Intera Interieurbouw stage verslag

Click here to load reader

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  226
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Intera Interieurbouw stage verslag

 • Voorwoord

  Legenda

  Stagedoelen

  Persoonlijk ontwikkelingsplan Introductie Intera Interieurbouw

  Verwachting

  Visie van het bedrijf

  Weekverslagen

  Eindconclusie

 • Voorwoord

  In het derde leerjaar op het Sintlucas loop je altijd 2 keer 5 maanden stage, om ervaring op te doen, veel te leren en natuurlijk mee te kijken hoe het er nu in het bedrijfslevenaan toe gaat. Ik wilde graag een 1e technische stage, en de tweede periode een stage in het buitenland. Omdat ik eerder al bezig was met regelen van een buitenlandse stage, moest ik nog redelijk laat een nederlandse stage zoeken.

  Hierbij was natuurlijk wel het voordeel dat je naar het buitenland continu moet mailen en je bij een nederlands adres kunt bellen en vaak meteen al die week langs kan komen. Zo liep het dus ook bij mij.

  Ik informeerde mijn stage begeleider over de haast naar een stage bedrijf, en dat mijn voorkeur uit ging naar een technisch bedrijf, zelf had ik al gezocht. Maar deze architecten bureaus bleken weer te technisch..

  Een dag eerder had de stagebegeleider die ik nu heb, Stefan Jacobs gebeld of ze niet nog stagiaires hadden, omdat ze daar goede ervaringen mee hadden. Hij is projectleider bij Intera Interieurbouw, een interieurbouwer, precies wat ik zocht !

  Deze heb ik ge contact, en die week al mocht ik langskomen om mijn portfolio te laten zien. Een kleine week later had ik mijn contract getekend binnen !

  Toen kon ook voor mij leerjaar 3 beginnen.

 • Stagedoelen

  Natuurlijk koos ik niet gewoon voor een technische stage. Van te voren had ik al eens rondgekeken en door opdrachten op school kunnen proeven aan bepaalde werkzaamheden.

  Uiteraard is het in de design wereld erg belangrijk dat je creatief bent en een bijzondere en creatieve kijk op bepaalde dingen hebt, maar daarna moet je ideen uit gaan werken.

  Want ontwerpen op papier zijn leuk, maar zijn ze berhaupt mogelijk ?

  En zo ja ? Hoe ga je ze dan realiseren..

  Hoe ga je je idee uiteindelijk realiseren zonder technische toepassing? En hoe maak je de uitvoerder duidelijk wat ergemaakt moet worden en hoe dit er dan daadwerkelijk uitziet? En wat zijn nou de totale kosten hiervan en hoe bereken ik die?

  Zelf had ik dus als doel voor dit jaar gekozen voor 2 verschillende stages die samen voor de basis van het vak zorgen.

  De technische kant in Nederland. En de creatieve vormgeving kant in het buitenland.

  De keuze hiervoor was vrij makkelijk. Natuurlijk doen bedrijven vaak meerdere aspecten. Maar een Interieurbouwer in Nederland was een hele goede stap naar de techni-sche kant van het vak.

  Natuurlijk leer je hier bij een ontwerper ook wel meer van, maar bij Intera zijn ze hier alleen maar mee bezig.

  Af en toe maken ze een kleine aanpassing in het interieur, maar vaker nog maken ze een aanpassing in een toepassing of plattegrond.

  Omdat hun visie hierop gewoon veel groter is.

  Uiteraard is de technische stage vanzelf sprekend wat moeilijker, vandaar dat ik deze graag in Nederland wilde doen.

  Maar ook omdat de bedrijven die ik in Bangkok vond voor mijn buitenlandse stage gewoon hele mooie, grote en internationale bedrijven waren. Perfect dus voor een kijkje in de creatieve wereld.

 • Verwachting

  Wat ik van deze stage verwacht vind ik nog moeilijk te zeggen.

  Ik heb namelijk nog geen heel goed beeld van wat een interieur bouwer nou allemaal voor taken uitvoert.

  Daarom heb ik ook besloten om nog niet meteen aan mijn persoonlijk ontwikkeling s plan te beginnen.

  Natuurlijk zijn er wel bepaalde dingen die ik sowieso graag wil leren deze stage.

  Ik heb het er met mijn sollicitatie natuurlijk wel over gehad over wat voor taken ik moet gaan uitvoeren. Dit vooral om te kijken of ik het wat vond.

  Maar het blijft even afwachten, want natuurlijk komt er een heel deel meer bij kijken dan je zou denken.

  Verder weet ik dat het een middelgroot bedrijf is en er ongeveer 20 mensen werkzaam zijn.

  Boven op kantoor waar ook ik zal komen te werken zitten Stefan en Collin die project verzoeken aannemen, projecten proberen binnen te halen, panden inmeten, technische tekeningen maken.

  En alles van begin tot eind uitwerken. van een eerste gesprek tot de oplevering.

  Beneden zit de Chef werkplaats, Jan Steegs. Hij werkt ook veel tekeningen uit, maar zorgt ook voor de benodigde materialen en ziet erop toe dat het team bouwers op planning ligt en alles op tijd af heeft voor de oplevering.

  Het beloofd een hele mooie en leerzame tijd te worden in een druk en gezellig bedrijf. Intera is in de weide omtrek erg bekend, en ze leveren goede kwaliteit aan kleine maar ook grote klanten.

 • Persoonlijk Ontwikkelings Plan

  Zoals eerder aangegeven heb ik eerst 2 weken gekeken naar de uit te voeren werkzaamheden binnen het bedrijf.

  Aan de hand hiervan heb ik mijnPersoonlijk ontwikkeling s Plan samengesteld.

  Wat heel fijn was is dat de verwachtingen van mijn taken aan de hand van dit plan goed overeen komen met de dingen die ik wilde leren voordat ik bij dit bedrijf terecht kwam.

  De dingen die ik heb uitgekozen zijn taken die redelijk voor de hand liggend zijn. Maar daarom dus heel goed voor mijn ontwikkeling zullen zijn. Vooral omdat dat echt de taken zijn die ik ook daadwerkelijk op school en vooral later veel zal gaan uitvoeren.

  Verder zijn er wel ook veel technische werkzaamheden waarvan ik niet weet hoe die uitvoering gaat verlopen, maar dat zal gaande weg blijken.

 • Introductie Intera Interieurbouw

  Intera Interieurbouw, Gelegen aan industrieterrein De Hoge Akker in Geldrop. Al sinds 1995 bouwers van interieurs in verschillende markten. Waaronder : Hospitality, Leisuremarkt, Fastfoodconcepten, Cafetarias, Restaurants, Retail

  Intera werkt voor particulieren projecten uit maar ook voor grote ketens en bedrijven zoals : - Mercure - Yam yam ( o.a in Abu Dabi)- Carre Amsterdam - M-Gallery - Golden Tullip - Novotel - Bufkes

  Er word elke dag van 07:30 tot 16:00, maar eigenlijk tot hoelaat het nodig is gewerkt. Op sommigen dagen zijn ze wel eens hier tot 20:30. Dat verklaart ook meteen de passie en de haast van het vak. Er moet vaak veel gebeuren in kwalitatief weinig tijd. Iedereen van het team stort zich daar volledig in. Je hebt het personeel van de werkplaats die op locatie monteren maar ook fabriceren beneden. Je hebt de chefwerkplaats die zorgt dat iedereen alles op tijd af heeft en dat alle materialen besteld worden. Deze neemt ook een deel technisch tekenen op zich. Daarna heb je nog de mensen op kantoor die ruimtes inmeten, projecten binnenhalen, opleveren, ontwerpen, uittekenen, calculeren en relaties onderhouden. Deze zorgen ervoor dat de werkplaats bezig blijft.

 • Missie /Visie / Passie

  Intera interieurbouw is een erg gedreven bedrijf, het werkt met een professioneel en hardwerkend team, dat overal wat uit probeert te halen. Lopen er al 5 opdrachten, dan kan die ene er ook nog bij.

  Zo werken ze met kleine en extreem grote opdrachtgevers, zo maken ze bijvoorbeeld voor een particulier een tv kast en voor Mercure Hotels verzorgen ze 150 hotelkamers van nieuwe meubels.

  Ook vinden ze het natuurlijk uiterst belangrijk om samen met de opdrachtgever/ klant het beste uit het project te halen en samen te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen.

  Er word dus gewerkt met allerlei soort opdrachtgevers, en ook zo spreid het goede woord over Intera na een afgerond project weer verder rond.

  Intera krijgt opdrachten door heel Nederland, pakt deze op.. start het ontwerp en fabriceert en plaatst met eigen personeel alles.

  Van begin tot eind zijn ze betrokken bij hetproject, en dat maakt Intera uniek. Maar niet alleen uniek, maar ook een erg gedreven en betrokken bedrijf.

 • Week 01

  Week 02

  Week 03

  Week 04

  Week 05

  Week 06

  Week 07

  Week 08

  Week 09

  Week 10

  Week 11

  Week 12

  Week 13

  Week 14

  Week 15

  Week 16

  Week 17

  Week 18

  Week 19

  Week 20

  Week 21

  Week 22

  Week 23

  Week 24

  Kerstvakantie

  Kerstvakantie- Proteus- Oude projecten - Tekenstijl Intera

  - Radbout Universiteit Nijmegen- Werkvoorbereiding- Plotter

  - Persoonlijk Ontwikkelings Plan

  - Stalenkast - Kennis leveranciers

  - Facturen/ offertes- Visual Coffee Affair - Render

  - Coffee Affair- Heinz kantinemeubel

  - Heinz kantinemeubel

  - Kopse wand Mercure Hotels

  - Render Programmas - Administratie

  - Woonbeurs Amsterdam

  - Visual Ibis Amsterdam - Ontwerpen- Plattegronden Acad.- Soepmeubel Unox

  - Opzet plattegronden

  - Buikbakken Carre Amsterdam

  - Buikbakken Carre Amsterdam- Administratie - 2 plattegronden - Aanpassing Heinz - Buikbakken Carre Definitief - Kleine visual Van Sloun - Opzet Plattegrond - Technische tekeningen Bufkes - Logo Van Sloun Brunssum

  - Aanvraag Spinoza hall Universiteit Utrecht

  - Stage gesprek Pascale - Terugkomdag - Kantoor verbouwd

  - Projecten archiveren