Issuu account digitale

of 123/123
3 COM A Eveline Hove Julie Lemmens Leslie-Rose Leplae Ellen Vanderpoorten Lara Van de Velde Nele Van Melckebeke Lisa Van Veirdeghem 1
 • date post

  06-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Issuu account digitale

 • 3 COM A

  Eveline Hove

  Julie Lemmens

  Leslie-Rose Leplae

  Ellen Vanderpoorten

  Lara Van de Velde

  Nele Van Melckebeke

  Lisa Van Veirdeghem

  1

 • Accountmanagement

  2

 • InhoudsopgaveAccountmanagement

  Concept 4Concurrentie 6Wat maakt ons uniek? 18Strategie 20Operationele uitwerking 27

  Verslagen 42

  3

 • Concept

  4

 • Veel concurrenten bieden een betaalkaart of klantenkaart aan, maar niet beiden.Paid4U doet dat wel. Ook is het zo dat wij werken met diverse categorien, terwijl de concurrenten slechts met n daarvan werken of twee ervan combineren.

  Paid4U richt zich voornamelijk tot jongeren, zowel studenten als werkende, van 15 tot 25 jaar. Daarnaast bieden we ook diensten aan toeristen en gezinnen met jonge kinderen.

  Aangezien de meerderheid van de jongeren een smartphone heeft, biedt Paid4U geen fysieke kaart aan, maar wel een app die het mogelijk maakt om op verschillende plaatsen te betalen en kortingen te verkrijgen. Dit systeem is te vergelijken met near field communication.

  Daarnaast werken we met een herlaadsysteem dat beschikbaar is in de app zelf en dit in samenwerking met verschillende banken, waardoor het ook niet meer nodig is om geld af te halen. Hierdoor hebben we gekozen voor de slogan Fun and functional.

  5

 • Concurrenten

  6

 • Brugge citycard

  De kaart richt zich tot toeristen in de stad Brugge. Er zijn twee soorten: n voor 48 uren die 43 euro kost en n voor 72 uren die 48 euro kost. Je kan de kaart zowel online bestellen als in de infokantoren kopen. In de kaart zijn volgende diensten inbegrepen:

  Gratis toegang tot 27 Brugse musea en bezienswaardigheden;

  Gratis stadsgids;

  Gratis rondvaart op de reien of rondrit met een minibus van City Tour (binnen een bepaalde periode);

  Minstens 25% korting op concerten, dans, theater-en filmvoorstellingen;

  Een driedagenpas van De Lijn, geldig op bus en tram in heel Vlaanderen voor een bedrag van 6 euro;

  Kortingen museumshops;

  Minstens 25% korting op diverse musea, bezienswaardigheden en attracties rondom Brugge.

  7

 • Gent citycard

  De (elektronische) kaart richt zich tot toeristen in de stad Gent. Ook hier weer zijn er twee soorten: n voor 48 uren die 30 euro kost, en n voor 72 uren die 35 euro kost. Je kan de kaart kopen in het infokantoor van Visit Gent, de deelnemende musea, hotels en bezienswaardigheden, op Camping Blaarmeersen, in de verkooppunten van De Lijn en in de stadswinkel. In de kaart zijn volgende diensten inbegrepen:

  Gratis toegang tot monumenten, musea en attracties;

  Gratis boottochtje op de Leie;

  Gratis op bus en tram van De Lijn, binnen de aangekochte tijdsperiode;

  Mogelijkheid om de restauratie van Lam Gods van dichtbij te bekijken.

  8

 • Antwerp citycard

  De kaart richt zich tot toeristen in de stad Antwerpen. De Antwerp City Card kost 19 euro voor 24 uur, 25 euro voor 48 uur, of 29 euro voor 72 uur. Je kan de kaart online kopen (op de site van de stad Antwerpen zelf), in de infobalie of in het Centraal Station. In de kaart zijn volgende diensten inbegrepen:

  Gratis gebruik van de hopNstop shuttle/Citytour;

  Gratis toegang tot musea (inclusief tijdelijke tentoonstellingen);

  Gratis toegang tot kerken;

  Korting op attracties (bijvoorbeeld 25% korting op een bezoek aan de ZOO Antwerpen);

  Korting bij unieke Antwerpse winkels.

  Er bestaat ook een gratis Antwerp city card-app met een gedetailleerd stadsplan, routes naar alle attracties en musea met korting en extra informatie over alle bezienswaardigheden van de stad.

  9

 • NMBS

  Een vervoerbewijs voor een bepaalde periode waarmee je aan een voordeligere prijs kunt reizen dan als je elke dag opnieuw een nieuw ticket koopt. Je kan dat abonnement online op de website van NMBS kopen, aan een van de loketten in een Belgisch station of aan een van de automaten. Er zijn abonnementen voor verschillende periodes en er bestaan verschillende varianten:

  Trajecttreinkaart;

  Halftijdse treinkaart;

  Nettreinkaart;

  Schooltreinkaart;

  Campus treinkaart;

  Treinkaart met De Lijn;

  Treinkaart met TEC;

  Treinkaart met MIVB;

  Algemeen stadabonnement.

  10

 • NMBS: B-Dagtrip

  Ticket waarbij de treinreis gecombineerd wordt met de toegang tot een attractie en dat aan een voordeligere prijs dan wanneer je de twee apart zou aankopen. De prijs varieert naargelang de leeftijd en in functie van de afstand tussen je vertrek- en aankomststation. Je kan de B-Dagtrip op de website van de NMBS kopen, aan een van de loketten in een Belgisch station of aan een van de automaten. Volgende attracties doen hieraan mee:

  Dierenparken en natuur;

  Pretparken en avontuur;

  Kunst, cultuur en wetenschap;

  Beurzen en salons;

  Trein plus huurfiets;

  100 jaar Grote Oorlog;

  Bergen 2015.

  11

 • De Lijn

  Een vervoerbewijs voor een bepaalde periode waarmee je aan een voordeligere prijs kunt reizen dan als je elke dag opnieuw een nieuw ticket koopt. Je kan de abonnementen online aankopen, per post of mail, via de bank en in een De Lijn-winkel. Er bestaan abonnementen voor verschillende periodes en er zijn ook hier verschillende varianten:

  Buzzy Pazz (6 tot en met 24 jaar);

  Omnipas (vanaf 25 jaar);

  MOBIB voor 65+ (in Vlaanderen gedomicilieerd);

  Omnipas 65+ (niet in Vlaanderen gedomicilieerd);

  WIGW+OMNIO / Vervoersgarantie;

  De Lijn - NMBS;

  De Lijn - TEC;

  MTB (MIVB, TEC, NMBS Brussel).

  12

 • De Lijn: dagtrip

  Een goedkoop vervoerbewijs voor n dag, drie dagen of vijf dagen waarmee je ongelimiteerd kan reizen met alle bussen en trams van De Lijn (behalve een paar uitzonderingen zoals de Limburgse snellijnen of Lijn 14. Het vervoerbewijs is te koop op een voorverkooppunt, aan de automaten, op de e-shop, in De Lijn-winkel of bij de chauffeur op de bus of op de tram.

  13

 • Klassieke klantenkaarten winkels

  Er zijn er immens veel en het is onmogelijk om ze allemaal op te noemen. Na een aantal aankopen krijg je ofwel een fikse korting ofwel iets gratis. De klantenkaarten krijg je meestal in de winkel zelf en heel soms kan je die ook online aanvragen. Normaal gezien moet je niets betalen voor je klantenkaart, omdat het voor jou en de winkel een win-winsituatie is.

  14

 • Digitale klantenkaart Qustomer

  En kaart voor verschillende handelszaken. Je kan ofwel een kaart nemen in een van de deelnemende winkels of de gratis app downloaden. Daarna kan je je kaart of app scannen op een iPad die in de winkel staat. Op die manier verdien je punten met je bezoek. Vanaf wanneer je een bepaald aantal punten hebt verzameld, krijg je iets in de plaats bijvoorbeeld korting of een gratis product/dienst.

  15

 • Guidogids

  De Guidogids richt zich specifiek tot studenten. Er bestaan Guido Stads-gidsen voor Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Tielt, Torhout en de belangrijkste studentensteden in Walloni. De stadsgidsen bevatten de leukste cafs van de studentenstad, de goedkoopste sportclubs, het culturele aanbod, stratenplannen, uurtabellen van de trein, Wat Guidogids een concurrent maakt, zijn de honderden euros aan voordeelbonnen die in de stadsgids zitten. Met andere woorden: het is 1 boekje voor verschillende diensten aan een voordeliger tarief.

  16

 • Visa en Mastercard mobiele apps

  Nu zijn er ook apps voor je MasterCard en je Visa. Deze apps zijn zeker heel erg grote concurrenten. Je kan dus nu ook met de apps betalen door middel van een scansysteem en QR-codes. Aangezien het nog maar net gentroduceerd is, is er nog niet zoveel informatie beschikbaar.

  17

 • Wat maakt ons uniek?

  18

 • Wat ons onderscheidt van de concurrenten is het feit dat wij werken met rechtstreekse kortingen die ook leeftijdsgebonden zijn. De klant kan namelijk zijn leeftijd aanduiden en krijgt dan aangepaste aanbiedingen. De klant krijgt ook meldingen als er nieuwe aanbiedingen zijn en er nieuwe bedrijven meewerken aan het project.

  19

 • Strategie

  20

 • VisieWanneer mensen hun portefeuille openen, zitten er meestal veel te veel spaarkaarten of klantenkaarten in, waardoor het moeilijk wordt om de juiste kaart snel te vinden. Met zoveel verschillende kaarten duurt het lang vooraleer je eens een voordeel kan meepikken.

  MissieAangezien de meerderheid van de jongeren een smartphone heeft, willen wij een app op de markt brengen die het mogelijk maakt om op verschillende plaatsen te betalen en kortingen aan te bieden. Dit systeem is te vergelijken met near field communication. Daarnaast werken we met een herlaadsysteem dat beschikbaar is in de app zelf en dit in samenwerking met verschillende banken, waardoor het ook niet meer nodig is om geld af te halen. De app is dus een betaalsysteem en klantenkaart in n.

  21

 • Kernwaarden

  Eenvoudig

  Betaal en verzamel kortingen enkel en alleen aan de hand van de smartphone-applicatie

  Diversiteit

  De applicatie kan gebruikt worden voor zowel cultuur, vervoer als amusement.

  Cultureel

  De applicatie leent zich voor verschillende cultuurevenementen en bezoeken zoals musea, cinema, theater,

  Fun

  De combinatie van de betaal- en kortingskaart biedt heel wat leuke voordelen.

  Functional

  Paid4U biedt een betaalkaart en kortingskaart in n applicatie

  Jong

  Paid4U gaat mee met de digitale trends.

  22

 • Strategie: LasswellWho: de zender is steeds Paid4U. We zullen nooit communiceren als individuen.

  Says what: we willen de boodschap duidelijk overbrengen, zodat de ontvangers weten waar we voor staan en

  welke diensten we aanbieden. We willen communiceren in een stijl waarin onze waarden naar voren komen.

  We willen dus met ander woorden jong en vrolijk klinken met een boodschap waarbij fun en ontspanning

  centraal staan.

  To whom: Paid4U richt zich voornamelijk tot jongeren, zowel studenten als werkende, van 15 tot 25 jaar.

  Daarnaast bieden we ook diensten aan toeristen en gezinnen met jonge kinderen.

  23

 • Through which channel: De content zal verdeeld worden via verschillende kanalen,

  namelijk in een filmpje op Youtube en Vimeo, op social media, en op een website.

  Het filmpje zal eerst verspreid worden, over een tijdperiode van een maand met herhaling.Hierin zal de slogan te zien zijn en de interesse van de doelgroep worden opgewekt. In het filmpje worden eerst de problemen die jongeren dagdagelijks tegenkomen voorgesteld, en daarna hoe Paid4U daar een oplossing voor biedt.

  Daarna zal er een website worden gemaakt en zal er content komen te staan op social media. Op de website zullen er tabbladen te zien zijn als over ons, food and drinks, cultuur, shopping en transport, met teksten die ook al op voorhand opgesteld zijn.

  Ook voor de social media werden teksten geschreven. Hier wordt er voortdurend op gepost en teksten gepload: eerst info over het product zelf, daarna nieuwe aanbiedingen en kortingen. Dit zowel op Facebook, Twitter als Instagram.

  To what effect: wij willen het leven van onze klanten gebruiksvriendelijker en goedkoper maken door onze samenwerking met verschillende bedrijven. Zo wordt het dagdagelijks leven fun and functional.

  24

 • Doelstellingen

  In het eerste jaar willen wij voldoende merkbekendheid genereren bij onze doelgroep in Gent

  Succesvol integreren in Gent

  Later uitbreiden naar andere Vlaamse grootsteden

  Zorgen voor een goede communicatiemethode

  De nummer 1- app in de sector klantenkaarten/betaalkaarten zijn

  25

 • Communicatiedoelstellingen

  Kennis: Na n jaar willen we 30% van onze doelgroep bereikt hebben. Zij hebben dan onze website en minimum n van onze social media bezocht.

  Gedrag: Van die 30%, willen we dat 25% onze app gedownload heeft en ook gebruikt binnen het jaar.

  Atittude: 14% van onze doelgroep die onze app ook effectief gebruikt, moet na n jaar een positieve tevredenheidsenqute hebben ingevuld.

  26

 • Operationele uitwerking

  27

 • Stappenplan

  Stap 1: Ontwikkeling concept (visie en missie, USP, kernwaarden bepalen)

  Stap 2: Concurrentie-analyse

  Stap 3: Concept uitwerken

  Stap 4: Contentplan, doelstellingen en strategie ontwikkelen en uitwerken

  Stap 5: Samenwerking zoeken met handelaars, musea, overheidsbedrijven, horecabedrijven, transport,

  Stap 6: Appontwikkelaar zoeken die de applicatie voor ons ontwerpt

  Stap 7: Applicatie en de bijhorende website lanceren

  Stap 8: Ons concept bekendmaken bij klanten door gebruik te maken van verschillende media waaronder social media en de pers

  Stap 9: Promotie op sociale media, persberichten en reclamespot lanceren en affichage in Gent en later uitbreiden naar verschillende grootsteden

  Stap 10: Opvolging van het gebruik en tevredenheid

  28

 • Stakeholders

  Externe stakeholders

  Jongeren, toeristen en gezinnen met jonge kinderen (klanten): Dit is onze voornaamste doelgroep. We richten ons zowel tot studenten als werkenden, van 15 tot 25 jaar. Ze vormen een belangrijke stakeholdergroep omdat ze onze applicatie zullen gebruiken en voor mond--mondreclame zullen zorgen.

  Overheidsbedrijven: Ook de medewerking van de overheid is voor Paid4U onontbeerlijk. Cultuur en vervoer zijn twee belangrijke themas binnen ons aanbod. We denken hierbij aan De Lijn, De NMBS, en verschillende musea Stad Gent speelt hier ook een belangrijke rol. Paid4U ziet Stad Gent als de perfecte tussenpersoon om toeristen te kunnen bereiken. Als toeristen naar Gent komen, kan Stad Gent het gebruik van Paid4U aanmoedigen.

  Windows, Google Play en App- store: Deze stores bieden onze applicatie aan. Appontwikkelaar: Wij nemen iemand tijdelijk in dienst om onze app te ontwikkelen. Concurrenten: Zie eerder in onze ISSUU.Media: Dit zijn secundaire stakeholders, maar zeker belangrijk aangezien onze partners ook zelf

  communiceren via de media. We moeten ervoor zorgen dat hun communicatie overeenstemt met die ons.

  29

 • Interne stakeholders

  Ondernemingsraad: In onze ondernemingsraad zijn er verschillende managers die elk een functie hebben, bijvoorbeeld financile manager houdt zich bezig met de financin. De meeste functies, zoals communicatie en marketing, vervullen wij zelf.

  Werknemers: Om onze applicatie draaiend te houden, zijn onze werknemers van groot belang. De werknemers bestaan uit applicatiebeheerders, accountmanagers en een social media team.

  Handelaars in Gent: Onze applicatie staat of valt met samenwerkingen. Hoe meer handelaars kiezen voor een betaalsysteem dat compatibel is met Paid4U, hoe breder ons aanbod zal zijn. Voorbeelden van handelaars zijn Kinepolis, broodjeszaken, cafs en discotheken.

  Aandeelhouders/investeerders: Om ons bedrijf te kunnen opstarten, hebben we nood aan investeerders. Elke investeerder zal bij ons ook een aandeelhouder zijn die in sommige situaties ook een stem heeft in het beslissingsproces.

  30

 • Doelgroepen

  Paid4U richt zich voornamelijk tot jongeren, zowel studenten als werkende, van 15 tot 25 jaar. Daarnaast bieden we ook diensten aan toeristen en gezinnen met jonge kinderen.

  31

 • Jongeren: zowel werkenden als studenten

  Tussen de 15 en de 25 jaar

  Doelgroep zeer actief op het internet

  Participeren op social media

  Leven graag buitenshuis

  Hoe communiceren naar deze doelgroep?

  Vooral via social media

  Facebook Twitter Instagram Tumblr Google+

  32

 • Pieter (21), student

  Pieter is een student en zit op kot in Gent. Zijn portefeuille zit vol met klantenkaarten van verschillende broodjeszaken, pastabars, kledingwinkels, Daarnaast heeft hij ook nog twee bankkaarten en wat cash op zak. Pieter is een fervent smartphone gebruiker en gaat nooit de deur uit zonder, terwijl hij uit vergetelheid zijn portefeuille wel af en toe laat liggen op kot. Dit kan natuurlijk wel eens voor problemen zorgen, zeker als hij de bus naar de supermarkt moet nemen of als hij uitgaat in de Overpoort.

  Wat Pieter nodig heeft is een app waarmee hij zijn boodschappen, broodjes, kledij en buskaarten kan betalen. En als het ook nog eens zou werken in de cafs in de Overpoort, zou het echt de ideale oplossing zijn.

  33

 • Joren (25), net afgestudeerd met eerste job

  Joren is jarenlang student geweest in Gent. Na zijn studies is hij in zijn favoriete stad gebleven en heeft in het centrum van de stad zijn eerste job gevonden. Joren woont buiten het centrum en moet bij slecht weer op het openbaar vervoer rekenen om op zijn werk te geraken. Als het weer meevalt, neemt Joren de fiets. Een jaarabonnement heeft hij dus niet nodig en elke keer hij de bus neemt moet hij dan ook zien dat hij voldoende kleingeld bij zich heeft. Ook koopt hij vaak een broodje bij de broodjeszaak naast zijn bureau, waarvan hij een klantenkaart heeft. Ook heeft hij klantenkaarten van verschillende kleding- en multimediazaken. Hij vindt het altijd een ramp om aan de kassas van deze zaken in zijn portefeuille te moeten zoeken naar de juiste klantenkaart. Joren is ook een fervent smartphone-gebruiker. Hij heeft het nodig voor zijn werk, hij moet ten alle tijden zijn mails kunnen checken, en hij gebruikt ook verschillende apps, zoals de Mobile Direct-app van zijn bank.

  Joren heeft genoeg aan al die klantenkaarten en wil iets waarmee je onder meer op de bus kan betalen en waar al je klantenkaarten al in zitten. Het liefst in een app, aangezien hij zijn smartphone toch altijd bij hem heeft.

  34

 • Toeristen in Gent

  Zoeken ook dingen online op

  Vinden het niet fijn om in een onbekende stad veel geld op zak te hebben

  Op zoek naar veel cultuur en kunst

  Op zoek naar goedkope reizen

  Hoe communiceren naar deze doelgroep?

  Via website ( mogelijkheid tot verandering taal)

  Via samenwerking met de bezienswaardigheden

  35

 • Sofia (23), toerist

  Sofia is een wereldreiziger. Tijdens haar bezoek in Belgi, staat een bezoek aan Gent bovenaan haar lijstje. Hier wil ze zeker het MSK en het SMAK bezoeken, maar ook het Gravensteen interesseert haar. Ze vindt het jammer dat de zogenaamde Citycard waarmee je toegang krijgt tot musea en andere attracties zo duur zijn. Ze wil enkele van de mogelijkheden die in de kaart inbegrepen zijn bezoeken, maar niet allemaal. Maar ze wil wel blijven genieten van de leeftijdsgebonden kortingen. Sofia maakt ook veel gebruik van haar smartphone. Ze gebruikt onder meer een stadskaart en een stadsgids via haar telefoon.

  Wat Sofia nodig heeft, is een kaart of app waarmee ze in een stad zo goed als alles makkelijk en snel kan betalen, zoals haar busritten, ingang tot de musea en misschien eens een kleine shoppingspree door de Veldstraat.

  36

 • Gezinnen met jonge kinderen

  Doelgroep zeer actief op het internet

  Participeren op social media

  Leven graag buitenshuis

  Hoe communiceren naar deze doelgroep?

  Vooral via social media

  Facebook Twitter Instagram Tumblr Google+

  37

 • Delfien (28) en Maarten (29), ouders met jonge kinderen

  Delfien en Maarten hebben al enkele jaren een vaste job en hebben net hun eigen huis gekocht net buiten het centrum van Gent om met hun jonge dochter in te gaan wonen. Tijdens de week gaat Delfien natuurlijk boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt. Delfien en Maarten kopen onder de middag ook vaak een broodje of een pasta in een zaak dicht bij hun werkplekken. Ze hebben ook beiden klantenkaarten van verschillende kledingzaken en cosmeticaketens. In het weekend gaan ze met hun dochter graag eens wandelen in Gent, ze gaan shoppen in de Veldstraat of ze gaan op zaterdagnamiddag naar een kinderfilm kijken in de Kinepolis. Delfien en Maarten hebben ook elk hun eigen smartphone, ze gebruiken die voor het werk en in hun vrije tijd.

  Delfien en Maarten willen een kaart of app waarmee hun verschillende klantenkaarten gebundeld worden. Als ze er ook mee konden betalen in de Kinepolis of tijdens hun shopuitjes, zou dit een groot pluspunt zijn.

  38

 • Cultuurliefhebbers

  Bezoeken graag museas

  Op zoek naar prijsvriendelijk tijdsverdrijf

  Levensgenieters

  Hoe communiceren naar deze doelgroep?

  Via samenwerking met de bezienswaardigheden

  Via social media

  39

 • Shopaholics

  Gaan graag winkelen

  Hoe meer korting, hoe beter

  Hoe communiceren naar deze doelgroep?

  Via sociale media

  Via de samenwerking met de verscheidene bedrijven (winkels)

  40

 • Klanten :

  Wij willen onze klanten behouden door ze te blijven verwennen met vernieuwende kortingen. Wij willen steeds vernieuwen en ook steeds met nieuwe bedrijven in zee gaan. Hierdoor zal onze naambekendheid ook beter scoren. We zouden naar onze klanten communiceren via sociale media zoals Facebook, Twitter, Tumblr, ... Maar ook via onze website. We zouden ook willen werken met meldingen waarop je de nieuwe aanbiedingen kunt raadplegen.

  Suspecten :

  Suspecten willen wij bereiken via word of mouth en via sociale media. Wij willen ervoor zorgen dat onze klanten zodanig tevreden zijn dat ze dit doorzeggen aan hun vrienden en familie. Ook wanneer zijn online surfen willen we ze kunnen bereiken, daardoor kiezen we ervoor om onze keywords consequent te gebruiken. Wij gaan communiceren via social media en persberichten.

  Prospecten :

  Aan onze prospecten verklaren we de vele voordelen die zij hebben uit ons aanbod. Door de kortingen die zij aanbieden krijgen ze meer klanten, ook meer klanten in Gent zelf en meer klanten buiten Gent. Hierdoor zal er ook naambekendheid komen. Ook maken wij reclame via sociale media om de prospecten over de streep te trekken en beklemtonen we daarin de kortingen die we aanbieden. Het promotiefilmpje dient daar ook toe.

  41

 • Verslagen vergaderingen

  42

 • Verslag 24/10

  Aanwezige groepsleden:

  Eveline Hove

  Nele Van Melckebeke

  Lara Van De Velde

  Agendapunten

  Visie

  Misie

  Kernwaarden

  USP

  Julie Lemmens

  Leslie-Rose Leplae

  Ellen Vanderpoorten

  Lisa Van Veirdeghem

  43

 • Visie

  Portefeuille veel te veel spaarkaarten

  Moeilijk de juiste kaart vinden

  Lang vooraleer je korting, voordeel, cadeau krijgt

  Missie

  Meerderheid van de jongeren heeft smartphone

  App met betaaloptie en klantenkaart

  Near field communication

  Herlaadsysteem samenwerking met banken

  44

 • Kernwaarden

  Eenvoudig

  Diversiteit

  Cultureel

  Fun

  Functional

  Jong

  USP

  Rechtsreekse kortingen

  Leeftijdsgebonden

  Meldingen met nieuwe aanbiedingen en bedrijven

  45

 • Verslag 07/11

  Aanwezige groepsleden:

  Eveline Hove

  Nele Van Melckebeke

  Lara Van De Velde

  Agendapunten

  Concurrentieanalyse

  Julie Lemmens

  Leslie-Rose Leplae

  Ellen Vanderpoorten

  Lisa Van Veirdeghem

  46

 • Concurrentieanalyse

  Brugge, Gent en Antwerp citycard Veel gebruikt door toeristen

  Dagpassen openbaar vervoer Jongeren, toeristen, gezinnen

  Abonnementen openbaar vervoer Klantenkaarten winkels

  Jongeren, gezinnen, shopaholics

  Guidogids

  47

 • Verslag 28/11

  Aanwezige groepsleden:

  Eveline Hove

  Nele Van Melckebeke

  Lara Van De Velde

  Agendapunten

  Strategische aanpak

  Doelstellingen

  Communicatiedoelstellingen

  Julie Lemmens

  Leslie-Rose Leplae

  Ellen Vanderpoorten

  Lisa Van Veirdeghem

  48

 • Strategische aanpak

  Who

  Steeds als Paid4U

  Nooit als individuen

  Says What

  Duidelijke boodschap

  Ontvangers moeten weten waar we voor staan

  Communicatie: waarden moeten naar voren komen

  Jong, vrolijk, fun en ontspanning

  49

 • To Whom

  Jongeren

  15 tot 25 jaar

  Toeristen

  Gezinnen met jonge kinderen

  Through Which Channel

  Verschillende kanalen, waaronder social media

  Promofilmpje: een maand met herhalingen

  Website met tabbladen

  To What Effect

  Leven gebruiksvriendelijker en goedkoper maken

  Fun en functional

  50

 • Doelstellingen

  Eerste jaar: merkbekendheid creeren in Gent, bij de doelgroep

  Integreren in Gent

  Later: uitbreiden naar andere grootsteden

  Makkelijke communicatie zoeken

  Nummer 1-app in onze sector worden

  51

 • Communicatiedoelstellingen

  Kennis

  Na 1 jaar: 30% van onze doelgroep

  Website en social media

  Gedrag

  Van die 30% 25% moet onze app downloaden en gebruiken

  Attitude

  14% die onze app gebruikt na 1 jaar een positieve tevredenheidsenqute

  52

 • Verslag 02/12

  Aanwezige groepsleden:

  Eveline Hove

  Nele Van Melckebeke

  Lara Van De Velde

  Agendapunten

  Stappenplan

  Doelgroep

  Julie Lemmens

  Leslie-Rose Leplae

  Ellen Vanderpoorten

  Lisa Van Veirdeghem

  53

 • Stappenplan

  Stap 1: Ontwikkeling concept Stap 2: Concurrentieanalyse

  Stap 3: Concept uitwerken

  Stap 4: Contentplan, doelstellingen en strategie ontwikkelen en uitwerken

  Stap 5: Samenwerking zoeken met handelaars, musea, overheidsbedrijven, horecabedrijven, transport, ...

  Stap 6: Appontwikkelaar zoeken

  Stap 7: Applicatie en website lanceren

  Stap 8: Concept bekendmaken door gebruik te maken van verschillende media

  Stap 9: Promotie op sociale media, persberichten en spot lanceren en affichage in Gent

  Stap 10: Opvolging van het gebruik en tevredenheid

  54

 • Doelgroepen

  Vooral 15 tot 25-jarigen. Zowel student als werkend.

  Zeer actief op internet

  Gaan graag uit

  Toeristen

  Niet leuk om in onbekende stad veel cash geld op zak te hebben

  Goedkope reizen, kunst en cultuur

  Gezinnen met jonge kinderen

  Zeer actief op internet

  Gaan graag eens op daguitstap

  Cultuurliefhebbers

  Museas

  Prijsvriendelijk tijdsverdrijf

  Shopaholics

  Hoe meer korting, hoe beter

  55

 • Verslag 04/12

  Aanwezige groepsleden:

  Eveline Hove

  Nele Van Melckebeke

  Lara Van De Velde

  Agendapunten

  Stakeholders

  Julie Lemmens

  Leslie-Rose Leplae

  Ellen Vanderpoorten

  Lisa Van Veirdeghem

  56

 • Stakeholders

  Extern

  Jongeren, toeristen en gezinnen met jonge kinderen (klanten)

  Overheidsbedrijven (Stad Gent, Cultuur, Vervoer)

  Windows, Google Play en App-store

  Appontwikkelaar

  Concurrenten

  Media

  Intern

  Ondernemingsraad

  Werknemers

  Handelaars Gent

  Aandeelhouders/investeerders

  57

 • 58

 • Digitale media

  59

 • InhoudsopgaveDigitale media

  Concept 61Film 65Contentstrategie 67Storify 121

  60

 • Concept

  61

 • http://paidforyou.jimdo.com/

  Hierboven vindt u de link van onze website. Hieronder kan u een printscreen zien van de mobiele versie van de site. Op de volgende pagina vindt u onze poster met daarin onze QR-code die u doorverwijst naar de website.

  62

 • 63

 • Dit is een wireframe van onze app:

  64

 • Film

  65

 • 66

 • Contentstrategie

  67

 • SWOT

  Strengths

  Alles in n

  Gebruiksvriendelijk

  Extra kortingen

  Weaknesses

  Mensen moeten een smartphone hebben om het te kunnen gebruiken

  Opportunities

  Veel jongeren met een smartphone

  Uitgebreid netwerk van grote merken

  Threats

  Moeilijk overtuigen van oudere generatie

  Veel concurrentie (Citypass, abonnementen openbaar vervoer,)

  Winkels moeten bereid zijn om mee te werken kosten om het nieuwe systeem te installeren

  68

 • USP

  Wat ons onderscheidt van de concurrenten is het feit dat wij een app zijn en dat we werken met rechtstreekse kortingen die ook leeftijdsgebonden zijn. De klant krijgt ook meldingen als er nieuwe aanbiedingen zijn en er nieuwe bedrijven meewerken aan het project.

  Personas

  Zie deel account: operationele uitwerking.

  69

 • Themas bepalen

  De themas die we gebruiken zijn foods and drinks, cultuur, shopping en transport.

  70

 • Welke content op welke kanalen

  Hieronder vindt u de link naar onze Storify. Hierin staat alle content van alle kanalen

  https://storify.com/Paid4U/paid4u

  71

 • Keywords

  Aan de hand van Google Trends en Google Adword Planner zijn wij op zoek gegaan naar goede, toepasselijke keywords.

  Naast deze keywords gebruiken we ook bedrijfsnamen (bijvoorbeeld namen van musea), kortom hashtagsvan bedrijven die in ons aanbod zitten.

  App Mobiele kaart

  Gratis app Paid for you

  App iphone App android

  Korting Betalen

  Online betalen Mobiel betalen

  Geld sparen Paid4U

  72

 • Printscreens keywords Zoekterm App

  73

 • Printscreens keywords Zoekterm App

  74

 • Printscreens keywords Zoekterm Korting

  75

 • Printscreens keywords Zoekterm Korting

  76

 • Printscreens keywords Zoekterm betalen

  77

 • Printscreens keywords Zoekterm betalen

  78

 • Printscreens keywords Zoekterm geld sparen

  79

 • Printscreens keywords Zoekterm sparen

  80

 • Printscreens keywords Zoekterm mobiele kaart

  81

 • Printscreens keywords Zoekterm mobiele kaart

  82

 • Concurrentie-onderzoek

  Zie onderdeel Account: concurrentie

  83

 • Content plan

  Een contentplan begin je met de doelstelling van je product/ dienst/concept. Heel algemeen gezien is dit bij Paid4u het aan de man brengen ervan. Die doelstelling is wel erg vaag, niet meetbaar en ook niet tijdsgebonden, daarom zetten we die om in een SMART-doelstelling, namelijk: de app bekend maken en ervoor zorgen dat die gedownload wordt door minstens 30 procent van de Vlaamse jongeren op een jaar tijd.

  Om een goede content te brengen moet je er ook eerst nadenken over wie je doelgroep is. Paid4U richt zich voornamelijk tot jongeren, zowel studenten als werkende, van 15 tot 25 jaar. Daarnaast bieden we ook diensten aan toeristen en gezinnen met jonge kinderen.

  Vele concurrenten bieden een betaalkaart of klantenkaart aan, maar niet beiden. Paid4U doet dat wel. Ook is het zo dat wij werken met diverse categorien, terwijl de concurrenten slechts met n daarvan werken of twee ervan combineren. In het contentplan is het de bedoeling om die twee aspecten dan ook uit te spelen als USP. Dat moet dus duidelijk in de teksten aan bod komen.

  84

 • Aangezien de meerderheid van de jongeren een smartphone heeft, biedt Paid4U geen fysieke kaart aan, maar wel een app die het mogelijk maakt om op verschillende plaatsen te betalen en kortingen aan te bieden. Dit systeem is te vergelijken met near field communication. Daarnaast werken we met een herlaadsysteem dat beschikbaar is in de app zelf en dit in samenwerking met verschillende banken, waardoor het ook niet meer nodig is om geld af te halen. Hieruit hebben we gekozen voor de slogan fun and functional.

  Wat ons onderscheidt van de concurrenten is het feit dat wij werken met rechtstreekse kortingen die ook leeftijdsgebonden zijn. De klant kan namelijk zijn leeftijd aanduiden en krijgt dan aangepaste aanbiedingen. De klant krijgt ook meldingen als er nieuwe aanbiedingen zijn en er nieuwe bedrijven meewerken aan het project. De tone of voice van de content moet dus met andere woorden luchtig zijn, jong en vrolijk.

  85

 • De content zal verdeeld worden via verschillende kanalen, namelijk in een filmpje op Youtube, op social media en op een website.

  Het filmpje zal eerst verspreid worden, over een tijdperiode van een maand met veel herhaling. Hierin zal de slogan te zien zijn en de interesse van de doelgroep worden opgewekt. Hierin worden eerst de problemen die jongeren dagdagelijks tegenkomen voorgesteld en daarna hoe Paid4U daar een oplossing voor biedt.

  Daarna zal er een website worden gemaakt en zal er content komen te staan op social media. Op de website zullen er verschillende tabbladen te zien zijn, met teksten die ook al op voorhand opgesteld zijn. Ook voor de social media worden teksten geschreven. Hier wordt er voortdurend op gepost en teksten gepload: eerst info over het product zelf, daarna nieuwe aanbiedingen en kortingen. Dit zowel op Facebook, Twitter als Instagram.

  86

 • 87

 • Content kalender

  Voor onze content-kalender hebben we de Trello-tool gekozen. Via Trello was het makkelijk om alle groepsleden toe te voegen zodat iedereen kon meevolgen welke content wanneer op welk kanaal moest geplaatst worden en wat er al geplaatst was (To Do Done). De kalender wordt regelmatig gepdatet. Dit is te zien in de verschillende printscreens hieronder. In de week van 24/11/2014 hebben we ook nog een Google+ en Tumblr-account aangemaakt. De posts die hierop verschijnen, hebben we ook in onze Trello-kalender geplaatst.

  88

 • 89

 • 90

 • 91

 • Uitwerking kanaal

  Twitter

  Hieronder vindt u de link naar onze Twitter, dit kanaal hebben wij het meest uitgewerkt naast onze Facebookpagina.

  https://twitter.com/Paid4U

  92

 • Facebook

  Hieronder vindt u de link naar onze Facebook, dit kanaal hebben wij het meest uitgewerkt naast onze Twitterpagina.

  https://www.facebook.com/paidforu?fref=ts

  93

 • Tone of voice

  We willen communiceren in een stijl waarin onze waarden naar voren komen. Onze waarden zijn: eenvoudig, diversiteit, cultureel, fun, functional en jong. We willen dus met ander woorden jong en vrolijk klinken met een boodschap waarbij fun en ontspanning centraal staan. We gaan dus informeel communiceren en we willen zeker niet afstandelijk overkomen. We zullen in de jij-persoon communiceren en heel erg persoonlijk zijn. We zullen ook veel gebruik maken van beelden waardoor de boodschap nog meer opvalt. We zullen ook kort en bondig communiceren, want jongeren hebben vaak ook enkel aandacht voor de opzichtige, leuke en korte zaken.

  94

 • Teksten volgens de regels van de kunst

  Enkele teksten voor de app zelf:

  De app heeft drie verschillende tabbladen: home, verbruik en herladen. Het tabblad home is onderverdeeld infoods and drinks, cultuur, shopping en transport. Zoals we al eerder vermeldden, zouden we onze communicatie kort en bondig houden. Zeker op een app is het niet de bedoeling dat je een overload aan informatie aanbiedt. Integendeel, zo weinig mogelijk tekst is de boodschap. Op de tabbladen transport, cultuur, shopping en food and drinks zal het aanbod dus vooral met fotos en enkel de essentie in tekst aangeduid zijn.

  95

 • Een voorbeeld van een tekst op het tabblad food and drinks bij bijvoorbeeld de zaak Amadeus (visueel zie je dan een foto van Amadeus met daaronder de korting en rechtsonderaan een kaartje als routebeschrijving):

  De lekkerste ribs van heel Belgi, speciaal aan jou voorgeschoteld aan een heerlijk prijsje!

  Een voorbeeld op het tabblad cultuur bij bijvoorbeeld het Modemuseum in Antwerpen:

  Gefascineerd door mode en alles wat daar rond draait? Neem een kijkje in het Modemuseum en word betoverd door de geschiedenis van kleding.

  Een voorbeeld op het tabblad shopping bij bijvoorbeeld de winkel Dille en Kamille:

  Ben je zot van decoreren, bouw je je tuin weleens om tot een waar sprookjesbos of zou je wel een een kookworkshop willen doen? Dille en Kamille: the place to be.

  Een voorbeeld op het tabblad transport bij bijvoorbeeld de NMBS:

  Reis het hele land door zonder files en zonder stress met de NMBS!

  96

 • Op het tabblad verbruik zal niet veel tekst staan, enkel praktische informatie over hoeveel budget de jongere nog heeft en hoeveel hij/zij nog kan opgebruiken.

  Ook op het tabblad herladen zal er geen tekst staan, want het spreekt voor zich, de student kan dan kiezen tussen verschillende prijzen om zo zijn app te herladen.

  97

 • Enkele teksten voor de website

  Waar wl iets meer tekst mag staan, is op de website. Maar aangezien onze tone of voice kort en bondig is proberen we hier ook niet te overdrijven. Op de website bevinden zich volgende tabbladen: over ons, foods anddrinks, cultuur, shopping en transport. Teksten op het tabblad over ons zouden de volgende zijn:

  98

 • 99

 • Waar er op de app geen plaats was voor tekst bij de verschillende tabbladen die ons aanbod vertegenwoordigden, kan dat op de website wel. Voorbeelden:

  Bij het tabblad foods and drinks:

  Ga je wel eens graag uit eten? Paid4U heeft een ruim aanbod aan zaken waar je korting krijgt en waar het eten ook heerlijk smaakt! De Belgische keuken, de Franse keuken, de Italiaanse keuken, de Mediterraanse keuken, de Aziatische keuken, voor iedereen wat wils! Maar ook koffiebars en gezellige caffeetjes bieden tal van voordelige prijzen. Ontdek ze nu!

  Bij het tabblad cultuur:

  Musea, theatervoorstellingen, bioscoopbezoeken, Iedereen ervaart cultuur op een andere manier. Net daarom dat Paid4U heel divers is en aan iedereen denkt! Mis nooit meer een voorstelling omdat het te duur is, ga zoveel je maar wil door eenvoudigweg je app te scannen!

  Bij het tabblad shopping:

  Ben jij een echte shopaholic maar beperkt je budget je soms om zoveel te kopen als je echt wil? Geen probleem: maak nu gebruik van Paid4U! Je kiest zelf het bedrag dat je op de app zet, en krijgt tal val kortingen bij je favoriete shops! Je zal nooit meer naar huis gaan zonder dat ene leuke shirt.

  100

 • Enkele teksten voor sociale media

  Ook social media lenen er zich meer toe om teksten op te plaatsen: maar ook hier mogen ze zeker niet te lang zijn. Als social media gebruiken we Facebook, Instagram, Twitter en Tumblr. Met andere woorden de media waarop jongeren het meest te vinden zijn.

  Voorbeelden van tweets kunnen bijvoorbeeld zijn:

  of

  Zo kun je nu lekker een koffietje meer gaan drinken bij #Wasbar, de geschiedenis opsnuiven in een boottochtje op de #Leie en ook #WE deelt mee in #kortingen!

  101

 • De feestdagen beginnen te naderen. Wil je graag voor jezelf of een vriend/vriendin/familielid/ een geschenkje kopen? Ga snel langs bij #ICIPARISXL voor de parfum van je mama, bij #JackandJones voor een nieuw hemd voor je papa, geef een etentje cadeau bij #Tao in Oostende voor je vriendje of vriendin. Vergeet jezelf ook zeker niet te verwennen en ga langs bij #Aqua Thermae in Gent.

  102

 • 103

 • Voorbeelden van Facebookposts kunnen zijn:

  104

 • 105

 • Facebook leent er zich ook toe om wat meer info te geven over onze app zelf, aangezien er specifiek bovenaan info staat. Een tekt hierbij kan zijn:

  106

 • Voorbeeld van een Tumblrpost:

  107

 • De content blijft niet op een enkel social medium. De content wordt verspreid op alle socialmedia, maar telkens met een ander aandachtspunt. Zo is er op Instagram en Twitter niet veel ruimte voor tekst, dus wordt die dan ook kort gehouden. Op Instagram zal de foto primeren, op Twitter, Tumblr de tekst. Facebook leent zich voor beiden goed.

  108

 • Curated content

  Voor onze curated content hebben we de applicatie Flipboard gekozen. Op Flipboard hebben we gezocht met de kernwoorden Citycard, Ghent, Cultuurkaart,... De content die we uiteindelijk gebruikt hebben is een artikel over Gent op Lonely Planet en een filmpje over het Lichtfestival in 2012 om dan uiteindelijk het gebruik van Paid4U te promoten op het komende Lichtfestival. De andere curated content zijn een artikel van De Redactie over het feit dat er in Gent meer kunst en cultuur moet komen op straat en nog een humoristisch filmpje over het Gravensteen.

  109

 • 110

 • 111

 • Analytics

  Facebook

  Via Google Analytics

  112

 • Instagram

  Via tool SimplyMeasured

  113

 • 114

 • 115

 • Tumblr

  Via Google Analytics

  116

 • SEO-onderzoekMomenteel staan we met onze Facebook- en Twitterpagina op de eerste pagina in Google onderaan. Voor een beginnende onderneming is dit zeker niet slecht, maar toch is er ruimte voor verbetering. Dat is mogelijk door bijvoorbeeld linken te plaatsen in de websites van onze partners. Hoe meer vermeldingen we hebben, hoe meer we zullen stijgen in de ranking van Google, wat een positieve invloed zal hebben op onze SEO.

  Een andere optie om onze SEO te kunnen optimaliseren is dat onze foto's een duidelijke naam hebben. In plaats van bijvoorbeeld foto '1590955641124133.1073741828.1588841278002236' zouden we deze foto 'kunst quote' kunnen noemen. Helaas is deze optie niet mogelijk in Facebook.

  Indien we onze keywords waarop we gevonden willen worden consistent gebruiken, zal dit ook een positieve invloed hebben op onze SEO.

  Wanneer we al onze verbeterpunten willen weten kunnen we gebruik maken van de webmastertool 'woorank.com', dit is een website die alle goede punten en verbeterpunten van SEO in kaart brengt. Naast woorank zijn er ook verschillende Google webmastertools.

  117

 • 118

 • Extra

  Hoe analytics in Facebook integreren?

  Je maakt een account voor Facebook in Google Analytics. De trackingcode die je bij deze tool krijgt steek je in de volgende link (http://ga.webdigi.co.uk/) die zet de code om in een gewone afbeelding die ervoor zal zorgen dat de bezoeken op jouw pagina zullen worden geteld.

  Vervolgens installeer je de app Static FBML van Facebook. Door het resultaat van deze omzetting in de app te plaatsen kan Google Analytics de bezoeken tracken. Hoe doet deze app dat? Door de code gewoon in de HTML van jouw pagina te plaatsen.

  Zowel op de facebookpagina zal je een grafiek krijgen met de resultaten die alleen te zien zijn door de beheerder, maar ook op Google Analytics kan je terecht om je resultaten te raadplegen.

  119

 • 120

 • Storify

  121

 • Hieronder vindt u de link naar onze Storify: https://storify.com/Paid4U/paid4u

  122

 • 123