Issuu ann kidstonalia multimedia1

of 33 /33
Omdat het internet niet stil staat zaterdag 10 mei 2014

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Issuu ann kidstonalia multimedia1

 • Omdat het internet niet stil staat

  zaterdag 10 mei 2014

 • inhoudstafel huisstijl nieuwe ontwikkelingen op het internet blog (tumblr) website (wix) Powerpoint Prezi Delicious RSS reader (protopage) RSS reader (monitoring tools) Twitter Instagram Pinterest

  zaterdag 10 mei 2014

 • Huisstijl - logo Ik heb dit logo met Photoshop gemaakt. Ik ben opzoek gegaan naar een leuk le7ertype en vond het le7ertype dat ik zocht in Shadows In The Light. Ik wou dat mijn logo er fun en speels uitzag en koos daarom voor deze kleuren. Het leek me leuk om voor een polkadot achtergrond te gaan en dus zocht ik op het internet naar een pa7ern le die ik kon importeren in Photoshop. De kleuren waren nog niet helemaal wat ik wou dus met behulp van de replace color-tool heb ik de pa7ern veranderd. Zo kon ik makkelijk de achtergrond steeds opnieuw gebruik zonder te veel knip- en plakwerk. Als ik een achtergrond wou invoegen deed ik dit met behulp van de ll layer pa7ern-tool. Ik maakte een versie met en n zonder achtergrond, zo was het makkelijker om mijn huissLjl in alle

  Huisstijl

  zaterdag 10 mei 2014

 • Huisstijl - logo

  In een eerste versie had ik de le7ers kidstonalia in een boog gezet. Dit zag er visueel leuker uit maar was minder goed leesbaar. Daarom heb ik dit veranderd naar gewoon rechte le7ers. Ook heb ik de turkooise kleur nog veranderd, dit was eerder een mintgroen maar het zag er wat etser uit en het matchte niet goed met mijn wixsite.

  Huisstijl

  zaterdag 10 mei 2014

 • Huisstijl - logoDe kleuren die ik in mijn huissLjl verwerkt heb:

  voor de le7ers Ann en in de pa7ern(rgb 250, 110, 112)

  voor de le7ers Kidstonalia (rgb 109, 85, 85)

  in de pa7ern(rgb 254, 246, 197)

  in de pa7ern(rgb 0, 225, 229)

  Huisstijl

  zaterdag 10 mei 2014

 • Huisstijl - banner

  Mijn banner bestaat uit de pa7ern met daarop het logo en social media icoontjes. Op mijn website (wix) linken deze icoontjes naar de bijbehorende social mediapagina maar dit is niet mogelijk op twi7er of tumblr. Ik heb niet alLjd gekozen voor de banner met social media icoontjes, soms vond ik het mooier om gewoon de pa7ern en het logo te nemen. De icoontjes komen vanop een a^eelding die ik op het internet vond. Ik heb ze uitgesneden met photoshop en soms de kleur nog wat veranderd in Photoshop zodat ze beter bij mijn huissLjlkleuren zouden passen. Hiervoor heb ik de toverstaf en de replace color-funcLe gebruikt.

  Huisstijl

  zaterdag 10 mei 2014

 • Huisstijl - banner Hier ziet u de social mediaicoontjes zonder

  pa7ern. Ik heb gekozen voor deze iconen omdat ze een zeshoekige vorm hebben. Ik vond dit speels en eens iets anders dan de normale vierhoekige icoontjes.

  Dit is de a^eelding waaruit ik de icoontjes geknipt heb. Ik heb ze gevonden door te googlen op social media icons. Ze waren erg eenvoudig uit te knippen en te bewerken.

  Huisstijl

  zaterdag 10 mei 2014

 • Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  zaterdag 10 mei 2014

 • Betabrand

  Via de website dailytekk.com vond ik Betabrand, een -zoals ze zelf zeggen- clothing community uit San Francisco. Betabrand is in wezen een webshop voor kledij maar ze maken gebruik van crowdsourcing en crowdfunding, en dat is waarin ze verschillen van andere webwinkels. Bij crowdsourcing wordt gebruik gemaakt van de ideen van het grote publiek, je kan Betabrand dus voorstellen om een door jouw ontworpen kledingstuk in producLe te laten gaan. Crowdfunding is een manier waarop het grote publiek de kans krijgt om een project mee te nancieren. Iedereen kan een bijdrage leveren (groot of klein) en wanneer de goal -het streefdoel- bereikt is, kan het project van start gaan. Bij Betabrand krijg je als beloning 30% korLng op het kledingstuk als het in producLe gaat.

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7p://dailytekk.com/2013/11/18/the-100-best-most-interesLng-blogs-and-websites-of-2014-2/

  h7p://www.betabrand.com/

  zaterdag 10 mei 2014

 • Visual.ly

  Visual.ly is een website die gespecialiseerd is in infographics. Infographics zijn grasche weergaves van data. Dit gebeurt vaak met graeken, tekeningen, kaarten,...Data visueel weergeven zorgt er enerzijds voor dat de 'gewone man' het beter begrijpt, je hoeh dus geen expert te zijn in het thema. Anderzijds onthouden we het zo ook beter. Een derde voordeel van infographics is dat het er meteen veel professioneler, toer en interessanter uitziet. Visual.ly is een plakorm waar je je eigen infographics kan maken, ze kan delen en promoten. Het is ook mogelijk om n van de designers van Visual.ly in te huren (tegen betaling uiteraard), zij maken dan een professionele infographic naar jouw wensen.Visual.ly is interessant voor bedrijven, onderzoekers, grasche vormgevers en voor mensen die het gewoon leuk vinden om informaLe visueel weer te geven.

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7p://internet100.nl

  www.visual.ly

  zaterdag 10 mei 2014

 • Pingelen.nl Wie al een keer naar Turkije is geweest, kent het a^ieden vast wel. De verkoper zegt een prijs die eigenlijk veel te hoog is, als jij dan een tegenbod doet gaat de verkoper ofwel overstag ofwel doet hij een nieuw bod.

  Op pingelen.nl vinden we verschillende producten terug, van kledij tot overnachLgen tot goedkoper uit eten. Op de website doe je, net zoals in Turkije, een bod dat de tegenparLj al dan niet accepteert. Terwijl men op een website zoals Ebay opbiedt tegen elkaar, biedt je nu 1-1 zonder concurrenLe en biedt je af in plaats van op. Zo komen de verkoper en jij beiden tot een prijs waar jullie tevreden over zijn.

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7p://internet100.nl

  www.pingelen.nl

  zaterdag 10 mei 2014

 • Petcube Petcube is waarschijnlijk de schamgste nieuwe ontwikkeling op het internet die ik gevonden heb. Het is, net zoals Betabrand, een crowdfunded project wat zoveel wil zeggen als dat het door verschillende vrijwilligers genancierd werd. Met een crowdfunding van meer dan 250,000 dollar is de Petcube het meest succesvolle crowdfunded huisdierenproduct.

  Alex, de uitvinder van het product, vertelde dat zijn hond heel vaak blahe als hij niet thuis was omdat hij eenzaam was. Toen op een dag de buren ermee dreigden de poliLe te bellen, bedacht Alex de oplossing.Petcube is een app die, samen met een aluminium boxje , ervoor zorgt dat je huisdier ontstresst. Ka7en en vooral honden zijn snel eenzaam en raken gestresseerd. Met de Petcube en de bijhorende applicaLe kun je vanop afstand (je hoeh er dus niet thuis voor te zijn!) laserspelletjes met je huisdier spelen. Met behulp van de Petcube kan je ook praten met je huisdier of ernaar kijken. De eerste versies van Petcube worden in Mei 2014 verzonden, de app kan je downloaden in de Appstore van Itunes (Apple).

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7p://dailytekk.com/2013/12/04/petcube/

  www.petcube.com

  zaterdag 10 mei 2014

 • Google Glass Van deze bril heb je waarschijnlijk wel al eens gehoord. Hij werd op 15 april 2014 gedurende n dag verkocht voor zon 1000 euro. De bril waarover ik het heb is natuurlijk de Google Glass, en daar heb je wel wat centen voor over.Google Glass is natuurlijk geen bril zoals een ander, hij heeh zelfs geen versterkte glazen! Je kan de bril zien als een smartphone, maar je bedient hem handsfree met je stem of door het touchpad aan de zijkant van de bril. Ben je aan het wandelen en vraag je je af welk gebouw je voor je ziet? Je hoeh het je maar luidop af te vragen en Google Glass projecteert de info recht voor je. Ook navigaLe is mogelijk, je hoeh niet meer naar je gps te kijken maar ziet de route gewoon recht voor je. Vraag je je af wie die leuke meid/jongen is daar in de hoek van de bar? Google Glass zoekt het voor je op! In de Google Glass zit ook een camera ingebouwd, zo hoef je je fototoestel niet meer in de hand te hebben: n knopje indrukken of snel de opdracht aan je camera geven en het beeld ligt vast. Met Google Glass zal een nieuwe wereld voor ons open gaan, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Ik ben al benieuwd wat voor toepassingen ze zullen bedenken om ons leven makkelijker te maken.Misschien nog niet voor nu want 1000 euro is wel zeer veel geld, maar ik ben in ieder geval benieuwd naar dit nieuw technologisch snure.

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7p://www.google.com/glass/start/

  zaterdag 10 mei 2014

 • Belfius Direct Mobile AppHet is niet meer zo nieuw, misschien gebruik je het zelfs al, maar het is ZO ontze7end handig dat ik het wel moet delen. Omdat het je leven cht makkelijker maakt. Als je bij Belus bent, althansStel: je zit lekker op caf met je vrienden. Je deelt de rekening maar natuurlijk kan niemand gepast teruggeven. Wat nu? Naar de bankautomaat? Een andere keer teruggeven? Allemaal geen super goede oplossingen Belus heeh hier nu een heel makkelijke oplossing voor: je download de Belus Direct Mobile App (een hele mond vol) en kan makkelijk, zonder behulp van dat vervelende Online Banking kaartlezer, een overschrijving doen naar eender wie. U kan ook makkelijk het saldo en de historiek van uw rekening (en verrichLngen) bekijken en uw kredietkaarten beheren. En dat allemaal met alleen maar een door u gekozen paswoord. De eerste keer dat u de app gebruikt moet u u wel aanmelden en uw kaart veriren met behulp van de kaartlezer.

  Het design is mooi en funcLoneel, de app werkt goed en hij maakt het cht makkelijker om overschrijvingen te doen, dus ik zeg: hoera Belus, goed gedaan!

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7ps://www.belus.be/info/NL/Betalen/GeldzakenRegelen/smartphone/BDMapp/index.aspx?rstWA=no

  zaterdag 10 mei 2014

 • Glympse Met foursquare konden we al zien wie zich waar bevond, maar Glympse Llt dit naar een heel nieuw niveau. Je kan op een eenvoudige n veilige manier je locaLe en route delen, zonder dat je hiervoor een nieuw account moet aanmaken. Niet nog een extra sociale mediaproel dat je moet volgen dus! Wanneer de Lmer verloopt, kan men niet meer zien waar je je bevindt of waar je naartoe gaat. Gebruikers zeggen dat ze het onder meer gebruiken om af te spreken met elkaar, wanneer iedereen uit een andere richLng komt. Zo kan je makkelijk een punt bepalen dat voor iedereen goed te bereiken is en niet te ver weg is. Ook voor bezorgde ouders is het goed, via Glympse kan je namelijk gewoon een smsje met je locaLe versturen. Zo zijn zij ook weer gerust. Met de app kan je ook makkelijk je looproute delen, zeer veelzijdig dus!

  Nieuwe ontwikkelingen op het internet

  h7p://internet100.nl

  www.glympse.com

  zaterdag 10 mei 2014

 • Blog (tumblr)Bij mijn blog heb ik ervoor gekozen om de layout zeer simpel te houden. Ik heb gekozen voor een minimalisLsche theme en heb in plaats van de normale banner deze keer gewoon het patroon als hoofding genomen en mijn logo erbij gezet. Ook staat mijn slogan omdat het internet niet sLl staat erop.

  Ik heb vooral gebruik gemaakt van de hashtags: #mulLmedia1 #kokenopkot #eiigenbeeld en #nieuweontwikkelinginternet

  Blog

  h"p://annkidstonalia.tumblr.com/

  zaterdag 10 mei 2014

 • Website (wix) - homepaginaDit is de homepage van mijn website. Je ziet er de recentste blogberichten en links ook een stukje about the author. De social mediabu7ons zijn klikbaar en linken naar de bijhorende pagina.

  Website

  h"p://annkidstonalia.wix.com/annkidstonalia

  zaterdag 10 mei 2014

 • Website (wix) about the author

  Op mijn website staat ook een aboutpagina met iets meer/andere informaLe dan het about the author-onderdeel op de homepage.

  Website

  h"p://annkidstonalia.wix.com/annkidstonalia#!about/c1mlu

  zaterdag 10 mei 2014

 • Website (wix) rolmenu more

  Als u op het tabblad more gaat staan, gaat een rolmenu open. U kan kiezen tussen de paginas applicaLes, websites of anders. Hierin vind u telkens een slideshow met de gesorteerde blogberichten. De berichten worden gesorteerd met behulp van hashtags.

  Website

  zaterdag 10 mei 2014

 • Website (wix) toepassing huisstijl

  ik heb de huissLjl toegepast op mijn website door het invoegen van mijn banner. Ook rond de banner heb ik de pa7ern ingevoerd. U ziet de turkooise kleur terugkomen en het menu heeh de rode kleur uit mijn huissLjl.

  Website

  zaterdag 10 mei 2014

 • Powerpoint klikbaar menu

  Powerpoint

  eerste dia

  voorbeeld van een dia over een nieuwe ontwikkeling

  zaterdag 10 mei 2014

 • Prezi

  Prezi

  overzicht cirkel met info

  h"p://prezi.com/e8vsblqbwshc/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

  zaterdag 10 mei 2014

 • Delicious

  Delicious

  ik kende Delicious nog niet maar vind het nu een zeer handige manier om links die ik graag wil behouden bij te houden. Het is veel ecinter dan links toevoegen aan mijn favorieten. Het is zeker iets dat ik zal blijven gebruiken in het dagdagelijkse leven maar ik moet er nog een beetje aan wennen. Ik denk er niet alLjd aan om de link op te slaan in Delicious. Ik heb in Google Chrome een extensie gedownload waardoor het makkelijker is om links toe te voegen.

  h"ps://delicious.com/annkidstonalia

  zaterdag 10 mei 2014

 • RSS Reader - Protopage

  Rss Reader

  ik heb mijn protopage ingedeeld d.m.v 7 tabs. 4 ervan zijn voor het vak mulLmedia1 (de tabs staan in het geel), 3 voor persoonlijke nieuwsfeeds (roze tabs).

  de nieuwsfeeds bij de tabs beautyblogs en foodblogs zijn persoonlijke tabs. Ik volg erg veel blogs en het kan lasLg zijn om deze goed bij te houden. ik plaatste er ook de feed van de pinterestpagina Healthy Cooking in, deze kreeg een gele kleur.Ik gebruikte vroeger niet echt een RSS Reader(soms Bloglovin) maar ga het zeker blijven gebruiken

  zaterdag 10 mei 2014

 • RSS Reader - Protopage

  Rss Reader

  Dit is een screenshot van het tabblad mulLmedia. Je ziet hierop mijn logo, mijn twi7erfeed, een sLcky note met een belangrijke website, een blog met veel nieuwe ontwikkelingen en mijn instagramfeed.

  voor ieder onderwerp dat ik zal monitoren m.b.v monitoringtools heb ik ook een apart tabblad aangemaakt, meer info hierover bij monitoring tools

  h"p://protopage.com/annkidstonalia#UnGtled/Home

  zaterdag 10 mei 2014

 • RSS Reader Monitoring Tools (Zara)

  Rss Reader

  Voor Zara heb ik gebruik gemaakt van de monitoring tools: addict-o-maLc,socialmenLon icerocket

  h"p://protopage.com/annkidstonalia#UnGtled/monitoring_-_Zara

  zaterdag 10 mei 2014

 • RSS Reader Monitoring Tools (Albert Heijn)

  Rss Reader

  Voor Albert Heijn heb ik gebruik gemaakt van de monitoring tools: addict-o-maLc,twinitor,socialmenLon icerocket

  h"p://protopage.com/annkidstonalia#UnGtled/monitoring_-_Albert_Heijn

  zaterdag 10 mei 2014

 • RSS Reader Monitoring Tools (Google Glass)

  Rss Reader

  Voor Google Glass heb ik gebruik gemaakt van de monitoring tools: addict-o-maLc,socialmenLon icerocket

  h"p://protopage.com/annkidstonalia#UnGtled/monitoring_-_Google_Glass

  zaterdag 10 mei 2014

 • RSS Reader Monitoring Tools (Google Glass)

  Rss Reader

  Voor Google Glass heb ik gebruik gemaakt van de monitoring tools: addict-o-maLc,socialmenLon icerocket

  h"p://protopage.com/annkidstonalia#UnGtled/monitoring_-_Google_Glass

  zaterdag 10 mei 2014

 • Twitter Ann Kidstonalia

  Twitter

  Op mijn twi7eraccount volg ik voornamelijk beautybloggers (die ik ken) en mensen uit de communicaLewereld.

  h"ps://twi"er.com/AnnKidstonalia

  zaterdag 10 mei 2014

 • Twitter Hanne1112

  Twitter

  Mijn persoonlijk twi7eraccount heb ik nu denk ik ongeveer 5 jaar. Ik heb er al tamelijk veel tweets op (5615). Normaalgezien is mijn twi7eraccount afgeschermd omdat ik het vervelend vind dat iedereen mijn tweets kan zien en omdat ik niet wil dat zomaar iedereen me kan volgen. De meeste mensen die ik volg en die mij volgen zijn dan ook mensen die ik persoonlijk ken. Het zijn vaak beautybloggers die ik ken van toen ik zelf nog een beautyblog had.

  h"ps://twi"er.com/hanne1112

  zaterdag 10 mei 2014

 • Instagram

  Instagram

  Op mijn instagramproel plaatste ik fotos met de hashtag #kokenopkot..Dat ik van eten hou, blijkt ook uit mijn pinterestpagina, delicious en protopage. Ik vind het zelf ook leuk om op Instagram te zien wat iemand gegeten heeh.

  Op mijn persoonlijk instagramproel plaats ik fotos van vriendinnen, eten, toe plaatsen en andere persoonlijke zaken

  h"p://instagram.com/annkidstonalia

  zaterdag 10 mei 2014

 • Pinterest

  Pinterest

  Op pinterest heb ik de volgende borden: Healthy Food, Interieur & DIY, Travel, Good CommunicaLon, Eigen Beelden, Not So Healthy Food, Once Upon a Dream, On a Diet, IllustraLons en MarkeLng, CommunicaLon & AdverLsing.

  Ik gebruikte Pinterest voor de lessen mulLmedia1 ook al, op mijn persoonlijke Pinterestpagina heb ik ongeveer dezelfde borden.

  h"p://www.pinterest.com/akidstonalia/

  zaterdag 10 mei 2014