Infokrant februari 2015

Click here to load reader

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Nazareth zoekt betrokken inwoners die mee ten strijde trekken tegen zwerfvuil. En we leggen uit hoe u inschrijft voor ons vakantieaanbod.

Transcript of Infokrant februari 2015

 • 1Hebt u interesse om meter of peter te worden, maar twijfelt u nog? Kom dan vrijblijvend naar een informatieve startvergadering. U ontmoet er de andere deelnemers en krijgt er tips voor een gezamenlijke aanpak.

  1/3 van hEt VOEDsel wordt verspild

  1/3 van hEt VOEDsel wordt verspild

  1/3 van hEt VOEDsel wordt verspild

  1/3 van hEt VOEDsel wordt verspild

  Startvergadering op woensdag 25 februari 2015 om 20u in cafetaria cc De Zwaan. Info: Conny Reyns, duurzaamheidsambtenaar, T 09 382 82 75, [email protected]

  Startvergadering

  11.11.11 dankt nazareth

  Vrijwilligers en personeel van de gemeente hielden in november 2014 verschillende acties voor 11.11.11. Bedankt voor uw deelname aan het spaghettifestijn, uw interesse voor de chocolade en de fluostiften, uw overschrijving op het rekeningnummer van 11.11.11.

  In het totaal bracht de campagne in Nazareth 4.290 euro op.

  Verkoopactiesaandewarenhuizenenbijhetpersoneelinhetgemeentehuis:1.363euro

  Giftenviaoverschrijving:25giften,intotaal1.427euro.

  Spaghettifestijnvandejeugdraad:1.500euro.

  Opmerkelijk is dat het spaghettifestijn 600 euro meer opbracht dan het jaar voordien. In 2013 was de opbrengst 890 euro, de jeugdraad vulde dit bedrag toen aan tot een schenking van 1.000 euro.

  26e

  jaar

  gang

  nr.

  2 / M

  aand

  elijk

  se u

  itgav

  e va

  n de

  gem

  eent

  e N

  azar

  eth

  /Afg

  iftek

  anto

  or G

  ent X

  feb

  ru

  ar

  i 201

  5

  trek mee ten strijde tegen zwerfvuiliNSCHriJVeN VOOr VaKaNTieaaNbOD > 2

  NieuWe SPeeLTOeSTeLLeN iN eKe > 4

  VerbrOeDeriNGSfeeSTeN iN eiCKeN-bruCHe > 5

  Meters en peters gezocht om de strijd tegen het zwerfvuil aan te gaanOndanks de vele opruimacties door de gemeentelijke groendienst, sociale tewerkstelling en talrijke vrijwilligers, zien we toch nog veel afval op straten en in grachten. Het is soms dweilen met de kraan open.

  Vanaf nu willen we naast de opruimacties nog meer de nadruk op sensibilisering leggen. Als meer mensen hun verantwoordelijkheid nemen, zal het effect van de opruimacties langer zichtbaar blijven.

  Daarom zoeken we meters en peters die willen waken over de netheid van hun buurt. Wil u regelmatig zwerfvuil opruimen en bovendien ernstige gevallen van sluikstorten aan ons melden? Dan kan u zich kandidaat stellen! Wij zorgen voor het geschikte materiaal en organiseren af en toe een bijeenkomst zodat u de andere meters en peters leert kennen.

  Lijkt onze nieuwe aanpak u wel iets? Laat het weten als u graag meewerkt. Geef aan in welke straat u wil instaan voor het opruimen en inventariseren van zwerfvuil. We leveren het gepaste materiaal bij u thuis of maken een afspraak in het gemeentehuis. Bel 09 382 82 75 of mail naar [email protected]

  neemt u de handschoen op? U krijgt van ons aangepaste afvalzakken, handschoenen, een fluovest en een afvalgrijper ter beschikking. Het ingezamelde zwerfvuil geeft u gewoon mee met de ophaalrondes van het restafval. U doet dit wel in de speciale zwerfvuilzakken en u deelt dit vooraf mee aan de milieudienst. Zo kunnen wij bijhouden hoeveel zwerfvuilzakken maandelijks verzameld worden.

  economische schade Landbouwers ondervinden regelmatig hinder van zwerfvuil op hun percelen, soms met economische schade aan machines en dieren.

  Daarom starten we met een nieuw project. Onze peters en meters (waaronder ook landbouwers) inventariseren in het bijzonder het zwerfvuil op de perceelsranden van akkers en weilanden. Tegelijk vragen wij de landbouwers elke vorm van schade of hinder door zwerfvuil, stelselmatig en nauwkeurig te melden.

  Zo brengen we de schade in kaart om daarover te rapporteren aan OVAM.

 • 2 Gemeentelijk nieuws

  als u inschrijft voor een gemeentelijke activiteit (bijvoorbeeld de swapactiviteiten, de speelpleinwerking en de kampen), dan gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden hieronder. als u niet akkoord gaat, schrijft u dus beter niet in.

  1. U gaat akkoord met het reglement kampen, cursussen en eendagsactiviteiten zoals goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 15 december 2014. Dit reglement kan u online bekijken op www.nazareth.be/reglementen of opvragen bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis.

  2. U gaat akkoord met de annulatieregeling zoals opgenomen in dit reglement. Als u annuleert zonder geldige reden, krijgt u slechts de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Als u annuleert met een geldige reden (bv. ziekte, sterfgeval in de familie of wijziging in de werksituatie) hebt u recht op een grotere terugbetaling. Een administratiekost van 1 euro per activiteitsdag wordt wel ingehouden.

  3. U gaat akkoord met het feit dat wij tijdens gemeentelijke activiteiten soms fotos nemen en deze fotos ook gebruiken in eigen publicaties, zowel digitaal als gedrukt. Hebt u toch bezwaar tegen het publiceren van fotos van uzelf en/of uw kind, gelieve dit schriftelijk of per e-mail te melden bij de communicatieambtenaar, Dorp 1, 9810 Nazareth, [email protected]

  Wanneer u inSchrijft, gaat u akkoord ...

  vakantieopvang in de Bko

  iNSCHriJViNGSfOrmuLiereNVoor de vakantiedagen in de BKO moet u vooraf inschrijven. Net als de voorbije jaren gaat dit via gedrukte formulieren, want de weg naar de digitale inschrijvingen hebben we nog niet volledig afgelegd.

  Vul voor elke schoolvakantie het passende inschrijvingsformulier in: u kan dit afhalen in de BKO of downloaden van de website www.bkonazareth.be.

  U kiest zelf voor welke BKO-locatie u inschrijft (Ter Biesten of Ter Meeren). Wil u de opvang in BKO Ter Meeren combineren met een halve dag speelpleinwerking (enkel vanaf 4e leerjaar, in de zomervakantie)? Duid dit aan op het formulier.

  iNSCHriJViNGiNGSPeriODeVoor elke schoolvakantie is er een inschrijvings-periode. Wie inschrijft binnen die periode, is zeker van een opvangplaats. Wie later inschrijft, vult enkel de eventueel vrijgekomen plaatsen in. Dit zijn de inschrijvingsperiodes: Krokusvakantie: tot 30 januari 2015 Paasvakantie: van 9 maart tot 20 maart 2015 Zomervakantie: van 8 juni tot 19 juni 2015 Herfstvakantie: van 5 oktober tot 16 oktober 2015

  NieuW biJ De bKO?Wie nog niet eerder gebruikmaakte van de BKO, moet eerst een kennismakingsgesprek aanvragen, graag minstens twee weken voor de inschrijvingsperiode.

  ContactBKO-cordinator Sonia Dhondt, Deinzestraat 34 a,T 09 385 87 09, T 0479 95 23 19, [email protected]

  >> WeetjeS

  Om bij de inschrijvingen voor het vakantieaanbod niet voor verrassingen te staan, leest u eerst deze aandachtspunten.

  u kan met uw gezinsaccount alleen uw eigen kinderen inschrijven.

  De online-inschrijvingen worden in realtime in het systeem verwerkt. Vanaf het moment dat u een een activiteit aanduidt, wordt er voor u een plaats gereserveerd. als u vervolgens binnen de 30 minuten betaalt, dan heeft u de inschrijving. Maar als de 30 minuten verlopen zijn, bent u uw plaats voor die activiteit kwijt en moet u opnieuw beginnen.

  Uw inschrijving is pas definitief na betaling. U betaalt meteen online met een debet- of kredietkaart. Houd uw kaartlezer of digipas bij de hand, want bij de meeste banken is dit vereist om de veiligheid van de transactie te waarborgen. De kortingen voor een tweede en volgende kind worden automatisch berekend.

  Voor alle activiteiten leggen we een wachtlijst aan van zodra alle plaatsen volzet zijn. Wanneer u een kind op de wachtlijst inschrijft, bent u niet zeker van een plaats. Wij zullen met u contact opnemen van zodra iemand anders een plaats annuleert. Voor een inschrijving op de wachtlijst hoeft u niet te betalen en zijn er geen annuleringskosten.

  De inschrijvingen aan het vrijetijdsloket - voor gezinnen zonder internettoegang - starten een uur later dan de online-inschrijvingen. aan het loket schrijven we in via hetzelfde systeem en gelden dus dezelfde regels als hierboven. U betaalt aan het loket contant of via bancontact.

  Inschrijven kan voortaan niet meer telefonisch of per e-mail, omdat de onmiddellijke betaling een voorwaarde is om in te schrijven.

  hoe Schrijft u in voor onS vakantieaanBod?

  voor een vlotte inschrijving bereidt u zich goed voor. zet deze stappen vr 7 februari 2015.

  1. vakantiekrantIn de Vakantiekrant staat een volledig overzicht van het gemeentelijk vakantieaanbod. Hebt u hem gemist? Vraag een exemplaar in het gemeentehuis of bekijk hem op onze website: www.nazareth.be/vakantiekrant.

  Pluis deze Vakantiekrant uit, bekijk uw persoonlijke planning voor elke schoolvakantie en kruis in de overzichtstabel aan voor welke activiteiten u elk kind wil inschrijven. Hou de leeftijdsgrenzen per activiteit goed in de gaten.

  Noteer ook - indien mogelijk - een tweede en derde keuze per kind en per schoolvakantie.

  2. WeetjesLees vooraf de weetjes hiernaast, want die bevatten belangrijke informatie over de inschrijving en betaling.

  3. WebsiteVanaf 1 februari 2015 staat het inschrijvingssysteem klaar op onze website. U hebt dan enkele dagen de tijd om het systeem te verkennen en alvast een account aan te maken.

  Surf naar www.nazareth.be/vakantiekrant en klik op Online inschrijven. Maak een gezinsaccount aan vanaf 1 februari 2015. Bekijk eventueel de handleiding op de website, zodat u perfect voorbereid bent om op de startdag in te schrijven.

  4. klaar voor de startAls u deze stappen gezet hebt vr 7 februari 2014, bent u er helemaal klaar voor. We wensen u een vlotte inschrijving toe.

  Hulp nodig? Bel met uw vragen naar het vrijetijdsloket, T 09 382 82 63.

  Wij zijn bereikbaar tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag 7 februari 2015 van 8u tot 11u.

  Of stuur ons een e-mail: [email protected]

  excluSieve kaMpen voor jongeren vanaf 12 jaarDe jeugdkampen Expedition, De Bedenkers en Moviemakers zijn exclusief voor jongeren die geboren zijn in het jaar 2002, 2001 of 2000.

  01-03/07 - expeditionEen kamp voor survivors. Drie dagen lang leven en spelen we onder de blote hemel. We leren buiten overleven, vuur maken en houden een grote vlottenrace.

  06-10/07 - de BedenkersEen kamp voor ondernemers. We ontwikkelen samen een eigen product. Ontwerp iets origineels, schrijf een businessplan en maak massas reclame.

  17-21/08 - MoviemakersIs het je droom om een film te maken? We schrijven een scenario, ontwerpen de kostuums, studeren teksten in. Op het einde van de week wordt alles gefilmd door een echte filmproducent.

  LIEN RENAUX

 • 3GEMEENTELIJK NIEUWS

  2015 wordt het jaar van de online-inschrijvingenDit jaar hoeft u niet in de rij te staan om een plaatsje te reserveren op een van de vele kampen die de gemeente voor u organiseert. We hebben de firma Ticketgang ingeschakeld om alle inschrijvingen voor kampen, swapactiviteiten en dagspeelpleinwerking online te organiseren. Heel wat gemeenten gingen ons hierin voor. Ticketgang zet zijn ervaring ten volle voor ons in en staat garant voor een vlotte onlinetool.

  de voordelen van het digitaal systeemInschrijven via de website heeft talrijke voordelen, niet alleen voor onze administratie, maar vooral voor uzelf!

  Geen lange wachtrijen aan het loket.

  Meteen bij de inschrijving weet u of uw kind daadwerkelijk is ingeschreven. U hoeft dus niet te wachten op een administratieve verwerking, want de inschrijvingen worden digitaal in real-time verwerkt.

  U betaalt onmiddellijk bij inschrijving en krijgt dus achteraf geen facturen meer.

  Na betaling is uw inschrijving definitief. U krijgt een inschrijvingsbewijs in uw mailbox.

  Uw gezinsaccount is altijd up-to-date, waardoor u steeds een overzicht van uw inschrijvingen hebt.

  Na afloop van de activiteit kan u in uw gezinsaccount een attest terugvinden, waarmee u mogelijke kortingen bij uw mutualiteit kan aanvragen.

  Uw fiscaal attest wordt automatisch naar uw e-mailadres gemaild. U kan het bovendien altijd terugvinden in uw gezinsaccount.

  hebt u geen toegang tot internet?Hebt u geen toegang tot het internet, dan hopen we dat u een beroep kan doen op mensen uit uw omgeving: buren, vrienden, familie ... Lukt dit niet, dan kan u aan het vrijetijdsloket van het gemeentehuis komen inschrijven. De inschrijvingen starten daar wel een uur later. Let op: in tegenstelling tot vorig jaar kan u niet in de sporthal terecht.

  reCHTzeTTiNG VaKaNTieKraNT

  !de inschrijvingen starten op zaterdag 7 februari 2015Er zijn twee startdagen voor de inschrijving voor vakantiekampen, swapactiviteiten en dagspeelplein.

  Kinderen van wie het gezin of het pleeggezin in Nazareth gedomicilieerd is en kinderen die in Nazareth naar school gaan, mogen inschrijven vanaf zaterdag 7 februari 2015. vanaf 8u30 kan u online inschrijven. U ziet voortdurend

  in real-time voor welke kampen of activiteiten er nog plaatsen vrij zijn.

  van 9u30 tot 11u kan u aan het vrijetijdsloket in het gemeentehuis komen inschrijven. Deze optie is vooral bedoeld voor wie zelf geen internettoegang heeft en hiervoor ook niet bij vrienden of familie terechtkan.

  Woont u niet in Nazareth of hebt u geen kinderen die in Nazareth naar school gaan, dan kan u inschrijven vanaf woensdag 11 februari 2015 om 8u30. Dit kan online of aan het vrijetijdsloket.

  zeker van opvang in de vakantie?In 2015 voorzien we in lle vakantieweken kinderopvang of een activiteit. De enige uitzondering hierop is de tweede week van de kerstvakantie.

  Op basis van de vraag naar vakantieopvang in 2013 en 2014 zou het aanbod dit jaar meer dan voldoende moeten zijn. We hielden bovendien rekening met de te verwachten vraag en de hieraan gekoppelde leeftijd van de kinderen in 2015, per schoolvakantie.

  In het totaal voorziet het gemeentebestuur 755 plaatsen in vakantiekampen, 350 dagplaatsen op het speelplein en 410 kansen om een swapactiviteit mee te maken. Daarnaast heeft de BKO (buitenschoolse kinderopvang) een opvangcapaciteit van maximaal 196 kinderen per dag.

  Natuurlijk kunnen we nooit perfect inschatten hoeveel kinderen aan welk kamp zullen willen deelnemen. We rekenen daarom op uw begrip als uw eerste keuze niet mogelijk blijkt. Bekijk ook eens de alternatieven voor het gewenste vakantiekamp, zoals een ander kamp, het speelplein of de BKO. Voor de BKO is er overigens een andere inschrijvingsprocedure: zie linkerpagina.

  Samen met de infokrant van januari 2015 kreeg u de vakantiekrant. hierin staat het grote gemeentelijke vakantieaanbod van 2015. voor bijna alles wat in deze vakantiekrant staat, moet u vooraf inschrijven: de buitenschoolse kinderopvang (Bko), de kampen, de swapactiviteiten en de dagspeelpleinwerking. alleen voor de gewone speelpleinwerking is dit niet nodig.

  vakantie is tof in nazareth

  miNimumLeefTiJD VOOr VaKaNTieKamPeN Kinderen die op de eerste dag van een vakantiekamp de leeftijd van 3 jaar bereikt hebben en bovendien zindelijk zijn, mogen deelnemen aan het kamp.

  In de Vakantiekrant is dit niet zo duidelijk aangegeven. Kampen voor Minis zijn dus voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2012 (op voorwaarde dat ze 3 jaar zijn), 2011, 2010 of 2009.

  miNimumLeefTiJD VOOr SPeeLPLeiNWerKiNGKinderen die geboren zijn in 2009 mogen al deelnemen aan de speelpleinwerking. In de Vakantiekrant is dit anders vermeld.

  De speelpleinwerking is dus voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2009 tot en met 2003.

  TILLIE BAUWENS

 • 4 Gemeentelijk nieuws

  nuMMer apotheek van Wacht

  Sinds 5 januari 2015 is het centraal oproepnummer van de apotheek van wacht 0903 99 000 in heel Belgi. Dit nummer geldt nu voor alle apotheken, zowel Geowacht als andere.

  Het nummer 0903 99 000 is dag en nacht bereikbaar en kost 1,50 euro per minuut..

  Overdag (van 9u tot 22u) is de informatie gratis beschikbaar op de website www.apotheek.be n via de nieuwe apps voor iPhone en Androd.

  s Nachts (van 22u tot 9u) moet u bellen naar het nummer 0903 99 000 om de informatie over de meest nabije apotheek van wacht te krijgen.

  nieuWe Speel-toeStellen in eke

  De speelzone aan de de Lichterveldestraat kreeg in december 2014 drie nieuwe speeltoestellen. Terwijl de eerste toestellen zich vooral op jonge kinderen richten, bieden de nieuwe toestellen veel speelplezier voor de iets oudere kinderen. Schommelen, klimmen, klauteren, glijden en duikelen ... uw kroost zal het zeker graag uitproberen.

  De groenaanleg van het speelterrein heeft overigens een onderscheiding gekregen van de VVOG (vereniging voor openbaar groen). In de wedstrijd Groene Gemeente werd Nazareth laureaat in de categorie speelgroen. Het ontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen de groendienst van de gemeente en een tuinaannemer. Voor de speelheuvels was een rups de inspiratiebron. De ondiepe gracht versterkt de beleving van de heuvel en de helling en doet ook dienst als wadi: voor opvang en infiltratie van regenwater.

  We rekenen erop dat iedereen goed zorg draagt voor de speeltoestellen en de beplanting. Wij wensen alle kinderen veel speelplezier.

  nazareth naM cultureel afScheid van 2014 en ging genSpireerd het jaar 2015 inprovinciegouverneur op bezoek De gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers en de deputatie brachten op dinsdag 16 december 2014 een werkbezoek aan Nazareth. Zij vergaderden met het College van burgemeester en schepenen over deze tien punten:

  1. Nazareth is solidair in het afschakelplan2. Cameratoezicht in PZ Schelde-Leie3. Bovenlokale turninfrastructuur en het

  jeugdontmoetingscentrum4. Aanplakking stedenbouwkundige vergunningen5. Standpuntbevestiging ontsluiting bedrijvenzone Legen

  Heirweg, Gavere6. Regioscreening7. Toekomstige samenwerking provincie/gemeente8. Bemiddelingsvragen: verkeerscirculatie bedrijvenzone

  De Prijkels, timing rotonde Makro en ontsluiting Hospicebossen

  9. Oost-Vlaanderen klimaatneutraal10. Geluidshinder E17-N60

  Na afloop woonden de gouverneur en de deputatie het prachtige kerstconcert van Kunst in Nazareth bij samen met honderden andere cultuurliefhebbers.

  geen Brol aan de glaSBolZoals u weet mag u geen glas of ander afval naast de glasbol achterlaten. Wanneer de container vol is, neemt u het glas terug mee of gooit u het in een andere glascontainer.

  Sorteer het glas volgens kleur in de verschillende openingen van de glascontainer. Wij danken u voor uw medewerking.

  Wist u dit al?Gebruik de glasbol enkel overdag tussen 7u en 22u en niet op zon- en feestdagen. Zo respecteert u de rust van de omwonenden.

  Meerjarenplan onder de loepDe gemeenteraad keurde op 15 december 2015 het aangepaste meerjarenplan 2014-2019 goed. Wat is nieuw?

  De nieuwbouw en de aankoop van de smartboards voor de gemeenteschool in Eke zijn met minstens een jaar vertraagd, doordat de subsidies van de Vlaamse overheid pas recent zijn goedgekeurd. Nu moet de aanbesteding eerst goedgekeurd worden voor we kunnen beginnen.

  Om een pesticidenvrij groenbeheer mogelijk te maken, is de aankoop van een veegwagen en een werktuigdrager met onkruidschoffel vervroegd.

  Op het vlak van inspraak is beslist om tweemaal per legislatuur een schriftelijke bevraging te organiseren bij een steekproef van de bevolking. De eerste enqute wordt gelanceerd in maart 2015.

  Voor de politiezone Schelde-leie is een groter investeringsbudget voorzien, voor de bewakingscameras die op publiek domein genstalleerd zullen worden.

  Sneller dan eerst gepland komen er infoborden bij de land- en tuinbouwbedrijven, verlichting op de Finse piste en een oplaadpunt voor elektrische voertuigen.

  afWijking op de WekelijkSe ruStdagHet gemeentebestuur staat aan alle handelaars en ambachtslieden van Nazareth volgende afwijkingen op de wekelijkse rustdag toe.

  Zondag 8 februari 2015 t/m zaterdag 14 februari 2015 Zaterdag 4 april 2015 tot vrijdag 10 april 2015 Dinsdag 28 april 2015 t/m maandag 4 mei 2015 Dinsdag 5 mei 2015 t/m maandag 11 mei 2015 Maandag 1 juni 2015 t/m 7 juni 2015 (braderie) Zondag 28 juni 2015 t/m zaterdag 4 juli 2015 (zomersolden) Zondag 5 juli 2015 t/m zaterdag 11 juli 2015 (zomersolden) Maandag 24 augustus 2015 t/m zondag 30 augustus 2015 Zaterdag 3 oktober 2015 t/m vrijdag 9 oktober 2015

  (nationale koopzondag) Zaterdag 24 oktober 2015 t/m vrijdag 30 oktober 2015 Zaterdag 31 oktober 2015 t/m vrijdag 6 november 2015 Zondag 29 november 2015 t/m zaterdag 5 december 2015 Maandag 7 december 2015 t/m zondag 13 december 2015 Zondag 20 december 2015 t/m zaterdag 26 december 2015 Zondag 27 december 2015 t/m zaterdag 2 januari 2016

  ELS VERBEKE

  kga-inzaMelingResten van verf, TL-lampen, batterijen, frituurvet of -olie: dit klein gevaarlijk afval geeft u af aan de KGA-ophaalwagen. Het bevat immers chemische stoffen. Als u dit soort afval gewoon in de restafvalzak steekt, is er een groot risico voor de vuilnismannen en bovendien wordt het afval niet op een correcte manier verwerkt.

  De data en locaties van de KGA-inzameling vindt u in de ophaalkalender van IVM en op ivmmilieubeheer.be.

  ELLEN DE KEyZER

 • 5activiteitenkalender

  voor iedereen

  De sportraad laat u weer genieten van een verbluffende sportshow waarin Nazarethse sportievelingen gelauwerd worden voor hun sportprestaties van het afgelopen jaar. Het sportgala wordt gemodereerd door Tom Boudeweel en opgeluisterd met demonstraties. De voorstelling wordt afgesloten met een hapje en drankje.

  Vrijdag 6 februari 2015, 20u, cc NovaDe toegang is gratis, maar we vragen wel vooraf uw zitplaats te reserveren via [email protected] of T 09 382 82 61

  SolidariteitsavondSportgala

  feBruari 2015

  in nazareth

  voor de jeugd

  De Kruk bestaat in 2015 tien jaar. Naar aanleiding van dit feestjaar nodigt de vzw iedereen uit voor een solidariteitsavond. De Kruk is het Nazarethse ankerpunt voor de voedselbank en werkt nauw samen met OCMW Nazareth.

  Programma van 19u30 tot 21u30: Welkomstwoord door Danny Claeys, burgemeester 10 jaar De Kruk door Annemie De Gussem, voorzitter vzw De Kruk Aan de slag met voedselverlies in de strijd tegen armoede, een

  maatschappelijke uitdaging door Etienne Rubens, vzw Komosie Muzikale afsluiter met de voorstelling Armoede op den buiten door

  Mong Rosseel en De Illustratie

  Nadien kan u gezellig napraten bij een hapje en een drankje. Er wordt geen bijdrage gevraagd, maar het wordt gewaardeerd als u een attentie in natura meebrengt ten voordele van De Kruk. Enkele voorbeelden: lang houdbare voeding zoals conserven, melk, boter, koffie of verzorgings- en onderhoudsproducten zoals wasmiddel, deodorant, tandpasta

  Donderdag 12 februari 2015, 19u30, cc De Zwaan, org. vzw De KrukInschrijving: T09 382 81 19, [email protected]

  KLJ Nazareth organiseert voor het eerst: Cupidos carnavalbal. Alle kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar zijn welkom voor een hele namiddag feestplezier. Hapjes en drankjes zijn in de prijs inbegrepen. Vergeet niet uw beste carnavalsoutfit aan te trekken.

  Zondag 15 februari 2015, 14u-17u, jeugdhuis Jena, Drapstraat 16 3, org. KLJ Nazareth, www.kljnazareth.be, T 0479 84 82 06

  cupidos carnavalbal

  Bij atelier art-i-choque kan u een cursus volgen over verschillende kunsttechnieken. U werkt rond onze kleurrijke samenleving.

  17 januari tot 18 april 2015, atelier art-i-choque, Guillaume Delmeirelaan 4, 80, info: [email protected]

  appartemensen...

  De burensportdienst organiseert een workshop voor sportclubs, waarin u kennismaakt met de basisprincipes voor een gemotiveerde ploeg vrijwilligers. De Olympische Spelen in Londen werden gedragen door maar liefst 70.000 vrijwilligers. Koen Vermeulen laat zien hoe u ook in uw lokale sportclub vrijwilligers kan aantrekken en enthousiasmeren. Dinsdag 3 februari 2015, 19u30-22u30, cc De zwaan, 5 inschrijven: [email protected], T 09 382 82 62

  verbroedering eicken-Bruche De verbroederingsfeesten vinden dit jaar plaats in Eicken-Bruche in Duitsland. Alle inwoners van onze gemeente zijn van harte uitgenodigd voor de festiviteiten van 17 tot 19 juli 2015. Het voorlopige programma is als volgt: op vrijdagavond een Europese avond Eicken sucht den Superstar, op zaterdag een historische wandeling, een middagmaal en een

  dansavond met de Dollies. Op zondag kan u een viering bijwonen en het weekend besluiten met een feestelijke optocht.

  Wil u er graag bij zijn? Schrijf dan in tegen 25 februari 2015, zodat wij het bestuur van Eicken-Bruche kunnen inlichten over het aantal te verwachten gasten uit Belgi.

  Net als in 2013 overweegt burgemeester Danny Claeys per fiets naar Duitsland te rijden, al dan niet in groep en al dan niet de volledige afstand. De hele etappe kan gefietst worden ten voordele van een goed doel. Wie is bereid de tocht naar Eicken-Bruche te sponsoren? Uw bijdrage gaat integraal naar het goede doel, dat later nog bepaald wordt.Of wil u eventueel een gedeelte meefietsen? Laat het ons tijdig weten!

  Schrijfinvooractiviteiten,overnachting,fietstochtofsponsoring,liefstvoor 25 februari 2015: T 09 382 82 62, [email protected]

  De vlieg van UiT wijst u de weg naar activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.

  De Sport-na-School-pas is op het lijf geschreven van sportieve jongeren uit het secundair onderwijs. Met deze pas kiest u zelf welke sport u waar en wanneer beoefent.

  In veel gevallen is vooraf inschrijven niet nodig. U kijkt op het uurrooster wat er die dag te doen is en gaat erop af. Er is een indrukwekkend aanbod in de regio, zoals hip-hop, badminton, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, squash enzovoort. Kies een locatie in de buurt van uw school of dichtbij huis. De meeste activiteiten vinden plaats na de schooluren, zodat u niet veel tijd verliest. In Nazareth kan u vrij squashen van 16u tot 17u30, weliswaar na reservatie.

  Voor n semester betaalt u 30, voor twee semesters betaalt u slechts 45. Dat is maar 2,50 of 2 per week! De eerste periode loopt van 6 oktober 2014 tot 30 januari 2015. De tweede periode loopt van 2 februari tot 15 mei 2015. Schrijf in via uw eigen school of op de website van Sport Na School.

  Inschrijven en het uurrooster bekijken: www.sportnaschool.be

  Sport na school voor een spotprijsje

  Grrroaaaaaar! Oehoe! Piep piep piep! Radio Oorwoud, het knotsgekke radioprogramma, komt naar Nazareth. Met echte muzikanten en een vrolijk zingende beestenboel! Pingunmannen die ongeduldig op hun vrouwtjes wachten, feestende bonobos, rappende nijlpaarden, kwetterende kraanvogels en vooral veel knallende beats uit de jungle en het Bozebomenbos. Een swingend theaterconcert met Hannelore Bedert, Nele Van den Broeck, Bart Van Lierde en Thomas Vanelslander.

  Zaterdag 21 februari 2015, 18u, cc Nova 7, org. vzw Popallure, tickets: www.popalllure.be

  kindervoorstelling met radio oorwoud

  +12

  +12

  kindercarnaval met binnenspeeltuinAlle kinderen zijn welkom in de KWB-binnenspeeltuin in cc De Zwaan, met springkasteel, ballenbad, kegelspel, pedalenroller, reuze vier op een rij ... Kom er verkleed naartoe!

  Dinsdag 17 februari 2015, 14u-17u, cc De Zwaan, 5 (3 lid), incl. pannenkoek voor iedereen en drankje voor elk kind, org. KWB Nazareth-Eke, [email protected], T 0485 49 28 44

  Vrijwilligers van vzw De Kruk

  vrijwilligersvriendelijke sportclub

  850

  Jah

  re feste Gem

  ei

  nschaft

  2015 50 Jahre feste Freundschaft

  1 WOCHENENDE FESTE F

  EIE

  RN

  Foto: vrijwilligers aan het werk voor Davitamon Classic

 • 6 ACTIVITEITENKALENDER

  voor iedereen

  the duck variations

  kookles: veggie uit ons kookboekDinsdag 3 februari 2015, 19u30, cc De Zwaan, 10 (lid 6), KVLV Eke, T 0494 30 07 71 , [email protected]

  leren kaarten: bieden

  In hilarische dialogen proberen twee zondagsfilosofen elkaar met tenenkrullende theorien af te troeven. Een gevoel van angst, geworteld in de ondraaglijke lichtheid van hun bestaan, weegt echter op de gesprekken en doet een diepere betekenislaag vermoeden. met The Duck Variations schreef David mamet een van de briljantste stukken van de moderne theaterliteratuur. Twee mannen zitten elke dag weer op een bank in een park aan de oever van een meer. ze lijken lukraak weetjes uit te wisselen. Hun schijnbaar banale conversaties draaien in veertien variaties rond het leven van de eenden. elke waarneming van de heren zet ze aan het speculeren over de natuurlijke levenscyclus van de eenden, het fenomeen van het alfamannetje, ja, zelfs de vermoede geheime paargewoontes van boerderijeenden. Spel: Daan Hugaert en marc Stroobants, productie: De Grote foule. zaterdag 14 februari 2015, 20u, cc Nova, org. gemeente Nazareth, 16 - 14 voor -26, +65 en andersvaliden, Kaarten: vrijetijdsloket, T 09 382 82 65, [email protected]

  KOEN BAUTERS

  KVLV Eke organiseert een extra cursus naaien van hippe rokjes in cc Brouwerij. Om deel te nemen kent u al de basisprincipes van het naaien en wil u zich verder verdiepen in de naaitechnieken. In vijf sessies van telkens drie uur worden rokjes in alle maten en kleuren genaaid. U tekent een patroon op maat en verwerkt het basispatroon tot een model naar keuze. Verschillende technieken zoals inzetten van een rits, afwerken met biesjes, naaien van zakken en splitten zorgen voor een variatie aan mogelijkheden.

  Dinsdag 3, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2015, cc De Brouwerij 7 (lid 5), org. KVLV Ekeinschr.: Marielle Foguenne, T 0479 96 98 58, [email protected]

  hippe rokjes naaien

  naailes: hippe rokjesMaandag 9, 16, 23 februari en maandag 2 en donderdag 5 maart 2015, Vrije basisschool Nazareth, org. KVLV NazarethInschr. Gerda Van Hessche, T 09 385 72 76

  rug in bewegingRugklachten zijn de meest voorkomende gezondheidsklachten in de westerse samenleving. KWB Nazareth-Eke organiseert daarom een cursus om rugproblemen te voorkomen of op een goede manier aan te pakken. Er is een theoretisch deel en een praktisch deel met verstevigende oefeningen. Het thema is 'slapen/liggen'.

  Donderdag 12 februari 2015, 20u, Parochiaal Centrum, 13 ( 10 lid),org KWB Nazareth-Eke, inschrijven vr 09/02: T 0497 87 69 87.

  Landelijke Gilde organiseerde in 2014 een cursus bieden. In vier lessen werden de amateurkaarters de knepen van het bieden aangeleerd door een ervaren kaarter. De theorie werd ingeoefend in het gezelschap van enkele volleerde kaarters. Kaarten vergt oefening, dus ook het bieden.

  Alle liefhebbers zijn uitgenodigd voor twee oefenavonden in februari en maart 2015. Walter, volleerd kaartexpert, beantwoordt er al uw vragen en zorgt voor extra tips. Nieuwe onervaren kaarters kunnen gerust langskomen. Geoefende kaarters zijn welkom om onze beginners aan de kaarterstafel te begeleiden, en schrijven ook in.

  Donderdag 18 februari 2015 en 19 maart 2015, 19u30-22u 3 per les (incl. 2 drankjes)inschr.: T 0472 45 88 15, [email protected]

  Erfgoedhuis: zaterdag 7 februari 2015 en elke eerste zaterdag van de maand, 14u-17u

  Museum Scheldeveld: zaterdag 7 februari 2015 en elke eerste zaterdag van de maand, 14u-17u, scholen en groepen na afspraak, T 09 282 70 42

  Oorlogsmuseum, zaterdag 7 februari 2015 en elke eerste zaterdag van de maand, 14u-19u, altijd 2 gidsen, scholen en groepen na afspraak, T 09 380 30 35

  Drapstraat 16, gratis toegang

  erfgoedhuis & Musea

  vormselcatechese Is uw kind geboren in 2004 en wil het in 2016 het vormsel ontvangen op de Sint-Amandusparochie in Eke? Dan mag het zich aansluiten bij de groep vormelingen om zich hierop voor te bereiden. Met het sacrament van het vormsel hernieuwen de vormelingen de doopbeloften. Het vormsel is geen verplichting, wel een vrije keuze die ouders en kind samen maken. Laat uw kind even nadenken over deze vragen: Ben je gedoopt? Volg je op school katholieke godsdienst? Wil je groeien in geloof? Wil je bij Jezus en zijn Kerk horen? Ben je bereid op zaterdag of zondag naar de eucharistie en de

  samenkomsten van de catechese te komen?

  Vormelingen melden zich vr 19 april 2015 aan bij E.H Guy Claus, T 09 385 42 40, [email protected], of bij Hilde Vanmeirhaeghe, T 0497 85 67 10, [email protected]

  ERfGOEDHUIS GEVECHT EDEMOLEN JOHAN VEREECKE

  BloedinzamelingVrijdag 6 februari 2015, 17u30-19u30, wzc de LichterveldeRode Kruis, www.bloedgevendoetleven.be

  3e cocktailavondCocktails die la minute worden klaargemaakt, met of zonder alcohol. Gratis heerlijke hapjes, goede gesprekken en aangename muziek.

  Vrijdag 6 februari 2015, vanaf 19u30, restaurant De RozebottelN-VA Nazareth

  kookles: veggie uit ons kookboekDonderdag 5 februari 2015, 13u30 en 19u30, cc De Zwaan,KVLV Nazareth, T 09 386 68 87

  Brei- en haakcaf Donderdag 5 en 19 februari en 5 maart, 19u30-22u, cc De Brouwerij, 2 incl. drankje, KVLV Eke, inschr.: T 09 384 47 44, [email protected]

  koken uit de moestuin Dinsdag 3 februari 2015, 13u30, cc De Zwaan, kostendelend, Femma, T 09 385 53 84

 • 7activiteitenkalender

  Speciaal voor u Begijn le Bleu

  jongen toch raf Walschaerts

  kaartseizoen biedenIedereen welkomVrijdagavond 13 februari 2015 en elke 2e vrijdag van de maand, 20u, Parochiaal Centrum, De Rozendalkaarters, Walter De Lepeleire, T 0473 88 67 79

  luxe valentijnsontbijtZondag 15 februari 2015, 7u-10uInschr. vr 31/01: [email protected], org.ouderraad Vrije basisschool Eke

  2e familiequizZaterdag 21 februari 2015, 20u, Parochiaal Centrum, org. De Rozendalkaarters, inschr. Walter De Lepeleire, T 0473 88 67 79

  1e eetfestijnVrijdag 20 februari 2015, 18u30-21u, Parochiaal Centrum, 15org. De Rozendalkaarters, inschr. Walter De Lepeleire, T 0473 88 67 79

  De Kunstzomer Leiestreek is aan zijn zesde editie toe. Dit evenement van Toerisme Leiestreek laat u proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars. in Nazareth start de expo op 23 augustus 2014. Op vijf locaties krijgt u schilderijen en sculpturen van verschillende kunstenaars te zien, in diverse stijlen.Het slotakkoord klinkt van 14 tot 28 september 2014 in Transfo zwevegem, met een overzichtstentoonstelling van 42 kunstenaars: Kunst onder stroom.Programma: www.kunstzomer-leiestreek.be, T 056 24 99 95

  Geboren en getogen Waaslander Begijn Le Bleu (Begijn Timothy, 1971) zette zijn eerste stappen in comedyland pas op zijn dertigste. In 2005 won hij de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten in Rotterdam met De Prins op het Witte Paard, een surrealistische mix van humor, tragiek en pozie.

  Nadien volgden er nog twee soloproducties: Flamingos in de Polder en Een beschaafde jongen, beide gekenmerkt door de typische evenwichtsoefening tussen humor en tragiek die Begijn zo typeert. Intussen is Begijn zeer enthousiast opgemerkt bij het grote publiek via de intussen beroemde So You Think You Can Dance-prank in het comedyprogramma Foute Vrienden op 2BE.

  Over zijn nieuwe voorstelling Speciaal voor u zegt Begijn zelf: Ik zal de sterren van de hemel spelen. Mijn waanzinnige fratsen en grollen, mijn meesterlijke typetjes en subtiel vertelde verhaaltjes zal ik brengen op mijn eigen, bescheiden manier. Maar verwacht vooral niet t veel van deze belofte. Begijn doet namelijk al jaren zijn zin. Een buitenbeentje in de comedy, blokletterde een recensent en dat klopt. Zijn typetjes zijn altijd voorzien van een scherp randje en zijn verhalen passen in de traditie van Dario Fos vertellingen.

  Vrijdag 20 februari 2015, 20u15, cc Nova 12, org. vzw Popallure, kaarten: www.popallure.be

  gezinsbowling

  valentijnsreceptieZondag 22 februari 2015, vanaf 10u30, cc Nova, org. CD&VInfo: Hans Heyse, T 09 385 56 27, [email protected]

  red je rugDinsdag 24 februari 2015, 14u, Parochiaal Centrum, kostendelend, org. FemmaInfo: T 09 385 53 84

  Startvergadering zwerfvuilwerkgroepWoensdag 25 februari 2015, 20u, cc De Zwaan, org. gemeente Nazareth, T 09 382 82 75, [email protected]

  Buitengewoon bakken: werken met luxedeegDonderdag 26 februari 2015, 19u30, cc De Zwaanorg. Markant Nazareth, info: Carine De Buck, T 09 385 63 00, [email protected]

  BakworkshopVrijdag 27 februari 2015, 19u30, cc De Zwaan, 10 (5 lid), KWB Nazareth-Eke, inschr. voor 22/02: [email protected]

  De Koffiestop is een vaste waarde tijdens de jaarlijkse Broederlijk Delencampagne. Veel scholen nemen hieraan deel, zo ook de vrije basisschool Nazareth. De leerkrachten verwelkomen u graag op de speelplaats aan de groene poort (Dorp 10) voor een gezellige babbel bij een kopje fairtradekoffie of -thee. Voor de kinderen is er fairtradefruitsap. Stop een vrije bijdrage in de koffiestop-collectebus en steun zo groepen mensen uit het zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht.

  Vrijdag 27 februari 2015, 14u30-16u, Dorp 10Org. Vrije Basisschool Nazareth, T 09 385 42 88

  koffiestop

  Popallure brengt Jo De Meyere en Sofie Palmers naar Nazareth, in een theatervoorstelling van Guido Van Meir (tekst) en Stefan Perceval (regie). Scenografie door Niek Kortekaas en kostuums van Chris Snik. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen Belgi en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten door een elektrische draad. Sommige leefgemeenschappen op de grens werden van mekaar gescheiden met vaak grote sociale en emotionele gevolgen. De oude Petrus blikt terug op zijn leven tijdens de eerste Wereldoorlog. een passionele liefde tussen Petrus en marie werd gedwarsboomd door koppig toeval, een reeks verschrikkelijke gebeurtenissen, een dodelijke draad en een wereldoorlog. Hoe komt een man uit zoveel gruwel tevoorschijn, waarmee houdt hij zich staande? een tragische love-story op de grens waar ooit den draad stond, die dorpen in tween sneed, waar smokkelaars aan bleven plakken, die een verloving tot een vierjarig bestaan veroordeelde. een voorstelling over hoe zelfs 2.000 volt de liefde niet kan stoppen. integendeel. zondag 8 februari 2015, 20u, cc Nova, 13, tickets: Popallure, www.popallure.be

  petrus en den doodendraad

  Jongen toch is een persoonlijk relaas van een persoonlijk leven.Raf Walschaerts maakt al jaren lang unieke voorstellingen met Kommil Foo. Ook deze solo situeert zich weer op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. Een piano, een gitaar, een lijf dat gemaakt lijkt om te vertellen. Over leven, liefde en andere trivialiteiten. Hij vertelt dit keer zjn versie van de feiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. Lachwekkend, pathetisch en grotesk, dat zeker. Maar wel uit het hart gegrepen. www.rafwalschaerts.be

  Zaterdag 28 februari 2015, 20u, cc Nova 18 - 16 voor -26, +65 en andersvaliden, Org. gemeente NazarethKaarten: loket vrije tijd, T 09 382 82 65, [email protected]

  Landelijke Gilde Eke nodigt u uit voor hun jaarlijkse bowlingavond. Om 20u gooit u de eerste bal, na het aantrekken van de verplichte bowlingschoenen. Familieleden die niet meebowlen, kunnen gerust komen supporteren. Achteraf kan er gezellig nagekaart worden in de bar. Voor elk wat wils om er een gezellige familieavond van te maken.

  Vrijdag 27 februari 2015, 19u45, Bowling Stones, Oudenaarde 12, incl. bowlingschoenen en 2 drankjes ( 3 niet-bowlers)org. Landelijke Gilde EkeInschr. vr 24/02: T 0472 45 88 15, [email protected]

  creanamiddagDinsdag 10 februari 2015, 14u, Parochiaal Centrum, iedereen welkom, org. Ziekenzorg Nazareth, T 09 385 64 23

  LIEVEN DIRCKX

 • 8 ACTIVITEITENKALENDER

  Hebt u nog enkele uurtjes vrij op dinsdag- of vrijdagvoormiddag? Kom dan eens proeven van ons wekelijks sportaanbod in de sporthal en cc De zwaan.

  elke vrijdag om 10u in de sporthal kan u badminton spelen onder deskundige begeleiding. badminton is een sport waarmee u op een speelse manier aan uw conditie kan werken.

  en elke dinsdag om 10u kan u in cc De zwaan deelnemen aan een sessie aerobic/onderhoudsgym, in een gezellige sfeer en met een ervaren lesgever. Op een rustig tempo leert u rekken en strekken, werkt u aan uw conditie en onderhoudt u de beweeglijkheid van spieren en gewrichten.

  We bieden ook nog andere sporten wekelijks aan. meer informatie over het aanbod vindt u op deze pagina en op onze website www.nazareth.be/sport. u hoef hiervoor niet in te schrijven, het volstaat een tienbeurtenkaart te kopen bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis, Dorp 1.

  voor iedereen

  De Vrije Vogels is een dynamische fietsclub voor wegfietsers en mountainbikers waar iedereen, mannen, vrouwen en jeugd welkom is. Genteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met het bestuur.

  Programma in 2015: Wekelijkse fietsuitstappen voor wegfietsers en mountainbikers Deelname aan diverse laureaatschappen Vrouwenafdeling: iedere dinsdagavond van april tot september Jeugdafdeling: wekelijkse fietsopleiding, deelname kidstochten WBV,

  kidslaureaatschap Zondag 15 februari 2015 : ledenvergadering, 10u15, lokaal Edemolen Zondag 1 maart 2015: openingsrit 42e clubseizoen Dinsdag 24 maart 2015: Inschrijving 31e Vrouwenafdeling, vanaf 19u,

  lokaal Edemolen Dinsdag 7 maart 2015: Openingsrit 31e seizoen Vrouwenafdeling, 19u,

  lokaal Edemolen Zaterdag 23 mei 2015: Fietsorganisatie, Omloop Z.O.VL., 7u-14u, lokaal

  Edemolen Zaterdag 15 augustus 2015: Flanders Cyclo & Bike Events, O.VL.

  Labelorganisatie, 7u tot 14u, bedrijfshal sponsor Isorex Woensdag 9 september 2015: Fietsorganisatie, 16e Nazomerfietstocht,

  13u-17u, lokaal Edemolen Zaterdag 28 november 2015: 26e Klaas VTT & 6e Klaas CYCLO

  Info: www.devrijevogelsnazareth.be en facebook [email protected], T 0474 49 05 [email protected], T 09 384 43 66, T 0476 68 96 82

  Wtc de vrije vogels

  Iedereen is welkom voor de infovergadering van de Wielervrienden Eke 2000,overhetfietsseizoenvandeafdelingHeren.

  Zondag 15 februari 2015, 10u30, Sint-Cecilia, de Lichterveldestraat,Wielervrienden Eke 2000

  Wielervrienden eke 2000

  briefWiSSeLiNG Naar GemeeNTebeSTuurCollege van burgemeester en schepenenDorp 1, 9810 Nazareth,T 09 382 82 82, [email protected]

  OPeNiNGSureNGemeente (09 382 82 82), sociaal huis (09 382 81 10)ma 8u30-12u 14u-18u30di 8u30-12u 14u-16u enkel telefonisch bereikbaarwo 8u30-12u 14u-16u30do 8u30-12u 14u-16u enkel telefonisch bereikbaarvr 8u30-12

  bibliotheek (09 382 82 92)maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 14u-19udonderdag en zaterdag: 9u-12u

  POLiTie SCHeLDe-LeieWijkcommissariaat, Dorp 3, T 09 382 82 02Ziet u een verdachte of gevaarlijke situatie? Bel 101!

  meDiSCHe WaCHTDieNSTeNwww.huisarts.be, T 09 280 08 80www.apotheek.be, T 0903 99 000 ( 1,50/minuut)www.tandarts.be, T 0903 399 69

  DeaDLiNeS iNfOKraNTVrijdag 30 januari 2015 voor editie maart (verschijnt 25/02)Vrijdag 27 februari 2015 voor editie april (verschijnt 31/03)Vermeld titel, datum, uur, plaats, prijs, telefoon, organisator.Mail naar [email protected]

  Eindredactie, vormgeving: Els Verbeke m.m.v. Martine Walraeve Druk: Drukkerij Schaubroeck / Bedeling: Bpost, T 02 201 23 45

  V.U. Burgemeester Danny Claeys, Dorp 1, 9810 NazarethSchepenen: Thomas Van Ongeval, Christiaan Van herzeele, Luc Deschamps, Viviane De Preester, Ivan Schaubroeck, Annemie De Gussem, secretaris: Patricia Dhondt

  Gouden jubileummarcel Van de moortele en Solange Neirynck 9 december 1964-2014

  proficiat

  KGa-OPHaLiNGDe inzamelmomenten en -locaties van klein gevaarlijk afval vindt u op de afvalkalender van de IVM. Hebt u hem gemist? Vraag dan een exemplaar aan het onthaal van het gemeentehuis, Dorp 1, T 09 382 82 85.

  aerobicNa het grote succes in het najaar van 2014 wordt de cursus aerobic/ onderhoudsgym verlengd in 2015. Tijdens de lessen kan u op een verantwoorde en rustige manier sporten. U leert rekken en strekken, u werkt aan uw conditie en onderhoudt de beweeglijkheid van spieren en gewrichten. De lessen verlopen in een gezellige sfeer en onder begeleiding van een ervaren lesgever.

  Dinsdag, 10u-11u, cc de Zwaan

  aquagymAquagym is een uitstekende manier om te bewegen. Het grote voordeel van gym in het water is, dat uw lichaam niet de zware schokken moet opvangen waarmee u op het droge wel te maken krijgt. Het is dus beter voor uw gewrichten. Daarom wordt deze sport vaak aangeraden door artsen en kinesisten. Aquagym verbetert uw uithoudingsvermogen en de kracht in armen, benen, buik en rug.

  Woensdag 11u-11u45Locatie: De Ceder, Parijsestraat 34, Deinze

  BadmintonBadminton is een lifetimesport waarmee u op een speelse manier aan uw conditie kan werken.

  Vrijdag, 10u-11u, sporthal (geen les in de schoolvakanties)

  tai chiTai chi ontstond eeuwen geleden met de bedoeling de meest efficinte en effectieve methode voor een gevecht te ontwikkelen. Door de eeuwen heen evolueerde het tot zijn huidige vorm. Tai chi is nu een aaneenschakeling van Chinese gezondheidsoefeningen, die langzaam en zacht worden uitgevoerd en daardoor geschikt zijn voor elke leeftijd.

  Tai chi voor beginnersDonderdag, 9u-10u, cc De Zwaan

  Tai chi voor personen met basiskennisWoensdag, 15u15-16u15, cc De Zwaan

  Tai chi voor gevorderdenMaandag, 19u30-20u30, cc De BrouwerijWoensdag, 14u-15u, cc De Zwaan

  Bewegen is top