Instagram in 7 simpele stappen

download Instagram in 7 simpele stappen

of 8

Embed Size (px)

description

Meer weten? www.thewholeshbang.nl

Transcript of Instagram in 7 simpele stappen

  • 1. INSTAGRAMin 7 simpele stappen
  • 2. InTRODUCTIEJe hebt ze vast wel eens gezien, die kleurrijke fotos waarvan het soms lijkt alsof ze 30 jaar geleden genomen zijn. Deze fotos zijn vaak gemaakt met Instragram. Dit is een gratis sociale foto applicatie voor je iPhone of Android toestel. Wereldwijd gebruiken inmiddels meer dan 27miljoen mensen deze applicatie. Gebruikers zetten de foto om naar een vierkant formaat en geven het een filter mee. Je creert hiermee een nieuwsfeed, een broodkruimelspoor van fotos die andere gebruikers weer kunnen volgen. Het is net als Twitter, maar dan met beelden in plaats van tekst. Zonder enige twijfel is dit een perfecte manier om mensen te vinden die dezelfde interesses en passies delen. Lees hier een eenvoudig stappenplan wat je de basics van de Applicatie zal uitleggen. Ik ga er voor het gemak vanuit dat je al een account hebt aangemaakt. Wil je daar uitleg over plaats dan je vraag hier op mijn blog. Heb je al een account, lees dan verder.
  • 3. FEEDHier kun je door actuele fotos van je Instagram netwerk bladeren. Je netwerk bestaat uit mensen die jij (terug) volgt. Bij elke foto zie je een profielfoto van de fotograaf, wanneer en waar de foto is gemaakt en een lijst van mensen die deze foto liken of de geplaatste opmerking.Vind je een foto leuk? Geef hem dan een like. Dit is eenvoudig te doen en wordt zeer gewaardeerd door je Instagram netwerk. TIP: Het plaatsen van een comment (uiteraard niet spammen) is niet alleen om aardig te zijn voor je netwerk, maar dit zorgt er ook voor dat je een link achterlaat zodat andere bezoekers je profiel makkelijk kunnen bezoeken.
  • 4. POPULAR Hier vind je een wisselende lijst van fotos die populair zijn op Instagram. Een veelgestelde vraag is dan ook: hoe kom ik op deze pagina? Niemand weet eigenlijk precies hoe het algoritme van deze most popular page werkt. Instagram wil deze geheime formule niet prijsgeven, maar zegt ons dat het niet gaat om de totale hoeveelheid likes. Wel weten we dat de hoeveelheid likes die je gedurende een bepaalde periode krijgt, in ieder geval een van de belangrijkste factoren lijkt te zijn. Hoe meer followers je hebt, des te meer likes en comments je nodig hebt om op die fel begeerde pagina te komen. TIP: Als je push notificaties aan hebt staan, ontvang je op het moment dat je foto de popular page heeft gehaald, automatisch een bericht van Instagram. Staat push uit, dan zal de melding in de You feed binnen komen.
  • 5. SHAREDit is jou moment. Of je nou beroepsfotograaf bent of een gedreven amateur, hier plaats jij je eigen mini kunstwerkje. Wanneer je er klaar voor bent kun je kiezen voor een afbeelding uit je bestaande library of voor het maken van een nieuwe. Kies vervolgens voor een van de bekende Instagram filters. Handig om te weten is dat de Instagram fotos standaard vierkant zijn. Voer tevens een pakkende titel en een locatie in. Dit geeft charme aan je feed en verhoogt de reacties van andere Instagram gebruikers. Deel je foto vervolgens met Instagram en/of andere sociale netwerken. Dit laatste is een van de functies waar de ontwikkelaars goed over hebben nagedacht, het delen wordt heel eenvoudig gemaakt. Het is sinds de laatste update ook mogelijk om een # tag te plaatsen bij je afbeelding. Tip: Het delen en toevoegen van # tags kan ook naderhand.
  • 6. NEWS Following Hier vind je fotos die je volgers leuk vinden en zie je wie ze recentelijk zijn gaan volgen. YouWie volgen je, vinden je foto leuk of hebben er een comment onder geplaatst? Wie heeft je getagd? Je kunt iemand taggen door een @ gevolgd door de gebruikersnaam te typen. Bijvoorbeeld @thewholeshbang TIP: Er heerst hier en daar een: Ik volg jou, volg je mij terug? sfeer. Je kunt hier aan mee doen, maar kies wel mensen uit waarvan jij de fotos ook echt interessant vind. Zo ontstaat er een inspirerend netwerk dat past bij je eigen interesses.
  • 7. PROFILEEr zijn een heleboel dingen in te stellen in deze tab. Zoek bijvoorbeeld je vrienden op via Facebook, Twitter of je bestaande adressenbestand. Wie ben je, waar woon je, waar liggen je interesses? Geef gerust wat details weg. Instagram is transparant en persoonlijk. Iedereen deelt met elkaar. TIP: Your photos is wellicht een van de belangrijkste, daar kun je namelijk in een oogopslag bekijken hoe je profiel er voor anderen uit ziet.
  • 8. TOT SLOTOk, begin je Instagram inmiddels een beetje door te krijgen? Wanneer je wat meer tips wilt over bijvoorbeeld het gebruik van # tags, applicaties waarmee je je foto nog meer kunt bewerken of andere informatie, bezoek dan eens mijn blog. Ik plaats regelmatig tips en trucs waarmee je je fotos steeds makkelijker kunt bewerken. Heb je een vraag? Een foto die je graag wilt delen? Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Kom maar op! KLIK HIER VOOR EXTRA TIPs