Inforidderke 2009-2010

10
Overgangsweekend: 26-27 september Zondag 4 okt: Vergadering Zondag 11 okt: Vergadering Zondag 18 okt: Vergadering Zondag 25 okt: Vergadering Zondag 1 nov: Vergadering Zaterdag 7 nov: Wafelbak - Info volgt - www.scoutsronse.be Anders Getikt ! V.U. Simon Demeulemeester - Mellinkstraat 8 - 9681 Maarkedal - 3maandelijks Tijdschrift 2009 2010

description

Inforidderke 2009-2010

Transcript of Inforidderke 2009-2010

Page 1: Inforidderke 2009-2010

Overgangsweekend:26-27 september

Zondag 4 okt:Vergadering

Zondag 11 okt:Vergadering

Zondag 18 okt:Vergadering

Zondag 25 okt:Vergadering

Zondag 1 nov:Vergadering

Zaterdag 7 nov:Wafelbak- Info volgt -

www.scoutsronse.be

Anders Getikt !

V.U

. S

imo

n D

em

eule

meest

er

- M

elli

nks

traat 8 -

9681 M

aark

edal -

3m

aandelij

ks T

ijdsc

hrift 2

009

2010

Page 2: Inforidderke 2009-2010

iet zo heel lang geleden, toen het laatste Ridderke verscheen, blies er een koude noorderwind voorbij. Deze nam de redactieridder en -ridsters mee Nnaar andere oorden.

Er heerste paniek in het woud der scouten; wie zou deze zware toorts verder dragen? Hoe zou het aflopen met het Ridderke???

Na enkele weken verdween de koude noorderwind en maakte deze plaats voor een zwoele zuiderwind… Deze wind prikkelde enkelen in onze scoutsmenigte. Het was bij de eerste volle maan dat een Eenzelvige Spiesbok, een Merkwaardige Mustang, een Aanhankelijk Schrijverken, een Aanstekelijke Saïga en een Eigenzinnige Zwaluw samen kwamen om klokslag 12. En toen gebeurde het: DE scoutsridder sloeg deze tot nieuwe redactieridders en ridsters met als zware taak een nieuw ridderke vorm te geven.

Ondanks hun vele creatieve ideeën kunnen zij deze zware taak niet alleen. Want wie anders maakt een Ridderke dan de Ridders van de Fiertel zelf?Wij roepen jullie allen op om een bijdrage te leveren en zo een Ridderke samen te stellen als nooit te voren!Alles is welkom in onze mail- of brievenbus!

Laat jullie dus inspireren, ga in de wind staan, sta op uw hoofd, spring in een beek, spring er weer uit, val in slaap onder een sterrenhemel…Anders gezegd laat u volledig gaan en help ons een Ridderke te maken!

Als extra aanmoediging zullen de creatiefsten onder jullie beloond worden!Ga dus ridders en ridsters en vermenigvuldig uw schrijfsels!

Een ridderlijke groet,

’t INFOridderken

Eenzelvige SpiesbokMerkwaardige Mustang

Aanhankelijk schrijverken

Aanstekelijk SaïgaEigenzinnige Zwaluw

Ben je

nie

uw

?E

r is

een in

schrijv

ingsf

orm

ulie

r hie

r op d

e o

mm

ezi

jde !!

Wil

je e

en v

riend n

aar

de s

couts

bre

ngen?

Er

is e

en in

schrijv

ingsf

orm

ulie

r hie

r op d

e o

mm

ezi

jde !!

Vul j

e g

raag d

ingen in

?E

r is

een in

schrijv

ingsf

orm

ulie

r hie

r op d

e o

mm

ezi

jde !!

De inhoudstafel

? P2Welkom lezertjes, de redactie

? P4-5Welkom Leden, de groepsleiding

? P6-7Visietekst 2009 - 2010 Anders getikt

? P8-10Leidingsvoorstelling

? P11Knip en plak plezier!

? P13De rest van de leiding ...

? P14Het uniform

? P15Welkom mijne medemens, het OC

? P16inschrijvingsdetails

? P17OVERGANGSWEEKEND

? P17-18-19adressenlijst

? P20De kalender

3

Page 3: Inforidderke 2009-2010

Speciaal voor die ervaren scouts en gidsen is er dit jaar een extraatje: het Ridderke is vanaf nu ook voor oudleiding en -leden verkrijgbaar! Voor amper 10 euro worden zij op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen in onze groep. Zij kunnen ook elke drie maand smullen van de '90 jaar Ridders van de Fiertel'-rubriek! Uitkijken naar die verhalen, foto's en avonturen uit de oude patrouillekoffer dus! Ken je mensen die interesse zouden hebben? Stuur ze door naar jullie Groepies!

En verder? Castor en Mustang hebben hun eerste jaar als Groepsleiding achter de rug en het tweede jaar waait ons tegemoet. En tussen ons gezegd en gezwegen: we hebben er fà-meus veel goesting in! Wij willen graag blijven

YIHAAAAAAAAAAAAAAAA!

Een vreugdekreet, vol enthousiasme in uw gezicht geblazen door jullie Groepsleiding: de opener van een nieuw en bijzonder scoutsjaar: dit jaar - 2009 - bestaan we 90 jaar!

MOET DAT DAN NOG DUIDELIJK GEMAAKT WORDEN!? Absoluut niet, dat deden we met de ons kenmerkende energie en geestdrift. Ronse was de afgelopen zomer dik van ons: onze Ridders sierden het straatbeeld en lieten het hart van elke Ridder van de Fiertel, van 6 tot 666, sneller slaan. Alsof dat nog niet genoeg was haalden we alle plaatselijke pers en droegen de standbeelden in Ronse onze magnifieke dassen!

Terwijl Castor en Mustang dit schrijven moet de hel nog écht losbarsten: de tentoonstelling, Scouting voor dummies, de Grote 1 tegen Allen en ons festival zijn nog op enige dagen verwijderd. Maar we zijn er gerust op: de BBQ is aan een razende vaart uitverkocht! Ons programma is ijzersterk. Wij vrezen niet, wij versagen niet: 90 jaar Ridders van de Fiertel wordt één groot feest vol liefde en vreugde. Extatische uitspatting van jeugdig scoutisme en ervaren verkennerij en gidserij!

timmeren aan onze ijzersterke kwaliteit. Blijven putten uit de tradities en de blik blijvend voorwaarts richten! We willen dit het komende jaar doen op twee punten:

Ten eerste: een sterkere en betere vorming voor de Jin en leiding. Zodat we met z'n allen sterker staan! Met een Groepsleider die zware vakken krijgt over funderingen moet dit lukken!

Ten tweede: onze leden blijven onderdompelen in de erfenis van Baden Powell! Scouting is een jeugdbeweging. Maar anders dan de meeste jeugdbewegingen leggen wij ook de nadruk op bepaalde zaken. Technieken bijvoorbeeld: sjorren, kaart en kompas lezen, vuur maken, … Dat vergt oefening. De leiding heeft na heerlijke kampvuurdebatten beslist dat we allen samen meer werk moeten maken van deze mooie tradities. Vanaf dit jaar zullen jullie één vergadering op vier een vergadering krijgen waar technieken aan bod komen. Vreest niet, je zal het vel niet van je handen moeten sjorren. We gaan creatief - Anders Getikt!- om met technieken en leren ze spelenderwijs aan!

Om af te ronden: wij heten de nieuwe Ridderke-redactie en de nieuwe materiaalmeesters van harte welkom. Wij hopen, en weten!, dat de nieuwe leiding zich ten volle kan smijten en onze ploeg versterkt. En dat de 'anciens' bij de leiding, het OC, het secretariaat en de

matoosmeesters zich kunnen blijven herbronnen en vervellen.

Alvast stevig naar de Overgang (26 en 27 september!) en het 'Anders Getikte' jaar (zie verder!) uitkijkend,

Stevige linker,

Eigenzinnige Castor en Merkwaardige Mustang!

Voornaam: ……………………………Naam: …………………………………………

Geslacht: M / V *Geboortedatum: ……/……/…………………Tak: ……………………………………………

Vaste telefoon: ………/….……………………

straat + nr + bus: ……………………………

postcode + gemeente: ………………………

1e Gsm-nummer: ……... /..……..…………

2e Gsm-nummer: ……... /..…..…….………(moeder / vader / eigen vanaf jinleeftijd) ** S c h r a p p e n w a t n i e t p a s tE-mail (van 1 van de ouders, vanaf jin eigen

e-mail): ………..…………..…………………..

Indien de ouders gescheiden zijn, en ze beiden graag de briefwisseling ontvangen,gelieve dan ook het andere adres, gsm nummer en emailadres in te vullen:Adres ………………………………………Adres ………………………………………

Gsm-nummer: ……../…………….…………Email:…………………………………………

………

Voornaam: ……………………………Naam: …………………………………………

Geslacht: M / V *Geboortedatum: ……/……/…………………Tak: ……………………………………………

Vaste telefoon: ………/….……………………

straat + nr + bus: ……………………………

postcode + gemeente: ………………………

1e Gsm-nummer: ……... /..……..…………

2e Gsm-nummer: ……... /..…..…….………(moeder / vader / eigen vanaf jinleeftijd) ** S c h r a p p e n w a t n i e t p a s tE-mail (van 1 van de ouders, vanaf jin eigen

e-mail): ………..…………..…………………..

Indien de ouders gescheiden zijn, en ze beiden graag de briefwisseling ontvangen,gelieve dan ook het andere adres, gsm nummer en emailadres in te vullen:Adres ………………………………………Adres ………………………………………

Gsm-nummer: ……../…………….…………Email:…………………………………………

………

5

Page 4: Inforidderke 2009-2010

VisietekstIk zie, ik zie, fantasie!

1) Vanmiddag weer een leventjesspel gepland in ons vaste bos achter het lokaal. Joeri heeft gelukkig nog de gekleurde kaartjes van vorige keer teruggevonden. Elk van ons drieën gaat met één nest in een kamp zitten (een simpel roodwit lint doet wonderen) en weg zijn we. Onze welpen vinden dit leuk, waarom er dan meer moeite in steken? Hopelijk rekken we dit tot het vieruurtje. Kinderen zijn tegenwoordig zo snel verveeld.

2) Vanmiddag weer een leventjesspel gepland, maar dan op dat lege industrieterrein achter het zwembad. Joeri heeft een hoop rieten matten meegebracht, die we kriskras rechtzetten op het beton. ‘Welkom in de prairie, welpen! Met elk een emmer op jullie hoofd spelen we het grote watertekort-spel. De Nivea's tegen de Zwitsals, elkaar tikken mag enkel met stukjes zeep die uit je handen floepen. Pas wel op voor de grote gummizwabber-cowboy!’

Vond je de tien verschillen? Ze liggen niet in het spel zelf, maar in hoe dat is ingekleed. Zelfs het tikken, die allersimpelste vorm van spelen, kan je in een ander kleedje steken. Waarom? Omdat elke anders getikte welp er twee waard is: you'll see. Dat soort inkleding gaat dan ook om meer dan om oude wijn in nieuwe zakken. Het gaat om fantasie, verbeelding: die knop in je kop waarvan zelfs een wetenschapper als Einstein zei dat hij belangrijker was dan loutere kennis. "Kennis is beperkt. Verbeelding omvat de wereld."

Over beddenlakens en bezemstelenAlleen, hoe ziet die wereld er vandaag uit? Er is weinig fantasie voor nodig om te merken dat veel voor ons wordt klaargestoomd, klaargemaakt en klaargedacht. We worden overspoeld door beelden die het ons voorzeggen: opzichtige reclamebeelden, expliciete foto's, videobeelden die mensen volgen van begin tot eind. Voorgeprogrammeerde computers dirigeren hoe je woorden spelt of wat je als ontspanning doet: patience spelen of liever mijnenveld? Doe vooral niets anders met kaarten!

In onze gemediatiseerde maatschappij lijkt fantasie steeds minder nodig: alles wordt voor jou ingevuld. Ook buiten de media, trouwens. Wat is het succes achter bijvoorbeeld Ikea? Doe het zelf, maar wel volgens de plaatjes. Soms zou je willen dat je met de onderdelen voor een kast gewoon nog eens een bureau kon ontwerpen. Zoals in je kindertijd, toen je kampen bouwde met beddenlakens en bezemstelen. Vandaag spelen we fantasy games.

En daar ligt de paradox. Achter al die klaargestoomde i d e e ë n e n v o o r g e p r o g r a mm e e r d e computers zitten natuurlijk wel creatieve en fantastische breinen. Maar is het grenzeloze denken en het verzinnen van een eigen wereld dan alleen voor hen weggelegd? Wij zien het zo: mocht iedereen een beetje ‘getikter' leven, zou de wereld voor iedereen een stuk kleurrijker worden.

Fantasie...

Fantasie is het doodgewone nieuw zien, de simpele dingen eens anders doen. Of een appel eten en je smaakpapillen wijs maken dat het om een peer gaat. Stel je (het) voor! Fantasie is een gratis reis in je hoofd waarop alles kan en alles mag. Het grote voordeel ervan is dat je er geen speciale aanleg voor nodig hebt, noch lange studies. Het fantaseren zit in elk van ons. Het is gewoon een kwestie van tijd, oefening en goesting. Vooral goesting.Gebruiken we die kans nog elke week? De grote vijand van fantasie is routine: het gewone gewoon doen zoals altijd. Onze jaarlijkse groepsfuif, de totemisatie, onze ouderavond, het maandboekje, de ledenwerving: zoveel mogelijkheden blijven nog onbenut, als je er bij stilstaat. Terwijl, geef toe, het scouts- en gidsenleven er nog zoveel leuker, speelser en grappiger zou uitzien als iedereen fantast mocht zijn, zijn creativiteit de vrije loop kon laten gaan. De mooiste kapoenen, bijvoorbeeld, zijn die op impulstocht: wanneer rioolputten donkere drakenholen worden, en lantaarnpalen gesteven slangen met een groeischeut.Vandaar de keuze voor dit jaarthema. Omdat we onszelf willen uitdagen om een stapje verder te gaan en dit scouts- en gidsenjaar om te toveren

nochtans geen leeftijd. Alleen het strikje er rond verandert met de jaren. Het kan al zitten in een simpele vraag: wat wil je later worden? Zie je al de welp die bij zijn belofte antwoordt: ‘Anders getikt!'Laten we het komende jaar dus aanwenden om nieuwe brainstormtechnieken uit te proberen, onze takraden anders in te delen, de hudo frisser in te richten. Dat zal soms wat meer tijd en energie kosten, maar reken maar dat je jonggivers nog jaren zullen spreken van ‘dat kampterrein dat eruitzag als een festivalwei'. Inkleding maakt ook bij de leden extra fantasie los, engageert hen meer om zelf initiatief te nemen, om van scouting nog meer een ploegsport te maken. We voorspellen immers dat je versteld kan staan van wat zich in ‘de jeugd van tegenwoordig' nog allemaal aan verbeelding verbergt. 't Vraagt alleen wat extra prikkels, om de val van d e m a k k e l i j k e voorprogrammer ing te ontlopen. Tik je leden dit jaar anders aan!h

Kortom, fantasie en inkleding hebben geen grenzen en vele uitingvormen. Laat je verbeelding spreken en zet het jaarthema om in een fantastisch scouts- en gidsenjaar!

De verbondsleiding

tot een fantastisch fantasievolle tijd. En omdat verbeelding een middel is tot meer kwaliteit, leden en ouders extra kan motiveren en onze groepen nog meer uitstraling kan geven in elk hun omgeving. De input is goedkoop, de output pure winst. In tijden van crisis is dat geen misse investering.Luister naar je leden. Ze zijn de beste inspiratiebron voor je activiteiten. Geef hen de ruimte om hun fantasie te gebruiken, ook tijdens de rustige momentjes. Vraag een bende jonggivers eens hoe scouting eruit zou zien als zij de baas waren, laat jins een totaal absurd spel ineenknutselen, betrek je kabouters/welpen en vraag hen hoe zij hun ideale nest dromen. Verlaat de bewandelde paden en kijk verder! Hoe, vraag je?

... en inkleding

Wat fantasie met het hoofd doet, doet inkleding in praktijk: letterlijk alles in een nieuw kleedje passen. De groepsraad in badpak, de bloemetjesverkoop als een Jambers-reportage. Of het maandboekje totaal anders g e t i k t , p a k w e g i n spiegelschrift.Natuurlijk zijn we daar als scouts en gidsen al wel mee bezig. Maar laten we onze givers nog wel even veel genieten van inkleding als de k a p o e n e n ? O p e e n fantasievolle verpakking of een onverwacht kader staat

7

Page 5: Inforidderke 2009-2010

Welpen & kaboutersWelpen en kabouters zijn jongens en meisjes gescheiden van het 3e tot en met het 5e leerjaar (geboren in 1999, 2000 of 2001).De vergaderingen gaan, net als kapoenen, door op zondag van 9u30 tot 11u45 op Carrick.

Welpen

Gemakzuchtige Secretarisvogel

Begaafde Bergbever

kabouters

Onstuimige Arasari

Genietende Ibis

GiversGivers zijn jongens en meisjes van het 3e tot en met het 5e middelbaar (geboren in 1993, 1994 of 1995).De vergaderingen gaan door op zondag van 8u45 tot 11u45 op Emmaüs.

Gedienstige Cholo Zorgzame Olifant Betrouwbare Schroefhoorngeit

Jongverkenners & Jonggidsen Jongverkenners en jonggidsen zijn jongens en meisjes gescheiden van het 6e leerjaar tot en met het 2e middelbaar (geboren in 1996, 1997 of 1998).De vergaderingen gaan, net als de Givers, door op zondag van 8u45 tot 11u45 op Emmaüs.

Jong -verkenners

Eenzelvige Spiesbok

Gevolgde Saki

Speelse

Oerang oetang

-gidsen

Enthousiaste

Jassana

Nuchtere Bever

KapoenenKapoenen zijn jongens en meisjes van het 1e en 2e leerjaar(geboren in 2002-2003). De vergaderingen gaan door op zondag van 9u30 tot 11u45 op Carrick.

Eigenzinnige Castor Zorgzaam Hert Dromerig roodborstje

9

Page 6: Inforidderke 2009-2010

JINDe JIN, Jij en Ik een Noodzaak! zijn jongens en meisjes van het 6e middelbaar (geboren in 1992).De vergaderingen gaan door op momenten die afgesproken worden in samenspraak met de (bege)leiding.

< onbeschreven scout >

Merkwaardige Mustang

Berustende Arasari

Onrustige Wasbeer

Veel knip & plak plezier

Ja ja, de redactie, da zijn plezante gasten !!

Nu overgang een weekje verzet is waren we bang dat jullie je allemaal te pletter zullen vervelen ...

Daarom hebben we één grote puzzel gemaakt (6-18 jaar).

Diegene die hem daadwerkelijk maakt mag hem zeker niet vergeten mee te nemen naar de overgang! Alle goede scouten worden dan eens in de kijker gezet en maken kans om in één van de volgende Ridderkes te staan!

Welke mooiere cadeau kan een Ronsische scout anders wensen?!

11

Page 7: Inforidderke 2009-2010

Doorheen de woeste oceaan des levens vaart de leidingsboot jaar in jaar uit verder. Onderweg pikt hij nieuwe leiding op …

... Maar elk jaar vallen ook enkele trouwe vaargenoten af.Deze dobberen dan langzaam weg van de leidingsboot.

Dit jaar zwaaien we Sophie, Eddy, Stien, Joris, Laura en Arnaud uit…

Tot onze boten elkaar opnieuw kruisen!

Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend ...Daaag !

Matoooooooos

13

Page 8: Inforidderke 2009-2010

Het Uniform !! (??) Jaja!

Beste Ridders van de Fiertel, ouders en sympathisanten,

De onvergetelijke, formidastische feesten voor ons 90-jarig bestaan zijn nog niet helemaal verteerd, en we staan alweer klaar, vol enthousiasme om een nieuw scoutsjaar te beginnen.

We hebben immers grootse plannen voor het nieuwe lokaal op Carrick. Na jaren van overgangen en kaasavonden organiseren, sparen, denken en rekenen worden deze plannen steeds concreter. We hopen in de loop van het jaar de werken te starten.

Daarom danken wij de vele ouders en sympathisanten voor hun aanwezigheid en steun op de overgangen en kaasavonden van de vorige jaren. Dankzij uw financiële steun kunnen wij er geraken. We houden jullie zeker op de hoogte.

Omdat velen reeds diep in de geldbeugel hebben getast voor de heerlijke barbecue en de fantastische fuif tijdens de 90-jaar feesten, heeft het oudercomité besloten om eens een jaartje geen stoofv lees met frieten klaar te maken. Daarom biedt het oudercomité tijdens tijdens de overgang (zondag 27 september) deze maal 'hotdogs' aan, eventueel met zuurkool. Reservatie is niet nodig, wij zullen voldoende warme honden voorzien. Aperitief zal er ook zijn, dus geen reden om de overgang te missen.

Wat we zo nog allemaal hebben gedaan tijdens het voorbije jaar kan je zien op onze website: surf naar www.scoutsronse.be en klik op de knop van het oudercomité.

Vele groeten en tot op de overgang, wij rekenen op jullie massale aanwezigheid!

Het voltallige OC:

eens Ridder van de Fiertel, altijd Ridder van de Fiertel !

Ann

Ann-Marie

BertheGriet

GwennMarie-Anne

Jean-MarieNico

Peter

Basisuniform:

?Groepsdas (verplicht voor alle leden) ?Beige scoutshemd (verplicht voor alle leden uitgezonderd Kapoenen)?Scoutsbroek ?Groeps T-shirt?Groepspull?Voor de Welpen: welpenpetje

n a e cs cn ee sk se oT i r.. e. sna :D

takteken

groepslint

(Ridders van de fiertel)

jaarkenteken

das

Vla

amse

Lee

uw

internationaal s

coutsteken

Belgische driekleur

patro

uille

lintje (p

rovi

nci

esc

hild

Oost

-Vla

andere

n)

beloftekentekens Scouts

beloftekentekens wouters

Is je uniform in orde? Het OC heet u welkom.

Onze scoutsdas kunnen we op verschillende manieren knopen...We noemen het altijd ’onze das’, daarom leren we nu de dasknoop:

1) we maken met uiteinde B een boog rond A,2) we kruipen met B langs de hals omhoog,3) uiteinden B wringt zich door de boog die we daarnet gemaakt hebben,4) aanspannen !!

1 2 3 4

Volgende keer:de dubbele dasknoop en de vriendschapsknoop

15

Page 9: Inforidderke 2009-2010

LIDGELD

Een nieuw scoutsjaar betekent ook tijd om opnieuw in te schrijven. Het lidgeld bedraagt dit jaar 30 euro per lid. Hierop kunnen we echter geen kortingen geven voor broers en zussen. Van dit lidgeld wordt 24,90 euro doorgestort naar het nationaal verbond. Dit wordt gebruikt voor de verzekering, de pedagogische & administratieve ondersteuning en briefwisseling van het nationaal verbond. De overige 5,10 euro gebruiken wij voor interne werking, abonnement op het Ridderke, jaarkenteken, beloftekentekens, overgangskentekens en andere briefwisseling.

Om alles heel vlot te laten verlopen, vragen we u om:

1) Het lidgeld te betalen:a. Gepast CASH op de overgang zondag 27 september tussen 12h00 en 13h30b. Of per overschrijving op 737-0235187-05 met vermelding van je naam, tak en

geboortedatum

2) Het jaarkenteken in ontvangst te nemen op de overgang: a. Wie cash betaalt ontvangt onmiddellijk zijn jaarkenteken op de overgang. b. Wie per overschrijving betaalt, breng zijn bewijsje van betaling mee op de

overgang.

3) De contactgegevens na te kijken:a. Wie vorig jaar lid was, kan de gegevens even overlopen met Astrid op de

overgang zodat hier geen fouten in zitten.b. Nieuwe leden vragen we om onderstaand strookje in te vullen en af te geven

aan Astrid op de overgang

Wil aub IEDEREEN op de overgang zijn lidgeld betalen. Een uitzondering wordt gemaakt voor nieuwe leden. Zij mogen (indien gewenst) eerst 3 keer proberen vóór ze inschrijven. Als er zijn die zich door omstandigheden niet op de overgang kunnen inschrijven, vragen we om per overschrijving te betalen. De contactgegevens kunnen gemaild worden naar [email protected] ontvangst van het lidgeld wordt het jaarkenteken opgestuurd of via de leiding bezorgd.

UNIFORMTOEBEHOREN

Verder is het op zondag 27 september (als enige dag in het jaar) tussen 12h00 en 13h30 ook mogelijk om je uniform te verrijken. Volgende zaken zijn verkrijgbaar (gelieve gepast te betalen):

- groene scoutspull met kap scouts Ronse: € 20,00- beige scouts T-shirt scouts Ronse: € 8,00- rood-blauwe das scouts Ronse: € 7,00

Ook de paskoffer van Scouts en Gidsen Vlaanderen zal aanwezig zijn van 12h00 tot 13h30. Hier kan je een scoutshemd bestellen, je kentekens aanvullen, topjes bestellen, een scoutsagenda kopen… of gewoon een kijkje nemen.

< HET OVERGANGSWEEKEND >Wie? wat? waar? wanneer? waarom? hoeveel? hoe?

Moet er nog ketchup zijn? ...

Iedereen wordt bij deze uitgenodigd voor het weekend van 26 op 27 september. Dit is een Week later dan vorige jaren, pas op!

Alle leden worden zaterdag stipt om 14u00 onthaald op Carrick.Alle ouders mogen hun bollekies de volgende dag om 11u30 komen vergezellen.

Meenemen:?€3?zelfgemaakt lunchpakket?Slaapzak & matje?pyjama?zaklamp?goed humeur en uw verstand?Kawee ... of gewoonweg een verse T-shirt?Fiets, verplicht voor alle grote takken!!

Vergeten:?allerhande associale technologische snufjes!?verzamelkaarten van den Delhaize ...?... en nog veel meer prullen die enkel verloren kunnen graken / afgenomen kunnen worden

Programma:

zaterdag 14u - zondag 11u30: PURE FUNzondag 11u30: Leidingsvoorstelling

12u: Inschrijvenaankoop uniformappero, gevolgd door hotdogs (en in het beste geval met zuurkool)(en ketchup).dessertje, koffie, frisse pint, ...

Voorzitter

Peter De Worm Jablonecstraat 5 9600 Ronse 055 21 00 52

Secretaris/penningmeester

Gwen Dhondt Rode Broeckstraat 120 9600 Ronse 055 20 75 52

Griet Dewitte Rue Croix-ou-Pile 1 7912 Saint-Sauveur 069 68 63 03

Marie-Anne Vander Eecken Jablonecstraat 5 9600 Ronse 055 21 00 52

+ nieuw lid: Bethe Vandenhecke, moeder van Simon en Aaron: Mellinkstraat 8 9680 Maarkedal 0496 481453

Leden

Jean-Marie Roels Hersenplank 11 9600 Ronse 055 21 88 29

Anne-Marie Tonniau Hersenplank 11 9600 Ronse 055 21 88 29

Nico Carteus G. Royerslaan 112 9600 Ronse 055 23 92 34

Ann Verbeke Oudestraat 124 9600 Ronse 055 60 04 37

(nog) niet gepatenteerd logo

17

Page 10: Inforidderke 2009-2010

Kapoenen

Michaël Bevernage -Eigenzinnige Castor-

Beekstraat 36, 9600 Ronse.

0474/ 69 96 82 055/ 23 76 70

[email protected] Jeroen Liveyns -Zorgzaam Hert-

Wolvestraat 15, 9600 Ronse.

0476/ 68 94 06 055/ 21 44 13

Sebastien Geeraert

-Zweverig Roodborstje-

Broeke 227a,

9600 Ronse.

0498/ 27 17 97

Kabouters

Caroline Schlammes

- Onstuimige Arasari-

Rue Saint Anne 9, 7880

Flobecq.

0495/ 76 14 55

[email protected] Lynn Devos

-Genietende Ibis-

Rue des Monts 14,

7912 St-Sauveur.

0479/ 22 05 49

Welpen

Gregorio De Groote -Gemakzuchtige

Secretarisvogel-

Muziekbosstraat 17, 9600 Ronse.

0496/ 33 18 21 055/ 21 86 77

[email protected] Maarten Dhondt

-Begaafde Bergbever-

Croix au Pile 1,

Saint-7912 Sauveur.

Jonggidsen

Wiske Renders -Nuchtere Bever-

Ommegangstraat , 9600 Ronse

0477/ 48 36 31

[email protected] Alice Bellinck -Enthousiaste Jasana-

Riekestraat 11, 9600 Ronse.

0494/ 19 29 28

Jongverkenners

Reinout Bevernage

-Eenzelvige Spiesbok-

Beekstraat 36,

9600 Ronse.

0497/ 56 07 17

[email protected] Jan Vos -Gevolgde Saki-

Elzeelsesteenweg 31, bus 201, 9600 Ronse.

0474/ 77 74 49

Jelle Rouckhout -Speelse Orang-

Oetang-

Klevestraat 9600 Ronse.

0474/ 82 07 09

Givers

Seppe Roels -Zorgzame Olifant-

Hersenplankstraat 11, 9600 Ronse.

0479/ 71 86 68 055/ 21 88 29

[email protected] Bart De Worm -Gedienstige Cholo-

Jablonecstraat 5, 9600 Ronse.

0494/ 40 23 42

Jens Dupont

-Betrouwbare Schroefhoorngeit-

Dammekesstraat 168,

9600 Ronse.

0494/ 19 01 39

Jin

Simon Demeulemeester

(3e man) -Merkwaardige

Mustang-

Mellinkstraat 8, 9681 Maarkedal.

0497/ 64 43 02

[email protected] Andreas Bellinck Riekestraat 11, 9600

Ronse. 0496/ 67 81 62

Sven Bellinck -Berustende Arasari-

Vierdemaartlaan 41, 9600 Ronse

0499/ 62 39 74

Aaron

Demeulemeester (4e man)

-Onrustige Wasbeer-

Mellinkstraat 8,

9681 Maarkedal

0477/ 72 62 69

Laura Everaert Ideeënbus

-Eigenzinnige Zwaluw-

Spillegem 20, 9600 Ronse.

0474/ 44 53 32

[email protected]

Hannah Bockstal Creatieve cel

-Aanstekelijke Saiga-

Overal en nergens …

0478/ 51 96 00

Reinout Bevernage Ideeëncel en lay-out

-Eenzelvige Spiesbok-

Beekstraat 36, 9600 Ronse.

0497/ 56 07 17

Astrid Bevernage Administration

Officer -Aanhankelijk

Schrijverken-

Lindestraat 39, 8581

Waarmaarde.

0473/ 37 38 18

Simon Demeulemeester Eindredactie

-Merkwaardige Mustang-

Mellinkstraat 8, 9681 Maarkedal.

0497/ 64 43 02

’t Ridderke

Bart De Worm -Gedienstige Cholo-

Jablonecstraat 5, 9600 Ronse.

0494/ 40 23 42

[email protected]

Andreas Bellinck Riekestraat 11,

9600 Ronse.

0496/ 67 81 62

Kries Everaert -Onbezorgde Steppelemming-

Spillegem 20, 9600 Ronse

Hans Everaert

-Intelligente Snip-

Spillegem 20, 9600

Ronse

0476/ 51 44 69

Pieter Vos

Edward Bevernage -Tamme panda-

Beekstraat 36, 9600 Ronse

0473/ 44 34 68

De matoooos

Michaël Bevernage -Eigenzinnige Castor-

Beekstraat 36, 9600 Ronse.

0474/ 69 96 82 055/ 23 76 70

[email protected] Simon

Demeulemeester -Merkwaardige Mustang-

Mellinkstraat 8, 9681

Maarkedal.

0497/ 64 43 02

Groepies

Secretariaat

Astrid Bevernage-Aanhankelijk schrijverken-

Lindestraat 39,8581 Waarmaarde

0473/ 37 38 18 [email protected]

19