IVN Weert folder 2011

4
IVN Weert en omstreken is een ‘groene’ organisatie die wil bijdragen aan een beter milieu en verstandig gebruik van de natuur door middel van voorlichting en educatie. In de natuur thuis, om de hoek, want in het Weerterland is veel te vinden dat de moeite meer dan waard is. Het IVN Weert e.o. wil u kennis laten maken met onze eigen natuur. Wij organiseren regelmatig natuurexcursies of educatieve boswandelingen, lezingen en cursussen over natuur en milieu en verzorgen inventarisaties in natuurgebieden. IVN Weert en omstreken, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie www.ivnweert.nl

description

Promotiefolder vormgegeven voor IVN Weert e.o.

Transcript of IVN Weert folder 2011

Page 1: IVN Weert folder 2011

IVN Weert en omstreken is een ‘groene’ organisatie die wil bijdragen aan een beter milieu en verstandig gebruik

van de natuur door middel van voorlichting en educatie. In de natuur thuis, om de hoek,

want in het Weerterland is veel te vinden dat de moeite meer dan waard is.

Het IVN Weert e.o. wil u kennis laten maken met onze eigen natuur.

Wij organiseren regelmatig natuurexcursies of educatieve boswandelingen, lezingen en

cursussen over natuur en milieu en verzorgen inventarisaties in natuurgebieden.

IVN Weert en omstreken, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie

www.ivnweert.nl

Page 2: IVN Weert folder 2011

PublieksactiviteitenTijdens publieksactiviteiten worden natuurgebieden verkend. Bekwame gidsen leiden de deelnemers langs plaatsen waar altijd wel iets bijzonders te zien is.

Wandelingen aanvragenVoor particulieren, bedrijven, verenigingen, politieke partijen, etc. is het mogelijk om een natuurwandeling onder leiding van een gids aan te vragen. Dat kan een gezellige wandeling voor personeel of vrienden zijn. Maar het kan ook een speciale themawandeling zijn voor beslissers in bedrijf of politiek. Kosten: Op aanvraag.

GidsengroepScholen kunnen een beroep doen op de gidsen. Enthousiaste en ervaren gidsen organiseren educatieve activiteiten in en rond het Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’ om kinderen zelf de natuur te laten ontdekken.

FloragroepDe Floragroep houdt zich vooral bezig met het verzamelen van kennis over de � ora in het algemeen en van de regio Weert in het bijzonder.

Vogel- en insecten werkgroepDe vogel- en insectenwerkgroep heeft vooral oog voor de fauna, de dierenwereld. Het betreft hoofd- zakelijk vogels, maar ook insecten worden bekeken.

WaterwerkgroepDe waterwerkgroep organiseert spannende tochten naar poelen in de omgeving, waar, soms in waadbroek , waterdieren opgeschept en geïnventariseerd worden.

CursuswerkgroepHet geven van cursussen is een van de kerndoelstellingen van het IVN en gebeurt door de regionale afdelingen en vinden plaats in NME “de Ijzeren Man”

VenelgroepDe Venel groep bestaat uit een aantal vrijwilligers die meer wilden doen voor de natuur. Deze groep mensen beheren diverse natuurgebieden o.a. sinds 1984 een gebied langs de spoorlijn Weert-Eindhoven, “de Schaaps-dijk”.

VeelzijdigNaast genoemde groepen zijn er nog een Vuttersgroep en Lezingengroep actief. Met al deze activiteiten wil het IVN door educatie, informatie en overleg met gemeente en andere instanties, een bijdrage leveren aan natuur en milieu van Weert en omstreken.

www.ivnweert.nl

Page 3: IVN Weert folder 2011

Ik meld mij aan bij het IVN Weert e.o.

De Natuurgids een tijdschrift van IVN’ers voor natuur, milieu en heem in Limburg, meer info op www.denatuurgids.nl

Ik betaal per kalenderjaar:

● A. Lid & De Natuurgids € 34,50

● B. Lid € 20,00

● C. Huisgenootlid € 5,00

● D. Jeugdlid € 5,00

Nieuwe leden betalen in het : A. B. C. D.

1ste kwartaal 34,50 20,00 5,00 5,002de kwartaal 26,00 15,00 3,75 3,753de kwartaal 17,25 10,00 2,50 2,50

De contributiehoogte kan per kalenderjaar worden aangepast.

De Natuurgids een tijdschrift van IVN’ers voor natuur, milieu en heem in Limburg, meer info op www.denatuurgids.nl

De Natuurgids Tijdschrift voor natuur, milieu en heem in Limburg

www.denatuurgids.nl49e jaargang, nr 31 mei 2011

De Natuurgids Tijdschrift voor natuur, milieu en heem in LimburgDe Natuurgids Tijdschrift voor natuur, milieu en heem in LimburgDe Natuurgids

49e jaargang, nr 31 mei 2011

De Natuurgids Tijdschrift voor natuur, milieu en heem in Limburg

www.denatuurgids.nl49e jaargang, nr 51 augustus 2011

www.ivnweert.nl

Page 4: IVN Weert folder 2011

In een enveloppe opsturen aan: IVN Weert en Omstreken Postbus 10157 6000 GD Weert

Ik meld mij aan:Naam: ............................................................................................................................................................................Adres: ..............................................................................................................................................................................Postcode: ...........................................................Woonplaats: ................................................................................Telefoon: ........................................................................................................................................................................E-mail: ............................................................................................................................................................................

Ik maak het aangekruiste bedrag over.

Handtekening;

...........................................................................................................

Foto’s: Johan Horst, Marieke Wingens, Gerard Hendriks, IVN Beeldbank. Vormgeving en illustraties: Rim Beckers.

www.ivnweert.nl

IVN Weert en omstreken, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie

Ik maak het aangekruiste bedrag over.

Handtekening;