Introductie MKB-Hub

download Introductie MKB-Hub

If you can't read please download the document

 • date post

  17-May-2015
 • Category

  Business

 • view

  832
 • download

  1

Embed Size (px)

description

MKB-Hub is een initiatief van Bert Faber, Karin Kleingeld, Esther Rommel en Jan Wietsma. In dit document leggen zij uit waar MKB-voor staat en waar MKB-Hub voor gaat. Wilt u meer weten over MKB-Hub stuurt u dan een mail naar: [email protected]

Transcript of Introductie MKB-Hub

 • 1. MKB-Hub: uw verbinding naar de toekomst
  -20955372110MKB-Hub is verbinding. Verbinding naar de toekomst, modern ondernemerschap, gericht opduurzame groei van omzet en resultaat. Verbinding leggen tussen ondernemers. Tussen ondernemers uit verschillende generaties,diverse branches en verscheidenheid aan etnische groeperingen. Tussen full-time en part-time ondernemers, starters en afbouwers.
  Ondernemers die zich verbinden doen die dingen waar ze goed in zijn: een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzame en innovatieve ontwikkeling van ondernemend Nederland. MKB-Hub is uw verbinding naar de toekomst.
  MKB-Hub: uw platform voor inspiratie en uitdaging
  Actueel en relevant, gericht op duurzame groei van omzet en resultaat wij bieden u:
  4627245113665Een fysiek maar ook digitaal platform. U kunt groei realiseren doordat u met andere ondernemers in verbinding staat. U wordt in verbinding gebracht met partijen die met relevante oplossingen voor uw problemen komen.
  Originele bijeenkomsten:De bijeenkomsten zijn origineel qua thema, inhoud en locatie. Wij leggen verbinding tussen inhoud en entertainment. U bent u in staat verbinding te leggen met actuele en relevante themas waarmee u voordeel kunt behalen. Een ondernemende aanpak: Om uw doelstellingen versneld te realiseren stapt MKB-Hub graag in als partner als u dat wilt.
  Kleinschalig, oprecht persoonlijk en betaalbaar wij bieden u:
  55245161925Kleinschalige Hubs waar u zich bij zich kunt aansluiten. Wordt een Hub te groot dan splitsen wij de Hub De focus blijft zo liggen op het realiseren van uw duurzame groei en resultaat
  Oprechte aandacht. Uw doelen, behoeften en verwachtingen staan voorop, u vertelt hoeMKB-Hub u kan helpen.
  Betaalbaarheid. Detoegangsprijs tot het platform is laag. Maakt u gebruik van onze oplossingen danis de toegevoegde waarde die we samen creren uitgangspunt voor onze beloning.
  MKB-Hub: actuele en relevante themas
  Moderne ondernemers bieden wij actuele en relevante themas,MKB-Hub focust zich in 2010 op de volgende thema's:
  3712845143510
  Kansen voor het nieuwe decennium
  Succesvol innoveren
  MVO en duurzaamheid
  Digitaal ondernemen
  Kansen voor het nieuwe decennium
  MKB-ondernemers hebben last van de financile crisis. Banken zijn terughoudender en stellen aanvullende eisen, consumenten houden hun hand op de knip, de concurrentie op prijs neemt toe. Maar deze crisis biedt ook kansen en mogelijkheden voor het nieuwe decennium zoals het nieuwe werken, innovaties en werken aan duurzaamheid.
  MKB-Hub helpt u hierbij door:
  Ondernemings- of businessplannen te toetsen op vereisten voor een succesvolle financieringsaanvraag bij banken of informal investors.
  Te adviseren over het managen van uw werkkapitaal waardoor u minder afhankelijk bent van externe financiers.
  Te adviseren over vraagstukken rondom het inventariseren en realiseren van toekomstige kansen, innovaties en duurzaamheid.
  Het platform van MKB-Hub legt uitdagende verbindingen tussen geldzoekers, vermogensverschaffers en moderne ondernemers.
  Succesvol innoveren
  Innovatie is belangrijk voor MKB-ondernemers om succesvol te zijn in de Nederlandse economie diedynamisch en open is. Door innovatief te zijn onderscheid u zich in de markt waardoor u eenvoudiger uw doelstellingen haalt.
  -20955164465
  MKB-Hub helpt u hierbijdoor :
  te laten zien op welke terreinen u doorinnovatie een voorsprong kunt realiseren.
  uw innovatieve bewustzijn aan te scherpen, te vermarkten en effectief te realiseren.
  te begeleiden bij het vinden van passende financieringen voor uw innovatie.
  Het platform van MKB-Hub zorgt voor een snelle connectie tussen verschillende partijen zodat u uw innovatiekansen effectief en succesvol kan realiseren.
  3560445166370MVO en duurzaamheid
  MVO en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen voor succesvol zakendoen in het nieuwe decennium. Overheden, banken en grote ondernemingen leggen steeds meer verplichtingen op aan ondernemers als het om MVO en duurzaamheid gaat.
  .
  MKB-Hub helpt u hiermee door:
  Te adviseren bij het maken van de keuzes die garant staan voor een duurzame groei in omzet en resultaat
  U in contact te brengen met inspirerende ondernemingen, organisaties en kennisinstellingen die al succesvolle implementaties gerealiseerd hebben .
  Te adviseren bij het schrijven van een leesbaar jaarverslag waardoor u draagvlak krijgt bij overheden en banken als het gaat om duurzaamheid.
  Het platform van MKB-Hub zorgt voor een snelle implementatievan MVO en duurzaamheid.
  20764575565
  Digitaal ondernemen
  Digitalisering biedt ondernemers nieuwe kansen. Denk bijvoorbeeld aan het project Nederland Digitaal in Verbinding (NDiV). Dit project helpt branches (met name het MKB) concreet op weg met slim digitaal samenwerken. Bedrijven en branches die gebruik maken van NDIV passen hun organisatie aan en investeren in een gemeenschappelijke ICT-infrastructuur en toepassingen. Ook het inzetten van digitale media stelt ondernemers in staat om de omzet te vergroten en de kosten te verlagen. Inzet van ICT geeft ondernemers kansen om efficinter te werken.
  MKB-Hub helpt u door:
  u te adviseren over het inzetten van digitale samenwerking om uw omzet en resultaat te vergroten of te borgen
  u te laten zien welke digitale mogelijkheden u heeft om relaties met medewerkers, klanten en toeleveranciers te versterken
  u te adviseren over een efficint en effectief gebruik van technologie om uw bedrijfsprocessen te versterken.
  Het platform van MKB-Hub realiseert snelheid in groei door u te helpen bij digitaal ondernemen.
  MKB-Hub: de Hub
  Iedere ondernemer die duurzame groei van zijn omzet en resultaat belangrijk vindt kan deelnemer worden van het MKB-Hub platform. Om een succesvolle verbinding te leggen is het MKB-Hub platform opgedeeld in locale Hubs. Daarnaast zijn er specifieke Hubs. Deze zijn onderverdeeld in aandachtsgebieden.
  Aandachtsgebied: de specifieke branche.
  In deze Hubs staat een specifieke branche centraal. De deelnemers delen relevante informatie over ontwikkelingen en kansen, krijgen de mogelijkheid om netwerken binnen hun branche te intensiveren of uit te breiden.
  Aandachtsgebied: De innovatie ondernemer. In deze Hub staat de innovatieve ondernemer centraal. Deze deelnemers willen inhoudelijk worden uitgedaagd dan wel ondersteund worden bij het succesvol realiseren van hun innovaties. U wordt genspireerd door innovatieve voorlopers of kiest er voor om scherp gehouden te worden op uw bedrijfsvoering waardoor u nog beter en origineler uw klanten kunt bereiken.
  Aandachtsgebied: De ondernemer die met groei te maken heeft. In deze Hub staat de ondernemer centraal die te maken heeft met een faseovergang in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Deelnemers geven succesvol vorm aan veranderingen die samenhangen met alle aspecten van het ondernemerschap: uw eigen rol, de interne organisatie, de samenstelling van het managementteam, de financiering en de marketing- en salesorganisatie.
  340804598425Aandachtgebied: Nieuwe ondernemingsvormen.
  In deze Hub staat de deelnemer centraal die kiest voor nieuwe ondernemingsvormen. Denk daarbij aan de part-time ondernemer, de publiek/private samenwerking (PPS), de mezzanine-onderneming (ondernemingen waarbij toeleveranciers of afnemers een financieringsrol vervullen). Deelnemers zijn vooral genteresseerd in het realiseren van doelstellingen met behoud van eigen identiteit.
  MKB-Hub: wat kunt u verwachten
  Het fysieke en digitale platform
  MKB-Hub is laagdrempelig. Als deelnemer van het MKB-Hub platform ontmoet u mede-ondernemers in de Hub waarbij u zich aangesloten heeft. Daarnaast heeft u als deelnemer van MKB-Hub ook toegang tot het digitale platform. Hier legt u verbinding met ondernemers en adviseurs. Zij helpen u, u helpt hen. Ook treft u hier verschillende handige tips en trucs aan waardoor uw doelstellingen eenvoudiger worden gerealiseerd.
  Drie unieke adviesdiensten
  Als deelnemer van MKB-Hub zijn erdrie unieke adviesdiensten waarmee u verbinding kunt leggen:
  De ondernemende commissaris
  De second opinion
  317944577470De ondernemerskluis
  De ondernemende commissaris
  De ondernemende commissaris is de steun en toeverlaat voor de moderne ondernemer. Hij heeft een coachende rol, staat de ondernemer persoonlijk met raad en daad terzijde, als het gaat om het maken van juiste afwegingen en keuzes waarmee de ondernemer dagelijks wordt geconfronteerd. De ondernemende commissaris is zelf ondernemer of ondernemer geweest. Hij heeft een brede kijk op het leven en kan goed ontwikkelingen inschatten en deze vertalen naar de praktijk van alledag.Daarbij ligt de focus op persoonlijke groei van de ondernemer enhet realiseren van duurzame groei in omzet en resultaat. De ondernemende commissaris participeert op het MKB-Hub platform: Een snelle verbinding met andere ondernemers, bedrijven en organisaties is hierdoor gegarandeerd. De ondernemende commissaris komt diverse malen per jaar bij u langs. Daarnaast kunt u hem natuurlijk altijd via het digitale platform op MKB-Hub bereiken.
  -249555106045De second opinion
  Als ondernemer kent u vast wel situaties waarbij u het plezierig vindt om terug te vallen op een objectieve kijk van een tweede lezer of adviseur. Daarbij kan het gaan om een afgewezen kredietaanvraag, een subsidieverzoek, maar ook om een advies dat u wilt laten her-beoordelen. In dit soort gevallen legt het MKB-Hub platform verbinding met objectieve deskundigen die daadwerkelijk antwoorden geven op vragen die u heeft en het aanreiken van oplossingen die u verder helpen.
  De ondernemerskluis
  In de loop van 2010 krijgen deelnemers van het MKB-Hub platform ook de mogelijkheid om zich aan te sluiten op de ondernemerskluis. Een digitale om