee kans op een perspresentatie per helkopter in De Kuip. Wie wil dat nou niet? Meld je meteen aan als supporter van MVV-3 voor deze spectaculaire actie!

Opmerkelijke reeks MVV C1Het elftal wat vorig seizoen kampioen werd, promoveerde naar de 1e klasse en genomineerd was voor elftal van het seizoen 2011-2012, zet ook dit seizoen weer een opvallende reeks neer.Met een sterk gewijzigd team (maar liefst 9 spelers gingen over naar de B) lukt het Pim vooralsnog om zowel in de beker als in de competitie bovenin mee te draaien. En hoe! Met de eerste 6 wedstrijden achter de rug is MVV C1 nog ongeslagen, heeft het de minst gepasseerde verdediging, de op een na productiefste voorhoede en staat het in het eerste seizoen in de eerste klasse op een prachtige 3e plek met zelfs uitzicht op meer.

Een mooie prestatie die bereikt is door serieus te trainen en tijdens de wedstrijden net dat stapje extra voor elkaar te willen doen. Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd bij GDA C1 op het programma. Met veel beleving en inzet moet ook hier een goed resultaat te halen zijn. Een trouwe toeschouwer.

Wokke, wokke, wokke voor MVV ‘27 1 en 2!Op initiatief (en eigen kosten) van de spelersgroep zijn de spelers en staf van MVV ‘27 1 en 2 afgelopen zaterdag uit eten geweest. Een busje van Nooteboom Tours, gevolgd door enkele taxibusjes, brachten spelers en staf naar een wokrestaurant in Vlaardingen. Het vervoer was uiterst plezierig. En niks ten nadele van Henk of Roel Nooteboom, maar we zien

Page 28: Jaarboek 2012-2013

27

in het vervolg toch veel liever Roel zijn vriendin Saskia achter het stuur. Aldaar aangekomen stond de gereserveerde lange tafel al gereed voor de ontvangst van deze grote groep (hulde en dank aan de organisator Leon van Kersbergen). Na enkele gele rakkers werden ook de koks uitgeprobeerd. De een nam vlees, de ander vis. Maar alle borden wel lekker vol, zoals mannen het graag zien. Het was een geslaagde diner en dus vanuit de groep prima georganiseerd. De staf nam afscheid en ging huiswaarts. De spelersgroep ging nog verder met elkaar stappen en dat zal ook wel weer gezellig zijn geweest.

Scorebord MVV ‘27 wordt gerepareerdOnze vaste bezoekers aan de thuiswedstrijden van MVV ‘27 hebben het vast al gemerkt: het scorebord functioneert al een paar weken niet meer. Wat is er aan de hand? Het blijkt dat het systeem tussen de afstandsbediening (de zender) en de ontvanger in het scorebord niet meer met elkaar correspondeerden. Nu heeft men een nieuw Blue Tooth systeem ingebouwd in de afstandsbediening. Deze moet ook in het scorebord komen. Komende week gaat men een afspraak maken om deze in te bouwen. Dus achter de schermen wordt er hard aan gewerkt om een en ander zo snel mogelijk op te lossen. Dank voor uw begrip!

Van de voorzitterOp dinsdag 9 oktober bereikte ons het bericht dat Kees Stolk overleden is in de leeftijd van 81 jaar. Kees Stolk was speler van ons 1e elftal van 1948-1957, ook is hij enige jaren secretaris geweest. Vorig jaar bezocht hij samen met zijn dochter de club nog, tijdens een avond over de historie van onze vereniging. Hij genoot zichtbaar van zijn bezoek. Een slopende ziekte is hem uiteindelijk fataal geworden. We wensen zijn dochter, familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Wat kreeg ik een goed gevoel van de aanblik van onze C1 toen ik afgelopen zaterdagochtend het complex op liep. Dit keer was het niet het oogstrelende spel wat deze heren wekelijks op de mat leggen, maar hun hulp die ze Nico Gordijn boden. Er werd geholpen om de netten in de kleine doeltjes te hangen. Fantastisch mannen, jullie hadden er ook voor kunnen kiezen om je vrije zaterdag anders te besteden. Ik hoop dat dit goede voorbeeld gevolg krijgt binnen andere teams. Mocht jij met je team wat voor MVV’27 willen betekenen in de vrijwilligerssfeer… er zijn voldoende klusjes en meld je bij mij of een ander bestuurslid aan.Het zijn spannende tijden voor onze selectie. De eerste periodetitel is erg dichtbij. Als er aanstaande zaterdag gelijkgespeeld wordt tegen Sem-per Altius is de titel al binnen. Ik vertrouw er op dat u in grote getale ons vlaggenschip komt aanmoedigen. Het scorebord is weer gerepareerd en

Page 29: Jaarboek 2012-2013

28

hopen we dat we een stand in het voordeel van MVV’27 erop kunnen laten verschijnen.

Opvallend zijn de mooie borden langs ons hoofdveld. Een nieuw railsysteem is gemonteerd door onze “klusjesmannen”, Herman Steehouwer en Henk de Bruin geholpen door andere vrijwilligers. Alle borden die in dit systeem hangen zijn vernieuwd, dit geeft een prima uitstraling langs de lijn.

Aanstaande maandagavond wordt veld 5 voor de eerste keer opgeleverd. Dit gebeurt met de gemeente en de stichting Sportpark De Commandeur. We zullen dan vernemen wanneer en hoe we gebruik gaan maken van dit veld. Natuurlijk hou ik u op de hoogte.

Als laatste wil ik u graag wijzen op de verrichtingen van onze zaalvoet-balteams. Afgelopen maandagavond was ik toeschouwer van de wedstrijd van Zaal 1, een spannende wedstrijd die eindigde in 4-4. Nu blijken al onze zaalteams het uitstekend te doen, zowel de mannen als de vrouwen. Ik kan u echt aanraden om op maandagavond eens binnen te lopen in de sporthal. U kunt een kijkje nemen in het mooi verbouwde sportcafé en vervolgens genieten van snel en technisch leuk voetbal.

Voor degenen die een week herfstvakantie tegemoet gaan, veel plezier. Ik ga ervan uit dat u allen zaterdag weer terug bent en komt genieten van het voetbal op ons mooie complex.

Link naar WOS Radio via ideeënbus op website MVV ‘27In onze ideeënbus kwam deze week een vraag binnen van Wim Pullen. Omdat Wim op zaterdag altijd werkt (Juwelier Pullen), luistert hij via internetradio naar de WOS om het verslag van ons 1e elftal te volgen. Hij vroeg of het mogelijk was om op de startpagina van de website van MVV ‘27 een linkje naar deze zender te plaatsen. Een verzoek waaraan we graag voldoen. U vindt de button op de startpagina aan de rechterkant. Heeft u ook een idee? Vul het formulier in!

Alle reclameborden binnenkort in nieuw railsysteemVorig jaar is MVV ‘27 gestart met het plaatsen van reclameborden in een nieuw railsysteem. Voordelen? Sneller plaatsen en eventueel weer verwijderen, dus veel minder arbeidsintensief. Daarnaast blijven de borden onbeschadigd. Vandaag is ook een van de korte zijden op veld 1 voorzien van het nieuwe railsysteem en zijn diverse bestaande en nieuwe borden ‘gehangen’ door onder meer Herman Steehouwer en Henk de Bruin, die

Page 30: Jaarboek 2012-2013

29

daarbij hulp kregen van enkele assistenten (foto). Volgende stap is een tweede rij borden op de linkerkant van het dijkje. Daarna is het de beurt aan de andere korte zijde en nog een ontbrekend stukje lange zijde. Fijn was dat veel bordsponsoren van al wat oudere borden (met niet passende afmetingen) bereid waren om hun bord te vervangen voor een nieuw bord. Een speciale kortingsactie in samenwerking met Plural Design van Peter Mosterd maakte deze stap gelukkig iets gemakkelijker. Nog even geduld is dan is zijn drie zijden van ons hoofdveld voorzien van dit prachtige systeem en hebben we een prachtig sfeervol hoofdveld vol met reclameborden! Dank aan de vrijwilligers die hiervoor zorgen!

Voetbalquiz MVV ‘27 vrijdag 9 november 2012Vrijdag 9 november is het weer zover: dan vindt voor alweer de vijfde maal de MVV ‘27 Voetbalquiz plaats. Natuurlijk is de organisatie weer in handen van niemand minder dan Hans-Jörgen Nicolaï van No Ball Games (zie foto), waarmee de professionaliteit en het plezier weer is gewaarborgd. Deelnemen per koppel, de kosten bedragen slechts 10 euro per koppel en voor dat bedrag maak je kans op enkele leuke prijzen. Inschrijven via www.mvv27.nl Let op: er is plaats voor 40 koppels, vol=vol!

Training E & F pupillen MVV ‘27 met trainer en spelers MVV 1

Woensdag 24 oktober (in de herfstvakantie!) wordt er een speciale training voor de E- en F-pupillen van MVV ‘27 georganiseerd. Deze training wordt namelijk verzorgd door de trainer van MVV ‘27 1 (Pim van der Hoorn) en een aantal spelers van het eerste elftal! Na afloop van zowel de E- als de

Page 31: Jaarboek 2012-2013

30

F-pupillentraining krijgen de spelers ook nog een overheerlijke pannenkoek in de kantine. Speel je in de E of F, mis dan deze unieke training niet en schrijf je in via dit formulier op www.mvv27.nl. Doe dit vóór 18 oktober! Eenmaal ingeschreven rekenen wij uiteraard op je komst!

Pupil van de weekwat een super dag heb ik gehad zeg. eerst winnen met mijn eigen wedstijd en nu nog pupil van de week ook.wouw wat bof ik zeg. Om 14:00 moest ik met papa en mama bij de voorzitter zijn. ik kreeg een AA’tje. op het veld mocht ik met de voetballers warmlopen af en toe was ik de snelste haha.Maar daarna nog een balletje trappen en toen ging ik naar de kleedkamers waar ik naast pieter zat. ze deden andere voetbalshirts aan.. ik ging ook nog met pieter op de foto.Ik mocht de bal naar de stip brengen en mocht ook scoren in het goal. toen de wedstijd echt begon mocht ik bij de andere spelers gaan zitten. dit was zo cool.na de wedstrijd ging ik mee naar de kleedkamer waar ik een bal kreeg met alle handtekeningen erop. en ik kreeg ook nog een toffee en een patatje. echt helemaal top bedankt allemaal voor deze super dag. bedankt groetjes

MVV’27 op koers voor de periodetitel na winst op CION Na de 1-3-winst op CION op het natte, maar goed bespeelbare veld van de Vlaardingers ligt MVV ’27 nog steeds goed op koers om de eerste periodetitel binnen te halen.

De Maaslanders begonnen wat nerveus aan de wedstrijd tegen CION. De beginfase werd gekenmerkt door heel veel onnodig balverlies en slordige passing, waardoor er slecht kon worden opgebouwd. Toch was het MVV

Page 32: Jaarboek 2012-2013

31

dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een knap genomen corner van Hakan Copur werd helaas te slap ingeschoten, waardoor CION makkelijk kon uitverdedigen.

CION gebruikte zijn snelle buitenspelers goed en toonde (soms te) veel inzet, waardoor de goed leidende scheidsrechter Fokker met regelmaat de wedstrijd stil moest leggen. Roberto van der Pol liep in de 16e minuut tegen een gele kaart op net als Pawel Stopa kort daarop. MVV kreeg, op een paar kleine kansjes van Adam van Buuren en Coen Hordijk na, niet veel grip op de partij en het duurde tot in de 37e minuut voordat er gejuicht kon worden. Helaas voor Maasland was het de thuisploeg die de score opende. Zeer slordig wegwerken in het hart van de defensie leidde voor de zoveelste maal tot balverlies en de topscorer van CION, Frank van der Meer, liet de 1-0 aantekenen. Vlak voor rust gebeurde dan toch nog hetgeen de trouwe supporters van MVV hoopten. Na een mooie pass op Roberto van der Pol beging de keeper van CION een lichte overtreding in zijn eigen strafschopgebied en wees de arbiter naar de stip en deelde ook nog eens geel uit aan keeper Metin Hoogerwerf. Deze kans liet aanvoerder Roel Nooteboom niet liggen en met 1-1 werd de rust bereikt.

Na de thee, met Eric van Geest in de ploeg voor Sebastiaan Vogelezang, tapte MVV nadrukkelijk uit een ander vaatje. Vanaf de aftrap werd er sterk gespeeld hetgeen al in de eerste minuut een vrije trap opleverde. Deze vrije trap werd door Hakan Copur op het hoofd van Roel Nooteboom gelegd, die de bal breed kopte naar Coen Hordijk. 1-2 was een feit.

Kort daarop wist Milano Naarden met een slimme pass door het midden Adam van Buuren te bereiken, die alleen voor keeper kwam, maar de bal niet doeltreffend wist af te ronden. CION moest vaker en vaker aan de noodrem trekken en de wedstrijd werd wat harder, waardoor regelmatig verzorging nodig was. Met name Roel Nooteboom, die een uitstekende wedstrijd speelde, werd vaak de dupe van gemeen doorgaan van Frank van der Meer, ook als de bal al ruimschoots weg was.

De koploper bleef echter het “koppie” erbij houden en het was wachten op de 1-3, die kwam uit een mooie combinatie tussen Milano Naarden en Coen Hordijk. De bal werd door laatstgenoemde strak voorgegeven en Naarden had de goede timing en tikte de 1-3 binnen (67e minuut). Hij mocht kort daarop het veld ruimen voor Mark Akkerman, die bij de volgende kans voor MVV betrokken was. Helaas ging het schot van Eric van Geest uit de corner van Akkerman net over. Pim van Hoorn besloot de boel dicht te houden en bracht Kevin Bouter het veld in voor Adam van

Page 33: Jaarboek 2012-2013

32

Buuren, nadat CION de grote, sterke Bob de Wijs had ingebracht. Ondanks het aandringen van de thuisploeg bleef MVV bekwaam overeind en kon het de drie punten verdiend mee naar huis nemen. Met de ongeslagen status na zeven duels blijft MVV de trotse koploper van deze competitie en kan het over veertien dagen tegen Semper Altius de eerste periodetitel binnen gaan halen.

November 2012

Van de voorzitterVol ongeloof las ik gisteren dit twitterbericht: Dames 3 heeft haar wedstrijd tegen Lyra met 32 – 0 gewonnen. Bijna niet voor te stellen, maar het is echt waar. Ik ben erg benieuwd of er in de historie van MVV’27 nog meer van deze monsteruitslagen te noemen zijn. Ik hoor het graag van u! En Dames 3, van harte gefeliciteerd, we houden jullie in de gaten.

Gelukkig was Jesse Kleiwegt gisteren weer te zien op onze club. Zoals u ongetwijfeld hebt gelezen, vecht hij tegen een ernstige ziekte. Hij had al aangegeven dat hij, als het enigszins kon, gewoon bij MVV’27 blijft komen. Wij wensen hem en zijn familie alle sterkte en stuurt u hem een kaartje: Werve 12 in Maasland.

Afgelopen zaterdag is er voor het eerst gevoetbald op veld 5, ons nieuwe grasveld. Bij de oplevering bleek dat spelen op zaterdag door de teams tot en met de D mag. Ook de meisjes mogen dit veld al betreden. Afspraak is wel dat we doordeweeks dit veld niet gebruiken, daar is de grasmat nog niet sterk genoeg voor. Eind maart gaan we opnieuw om de tafel en wordt er beslist of het veld ook voor trainingen gebruikt mag worden. Natuurlijk gaan we het veld officieel openen, zodra de verlichting aangesloten is, gaat dit feestelijk gebeuren.

Dat een goede buur erg prettig is, bleek afgelopen week. Met ODO hebben we overlegd om, nu zij naar binnen zijn met hun teams, hun kleedkamers te mogen gebruiken. Dat leverde een positief geluid op. Het kan dus voorkomen dat er bij ODO omgekleed gaat worden. Dat we goed voor de spullen van onze buur zullen zorgen, lijkt mij heel vanzelfsprekend. Ik doe natuurlijk een beroep op jullie medewerking. Heb je hier vragen over, meld je bij Leo van den Berg.

Komende maand staat er van alles te gebeuren: de voetbalkwis (9 november), de stamppotavond (10 november), bezoek van de PvdA (17 november,) bezoek van de Commandeur van de Balije van Utrecht (24

Page 34: Jaarboek 2012-2013

33

november) en het bezoek van Sinterklaas (28 november). U ziet maar weer: voetbal is natuurlijk wat ons bindt, maar er gebeurt nog veel meer binnen onze club.

Als laatste wil graag uw hulp in roepen. De laatste weken hebben we zeer regelmatig met vernielingen te maken: de netten moeten het ontgelden en er is zelfs een brandje gesticht in een van de dug-outs op veld 3. Ik vertrouw erop dat u zich allen verantwoordelijk voelt voor ons complex. Mocht u iets opvallen, laat ons dat dan weten.

Geniet van de heerlijke herfstdagen, warm binnen zitten is vaak erg gezellig! Ik zie u graag zaterdag weer op ons complex.

GeboortenieuwsMariska Romijn, speelster van veld VR2 en zaal VR1, is 11 oktober bevallen van een zoon, Eray. Hij woog maar liefst 4325 gram! Alles gaat goed. In de bijlage vind u het het geboortekaartje. Namens MVV ‘27 willen wij Arif en Mariska feliciteren met de kleine en wensen hen veel plezier en geluk met Eray.

Jesse Kleijwegt in ziekenboegRecent bereikte ons het vervelende bericht dat Jesse Kleijwegt ernstig ziek is. Jesse is momenteel speler en aanvoerder van MVV-9, maar bracht ook zijn gehele jeugd al door bij onze club. Het is daarom voor velen binnen onze vereniging een hard gelag om te moeten constateren dat zo’n jong iemand is getroffen door zo’n ernstige ziekte.Om de ziekte te bestrijden zal Jesse de komende maanden intensieve behandelingen moeten ondergaan en daarom regelmatig worden opgenomen in het ziekenhuis. Toch hoopt hij op

de momenten dat het mogelijk is zijn gezicht bij onze club te kunnen laten zien en dat is fijn om te weten.Natuurlijk kan Jesse de komende periode wel een steuntje in de rug gebruiken. Wil je hem een hart onder de riem steken, stuur dan een kaartje naar: Jesse Kleijwegt, Werve 12, 3155 GM Maasland. Iedereen namens Jesse en MVV ’27 alvast hartelijk dank!

Zaterdag 10 november Stamppottenbuffet bij MVV ’27!Zaterdag 10 november introduceert MVV ’27 een nieuw initiatief: Stamppottenbuffet. Na afloop van de wedstrijd MVV ’27-Duindorp, bestaat

Page 35: Jaarboek 2012-2013

34

er rond 17.30 uur de mogelijkheid om lekker warm te etenin onze kantine. U kunt die middag/avond kiezen uit drie gerechten: boerenkool met worst, peen en uien met casselerrib of andijviestamppot met spekjes en een bal gehakt. De kosten voor zo’n heerlijke Hollandse maaltijd bedragen slechts 6 euro! Inschrijven doe je door het invullen van het digitale aanmeldformulier op www.mvv27.nl of via het inschrijfstrookje in de kantine. Betalen gebeurt contant bij het buffet. Uiterste inschrijfdatum: 6 november. Let op: omdat MVV ’27 vooraf in moet kopen, betekent inschrijven te allen tijde betalen!

Aantal MVV ‘27 beloften blijft uitbreidenDat het met het toekomstige ledenaantal van MVV ‘27 wel goed zit kunnen we zien aan het aantal geboortekaartjes wat we binnen krijgen.Dit keer mogen we de geboorte van Kenzo Platteschor melden.Hij is de zoon van Gert-Jan Platteschor en Fatima dos Santos en broertje van Nuria en Luca (F4). Geboren op 1 oktober 2012.Namens MVV ‘27 hartelijk gefeliciteerd.Het rompertje komt naar jullie toe.

Ontwerp de nieuwe vlag van MVV ‘27!MVV ‘27 heeft dringend behoefte aan een nieuwe clubvlag. De oude is versleten en ook wel gedateerd geraakt. Nu kunnen we huisontwerper Gerard Jordaan de nieuwe versie laten ontwerpen, maar we kunnen er natuurlijk ook een ontwerpwedstrijd aan koppelen. En dat doen we! Welke creatieve geest/grafisch talent helpt ons aan een nieuw flitsend ontwerp? Stuur je inzending als pdf naar [email protected] wie weet win jij een waardebon van Sport2000. Natuurlijk zal je ook de vlag in top mogen hijsen tijdens de presentatie. De vlag heeft de volgende afmetingen: 180x120. Heb je een logo nodig, stuur dan ook even een e-mail naar hetzelfde adres. Wij wachten in spanning de inzendingen af! Inzendingen mogelijk tot 1 december!

KNVB-spelregelwedstrijden voor de jeugdBinnenkort zijn er weer de KNVB spelregelwedstrijden voor de jeugd. Deze worden georganiseerd door de Schiedamse Scheidsrechters Vereniging. In voorgaande jaren waren diverse enthousiaste MVV ‘27 jeugdteams hierbij succesvol. Buiten dat het leuk is om mee te doen is het ook heel leerzaam. Een team bestaat uit 4 personen. Met het hele elftal (3x4) meedoen kan ook! Meer informatie krijgen jullie via de leiders.

Jeugd MVV ‘27 in the picture bij KNVB!MVV’ 27 is trots te kunnen melden dat weer enkele jeugdspelers van MVV’ 27 zijn (voor-)geselecteerd voor verschillende vertegenwoordigende KNVB-teams: Naud van Duijnen is geselecteerd voor het team Jongens onder

Page 36: Jaarboek 2012-2013

35

12 jaar Regio D. Naud is na een jaartje Canada teruggekeerd op het oude nest en speelt dit seizoen in MVV D1. Lisanne Pauwels is uitgenodigd voor jeugdplan Nederland team Meisjes onder 12 regio D. Lisanne speelt bij MVV’27 in de E1.Marinka Suijker is door de scout van de KNVB ook uitgenodigd voor selectiewedstrijden van het team Meisjes onder 12 regio D. Marinka speelt bij MVV’27 in de E5. Marloes Noordermeer is weer een stapje verder. Na succesvol verlopen eerdere selectieactiviteiten, is zij nu geselecteerd voor de voorlopige selectie District Meisjes onder 13 Zuid. Marloes is keepster van ons jongste meidenteam, de MC1.Alle vier van harte gefeliciteerd met jullie uitverkiezing. Veel succes bij de selectiewedstrijden!

Sinterklaasfeest voor de kinderen van MVV op 28 november 2012Op woensdag 28 november 2012 zal de Sint met zijn Pieten een bezoek brengen aan MVV in Maasland. We willen de kinderen van 0 t/m 8 jaar uitnodigen voor een gezellig feestje met de Sint en zijn Pieten. Het feest zal plaatsvinden van 15.30 tot ca. 17.00 uur in de voetbalkantine van MVV. Alle kinderen van 0 t/m 8 jaar zijn welkom op dit feest: of je nu zelf voetbalt, je broer of zus, vader of moeder voetbalt: GEEF JE OP. Ook kinderen van donateurs of sponsors zijn welkom.Dit jaar kan iedereen zijn/haar kleurpotloden en stiften tevoorschijn halen om een mooie kleurplaat te maken die we dan ophangen in de kantine. De kleurplaten zijn te vinden achter de bar of bij je leider van je elftal. De kleurplaten kunnen uiterlijk tot dinsdag 27 november 2012 ingeleverd worden in de daarvoor bestemde doos die achter de bar staat. Wie weet win je een leuke prijs!Ouders die het leuk vinden om bij dit feest aanwezig te zijn en een handje willen helpen heel graag!

MVV ’27 verspeelt periodetitel: 2 - 4!In een dramatisch slechte wedstrijd van Maaslandse kant heeft MVV’27 verzuimd de periodetitel te veroveren tegen een goed en agressief spelend Semper Altius. Na de 2-4 nederlaag en de 0-1 overwinning van KMD tegen en in Maasdijk werd de eerste periodetitel in de schoot van de Wateringse ploeg geworpen.

De wedstrijd begon veelbelovend, toen direct vanaf de aftrap de bal in bezit van Roberto van der Pol kwam, die met een goede voorzet Adam van Buuren wist te bereiken. Helaas voor de trouwe aanhang ging deze bal net over, maar de toon leek gezet.Niets was minder waar, want Semper Altius kreeg al in de vierde minuut

Page 37: Jaarboek 2012-2013

36

een goede kans, maar spits Van Straaten zag Jesse Lub op zijn weg. Kort daarna maakte aanvoerder Roel Nooteboom volstrekt onnodig hands in het strafschopgebied en kon arbiter Hooijer niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Dave van der Hoek benutte deze buitenkans met een strak en droog schot. 0-1 na 8 minuten speeltijd. Wie gedacht had dat MVV daarna het heft in handen zou nemen kwam bedrogen uit. Het middenveld werd volledig gedomineerd door de gasten uit Rijswijk en de grote makke van dit seizoen aan Maaslandse kant, veel te vaak en onnodig balverlies, was er de oorzaak van dat er nauwelijks kansen werden gecreëerd. Pas in de 23e minuut kwam Eric v.d. Geest namens MVV een keer in scoringspositie, na alweer een goede actie van Van der Pol. De bal ging langs de verkeerde kant van de paal.

Opmerkelijk was dat zelfs vrije trappen niet aan MVV waren besteed. Zowel van links als van rechts kreeg Hakan Copur maar niet de juiste lengte of hoogte in zijn trap, waardoor Semper makkelijk kon uitverdedigen en zelfs in de 42e minuut op 0-2 kwam toen spits van Oorschot de bal in de lange hoek kon schieten en Jesse Lub kansloos liet. Voor rust hadden de gasten zelfs de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Milano van Naarden leed weer eens balverlies op het middenveld en dit keer schoot van Oorschot net naast. In de slotminuut van de eerste helft kopte van Straaten namens Semper nog op de paal, maar verder leed werd MVV bespaard.

Na rust, met Remy de Jong in het veld gekomen voor de zwak spelende

Page 38: Jaarboek 2012-2013

37

Naarden, was het opnieuw Semper dat de eerste kans kreeg. Gelukkig schoot Mick van Oorschot net naast en bleef de aanhang van MVV nog hopen. Omdat MVV bleef grossieren in foute passes en Semper de wedstrijd trachtte te controleren werd de wedstrijd steeds slechter en slechter. Pas nadat Maurice van Straaten in de 61e minuut de 0-3 liet aantekenen, kwam MVV in actie. Roel Nooteboom werd naar voren gedirigeerd en coach Pim van der Hoorn wisselde verdediger Joost Spruit voor aanvaller Mark Akkerman. Het moest echter nog eerste 0-4 worden, nadat invaller Aref een gaatje wist te vinden in de MVV verdediging, voordat er druk kon worden gezet op de goal van keeper ter Borg van Semper Altius. Een voorzet van Remy de Jong kon door Nooteboom worden ingetikt in de 84e minuut en kort daarop wist Mark Akkerman uit het niets de 2-4 te scoren. Met de 0-1 stand in Maasdijk had MVV zelfs nog kans op de periodetitel en vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Hooijer leek het balletje alsnog goed te vallen. Een inzet van Remy de Jong belandde echter op de paal, waarna eindsignaal klonk. Een ervaring rijker, maar een grote illusie armer verlieten de Maaslanders het veld.

MVV ’27 mist beleving tegen Die Haghe: 4 - 0De trouwe schare supporters van MVV ’27 beleefde een vervelende middag tijdens de uitwedstrijd tegen Die Haghe. Dat de thuisploeg met 4-0 won was terecht, maar wanneer de Maaslanders eenzelfde instelling hadden getoond als de gastheren, dan had het een meer spannende wedstrijd kunnen worden. Nu werd dit het zeker niet, want er was een te groot verschil in beleving en inzet. Nagenoeg alleen kort voor de rust en net na de rust kwam MVV ’27 in de buurt van het Haagse doel en zodoende beleefde Die Haghe-doelman Mark Kersten een rustige middag. Door de absentie van vaste waarden Roel Nooteboom (vakantie), Lars Kloet (familieomstandigheden) en Sebastiaan Vogelezang (langdurig geblesseerd) was de formatie van trainer Pim van der Hoorn behoorlijk verzwakt. De eerste vijf minuten hadden beide verdedigingen kennelijk last van de zenuwen, want aan weerszijden werden ballen eenvoudig ingeleverd. Echter, de profiterende aanvallers waren net zo van slag, want een goed gericht schot op doel ontbrak. Op basis van inzet pakte Die Haghe al snel een overwicht en het behield dat gedurende de gehele wedstrijd. Tot de 22e minuut kon MVV ’27 de schade beperkt houden. Een schot van links kon vervolgens door doelman Jesse Lub nog wel weggetikt worden, maar de bal belandde voor de voet van Maarten Doekes die doeltreffend uithaalde (1-0). Drie minuten later was het weer raak. De Maaslandse doelman was al gepasseerd en bij het uitverdedigen schoot Kevin Bouter kort voor het doel de bal tegen de

Page 39: Jaarboek 2012-2013

38

inkomende Gino Vader, die zo de treffer op zijn naam mocht schrijven (2-0).MVV ’27 probeerde van achteren uit de hoge bal te hanteren, maar de voorwaartsen Leon van Kersbergen en Adam van Buuren stonden kansloos tegenover een overwicht aan verdedigers in de Haagse defensie. In de 41e minuut kreeg MVV ’27 de kans iets terug te doen, maar de directe vrije trap van Mark Akkerman belandde op de gestrekte hand van doelman Kersten. Een minuut later zag Erik van Geest zijn inzet op de doellijn gekeerd worden door Lowi Vervoorn. Het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Ron Wolf kwam voor de Maaslanders als geroepen. Zo kon men niet verder gaan in het tweede bedrijf. Direct na de hervatting liet MVV ’27 zien dat men wel degelijk Die Haghe terug op eigen helft kon houden, maar het offensief was al weer snel verdwenen. Eén kans kon worden genoteerd, maar Adam van Buurens schot uit een voorzet van Mark Akkerman werd gekeerd door de Haagse doelman. Die Haghe nam het initiatief weer over en was in de 53e minuut wederom succesvol. Lowi Vervoorn slalomde op de achterlijn langs zijn tegen-stander, legde de bal terug op de inkomende Tony Bergsma, die simpel kon binnen tikken (3-0). Twaalf minuten later een identieke treffer, zelfde aangever en weer was Tony Bergsma de afmaker (4-0). De schade voor MVV ’27 had nog groter kunnen worden, want de gastheren waren niet van plan gas terug te nemen en hun kansen konden niet op één hand bijgehouden worden. Bij het uitverdedigen werd doelman Jesse Lub geraakt door een tegenstander en moest zich zo’n vijf minuten in de 73e minuut met een verdikte enkel laten vervangen door Glenn Mostert. Zonder verdere schade op te lopen haalde MVV ’27 het eindsignaal, waarna men zich nog enigszins kon troosten met het feit dat medekoploper KMD ook verloren had. Resultaat is nu wel dat de verschillen bovenin steeds kleiner zijn geworden!

Van de voorzitterBijna twee weken geleden werden we opgeschrikt door het bericht dat Jaap van Eijmeren was overleden, oud-1e-elftalspeler, leider en natuurlijk vader van Carlo en Dick. Zijn kleinkinderen zijn (waren) ook in de teams van MVV ’27 te vinden. Jaap was regelmatig langs de lijn te vinden en zal ook daar zeker gemist worden. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte in deze moeilijke periode toe.

Afgelopen donderdagmiddag werd ik gebeld door Bob Eilers: ‘Hallo Rita,

Page 40: Jaarboek 2012-2013

39

heb je me gemist?’ En inderdaad, na even nadenken was het alweer enige tijd geleden dat Bob, voor velen de gang-o-loog en maker van allerlei films over MVV ’27, onze club bezocht. Ik heb m’n eerste hartaanval gehad, vertelde hij, alsof het het scoren van een doelpunt betrof. Na zeven dagen ziekenhuis en even rustig aan doen, schoof hij zaterdagochtend gewoon weer aan voor een bakkie. Hij voelt zich gelukkig al weer een stuk beter en had weer praatjes voor tien.

Heeft u ook zo genoten van het stamppottenbuffet? Een mooi initiatief van onze kookdames: Pien, Danielle en Connie. Ze hebben al aangekondigd dat er zeker een tweede keer komt, dus houd u de website in de gaten.In mijn vorige stukje vroeg ik u of er bij een hogere uitslag dan 32-0 bekend was? Piet Broekman (met de hoed) sprak mij aan en vertelde dat hij wel een grote negatieve uitslag kende. Ooit heeft hij verloren met zijn team met 0-18, van zo’n hoge uitslag had hij echter nog nooit gehoord bij MVV ’27. Overigens kwam mij nog een andere uitzonderlijke prestatie ter ore: onze Mariëlle Alsemgeest heeft in één week dertig (!) doelpunten gescoord. Mariëlle speelt zowel op het veld als in de zaal. Is er een voetballer bij MVV ’27 die dit record heeft overtroffen? Ik hoor het graag.

Als laatste wil ik u nog vertellen dat wij afgelopen zaterdag de PvdA-fractie op bezoek kregen. Zij zijn zeer geïnteresseerd in het wel en wee van MVV’27. Aandachtig hebben zij geluisterd naar ons verhaal en wensen.Komende week wordt het weer druk: de Baron Bentinck komt met onze wethouder Tineke van Nimwegen op bezoek om een wedstrijd van ons G-team te bekijken en natuurlijk is er de maandelijkse bestuurs-vergadering. Heeft u een onderwerp wat u op onze agenda wilt zetten, dan hoor ik dit graag.

Ik wens u weer stralende herfstdagen en tot ziens op ons complex!

Feyenoord Clinic een groot succes!Gewonnen met de Feyenoord/ASR-actie: een voetbalclinic voor de E’tjes. Woensdagmiddag 14 november vertrok een bus vol toch wel een klein beetje zenuwachtige jongens en meisjes met NooteboomTours naar het trainingsveld van Feyenoord. Hier kregen ze allemaal een mooi Feyenoord-shirt en daarna volgde een professionele training door Mike Obiku, Ulrich van Gobbel en Joeri Krznari van de Feyenoord Soccor Schools. Superleuk, maar ook pittig: 10x opdrukken als je niet goed genoeg je best deed! Nadat het eerste deel van de training erop zat, kwamen Feyenoordspelers Gra-ziano Pellè en Hermeet Singh erbij. De voetballers namen alle tijd voor onze E´tjes, die hun ook nog een heleboel vragen mochten stellen en uiteraard ging de hele club op de foto. Aansluitend volgden onderlinge wedstrijdjes.

Page 41: Jaarboek 2012-2013

40

Tot slot kregen alle kinderen een deelname-certificaat uitgereikt en kon de hele bups, een stuk rustiger nu, de bus weer in om een uurtje later (file!) uitgeput in Maasland te arriveren. Een middag om nooit te vergeten!

Stamppotbuffet voor herhaling vatbaar

Zaterdag 10 november vond waarschijnlijk voor de eerste keer in de geschiedenis van MVV ‘27 het zogeheten Stamppotbuffet plaats in onze kantine (zo niet dan zal huisarchivaris Ben van Mil ons vast corrigeren). Een nieuw initiatief, op touw gezet door drie enthousiaste vrouwen die vaak bij MVV ‘27 te vinden zijn, te weten Pien, Conny en Daniëlle. Als u via Twitter of Facebook onze club volgt, dan heeft u vorige week al foto’s kunnen zien van de voorbereidingen. Inmiddels zijn we enkele dagen verder en kunnen we concluderen dat dit initiatief voor herhaling vatbaar is. Er werd flink gesmikkeld en gesmuld van de diverse stamppotten, ook door de hoofdtrainer en zijn gezin, zodat we met een klein positief resultaat af konden sluiten. Al met al een prima initiatief, dat ook nog eens tot stand kwam vanuit de club zelf. Super! Wij danken de organisatoren voor hun inspanningen!

Pupil van de week Lisanne PauwelsIk ben Lisanne Pauwels en speel in de e2.Zaterdag was ik pupil van de week , het eerste speelde tegen Duindorp.Eerst moest ik me melden in de bestuurskamer,hier kreeg ik kruidnoten en

Page 42: Jaarboek 2012-2013

41

het trainingsjasje van “pupil van de week”.Daarna werd ik opgehaald om naar de kleedkamer te gaan en ging ik het veld op met Leon van Kersbergen voor de warming up.Toen gingen we naar buiten en mocht ik naast de scheidsrechter staan en de bal vasthouden.We moesten 1 minuut stil zijn en mocht ik indribbelen op de keeper en na 2 keer scoorde ik ,en kreeg ik een hand van de keeper.De wedstrijd ging goed, MVV kwam 1-0 voor en in de laatste paar minuten scoorde MVV en Duindorp. Iedereen was heel blij met de winst. Na de wedstrijd ging ik op de foto met Joey van Oosten en kreeg ik ook nog patat, een beeldje van pupil van de week en een bal met alle handtekeningen van het eerste.Het was super leuk! Bedankt!

Voetbalquiz prooi voor Van Mil/SunderDe jaarlijkse voetbalquiz van MVV ‘27 is vrijdag 9 november gewonnen door het duo Peter van Mil/Henry Sunder (links). Zij waren in de finale de beste van de vijf koppels die zich hadden geplaatst voor de laatste ronde. In totaal namen 28 koppels deel aan de vijfde editie van de voetbalquiz, die zoals altijd weer werd georganiseerd door Hans-Jörgen Nicolaï van No Ball Games. Het beste MVV-koppel werd Mark Akkerman/Paul Wielaard. Als laatsten eindigden vader en zoon De Kruif. Hier de top vijf van de quiz:5. Ronald van Mil/Ivo van Noordt4. Rob van Woerden/Edwin van Mil3. Paul Wielaard en Mark Akkerman (beste MVV-koppel)2. Marc Ouwendijk/Ruud de Jong1. Peter van Mil/Henry Sunder

Page 43: Jaarboek 2012-2013

42

MVV ’27 in extra tijd alsnog naar zege: 2-1! MVV ’27 heeft na twee nederlagen weer het zoet van de overwinning mogen proeven. Het Haagse Duindorp SV werd met 2-1 verslagen en dat was uiteindelijk het enige belangrijke. De bezoekers moesten het vooral hebben van een flink portie fysieke inzet en scheidsrechter Hans Spaans had er zijn handen vol aan. Twee rode kaarten aan Haagse kant en het nodige geel moest getrokken worden om de gemoederen enigszins te bedaren.

De Maaslanders probeerden intussen te voetballen waar het kon, maar waren dusdanig onder de indruk dat het lastig werd dit klusje te klaren. Dat je in dit soort wedstrijden zo snel mogelijk een voorsprong moet zien te verkrijgen klink wel logisch, maar het zat er niet in. In de eerste helft pakte de thuisploeg een overwicht, maar creëerde niet al te veel kansen. Mark Akkerman krulde de bal over de linker kruising en Adam van Buuren schoot met links net over. De tweede helft werd grimmig en het aantekeningenboekje van de arbiter kwam vol te staan met noteringen. Erik van Geest pakte tegen het einde van de wedstrijd zijn tegenstander hard aan en kreeg terecht een gele kaart, maar slachtoffer Raemon van Roon trapte na en kon direct het veld af. In de slotfase ontving Maarten Taal zijn tweede kaart en moest ook voortijdig gaan douche. Maar er werd ook gevoetbald tussen de bedrijven door. In de 53e minuut kwam MVV ’27 bijna op voorsprong toen een vrije trap van Dion Dickhoff in de muur van richting werd veranderd en de bal vervolgens op de kruising spatte.

Page 44: Jaarboek 2012-2013

43

Rond de 65e minuut kwamen de Maaslanders verdiend aan de leiding. Roberto van der Pol speelde zich knap vrij tussen drie tegenstanders en speelde Mark Akkerman aan op het randje van de zestien. Diens schot was te machtig voor doelman Henk Selier (1-0).

De negentig minuten waren bijna verstreken toen Duindorp SV op gelijke hoogte kwam. In het doelgebied van MVV ’27 werd de bal niet afdoende weggewerkt en Raemon van Roon kon van dichtbij inschieten (1-1). Een bittere pil voor MVV ’27, maar Mark Akkerman zorgde uiteindelijk voor vreugde in het Maaslandse kamp. Diens vrije trap in blessuretijd werd in de rechterhoek gekruld (2-1). Gerechtigheid voor de ploeg die wél wilde voetballen.

MVV ’27 weer de nieuwe koploper!Het werd een mooie middag voor MVV ’27. Terwijl het zelf als gelukkige winnaar uit de bus kwam bij Houtwijk morste Semper Altius twee punten en KMD zelfs drie punten. Het resultaat hiervan is dat de Maaslanders zich weer terug vinden op de eerste plaats. Ook Die Haghe profiteerde door winst op het momenteel terugvallende KMD. Het volgt MVV ‘27 nu op één punt. Dat je zelf geen beste wedstrijd hoeft te spelen om winnend weg te komen, bleek zaterdag. Over de gehele wedstrijd gezien had Houtwijk de meeste aanspraak op de overwinning, maar kreeg deze niet, omdat invaller Leon van Kersbergen een van de zeldzame kansen van MVV ‘27 in de slotfase benutte.MVV ’27 hanteerde in het begin van de wedstrijd een voorzichtige tactiek, mede door het feit dat de thuisploeg een goede serie neergezet had en men wilde dan ook niet in de val lopen door volop de aanval te zoeken. Het werd daarom geen al te aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Hoewel de eerste helft nagenoeg gelijk opging, creëerde de thuisploeg een aantal kansen, waar MVV ’27 er zelf weinig tegenover kon zetten. Een van de grootste Haagse kansen was er een van Maaslandse makelij. Een hoge voorzet vanaf de rechterkant werd door Stanly Klop per ongeluk hard op het eigen doel geschoten, waar doelman Jesse Lub nog wel een hand achter kon plaatsen. Een scherp indraaiende corner van Daryll Schaap werd bij de tweede paal door Danny van der Zwan naar de andere paal gekopt, waar Hassan Acarer net over kopte.Aan de andere kant werd de mee opgekomen MVV ’27-verdediger Kevin Bouter binnen de zestien in scoringspositie gebracht. Echter hij schrok zo van de mogelijkheid dat zijn schot de juiste richting miste.Na de theepauze pakte Houtwijk vrijwel direct het initiatief en MVV ’27 kon niets anders

Page 45: Jaarboek 2012-2013

44

doen dan de Hagenaars hoe dan ook bij het eigen doel weghouden. Dat lukte prima, want de Maaslandse defensie speelde compact, hield haar gelederen goed gesloten en gaf vrijwel geen kans weg. Ondanks het overwicht van Houtwijk dreigde de wedstrijd met 0-0 te worden afgesloten, maar dat gebeurde niet. In de 88e minuut pompte Mark Akkerman een afgeslagen bal weer in het Haagse strafschopgebied. Twee verdedigers van Houtwijk en ook de mee opgekomen Lars Kloet misten de hoge bal en de vijf meter daarachter geposteerde en geheel vrijgelaten Leon van Kersbergen kreeg de kans de bal te controleren en fraai achter doelman Kneteman te plaatsen (0-1). Matchwinnaar Van Kersbergen: ,,We kregen vandaag inderdaad erg weinig kansen en als je er dan één krijgt moet deze er wel in. Toen de bal in het strafschopgebied werd ingebracht zei ik tegen Lars dat hij deze moest doorkoppen. Hij miste de bal, maar ik stond gelukkig om de goede plaats om te scoren.” Houtwijk was aangeslagen, probeerde nog wel de bal in het Maaslands doelgebied te krijgen, maar dat had geen scoringsmogelijkheden meer tot gevolg. MVV ’27 kon de wedstrijd probleemloos uitspelen en de niet geheel verwachte overwinning koesteren.

December 2012

Van de voorzitterEn dan is het plotseling alweer december. Ook wat MVV’27 betreft: de tijd vliegt. De helft van de competitie zit er bijna op. En zoals altijd, de resultaten zijn wisselend. Voor de meeste teams is er nog 1 speelronde te gaan en kan de balans opgemaakt worden. De mannen van Pim van den Hoorn doen het goed. Zomaar 4 punten los, dat is een heerlijk gevoel. Het zou mooi zijn als we volgende week mogen zeggen dat we, wat betreft onze selectie, met een heel goed gevoel het kerstreces in gaan. Komende week staat Westlandia op het programma, leuk als u erbij bent!

De Commandeur van de Balije van Utrecht en wethouder van Nimwegen waren vorige week te gast op ons complex. Met veel belangstelling spraken zij met het G-team en hun begeleiding. Zij waren erg onder de indruk van het spelplezier en van de bevlogenheid waarmee de G-staf dit team begeleidt. Ronald Moerman vond het prachtig de rijkste man van Nederland, zoals hij hem noemde, te ontmoeten. Mevrouw van Nimwegen heeft het team

Page 46: Jaarboek 2012-2013

45

uitgenodigd om binnenkort het nieuwe gemeentehuis te komen bekijken. Van die uitnodiging wordt zeker gebruik gemaakt.

En natuurlijk was er afgelopen woensdag weer de leukste bijeenkomst van het jaar: Sinterklaas bezocht MVV’27. Meer dan 70 kinderen werden gezellig bezig gehouden door enthousiaste vrijwilligers (waarvoor alle dank!). Gelukkig kon de Sint met zijn Pieten MVV’27 makkelijk vinden en werd ik door hem vriendelijk toegesproken met meisje Rita. Opgetogen koppies, rode konen, enthousiast gezang, mooi knutselwerk, veel pe-pernoten, leuke kadootjes, het was er allemaal. Er werd volop genoten door iedereen.

Komende weken is er weer genoeg te doen.Aanstaande dinsdag spreek ik met de wethouder over het aanstaande cittaslow-toernooi voor D-teams. In 2013 wordt dit toernooi voor het eerst georganiseerd. Midden-Delfland heeft deze organisatie naar zich toegetrokken en MVV’27 zal de ontvangende voetbalvereniging zijn. Een prachtige landelijke promotie voor onze club.

Ook vindt aanstaande dinsdag het maandelijkse inloopspreekuur plaats. U kunt in gesprek met een bestuurslid en het hoofdjeugdopleiding. Vanaf 20.15 uur bent u met uw vragen, opmerkingen, complimenten van harte welkom.

Vergeet u het niet: Op 17 december vindt de jaarlijkse Algemene ledenvergadering plaats. In het clubblad, maar ook op de website, vindt u de agenda. In de bestuurskamer liggen voor u vanaf maandag 3 december de stukken klaar. Stelt u het op prijs om de stukken digitaal te ontvangen, stuur dan een mail naar onze secretaris: [email protected] .Ik wens u een gezellig Sintviering en ik zie u ongetwijfeld weer komende week op ons complex.

Holland Contracting nieuwe teamsponsor Veteranen MVV ‘27André van der Spek tekende zaterdag 24 november in het bijzijn van Fred Louter van St.Ondernemend MVV ‘27 een contract voor drie seizoenen als teamsponsor van MVV ‘27 veteranen 1 (het elftal van trainer/coach Bram van der Lely). André vertegenwoordigt het bedrijf Holland Contracting. Holland Contracting is een uitzendorganisatie gespecialiseerd in Midden- en Oost-Europese arbeidsmigranten en richt zich op bedrijven in de Nederlandse tuinbouwindustrie. Wij heten HC van harte welkom als sponsor binnen MVV ‘27 en rekenen op een goede samenwerking!

Page 47: Jaarboek 2012-2013

46

Onlangs verlengde overigens ook Rabobank Westland het aflopende contract als Vriend van MVV ‘27 nogmaals voor een periode van drie jaar. Dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws voor onze club. Wij danken Wim Smit van Rabobank Westland!

Monsterzege van de Dames zaal!Maandag 19 nvember heeft de Dames 2 zaal het record van Dames 3 veld verbeterd met 4 doelpunten, in de wedstrijd MVV`27 dames 2 – RS dames 1 was de uitslag 36-0. met weer vele doelpunten van Marielle Alsemgeest die dit niet van een vreemde heeft want haar vader Joop kon ook het net vaak vinden.

Danny en Kim van Dijk gelukkige ouders van Eva!Wij ontvingen per post het geboortekaartje van Eva. Wie is Eva? Eva is de pasgeboren dochter van Danny van Dijk (MVV ‘27 3) en moeder Kim. Natuurlijk feliciteren we Danny en Kim van harte met de geboorte van hun eerste nakomeling. Ook Eva zal binnenkort vast te bewonderen zijn in het MVV-rompertje!

Unieke filmbeelden Voetbalclinic bij FeyenoordOnlangs waren ongeveer 50 E-pupillen van MVV ‘27 te gast op Varkenoord van Feyenoord om daar een trainingsclinic te krijgen. Het werd een onvergetelijke belevenis, die op film werd vastgelegd Jacqueline en Liana van de commissie Communicatie. U kunt de film bekijken op www.mvv27.nl

Page 48: Jaarboek 2012-2013

47

Balije van Utrecht Otto Bentinck onder indruk van MVV ‘27MVV ’27 heeft zaterdag 24 november bezoek gehad van twee bijzondere gasten. Baron Otto Betinck, de zogeheten RDO Balije van Utrecht (zie voor meer informatie: www.rdo.nl), was samen met wethouder Tineke van Nimwegen van Gemeente Midden-Delfland, die onder meer Sport en accommodaties in haar portefeuille heeft, uitgenodigd om ingelicht te worden over onder meer de nieuw te bouwen kleedkamers van de club.

Twee van de vijf kleedlokalen worden zodanig ingericht dat zij uitermate geschikt zijn voor gebruik door G-teams. De investering wordt deels betaald door een donatie van € 40.000 via het fonds van de RDO Balije van Utrecht. Vandaar dat de heer Bentinck wel eens kennis wilde maken met het G-team en van het bestuur van de vereniging wilde horen hoe de plannen ervoor staan.

VoorstellenIn de bestuurskamer waren de heer Bentinck en de wethouder aan-dachtig toehoorder bij een presentatie over De Snelste Bal, een eve-nement dat eveneens in het teken stond van geldinzameling voor de nieuwe kleedkamers. Vervolgens mocht trainer Gilbert Remeeus zijn bijna voltallige selectie voorstellen, waarbij niet alle spelers het eens leken te zijn met de woorden die hun trainer over hen te zeggen had. Wethouder van Nimwegen greep de mogelijkheid aan om wat meer van de achtergrond van de spelers te weten te komen.

Page 49: Jaarboek 2012-2013

48

Zelf gevoetbaldNa de voorstelronde was het bijna tijd voor het G-team om zich om te kleden voor de wedstrijd tegen Rijnvogels, maar eerst nam de baron zelf het woord: ”Ik heb vroeger zelf ook gevoetbald. Tegenwoordig heb ik daar de leeftijd niet meer voor, maar nu sta ik bij mijn kleinkinderen langs de lijn. Ik vind het leuk om hier bij MVV ‘27 te gast te zijn en iets te horen over datgene waarin ik investeer. Dat gebeurt helaas zelden.”

GeslaagdWethouder van Nimwegen was het met de baron eens dat het een geslaagd bezoek was en beloofde tevens in het voorjaar een keer mee te gaan met een uitwedstrijd van het G-team. Na een groepsfoto werd het voor de spelers en speelster dringend tijd om om te kleden.Ondertussen kon het bestuur zijn plannen voor de nieuwe kleedkamers ontvouwen. Om elf uur was de aftrap van de wedstrijd MVV ’27 G1-FC Rijnvogels G1. Ondanks de mist was het publiek, waaronder de speciale gasten, de grote winnaar: 4-4!

MVV ’27 nu al ‘Herbstmeister’ MVV ’27 deed ook deze competitieronde weer uitstekende zaken. Zelf won het verdiend in een sportieve wedstrijd met 3-0 van middenmoter Quick Steps en zag het de naaste belagers Die Haghe en Semper Altius hun wedstrijd verliezen. Wat er de komende zaterdag in de laatste wedstrijden van dit jaar dan ook gebeurt, de Maaslanders zullen als koploper het nieuwe jaar in gaan.

Page 50: Jaarboek 2012-2013

49

In de eerste helft was er min of meer nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de tweede helft waren de gastheren duidelijk de bovenliggende partij. MVV ’27 begon fris aanvallend aan de wedstrijd en dat had al snel succes. Er waren iets meer dan drie minuten gespeeld toen Coen Hordijk met een listige steekbal Mark Akkerman wegstuurde. Zijn schot in de verre hoek was te veel voor keeper Albert Roos (1-0). Een warm moment voor de Maaslandse aanhang op het verder waterkoude Sportpark De Commandeur.

Op het zware veld werd met veel energie gestreden en beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Daar de ploegen vol strijd, maar met respect voor elkaar streden, kreeg de jonge scheidsrechter Aad Hilgersom geen al te moeilijk duel voor de kiezen.

Kansen waren schaars, maar in de 27e minuut was er eindelijk weer één voor de thuisclub. Bij een strak en hard ingeschoten bal van Lars Kloet aan de linkerzijde kwam Roberto van der Pol een teenlengte te kort. Zes minuten later bouwde MVV ‘27 de score uit. Nu was het Dion Dickhoff die met ook zo’n listige steekballetje Milano Naarden voor het Haagse doel zette. Zijn lage schuiver verdween langs de vergeefs duikende Roos tegen het net (2-0). In de tweede helft viel er weinig meer te genieten. Quick Steps had het beste gegeven in het eerste bedrijf en MVV ’27 speelde te slordig. Toch was er nog één hoogtepunt te noteren. Roberto van der Pol kreeg in de 48e minuut de bal op het randje van de zestien aangespeeld en lepelde op magistrale wijze de bal naar de linkerkruising (3-0). Een juweel van een treffer, waarna de scheidsrechter eigenlijk best de wedstrijd had kunnen beëindigen. Er waren geen noemenswaardige momenten meer te noteren, hoewel de thuisploeg met wat meer scherpte en slimheid het doelsaldo verder had kunnen opvoeren. Vanuit de laatste linie mochten Lars Kloet, Dion Dickhoff en de in de achterhoede goed debuterende Arnoud Katz ver oprukken, maar naarmate men het doel van de Hagenaars naderde werd het spel slordiger. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en de wedstrijd sloop tergend langzaam naar het einde. Er was dan ook niemand boos dat scheidsrechter Hilgersom er geen extra tijd bijtelde!

Van de voorzitterMijn laatste stukje van 2012. De winterstop staat voor de deur, even rust en genieten van alle feestdagen die komen. Eerst maar starten met een belangrijke mededeling: zaterdagmiddag heeft onze hoofdtrainer Pim van der Hoorn laten weten dat hij na dit seizoen verder zal gaan bij de zondagamateurs van SV Den Hoorn. Voor MVV ’27 een mooi moment om zich te bezinnen en op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Page 51: Jaarboek 2012-2013

50

Wij wensen Pim alle succes en hebben natuurlijk afgesproken om er nog mooie tweede seizoenshelft van te maken.Herbstmeister, najaarskampioen: mooie titels die gelden voor een aantal van onze teams: ons eerste elftal, Dames 3 en B1. Een goed resultaat waar we als club trots op mogen zijn! De winterstop mag dan beginnen, de activiteiten bij de club stoppen echter niet. Maandag 17 december vanaf 20.00 uur de algemene le-denvergadering, waarin wij als bestuur terugblikken op het vorig seizoen en natuurlijk ons ook richten op de toekomst.Vervolgens kunt u kiezen uit: Kerstklaverjassen, 4x4-toernooi, het Westlandskampioenschap in de zaal voor D1 en F1, het Kerstzaaltoernooi in de vernieuwde Sporthal Hofstede Sjee René en natuurlijk onze vermaarde Oliebollenrace. Stuk voor stuk activiteiten die georganiseerd worden door onze vrijwilligers. Ik schrijf het wel vaker: zonder vrijwilligers is een club als MVV’27 nergens. Wij willen hen graag verwennen met een heerlijke Nieuwjaarslunch op 5 januari vanaf 12 uur in onze kantine. Elders in het clubblad leest u hoe u zich kunt aanmelden. Dit kan ook digitaal via de website Hoewel het ‘alweer twee weken’ geleden is, wil ik graag even stil staan bij het overlijden van de grensrechter van Buitenboys, Richard Nieu-wenhuizen. Een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis die ons allen heeft geraakt. Wij organiseerden als teken van respect onze Rondom Voetbal. Ik was erg blij met de aanwezigheid van ruim 50 leden. Het was uiterst zinvol om met elkaar van gedachten te wisselen over respect op het voetbalveld. Wij prijzen onszelf gelukkig met de normen en waarden die door onze leden worden uitgedragen, maar constateren tegelijkertijd dat de vlam in de pan ook bij ons weleens inslaat. Vele tips kwamen er uit de zaal. Waar mogelijk zullen deze in de toekomst worden uitgevoerd, daar zullen we u voor nodig hebben. In de kantine zal een pamflet worden opgehangen met de weerslag van de bijeenkomst. Wij hopen dat het onderwerp van gesprek zal zijn en blijven. Op 29 december zal in de kantine, na afloop van de Oliebollenrace, het glas geheven worden op 2012 én 2013. U zult mij niet aantreffen, ik ga een weekje naar London, maar de honneurs zullen ongetwijfeld uitstekend worden waargenomen door mijn plaatsvervanger Stephan Moerenhout en de overige bestuursleden. U zie ik ongetwijfeld weer op de club! En voor straks: I wish you a merry Christmas and a happy New Year!

Page 52: Jaarboek 2012-2013

51

MVV ‘27 introduceert Wim van Kersbergen-toernooiHet was vrijdag 9 december 2012 exact twee jaar geleden dat Wim van Kersbergen overleed aan de gevolgen van een slopende ziekte. Natuurlijk zijn wij als MVV ‘27 Wim nog niet vergeten en dat zal als het aan ons ligt ook nooit gebeuren. Om er zeker van te zijn dat de naam van Wim voor altijd aan MVV ‘27 zal zijn verbonden, is uit respect voor Wim en in overleg met de familie Van Kersbergen besloten om de komende jaren de naam van Wim te verbinden aan onze thuistoernooien. Een initiatief dat erg op prijs wordt gesteld door Ria en de kinderen. De achterliggende gedachte bij het verbinden van de naam van Wim aan de toernooien: een thuistoernooi betekent gastvrijheid, drukte, regelen, ontvangen, tot in de puntjes verzorgen, oog voor detail, van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag enz . Wij vinden dat dit allemaal bij Wim hoorde!

Geslaagde ‘Rondom Voetbal’ bij MVV ‘27

Zaterdag vond in de kantine van MVV ‘27 ‘Rondom Voetbal’ plaats. Zo’n 50 mensen waren afgekomen op dit initiatief, dat we gezien de achtergrond uiteraard liever niet hadden georganiseerd. Het werd een prima bijeenkomst, waarin volop werd gediscussieerd, met als insteek: Wat kunnen wij als MVV ‘27 doen als het gaat om het in de hand houden van verbale en fysieke geweld op en rond de velden? Na afloop kreeg iedereen de mogelijkheid om zijn of haar tip of opmerking nog even op papier te zetten. Daar maakten veel bezoekers gebruik van. Binnenkort zullen wij communiceren hoe we een en ander in de praktijk gaan concretiseren. Ook WOS TV was aanwezig om opnamen te maken van de bijeenkomst.

Page 53: Jaarboek 2012-2013

52

Diverse activiteiten WinterstopDe winterstop staat letterlijk en figuurlijk voor de deur. Een alles behalve rustige periode.Dit blijkt uit de vele activiteiten die MVV ‘27 voor haar (jeugd)leden organiseert of waar we aan meedoen.Schrijf je snel in of kom gezellig kijken!

Maandag 17 december: 20:00 u. Algemene Ledenvergadering. Kantine MVV. Zie nieuwsbericht.

Woensdag 19 december: 20:00 u. Vanaf 19:00 u inschrijven. Kerstklaverjassen. Kantine MVV

Zaterdag 22 december: 8:30 u resp. 13:30 u. WK Zaalvoetbal. E1 resp. D1. VV Verburgh

Zaterdag 22 december: 10:00 - 12:00 u: 4 tegen 4 toernooi E- en F- jeugd bij MVV ‘27.

Zaterdag 22 december: 12:00 u: Prijsuitreiking Verkopers Grote Clubactie. Kantine.

Meer informatie is via e-mail naar de lotenverkopers verzonden.

Zaterdag 22 december: 15:00 - 18:00 u. Kerstborrel. Kantine MVV. Maandag 24 december: 8:00-12:00 u Kerstzaalvoetbaltoernooi.

Basisschool Groepen 3-4.Maandag 24 december: 13:00-16:00 u Kerstzaalvoetbaltoernooi.

Basisschool Groepen 5-6.Vrijdag 28 december: 10:00-14:00 u Kerstzaalvoetbaltoernooi.

Basisschool Groepen 7-8.Zaterdag 29 december: 9:00 u: WK Zaalvoetbal. F1. VV Verburgh.Zaterdag 29 december: 11:30-15:30 u. Oliebollenrace. Aansluitend

Eindejaarsborrel. Voor alle leden. Bijzonderheden, records e.d. leest u op onze

speciale OliebollenracepaginaZaterdag 5 januari: 9:00 - 11:00 u : 4 tegen 4 toernooi E- en F-

jeugd bij MVV ‘27.Zaterdag 5 januari: 12:00 – 13.30 u: nieuwjaarsvrijwilligerslunch.Zaterdag 5 januari: 13:30 u vertrek. 14:30 u Feyenoord-AGOVV

voor vrijwilligers, leden en verkopers Grote Clubactie (>15 loten). Aanmelden uiterlijk 17 december. Zie nieuwsbericht.

Zaterdag 12 januari: Start reguliere competitie

Page 54: Jaarboek 2012-2013

53

Van de voorzitterEen nieuw jaar ligt weer voor ons! Ik wil u en uw dierbaren een gezond en sportief 2013 toewensen. Mag het een jaar worden waarin we met respect en waardering binnen onze club met elkaar omgaan en sporten.

Het was fantastisch om het jaar te kunnen starten met de nieuwjaars-vrijwilligerslunch. Ruim 60 vrijwilligers zaten aan de dis. Op deze manier wil het bestuur haar waardering voor al deze enthousiastelingen uitspreken. Zonder onze vrijwilligers kan onze club niet draaien. Het was erg gezellig en prima voorbereid. U vindt op onze site een mooi filmpje van Gerard Jordaan (die overigens al meer dan 10 jaar onze website verzorgt!). We hebben direct afgesproken dat we van deze lunch een traditie maken.

Vanuit London heb ik natuurlijk meegekregen dat de oliebollenrace weer een succes was. Even een grote schrik toen Mark Schilperoort uitviel. Maar gelukkig gaat het nu weer goed met hem. Ook ons traditionele zaalvoetbaltoernooi is door veel kinderen bezocht en met plezier werden de wedstrijden gespeeld. Alle mensen die de oliebollenrace en het voetbaltoernooi tot een succes hebben gemaakt, hartelijk dank.Ik wil vast uw aandacht vestigen op vrijdag 1 februari. Ben van Mil zal ons weer terug nemen in de tijd en een aantal jaren uit de historie van MVV’27 toelichten. Ook zullen tijdens deze avond een aantal MVV‘ers die 40 jaar of langer lid zijn voorzien worden van een speldje. Tot op heden deden we dit met mensen die 25 jaar lid zijn van MVV’27. Opvallend is dat er nu ruim 20 personen meer dan 40 jaar lid zijn en daar willen we niet aan voorbij gaan. U bent van harte uitgenodigd om deze avond te bezoeken.

Dit weekend is de selectie en ook het 4e en 6e elftal op trainingskamp. De berichten die ik ontvang zijn zeer positief. Er wordt flink gesport en de voorbereiding op de 2e seizoenshelft is dus in volle gang. Dit geldt overigens ook voor veel andere teams die afgelopen week de training alweer oppakten.De meest gestelde vraag afgelopen zaterdag was natuurlijk: Is er al een nieuwe hoofdtrainer in beeld? Daar kan ik op dit moment nog niet veel anders op zeggen dan dat er gesprekken gevoerd en afwegingen gemaakt worden. Zodra er duidelijkheid is, zult u dat natuurlijk zo spoedig mogelijk vernemen.

Aanstaande zaterdag starten weer de eerste wedstrijden. Ik ga u dan ongetwijfeld weer ontmoeten langs de lijn!

Page 55: Jaarboek 2012-2013

54

Pim van der Hoorn vindt nieuwe uitdaging in SV Den HoornHuidig oefenmeester Pim van der Hoorn heeft zaterdag bij het bestuur van MVV ’27 aangegeven komend seizoen aan de slag te gaan bij zondagderdeklasser SV Den Hoorn in de gelijknamige gemeente in Midden-Delfland. Natuurlijk gunnen wij Pim deze overstap en nieuwe uitdaging van harte. Pim vertelde graag met een prijs (titel of periodetitel) afscheid te willen nemen van onze club, die hij na bijna drie seizoenen in zijn hart heeft gesloten. Onze technische commissie heeft in overleg met de huidige begeleidingsstaf en een afvaardiging van de spelersgroep een gedetailleerde profielschets

van onze toekomstige oefenmeester gemaakt en zal de komende weken aan de slag gaan om de ontstane vacature zo goed mogelijk in te vullen.

Procedure nieuwe hoofdtrainer MVV’27Afgelopen maand heeft de Technische Commissie (TC) vanuit gesprekken met verschillende partijen een profielschets opgesteld voor de functie ‘hoofdtrainer van MVV’27’. Zoals toegezegd in de Algemene ledenvergadering maandag jl. willen wij inzicht geven in de verdere procedure tot aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer van MVV’27. Met de bekendmaking van het vertrek van huidig oefenmeester Pim van der Hoorn is gebleken dat de sollicitatieprocedure officieus van start is gegaan. De eerste sollicitaties zijn namelijk al ontvangen. Geïnteresseerde kandidaten konden zich aanmelden tot 29 december. De TC zal, ondersteund door Wim Bosschaart en Arno van Nierop, de sollicitaties beoordelen en een selectie maken van maximaal vier kandidaten voor een eerste gesprek. Na deze gesprekken worden twee kandidaten uitgenodigd voor (tenminste) twee vervolggesprekken. Bij één van de gesprekken is de voorzitter alsmede een afvaardiging van de technische staf van MVV’27 1 en 2 aanwezig. Het andere gesprek hebben de kandidaten met de spelersraad. Uit deze gesprekken zal een keuze worden gemaakt voor de nieuwe hoofdtrainer. Het is onze doelstelling om deze in januari te benoemen. Wanneer wij nadere informatie hebben over deze procedure melden wij dat op onze website.

Gezellige Kerstklaverjasavond in de kantineOp woensdag december vond het jaarlijkse Klaverjastoernooi plaats met ditmaal als thema ‘Kerst’. In totaal schreven er 48 deelnemers in, zodat

Page 56: Jaarboek 2012-2013

55

er 12 tafels gevuld konden worden. Uiteindelijk ging Toon Lansbergen er met de eerste prijs vandoor, door in drie potten het fantastische aantal van 5508 punten bij elkaar te kaarten. Hiermee bleef hij de nummer 2 Leon Handels en nummer 3 Ivo van Noordt (5461 en 5460 punten red.) ruimschoots voor. In de pauze werd het rad van avontuur gedraaid, welke -samen met de baten uit het inschrijfgeld- geld in het laatje brachten van de organisatoren van deze avond, het meidenkamp 2013. Na het toernooi bleef het nog lang gezellig en werd er nog tot in de donderdag gekeuveld.

Tijdens de oliebollenrace waren op zaterdag 29 december de heren en dames van het meidenkamp wederom van de partij zijn. Zij verkochten erwtensoep, ofwel snert, verkopen en wederom waren de opbrengsten voor het kamp van 2013.

Nieuwe trainers MVV’27 2 en MVV’27 A1Hoewel het huidige seizoen nauwelijks halverwege is, wordt al hard gewerkt aan de invulling van het trainerskorps voor volgend seizoen. De Technische Commissie heeft met het vastleggen van Jelle de Fockert en Davy Vermaas invulling kunnen geven aan twee trainersfuncties. Beiden beëindigen hun actieve voetbalcarrière en gaan zich verder richten op het trainersvak. Jelle wordt de nieuwe hoofdtrainer van MVV’27 2. Momenteel is hij bezig aan zijn vierde jaar als trainer van onze D1. Tevens verzorgt hij momenteel

Page 57: Jaarboek 2012-2013

56

op donderdag de training voor MVV’27 3. Jelle hoopt dit seizoen de opleiding Trainer-Coach (TC) III af te ronden. De nestor onder onze trainers, Pim van Reij, zal Jelle gaan ondersteunen in zijn nieuwe functie. Nog meer positief nieuws ten aanzien van het tweede elftal is dat Jan Lamein ook volgend jaar actief is als assistent-scheidsrechter. Daarnaast kunnen we mogelijk op korte termijn een assistent-trainer voor dit team

presenteren. Davy krijgt volgend jaar de leiding over het vlaggenschip van onze jeugd, MVV’27 A1. Ook hij heeft al de nodige ervaring als trainer binnen MVV’27 (zowel bij de jeugd als bij MVV’27 3). Om zich verder te bekwamen in het vak Trainer-Coach gaat Davy volgend seizoen direct starten met de opleiding TCI. Wij zijn verheugd met de aanstelling van Jelle en Davy en wensen beiden veel succes in hun nieuwe functie!

MVV ’27 bedankt lotenverkopers Grote Clubactie

De lotenverkopers van onze club hebben dit jaar heel goed hun best gedaan! Maar liefst 1344 loten werden er verkocht door 75 verkopers en dat leverde een mooi bedrag op welke MVV ’27 gaat besteden aan de jeugd. Denk hierbij aan materialen, activiteiten en jeugdkamp. Zaterdag werden de prijzen uitgereikt voor de beste lotenverkopers. Bovendien kregen de kinderen die meer dan 25 loten hebben verkocht een sportcheque en

Page 58: Jaarboek 2012-2013

57

gaan de kinderen die meer dan 15 loten hebben verkocht en zich hebben opgegeven mee naar de wedstrijd Feyenoord-AGOVV. De C verkopers verdienden nog een premie per lot. Na de prijsuitreiking kreeg iedereen nog een zakje snoep. Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet en wij rekenen volgend jaar weer op jullie hulp!Diegene die er zaterdag niet bij konden zijn, kunnen hun verdiende prijs, sportcheque en/of premie nog afhalen bij de coördinator GCA, Jeannette Davidse, Boskamp 1.

De topverkopers waren dit jaar:1. Jay van Leeuwen (C2) - 70 loten (bal met sportcheques)2. Jesper Baak (E1) - 60 loten (bal met sportcheque)3.Jaco Buijnink (C1) - 46 loten (bal met sportcheque)4. Mart van der Sar (E7) - 39 loten (bal)

Westlands Kampioenschap zaalvoetbal D-pupillenOp een tot in de puntjes goed verzorgd toernooi mocht onze D1 de strijd aan gaan met Westlandia, Maasdijk en FC ‘s Gravenzande in poule A. De 1e wedstrijd tegen FC begon aftastend. MVV kwam op voorsprong maar kon er niet lang van genieten, want vanaf de aftrap werd het direct weer gelijk. Het spel vloog heen en weer. FC kwam gelukkig op 1-2. Er was erg veel ruimte op het veld maar MVV kon het niet vinden en probeerde met afstandsschoten een punt te redden maar de FC gaf de winst niet meer uit handen. De 2e poule wedstrijd tegen Maasdijk eindigde, zoals die begon, doelpuntloos. Beide partijen kregen kansen, maar waren slordig in de afronding. De laatste wedstrijd tegen Westlandia kwam MVV er nauwelijks aan te pas. Persoonlijke foutjes werden direct afgestraft, het werd uiteindelijk 0-5.

In de 2e ronde stonden we tegenover SC Monster de nummer 3 uit poule B, deze jongens komen we ook nog tegen in de veldcompetitie, dus dat beloofd wat. We kwamen nog wel op een voorsprong, maar opnieuw waren we te lief en afwachtend zonder bal, dit resulteerde in matig samenspel en we lieten het kaas van het brood eten door die monsters. Twee grote kansen werden niet benut, maar daar stonden 4 puike reddingen van Mark tegenover. In de 3e ronde was gastheer Verburch onze tegenstander. Eindelijk werd de ruimte, die geboden werd, benut en we konden simpel uitlopen naar een 5-0 overwinning. In de finaleronde was het een dorpsderby tegen Schipluiden. MVV was duidelijk de bovenliggende partij, maar we konden slechts 1 van de vele kansen benutten, zodat het tot de laatste seconde spannend bleef.

Page 59: Jaarboek 2012-2013

58

Naast een mooie teamfoto werd er ook nog met scherp geschoten op een opblaasgoal in de centrale hal. Iedere speler kreeg 3 kansen, slechts 3 jongens wisten 1x een gat te vinden. De finale tussen Velo en vv Lyra was niet de mooiste wedstrijd van de middag, maar het was wel spannend. Lyra kwam via een snelle counter op voorsprong, maar Velo werd daar niet nerveus van. Ze bleven goed combineren en er werd nauwelijks met de bal gelopen. De creativiteit van de nummer 2 in combinatie met de individuele klasse van de uitblinker van het toernooi leidde tot 2 doelpunten en zo werd Velo de terechte zaalkampioen van 2012 bij de D-pupillen. Ik sluit af met een dikke pluim voor alle vrijwilligers, die aan dit toernooi hebben bijgedragen.

Geboortenieuws Jan, Rianne en Arijan Mosterd-van der Meijs hebben op 28 december een zoon en broertje gekregen. MVV ‘27 wenst jullie heel veel plezier en geluk met Sijmon en wij zien de foto met MVV ‘27 romper graag tegemoet!

Oliebollenrace 2012Louter krijgt Klop in OliebollenraceZaterdag 29 december vond bij MVV ’27 de 39-ste Oliebollenrace plaats. De hardloop-wedstrijd is de officiële jaarafsluiting van de voetbalvereniging. Titelverdediger Fred Louter kon de prestigieuze strijd niet voor de derde keer op rij op zijn naam schrijven. De ontke-tende A-selectie-speler Stanley Klop was gis-teren duidelijk de sterkste over vier ronden. Stefan van Mil maakte een speciaal ‘achter-hoedeverslag’ van de Oliebollenrace.

Maasland – Zaterdag 29 december vond bij MVV ’27 de 39-ste Oliebollenrace plaats. De hardloopwedstrijd is de officiële jaarafsluiting van de voetbalvereniging. Feitelijk is dat raar, want als je hardlopen leuk vindt, moet je je aanmelden bij Thof Running. Dat kan bij Ronald van Mil. Zelf ben ik van mening dat hardlopers doodlopers zijn, maar als aanvoerder van MVV ‘27 5 moet je wel het goede voorbeeld geven. Een verslag vanuit de achterhoede.

Om 14:00 uur gaf Sjaak Stougje het startschot voor de race over om en erbij 4400 meter. De favorieten stelden zich vooraan op, ik prefereerde een plaatsje achterin het peloton. Bij het vertrek zag ik zo’n zestig deelnemers,

Page 60: Jaarboek 2012-2013

59

die ik, behoudens enkele rappen die me op een ronde zetten, pas na afloop in de kantine terugzag. De eerste meters waren weinig belovend. De benen voelden zwaar en de moraal ontbrak. Na honderd meter dacht ik echter: ik hoef er nog maar drieënveertighonderd.

De eerste twee ronden liep ik zo’n dertig meter achter drie dames van Vrouwen 1, met de intentie om hen in ronde drie met een machtige versnelling in te halen. Het bleek echter dat de dames slechts drie ronden moesten voltooien en dat ik als seniorman er vier mocht doen. How about emancipatie. De versnelling zat er evenwel sowieso niet in, want naarmate het aantal kilometers toenam, wakkerde de vermoeidheid evenredig aan. In ronde drie haalde Stanley Klop me als eerst van de favorieten een ronde in. De barman van Het Wapen van Maeslant was ontketend. ‘De afgelopen twee jaar heb ik Fred Louter niet kunnen verslaan en het is leuk dat het dit jaar wel lukt. Ik heb dit jaar een aantal keer voor mezelf gelopen en het ging vandaag vanaf de eerste minuut goed,’ aldus de winnaar. De geringe opkomst van selectievoetballers noemde Klop een smet. ‘Dat is eigenlijk wel jammer. De Oliebollenrace is een traditie en daar moet je als speler aan meedoen, ook als je niets met hardlopen hebt. Daar mag de volgende jaren wel iets aan gedaan worden.’

Klop eindigde voor Fred Louter, de winnaar van de vorige twee edities. Het voormalig bestuurslid was desondanks tevreden: ‘Na twee jaar achter elkaar gewonnen te hebben, word ik vandaag tweede. Daar heb ik vrede mee. Stan was vandaag sterker. Twee ronden lang heb ik bij hem aan het

Page 61: Jaarboek 2012-2013

60

elastiek gehangen. Dan eraf en dan weer erbij. In de derde ronde moest ik hem definitief laten gaan. Mijn tijd is volgens mij gelijk aan vorig jaar, dus ik kan tevreden zijn.’ Bij de A-junioren was Joeri van Dongen veruit de sterkste. Hij was waarschijnlijk ook zo’n beetje de enige die de vier ronden vervolmaakten (reeds excuses voor hen die de race zoals het betaamt wel uitliepen). ‘Ik was de enige die normaal gelopen heeft, onder de zeventien minuten. Als Thof niet meegelopen had, was ik tweede geworden. Bij ODO haalde ik jou zelfs in.’ Dat was enigszins pijnlijk, omdat ik Joeri luttele jaren geleden training heb gegeven en toen kon ik nog makkelijk van hem winnen. Angelie de Koning won bij de dames. Een quote heb ik niet gekregen, maar ongetwijfeld zouden er gemeenplaatsen uitvloeien als ik ernaar had gevraagd. ‘Al die jaren van training werpen nu hun vruchten af’. Of ‘Ik dank het publiek voor hun onvoorwaardelijke steun.’ Trouwe supporter Erwin Zuiderwijk gaf wel zijn mening: ‘M’n moeder, ik hou van je en ik heb geen kat in de zak gekocht.’

Enfin, na vier slopende ronden zat ook voor mij de Oliebollenrace 2012 erop. ‘Allememaggies, wat is hardlopen zwaar,’ aldus ik. Na afloop, met een welverdiende pils, een oliebolletje en snert, mede mogelijk gemaakt door de leiding van het meidenkamp, werden de prijswinnaars gefêteerd door iemand van het bestuur. Vervolgens hieven wij het glas met melkander vanwege de Eindejaarsborrel, aangezien dat volgens de aankondiging moest. En het bleef nog lang onrustig op Sportpark De Commandeur.

Situatie Mark SchilperoortBij deze willen we de club en met name Gilbert (zonder anderen te kort te doen) bedanken voor de snelle hulp bij het onwel worden van Mark Schilperoort na afloop van de oliebollenrace. Het gaat momenteel goed met hem maar krijgt binnenkort nog wat onderzoeken. Als alles weer oke is gaan we binnenkort met het G-team een avondje bowlen. Dit ter attentie. Groet, Gerard en Elly Schilperoort.

Feyenoord-AGOVVMet 52 vrijwilligers en lotenverkopers van de Grote Clubactie vertrokken we met een comfortabele bus van Nooteboom Tours naar De Kuip om de wedstrijd Feyenoord tegen AGOVV bij te wonen. We werden keurig bij het Maasgebouw afgezet zodat we niet te ver hoefden te lopen. Eenmaal door de hekken werd door je jongens Ruben Schaken gespot. Ruben nam de tijd om met wat jongens op de foto te gaan. De wedstrijd liet genoeg kansen zien, maar helaas bleven de doelpunten uit. Pellè werd wel met gejuich ontvangen omdat hij een contract voor 4 jaar heeft getekend bij Feyenoord. Na afloop werden we weer opgehaald en veilig bij MVV ‘27 afgezet. Wij kijken terug op een leuke middag!

Page 62: Jaarboek 2012-2013

61

Januari 2013

Van de voorzitterVeel sneeuw, teveel sneeuw, dus geen voetbal. Al een ruime week is het erg rustig op ons complex. Na een volle voetbalzaterdag op 12 januari lijkt een tweede winterstop aangebroken. Als ik de weersvoorspelling mag geloven zal ook aankomende zaterdag het competitieprogramma nog niet herstart worden.

Onze D1 heeft als enige wel een wedstrijd gespeeld bij buurvereniging VDL. Zij speelden daar tegen de E-top van Feyenoord. Een mooie ervaring voor onze jongens.Maar bijna geen voetbal betekent niet dat er niets gebeurt bij onze vereniging. Zo werd gisteren met Martin Vermeer afgesproken dat hij komend seizoen onze nieuwe hoofdtrainer wordt. Martin is voor velen van u geen onbekende. Meer dan 10 jaar geleden startte hij zijn carrière als hoofdtrainer bij MVV ’27. Ik ontmoette een open, duidelijke man en verheug mij op de samenwerking. Graag maak ik een compliment naar de TC die samen met staf en spelers op zorgvuldige wijze tot deze keuze is gekomen.

Ook bereikte mij het bericht dat Alexander van der Bol een nieuwe uitdaging heeft gevonden voor komend seizoen. Naaldwijk wordt zijn nieuwe vereniging. Natuurlijk wens ik hem daar veel succes.De toernooicommissie is druk bezig om voor alle teams een leuk toernooi te regelen. Kijk regelmatig op de toernooi-agenda op onze website. Er kunnen wijzigingen zijn voor uw team.

Mag ik uw aandacht vestigen op de oproep van onze penningmeester dat een flink aantal leden nog geen contributie heeft betaald. Het betreft veel niet-spelende leden en helaas ook nog een aantal spelende leden. Ik verwacht dat u bij twijfel even een mailtje stuurt aan Arthur Paping zodat de rekening snel vereffend kan worden.Dinsdagavond gaat een delegatie van MVV ‘27 1, 2, 3, 4 en A1 aan de slag om het trainingsveld sneeuwvrij te maken. Een heel mooi initiatief, waardoor het hopelijk weer mogelijk wordt om te voetballen op de club.

Kiest u liever andere sportieve activiteiten en gaat u het ijs op, wees dan voorzichtig. Dat dit niet zonder risico is werd al bewezen door de melding van tweemaal een gebroken pols/arm van jeugdspelers.Beterschap jongens!Mocht er aanstaande zaterdag niet gevoetbald worden, dan bent u vanaf 3 uur welkom in de kantine. Ik ontmoet u daar graag.

Page 63: Jaarboek 2012-2013

62

Contract en sponsorcontract met Proost Horeca BelangZoals reeds in de vorige editie van ons clubblad en op de website werd aangekondigd, is MVV’27 een 5 jarige overeenkomst aangegaan met Proost Horeca Belang uit Houten. Door ondertekening van deze overeenkomst geeft het Bestuur aan Proost het mandaat om namens MVV’27 met onze horeca leveranciers (Heineken/Vrumona en VHC Kreko) opnieuw in onderhandeling te gaan over de inkoopprijzen en condities. Op basis van de verstrekte 2012 inkoopgegevens verwacht Proost jaarlijks minimaal € 5.000,= te kunnen besparen op onze horeca inkoopkosten. Deze inkoopbesparing is de basis voor de ‘no cure no pay’ provisiefactuur van Proost aan MVV’27.

Tegelijkertijd ondertekende Marcel van der Zwan namens Stichting Onder-nemend MVV’27 een overeenkomst met Proost zodat zij zich voor 5 jaar als sponsor aan MVV’27 verbinden. Op initiatief van het Bestuur is Proost tevens in contact gebracht met VDL Maassluis die dezelfde horecaleveran-ciers hanteert als MVV’27 zodat de jaarlijkse inkoopbesparing zo mogelijk nog groter wordt.

Alexander van der Bol vertrekt naar VV Naaldwijk ZaterdagAlexander van der Bol, trainer van MVV ‘27 2, is komend seizoen (2013-2014) de trainer/coach van het 2e elftal van VV Naaldwijk Zaterdag.Alexander volgt Huib Bazuin op, die aan het einde van het lopende seizoen afscheid neemt bij VV Naaldwijk. Alexander heeft een voetbalverleden bij VV Lyra en is in het recente verleden trainer geweest bij VV Lyra (2e). In de

Page 64: Jaarboek 2012-2013

63

gesprekken met de technische staf van VV Naaldwijk en de huidige trainer van het 1e team Martin de Graaf, is naar voren gekomen dat Alexander prima aansluit bij de visie en verwachtingen die VV Naaldwijk en Martin hebben bij de trainer/coach van het 2e elftal.

Jubilarissen 25 jaar lidAfgelopen weken zijn de volgende jubilarissen voorzien van een speldje vanwege het 25-jarig lidmaatschap: Hans Vermeulen, Raymond Scheepens, Maarten Berkhout en Rogier van der Kraan.Ron Lagraauw is tevens 25 jaar lid van onze vereniging. Hij zal bij de eerstvolgende gelegenheid worden voorzien van het eremetaal.

MVV’27 stelt Martin Vermeer aan als trainer voor volgend seizoenDoor Stefan van Mil

Maasland – MVV’27 is bij haar zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitgekomen bij een oude bekende. Martin Vermeer wordt de opvolger van de naar S.V. Den Hoorn vertrekkende Pim van de Hoorn. De Maasdijker was van 2000 tot 2003 al eens trainer van de Maaslandse club. Vermeer (49) staat tot het einde

van dit seizoen onder contract bij V.V. Maasdijk. De vereniging uit zijn geboorteplaats wilde ook na deze jaargang met hem verder. Toch besloot hij niet bij te tekenen. “Dat was best een moeilijke beslissing. Na wat minnen en plussen kwam ik toch tot de conclusie dat ik iets meer wilde dan bij Maasdijk mogelijk is. Het is een hele gezellige club, maar ik ben ambitieus, wil graag voor de prijzen spelen. Ik denk dat de mogelijkheden om door te selecteren groter zijn bij MVV’27. De club heeft iets meer uitstraling.”

Vermeer vertrok in 2003 bij de Maaslandse club om via dienstverbanden bij de beloften van Excelsior Maassluis en V.V. Maasdijk vanaf volgend seizoen op het oude nest terug te keren. De oefenmeester is in de jaren wel veranderd als trainer. “Toen ik begon bij MVV’27 als trainer van het tweede elftal was ik 34 jaar. Ik was net gestopt met zelf voetballen en was dus vrij onervaren. Naarmate je ouder wordt, neem je alle ervaringen

Page 65: Jaarboek 2012-2013

64

uit het verleden mee. Ik ben wellicht iets rustiger geworden, maar zeker niet minder ambitieus. Ik heb in de keuken mogen kijken van Excelsior Maassluis, gewerkt met mensen als Richard Grootscholten, Eric Gudde en Jan Everse. Daar steek je heel veel van op.”

Zijn voetbalvisie is in de loop der jaren niet veranderd. “Ik ben een trainer die van verzorgd voetbal houdt. Ik wil niet dat de keeper de bal naar voren trapt en dat mijn ploeg het dan maar uitzoekt. Alhoewel er vooral in Engeland, maar ook in de Jupiler League veel teams zijn die deze strategie hanteren, sta ik een verzorgde opbouw van achteruit voor. Het uitgangspunt daarbij is een 4-3-3-opstelling. Bij balverlies wil ik dat er druk op de tegenstander wordt gezet, al moet je dan wel goed kijken op welk deel van het veld je dat doet.”

Die visie komt overeen met de denkwijze van MVV’27. “In de gesprekken heb ik gemerkt dat er het nodige is veranderd in de jaren dat ik bij andere clubs heb gewerkt. De jeugdopleiding is geprofessionaliseerd, het tweede speelt in de reserve eerste klasse, het eerste staat bovenaan in de derde klasse. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je presteert. Ik heb begrepen dat dat een belangrijke reden was om voor mij te kiezen.”

Die inspanningen moeten er uiteindelijk toe leiden dat MVV’27 terugkeert in de tweede klasse. De huidige koploper van de derde klasse zou dat dit seizoen al kunnen bewerkstelligen. “We hebben het tijdens de gesprekken nog niet echt over doelstellingen gehad. We weten natuurlijk nog niet in welke klasse we volgend jaar spelen. Als dat de derde is, weten we met zijn allen wat ons te doen staat. Uiteindelijk denk ik wel dat MVV’27 de mogelijkheden heeft om een stabiele tweedeklasser te worden.”

Om dit jaar het kampioenschap binnen te halen, kan Vermeer MVV’27 alvast de helpende hand toesteken. Op 9 februari komt hij immers met V.V. Maasdijk naar Sportpark De Commandeur. Op een makkelijke middag hoeven de Maaslanders evenwel niet te rekenen. “Ik blijf me tot het einde van het seizoen honderd procent inzetten voor mijn huidige club. Ik hoop vanzelfsprekend dat we die wedstrijd winnen.” Desondanks zal hij de ontwikkelingen binnen MVV’27 wel in de gaten houden. “De komende tijd zal ik regelmatig contact hebben met mensen binnen MVV’27. Dan komen zaken als de voorbereiding en vakanties van spelers en technische staf aan de orde. Dat kun je tegenwoordig niet meer op het laatste moment

Domme actie kost MVV ’27 de zegeMVV ’27 hoefde gisteren alleen nog maar de blessuretijd uit te spelen tegen het machteloze Westlandia, maar zag een zekere overwinning teloor

Page 66: Jaarboek 2012-2013

65

gaan na een onnodige actie van Jesse Lub. In de voorafgaande 90 minuten had de doelverdediger meer dan degelijke indruk achter gelaten, maar één moment van onbeheersing kostte de ploeg uiteindelijk de zege. Nadat hij een voorzet had gevangen werd hij licht geraakt door de Naaldwijkse invaller Brendan van den Berg. Geïrriteerd gaf Lub zijn tegenstander een forse duw, waarna de Maaslandse keeper én een rode kaart voorgeschoteld kreeg én de bal op de stip verdween. Diezelfde Van den Berg vonniste ten koste van de als keeper aangewezen Hakan Copur (2-2). MVV ’27 had zijn drie wissels al gebruikt en zodoende moest hij een trainingsjack aantrekken om in het doel plaats te nemen. Tien seconden na de gelijkmaker floot scheidsrechter Hans Doesburg voor het einde.

De eerste vijf minuten werden besteed aan het elkaar aftasten en uitvinden hoe de partijen opgesteld stonden. Vervolgens werd het duel in de van een matig zonnetje voorziene vrieskou aantrekkelijk, want de score werd al snel geopend. Een voorzet van de Naaldwijkse middenvelder Joris Lemmens belandde op het hoofd van Bob Dijkhuizen en via de handen van Jesse Lub belandde de bal in het doel (1-0). Lang kon de thuisploeg de voorsprong niet vasthouden. Een kleine twee minuten later knalde Leon van Kersbergen de bal hard richting de verre rechter kruising en doelman Pieter Blanken was kansloos (1-1).

Weer vier minuten later, inmiddels de 14e minuut, kwam MVV ’27 zelfs op voorsprong. Recht voor het Naaldwijkse doel kon Erik van Geest een rebound vrij inschieten en diens gekraakte schot kwam uit bij de mee op-gekomen Kevin Bouter die de 1-2 aantekende.Pas in de 32e minuut kon Westlandia weer eens in de buurt van het Maaslandse doel komen, echter de door Bob Dijkhuizen matig ingeschoten bal kon eenvoudig gepareerd worden door Jesse Lub. In de 41e minuut moest de goalie nog eenmaal in actie komen. Een vrije trap van Michel Duijvesteijn werd door Erik van Vliet goed ingekopt, maar de doelman wist de bal stijlvol over het doel te tikken.De tweede helft bleek een matige kopie van de eerste. MVV ’27 liet zich te-rugzakken en Westlandia nam dankbaar het initiatief. De bezoekers hoef-den echter niet veel te vrezen, want de pogingen van Westlandia waren machteloos.

Roberto van der Pol kreeg nog een goede mogelijkheid het duel te beslissen uit een pass van Leon van Kersbergen, maar zijn schot stuitte op keeper Blanken. Aan de andere mocht ook MVV ’27 zich gelukkig prijzen dat de als voorzet bedoelde bal van Rick van Zijl slechts over de bovenkant van de lat scheerde.

Page 67: Jaarboek 2012-2013

66

De Maaslanders hadden zoals gezegd vervolgens de wedstrijd moeiteloos uit kunnen spelen, maar dat gebeurde dus niet. Een kater van jewelste was het gevolg en deze moet komende zaterdag in de wedstrijd tegen en in Honselersdijk dan maar weggewerkt worden.

Selectie MVV ‘27 op trainingskampVrijdagmiddag 4 januari 2013 vertrokken de selectie elftallen MVV1 en MVV2 voor een trainingsweekend naar Zutphen ter voorbereiding op het 2e gedeelte van het voetbalseizoen.

Het is vrijdag klokslag 14.00 uur als onze buschauffeur/selectiespeler Roel Nootenboom de bus start en vertrekt voor een sportief uitdagend weekend. Twee uur later kwamen we aan bij het sport Resort Hotel Inntel in Zutphen alwaar de MVV ’27 vlag ter verwelkoming al fier wapperde. De spelers, medische staf en technische staf betraden het complex en keken hun ogen uit; wat een schitterend complex! De eerste indruk was meteen: dit gaat een mooi, sportief en gezellig weekend worden. In de voor MVV ‘27 gereserveerde vergaderruimte werd de kamer indeling bekend gemaakt en vervolgens werden de spullen in de kamers gezet. Hierna was er een meeting in onze vergaderruimte. Afspraken en uitleg van het weekend werden toegelicht. Hierin werd o.a. duidelijk gemaakt dat alle spelers en ja, ook de medische- en technische staf, in koppels van twee werden ingedeeld. Elk koppel kon punten vergaren per sport onderdeel. Op zondagmiddag worden dan alle punten per koppel opgeteld om zodoende over te kunnen gaan tot de prijsuitreiking. Er lagen prijzen te wachten voor de drie beste koppels. Daarnaast een prijs voor de titel kampstaflid 2013 (te bepalen door de gehele staf) en een prijs voor de titel kampspeler 2013 (te bepalen door de gehele spelersgroep). Na een welkomstdrankje werden we verwacht in het restaurant voor het diner. Het drie gangen diner was van prima kwaliteit.

Nu werd het tijd voor het eerste sport onderdeel. Het eerste sport onderdeel was indoor tennis. Om 19.00 uur startte de gehele groep verdeeld over vier banen. Het eerste uur konden de koppels zich kwalificeren voor de indeling op strekte. Na hevige strijd en discussie over in en of uit werden na een uur de koppels per veld verdeeld op sterkte.

Page 68: Jaarboek 2012-2013

67

Zo ontstond er op alle velden nogmaals een uur lang strijd voor de finale en de te vergaren totaal punten voor dit sport onderdeel.

Na deze inspanning, waarbij het nodige vocht is verloren, werd het tijd om de vochthuishouding van een ieder weer op peil te brengen. Aan de bar bij de tennisbanen was ondertussen ook voetbalvereniging Spakenburg gearriveerd die daar ook een weekend hadden gepland. Het werd een gezellige avond met veel Nederlandse meezingliederen. De stafleden en aanwezige sponsors van Spakenburg werden betrokken in ons gezellig samen zijn.

Het is zaterdagochtend 9.00 uur als iedereen in het restaurant geniet van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Veel tijd om uit te buiken is er niet want om 9.40 uur staat de verzorging door de medische staf alweer op het programma. In de mooie en oosterse sfeer ingerichte verzorgingsruimte stonden Paul en Egbert de spelers op te wachten en werden diverse spelers gereed gemaakt voor de zware dag. Het is 10.00 uur als het voetbal indoor toernooi start. Het 2 uur durende voetbal toernooi was loodzwaar en in hoog tempo ging de bal rond. Diverse mooie acties en doelpunten waren te beleven en de spelers lieten zien dat MVV technisch goed kan voetballen. Tijdens dit toernooi waren de spelers die herstellende zijn van hun blessure onder begeleiding van de medische

Page 69: Jaarboek 2012-2013

68

staf aan het werk met oefeningen in de fitness ruimte en het zwembad.

Het is 12.30 uur als iedereen weer in het restaurant zit te genieten van een heerlijke lunch. Hierna was er voor een ieder een rust periode. De één lag even op de bank bij de open haard, de ander ging weer zwemmen of naar de sauna. Om 14.00 uur was er alweer een nieuwe sport activiteit. Vier squash banen waren twee uur lang voor MVV ’27 gereserveerd. Deze loodzware sport werd net als het tennis onderdeel ingedeeld en verwerkt. De strijd was prachtig. Steeds twee personen in de vier kooien die het elkaar lastig maakten en er werd voor elke centimeter gestreden. Om 16.00 uur is dan ook iedereen uitgeblust en aan rust toe. Om 18.00 uur stond alweer een barbecue gepland. In de tussenliggende tijd maakte ieder op zijn manier gebruik van dit rust moment. Bij de tweede bar van het complex bevindt zich de bowlingbaan en de barbecue. Nadat enkele spelers zich ontpopt hadden als ware barbecue koks was het smullen van het vlees.

Aansluitend stond het laatste onderdeel klaar waarmee punten konden worden verdiend voor de te behalen prijzen. Bowlen was dit onderdeel. En mede omdat er punten waren te verdienen werd er serieus getracht om de kegels omver te gooien. Soms zag je zelfs koppels een dansje maken met een handje klap daarbij. Het is 22.15 uur als de bestelde bus gearriveerd is. De gehele groep

Page 70: Jaarboek 2012-2013

69

(spelers en staf) gaan met elkaar naar Arnhem voor een avondje stappen. Onder het motto we zijn een team, samen uit en samen thuis werd het een bijzondere gezellige avond. We verbleven met de hele groep in een grote ski bar- discotheek. Om 4.00 uur lag iedereen weer op zijn kamer in dromenland.

Zondag 10.00 uur zit MVV ‘27 weer aan het ontbijt. Na het ontbijt worden de kamers ontruimt en gaan de spullen in de bus. Maar het was nog niet gedaan. Eerst werd er een wandeling van 1 ½ uur gedaan langs de IJssel. Teruggekomen in het hotel werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Onze hoofdtrainer P. van der Hoorn nam namens de staf het woord. Hij bracht eerst een compliment uit naar de spelers over het getoonde gedrag tijdens dit weekend. Vervolgens een dankwoord naar bestuur en de sponsors die dit weekend financieel mogelijk hebben gemaakt. En tot slot een dankwoord aan John Emmerig voor de organisatie van dit weekend. Dan was het moment voor de prijsuitreiking;1. Koppel Roel Nootenboom en Lars Kloet2. Koppel Leon Kersbergen en Ivo Fiers3. Koppel Laurens van der Hoeven en Martijn HamKampspeler van het jaar werd unaniem gekozen door staf: Roel Nooten-boom.

Hierna was het Pieter van Rijs die namens de spelers sprak. De spelers konden niet unaniem 1 kampstaflid kiezen. En maakte zodoende 2 stafleden kenbaar als kampstaflid. En deze twee prijzen werden gewonnen door Jan Lamein en Egbert van der Worp. Tot slot nam Roel namens de groep nog het woord en bedankte John Emmerig voor zijn inzet en overhandigde namens de spelers een dinerbon om samen met zijn partner uit eten te gaan. Tot slot nam de manager van het Resort Hotel Inntel onverwachts het woord. Hij bracht zijn complimenten en dank uit naar een ieder van MVV ’27. De manager gaf aan dat hij door de jaren heen al heel veel (voetbal) verenigingen in het complex heeft mogen ontvangen. Maar dat MVV ’27 boven aan zijn lijstje staat als het gaat om de meest correcte club. En mede met deze woorden is het kamp niet anders te formuleren als zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. De bus Nootenboom vertrok en precies volgens schema waren we rond 15.00 uur weer op parkeer terrein van onze o zo mooie club MVV ’27.

Februari 2013

Van de voorzitterEen zucht van verlichting werd door velen geslaakt, weer een heerlijk

Page 71: Jaarboek 2012-2013

70

weekend vol met voetbal. Trainen (alhoewel ook maar mondjesmaat) is leuk, maar het gaat toch vooral om wedstrijden spelen.

Het weekend begon met een fantastische vrijdagavond. Meer dan 70 mannen (en 5 vrouwen) waren aanwezig op de historische avond van Ben van Mil. Zoals u misschien weet, is Ben het historisch geweten van onze club. Minimaal eenmaal per jaar behandelt hij 10 jaar clubhistorie. Dat dit erg wordt gewaardeerd, blijkt uit de grote opkomst van veel oud-spelers en vrijwilligers. Extra feestelijk was deze bijeenkomst doordat 36 mannen vereerd werden met de 40-jaar-lid-speld. En als klap op de vuurpijl had ik de eer om 3 mannen te mogen benoemen tot Erelid van MVV ’27. Piet Broekman, Henk Huiskes en Freek de Vos kregen onder luid applaus hun speld opgeprikt. Deze mannen zijn allen meer dan 60 jaar lid van onze club en naast vele jaren gespeeld te hebben in de selectie ook op allerlei fronten actief geweest in de vereniging. Het is mooi om te zien dat er zo’n grote groep al zo lang lid is van onze vereniging. Dat is een enorm compliment!

Zaterdag was als vanouds: veel rumoer in de kantine, vergeten voetbal-sokken, verloren huissleutel, harde regen, spelen op kunstgras, dan weer zonnetje, toch een wedstrijd op het hoofdveld, blessures, gewonnen en verloren wedstrijden. Kortom, een prima zaterdag. Onze selecties deden het uitstekend, zowel bij de dames als de heren zijn er nauwelijks punten verspeeld.

Ik wil u het volgende niet onthouden. Met Albert van Leeuwen bezoek ik in de regel alle uitwedstrijden van het eerste. Bij MSV ’71 aangekomen werden we zeer hartelijk ontvangen door de familie Schilperoort. De ouders van Mark, onze g-speler die tijdens de oliebollenrace onwel werd, zijn nauw betrokken bij de organisatie van deze club. Met Mark gaat het overigens erg goed! Bakkerij Holtkamp had gezien dat de buurverenigingen tegen elkaar speelden en had een enorme doos tompoezen afgeleverd. Dit om de goede samenwerking tussen beide clubs te onderstrepen. Mooie geste van de Maassluise bakker met Maaslandse banden.

Komende week op dinsdag kunt u weer gebruik maken van het inloopspreekuur. Van 20.15 – 21.15 uur staat de deur voor u open. U bent welkom met al uw vragen, opmerkingen en complimenten.

Ook nodig ik u uit om aanstaande zaterdag mee te doen aan ons nasi/bami/saté-buffet. Drie enthousiaste meiden verzorgen na de thuiswed-strijd van het eerste elftal (de derby tegen VV Maasdijk) deze zalige hap. Vanaf 17.00 uur en voor slechts 6 euro kunt u gezellig meedoen.

Page 72: Jaarboek 2012-2013

71

En alvast als reminder in de agenda: op 6 april organiseert het jeugdkamp een feestavond. Binnenkort gaat u daar meer over vernemen.Als laatste wil ik u vragen om een kaartje te sturen naar Dirk Fokkes. Dirk wacht op een dotterbehandeling. Een kaartje doet altijd goed! (Vliet-landziekenhuis, kamer 116, 1e etage, Vlietlandplein 2, 3118 JH Schiedam)

Wens ik u weer een prettige week toe en ontmoet u graag weer op ons complex!

MVV ’27 gaat met de scheidsrechters naar Nederland – ItalieA.s. woensdag gaan we met de bus vanaf M.V.V. ’27 naar de arena in Amsterdam, verwachte vertrektijd zal ongeveer 18:30-19:00 uur zijn, houd rekening met 10 tot 15 euro voor de bus., De volgende mensen gaan mee met de bus.Andre Wolters, Bas Hoekveen +1, Hans Dries +2, Hans van Trigt, Jaap van Woerden, Jan de Kruif, Jan van Loenen, Johan Korpershoek +Jop, Leo van de Berg, Lisa Prins, Nico Gordijn, Piet de Jong, Rens van Buijten, Ruud van Walsum, Sander van Mil, Willem Kruizinga, Thijs Hoekveen, Jim van Vliet, Luigi Botea, Jeroen Arkesteijn, Branco van Trigt, Ton van Gelderen, Mike Rattink, Paul Both (6e)En natuurlijk de chauffeur Roel Nooteboom van Nooteboom Tours.

Sambal bij? Nasi/bami/saté buffet op 9 februariWegens groot succes van het stamppottenbuffet in november jl. volgt er op 9 februari een bami/nasi/saté buffet, verzorgd door Daniëlle, Conny en Pien. Inschrijven is dit keer niet nodig. Voor EUR 6,-- kunt u vanaf 17:00 uur aanschuiven. Eet smakelijk!

Ziekenboeg: Dirk FokkesSinds afgelopen maandag ligt Dirk Fokkes in het ziekenhuis. Dirk heeft jaren in de keuken geholpen en is daar nu nog regelmatig als keukenprins te vinden. Hij staat bekend als Dirk Patat. Ook is hij trouwe supporter en heeft hij een tijdje dames (veld en zaal) begeleid. Dirk wordt maandag gedotterd. Hij zou het heel leuk vinden om kaarten te ontvangen. Het adres is: Vlietland Ziekenhuis, Kamer 116, 1e etage, Vlietlandplein 2, 3118 JH SCHIEDAM

Een mooie avond bij MVV ’27Vrijdagavond 1 februari zat de kantine tjokvol met jubilarissen, leden die meer dan 40 jaar lid van de vereniging waren en daarnaast nog een aantal

Page 73: Jaarboek 2012-2013

72

belangstellenden. Na een voorwoord van voorzitter Rita van Hardeveld werden zo’n veertig leden om beurten naar voren geroepen om het speldje opgeprikt te krijgen door Jeannette Davidse en Albert van Leeuwen.

Het was voor het bestuur overigens een lastig karwei geweest om te bepalen wie zich jubilaris mocht noemen. Joke Rasens-Roels en Joop Alsemgeest hebben een grote hoeveelheid werk verricht om de lijst samen te stellen. Desondanks kan het zijn dat deze lijst niet compleet is. Er werd dan ook opgeroepen dat mensen, die ook 40 of meer jaar lid zijn, zich melden bij het bestuur, zodat ook zij een speldje kunnen ontvangen. Dan zetten we dit recht op de komende ALV, de avond waar we in het vervolg zowel het speldje voor 25 als 40 jaar lid gaan uitreiken.

Aan het einde van de ceremonie werd stil gestaan bij het feit dat er drie leden zijn die reeds meer dan 60 jaar lid van de vereniging zijn, te weten Piet Broekman, Henk Huiskes en Freek de Vos. Deze drie personen werden, mede door hun zeer grote verdiensten voor de vereniging, tot erelid benoemd en toegesproken door Sjaak Stougje, de man die zelf afgelopen zomer in het zonnetje werd gezet en de Rien van Eijmeren Award ontving. Na een hartelijk en welgemeend applaus namen de drie kanjers hun plaats weer in.

Als afsluiting van de avond gaf huisarchivaris Ben van Mil een vervolg presentatie van de geschiedenis van MVV ’27, nu de periode 1955 tot en met 1965. Puttend uit verslagen van bestuursvergaderingen, algemene

Page 74: Jaarboek 2012-2013

73

ledenvergaderingen, de clubbladen en wedstrijdverslagen kon hij vele komische oude verhalen ophoesten. Hierbij werden diverse aanwezigen na vele decennia nog eens op hun nummer gezet. Echter, daar kon men na zoveel jaren toch wel goed om lachen. Met zo’n presentatie blijkt dat er binnen tien jaar ontzettend veel gebeurt binnen onze vereniging, leuke en soms ook minder leuke zaken. Hoe dan ook, MVV ’27 blijft een vereniging die je gerust als tweede huis kan blijven koesteren.

GeboortenieuwsZaterdag 26 januari 2013 is om 16.45 uur is Pepijn geboren. Pepijn is de zoon van Walter Vincent (MVV ‘27 5) en Marianne Vincent- de Bruijn. Pepijn maakt het prima en drinkt en slaapt goed, dus dat is heel fijn. Ook met de kersverse moeder gaat het heel goed. Opa Henk de Bruijn is natuurlijk apetrots op zijn eerste kleinkind! Van harte gefeliciteerd en het MVV ‘27-rompertje komt jullie kant op.

MVV ’27 doet uitstekende zaken.In een niet al te beste wedstrijd tegen MSV ’71 in de Steendijkpolder van Maassluis kwam MVV ’27 met 1-3 terecht winnend aan de drie punten. Alleen na de aansluitende treffer (1-2) kwamen de Maaslanders wat onder druk te staan, maar veel kansen wist de thuisploeg niet te creëren. Na de derde Maaslandse treffer was het vuur weg bij de Maassluizers en konden de bezoekers rustig naar het einde toe werken.

MVV ’27 startte fel en was al snel op de helft van MSV ’71 te vinden, maar kansen waren er niet direct. Integendeel, de eerste te noteren kans was er voor MSV ’71. Een terugspeelbal van Arnoud Katz op doelman Glenn Mostert werd onderweg opgevangen door Kenin Muminovic, maar de MVV ’27-doelman redde goed. Het zou achteraf ook de enige Maassluise kans in de eerste helft zijn.

MVV ’27 kwam dus met de schrik vrij en ’n minuut later kon er aan de andere kant gejuicht worden. Mark Akkerman mocht op 35 meter afstand aan de zijlijn een directe vrije trap nemen. Omdat onderweg niemand de bal wilde of kon beroeren mocht hij zelf de 0-1 op zijn naam schrijven. In de 23e minuut mocht Mark Akkerman weer achter een vrije trap plaats nemen en was het Roel Nooteboom die naast kopte. MVV ’27 kreeg meer kansen. Uit een pass van Koen Hordijk schoot Mark Akkerman voorlangs en Leon van Kersbergen richtte even later hard op de vuisten van doelman Dobbe.

Een grotere marge kwam enkele minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Luca Cantineau. Vanaf de linkerzijde lag Coen Hordijk de

Page 75: Jaarboek 2012-2013

74

bal terug op de mee opgekomen Lars Kloet die hard uithaalde (0-2), zijn eerste officiële treffer in het keurkorps van MVV ‘27.

In de rust wisselde MSV ’71 haar zwartwitte shirts in voor geheel witte exemplaren om de partijen iets meer uit elkaar te houden. De thuisploeg zocht naar een treffer en kreeg deze in de 52e minuut. Pim van Hal kreeg de bal aangespeeld en kon recht voor het doel op het randje van de zes-tien hard en doeltreffend uithalen (1-2). Het laag geklasseerde MSV ’71 rook haar kansen en gooide alles op de aanval. Met opportunistisch spel trachtte men de Maaslandse muur te slechten. Een inzet van Brian Ver-meulen werd door Glenn Mostert uit de doelmond geranseld, maar meer kansen werden er niet weggegeven. MVV ’27 kwam er zo nu en dan uit en bracht 11 minuten voor het eindsignaal weer rust in de eigen gelederen. Vanaf de linker zijde werd de bal door Leon van Kersbergen voorgelegd, de Maassluise verdediging kon niet afdoende pareren en Roberto van der Pol kon binnenschieten (1-3). De thuisploeg gaf het op en beide ploegen speelden de resterende minuten uit zonder dat de doelmannen nog in de problemen kwamen.

De overwinning op zich was al mooi, maar werd nog prettiger bij het zien van de overige uitslagen. Zowel Honselersdijk als Semper Altius verloren, terwijl Die Haghe niet verder kwam dan een gelijkspel bij SV Houtwijk. Zo hebben de Maaslanders weer een gat van vier punten geslagen tegenover nummer twee Die Haghe. Volgende week wacht een treffen in Maasland tegen Maasdijk dat een uitstekende serie achter de rug heeft.

Van de voorzitterEen rustig weekend op de club. Het was het weekend van de inhaal- en bekerwedstrijden, ook werd er hier en daar geoefend.Onze vrouwen 1 doet het erg goed in de RotterdamCup. Zij bereikten gis-teren na een makkelijke overwinning de achtste finales. Een knappe pres-tatie!Het team van Pim van der Hoorn heeft de draad na de winterstop prima opgepakt. Een mooie overwinning tegen de Maasdijk afgelopen week en een nuttige oefenwedstrijd tegen HBSS (3-1 gewonnen) zorgen ervoor dat ik met heel veel belangstelling uit kijk naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Honselersdijk is een taaie tegenstander. Ik hoop dat u, net als ik naar de Strijphorst afreist om ons team aan te moedigen.

Van onze wedstrijdsecretaris vernam ik dat de wedstrijden in de zaal met veel enthousiasme en sportiviteit gespeeld worden. Ook daar draait vooral Heren 1 uitstekend. Het ziet er zelfs naar uit dat we komend seizoen weer een nieuw zaalvoetbalteam mogen aanmelden bij de KNVB.

Page 76: Jaarboek 2012-2013

75

Op de website heeft u kunnen zien wie er allemaal meedraaien in de spon-sorcommissie. een enthousiaste gemêleerde club mensen, waar we heel veel plezier mee zullen gaan beleven. Zij zijn bezig om samen met het bestuur een prioriteitenlijst op te stellen en gaan vervolgens aan de slag. De eerste wedstrijdballen zijn al verkocht!Binnenkort wordt de communicatiegroep aan u voorgesteld. Houdt de web-site in de gaten!

Ik weet niet of u het heeft meegekregen, maar afgelopen zaterdag verwel-komden we onze 750e volger op Twitter. ODO’er Nikos van Viersen is de gelukkige. Zowel hij alsook Natasja Vermeulen als trouwe volgster van MVV ’27, krijgen een kleine attentie. Wat je eraan hebt, aan 750 volgers op Twit-ter? Het is een hele handige manier om snel veel MVV’ers, pers en andere belangstellenden te bereiken. En dan gaat het om gebeurtenissen bij de club, afgelastingen, tussenstanden. Het werkt erg snel en kost nauwelijks inspanning.Natuurlijk vergeten we onze andere communicatiemiddelen niet. Maar, we zijn er erg trots op dat we zoveel volgers hebben. Natuurlijk willen we door naar de 1000, mooie uitdaging voor onze communicatieclub!

De komende weken gaan velen van u skiën; pas goed op en kom gezond weer terug.Wie net als ik thuis blijft, kom zaterdag gezellig een bakkie doen en een wedstrijd kijken. Tot dan!

Sponsorcommissie van MVV ‘27

Eind 2012 heeft Fred Louter in de Algemene ledenvergadering afscheid genomen als bestuurslid Communicatie, Marketing & Sponsoring. Onder

Page 77: Jaarboek 2012-2013

76

meer door de omvang van deze portefeuille is deze vacature destijds niet een-op-een ingevuld. De bestuursfunctie is komen te vervallen en de porte-feuille is gesplitst en ondergebracht bij twee commissies: de Sponsorcom-missie en de Communicatiecommissie. Uit de bezetting van de commissies blijkt dat veel mensen bereid zijn hun steentje bij te dragen binnen MVV ’27. Daarnaast is het goed te zien dat de (oud-)selectiespelers van MVV ’27 uitstekend vertegenwoordigd zijn in deze commissies.In twee stappen stellen we deze commissies aan jullie voor. Allereerst de Sponsorcommissie, over enkele weken volgt de Communicatiecommissie.

SponsorcommissieAlle sponsoractiviteiten binnen MVV ’27 zijn ondergebracht in de Sponsor commissie en de Stichting Ondernemend MVV ‘27. Het gezamenlijke doel is het behartigen van de belangen van bestaande sponsoren en het actief zoeken naar nieuwe sponsoren.De sponsorcommissie bestaat uit de leden: Peter Baak, Barry van der Hoeven, Arnold Bos, Coen Hordijk, Bob van der Gaag, Bo van der Voort, Ruud Vermeulen, Peter Mosterd, Stefan Warbout, Lisa van Uffelen, Ton van Leeuwen en Marcel van der Zwan. Ton en Marcel vormen daarnaast met de bestuursleden Arthur Paping en Ruud van Walsum de Stichting Onder-nemend MVV ‘27. Deze stichting vormt het formele hart van de sponso-ractiviteiten binnen MVV ’27 en staat ook ingeschreven in de Kamer van Koophandel.Voor vragen of interesse kunt u terecht bij bovengenoemde leden of mailen naar [email protected].

MVV ’27 speelde de beste wedstrijd van het seizoenTrainer Pim van der Hoorn kon vanaf de zijlijn met veel plezier kijken naar zijn manschappen in het duel tegen Maasdijk. Zijn spelers speelden met veel bravoure en sleepte een dik verdiende 3-0 overwinning uit de strijd. Van der Hoorn had slechts een verwijt naar zijn team. “We scoorden van-daag te weinig wat ons kan opbreken in de tweede periode”. Hierin staan de Maaslanders samen met Die Haghe bovenaan, maar het doelsaldo van de Hagenaars is aanzienlijk beter. Het werd een leuk duel om naar te kij-ken, want ook Maasdijk probeerde een goed resultaat neer te zetten en koos ook de aanval waar mogelijk was.

De wedstrijd begon niet aftastend, want beide teams probeerden vanaf het eerste fluitsignaal zo snel mogelijk het andere doel te bereiken. Het eer-ste kwartier ging gelijk op, waarna MVV ’27 de bovenliggende partij werd. Roberto van der Pol zag zijn schot geblokt worden door de Maasdijkse ver-dediger Rob Vellekoop. Dat overkwam ook Milano Naarden die in de 23e

Page 78: Jaarboek 2012-2013

77

minuut ook een uitgestoken been trof.In de 24e minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Op zo’n 25 meter van het doel maakte een van de Maasdijkse spelers hands en Mark Akkerman posteerde zich achter de bal. Deze draaide de bal naar de verre hoek en ketste via de lat tegen het net (1-0).De honger van MVV ’27 was nog lang niet gestild en men bleef het doel van de Maasdijkers bestoken. Een afgeslagen Maaslandse corner werd even later hard ingebracht door Hakan Copur, maar even hard voorlangs gekopt door de op enkele meters voor het doel staande Milano Naarden.

Diezelfde Naarden kreeg zijn herkansing in de 36e minuut. De bal goed met de borst controlerend vuurde hij op doel, maar deze werd onderweg ‘gekraakt’ wat keeper Tim Middelburg kansloos maakte (2-0).Met nog vijf minuten op de klok van de met handschoenen fluitende arbiter Hans Knuppe had Maasdijk zomaar terug in de wedstrijd kunnen komen. Een vloeiende aanval aan de linkerzijde eindigde bij de voor Jesse Lub op-duikende Kevin van den Berg, maar de Maaslandse doelman redde knap.

Bij aanvang van de tweede helft werden de teams verrast door een pittige sneeuwbui. Maasdijk moest het initiatief nemen om de stand een beter aanzien te geven, maar de kansen ontstonden aan de andere kant van het veld. Leon van Kersbergen kopte een verre trap vanuit de achterste linie door en bracht Milano Naarden alleen voor Tim Middelburg. De keeper werd omspeeld, maar de Maaslandse middenvelder trof slechts de paal.

Page 79: Jaarboek 2012-2013

78

Bij weer zo’n goed lopende aanval lepelde Mark Akkerman vanaf de doel-lijn de bal over de Maasdijkse goalie en Leon van Kersbergen kon eenvou-dig afdrukken (3-0).

Drie minuten later, de 60e minuut, leek MVV ’27 de score verder op te voeren. Mark Akkerman bereikte nogmaals Leon van Kersbergen, maar vermeend buitenspel zorgde ervoor dat de treffer niet geteld kon worden. Maasdijk leek rijp voor de sloop, maar hield met geluk stand. Een beter niet door iedereen de imiteren truc van Roberto van der Pol bracht eerst Leon van Kersbergen in scoringspositie en vervolgens invaller Adam van Buuren. Beiden zagen hun poging geblokt worden.Maasdijk kreeg ook enkele kansen, maar doelman Jesse Lub zag de pogin-gen van zowel Kevin van den Berg als Silvio Vermeer, zonder een inspan-ning te hoeven doen, naast gaan.

Voorafgaande aan de wedstrijd was de verwachting dat het mogelijk een spannende wedstrijd zou kunnen worden, maar daar waren vandaag de krachtverschillen te groot voor. De koploper liet zich eenvoudigweg niet verrassen door de ploeg die net een indrukwekkende serie wedstrijden had neergezet.

MVV ’27 oefende tegen HBSSOm de voetballoze middag nuttig te besteden oefende MVV ’27 tegen het op de tweede plaats in de vierde klasse staande HBSS. Bij de thuisclub ontbraken, mede door vakantieperikelen, een aantal basisspelers, zodat andere spelers een kans kregen zich te onderscheiden. In de eerste helft

Page 80: Jaarboek 2012-2013

79

lukte dat dan ook uitstekend, maar in de tweede helft zakte het peil naar een matig niveau.

De eerste drie kwartier grossierde MVV ’27 in de kansen, zette veel druk en kon het de Schiedammers haar wil opleggen. Al in de 4e minuut teisterde Roberto van der Pol de lat.De toeschouwers moesten tot de elfde minuut wachten voor er gescoord werd. Een voorzet van Leon van Kersbergen werd met links afgerond door Joey van Oosten (1-0).

Met een half uur op de klokken gleed de mee opgekomen Kevin Bouter bij de tweede bal een van die fraai indraaiende voorzetten van Joost Spruijt binnen (2-0). Even later pikte ook Pieter van Rijs een doelpuntje mee. Recht voor het doel krulde hij zijn schot fraai naar de linker bovenhoek (3-0). De bezoekers stelden daar slechts enkele kansen tegenover.Het tempo lag bij de Maaslanders in de tweede helft aanzienlijk lager en nu kreeg HBSS de kans zich beter te meten met de gastheren.

Drie minuten na de thee kreeg men al de beloning. De behendige Edilsom Silva Varela krulde buiten bereik van keeper Glenn Mostert de bal fraai in de touwen (3-1).Dit zou ook de eindstand worden, hoewel er nog genoeg kansen waren te noteren. Leon van Kersbergen was nog verreweg het dichtste bij een tref-fer, maar zijn schot van dichtbij deed de lat trillen.

Page 81: Jaarboek 2012-2013

80

Maart 2013

Van de voorzitterMet enige creativiteit is het gelukt om tijdens de afgelopen vakantieweek-einden onze elftallen op de been te krijgen. Het wedstrijdsecretariaat, maar ook spelers, trainers en leiders: mijn complimenten. Natuurlijk is er veel gesproken over op vakantie gaan tijdens de competitie, want “voetbal is een teamsport, maar het was een inhaalweekeinden we zijn hier niet bij Feyenoord, enz”. Zoveel hoofden, zoveel zinnen, gelukkig is het weer voor-bij, in alle harmonie verlopen en is de schade over het algemeen beperkt gebleven.

De opgetogen trainer van ons G-team (de thuiswedstrijd werd met 10-1 ge-wonnen!) vertelde me gisteren dat zijn team een voorwedstrijd gaat spelen op 29 maart aanstaande, voor de wedstrijd Excelsior - FC Den Bosch. Een prachtige ervaring voor onze mannen. Ook staat voor ons G-team in mei het open Europees Kampioenschap in Assen op de rol. Ik weet zeker dat u rond deze data er meer over gaat vinden op onze website.

Kijkt u weleens op de Facebookpagina van MVV ’27? Ik kan het u aanra-den! Geboortekaartjes, voorspellingen van de wedstrijduitslag, krantenar-tikelen over onze club, maar ook humor met een knipoog, u vindt het op Facebook. Afgelopen week ik ook de MVV-foto-bash geïntroduceerd. We blijken namelijk een eigen ‘Kakhiel’ binnen onze gelederen te hebben. Voor de niet socialmediamensen: Kakhiel maakt gewone foto’s door het plaatsen van tekstballonnen plotseling heel grappig. Vanaf nu dus regel-matig op onze Facebookpagina te vinden.

Graag vraag ik uw aandacht voor de actie van NLdoet. Op vrijdag 15 maart aanstaande willen we enkele klussen aanpakken om ons hoofdveld een beter aanzien te geven. Heeft u zin om ons mee te helpen – en we kunnen nog wat handjes gebruiken - laat het Albert van Leeuwen weten. Op de website en in het clubblad vindt u nadere informatie.

En denkt u ook nog aan ons, als u uw stem uitbrengt voor de Raboclubkas-actie? De afgelopen jaren mochten wij steeds een prachtig bedrag ontvan-gen. Het zou mooi zijn als dat dit jaar ook weer lukt.

Mocht u met vragen of opmerkingen zitten, dan nodig ik u van harte uit om aanstaande dinsdagavond van 20.15 – 21.15 uur langs te komen in de kantine bij mijn maandelijkse inloopspreekuur. Ik ben samen met Willem Bosschaart aanwezig, u bent van harte welkom!

Page 82: Jaarboek 2012-2013

81

Poule-indeling Westlands Kampioenschap Dames 1 april 2013 is bekendOp maandag 25 februari werd in een groot gezelschap de loting verricht voor het eerste damestoernooi in het Westland. Na een voorwoord van D. van den Oever en C. van den Bergh namens de organisatie en onder toe-ziend oog van het bestuur hebben 2 dames van VV Naaldwijk, Lisette en Yvonne ervoor gezorgd dat de 4 deelnemers in elk van de 4 poules bekend zijn. Hieronder volgt de indeling:

Poule A1. VV Naaldwijk Naaldwijk2. VV Lyra De Lier3. VDL Maassluis4. MVV’27 Maasland

Poule B1. SC Monster Monster2. VV Schipluiden Schipluiden3. SV KMD Wateringen4. FC ’s Gravenzande ‘s Gravenzande

Poule C1. Victoria ‘04 Vlaardingen2. VV Velo Wateringen3. VV HVC’10 Hoek van Holland4. VV Maasdijk Maasdijk

Poule D1. Excelsior Maassluis Maassluis2. RKVV Westlandia Naaldwijk3. VV Zwaluwen Vlaardingen4. SV Honselersdijk Honselersdijk

Prachtige poules met veelbelovende wedstrijden. Op korte termijn zal het wedstrijdschema bekend gemaakt worden.

Lidmaatschap / JeugdledenboekjeHij stond al een tijdje op de site, in de rechter balk: De rode knop “Lidmaat-schap”. Als u nu hierop klikt, vindt u informatie over aan- of afmelden, of wijziging van uw lidmaatschap of persoonlijke gegevens. Er is door ons ook een nieuw digitaal formulier ontwikkeld waarmee u dit allemaal makkelijk kunt regelen. Behalve alle informatie op onze website, is er nog een Jeugdleden-

Page 83: Jaarboek 2012-2013

82

boekje met handige informatie over MVV ‘27. (Ook handig voor ouders en oudere leden!). Neem gerust eens een kijkje.

GeboortenieuwsRens is op 19 februari 2013 de trotse broer geworden van zijn kleine zusje Sara. Om 16:45 uur is Sara geboren en ze weegt 2840 gram. Mariska en Sara moesten voor de zekerheid nog 1 nachtje in het ziekenhuis blijven. Als alles goed blijft gaan (en daar gaan we gewoon vanuit...), dan ben ik er donderdag weer.Sara zou het erg fijn vinden als we komend weekend 6 punten pakken!!!!! Met vriendelijke groet, Pim van der Hoorn

Update van Jesse KleijwegtIk ben nu zes weken klaar met mijn chemokuren. Ik ben weer flink aan het opknappen en dat doet me goed. Mijn conditie vliegt vooruit en ik onderneem alweer een hoop dingen. Zo heb ik alweer twee wedstrijden met het 9e meegedaan en daarin vier keer gescoord. De 22e stap ik in het vliegtuig voor een studiereis naar Singapore. Heel prettig dat ik al die dingen weer kan, maar het traject van mijn ziekte is nog niet ten einde. Vandaag (20e) heb ik de uitslag van een recente scan gehad. Hierop is te zien dat de kuren zijn werk hebben gedaan: de uitzaaiing is ongeveer de helft gekrompen. Dit is echter niet genoeg en de plek moet operatief verwijderd worden. Dit vindt waarschijnlijk eind maart plaats. Er is gelukkig een hele grote kans dat ik na deze ingreep schoon word verklaard. Nogmaals bedankt voor alle continue steun! Jesse

MVV ‘27 Vrouwen 1 door naar achtste finale RotterdamCupAfgelopen zaterdag heeft Vrouwen 1 de achtste finale in de strijd van de RD cup bereikt. Tegen de dames van OVV uit Oostvoorne boekte het elftal van keuzeheer Ton Riemen een 2-0 overwinning en mag het derhalve in de volgende ronde opnemen tegen de dames van c.v.v. Berkel. Karen Krijger was met een schot vanaf de zestienmeterlijn verantwoordelijk voor de 1-0, de tweede verdween via de rug van een speelster van OVV in de touwen. Met een plek in de achtste finale van de strijd om de RD-cup is de technische staf dan ook zeer tevreden.Het is nog niet zo lang geleden dat een zeer succesvolle lichting mas-saal vertrok om het geluk ergens anders te zoeken en daarmee deed de kans voor jongere dames zich voor om in dames 1 te gaan voetballen. Dit seizoen komt MVV ‘27 Vrouwen 1 uit in de vierde klasse en dat is volgens de technische staf (naast trainer/coach Ton Riemen de dit seizoen aangestelde trainers Stefan en Edwin van Mil) nog iets te laag. Met een gedegen trainingsprogramma en professionele oefenstof als handvaten wordt nu getracht elke week te groeien. Zowel individueel als teamtactisch worden de dames iedere dinsdag en donderdag klaargestoomd voor de

Page 84: Jaarboek 2012-2013

83

wedstrijd van zaterdag. In c.v.v. Berkel komen de Vrouwen van MVV ‘27 een lastige tegenstander tegen. De Vrouwen van c.v.v. Berkel spelen in de eerste klasse en staan daar keurig tweede op drie punten van koploper Barendrecht. Toch hoeven de dames van MVV ‘27 niet te vrezen, want zo orakelde de voorzitter van MVV ‘27 Rita van Hardeveld het aloude adagium: “De bal is rond”

Interview met Rinus van de WeteringVoor iedere MVV ‘er die de jaren zeventig en tachtig heeft meegemaakt is Rinus van de Wetering geen onbekende naam. De keeper die in mei 2000 gekozen werd in het Elftal van de Eeuw woont al ruim twintig jaar in Canada en was recentelijk voor enkele weken terug in Nederland. Ben van Mil pakte deze gelegenheid aan om hem te interviewen over het heden en verleden.

Rinus, waar en sinds wanneer woon je in Canada?Ik ben op 16 juni 1990 definitief naar Canada verhuisd. Ik werkte al twee jaar in Canada voor het bedrijf Van Elten Systems in Barneveld als monteur aan machines voor automatisch opslag in distributiemagazijnen. Mijn vrouw Yvonne en dochter Angelika waren in die tussentijd een paar keer overgekomen, vonden het hier ook mooi, er werd mij een baan aangeboden

Page 85: Jaarboek 2012-2013

84

bij het bedrijf Dairyland en toen zijn we er maar naar toe gegaan. We wonen sinds die tijd in het stadje Coquitlam dat aan de oostkant tegen Vancouver ligt. Ons huis ligt in een heuvelachtig terrein en binnen enkele honderden meters houdt de behuizing op en rest alleen nog maar natuur.

Hoe vaak komt je terug naar Nederland? De laatste jaren niet zo vaak meer. De laatste keer was drie jaar geleden en daarvoor kwam ik jaarlijks voor een maand over. De moeder van Yvonne is drie jaar geleden overleden en zij heeft nu geen enkel familielid meer in Nederland.Nu zou ik eigenlijk overkomen, omdat mijn moeder 80 jaar oud werd, maar inmiddels was bij mijn vader longkanker geconstateerd en hij is inmiddels geopereerd. Hij is een lichte bestralingstraject ingegaan en nu hopen we er maar het beste van.Ik heb in Maasland nog contact met Leen Jordaan en Piet de Jong. Die laatste was vroeger een niet al te grote concurrent. Niet dat hij geen goede keeper was, maar hij gunde het mij van harte dat ik in het eerste elftal speelde. Piet vond de combinatie van keepen en wedstrijdjes fluiten prima.

Terug naar je jeugd. Ik ben geboren in het dorpje Schaesberg bij Heerlen en zijn later verhuisd naar Kerkrade. Ongeveer op mijn twaalfde ben ik pas gaan voetballen bij Roda JC en drie jaar later verhuisde ons gezin naar Maassluis.

Werd je direct in het doel gezet?Nee, ik stond in de voorhoede en doelpunten maken ging me behoorlijk goed af. Ik had een hard schot en kon de bal aardig raken

Wanneer heb je dan de stap tot doelman gemaakt?In Limburg viel ik soms als doelman in, wanneer de vaste keeper er niet was. Pas in Maassluis werd het wat serieuzer. Daar voetbalde ik eigenlijk alleen maar op straat of bij de gemeente Maasluis, omdat mijn vader daar werkte. Verder deed ik mee in het elftal van Van der Lely tijdens bedrijfs-toernooien bij VDL. Bas van der Berg, die daar werkte en onze leider was, heeft mij over gehaald om bij MVV ‘27 te komen en zo meldde ik mij daar aan in juni 1970. Alles bij elkaar heb ik na die verhuizing vanuit Limburg zo’n vier jaar niet in clubverband gespeeld.

En dan ben je ineens lid van MVV ‘27.In het vijfde elftal ben ik begonnen en mijn eerste wedstrijd was in Vlaar-dingen bij Sunlight. Teamgenoot Sjaak Franken zei mij regelmatig dat ik hoger zou moeten gaan spelen en heb vervolgens een tijd onder de lat gestaan bij het derde. Piet de Jong was de andere keeper in dat elftal en we keepten toen om de beurt. Op mijn 20e moest ik in militaire dient, maar

Page 86: Jaarboek 2012-2013

85

kon wel blijven voetballen. In het jaar dat Sandor Popovics trainer van het eerste elftal (mei 1971) werd, kregen wij trainen van Jo van der Lugt.

Je hebt het tijdperk van Sandor Popovics dus van nabij meegemaakt?Sandor Popovics hield zich eigenlijk alleen bezig met het eerste elftal en toen had je nog te maken met de succesvolle oude garde zoals Jos Mos-terd, Jan Kaptein, Leen Bastemeijer en Henk Luyendijk. Cor Groenendaal was de keeper en toen hij geblesseerd raakte, kwam Arend van Buuren in het doel te staan. Diezelfde Arend was keeper toen ik uit dienst kwam en ik werd opgesteld in het tweede. In het seizoen 1973-1974 kwam ik definitief in het eerste elftal.

In het seizoen 1974-1975 degradeerde je naar de vierde klasse.Ja, dat was niet zo leuk. Hoe slechter het met het elftal gaat, hoe drukker je het als keeper krijgt. Het was best vervelend, want we verhuisde in die-zelfde zomer naar het nieuwe complex. We hebben toen wel onze schou-ders er onder gezet om zo snel mogelijk terug te komen, wat overigens pas in 1980-1981 lukte. De oudere spelers stopten of gingen lager voetballen. Het succesvolle A1-elftal met Piet van Dijk, Jaap van Trigt, Hans van Trigt, Wolter Gritter, Arie van Aalst, Wim van Aalst, Johan Verboon en Wim van der Hoeven moest het toen overnemen en ingepast worden, wat best lastig was. We beleefden mooie, maar soms ook moeizame jaren onder Bert van Veen en Cor van Rooy.

En toen in de zomer van 1980 kwam Teun GroeneveldDe man was zo mager als een lat, maar straalde een en al voetbal uit. Hij wist mensen te motiveren en door hem ben ik aanvoerder geworden. Hij kende nog niet iedereen, probeerde diverse spelers uit en toen benaderde hij mij. Hij zei simpelweg “Als ik je aanvoerder maak, dan gooi je er nog een extra stapje bovenop”.

Werkte dat daadwerkelijk?Zeker, het motiveerde mij absoluut. Je werd bloedfanatiek en ik kon ook niet goed tegen mijn verlies. We werden uiteindelijk ook kampioen op het veld bij KMD

Verder nog iets leuks meegemaakt in die jaren?Dat was in een bekerwedstrijd die uiteindelijk met grote cijfers werd gewon-nen. Er kwam een hoge bal vanaf de linkerkant, ving deze op en wilde het spel snel hervatten. De bedoeling was dat ik dat bal zou uitgooien naar een vrijstaande speler, maar ik raakte het achterhoofd van Leo Jansen die voor mij stond. Via zijn hoofd verdween de bal achter mij in het doel. Leo keek mij vreemd aan en zei verder weinig; ik ben bang dat hij dat nog wel weet!

Page 87: Jaarboek 2012-2013

86

Je hebt in de herfst van 1974 een autoongeluk gehad in België?In het Franstalige deel van België. Een grote scheur in mijn rechterenkel was het resultaat en dat hebben ze moeten dichtmaken. Verder had ik ge-lukkig niets, maar heb wel een paar weken thuis gezeten. Langzaam werd het trainen weer opgepakt en mijn eerste wedstrijd was tegen Maasdijk (3-2 winst).Een vriend van mij zat achter het stuur en we reden ‘s avonds in het don-ker. Wat er precies gebeurde weet ik niet meer, maar toen ik bijkwam stond de auto tegen een huis geparkeerd en zat ik zelf op de grond bij een boom.

Je hield in je laatste seizoen bij MVV ’27 4 van de 6 zes strafschoppen.Daar had ik niet echt een tactiek voor. Hooguit keek ik naar het gezicht van de strafschopnemer, maar niet naar zijn voeten. Je maakte soms een beweging en wachtte tot het laatste moment om te duiken. Door het vele trainen had ik voldoende kracht om in beide hoeken te komen.

Je nam zelf ook wel eens een penalty.Dat gebeurde inderdaad, totdat het fout ging tegen Scheveningen.

In de zomer van 1982 was het voorbij.Ik werkte als monteur in bouwliften bij Hafort op het terrein van Key & Kra-mer in Maassluis, maar toen verhuisde het bedrijf naar Barneveld. We kre-gen een huis aangeboden in Barneveld. Ik was 31 jaar, aan het einde van de voetballoopbaan en moest aan mijn gezin gaan denken. Met ‘bloedend hart’ ging ik weg uit Maasland. Twee jaar lang reed ik iedere dag samen met een collega van Maassluis naar Barneveld en dat werd je ook zat.

Heb je in Barneveld ook gevoetbald?Tot mijn 38e bij VVB. Dat werd op een gegeven moment ook lastiger, want ik werkte met grote regelmaat in de USA en Canada. Zoals aangegeven vertrokken we in juni 1990 voorgoed naar Canada.

Wie was je beste trainer in Maasland?Dat zal niet vreemd zijn, Teun Groeneveld. Misschien was Sandor Popovics wel een betere trainer, maar daar had ik toentertijd niet veel mee te ma-ken. Mede op basis van die indrukwekkende serie bekerwedstrijden in mei 1981 werd Popovics terecht gekozen tot Trainer van de Eeuw bij MVV ’27. Als tweede keuze zou ik Gerrit van het Klooster willen noemen. Daar heb ik ook ’n klein jaartje trainen van gehad. Hij heeft wel aan de basis gestaan van de successen van Popovics.Er was nog iemand bij MVV ’27 geweest die belangrijk was voor mij, Jan van der Gaag.

Page 88: Jaarboek 2012-2013

87

Hoe dat zo?Hij was leider van het eerste elftal, maar ook mijn keeperstrainer. Jan was zelf een goede keeper geweest bij Excelsior Maassluis en gaf in Maasland training op de dinsdagavond aan Johan Verboon en mijzelf. Die avond nam hij ons onder zijn hoede en de andere trainingsavond trainden we met de groep. Een fijne man die ik mijn vriend kon noemen en die heel betrokken was bij de vereniging. Ook de latere trainer Cor van Rooy was keeper ge-weest en ook van hem heb ik weer veel geleerd.

Je werd genomineerd als Keeper van de Eeuw van MVV ‘27Dat kan ik bijna niet beschrijven, wat een mooie dag was dat, unbelievable. Je was al bijna twintig jaar uit beeld en woonde ver weg in Canada. Dat de mensen de moeite hebben genomen om je te vinden en het was uitein-delijk Fred Louter die mij gebeld heeft met de mededeling dat ik genomi-neerd was. Toen werd besloten om naar Maasland te komen en MVV ’27 te bezoeken. Het moment dat je daar het veld oploopt met mensen als Leo Jansen, Jos Mosterd, Arie van der Knaap, Jan Kaptein, Joop van Berkel, Cor Groenendaal en nog veel meer. Wat een fantastisch gevoel was dat.Dan sta je ook op het veld met een spits (Arno van Nierop) die ik uiteraard helemaal niet kende. Hij was de enige die eigenlijk niet bij die oudere garde van de jaren zestig hoorde, evenmin als bij de spelers van de succesjaren met Teun Groeneveld. Arno was voor mij een absoluut vreemde eend in de bijt, maar als spits had hij zich allang bewezen, had ik vernomen.

Hoe lang was je toen in Maasland?Ik was voor vierenhalve week over en was iedere zaterdag bij MVV ’27 te

Page 89: Jaarboek 2012-2013

88

vinden. Voorzitter Rob Zwaard betrok mij toen bij van alles. Je ging met de wedstrijden van het eerste elftal mee en dan kwam je in de volle kantine terug om een lekker broodje te eten en ’n biertje te drinken. Het was een hoogtepunt van mijn leven na het voetbal.

Volgt je MVV ’27 nog via de website?Heel af en toe. Soms kijk ik wel eens de foto’s die gemaakt worden, maar het is lastig om het van afstand te volgen. Ik weet wel dat het eerste elftal op dit moment bovenaan staat.

Voetbal je nu nog?Tot 3 jaar geleden en toen kreeg ik last van mijn heup. Ik heb momenteel ook een nieuwe heup en daar ga ik echt niet meer mee voetballen. Het is mooi geweest!

Nog een laatste boodschap?Ik wil ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle MVV’ers een sportief en succesvol seizoen toe te wensen. Ik hoop dat wanneer ik weer in Nederland ben, ik iets meer tijd heb om op een zaterdag langs te komen.

MVV ’27 ten onder in HonselersdijkKoploper MVV ’27 heeft haar ambities in de wedstrijd tegen en in Honse-lersdijk nauwelijks waar kunnen maken. De Maaslanders moetsen een 3-2 nederlaag slikken, eenzelfde uitslag waarmee zij op de seizoensopening nog hadden getriomfeerd. Beide ploegen speelden in bitterkoude omstan-digheden een wedstrijd die de toeschouwers niet echt konden opwarmen. Het net iets beter en feller spelende Honselersdijk had in ieder geval nog de troost de drie punten bij te mogen schrijven.

Honselersdijk pakte, met de wind mee, direct na het eerste fluitsignaal van de warrig fluitende scheidsrechter Johannus Macco het initiatief. Dat initia-tief werd al na 7 minuten beloond met een treffer. Een afgeslagen bal werd door Said Auoladsaid op doel geschoten en door de mêlee van spelers zag doelman Jesse Lub de bal pas weer toen deze de doellijn passeerde (1-0). Diezelfde Jesse Lub hoorde pas deze week dat hij vrijgesproken was van de rode kaart in de uitwedstrijd tegen Westlandia, notabene zes weken geleden.

In de 15e minuut werd Joost Zandvliet vrijgespeeld voor de Maaslandse doelman, maar zijn te zachte schot was een gemakkelijk prooi voor de kee-per. MVV ’27 kwam niet verder dan twee afstandsschoten die in de handen doelman Martijn van der Hoek eindigden en een grote mogelijkheid voor Mark Akkerman. Hij kreeg een bal van afstand goed onder controle tussen

Page 90: Jaarboek 2012-2013

89

enkele tegenstanders, passeerde vervolgens doelman Van der Hoek, maar die werd gered door een teamgenoot op de doellijn.

De tweede helft werd wat aantrekkelijker. Het spel golfde op en neer en de bezoekers kwamen op gelijke hoogte Een hoekschop van Mark Akkerman werd door Roel Nooteboom in het doelgebied gebracht, waarna invaller Martijn Ham van dichtbij kon scoren (1-1).

MVV ’27 vatte hoop uit de treffer, wilde een winnende afdwingen, maar werd in de eigen achterhoede onaangenaam verrast door twee uitvallen van de thuisploeg. Eerst was het Ralph Heskes die in de verre hoek doel trof (2-1) na breedleggen van Azzedine el Khalifi en zes minuten later was het Jeroen Vogels die geheel vrijgelaten fraai de 3-1 binnentrapte.Met nog zo’n vijf minuten op de klok had MVV ’27 de pech dat een kopbal van Pieter van Rijs de lat trof, maar even later wist Roel Nooteboom met een hard kopstoot wel tegen te scoren (3-2). Verder kwamen de Maaslan-ders niet en prezen zich naderhand gelukkig met het feit dat grote concur-rent Die Haghe ook punten had laten liggen. Zij kwamen bij Maasdijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

MVV ’27 haalt zwaarbevochten overwinningOm de concurrentie op afstand te houden moest koploper MVV ’27 af zien te rekenen met het in het rechter rijtje vertoevende Vlaardingse Victoria ’04. De Maaslanders, die een aantal spelers miste vanwege de winter-sport, wonnen dan wel met de kleinst mogelijke score, maar vanzelf ging

Page 91: Jaarboek 2012-2013

90

dat niet. In een spannend duel met veel balverlies aan beide zijden en erg weinig kansen was Roberto van der Pol uiteindelijk de matchwinnaar.

De wedstrijd kwam al snel op gang met twee ploegen die volop de aanval zochten. Victoria had haar laatste drie duels gewonnen, verkeerde in de juiste flow en gaf dan ook meer tegenstand dan mogelijk verwacht mocht worden.Het tempo lag hoog en MVV ’27 kon een licht overwicht opbouwen. Een kopbal van Milano Naarden kon door keeper Michel Zuur gepareerd wor-den. Later kreeg deze keeper na een korte corner een hard schot van Mark Akkerman te verwerken. Een afstandschot van Victoria 04-speler Rocky van Beveren kon door doelman Jesse Lub over de lat getikt worden.

In de 42e minuut kwam MVV ’27 goed weg. Jesse Lub kon een kopbal van Rocky van Beveren nog net met de vingertoppen uit de doelmond weg-slaan, maar bij de tweede paal lepelde Donny van Balen de bal vervolgens over de lat.

Twee minuten later kon er in het MVV ’27-kamp gejuicht worden. De de-fensie van Victoria ’04 verdedigde slordig uit na een harde voorzet van Stanley Klop en van ’n meter of acht afstand kon Roberto van der Pol bin-nenschieten (1-0).Gezien het spel van de eerste helft was het verdiend, maar na de rust was er nauwelijks meer onderscheid tussen beide ploegen. Victoria ’04 moest uiteraard wel komen en pompte de bal zo snel mogelijk in de zestien. Ech-

Page 92: Jaarboek 2012-2013

91

ter de laatste linie van MVV ’27 speelde een prima partij en gaf nauwelijks een kans weg.

Eenmaal kwamen de Vlaardingers nog in scoringspositie, maar middenvel-der Kevin van der Meijs zag zijn poging op knappe wijze gekeerd door de Maaslandse goalie. Het foutenfestijn bleef spannend tot het laatste fluit-signaal van de prima fluitende scheidsrechter Daniel Lier.

Van de voorzitterTrots was ik afgelopen vrijdag: NLdoet kwam ook langs bij MVV ’27. NL-doet is de landelijke actie die mensen oproept om vrijwilligerswerk te doen. Wij zijn op vrijdagmiddag bezig geweest om het hoofdveld te voorzien van nieuwe sponsorborden en de bestaande borden werden schoongemaakt. Heel tof dat 8 trouwe vrijwilligers en de D1 (ze waren er allemaal) hun tijd hebben vrijgemaakt. En op zaterdag kreeg ik vele complimenten, jullie werk is absoluut opgevallen!

Zaterdag vond de aftrap van de BoB-actie voor Midden Delfland bij onze club plaats. Mooi dat wij de gastheer mochten zijn. Enthousiaste E-tjes, een bevlogen wethouder, een wapperend doek, vervolgens een mooie winst van het eerste, het kon niet beter.De BoB-actie wordt door MVV ’27 van harte ondersteund. Het klinkt heel logisch dat je bij het uitgaan afspreekt wie de BoB is. Gezien het aantal verkeersongelukken waar drank in het spel is, is zo’n actie blijkbaar toch nodig.

Vanaf deze plaats feliciteer ik het jeugdkamp met hun 40-jarig bestaan. Een prachtig weekend vol herinneringen heeft ruim een week geleden al plaatsgehad. De opgetogen verhalen en foto’s laten een mooi feest zien. En de aanmeldingen voor komend kamp zijn weer overweldigend. Gisteren hoorde ik aan de bar: je bent pas een echte MVV-er als je met jeugdkamp mee geweest bent. Uit eigen ervaring weet ik dat het onvergetelijke weken voor mijn jongens geweest zijn. Dus, als je de kans krijgt… Zeker doen! Het lijkt erop dat we zeer binnenkort groen licht krijgen van de gemeente om te starten met de bouw van onze kleedkamers. We gaan in ieder geval voor 2 kleedkamers met moderne en noodzakelijke faciliteiten voor ons G-team. Afhankelijk van de financiën breiden we dit uit met 2 extra kleed-kamers. U begrijpt dat we in deze tijd waarin het geld niet voor het oprapen ligt en een wellicht teruglopend ledenaantal (ook Maasland vergrijst), heel serieus kijken naar de investeringen. Ik hou u op de hoogte van de uitein-delijke plannen.Veld 5 ziet er behoorlijk goed uit, maar schijn bedriegt. Met de gemeente en de Stichting Sportcomplex MVV ’27 overleggen we hoe en wanneer de

Page 93: Jaarboek 2012-2013

92

velden bespeeld mogen worden. De verlichting is aangelegd en er is bij testen in de tuinen van de omwonenden gelukkig geconstateerd dat er eigenlijk geen overlast is. We willen er voor zorgen dat we met de ingang van het nieuwe seizoen een veld hebben liggen dat we volwaardig kunnen inzetten. Vooralsnog mag er alleen door de allerkleinsten op gespeeld wor-den. Jammer, maar ik reken op uw begrip.Ik wens u een prettige week toe en hoop u natuurlijk weer te ontmoeten op ons complex!

MVV ‘27 VR1 Zaal weer ronde verder in Beker

Met een afgelaste wedstrijd van ons eerste (heren)elftal hebben we we-derom nieuws uit de damestak van onze vereniging. Vrouwen 1 Zaal heeft gisteravond (8 maart) met een klinkende 1-6 over-winning op Oosterheem de eerste drie rondes van de beker met glans doorlopen. De dames zijn hiermee weer een ronde verder in het KNVB bekertraject. Ook in de competitie doen deze dames het goed. Met een mooie 6e plaats in Hoofdklasse 1 kunnen we wel zeggen dat we toppers in huis hebben!

Jesse Lub verlaat MVV ’27 na één seizoen Jesse Lub zal volgend seizoen niet langer het doel van MVV ’27 verdedi-gen. De Maassluizer heeft de technische staf en het bestuur laten weten

Page 94: Jaarboek 2012-2013

93

dat hij de komende jaargang een nieuwe uitda-ging aangaat bij hoofdklasser Nieuwenhoorn. Hiermee komt na slechts een seizoen een einde aan de samenwerking, die wederzijds naar volle tevredenheid was.Lub vertrekt met pijn in het hart bij MVV ’27, waar hij ‘het enorm naar zijn zin heeft en onder-deel is van een hele gezellige spelersgroep’. Am-bities drijven hem echter richting Voorne-Puttten. Lub werd vorige week gepolst door trainer Wim Schaap van Nieuwenhoorn en tijdens een ge-sprek bleek er een reële kans te zijn om eerste doelman bij de (zondag)hoofdklasser te worden. Voor de keeper beteken-de dit ‘gezien het niveau en de ambitie die ik heb een kans die ik niet mag laten liggen’.Hoewel Lub pas enkele maanden bij MVV ’27 keept, voelt de Maassluizer zich al helemaal thuis in Maasland. Hij omschrijft de vereniging als ‘een unieke club met heel veel echte clubmensen’. De doelverdediger zal vol-gend seizoen dan ook regelmatig op Sportpark De Commandeur te vinden zijn om het eerste elftal aan te moedigen. Wat hem betreft supportert hij bij wedstrijden in de tweede klasse, want ‘ik wil aan het einde van dit sei-zoen afscheid nemen met niets minder dan het kampioenschap’.

Pupil van de week Ik ben Jimmy van der Hoeven en speel in de E4. Afgelopen zater-dag mocht ik pupil van de week zijn bij de wedstrijd MVV27 – CIONEerst moest ik me melden in de bestuurskamer, daarna mocht ik de kleedkamer in, waarna de spe-lers naar het veld gingen om de warming-up te doen. Ook ik mocht hier aan mee doen. Best vermoei-end.Daarna mocht ik even overspelen met Coen Hordijk. Toen weer even terug de kleedkamer in, waar de trainer zijn praatje ging houden en de opstelling nog eens door-nam.Eindelijk mochten we dan naar het veld. Eerst werd er door de

Page 95: Jaarboek 2012-2013

94

wethouder een aanvoerdersbandje uitgereikt aan beide teams. Dit was voor de actie BOB in de sport.Toen mocht ik de bal uitnemen. Dit vond ik best een beetje spannend, stel je voor dat ik mis schiet.Eindelijk begon de wedstrijd dan echt. In de dug out zat ik met Lars, Coen, Kevin, Glenn en Tinus. Ik vond dat ze best leuke opmerkingen maakte.De wedstrijd was niet echt heel spannend. MVV was veel beter, maar miste wel veel kansen. En Cion maakte ook een paar gemene overtredingen.Het leukste van de wedstrijd vond ik de val van de scheidsrechter. Hij rolde zo over een speler van Cion heen.MVV wist uiteindelijk met 4-0 te winnen. Dat betekende dus feest in de kleedkamer.Als afsluiting kreeg ik nog een bal met alle handtekeningen van de spelers, een fotolijstje en patat.Ik vond het een hele leuke middag. Nogmaals bedankt.

MVV ‘27 G1 speelt voorwedstrijdMVV ‘27 G1 is uitgenodigd om de voorwedstrijd (Excelsior R - FC Den Bosch) te spelen tegen Sliedrecht G1 in Stadion Woudestein. Deze wed-strijd zal gespeeld worden op vrijdag 29 maart a.s. op Sportpark Woude-stein te Rotterdam.Adres: Stadion Woudestein, Honingerdijk 110, 3062 NX Rotterdam

Vrijwilligers in beeld: de oud papier ploeg van MVV ’27MVV ’27 kent vele vrijwilligers, veelal bekende gezichten die regelmatig op zaterdag op de club te zien zijn. Maar er zijn ook vrijwilligers die op de achtergrond belangrijk werk doen. Een goed voorbeeld hiervan is de oud papier ploeg. Al jarenlang halen verenigingen het oude papier in hun ge-

Page 96: Jaarboek 2012-2013

95

meente op om hiermee iets bij te verdienen. Zo staat Jupiler League club Excelsior Rotterdam tot op de dag van vandaag bekend als ‘de club van oud papier’. Maar ook de penningmeester van MVV ’27 mag jaarlijks een mooi bedrag op de balans bijschrijven dat bijeen is gebracht door de man-nen die het oud papier voor onze club inzamelen.

Op vrijdagavond 1 maart rond 7 uur zijn Henk Verboon, Ruud Rasens, Mike Rattink, Nico Gordijn, Remco Roels, John van Roon, Bertus van Vliet, Kees v/d Does, Klaas-Jan v/d Sar, Bram Heijdra en Arjen v/d Gaag aanwezig om het oude papier op te halen. Per vrachtwagen gaan er 2 of 3 personen mee en elke ploeg heeft zijn eigen wijk. Op de vraag of de heren even op de foto willen voor de website wordt niet direct enthousiast gereageerd. Ze hoeven niet zo nodig in de spotlights en doen hun werk liever op de ach-tergrond. Als iedereen dan toch klaar staat voor de foto rijdt de auto met hierin Bertus en Kees al voorbij. Zij kunnen niet langer wachten en zijn al op weg naar het buitengebied.

Wanneer ook de andere ploegen op het punt staan om te vertrekken blijkt er een probleem te zijn. Een van de vrachtwagens heeft gebreken; een van de armen waarmee de containers automatisch geleegd worden werkt niet. De vrachtwagen moet in Schiedam omgeruild worden en dus moet er een ploeg wachten. In de koude avondwind voelt het niet direct aan alsof de lente al in aantocht is. Gelukkig is na een half uur de nieuwe vrachtwagen gearriveerd. We kunnen vertrekken.

Al snel blijkt dat Maasland rijk is aan smalle straten waardoor niet altijd even makkelijk draaien en keren is. Een auto die op de hoek van de Wet-houder Dijkshoornlaan staat stelt de stuurmanskunsten van de chauffeur danig op de proef. Als na een aantal keer steken deze hindernis genomen is gaat de telefoon van coördinator Arjen v/d Gaag; chauffeur Jan staat verderop in het dorp met pech en kan niet verder. Dit gooit het schema be-hoorlijk in war en er moet veel overleg gepleegd worden om de wijken van deze ploeg over te nemen. Het ziet er naar uit dat het wel eens later zou kunnen worden vanavond. Dit gaat niet ongemerkt aan sommige inwoners van Maasland voorbij. Zij lijken precies te weten hoe laat de containers normaal gesproken geleegd worden en staan al buiten klaar om de eigen bak in ontvangst te nemen terwijl het laatste papier nog de pers verdwijnt.

Tegenwoordig zijn het vooral de blauwe containers die langs de route staan, een aantal jaren geleden stonden er alleen dozen gevuld met los papier. Klaas-Jan v/d Sar loopt al jaren mee met de oud papier ploeg en kan zich de begindagen nog goed herinneren: “Het oude papier werd op-gehaald met eigen wagens met een aanhanger erachter. Bram en ik waren

Page 97: Jaarboek 2012-2013

96

12 jaar en zaten achterop. Als het papier verzameld was, werd het in grote containers gegooid die op de parkeerplaats bij MVV klaar stonden.” “We zamelden het papier tegelijk met ODO in en toch was je meestal pas om 11 uur ’s avonds klaar”, vult Bram aan.

Vanavond loopt het tegen tienen als alle ploegen klaar zijn met hun werk en er koers gezet kan worden richting de kantine. Na een uur of 3 achter op de wagen gaan de gereed staande broodjes gezond er wel in. Net als een koud biertje, zo blijkt. Het is even voor 1 uur als de laatsten naar huis gaan en Nico de kantine afsluit. Het is mooi geweest, later deze zaterdag moeten er immers weer een aantal wedstrijden gefloten worden.

Interview met Bob EilersBob, hoe is het momenteel met je?Gaat wel, maar ik voel me niet altijd even fit. Wat mag je verwachten, binnenkort wordt ik 80 jaar. Mijn verjaardag, de 17e van april, heb ik maar dik aangekruist op de kalender, anders zou ik het kunnen ver-geten (Bob lacht er uitbundig bij).

Hoe was je jeugdtijd?Niet altijd even gemakkelijk, want mijn vader was ontzettend streng en ik kon ei-genlijk maar weinig goed doen bij hem. Ik

Page 98: Jaarboek 2012-2013

97

moest een vak leren en verder niet te veel zeuren. Het gezin groeide in armoede op in oorlogstijd in Rotterdam en in 1946 zijn we verhuisd naar de Joubertstraat in Maassluis.Vrijdag 1 februari 2013. Tijdens deze jubileumavond krijgt Bob, evenals ca. 40 andere leden door Jeannette Davidse een speldje opgeprikt vanwege het feit dat hij 40 jaar of langer lid is van MVV ‘27.

Je bent in oktober 1962 lid van MVV ’27 geworden. Heb je daarvoor nog ergens anders gevoetbald?Ja, natuurlijk, wat dacht jij dan? Op mijn vijftiende ben ik bij Excelsior Maassluis in een B-elftal begonnen.

Leuke tijd gehad bij die club?Niet altijd. Ooit speelde we met Excelsior bij VDL en wonnen met 1-2. In die wedstrijd werd ik van achteren op mijn hiel getrapt in het strafschopge-bied. In plaats van een penalty meekrijgen, kregen we een vrije trap tegen. Met vijf man hebben ze mij vast moeten houden. Ik had de scheidsrechter en die speler graag een rotschop willen geven.

Je deelde toch zelf ook wel eens uit?Bij Zwaluwen heb ik ook wel eens een speler teruggeschopt. Ik werd in die wedstrijd hard aangepakt en zei toen tegen die speler dat hij voor het einde van de wedstrijd ook plat zou liggen. En dat gebeurde dan ook!

Waarom de overstap naar MVV ’27?Ik wilde toch eens wat anders, hoewel ik het wel naar mijn zien had bij Excelsior. Op een gegeven moment ben ik verhuisd naar de Slot de Houvel-aan in Maasland. De stap om hier dan ook te gaan voetballen was dan ook niet zo groot.

Kende je al de nodige mensen bij MVV ’27?Ja, we speelden er ieder jaar wel tegen en Piet Broekman kende ik al jaren, want die kwam ik geregeld tegen in de bouw.

Je kwam bij MVV ’27 in het derde elftal te spelen. Het was een team met onder andere Nico Broere, Bertus Groenewegen, Kees Stolk en Jo Kap. Vooral die laatste vond ik een goede speler. Verder kon Kees Stolk enorm hard schieten. De keeper van de tegenpartij stond doodsangsten uit als hij uithaalde en hem werd dan ook wel gevraagd of hij wat minder hard wilde schieten. Dat was lachen!

Heb je al die jaren plezier gehad in het voetbal?Natuurlijk, het zijn altijd mijn kameraden geweest. We gingen ook jaarlijks

Page 99: Jaarboek 2012-2013

98

er op uit met ons team en de vrouwen. Nu is dat over, we worden allemaal een dagje ouder en enkelen zijn al overleden.

Je hebt ook in het bestuur gezeten?Ja, zo’n zes jaar als juniorenwedstrijdsecretaris. MVV ’27 had toen twaalf juniorenelftallen en dat gaf heel wat werk. Daarna maakte ik promotie en werd gangoloog.

Wat hield deze functie in?Je deed van alles tussen de kleedkamers en de keuken. Je moest een oogje in het zeil houden dat de kleedkamers niet gesloopt werden. Het ge-beurde ook weleens dat een scheidsrechter veel gele kaarten uitgedeeld had. Op het veld werd die man dan bekritiseerd en dat reageerde hij dan weer af op mij. Alsof ik daar wat aan kon doen. Ik voelde me dan wel de kop van Jut, maar trok er niet te veel van aan. Gefrustreerde spelers moest je ook soms wel in toom proberen te houden. Thee heb ik vaak gezet en rondgebracht in de rust van wedstrijden. Tussen

Juni 1975, het bestuur van MVV ‘27 poseert trots ten tijde van de opening van het nieuwe complex. Staande van links naar rechts: wedstrijdsecretaris Sjaak Franken, tweede voorzit-ter Freek de Vos, tweede penningmeester Jos Mosterd, terreincommissaris Adrie Nouwt, materiaalcommissaris Siem Noordam en wedstrijdsecretaris junioren Bob Eilers. Zittend: voorzitter Jaap de Bruijn, algemeen secretaris Henk Huiskes, opstal-lencommissaris Bertus van Berkel, algemeen adjunct Piet Doelman en penning-meester Maarten Plooy.

Page 100: Jaarboek 2012-2013

99

de bedrijven door kon ik ook nog even naar het eerste elftal kijken.

Filmen bij MVV ’27 deed je al eerder?Vanaf de jaren zestig al, want dat is een grote passie van mij. Voetbalwed-strijden en feesten werden vastgelegd, maar het allerleukste vond ik een gekostumeerde wedstrijd op Koninginnedag ergens begin jaren zeventig. Dan liepen er spelers rond met enorm grote tieten.Ook tijdens de jeugdkampen werd er volop gefilmd door de begeleiding. Bij mij kwamen ze dan vragen om die films te monteren. Het kostte mij vele uren, maar het was een leuke hobby. Het eindresultaat was ‘n film die toch nog enkele uren duurde en heb ik er dan maar een pauze in gemonteerd, want kinderen kunnen niet urenlang stilzitten. Nu worden mijn oude 8mm- en 16mm-films omgezet naar DVD’s. Graag zou ik dat zelf willen doen, maar het geld ervoor ontbreekt.Rita, onze voorzitster, heeft wat van mijn films gezien en vertelde mij laatst dat ze dit hartstikke leuk vond en fijn dat ik al die films heb gemaakt.

Oud-voorzitter Jaap de Bruijn moet blij geweest zijn met dat filmen?Ik zat toentertijd nog in het bestuur en toen zei Jaap de Bruijn lachend dat hij als jarige van mij nog geen cadeau had gekregen. Toen heb ik verteld dat ik net een dure filmcamera (f 1300) had gekocht en daarmee de bouw van het nieuwe complex in 1975 had gefilmd. Daar moest hij het maar mee doen.

En dan raak je betrokken bij het damesvoetbal?Vijftien jaar ben ik sponsor geweest en daarnaast werd er jaarlijks op He-melvaartsdag het Bob Eilers-damestoernooi georganiseerd. Dat was voor mij een speciale dag. Dan had je achttien dameselftallen en vaak prachtig weer. Echter rond één uur vertrokken de nodige dames, want die vonden het te mooi weer om te voetballen en gingen dan winkelen of naar het strand. Toen heb ik direct besloten om er na al die jaren mee te stoppen. Er waren dames van een Duits elftal die nog wel de finale wilde spelen voor die beker, maar van mij mochten zij die wel gewoon zonder te spelen mee naar huis nemen. Ik vond het niet leuk meer.

Je bent Lid van Verdienste van MVV ‘27 geworden in 1989.Gerrit Koorneef heeft mij voorgedragen en dankzij hem heb ik het speldje gekregen. Op een feestavond van de supportersvereniging werd ik in het zonnetje gezet. Gerrit staat trouwens op veel van mijn films, onder andere op die met de Koek en Zopiekraam op de bevroren Maaslandse vlieten.Bij MVV ’27 had ik ook een goede band met de veel te vroeg overleden Eef Kapelle. Ik heb ooit van hem en zijn elftal een film gemaakt en toen kon ik niet meer stuk bij hem.

Page 101: Jaarboek 2012-2013

100

Je was een aantal jaren leider van juniorenelftallen.’s Avonds ging ik wel regelmatig kijken bij het trainen, maar ik had er geen verstand van, dus dan wordt je maar leider. Dan ging je met die jongens van A2 naar DVO ’32 en stond je langs de kant te vlaggen. Kreeg je com-mentaar van de toeschouwers en kwam er één op mij af om mij een klap te geven. Ik zei: “Als je niet gauw weg gaat, zal ik jou een mep geven, want ik ben wél bouwvakker hoor. Vergeet dat niet. Zeg maar naar welk ziekenhuis je wilt”. “Nou, dan zal ik dat maar niet doen”, zei de man en droop af. Ja, als bouwvakker was ik best potig. Tegenwoordig gaan de mensen naar een sportschool. Ik kan nu nog wel vijftig kilo optillen, maar waarom zou je dat doen?

Bob, komt je nog weleens bij MVV ’27?Niet zo vaak, maar ik kan gelukkig nog zelf autorijden. Voor de wedstrijden van het eerste elftal luister ik graag naar de WOS. Verder lees ik de versla-gen in De Schakel.

MVV 27 Dames 1 in het seizoen 1993-1994, gesponsord door Bob Eilers.Staande van links naar rechts: trainer/leider John van Dijk, Chantal Bouwhuizen, Jeannette Davidse, Diana Evenhuis, Monique de Boer, Angela Brandsen, Leonie van der Maarel, Corine van der Kaay, Diana Waasdorp, trainer/leider Marcel Ra-sens en Bob Eilers. Zittend: trainer Leo van den Berg, Claudia Martinolich, Corine Dijks-hoorn, Monique van der Voort, Wendy Bastemeijer, Jeanette van der Lely en Ingrid Arkesteijn.

Page 102: Jaarboek 2012-2013

101

April 2013

MVV ‘27 zonder kleerscheuren naar dikke winstNa afloop van de wedstrijd MVV ‘27 - CION werd nauwelijks gesproken over het feit dat de Maaslanders dikverdiend met 4-0 hadden gewonnen, maar meer over de fysieke inzet van de Vlaardingers. Het team van trainer John van Leeuwen mocht de negentig minuten volmaken met elf spelers, maar de coulante scheidsrechter Aad Roos had zomaar enkele spelers van de bezoekers eerder naar de kleedkamer kunnen sturen. De onmacht van CION werd met regelmaat getoond door het lukraak zoeken naar ledema-ten van MVV ‘27-spelers. Dat er geen ernstige blessures te noteren waren, mocht een wonder heten.

Al vroeg in de wedstrijd pakte MVV ‘27 het initiatief zonder dat hieruit kan-sen werden gecreëerd. Dat de aanvalslust toch een keer succes moest hebben, werd bewaarheid in de 18e minuut. De mee opgekomen Dion Dickhoff ging in het strafschopgebied van CION ‘n eentweetje aan met Leon van Kersbergen en passeerde vervolgens doelman Metin Hoogerwerf (1-0).

Aanvaller Matij Mersch van CION kreeg enkele minuten later bij een tegen-aanval een kans, maar zijn schot met links ging hard over de lat. In de 37e breidde MVV ‘27 met wat geluk de score uit. Het centrale ver-dedigingsduo van CION kreeg een bal vanuit de achterhoede van MVV ‘27 niet onder controle waarna Leon van Kersbergen de bal eenvoudig oppikte

Page 103: Jaarboek 2012-2013

102

en met een laag schot Hoogerwerf voor ‘n tweede maal passeerde (2-0).Direct na de theepauze had MVV ‘27 de zege veilig kunnen stellen. Een strak voorgegeven bal door Mark Akkerman werd door Leon van Kersber-gen ingeschoten, maar Hoogerwerf voorkwam een treffer.

Lang hoefde de aanhang van MVV ‘27 niet te wachten, want een minuut lag de bal wel in het net. Een scherp afgemeten voorzet van Hakan Copur bereikte het hoofd van Roel Nooteboom die bij de tweede paal binnen-knikte (3-0). Even later had Mark Akkerman iets te veel tijd nodig om een voorzet van Roberto van der Pol op juiste wijze voor zijn linkervoet te krij-gen. Zijn poging vloog ruimschoots over de lat.

Een periode van zo’n vijf minuten liep MVV ‘27 in de achterste linie te free-wheelen en dat gaf de Vlaardingers ongewild de kans een tegentreffer te scoren. Echter verder dan een hard schot van Carlo Hofman, dat over de lat scheerde, kwam men niet.

Met nog een kleine tien minuten te spelen werd invaller Martijn Ham wei-nig zachtzinnig in het Vlaardingse strafschopgebied omver gekegeld. Alter-natieven voor een strafschop waren er niet en dus zette aanvoerder Roel Nooteboom zich met succes achter de kalktrap (4-0).Zonder kleerscheuren werd de overige tijd uitgespeeld en dat was, zoals eerder aangegeven, mooi meegenomen.

Page 104: Jaarboek 2012-2013

103

Van de voorzitterAfgelopen week bereikte ons het bericht dat Goof de Bruin is overleden. Goof was de zoon van onze oud-voorzitter Jaap de Bruin en keepte vele jaren in ons eerste elftal. Wij wensen zijn familie en bekenden veel sterkte toe in deze moeilijke dagen. U vindt een in memoriam op de website en elders in het clubblad.

U heeft ongetwijfeld gelezen dat Jesse Kleiwegt afgelopen week een pittige operatie heeft ondergaan. We kunnen u melden dat hij inmiddels weer thuis is. Stuurt u hem een kaartje? Werve 12!Willem Bosschaart heeft ons laten weten na dit seizoen niet verder te gaan als hoofd jeugdopleiding. Een beslissing die wij betreuren, maar zeer res-pecteren. Willem wil graag weer aan de slag in het bedrijfsleven en een combinatie met het zijn MVV-functie is niet mogelijk. Gelukkig heeft Willem een prima basis gelegd en is zijn hand al duidelijk zichtbaar. Voor de TC een mooie uitdaging om door te gaan op de ingeslagen weg.

Een druk paasweekeinde ligt achter ons. Afgelopen zaterdag een normaal voetbalprogramma en op maandag de gebruikelijke paastoernooien. De eerste tekenen van een kampioenschap beginnen voorzichtig duidelijk te worden: onze E2 en B1 staan er erg goed voor! Volhouden, jongens, we zijn erg benieuwd wie we als eerste de medailles mogen omhangen.Het Westlands Kampioenschap is altijd een hele happening. MVV ’27 is al jaren de gastheer van de F-teams. Een geweldig gezicht, onder een stra-lende zon (wel koud!) werd met veel inzet het programma afgewerkt. Een compliment voor de toernooicommissie met alle vrijwilligers op het veld en in de kantine is echt op z’n plaats. Door jullie inzet heeft onze club weer een mooi visitekaartje afgegeven.Ook was er nog een inhaalprogramma voor ons eerste elftal. Op zaterdag de punten binnen gesleept thuis tegen RAS, op maandag in de allerlaatste minuut gelijkgespeeld tegen KMD. Zaterdag komt Die Haghe ons bezoe-ken. Kom onze selectie aanmoedigen, dit zou weleens een cruciale pot kunnen worden!Als het nu echt beter weer gaat worden, is het een heel goed idee om al-vast wat leuke planten voor in de tuin te bestellen. Via de website of het foldertje in de kantine kunt u uw bestelling opgeven, een mooi initiatief van Bram Heijdra.

Aanstaande zaterdag organiseert het jeugdkamp een feest. Er zijn nog en-kele kaarten verkrijgbaar. Als u Ciska of Natasja even belt, dan kunt u nog mee komen feesten (je moet wel ouder dan 16 jaar zijn!).

Ik wens u weer zonnige week toe en tot zaterdag bij onze club!

Page 105: Jaarboek 2012-2013

104

Stemmen op nieuwe MVV ‘27 vlagNaar aanleiding van onze oproep eind 2012 hebben wij diverse leuke en mooie ontwerpen binnengekregen voor onze nieuwe vlag. Hieruit hebben wij de 5 beste ontwerpen gekozen. Tot woensdag 3 april 18:00 uur kan er via onze Facebookpagina op de vlaggen gestemd worden. Heb je geen Facebook, dan kan je het stembiljet op www.mvv27.nl invullen. De vlag die de meeste stemmen krijgt (via facebook en de stembiljetten) zal fier op ons sportpark komen te wapperen!

Goof de Bruijn overledenDdonderdag 28 maart 2013 bereikte MVV ’27 het trieste bericht dat op dinsdag 26 maart na een ziekbed Goof de Bruijn is overleden. Met het heengaan van Goof de Bruijn verliest MVV ’27 iemand die met name eind jaren zestig veel voor onze club heeft betekend. Hij is 73 jaar geworden.Wij wensen familie, vrienden en overige nauw betrokkenen heel veel sterk-te bij het verwerken van dit grote verlies.Goof was keeper in het eerste elftal van MVV ‘27 in de seizoenen 1960-1961 tot en met 1967-1968. Goof speelde in de jaren zestig met tal van destijds jonge MVV-talenten in de ploeg, zoals Piet Doelman, Jos Mosterd, Leen Bastemeijer en Jan Kapteijn (zie foto). Zijn broer Jaap keepte in het seizoen 1963-1964 ook enkele malen in het eerste elftal, maar Goof bleek uiteindelijk over iets meer talent te beschikken en won de ‘concurrentie-strijd’. Beide broers zijn overigens de zoons van onze legendarische oud-voorzitter Jaap de Bruijn en kantinebeheerder Lien de Bruijn.

Wim Bosschaart vertrekt als Hoofd OpleidingenEen jaar na zijn aanstelling stopt Wim Bosschaart als Hoofd Opleidingen bij MVV ’27. De beslissing is in goed overleg tussen MVV ’27 en Wim, die na dit seizoen weer aan de slag wil met een baan in het bedrijfsleven, tot stand gekomen.

Een jaar geleden is MVV ’27 gestart met een ambitieus plan om het ni-veau van de jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen. Met driejarige financiële ondersteuning van drie bedrijven - Bas van Buuren, WBE en De Haas Maassluis B.V. – kon een klein jaar geleden gestart worden met de uitvoering van dit plan. Als Hoofd Jeugdopleidingen heeft Wim Bosschaart hier de leidende rol in.

In het eerste jaar heeft Wim een succesvolle start gegeven aan het am-bitieuze jeugdplan. Eén van zijn belangrijkste taken was het opzetten van een trainingsmethode voor de E- en F- jeugd. Dit is inmiddels vrijwel in het geheel gerealiseerd, waardoor iedere E- en F-trainer voor het volledige seizoen de beschikking heeft over kwalitatief goede stof voor trainingen.

Page 106: Jaarboek 2012-2013

105

Deze en andere werkzaamheden van Wim hebben ervoor gezorgd dat al tijdens dit seizoen een opgaande lijn is waar te nemen voor de kwaliteit van trainingen en de ontwikkeling van jeugdspelers.

Wim heeft aangegeven na dit seizoen het bedrijfsleven weer in te willen stappen, wat vrijwel niet mogelijk is in combinatie met zijn huidige functie van Hoofd Opleidingen. MVV ’27 is Wim dankbaar voor zijn goede werk dit seizoen en hoopt dat Wim in de toekomst in een andere rol van betekenis kan blijven voor de club. Wim heeft hiervoor zelf al de ambitie uitgespro-ken, maar laat zijn exacte keuze vooralsnog afhangen van zijn gewenste nieuwe baan.

De Technische Commissie buigt zich over de manier waarop de functie van Wim voor volgend seizoen wordt ingevuld. Daarbij wordt met onder ande-ren Wim de huidige werkwijze geëvalueerd en bepaald hoe het eerste jaar van het jeugdplan een optimaal vervolg kan krijgen. Naar verwachting volgt op korte termijn duidelijkheid over de invulling, wat dan vanzelfsprekend op onze website is te lezen.

Westlands Kampioenschap voor F-pupillen 2013Het was de afgelopen weken even spannend of het door zou gaan. Het Westlands Kampioenschap voor F-teams uit het Westland en omstreken. Met nachtvorst en gevoelstemperaturen van ver onder nul zou het spelen onverantwoord zijn. De weergoden waren ons goed gezind en nog altijd koude omstandigheden maar met een heerlijk zonnetje kon de 21e editie van het toernooi worden afgewerkt.

Page 107: Jaarboek 2012-2013

106

Voor de 16 verenigingen is het hét toernooi van het jaar. Alles selectie-teams uit de wijde omgeving vech-ten om de titel: Westlands Kampi-oen 2013. Scouts van diverse top amateur – en profclubs meldden zich keurig bij de toernooicommis-sie in de hoop hét nieuwe talent voor hun club te vinden. De voor-gaande jubileumeditie was gewon-nen door de verse fusieclub FC’s Gravenzande. Deze keer kwamen ze er met een 13e plaats niet aan te pas. In de poulefase streden SC Monster en VELO uit poule A en Westlandia en Lyra uit poule B om een plek in de finale. Lyra stelde pas in de laatste wedstrijd de finale-plaats veilig door Maasdijk met 4-1

aan de kant te schuiven. Het 4e doelpunt bleek een plaatsje in de finale in plaats van Westlandia.

In poule A had VELO haar eerste vijf wedstrijden al gewonnen, gevolgd door twee gelijke spelen. Dit bleek voldoende voor een plek in de finale. De finale werd - na opkomst met muziek - gewonnen door de selectie uit De Lier. Na een sterke eerste periode van Velo bleek LYRA toch effectiever om te gaan met de kansen en ging als winnaar met 1-0 van het veld. Ze mo-gen zich de kampioenen van 2013 noemen! Onze eigen MVV’27-spelertjes eindigden op een elfde plaats.

In alle poules werd hard gewerkt om een goed resultaat neer te zetten. Nogal wat wedstrijden eindigden doelpuntloos, 13 in totaal en voor echt grote uitslagen moest je bij Monster tegen HVC’10 zijn (7-0). De inzet was als altijd buitengewoon hoog te noemen!Als toernooicommissie kijken we terug op de geslaagde 21e editie en be-danken we als alle andere jaren onze sponsor Grondwerkbedrijf Westland. Prachtig als in deze moeilijke economische tijden bedrijven hun maat-schappelijke verantwoordelijkheid blijven zien en nemen!Zonder de inzet van een aantal mensen is het organiseren van een toernooi niet mogelijk. Kantine- en keukenpersoneel, scheidsrechters, EHBO, foto-graaf en degenen die hand- en spandiensten hebben verleend: bedankt!

Tot de volgende editie!

Page 108: Jaarboek 2012-2013

107

De einduitslag Westlands Kampioenschap 2013:1. Lyra2. Velo3. Monster4. Westlandia5. Verburch6. KMD7. Schipluiden8. VDL9. Honselersdijk10. Den Hoorn11. MVV ’2712. Quintus13. FC ’s Gravenzande14. Naaldwijk15. Maasdijk16. HVC ’10

Semper Altius en MVV ’27 houden elkaar in evenwicht Het was geen al te prettige middag om buiten langs een voetbalveld te staan. Toch waren er weer vele hondstrouwe MVV ’27-supporters die de moed vonden de koude vrieswind te trotseren op Sportpark De Hoekpolder in Rijswijk. Zij zagen hoe twee ploegen veel moeite met de harde wind had-den en in een sportief duel een 2-2 uitslag overeenkwamen.

Reeds in de tweede minuut had de thuisploeg op voorsprong kunnen ko-men. Een voorzet van rechts werd door een Maaslands hoofd én gedragen door de wind over doelman Jesse Lub gejaagd en vervolgens gekeerd door de paal.

In de volgende minuten kreeg Mark Akkerman twee kansen, maar deze gingen zowel naast als over. Bij de derde mogelijkheid besloot hij de bal scherp voor te leggen en de inlopende Leon van Kersbergen kon afdruk-ken (0-1).Lang kon er niet nagenoten worden, want uit een hoekschop van Rodney Aalderink kon twee minuten later de vogelvrije spits Mick van Oorschot met rechts uithalen (1-1).

Die beginfase zag er veelbelovend uit, maar het werd al snel minder bij de Maaslanders. Semper Altius zette meer druk en speelde net wat scherper dan de bezoekers. Het resulteerde in de 34e minuut dan ook in een ach-terstand. Devin Rodenburg mocht ongehinderd een voorzet afleveren en Mick van Oorschot kopte de 2-1 binnen, zijn 20e treffer van het seizoen.

Page 109: Jaarboek 2012-2013

108

In de rust moest trainer Pim van der Hoorn zijn manschappen op het hart drukken scherper te spelen, anders had men net zo goed direct kunnen gaan douchen. Dat MVV ’27 wakker geschud was, bleek al snel na de thee. Mark Akker-man stuurde door het midden de behendige Roberto van der Pol weg die doelman Ronny ter Borg kansloos liet met een lage schuiver (2-2).Dat was het moment dat gedacht werd dat MVV ’27 zou gaan doordrukken, maar Semper Altius liet zich niet te ver terug dringen. Tegenover een kans voor Leon van Kersbergen (kopbal over) stonden mogelijkheden voor Colin van der Sluys (redding Jesse Lub) en Dave van der Hoek (schot net over).

De Maaslanders kregen het in het laatste kwartier flink op hun heupen en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Een als voorzet bedoelde vrije trap werd door Hakan Copur op de lat getrapt. Martijn Ham had ook zomaar de winnende treffer kunnen maken. Keeper Ter Borg was al gepasseerd, maar het schot van dichtbij van Ham werd op de doellijn weggetrapt door Maurice van Steenhoven.

Een overwinning had fantastische geweest voor MVV ’27, zeker gezien de winst van zowel Die Haghe als Honselersdijk, maar dan hadden de Maas-landers eigenlijk te veel gekregen.

MVV ’27 komt moeizaam tot winstTegen het Haagse RAS kon MVV ’27 uiteindelijk drie punten bijschrijven, maar gemakkelijk ging dat in eerste instantie niet. In het eerste bedrijf vochten de Maaslanders meer tegen zichzelf dan tegen de bezoekers. Me-despelers werden vaak niet gevonden en goede aanvallen waren dan ook op de vingers van één hand te tellen.

Page 110: Jaarboek 2012-2013

109

De tweede helft ging het de thuisploeg een stuk beter af en op de overwin-ning van 2-0, die eigenlijk nog te laag uitviel, viel naderhand niets af te dingen. Zo blijft MVV ’27, ondanks de matige partij, koploper in een razend spannende competitie.Het eerste kwartier leken de ploegen bang voor elkaar, want er viel nage-noeg niets te genieten en in de buurt van elkaars doelgebied kwam men nauwelijks. In het vervolg daarop had Mark Akkerman de ban kunnen bre-ken, maar hij stuitte op RAS-doelman Jos Ghijsels. Met ’n half uur op de klok kopte Roel Nootenboom de bal uit een corner van Mark Akkerman in de doelmond, maar Milano Naarden wist Ghijsels koppend niet te pas-seren.De enige kans van RAS in de eerste helft, een schot met links van Maurizio Resoidiwirjo, wist Jesse Lub met de toppen van zijn vingers te verwerken tot corner.

De tweede helft werd, zeker van Maaslandse kant bekeken, een stuk leu-ker. De spelers vonden elkaar ’n stuk gemakkelijker en vooral vanaf de rechterzijde was er continue gevaar. In de 49e minuut onderschepte Coen Hordijk een bal op het middenveld en gaf deze mee aan Leon van Kersber-gen die zich langs zijn tegenstander wurmde. Ook doelman Ghijsels moest zich gewonnen geven (1-0). De ban was eindelijk gebroken en MVV ’27 ging op zoek naar meer.

Keeper Ghijsels bleek echter een grote sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Eerst was het Roberto van der Pol die zijn schot gestopt zag worden en ver-volgens zag Mark Akkerman zijn uithaal via de handen van de RAS-goalie tegen de buitenkant van de paal gaan.

Page 111: Jaarboek 2012-2013

110

De enkele keren dat RAS zich in de buurt van het Maaslandse doel ver-toonde, kwam MVV ’27 met de schrik vrij. Tot tweemaal toe werd een bal net voorlangs geschoten.

Ondanks het overwicht van de gastheren was de opluchting groot toen Mi-lano Naarden in de 69e minuut de bevrijdende 2-0 scoorde. MVV ’27 kon, hoewel er nog 20 minuten te spelen waren, gezien het overwicht er van uit gaan dat de winst nu definitief binnen was. De overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar.De prima leidende scheidsrechter Walter Doorduin kon het zich veroorlo-ven deze sportieve wedstrijd zonder kaarten af te sluiten.

MVV morst dure punten bij KMD.Op het zonnige sportpark van KMD had trainer Pim van Hoorn zijn team op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen RAS.

Met Martijn Ham en Dion Dickhof in de basis begon MVV erg voortvarend en dat resulteerde in een snelle goal voor de Maaslandse equipe. Een fraaie aanval over links werd al in de tweede minuut knap door Martijn Ham afgerond en niets leek een mooie middag in de weg te staan. MVV had na-drukkelijk veldoverwicht en wist diverse kansen en kansjes te scheppen, maar de afwerking liet nadrukkelijk te wensen over. Daartegenover wist KMD ook maar weinig gevaar te stichten en pas in de 18e minuut werd het eerste schot op de goal van Jesse Lub gelost maar de bal ging ver naast.

Pas in de slotfase van de eerste helft ging de thuisploeg iets meer druk uitoefenen, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. In de 37e minuut moest Jesse Lub voor het eerst handelend optreden en deed dat naar be-horen. Het duel werd iets grimmiger en dat leverde geel op voor KMD-ers Vrolijk en Vrijmoed, terwijl aan MVV kant Roel Nooteboom een onnodige gele kaart haalde na het wegtrappen van de bal.Vlak voor rust leek MVV de wedstrijd op slot te gaan doen toen Lars Kloet met een strakke bal Martijn Ham aanspeelde, die vervolgens een, eigen-lijk, niet te missen kans bood aan Milano Naarden, maar de aanvaller wist de bal op de lat te schieten. Een kunst op zich.

In de laatste minuut voor rust leek KMD de stand gelijk te trekken, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.Wie verwacht dat MVV het verzorgde spel uit de eerste helft na rust zou voortzetten kwam bedrogen uit. Direct na de thee werd de druk door KMD opgevoerd en al in de 47e minuut leek de thuisploeg langszij te komen, maar de bal werd net nog van de lijn gehaald . Drie minuten later ontstond

Page 112: Jaarboek 2012-2013

111

er opnieuw een hachelijke situatie, maar weer kon de verdediging de bal nog net wegwerken. Van enige opbouw aan MVV kant was geen sprake meer en het wachten was op de tegentreffer van KMD, maar die bleef wonderwel uit. Ook de wissels aan Maaslandse kant boden geen oplos-sing. Stanley Klop kwam voor Joost Spruit en Eric van Geest mocht in de 61e minuut Naarden vervangen. MVV liet zich steeds verder terugdringen en het wachten was op de verdiende gelijkmaker. Dat deze pas in de 96e minuut viel mag eigenlijk een wonder heten, want de koploper kreeg het loon van de angst. In de slotminuten werd de tweede hoekschop op rij de verdediging teveel en kon KMD in een mêlee van spelers de bal net achter Jesse Lub tikken.

1-1 dus en duur puntverlies, met de topper tegen Die Haghe op het pro-gramma.

Van de voorzitterOnze eerste kampioenen zijn een feit; de E2 behaalde een mooie 0-3 over-winning op Velo en werd daarmee overtuigend kampioen. Van harte gefeli-citeerd, heren en dame. Een mooie prestatie, aanstaande zaterdag zal de jeugdvoorzitter jullie met veel genoegen de medailles omhangen.

Voor de MB1, de B1 en onze Zaal 1 komt het kampioenschap steeds dich-terbij. Ik wens jullie veel succes, en hoop op klinkende resultaten. Aan-staande maandag speelt de Zaal zijn kampioenswedstrijd om 20:30 u in de sporthal. Ik ga kijken, u ook?

Ook ons eerste elftal is nog in de race voor het kampioenschap. De wed-strijd tegen Duindorp werd gestaakt in de 66e minuut bij een stand van 0-1 in ons voordeel. Jammer, want de overwinning leek dichtbij. Nu moeten we afwachten wat de KNVB gaat beslissen.

Afgelopen 6 april organiseerde het jeugdkamp een feestavond in de kan-tine. Ik ben zelf een groot deel van de avond aanwezig geweest. Een aantal van onze spelers lieten zich van een onverwachte kant zien. We blijken een paar goede DJ’s in ons midden te hebben. Het was een swingende en zeer gezellige avond, met een mooie opbrengst voor het jeugdkamp. Mijn complimenten!

Mag ik uw aandacht nog vestigen op de plantjesactie? Het is nog mogelijk om tot de 26 april te bestellen bij Bram Heijdra of via het formulier op de website.En een nieuw evenement staat alweer voor de deur. Op 29 april van 17 tot 20 uur kan de jeugd op een kleedje de overtollige spullen die u nog thuis

Page 113: Jaarboek 2012-2013

112

heeft staan te koop aanbieden bij de club. In het Koninginnedagboekje en op de website kunt u hier komende week meer overlezen.

Ik wil u nog hartelijk danken voor uw stem op MVV ’27 tijdens de Rabo Clubkas Campagne. Het mooie bedrag van € 679,50 is aan ons uitgereikt. Dit gaat ongetwijfeld een mooie bestemming krijgen.

Als laatste wil ik u nogmaals vragen om tijdens de wedstrijden niet met glas en/of alcohol langs de lijn te gaan staan. Op het terras mag u zich wel met drank in een plastic glas begeven. Glas moet altijd in de kantine blijven. Nu hoor ik van verschillende kanten: wat is dat voor streng gedoe! Echter, het zijn de regels van de KNVB en de eerste officiële waarschuwing hebben we binnen. Helpt u ons a.u.b. mee want een boete of puntenaftrek zou echt een drama zijn.

Ik wens u weer goede weken en ontmoet u graag langs de lijn!

Jesse Kleijwegt weer thuisUpdate van Jesse: Inmiddels ben ik weer een hoofdstuk verder in mijn tra-ject. Ik ben 25 maart onder het mes gegaan voor het weghalen van - en om uitsluitsel te krijgen over de hoedanigheid van - de wildgroei. De operatie is geslaagd, en al twee dagen daarna kreeg ik de uitslag van het weefsel-onderzoek. Die was gelukkig positief! Dat betekent dat ik genezen ben! Zo voelde het alleen absoluut niet omdat ik anderhalve week veel pijn en zware medicatie daartegen heb gehad. Ik ben nu gelukkig echt herstel-lende en kan elke dag een stukje meer. Hopelijk kan ik snel ook dit laatste hoofdstuk afsluiten, en dan kan het boek dicht. Jesse

Winnende ontwerp nieuwe MVV ‘27 vlagTot woensdag 3 april 18.00 uur kon er via onze Facebookpagina en de stembiljetten in de kantine op de uit de inzendingen geselecteerde vlag-gen gestemd worden. Zowel via Face-book, als ook via de stembiljetten heeft het ontwerp van Rogier van der Kraan veruit de meeste stemmen gekregen. Binnenkort zal de nieuwe MVV ‘27 vlag door de ontwerper op ons sportpark ten top gehesen worden. De ontwerpen van Martine van der Sar-Rasens en Paul Noordermeer verdienen een eervolle vermelding!De overige ontwerpers en iedereen die gestemd heeft worden hierbij be-dankt voor de inbreng.

Page 114: Jaarboek 2012-2013

113

Gianno Fa “Pupil van de week”

Zaterdag 6 april mocht Gianno pupil van de week zijn. Spannend natuurlijk!Om half 2 moesten we op de voetbal zijn. We moesten ons melden in de commissiekamer en daar kreeg ik een AA-tje. Ik mocht zeggen met wie ik op de foto wilde. Ik had graag met Pieter, mijn ouder trainer van de mini F op de foto willen gaan, maar hij was geblesseerd. Toen mocht ik met Sten op de foto, wat ik natuurlijk ook erg leuk vond. Ik kreeg een hele stoere bal met alle namen van de spelers erop. We gingen warmlopen en overschieten. Toen was het half 3 en mocht ik voorop met de bal in mijn handen, het veld op rennen. Ik nam de aftrap en rende naar het doel en scoorde! De eerste helft bleef het 0-0. De tweede helft scoorden MVV 2 x en wonnen we met 2-0. Na de wedstrijd ging ik nog even mee naar de kleedkamer. Dit was echt grappig. Iedereen ging zingen en met water spuiten en met shirtjes in de lucht draaien, met hele harde muziek. Ook kreeg ik nog een patatje en heb ik de scheidsrechter bedankt voor het fluiten van de wedstrijd. Naast de mooie bal, AA-tjes en een patatje kreeg ik ook nog een trofee van “Pupil van de week” Ik vond het een hele leuke dag en wil iedereen bedanken voor deze mooie ervaring! Ook wens ik MVV heel veel succes met de laatste wedstrijden!

Nogmaals bedankt! Groetjes Gianno

Page 115: Jaarboek 2012-2013

114

Even voorstellen: Communicatiecommissie MVV ‘27Enige tijd geleden hebben wij u de ‘geboorte’ aangekondigd van een twee-tal commissies binnen MVV ’27: de Sponsorcommissie en de Communica-tiecommissie. Nadat destijds de sponsorcommissie nader is voorgesteld, is het nu de beurt aan de Communicatiecommissie. Deze commissie is, de naam zegt het al, verantwoordelijk voor nagenoeg alle communicatie vanuit MVV ’27.

Het gemêleerde gezelschap bestaat uit: Edwin van Mil, Ronald van Mil, Marco van Trigt, Stefan van Mil, Rogier van der Kraan, Gerard Jordaan, Martine Rasens, Martin van Berkel, Jeannette Davidse en Ben van Mil (niet op de foto). Dat deze commissie volop in beweging is, blijkt wel uit de hoeveelheid en diversiteit aan zowel informatieve als achtergrondartikelen. Deze commu-nicatieuitingen worden verspreid via de gebruikelijke podia als de website www.MVV27.nl, clubblad Goal, De Schakel, de website van de WOS (sport-verslagen), maar ook via social media-instrumenten Twitter, Facebook en Youtube. Via Facebook worden tevens de wat luchtigere zaken gecommu-niceerd, zoals de ‘glazen bol’, het recent gelanceerde MVV’27 foto-bash en de stemactie voor de nieuwe MVV ‘27-vlag. Hoewel er nog veel ontwikkelingen en leuke acties in voorbereiding zijn, worden vernieuwende en/of opbouwende suggesties altijd gewaardeerd. Mail in dat geval naar [email protected] of spreek bovenstaande personen gewoon even aan.

Page 116: Jaarboek 2012-2013

115

Heeft u ook iets te melden over een bepaald team, vrijwilligers of iets an-ders over onze vereniging of leuke foto’s/filmpjes gemaakt kunt u dit ook sturen naar bovenstaand e-mailadres. U kunt ook contact opnemen met Jeannette Davidse,tel (06) 16 56 66 76.

Mooie opbrengst voor MVV ’27 bij Rabo Clubkas CampagneDinsdag 2 april ontvingen wij van Rabobank Westland de cheque met de opbrengst van maar liefst € 679,50 voor onze vereniging. Dit gebeurde tijdens een feestelijk programma in De Naald. Na een inleidend woord was er een optreden van de uit Schipluiden afkomstige cabaretier René van Meurs, die in het kader van het Rabo Talenten Concours zijn komende optredens in De Naald mocht promoten. Na de pauze werden de cheques aan de aanwezige (132) verenigingen uitgereikt. Hierbij kreeg “de enige vrouwelijke voorzitter van een voetbalvereniging in de omgeving” nog even spreektijd. Als vereniging zijn wij enorm blij met de opbrengst die bij onze bouw- en onderhoudsplannen zeer goed van pas zal komen. Wij willen ie-dereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedanken! Tijdens de vierde editie van de Rabobank Clubkas Campagne zijn er maar liefst 38.750 stemmen uitgebracht. Elk lid kon 5 stemmen uitbrengen op zijn favoriete clubs. Het totale aantal stemmen per club bepaalt uiteindelijk de hoogte van het sponsorbedrag. Voetbalvereniging Lyra ging voor de 4e maal met de hoogste opbrengst naar huis.

Bent u klant van Rabobank Westland, maar nog geen lid? Word dit dan snel, zodat u volgend jaar ook op ons kunt stemmen.

Page 117: Jaarboek 2012-2013

116

E2 eerste kampioen bij MVV ‘27!Vandaag hebben de jongens en meisje van E2 hun kampioenschap veilig gesteld door met 0-3 bij VELO te winnen. Van harte gefeliciteerd! Vandaag was er alvast een klein feestje. Volgende week de echte huldiging.

MVV ‘27 hoopt deze week nog meer kampioenen te mogen feliciteren. Zaal heren 1 gaan bij winst maandagavond tegen ASW 2 hun feestje vieren. Ver-der hebben behalve ons 1e ook B1 en MB1 goede papieren om de eerste plaats te behouden. Natuurlijk moet er nog wel even gewonnen worden. Veel succes!

Inbraak bij MVV ‘27In de nacht van 13 op 14 april is er ingebro-ken in twee van onze opslagcontainers. Ge-reedschap en spullen voor het Jeugdkamp. Dit is zeer triest!

Page 118: Jaarboek 2012-2013

117

MVV ’27 slaat aanval Die Haghe met succes afWat een groot verschil tussen de uitwedstrijd en het thuisduel tegen grote concurrent Die Haghe. Destijds liet MVV ’27 zich van z’n slechtste kant zien en verloor in Den Haag afgetekend met 4-0, maar in Maasland poetste de gastheren dat smetje op grootse wijze weg.

Na een gelijk opgaande eerste helft trok de prima spelende koploper in de tweede helft het initiatief naar zich toe en won verdiend met 2-0. Hiermee lijken met nog vier wedstrijden te spelen de Hagenaars met vijf punten achterstand enigszins af te haken, maar de andere titelkandidaat Honse-lersdijk blijft met twee punten achterstand goed in het spoor. De eerste helft ging gelijk op met veel inzet aan beide kanten. De kansen waren schaars en daarmee was de ruststand van 0-0 te verklaren. In de 9e minuut kreeg Roberto van der Pol de bal in de loop niet lekker mee en kreeg bij zijn doelpoging niet meer dan een hoekschop als beloning. Meer kansjes waren in het Haagse kamp te noteren. Ricky ten Berge kreeg een klutsbal mee, maar zijn afwerking miste de juiste precisie. Even later knalde Peter de Kleer op rechts het leer hard in het zijnet.

MVV ’27 zat halverwege de eerste helft wat in de verdrukking, maar schade leverde dat niet op. Daar was wat geluk bij, want de solo van Lowi Vervoorn werd besloten met een hard schot van de vrijstaande Ricky ten Berge op doel. Deze poging werd echter knap gepareerd door de Maaslandse goalie Jesse Lub.

Page 119: Jaarboek 2012-2013

118

Bij een vlijmscherpe corner van Hakan Copur, hoefden de 3 à 4 Maaslan-ders op twee meter van het Haagse doel alleen maar tegen de bal aan te lopen. Nu verdween deze onaangeraakt over de achterlijn.

Na de thee trok de thuisploeg het initiatief langzaam naar zich toe en zette het Die Haghe vast op eigen helft. Het leverde MVV ’27 al snel een treffer op. Een als voorzet bedoelde bal in de 57e minuut van Roberto van der Pol verdween over de graaiende handen van de boomlange keeper Mark Kersten (1-0).

Na deze fraaie treffer zakte MVV ’27 niet in, maar bleef het ‘t Haagse doel met veel inzet bestoken. Roberto van der Pol had enkele minuten later een fraaie solo in petto, lag de bal terug op Martijn Ham, maar zijn te slappe inzet kon eenvoudig opgepakt worden door Kersten. De hierop volgende aanval verliep een stuk beter. Nu was het Martijn Ham die de bal vanaf de doellijn scherp voor gaf en Leon van Kersbergen kon eenvoudig afdrukken (2-0). Het duel werd wat grimmiger, maar liep nooit uit de hand. De uitstekend rustig fluitende Antonie Gomes hield de zaak goed onder controle en kon in dit belangrijke duel de kaarten op zak houden. Met nog twintig minuten te spelen kopte Milano Naarden de bal over uit een hoekschop van Hakan Copur en dat was dan ook de laatste kans in de wedstrijd. Dat de achterhoede van MVV ’27 goed op dreef was bleek uit het feit dat Die Haghe in het tweede bedrijf geen enkele mogelijkheid tot scoren kreeg.

Page 120: Jaarboek 2012-2013

119

Jesse Lub vertelde na afloop van de wedstrijd dat MVV ’27 in de laatste zes thuisduels geen enkel tegendoelpunt hoefde te incasseren, iets waar je terecht trots op mag zijn.

Wedstrijdbalsponsor: Westland Bloemen Export (WBE) Pupil van de week: Gianno Fa (F4)

Duindorp SV – MVV ‘27 vroegtijdig beëindigd.Na 66 minuten had arbiter Ruben de Groot er tabak van. Na een discus-sie met de grensrechter van Duindorp SV vond de leidsman het meer dan genoeg en liep definitief naar de kleedkamer. In de eerste helft had hij na 37 minuten al een afkoelingsperiode van ruim tien minuten ingelast om vervolgens de fluit weer te hand te nemen. De wedstrijd was zeker niet onsportief, maar de arbiter was de opmerkingen op zijn leiding door de Haagse spelers in het veld, van de begeleidende staf en uit het publiek meer dan zat. Op dat moment was de verzorger, een reservespeler en veld-speler Robin van Roon al met rood naar de kant gestuurd en daarnaast was er ook nog eens viermaal geel getrokken. De Maaslanders bleven er rustig bij, incasseerde geen enkele kaart en leidde met 0-1.

Duindorp SV startte de eerste minuten fanatiek en klopte nadrukkelijk op de deur bij MVV ’27, maar kon geen openingen vinden in de Maaslandse defensie. Daarentegen waren de eerste kleine kansen voor het voorzichtig opererende MVV ’27, want Roberto van der Pol schoot hard voorlangs en Milano Naarden schoot de bal in de handen van doelman Harteveld. Met 19 minuten op de klok werd een schot van Hakan Copur half geblokt en de aansluitende kopbal van Leon van Kersbergen ging naast.In de 27e minuut kreeg een van de reservespelers van Duindorp SV een rode kaart wegens commentaar op de leiding. Daar waren al drie Haagse gele kaarten aan vooraf gegaan; geen enkele wegens een fysieke overtre-ding.

Dat MVV ’27 niet echt een wereldpartij afwerkte, bleek vooral uit het laat-ste kwartier van het eerste bedrijf toen de achterhoede steken liet vallen. Eerst mocht Danny Pronk vrij uithalen en kon doelman Jesse Lub de bal uit de bovenhoek tikken. Even later ontliep diezelfde Pronk de buitenspelval en kon vrij oplopen naar het Maaslandse doel. Jesse Lub bleef hem voor de tweede maal de baas.Met nog zo’n tien minuten te spelen voor de rust had ook Milano Naarden geel kunnen krijgen toen hij een stevig duel aanging. De verzorger van de gastheren lapte de Haagse speler op, zei iets tegen de arbiter en mocht direct met rood zijn waterzak inleveren.Twee minuten later was De Groot het zat en liep het veld af voor een afkoe-

Page 121: Jaarboek 2012-2013

120

lingsperiode die ruim tien minuten duurde. Vervolgens werd het duel weer tot aan de rust voortgezet zonder noemenswaardige zaken.

In de rust zal er in beide kleedkamers zeker op gehamerd zijn om vooral rustig te blijven en de wedstrijd op de juiste wijze af te sluiten. Zoals het een koploper betaamd, zit het soms mee. In de 53e minuut schoot de weggestuurde Leon van Kersbergen de bal op het doel van Duin-dorp SV. Doelman Marco Harteveld keerde de bal, maar tikte deze tegen de voet van verdediger Marco Finkelenberg die het leer over de eigen doellijn tikte (0-1).

Bij een volgende aanval van MVV ’27 kreeg Leon van Kersbergen een flinke tik van achteren door verdediger Robin van Roon. Na een gele kaart en een opvolgende opmerking kreeg de Haagse verdediger nogmaals geel (en dus rood) en moest voortijdig de douche opzoeken. Voordat hij het veld verliet ontving hij nogmaals rood na wederom opmerkingen op de leiding.Met nog 24 minuten te spelen gaf de grensrechter van Duindorp SV ar-biter De Groot aan niet langer te willen worden genegeerd. Er volgde een korte discussie, waarna de scheidsrechter resoluut de snelste weg naar de kleedkamer zocht.

Van de voorzitterWat een feest vorige week! Onze jeugdvoorzitter, Stephan Moerenhout, had het er maar druk mee. In de ochtend werd de E2 in het zonnetje gezet en ontvingen zij hun medailles. Met vrolijke muziek en veel trotse ouders om hen heen, voelden de voetballertjes zich echte kampioenen. Vervolgens bezocht Stephan de uitwedstrijd van de B1, zij bezegelden hun kampioenschap met een klinkende 12-1 overwinning in Hoek van Holland. De prachtige rozen van onze sponsor werden met veel trots uitgereikt. En spoorslag verder: Stephan werd verwacht in Wateringen waar onze MB1 na een spannende wedstrijd ook de schaal binnenhaalde: 4-2 was de eind-stand. Weer waren er bloemen en veel blijdschap. Al met al een prachtige dag voor onze vereniging.De afgelopen zaterdag was het rustig op het complex, natuurlijk waren er wel een aantal wedstrijden, maar veel teams hadden een vrije zaterdag. Deze dag werd door velen gebruikt om op te laden voor het slotakkoord van de competitie. Voor 2 teams worden het nog spannende weken: onze C1 maakt nog kans op het kampioenschap (ze zijn weliswaar ook afhankelijk van het resultaat van de koploper, maar toch…) en het 1e elftal staat nog steeds aan kop! De mannen van de beide Pims doen het goed!Ik nodig u allen van harte uit om de teams, waar mogelijk, te komen aan-moedigen! Met een steuntje in de rug van de 12e man voetbalt het nog lekkerder.

Page 122: Jaarboek 2012-2013

121

Ik wil u graag wijzen op de komende voetbalpromotiedag. Op 10 mei is het weer zover, de Maaslandse jeugd zal een gezellige voetbaldag beleven. Fijn dat zoveel vrijwilligers deze dag mogelijk maken. Zonder onze vrijwilligers komt dit niet van de grond.U begrijpt dat er alweer druk gewerkt wordt aan het komende seizoen. De Technische commissie is bezig met het benaderen van trainers en leiders en natuurlijk wordt er alvast gekeken naar de indeling van de teams. Een enorme klus die met veel zorgvuldigheid wordt uitgevoerd. Als u denkt dat u komend seizoen een leuke/goede leider of trainer zou zijn, neem dan contact op met de TC! We hebben altijd mensen nodig.Ik wens u allen een gezellige Kroningsdag en wie weet zie ik u woensdag 1 mei om 20 uur bij Duindorp waar ons eerste elftal nog 22 minuten van de gestaakte wedstrijd gaat uitspelen: finale 1. (Ik droom al stiekem van……) In ieder geval ontmoet ik u natuurlijk weer op ons mooie complex, tot dan!

Bedankbericht Familie Bell

Zoveel bloemenzoveel kaarten

zoveel warme woordenzoveel belangstelling en zoveel troost

Hartelijk dank voor uw blijk van medeleven na het overlijden van mijn man, onze (schoon-)vader en opa

JIM BELLVanwege de overweldigende belangstelling is het voor ons onmogelijk u

allen persoonlijk onze oprechte dank te betuigen.

Joke te WinkelKinderen en kleinkinderen

Maassluis, april 2013

Restant wedstrijd Duindorp sv-MVV ‘27 op 1 meiWoensdag 1 mei zal om 20:00 uur het restant van de op 13 april jl. ge-staakte wedstrijd worden uitgespeeld. De resterende 23 minuten worden bij Duindorp gestart in de situatie zoals de wedstrijd was bij staking, mid-dels een scheidsrechtersbal bij de keeper van Duindorp, met een stand van 0-1. Dat betekent o.a. ook dat de wissels en kaarten van de gestaakte wedstrijd ongewijzigd van kracht zijn voor het restant van de wedstrijd.

Naast E2 ook B1 en MB1 kampioen bij MVV ‘27!Zaterdag 20 april begon de dag feestelijk met de huldiging van jongens en meisje van MVV ‘27 E2.Na hun, met 9-1!, gewonnen wedstrijd tegen SVH E2 werden ze voorzien

Page 123: Jaarboek 2012-2013

122

van het eremetaal en bloemen en mochten een ereronde rond Sportpark De Commandeur maken. ’s Middags nog opkomen bij de wedstrijd van het 1e, en David pupil van de week. Wat zullen deze kids lekker dromen vannacht!

Vervolgens kon Stephan met een auto vol bloemen naar Hoek van Holland, waar de mannen van MVV ‘27 B1 eerst nog even HVC ’10 B1 met 12-1 afdroogden alvorens zij hun feest gingen vieren.

Page 124: Jaarboek 2012-2013

123

Met de resterende bossen bloemen aangekomen bij KMD MB1 - MVV ‘27 MB1 in Wateringen, viel Stephan met zijn neus in de boter. De 0-1 werd net binnen getikt. Vele kansen en een niet geteld doelpunt voerde de spanning voor het massale publiek op. 1-1 en na rust zelfs lange tijd 1-2 en met nog zo’n 5 minuten op de klok leek het kampioenschap opeens verkeken. Totdat na hands de penalty door Loes werd ingetikt en er vervolgens nóg 2 doelpunten achteraan kwamen! Met 2-4 eindstand was de ontlading groot en kon ook hier de champagne aangerukt worden. Alle kampioenen gefeliciteerd! Uiteraard komen de foto’s op de site.Wij willen Van der Arend Roses hartelijk bedanken voor het sponsoren van de mooie rozen!

MVV ’27 ontsnapt tegen SV Houtwijk Vandaag had het team van MVV ’27-trainer Pim van der Hoorn zich verze-kerd van het meespelen van Vrouwe Fortuna. Het duel tegen het stugge SV Houtwijk werd met een gelukkige 4-3 winst afgesloten door een beslissen-de treffer in de slotfase van de na vijf weken weer fitte Adam van Buuren. De Maaslanders moesten zeer diep gaan om de Hagenaars te verslaan en op een gelijkspel zou men niets aan te merken kunnen hebben gehad. In het uitduel bleek al dat het te laag geklasseerde SV Houtwijk een uitste-kende ploeg is en in dit duel bleek dit niet anders. De Haagse aanvallers Hasan Acarer, Bianco Sieck en Chico Mulder waren een constante plaag voor de Maaslandse defensie in een wedstrijd die nooit verveelde.Toch kwam MVV ’27 al snel op voorsprong. Hakan Copur speelde de bal hard in het strafschop, Leon van Kersbergen gaf het leer nog de juiste

Page 125: Jaarboek 2012-2013

124

richting, maar de Haagse verdediger Remco Krens gaf deze als laatste een beslissend zetje (1-0). Tien minuten later was de stand gelijk getrokken. Roel Nooteboom zette zijn sliding iets te laat in en Chico Mulder tuimelde vervolgens over zijn uitgestoken been. Bianco Sieck stuurde doelman Jes-se Lub vanaf de stip de verkeerde kant op (1-1).Weer drie minuten later kwamen de Maaslanders voor ’n tweede maal aan de leiding. Een scherp indraaiende vrije trap van Mark Akkerman leek een

Page 126: Jaarboek 2012-2013

125

gemakkelijke prooi voor doelman Hendrik Pieter Kneteman, maar dat was het blijkbaar niet (2-1). Vanaf de aftrap hadden bezoekers de stand direct weer gelijk kunnen trekken, maar de vrijstaande Hasan Acarer produceer-de van dichtbij slechts een rollertje.De 3-1 van de gastheren was er een uit een boekje. Een aanval om van te smullen, daar Hakan Copur de bal richting de zestien stuurde, Roberto van der Pol over de bal stapte en Milano Naarden via de handen van Kneteman doel trof.

Rond de 35e minuut kopte Leon van Kersbergen de bal uitstekend door, waarna Mark Akkerman op acrobatische wijze de bal tegen de onderkant van de lat knalde. Het duel golfde op en neer, want vervolgens moest Jesse Lub weer optreden bij een hard ingeschoten bal van Murat Yildiz.

Een marge van twee doelpunten geeft misschien een klein beetje zeker-heid, maar toch was de thuisploeg deze kort na de rust weer helemaal kwijt. Eerst was het Darryll Schaap die fraai scoorde uit een vrije trap (3-2) in de 50e minuut en drie minuten later kreeg doelman Jesse Lub de bal uit een Haagse voorzet niet onder controle en was het Hasan Acarer die de ploegen in evenwicht bracht (3-3).In de volgende periode had scheidsrechter Ed Pieterman tweemaal een penalty kunnen geven . De eerste maal op een moment dat Milano Naar-den ondersteboven gelopen werd en vervolgens toen Hagenaar Chico Mul-der flink aangepakt werd. De arbiter streepte ze tegen elkaar weg en dat kan dus ook.

Page 127: Jaarboek 2012-2013

126

In de 89e minuut volgde de beslissing. Het met man en macht aanvallende MVV ’27 zocht een vierde treffer en na een afgeslagen bal knalde Adam van Buuren deze binnen (4-3). Maasland ontplofte van vreugde.

Adam van Buuren en Milano Naarden hadden ’n minuut later de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar ook SV Houtwijk had terug kunnen ko-men toen Dion Dickhoff aan Maaslandse zijde nog een bal van de doellijn moest wegwerken. Kortom, de toeschouwers zagen een heerlijke, span-nende wedstrijd met slechts één (gelukkige) winnaar.

Pupil van de week: David van Aalst (E2)Zaterdagochtend 20 april, de wekker ging weer vroeg af. Het begin van een bijzondere dag, want alle opa’s en oma’s, ooms, tantes, broers en zussen zouden ook naar MVV ’27 komen. Want vandaag spelen wij, de E2, een echte kampioenswedstrijd. Ook onze sponsor Adwin van den Burg, komt kijken. En een mooie wedstrijd werd het. In de eerste en in de derde in minuut maakte ik de eerste twee doelpunten voor mijn tem de E2 een prachtige begin van de wedstrijd. En de eindstand werd heel mooi, met 9-1 gewonnen! En ja, toen werd het pas echt feest, met champagne, een medaille en bloemen.

Daarna kregen we van de vader van Ryan een rondrit in zijn grote auto, versierd met slingers gingen we al toeterend door het dorp. Heel Maas-land moest weten dat de E2 kampioen was geworden! Terug bij MVV ’27 kregen we al om 10:15 een patatje en limonade, maar het feest was nog

niet klaar. Tim onze trainer vertelde dat we ook team van de week waren en als verrassing dat ik ook nog eens pupil van de week was! En dat vond ik wel erg spannend.…. Nu moest ik gaan kiezen met welke speler van MVV ’27 1 ik op de foto zou gaan. Gelukkig kon ik snel een keuze maken en ben ik met “oude” trainer van de F2 Lars Kloet op de foto gegaan.

Om 14.00 uur melden bij de bestuurs-kamer, daar kreeg mijn eerste cadeau, een bal met alle handtekeningen van de spelers van MVV ’27 1 en kreeg ik het jasje aan met daarop “pupil van de week” en namen ze me mee naar kleedkamer en mocht ik met “de man-

Page 128: Jaarboek 2012-2013

127

nen” mee het veld op voor de warming-up. En dat was geweldig leuk om mee te maken. Na de warming-up weer naar de kleedkamer waar ook mijn eigen team de E2 klaarstond, om als “team van de week” samen met MVV ’27 1 het veld te betreden.

Een hele eer en weer alle familieleden en vrienden stonden klaar om ons toe te juichen. Ik mocht de aftrap doen en schoot helaas naast het doel van de tegenstander SV Houtwijk. Daarna begon de wedstrijd en mocht bij de mannen van MVV ’27 1 in de dug-out blijven en dat was heel erg leuk en we kregen een zeer spannende om te zien. Soms leek het net een rugby wedstrijd, maar MVV ’27 bleef alles op alles zetten. En gelukkig won MVV ’27 met 4-3 en scoorde we nog in de laatste minuten van de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd mocht ik mee de kleedkamer in, en wat een feest was het daar, en werd gezongen, muziek, en er kwam drinken en lekkere snacks naar de kleedkamer…. Ik had er nog wel heel lang bij willen blijven maar ik moest mee naar de bestuurskamer. De scheidsrechter was ook in de bestuurskamer en heeft nog een handtekening op mijn bal gezet, en ik mocht de scheidsrechter een bloemetje overhandigen om hem te bedanken voor het fluiten van de wedstrijd. En als laatste kreeg ik nog een cadeau, een fotolijst en weer een heerlijk patatje, en dat was het einde van een hele mooie en fijne dag op MVV ’27. En ik zal nog veel aan deze dag terug denken. Dank je wel MVV ’27, het was echt geweldig!!! Gr. David van Aalst

MVV ’27 zaal 1 afgetroeft in titelduelMaasland – MVV ’27 Zaal 1 is er in een onderling duel met directe con-current ASW 2 niet in geslaagd de titel in de eerste klasse te veroveren. De Maaslanders gingen in hun laatste wedstrijd van dit seizoen met 5-6 onderuit tegen de Waddinxveners, die daarmee minder verliespunten heb-ben. Voor ASW 2 staat nog een duel op het programma, dus theoretisch heeft MVV ’27 nog een kans op het kampioenschap. Gezien de klasse van de opponent lijkt dat echter ijdele hoop. In een volgepakte Sporthal De Hofstede was de eerste kans voor MVV ’27, maar toen deze gemist werd, nam ASW het initiatief stevig in handen. Mede door slordig balverlies aan Maaslandse zijde, wellicht veroorzaakt door titelstress, creëerde de uitploeg een aantal goede mogelijkheden, maar Dennis Klapwijk hield zijn doel vakkundig schoon. Tegen de verhouding in kwam MVV ’27 in de zesde minuut toch op voor-sprong. Na een knappe aanval haalde Joeri van Berkel de trekker over. Hoewel de thuisploeg door de voorsprong beter in de wedstrijd kwam, ble-ven de grotere kansen voor ASW. In de tiende minuut viel de gelijkma-ker: geklungel in de Maaslandse defensie resulteerde er uiteindelijk in dat Stanley Klop de bal zonder blaam in eigen doel werkte.

Page 129: Jaarboek 2012-2013

128

In de vijftiende minuut kwam ASW op voorsprong, voor MVV ’27 het teken om er een schepje bovenop te doen. De duels werden niet geschuwd en na een scrimmage op de helft van MVV ’27 counterden de Maaslanders razendsnel richting het vijandelijke doel. Mark Akkerman rondde keurig af. Toen vervolgens Fred van Maaswaal uit een nieuwe counter een grote kans miste, maar Eric van Geest wel de 3-2 liet aantekenen, geloofde de aanhang weer volop in de titel. Kort na rust kwam ASW op gelijke hoogte en hierop volgde een periode die eerder spannend was dan waarin hoogstaand voetbal werd gespeeld. MVV ’27 had aan een punt genoeg om zich tot kampioen te kronen en leek enigszins te twijfelen tussen een bevrijdende voorsprong zoeken en conso-lideren. ASW drong wel aan, maar lang ontbrak de finesse om het MVV ’27 echt lastig te maken. Stilaan begon het thuispubliek in de titel te geloven, maar zeven minuten voor tijd gebeurde toch waar een ieder bevreesd voor was. Enigszins fortuinlijk kwam de uitploeg op voorsprong: 3-4. Toen uit een snoeiharde vrije trap de 3-5 en even later ook de 3-6 op het scorebord kwamen, leek het doek definitief gevallen voor de thuisclub.MVV ’27 richtte zich evenwel nog een keer op en via doelpunten van Mark Akkerman en Eric van Geest was een stunt toch nog mogelijk. Zeker na-dat een speler van ASW de gele kaart voorgehouden kreeg en zijn ploeg zodoende met een man minder de laatste minuut door moest zien te ko-men. MVV ’27 probeerde wanhopig een gaatje te vinden in de hechte Wad-dinxveense defensie, maar toen een afgeslagen aanval vanaf eigen helft

Page 130: Jaarboek 2012-2013

129

richting het Maaslandse doel werd geschoten, Dennis Klapwijk deze in een reflex met de handen tegenhield terwijl hij op de middenlijn stond en hij een rode prent kreeg, was het Maaslandse verzet definitief gebroken en spatte de titeldroom (hoogstwaarschijnlijk) uiteen. Ondanks de teleurstelling is er wellicht toch reden voor het feestje dat de gehele ploeg na de verloren wedstrijd sowieso heeft gevierd in Rotterdam. De tweede plaats in de eindrangschikking geeft misschien ook recht op promotie naar de Hoofdklasse, een prestatie waar de mannen van Cees Hoorweg in dat geval trots op mogen zijn. Of coach Hoorweg na dit debacle ook volgend seizoen langs de lijn staat, was bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend.

Zaal heren 1 promoveert alsnog naar HoofdklasseOp 26 april kwam van de KNVB het verlossende woord gehoord. MVV ‘27 zaal heren 1 promoveert naar de Hoofdklasse. Na ASW 2 is ook ASW 1 kampioen geworden. Omdat er maar 1 team per vereniging in de Hoofd-klasse mag spelen, betekent dit dat niet ASW 2 maar MVV ‘27 1 promo-veert naar de Hoofdklasse!Wij feliciteren de heren en coach Cees Hoorweg met deze prestatie en wensen jullie veel succes in de hoofdklasse.

Mei 2013

Van de voorzitterGisteravond om half 12 liep ik met een bos rozen in de hand over het parkeerterrein naar mijn huis. Doodmoe, maar in de wetenschap dat alles volgens ons droomscenario was verlopen.Tijdens de afgelopen weken hadden we in klein comité natuurlijk al allerlei voorbereidingen getroffen. Steeds in het achterhoofd houdend dat op za-terdag 11 mei het nog alle kanten uit kon gaan. Veel gebeurde achter de schermen, want we wilden vooral de druk rondom deze wedstrijd niet te hoog laten worden bij onze spelers. Maar als club werd er enorm naar de wedstrijd toegeleefd.Prachtig om te zien hoe op Hemelvaartsdag onder de bezielende leiding van Jan de Kruijf en zijn kornuiten vele teams een spandoek maakten ter aanmoediging. De ene tekst nog beter verzonnen dan de andere. Op vrijdagavond heb ik namens het bestuur de mannen via de mail nog een goede nachtrust toegewenst en een wedstrijd waarin ze met overtui-ging hun eigen spel moeten spelen. En, dat genieten van zo’n wedstrijd ook heel belangrijk is.Zaterdagochtend, bij binnenkomst, hingen alle spandoeken al. Een indruk-wekkend gezicht! Vanaf 1 uur werd er geschminkt, kwam onze hoofdspon-

Page 131: Jaarboek 2012-2013

130

sor binnen (en zette zijn handtekening onder het gecontinueerde sponsor-contract), arriveerde de burgemeester, later ook onze wethouder sport, de scheidsrechter, het team en bestuur van Westlandia en het spel kon gaan beginnen.Onze pupil van de week, Sil de Keijzer, stelde ons gerust: hij had net bij Westlandia gespeeld, ruim gewonnen en drie keer gescoord, een prima voorteken!De uitslag van de wedstrijd is u bekend. En u kunt in het verslag van Ben van Mil lezen hoe ongemeen spannend het nog werd!Wat een feest na het laatste fluitsignaal, eerst op het veld, in de kleedka-mer (gelukkig heb ik geen nat pak gehaald) en vervolgens in de kantine. Het was niet alleen een feest van de selectie maar van de gehele club. De mensen achter de bar en in de keuken verdienen een groot compliment. Voor 300 man werd er tegelijk champagne geschonken (dank je wel, Stan-ley en ’t Wapen van Maasland, een leuk gebaar) en werd een lekker pakje patat met toebehoren geserveerd. Een enorme klus die zeer gewaardeerd werd.Natuurlijk was er ook nog een officieel moment waarin ik de selectie mocht toespreken, vervolgens de burgemeester die de staf in het zonnetje zette en de heer Bakker van de KNVB die alle spelers voorzag van een medaille. Ook onze meiden MB1 werden nog even in het zonnetje gezet. Met zoenen van Lars en Roel, medailles en een schaal werden ook zij gehuldigd als kampioen van hun klasse.Bent u niet bij alle onderdelen aanwezig geweest, kijk dan op de website: foto’s en filmpjes zijn daar ruim te zien. Complimenten aan allen die daar-aan hebben bijgedragen!Ik kijk terug op een prachtige zaterdag met alle ingrediënten waarvan ik had gedroomd.Pim van den Hoorn en MVV ’27 gaan na dit seizoen uit elkaar, maar deze climax zullen zij beide nooit vergeten. Fantastisch trainer, team en staf, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Denk nu niet het seizoen is over. We gaan nog even door met toernooien, selectiewedstrijden, voorbereiden voor het komende seizoen, enz. enz. Ik kom u vast nog tegen op ons complex. Vandaag ga ik in ieder geval na-genieten van een heerlijke zaterdag!

MVV ’27 nog op koers naar het kampioenschapMet nog één competitieronde te gaan ligt MVV ’27 nog altijd op koers om het kampioenschap in poule 3C binnen te halen. Ook het uitduel tegen het thuis bijna onverslaanbare Quick Steps werd met 0-1 gewonnen. Een be-vlieging van Roberto van der Pol in de 79e minuut was voldoende om met drie punten huiswaarts te keren. Daar ook Honselersdijk ternauwernood

Page 132: Jaarboek 2012-2013

131

met 3-2 van RAS won en dus nog altijd twee punten achterstand heeft, blijft het tot de laatste speelronde spannend.

Een gemakkelijke wedstrijd werd het voor beide teams niet. Het hobbe-lige keiharde veld zorgde voor veel ongemak bij de spelers die ook nog te maken hadden met een stevige wind. De strijdlust bij de Maaslanders was echter prima, maar door genoemde omstandigheden zag het er soms onbeholpen uit. Wellicht speelden ook de zenuwen aan Maaslandse kant een niet te onderschatte rol.In het eerste bedrijf waren de kansen op één hand te tellen. Met een kwar-tier op de klok schoot Milano Naarden vanaf de linkerzijde rakelings voor-langs het Haagse doel en kwamen zowel Leon van Kersbergen als Mark Akkerman ’n stap te kort om doeltreffend uit te halen. MVV ’27 werd gelei-delijk aan wat sterker, maar creëerde verder weinig.

De laatste kans voor de theepauze was er een van Quick Steps-aanvaller Struan Ridderhof die de bal naar de tweede paal krulde, maar Jesse Lub kon deze met behulp van de lat uit het doel tikken.Na de pauze toonde MVV ’27 zich wat feller in de strijd en liet zich meer op de helft van de thuisclub zien. Toch kwam de ploeg van trainer Pim van der Hoorn in de 47e minuut goed weg. Bij de tweede paal kon de vrijstaande Michel van Baaren de hoek uitkiezen, maar Jesse Lub was attent bij diens inzet.

Page 133: Jaarboek 2012-2013

132

Verbeten ging MVV ‘27 op zoek naar de nodige treffer. In de 54e minuut knalde Dion Dickhoff de bal loeihard langs de verkeerde kant van de lin-kerpaal.

Middenvelder Coen Hordijk werd naar de kant gehaald voor Laurens van Rooijen om nog meer druk te zetten op het Haagse doel. De druk werd inderdaad groter en met nog elf minuten te spelen kwam de verlossende treffer. Roberto van der Pol dreef de bal op, kaatste met Martijn Ham en krulde vervolgens de bal fraai naar de tweede paal waar doelman Michael Oudshoorn kansloos was (0-1). De definitieve nekslag had de volgende minuten kunnen worden uitge-deeld, maar de Maaslandse aanvallers speelde de mogelijkheden slordig uit. Zeker bij een counter waarbij vier MVV ’27-aanvallers tegenover slechts één Haagse verdediger stond plus de keeper.Het belangrijkste was echter het feit dat MVV ’27 zonder kleerscheuren de negentig minuten en zo’n zes minuten blessuretijd doorkwamen. Het karwei dient nu volgende week zaterdag afgemaakt te worden tegen West-landia.

MVV ’27 terug in de tweede klasseIn een wedstrijd die bol stond van de spanning heeft MVV ’27 de titel ver-overd in poule 3C. Tegen het zonder enig belang spelende Westlandia werd een benauwde 1-0 overwinning geboekt. Kansen op een grotere voor-sprong waren er volop, maar het team van de vertrekkende trainer Pim van der Hoorn hield hun aanhang onnodig lang in spanning door deze niet te

Page 134: Jaarboek 2012-2013

133

benutten. De zenuwen speelden bij menig speler een grote rol in deze alles beslissende wedstrijd. De penningmeester beleefde trouwens een prima dag, want ruim vijfhonderd toeschouwers passeerde de kassa.

De thuisclub beleefde een droomstart. Bij een hoekschop in de 2e minuut van Hakan Copur kopte aanvoerder Roel Nooteboom bij de tweede paal de 1-0 binnen. Nooteboom speelde samen met doelman Jesse Lub een beresterke wedstrijd. De fysiek zeker zo sterke spits van Westlandia Bas Wesseling kreeg bij de aanvoerder van MVV ’27 geen poot aan de grond.

In het vervolg van de eerste helft kreeg MVV ’27 nog volop de mogelijkhe-den de stand uit te bouwen, maar de precisie en slimheid ontbrak. Milano Naarden kopte net over, Martijn Ham zag zijn kopbal gered worden door de Westlandiadoelman Pieter Blanken en Roberto van der Pol schoot hoog over waar hij tijd genoeg had om aan te leggen.

Westlandia kwam slechts eenmaal in de buurt van het Maaslandse doel. Een vrije trap van Kevin Braber van grote afstand werd uitstekend gekeerd door de naar Nieuwenhoorn vertrekkende doelman Jesse Lub.Diezelfde doelman hield de gastheren in de tweede helft op de been. Bob Dijkhuizen kreeg van dichtbij de kans om te scoren, maar Jesse Lub tikte de bal op prima wijze tot hoekschop. Ook een hard ingeschoten vrije trap van Barry Bronswijk werd door hem gekeerd. Diezelfde Bronswijk vond te-gen het einde van de wedstrijd nogmaals de Maaslandse doelman op zijn weg.

Page 135: Jaarboek 2012-2013

134

Aan Maaslandse kant kregen Milano Naarden tweemaal en Roberto van der Pol de kans om doeltreffend uit te halen. Met nog zo’n zes minuten te spelen kreeg verdediger Dion Dickhoff zijn tweede gele kaart van de prima fluitende arbiter Peter Burger uit Barendrecht.Na negentig zenuwslopende minuten kon MVV ’27 het kampioenschap vie-ren en de terugkeer naar de zo gewenste tweede klasse. Een knappe pres-tatie, omdat men een jaar eerder van enkele bepalende spelers afscheid

Page 136: Jaarboek 2012-2013

135

had genomen en nadrukkelijk verder wenste te gaan met het inpassen van aankomend talent uit de eigen jeugd. Stapsgewijs wilde het team weer omhoog, maar daar heeft het dus maar één jaar voor nodig gehad.De gastheren mogen zich de terechte kampioen noemen, want het gehele seizoen stond het bovenaan de ranglijst. Alleen KMD en Semper Altius hebben zich door ’n iets beter doelsaldo slechts één week koploper mogen noemen. Verder mocht Honselersdijk zich even lijstaanvoerder wanen toen half april MVV ‘27’s wedstrijd tegen Duindorp SV gestaakt werd. Uiteinde-lijk kon alleen deze ploeg MVV ’27 nog blijven volgen en zij zullen samen met KMD en Die Haghe in de nacompetitie eveneens promotie proberen af te dwingen.Na de wedstrijd gingen op Sportpark De Commandeur alle remmen los en bleef het nog lang gezellig in en rond de overvolle kantine.

Van de voorzitterAfgelopen zaterdag werd de eerste editie van het Wim van Kersbergen-toernooi afgewerkt. Zowel in de ochtend als in de middag werd er een leuk programma afgewerkt. De foto’s op de website spreken boekdelen. De nieuwe toernooicommissie stond bij de start al voor een grote uitdaging: 2 teams kwamen, zonder afzeggen, niet opdagen! Enig improvisatievermo-gen werd aangeboord en het toernooi kon van start. Goed om te zien hoe Ria van Kersbergen betrokken werd bij de uitreiking van de prijzen. Ik wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet om deze dag mogelijk te maken, met in het bijzonder Mike Rattink die als nieuwe toernooidirecteur de orga-nisatie op zich genomen heeft, hulde!

Page 137: Jaarboek 2012-2013

136

Afgelopen donderdag werd de kampioensselectie verrast door de gemeen-te. Wethouder van Nimwegen kwam met een grote taart naar de club. Zij sprak de selectie toe en sneed vervolgens de taart aan. De taart was zo enorm dat de voltallige kantine heeft meegesmuld. In deze kantine zat ons veteranenteam bijeen om het afscheid van Hans van Trigt luister bij te zet-ten. Hans bergt na héél veel clubjaren zijn voetbalschoenen op, maar zal aanstaande zaterdag vast bij onze vereniging te vinden zijn; hij is een van de genomineerde recreanten voor dit seizoen.

Heeft u uw stem al uitgebracht op de beste speelster/speler/team, enz? Dit kan nog steeds via de website en het formulier dat in de kantine ligt.

Ik nodig u in ieder geval van harte uit om op de 1e juni naar de familiedag te komen. Er is voor iedere leeftijd een gezellige voetbalactiviteit, een heer-lijk bbq, de bekendmaking van de verkiezing en natuurlijk de uitreiking van de Rien van Eijmeren Award. Aan deze award hecht het bestuur veel waarde. Degene die deze prijs ontvangt, is van groot belang voor de club, een vrijwilliger die laat zien een MVV-er in hart en nieren te zijn. Door het lang uitvoeren van zijn/haar taak, door diverse werkzaamheden te verrich-ten, soms in de spotlights soms juist op de achtergrond. Ik noem nog maar eens de voorgangers: Wim van Kersbergen, Gerard Jordaan, Nico Gordijn en Sjaak Stougje. Na al deze bekendmakingen hopen we tot in de gezellige uurtjes met el-kaar te feesten en het voetbalseizoen af te sluiten.Nog een laatste nieuwtje: elders in het clubblad/op de website vindt u een

Page 138: Jaarboek 2012-2013

137

bericht over het ‘technische plaatje’ van onze club. Ik ben erg verheugd u te kunnen meedelen dat er ook op dit front een sterk nieuw team staat. Nieuwe namen ziet u verschijnen in deze commissie: Ronald van Mil, Frank Rasens en Michel Voogt. Waarbij Michel Voogt, uiteraard na goedkeuring van de ALV, de plek van Ruud van Walsum zal overnemen in het bestuur. Hendrik van Vliet neemt afscheid van de TC en ik wil hem bedanken voor zijn inzet in de TC. Ongetwijfeld komen we hem op een andere plek in onze organisatie weer tegen.

Wij gaan met z’n allen aan de slag met de laatste loodjes en u hoop ik zaterdag te ontmoeten op onze familiedag!

MVV ‘27 Bedankt!Wat een ongelofelijk mooi feest was het afgelopen zaterdag! In aanloop naar de kampioenswedstrijd zeiden we al tegen elkaar: “Als we kampioen worden, dan moet het een feest van de vereniging worden.” In mijn bele-ving en uit alle reacties die ik heb gehad, maak ik op dat dat zeker gelukt is!Hiervoor verdienen alle leden, vrijwilligers, sponsoren, bestuur, staf en de spelers een groot compliment! Enorm bedankt voor al jullie inspanningen om deze dag tot een groot succes te maken. Het was een unieke dag! Een-tje om nooit meer te vergeten.

Toen ik eind juli op weg was naar de eerste training van het seizoen, deed ik dat met pijn in mijn buik. Nog steeds ziek van de degradatie van het sei-zoen ervoor. Gelukkig ebde dat gevoel gauw weg en maakte het plaats voor het gevoel van uitdaging om weer wat op te bouwen.

We zijn een ander systeem gaan spe-len. Er was direct van af het begin van de voorbereiding weer een gezonde concurrentiestrijd voor een plekje in het eerste en de groep was enorm positief ingesteld! Dat was top en dat was ook hetgeen we nodig hadden.

Begin september speelden we de eerste competitiewedstrijd tegen Honselers-dijk. We bogen een 0-2 achterstand om in een klinkende en dik verdiende 3-2 overwinning. Een mentale opsteker! We

Page 139: Jaarboek 2012-2013

138

gingen de winterstop in met 4 punten voorsprong op de nummer 2. Heer-lijk, maar we bleven nuchter…….het was nog een lange weg….

Halverwege de 2e helft van de competitie, hebben we naar elkaar uitge-sproken dat we zouden gaan voor het kampioenschap, maar het echte geloof bij de groep kwam pas naar de super overwinning tegen Die Haghe (thuis). 2-0 en zeer overtuigend!

In de slotfase van de competitie bleef onze grootste concurrent Honse-lersdijk maar winnen. Ze hielden ons goed onder druk (9 wedstrijden, 27 punten!). Gelukkig bleken wij bestand te zijn tegen die druk en sleepten we het verdiende kampioenschap binnen! Maar ja, dat moet ook wel met zo’n aanvoerder in het eerste elftal!

We hebben het hele seizoen bovenaan gestaan. We hebben zeer constant gepresteerd. Het lukte ons niet altijd om de tegenstander van de mat te spelen, daar waren de onderlinge verschillen te klein voor, maar we speel-den wel met heel veel passie, beleving en strijd! We hadden een strijdplan waar iedereen zich in kon vinden en dat wierp zijn vruchten af!

De perfecte samenwerking met de spelers en staf van 1,2,3 en A1 heeft een groot aandeel gehad in het behalen van het kampioenschap! Bedankt daarvoor! Ook in de toekomst zal je elkaar altijd moeten blijven steunen.

Ik heb 2 topjaren gehad bij MVV ‘27 en 1 schitterend jaar. Ik wil iedereen bedanken waarmee ik heb samengewerkt. Spelers, staf, het nieuwe be-stuur, het oude bestuur, de dames/heren achter de bar en in de keuken, de vrijwilligers, de jeugdtrainers en niet te vergeten de sponsoren, ieder-een heeft zijn aandeel gehad in deze topprestatie! Het was een voorrecht om hoofdtrainer van MVV ‘27 te mogen zijn.

Ik heb MVV ‘27 leren kennen als een hele speciale en warme vereniging. Ik weet zeker dat MVV ‘27 nog een hele mooie toekomst tegemoet gaat. Er worden (en zijn) grote stappen gemaakt in de prestatieve tak van de vereniging. Veel 1e jeugdteams zijn de afgelopen 2 jaar gepromoveerd. Iets wat op termijn heel belangrijk is voor het 1e elftal. Er staan goede jeugdtrainers op de selecties en gelukkig is er ook genoeg aandacht voor de elftallen daaronder. Ook die zijn heel belangrijk!

Natuurlijk kunnen er bij MVV ‘27 nog veel zaken verbeterd worden, daar ben je een amateurvereniging voor. Zorg ervoor dat je met elkaar in ge-sprek blijft en blijf verbeterpunten aandragen. Door mee te blijven denken en werken zal MVV ‘27 een steeds stevigere basis gaan krijgen. Als ieder-

Page 140: Jaarboek 2012-2013

139

een dat doet, dan maak je vanzelf stapjes ophoog. Dat kost wel tijd……. Gun elkaar die tijd!

Het bestuur, onder de warme leiding van Rita, verdiend een groot compli-ment. Achter de schermen wordt heel hard gewerkt aan het verder profes-sionaliseren van de vereniging. Dat gaat uiteraard met vallen en opstaan, maar ze hebben een hoop bereikt de afgelopen 3 jaar. Tevens wil ik het bestuur bedanken voor het vertrouwen wat ze mij altijd geschonken heb-ben, ook in de periode dat het minder ging! Dat voelde heel goed!

Ik hoop dat we nog een mooi toetje krijgen in de Westland Cup en dan zit het er echt op. Ik zal nog regelmatig een kijkje komen nemen bij het eerste, want MVV ‘27 heeft een speciaal plekje gekregen in mijn hart. Namens mij en zeker ook mijn familie wil ik iedereen bedanken voor de hele fijne en leerzame tijd bij MVV ‘27!

Pim van der Hoorn

Donderdagavond met taart van Gemeente Midden-DelflandDonderdagavond na de laatste training werd de selectie aangenaam ver-rast door wethouder Tineke van Nimwegen, die namens de gemeente Mid-den-Delfland een heerlijke kampioenstaart kwam brengen.Na een leuke speech, waarin zij lovend sprak over de goede prestaties, de teamgeest, de begeleidende staf en alle vrijwilligers, kon de taart aange-sneden worden.

Page 141: Jaarboek 2012-2013

140

Er was genoeg voor iedereen zodat ook nog andere aanwezigen in de kan-tine konden smullen.Ook de veteranen, die in groten getale aanwezig waren voor de afscheids-wedstrijd van Hans van Trigt, vielen met hun neus in de boter.

Het was een gezellige drukte in de kantine. Behalve laatste trainingen werden er nog wat wedstrijden gespeeld. De meiden van MC1 speelden hun laatste competitiewedstrijd (1-0 gewonnen), nieuwe A1 oefende tegen CWO (2-0, doelpunten van Jens en Boy) en natuurlijk de veteranen, die een vriendschappelijk duel speelden tegen de tennismaten van Hans.

Hans, genomineerd als recreant van het jaar, probeerde met een uithaal vanuit de lucht zichzelf nog onsterfelijk te maken, maar de bal ging helaas net over de lat. Het veteranenteam zal Hans gaan missen; waar nodig ging hij stevig een duel aan om geen balverlies te lijden. Hans succes met je tenniscarrière!

Meiden MB1 bedanken hun sponsors

De meiden van de MB1 hebben de afgelopen week namens het team en MVV ‘27 hun sponsoren bedankt.Naar aanleiding van hun kampioenschap brachten ze een lekkere taart, zalm van Mart en een mooie kampioensfoto bij hen langs als dank voor de sponsoring.

Page 142: Jaarboek 2012-2013

141

MVV ’27 G1 wil na promotie ook de titelMet een klinkende 0-6 overwinning op Oranje Wit G1 is promotie naar de eerste klasse reeds afgedwongen, maar MVV ’27 G1 is ook nog in de race voor het kampioenschap in de eerste klasse 2. Hoewel de promotie naar het hoogst bereikbare niveau al een prestatie van jewelste is, zal de ploeg van Oscar, Gilbert, Hans en Anja er woensdag alles aan doen om zich aan de laatste strohalm vast te grijpen. Bij een overwinning wordt de druk bij FC Rijnvogels gelegd en kan dit toch al ge-slaagde seizoen nog mooier eindigen. Naast de promotie werd immers ook de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi gehaald.

Eerst worden echter alle pijlen op de competitie gericht en met de steun van het hopelijk massaal aanwezige publiek moet de kraker in het voor-deel van de Maaslanders beslecht kunnen worden. De aanvang is om 19:00 uur.

Bericht van overlijden: Nel van LoenenHelaas moeten wij u meedelen dat op woensdag 15 mei na een moedig ge-dragen ziekbed Nel van Loenen is overleden. Zij was de vrouw van Jan van Loenen, die onlangs nog geëerd is met de gouden speld van de centrale organisatie van voetbalscheidsrechters omdat hij al 50 jaar scheidsrechter is.Mevrouw Van Loenen is 75 jaar geworden.

Wij wensen familie, vrienden en overige nauw betrokkenen heel veel sterk-te bij het verwerken van dit grote verlies.

Vernieuwd technisch plaatje voor nieuwe seizoenDe zelfde visie en inhoud, maar een andere structuur en bezetting. Zo kan in hoofdlijnen het technisch plaatje voor MVV ’27 voor het komende seizoen omschreven worden. Na het aanstaande vertrek van Wim Bos-schaart als Hoofd Jeugdopleidingen, worden vanaf het nieuwe seizoen de werkzaamheden op een vernieuwde manier ingericht. Ook zien we enkele nieuwe gezichten, waaronder – bij instemming van de ALV – dat van Michel Voogt, die Ruud van Walsum opvolgt als bestuurslid Technische Zaken. Ook treden drie oud-spelers toe tot de Technische Commissie: Arno van Nierop, Frank Rasens en Ronald van Mil.

Zoals in het artikel over Wim Bosschaarts vertrek (http://mvv27.blogspot.nl/2013/04/wim-bosschaart-vertrekt-als-hoofd.html) was te lezen, heeft Wim dit seizoen een succesvolle start gegeven aan het ambitieuze jeugd-plan van MVV ’27. Tegelijkertijd hebben Wim en de Technische Commis-

Page 143: Jaarboek 2012-2013

142

sie (TC) geconcludeerd dat niet alle werkzaamheden die bij de functie van Hoofd Opleidingen horen, konden worden uitgevoerd binnen de uren die Wim hiervoor beschikbaar had.

Twee Technisch JeugdcoördinatorenVoor het nieuwe technische plaatje is daarom gekozen voor het verdelen van de verantwoordelijkheden over meerdere schouders. Vanaf komend seizoen zal een deel van de werkzaamheden worden opgepakt door twee Technisch Jeugdcoördinatoren. Eén zal zich volledig richten op de junioren (B en C) en één volledig op de pupillen (D, E en F). Jelle de Fockert is de persoon die verantwoordelijk wordt voor de junioren. Een even opvallende als vertrouwde naam wordt verantwoordelijk voor de pupillen: Wim Bos-schaart. In een functie die minder uren vergt dan zijn huidige functie van Hoofd Jeugdopleidingen blijft Wim zich graag inzetten voor MVV ’27, waar de TC uiteraard content mee is. Jelle en Wim gaan onder andere, in navol-ging van het jaarplan dat Wim dit seizoen ontwikkelde voor de E en F, jaar-plannen opstellen voor de B-, C- en D-afdeling en de hoofdtrainers van de afdelingen aansturen. Ook gaan zij zich bezighouden met onder andere de elftalindelingen, het positioneel opleiden en selecteren van jeugdspelers volgens de voetbalvisie van MVV ‘27.

Extra verantwoordelijkheden hoofdtrainers afdelingenOok de hoofdtrainers van de afdelingen (A tot en met de F) gaan vanaf komend seizoen een deel van de taken overnemen die dit seizoen nog deel uitmaken van het takenpakket van het Hoofd Jeugdopleidingen. Deze hoofdtrainers worden – naast het eerste team van hun afdeling -verant-woordelijk voor de technische aansturing van de andere prestatieteams, zoals een C2, E2 en E3. Zij zorgen er onder andere voor dat het jaarplan voor de prestatieteams goed uitgevoerd wordt, sturen de trainers van deze teams aan en bekijken hun wedstrijden en trainingen.

Verbinding recreatieve teamsOok de recreatieve jeugdteams hebben profijt van het nieuwe technische plaatje. Voor de trainers van deze teams wordt trainingsstof beschikbaar gesteld. Ook staan de Technisch Jeugdcoördinatoren en de TC klaar voor hun vragen en overleg. Tevens wordt een overleg met deze trainers georga-niseerd waarin de Technisch Jeugdcoördinatoren specifieke onderwerpen behandelen.

Vernieuwd TCDe aansturing van de twee Technische Jeugdcoördinatoren gebeurt door de TC, die vanaf volgend seizoen ook anders wordt ingericht. Michel Voogt zal – bij instemming van de ALV – Ruud van Walsum opvolgen als bestuurs-

Page 144: Jaarboek 2012-2013

143

lid Technische Zaken. Hij stuurt de TC aan, die verder uit zes andere per-sonen zal bestaan. De nieuwe takenpakketten worden verdeeld in een TC-lid voor de prestatieve senioren (1e, 2e en 3e) en A1, een TC-lid voor de junioren (B en C), een TC-lid voor de pupillen (D, E en F) en een TC-lid voor de dames. Arno van Nierop en Frank Rasens nemen de prestatieve senio-ren onder hun hoede, Ronald van Mil is verantwoordelijk voor de C en B en Marco Lansbergen voor de D, E en F. Voor de invulling van het TC-pakket voor de dames wordt nog gezocht naar een vaste vertegenwoordiger. Hier hoopt MVV ’27 op korte termijn invulling voor te vinden. Ruud van Walsum zal binnen het TC een nieuwe, ondersteunende functie bekleden. Hij zal zich onder andere bezighouden met kennisuitwisseling en samenhang tus-sen de verschillende afdelingen binnen de club. Hendrik-Jan van Vliet zal vanaf het nieuwe seizoen dus niet langer onderdeel uitmaken van de TC; hij legt zijn TC-functie aan het einde van dit seizoen neer.

Met driejarige financiële ondersteuning maken drie bedrijven – BVB Sub-strates, WBE en De Haas Maassluis B.V. - de uitvoering van het technische jeugdplan mogelijk. Het eerste jaar met Wim Bosschaart als Hoofd Jeugd-opleidingen heeft MVV ’27 al veel opgeleverd. Het bestuur, de TC en ook de drie sponsoren hebben het volste vertrouwen in de vernieuwde technische inrichting en een voortzetting van het reeds behaalde succes.

Binnenkort publiceren we op de website nog interviews met Wim Bos-schaart en Michel Voogt. Blijf ons volgen!

Monsterscore bij Westlandcup wedstrijd MVV ‘27Op een koude en gure dinsdagavond, nadat de competitie gespeeld is moeten aantreden tegen Monster, dat is geen pretje. Niet voor de spelers en niet voor de supporters.

MVV ‘27 moest duidelijk even wennen aan het hogere tempo dat Monster speelde en dat resulteerde al na 2 minuten in een grote kans, waarbij de bal ternauwernood weggewerkt kon worden.

In de zevende minuut was het wel raak voor Monster. Na een prima voorzet was de kopsterke spits iedereen de baas en was de 1-0 achter-stand een feit. Toch liet MVV ‘27 zich niet wegspelen en kwam steeds beter in het spel en paste zich prima aan. Sterker nog, MVV ‘27 werd de bovenliggende partij en kreeg na een half uur de beloning toen Martijn Ham een goede aanval kon afronden.

Na rust werd het een soort korfbalwedstrijd en had MVV ‘27 de eerste kans op een voorsprong, maar deze werd helaas niet benut. Monster had

Page 145: Jaarboek 2012-2013

144

bij de 2-1 alle geluk van de wereld want een klutsbal ging via een MVV ‘27 voet over Glenn Mosterd heen en kort daarop werd een mooie aanval van Monster goed afgerond. Na een kwartier in de tweede helft leek de wed-strijd bij een 3-1 stand gespeeld, maar MVV ‘27 gaf het niet zomaar op. De voor Koen Hordijk ingevallen Eric van Geest kreeg de bal op de zestien en schoot strak in.

Even leek het weer een wedstrijd, maar Monster wilde per sé winnen en het duel werd zo nu en dan wat grimmiger. Hierna werd het 4-2 en na een prachtige snelle aanval over links zelfs 5-2, maar nog gaf MVV ‘27 niet op. Het was weer Erik van Geest, die na aardig combinatievoetbal voor de 5-3 en ook de vierde en de vijfde van MVV ‘27 kwamen van zijn voet. Dat Monster tussendoor ook nog de zesde en zevende scoorde was alleen voor de statistiek belangrijk. De Westland Cup is daarmee voor MVV ‘27 snel afgelopen, maar aan de reactie van de spelers te zien was niemand daar rouwig om.

Wim van Kersbergen Toernooi groot succes

Zaterdag 25 mei 2013 was het zover; het eerste Wim van Kersbergen toernooi bij MVV ‘27. De weergoden waren ons goed gezind en daar waren wij heel erg blij mee. De voorbereiding op het toernooi was goed verlopen mede door de hulp van alle vrijwilligers. Op de dag zelf hebben we met alle leuke verenigingen een geslaagd toernooi gehad.

Page 146: Jaarboek 2012-2013

145

‘s Ochtends was de beurt aan de E-pupillen en ‘s middags kwamen de D-pupillen in actie.

De poffertjes waren ook een succes. De opbrengst daarvan gaat naar het meidenkamp, waarmee de meiden weer wat extra’s kunnen doen.

We hadden Ria van Kersbergen bereid gevonden om de prijzen uit te reiken wat ik als organisator een hele eer vond en erg moedig van haar.

Page 147: Jaarboek 2012-2013

146

Al met al een geslaagde dag mede dankzij alle vrijwilligers en het gezellige publiek.

Volgend jaar het 2e Wim van Kersbergen toernooi en dan nog meer verenigingen en wellicht weer zo’n stralende dag als deze.

Mike RattinkThuistoernooien MVV ‘27

Juni 2013

Joke Rasens en Joop Alsemgeest ontvangen de Rien van Eijmeren award!Gisteravond (1 juni 2013) om 19 uur werd het even rustig in de kantine. Het feestgedruis werd stil gelegd om aan twee bijzondere clubmensen de Rien van Eijmeren Award (RvE) uit te reiken.

Het bestuur kiest jaarlijks uit het groot aantal vrijwilligers wat bij de club zijn/haar werkzaamheden doet, iemand die zich hierin opvallend onderscheid.Dit jaar was er snel unaniem besloten toen de nominaties binnen het bestuur bekend werden. Joke Rasens en Joop Alsemgeest moesten het worden. Twee mensen die op de achtergrond belangrijk werk voor MVV ’27 uitvoeren.

Page 148: Jaarboek 2012-2013

147

Joke is DE vrouw van de le-denadministratie. Al meer dan 40 jaar klaar zij deze klus. Gestart als jong meisje onder-steunde zij haar vader. Toen werd er nog gewerkt met een kaartenbak. Piet Roels volgde zijn vader op en Joke bleef de ledenadministratie met veel zorgvuldigheid doen. De com-puter kwam en dat maakte veel van Jokes werkzaamhe-den overzichtelijker. Vervol-gens digitaliseerde de KNVB en ontstond Sportlink en na-tuurlijk ging Joke mee. Ook in de automatische incassoslag die momenteel onder de hui-dige penningmeester wordt uitgevoerd is zij een onmis-bare schakel. Bij ons weten is er geen vrijwilliger bij MVV ’27 die zolang met zoveel betrokkenheid dezelfde taak uitvoert. Joke Rasens heeft de RvE meer dan verdiend!

Joop Alsemgeest is al meer dan 20 jaar de rechterhand van Joke. Hij is degene die zorgt voor de pasjes en het op orde houden van vele zaken in Sportlink. Echter, Joop heeft in zijn carrière bij de club veel meer gedaan. Ooit gestart als scheidsrechter en natuurlijk grensrechter. Tijdens de peri-ode dat Wim van Kersbergen het wedstrijdsecretariaat draaide, verzorgde Joop de indeling van de scheidsrechters. Daarnaast heeft hij jaren de jeugdcommissie ondersteund. Hij was de “geestesvader” van het (Westlands) F-toernooi. Dit toernooi wordt nog al-tijd jaarlijks op tweede Paasdag bij MVV ’27 gehouden.Joop heeft jarenlang in de redactie gezeten van het clubblad. Daar hoorde ook regelmatig het tikken van het clubblad bij.Joop heeft een cruciale rol gespeeld in het aanleggen van het computer-systeem in de kantine en op het wedstrijdsecretariaat. Hij is degene die ervoor zorgt dat op onze schermen iedere zaterdag weer nieuwe berichten draaien. Ook Joop Alsemgeest heeft de RvE meer dan verdiend.

Vanuit het bestuur willen we Joke en Joop van harte feliciteren met de Rien van Eijmeren Award en wij hopen dat jullie beiden hopelijk nog enige tijd

Page 149: Jaarboek 2012-2013

148

je werkzaamheden bij de club zult blijven uitvoeren! Want zonder de inzet van mensen als Joke en Joop is MVV ’27 niet de mooie club die het nu is!

Je zult maar zo’n familie hebben!

Wat een feest, de MVV ’27 familiedag!!!Afgelopen zaterdag was de traditionele familiedag bij MVV ’27 weer een groot succes. Hoewel de weergoden de zon waren vergeten werd er van ’s morgens 12 uur tot aan ’s middags 6 uur druk gevoetbald en vooral veel gelachen. Op alle niveaus werd er gezellig en leuk gespeeld en kon ieder-een naar hartenlust alle frustraties van zich afspelen.

Opnieuw werd bewezen dat voetbal een teamsport is en dat, als je maar hetzelfde doel nastreeft, je heel veel kunt bereiken. De toernooitjes van C /D en daarna (mini) F, E met ouders trainers en leiders verliepen, vooral ook door het vele werk van het jeugdbestuur, erg gezellig. ’s Middags werd door de A/B jeugd en de senioren gespeeld en los van de vele hoogstandjes en het onvolprezen werk van de evenementencommis-sie, die een geweldige muzikale sfeer had verzorgd, was daar het hoogte-punt van dit toernooi toen Hakan Copur de toekomstige keeper van Feyen-oord 1, Maarten de Fockert, wist te verslaan door een bal vanaf zijn eigen “16 “ met een fraaie curve in het kleine goaltje te schieten. Dat penalty’s de beslissing moesten brengen in de wedstrijd tussen Team Hakan Boys en Team Yolo (allemaal spelers van de selectie) en uiteindelijk team Hakan

Page 150: Jaarboek 2012-2013

149

deze serie won was eigenlijk maar bijzaak. Hoewel….

Dit team was pas ’s middag gevormd en bestond uit spelers van het eerste, maar ook uit een aantal B2/B3 junioren. Hoe bedoel je familiegevoel?

Om vijf uur mocht onze voorzitter Rita van Hardeveld het buffet openen en het was een geweldig barbecue buffet. Deze evenementen commissie weet wat ze inhuren. In een woord super.

Page 151: Jaarboek 2012-2013

150

De glazen bol was voor Cindy Rodenrijs, omdat zij de meeste wedstrijden goed had weten te voorspellen. Zij had zo’n twintig mannen achter zich gelaten.

Nadat ook nog eens de nieuwe vlag was gehesen kon het avond festijn beginnen met als hoogtepunten de Rien van Eijmeren Award en de be-kendmaking van de prijswinnaars van het seizoen. Met heel veel waardering voor de bewezen diensten werd de Rien van Eijmeren Award uitgereikt aan Joke Rasens en Joop Alsemgeest en daar keek niemand van op. Hoe bedoel je familie?

Vervolgens was het aan veilingmeester Wim Smit de eer om zoveel moge-lijk geld op de begeerde kavels geboden te krijgen. De snelheid zat er goed in en de opbrengst van de gesigneerde shirts, voetbal, make-over, 2 VIP kaarten Feyenoord-Ajax, keepershandschoenen van Maarten de Fockert, VIP middag bij wedstrijd 1e, massage door Egbert van der Worp was uit-eindelijk EUR 2.000! Een mooi bedrag wat aan de renovatie en terras kan worden besteed.

Daarna de bekendmaking van de door MVV ’27 leden gekozen kampioe-nen.Scheidsrechter van het jaar: Roel Groenewegen nipt voor Michel van Leeu-wen en Rens van BuijtenRecreant van het jaar: Stefan Warbout, die zijn vader en moeder bedankte

Page 152: Jaarboek 2012-2013

151

omdat hij er anders niet geweest was. Bedankt Rick en El!!!!Talent van het jaar evenals het jaar ervoor : Lourens van Rooijen (nu wel gaan waarmaken hoor!!!)Speelster van het jaar werd Karen Krijger, zonder enige discussie stond zij bovenaan.Speler van het jaar: Hakan Copur. Wat een toonbeeld van inzet en menta-liteit. Iets minder gele kaarten zou beter zijn. Hopelijk plakt hij er nog een jaartje aan vast.Trainer van het jaar: Naast Tim Prins, kampioen met E2 en Joost Dijkhuizen (B1), voor de tweede keer genomineerd, maar weer net niet geworden was het uiteraard Pim van der Hoorn die deze titel binnen wist te slepen. Een terechte en logische keuze.Team van het jaar: Ondanks vele terechte kandidaten werd het eerste team van MVV ’27 gekozen tot team van het jaar.

De avond werd met een spetterend feest afgesloten en zo rond half één konden de vermoeide bestuursleden en het barpersoneel de kantine af-sluiten, met een

ZEER VOLDAAN GEVOEL.

Wat een mooie club hebben we toch!!!!!!!!!!

Page 153: Jaarboek 2012-2013

152

Selectie-afsluiting 2013, ploeg en speler van het jaarAfgelopen zaterdag heeft de selectie het seizoen 2012-2013 op grootse wijze afgesloten.Een door Warbout Rondvaarten georganiseerde en goed verzorgde schuit voer de groep over de Maaslandse wateren die ondanks het weer rustig leken.

Tijdens de boottocht werd de groep verblijd met het leuke nieuws dat Het Haags amateurvoetbal.nl MVV ’27 had verkozen tot ploeg van het jaar.

Page 154: Jaarboek 2012-2013

153

Uit handen van John Carlier kreeg de ploeg van afzwaaiend hoofdtrainer Pim van der Hoorn de prijs uitgereikt, een trainingsweekend met twee overnachten inclusief een teambuildingsdag voor 20 personen.

De pret werd alleen maar groter toen Hakan Copur zich ook aan mocht melden omdat hij de verkiezing ‘Beste Voetballer in de Derde Klasse’ gewonnen bleek te hebben. De verrassing bij Hakan was groot, maar de trots was des te groter.Als vereniging zijn wij hier natuurlijk heel erg trots op!

Na de tocht werd men verwacht in ‘t Trefpunt waar onder het genot van een hapje en een drankje het afgelopen seizoen nog eens werd besproken. Na dankwoorden voor afzwaaiende mensen en bloemen en cadeaus voor belangrijke betrokkenen zoals onder anderen Jeanette Rodenrijs, die twintig jaar de wastas in de schuur trof, was tegen negenen eenieder verzadigd. De mooie woorden van scheidend trainer Pim van der Hoorn en Alexander Bol deden de aanwezigen goed en al met al was het passend slot op een seizoen van uitersten.De feestavond werd mede mogelijk gemaakt door BVB Substrates, Westland Bloemen Export (WBE), Trefpunt Party & BusinessEvents en Sport2000 Maassluis waarvoor hartelijk dank!

Page 155: Jaarboek 2012-2013

154