Interactieve Powerpoint Het Oude Egypte

of 33/33
Oefentoets Geschiedenis 1 HAVO/VWO Door: D. Molenkamp Het oude Egypte
 • date post

  27-May-2015
 • Category

  Education

 • view

  7.259
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Presentatie over het oude Egypte! Een interesante Quiz!

Transcript of Interactieve Powerpoint Het Oude Egypte

 • 1. Oefentoets Geschiedenis 1 HAVO/VWO Door: D. Molenkamp Het oude Egypte

2. Instructie

 • Deze toets gaat over Hoofdstuk 3 van het boek Zicht op de vorige Eeuwen
 • De toets bestaat enkel uit meerkeuzevragen, en telkens is maar een antwoord juist.
 • De toets is bedoeld als test voor jezelf om te zien in hoeverre je de stof al beheerst. Maak de toets daarom zonder het boek. Daar leer je meer van!
 • SUCCES!!!

KlikHIERom met de Toets te Beginnen 3. Wanneer ontstond de beschaving van het Oude Egypte? 1 A) Rond 3300 N.C. B) Rond 3400 N.C. C) Rond 4400 V.C. D) Rond 3300 V.C. 4. Foutje Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Dat was niet goed. Helaas! Denk nog is heel goed na! Wanneer was dat?Lees de antwoorden aandachtig door! Je kunt het wel! 5. GOED ZO Op naar devolgende vraag! HEEL GOED! De beschaving van het oude Egypte begon ongeveer 5300 jaar geleden.. Lang geleden he? Dus dat was ongeveer in 3300 V.C. 6. De Farao! Selecteer het plaatje, die de farao afbeeld. 2 7. Helaas Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Denk aan de kenmerken. Welke kenmerken had de farao, op welke manier beeldde ze hem af? Probeer het nog een keer! 8. Geweldig Op naar devolgende vraag! Heel goed! Ik ben ook een farao! Had je het door? Nog veel succes! 9. De Schrijver! Selecteer het plaatje, die de schrijver afbeeld. 3 10. Foutje Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Niet goed. Wat heeft Een schrijver nodig voor zijn beroep? Dat zal vast en zeker ook wel afgebeeld zijn Succes ermee! 11. GOED ZO Op naar devolgende vraag! Je kunt het wel! Ga zo door! Wist je trouwens dat schrijvers vaak uit de beste families kwamen. Het was in die tijd een hele goede baan! 12. Egyptenaren, de bouwers van de piramides! We weten dat de Egyptenaren piramides bouwden, maar waarvoor diende deze piramides? A) Het was een tempel natuurlijk, voor de goden!B) Hier woonde de farao met zijn familie, een woning! C) Als graf voor de farao. D) Dat weten we nog niet. 4 13. Niet goed Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Dat is niet goed!Denk eens na! In de piramide Stonden allemaal wapens, sieraden en kleding die nooit gebruikt werden door de levenden. Je hebt toch niet nogmeer tips nodig? 14. GEWELDIG Precies ja! De piramide is mijn laatste rustplaats. Wel duizend mensen hielpen mee aan de bouw. De mensen die de piramide bouwden waren boeren en handwerkslieden. Het duurde wel twintig jaar voor de piramide af was! Een echt levenswerk dus! Op naar de volgende vraag! 15. De Farao,Heerser van Egypte!

 • Kies het rijtje dat enkel en alleen bestaat uit Faraos!
 • Ramses, Artemis, Cleopatra en Toetanchamon.
 • Cleopatra, Artemis, Thoetmoses en Maria.
 • Cleopatra, Ramses, Aswan en Artemis.
 • Ramses, Toetanchamon, Amenhotep en Cleopatra.

5 16. Jammer Ik ben een Griekse Godin, De godin van de jacht! En geen farao.. Maar wieo wie ben ik Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! 17. PERFECT Goed gedaan hoor! In de oudheid zijn er heel veel faraos geweest! Waar ik er ook een van ben geweest. Ik Cleopatra was de laatste farao van Egypte.GA ZO DOOR!! Op naar de volgende vraag! 18. De Nijl

 • De Nijl overstroomt elk jaar n keer. Dat
 • is al vele eeuwen zo. En telkens weer in
 • dezelfde periode van het jaar. Maar in welke?
 • A) De oogsttijd
 • B) De zaaitijd
 • C) De tussenperiode

De Nijl 6 19. Helaas Dat was niet het juiste antwoord. Hier dan een tip! De Nijl overstroomt in de periode dat eigenlijk gewoon het beste uitkomt voor ons boeren!Heb je daar wat aan? Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! 20. GOED ZO Op naar devolgende vraag! Dat was inderdaad het juiste antwoord hier. Vlak voor het zaaien komt voor ons boeren het beste uit! Het maakt het land vruchtbaar en boven alles overstroomt de boel niet als je net gezaaid hebt waardoor al je werk voor niets was! GA ZO DOOR! 21. Het schrift

 • De Egyptenaren waren een van de eerste culturen die het schrift uitvond. Klik op het plaatje waarop hun schrift staat.

7 22. Foutje Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Ik hoop maar dat ze gauw wat anders gaan uitvinden, want al die plaatjes op schrijven dat duurt veel te lang!!! 23. GOED ZO Op naar devolgende vraag! Fijn dat iemand hier nog door heeft wat ik eigenlijk op schrijf. Het hirogliefenschrift is niet zo simpel als dat het lijkt! Probeer het zelf maar eens uit 24. Geloof in het oude Egypte 8 Wat voor geloof hadden de oude Egyptenaren? A)Monothestisch, ze geloofden in een god. B)Polythestisch, ze geloofden in meerdere goden. C)Henothestisch, ze erkennen meerdere goden maar aanbadden er maar een. D)Athestisch, ze geloofden niet in goden. 25. Niet goed Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Ik ben osiris! Het is hier veel te druk!! Mijn naam is Isis RA is de naam 26. JUIST Op naar devolgende vraag! Heel juist. In het Egyptische geloof zijn er meerdere goden! Ik ben Bastet! 27. De Egyptische Goden Selecteer de afbeelding die een Egyptische godin afbeeld! 9 28. Jammer Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! Ja,ik kom uit Egypte!Hoe heb je dat toch geraden? 29. GEWELDIG Op naar devolgende vraag! Ja,ik kom uit Egypte!Hoe heb je dat toch geraden? 30. De Tempel 10 Wat gebeurde er NIET dagelijks in een tempel. A)Rituelen om de goden gunstig te stemmen B)Ceremonies ter ere van de goden C)Er werden offers ter ere van de goden gebracht D)Het orakel van Delphi werd hier geraadpleegd 31. Helaas Terug naarde vraag!Probeerhet opnieuw! 32. GOED ZO Op naar devolgende vraag! 33. EINDE Goed gedaan! Je hebt nu alle vragen juist beantwoord!Als je fouten hebt gemaakt, dan is dat het teken dat je dat deel van de stof nog eens moet doornemen voor de toets!Als je de oefentoets nog een keer wilt maken druk op start. Om te stoppen druk op stop.