Infoflash September 2012

18
05/09 tot 05/10/2012

description

Al naar gelang de keuzes voor de kookmethode van voedingsmiddelen die wij dagelijks gebruiken, worden de smaken meer uitgesproken, worden bereidingen droger of vochtiger, met telkens een andere consistentie.... Zonder zich te kort te doen aan het plezier van deze alledaagse alchemie der ingrediënten en het degusteren van de bereidingen ermee, is het toch belangrijk om weten dat het type van kookproces direct invloed zal hebben op onze gezondheid. Als «we zijn wat we eten» kunnen we deze kennis maar beter laten doorspelen in onze dagelijkse kookpraktijk!

Transcript of Infoflash September 2012

Page 1: Infoflash September 2012

05/0

9 to

t 05/

10/2

012

Page 2: Infoflash September 2012

De energie van voedingen hoe deze te bereiden

Iedere dag verbruiken wij een deel van ons energiepotentieel. Om dit po-tentieel te behouden, dienen we de energie te vernieuwen. Voeding is één van de belangrijkste energiebronnen. Als een voedingsmiddel energetisch dood is op het moment van verbruik, door een foute teelt, bewaring, kook-proces... kan het lichaam niet worden gere-energetiseerd en zal het lang-zaamaan uitputten. Betreffende het koken, dient men te weten dat een beetje warmte, energie toevoegt aan eten, té veel warmte deze tenietdoet. Dus hoe meer men kookt op lagere temperatuur, hoe meer men de ener-gie van de voeding vrijwaart. Bij hele hoge temperaturen is het voedings-middel energetisch dood. Een van de kookmethodes die meest energiever-nietigend is, is de microgolfoven. Het eten dat er uitkomt is levenloos.

Koken en vertering:

Voor de chinese geneeskunst ver-gemakkelijkt het koken de vertering en spaart het de energie van milt en maag.Opdat de vertering correct gebeurt, dient de inhoud van de maag te wor-den aangevuld met een temperatuur in de buurt van 38°C. Het «verterings-vuur» door de energie van de milt aangemaakt en geholpen door deze van de nieren, helpt het op tempera-tuur houden van de maaginhoud. Hoe meer de voeding in de buurt blijft van deze 38°C, hoe makkelijker de vert-ering zal verlopen en hoe meer de en-ergie van de organen wordt bewaard.

Welke kooktechniek kiezen?

Elke kookmethode heeft zijn voor-en nadelen. Het is dus belangrijk om ze goed te kunnen onderscheiden.Ook volgens verschillende weten-schappelijke benaderingen kunnen we niet stellen dat de ene kook-methode superieur is aan de andere. Vooral belangrijk is de manier waar-op ze worden gebruikt. Een lichte

voorkeur gaat dan uit naar stoomko-ken en smoren. Het grillen en koken met microgolfoven is daarentegen te vermijden.-Naast het voordeel om zoveel mo-gelijk voedingswaarde te behouden, zijn ook de smaken en de geuren na het koken belangrijk en gaat dit ook mee de keuze van kooktechniek be-palen. Het zelfde ingrediënt, gekookt op verschillende manieren, kan tel-kens een totaal ander smaakpallet geven als eindresultaat.

*De chinese geneeskunst bezorgt ons enkele interessante uitgangspun-ten; men kan hiermee de kookstijlen in 3 stypes verdelen :• Vochtig: het yinne koken, in kook-pot, wat het vocht van de groenten bewaart en een uitzettend effect heeft.• Droog: het yange koken, in de oven, op as, in olie. Dit droogt de voedings-middelen uit en trekt ze samen.• Tussen de twee: het neutralere ko-ken, stomen, zonder water koken; dit maakt de bereiding meer stabiel.

Men maakt de keuze van kooktech-niek best volgens de aard van voe-dingsmiddel, het eigen tempera-ment, ziekte, seizoen ...Bijvoorbeeld: -vochtrijke groente zoals tomaten, pompoenen, courgetten, zouden best een droge kookmethode be-hoeven.-droge groenten als kolen en wor-telen, vragen eerder een vochtige kookstijl.-’s zomers zal de kookstijl beter vochtig en «frisser» zijn.-’s winters kan men kiezen voor een drogere, meer geconcentreerde kooktechniek.-smoren is in alle gevallen

Al naar gelang de keuzes voor de kookmethode van voedingsmiddelen die wij dagelijks gebruiken, worden de smaken meer uitgesproken, wor-

den bereidingen droger of vochtiger, met telkens een andere consistentie.... Zonder zich te kort te doen aan het plezier van deze alledaagse alchemie der ingrediënten en het degusteren van de bereidingen ermee, is het toch belangrijk om weten dat het type van kookproces direct invloed zal hebben op onze gezondheid. Als «we zijn wat we eten» kunnen we deze kennis maar beter laten doorspelen in onze dagelijkse kookpraktijk!

Kook gevarieerd en in gezondheid!HET KOKEN IN AL ZIJN VORMEN...

Dossier geinspireerd door het boek:«Ces aliments qui nous soignent. La diététique chinoise au service de votre santé» van Philippe Sionneau en Josette Chapellet.

Page 3: Infoflash September 2012

combinaties aan te raden:•BLANCHEREN•

De voedingswaren in kokend water leggen en hen er terug uit halen op het moment dat het opnieuw goed

doorkookt.

Deze methode maakt rauwe zaken en gespruite granen beter verteer-baar en het verzacht de «koude» natuur van verschillende voedings-stoffen.

•KOKEN•De ingrediënten in water of bouillon doen en aan de kook brengen, laat

vervolgens koken op gemiddeld vuur.

Deze kooktechniek laat toe de tex-tuur van voedingsmiddelen te ver-zachten. Ze worden zacht en smel-ten op de tong. Ze worden eveneens erg verteerbaar. Het koken dient te gebeuren zonder deksel teneinde de kleuren te behouden. Het vocht, de subtielere essenties, de micro-nutrimenten lossen op in het water, dat een rijke en smakelijke bouillon wordt. Om ten volle te kunnen genieten van dit kooktype is het aan te raden de bouillon mee te gebruiken.*

*Opgelet, vetten en pesticides die zich in de voedingsstoffen zouden bevinden gaan ook over in de bouillon.

•STOMEN•De voedingsmiddelen worden in een mandje boven een kokende vloeistof (water of bouillon) gezet.

De stoom kookt de voedingsmidde-len op een temperatuur van dicht bij

de 100°C.

Door deze zachtere kookmethode, behouden de stoffen hun vorm en kleur. De stoom ontwikkelt de aroma’s en haalt de subtiele smaken van groenten en vis naar voren. De voe-dingsvetten smelten gedeeltelijk en pesticides van behandelde groenten worden deels geëlimineerd samen met een gedeelte van de voedings-stoffen weliswaar.

•SMOREN•In een aardewerken pot,

een emailen kookpot of in een inox pot de ingrediënten doen, kruiden en specerijen, toedekken en op

zacht vuur laten garen.

Deze kooktechniek is erg gezond. De voedingsstoffen zijn zacht en sma-kelijk omdat ze in hun eigen bouillon

gaar koken en doortrokken zijn. De warmte loopt niet té hoog op, het verbrandt niet en de bereiding is niet aan lucht blootgesteld, waardoor de voedingsstoffen relatief goed bewaard blijven. Deze bereidingswij-ze is erg goed verteerbaar en zeer geschikt voor groenten.

•SMOREN•Eerst de voedingsmiddelen aansto-ven in olie tot ze een gouden kleur

krijgen. Daarna er de gekozen kruiden bijvoegen. Overgieten met bouillon en de pot toedekken met

een deksel. Laat op zacht vuur garen.

Hierbij ook, zijn de voedingsmiddelen zacht en rijk van aroma, sappig en zeer verscheiden van smaak. Door het lage vuur, bewaren de ingrediën-ten hun voedingswaardes.

•BRAISEREN•In een oven of op hete assen verpakte voedingsmiddelen

leggen*.

Gezond en weinig agressief; dit type koken behoudt de aroma’s en sub-tiele deeltjes van de voedingsmidde-len. Zachtjes verwarmd en afgesloten van lucht, waardoor de bereiding erg verteerbaar is en alle smaken nog in zich heeft. Het kookvocht kan worden gebruikt voor een saus of een soep om zoweinig mogelijk voedingsstof-fen verloren te laten gaan.

*Het wordt aangeraden een soort bakpapier te gebruiken om het risico van overdracht van micro-deeltjes (zoals van aluminium)

in de voeding te beperken.

•SAUTEREN•In een pan of in een wok, met een goed opgewarmde kleine hoeveel-heid olie, fijngesneden stukken ingre-

diënten garen, terwijl met behulp van een spatel wordt omgeroerd.

.Op deze manier, worden de ingre-diënten zeer snel gaar gemaakt (in 2, 3 minuten), blijven ze erg natuurlijk, bewaren ze hun smaken en hun na-tuurlijke kleur.Volgens de gaartijd van elk afzonder-lijk ingrediënt, is de orde waarin ze wor-den gaargesauteerd zeer belangrijk.

«Het voordeel van deze methode is dat de warme olie zich hecht aan de oppervlakte van elk ingrediënt en dit omhult met een fijne laagje en hierdoor de sappen bewaart. Het merendeel van de voedingstof-fen worden hierdoor bewaard en opneembaar door het organisme. Deze methode is een uitstekend alternatief voor rauwkost, zeer rijk aan vitamines en mineralen, maar ook makkelijk verteerbaar. Het sauteren warmt de ingrediënten op, corrigeert de té koude natuur van sommige ingrediënten, maar in respect voor de subtiele stof-fen en voedingswaarden ervan. Het is de hoofd-kookstijl van de chinese volkeren. Studies toonden

aan dat een verhoging van het cholesterolgehalte niet voorkomt

bij mensen die deze kookstijl han-teren, integendeel is het zo dat de Chinezen 2 maal minder lijden aan cholesterolproblemen dan Amerika-nen of Engelsen. Deze kookstijl is daarentegen wel af te raden voor mensen die lijden aan een intolerantie voor vetten, of mensen met een zwakke spijsverte-ring.»(1)

Kookmethodes die toxisch kunnen zijn!

•FRITUREN•De ingrediënten garen in een grote

hoeveelheid erg hete olie. Dit gebeurt op hoog vuur. De olie dient echt te sissen als men er iets inwerpt. Men kan de ingrediënten ook omhullen met meel, kruiden

of een beignetdeeg (zout of zoet) vooraleer ze te frituren.

«De (ongeraffineerde) oliën van mais, noot, druivenpit, soja of zonnebloem-pitten ontbinden zich tussen 140°C

Page 4: Infoflash September 2012

en 160°C, olijfolie aan 210°C, pinda-olie aan 220°C. De oliën die dus best worden gebruikt voor dit type kooks-tijl zijn dus pindaolie of olijfolie. Maar in feite zijn de beste frituuroliën de palmvetten, de coprah vetten of ook

reuzel, eendenvet of ganzenvet. Door de hoge temperaturen, hebben de onverzadigde plantaardige oliën ee-rder de neiging om veel vrije radica-len te produceren die de gezondheid kunnen beïnvloeden».(1)

De toxiciteit hangt af van de tempe-ratuur en van de duur van het koken. Men verwarmt best niet boven de 180°C en men zorgt ervoor dat er geen blauwe walm ontstaat boven de verwarmde olie.

•GRILLEN, ROOSTEREN•Op een gril of op een brochette-

stokje, eventueel voorgemarineerde ingekruide ingrediënten grillen/rooste-

ren in hoog en direct vuur.

Deze kookstijl zorgt voor direct contact tussen warmtebron en ingre-

diënt, waardoor een karamelisering ontstaat. De sappen blijven binnen een krokant gebakken korst. Het voe-dingsmiddel blijft min of meer intact en zijn smaak intensifieert. Het koken op houtskool dient echt occasioneel te gebeuren want dit geeft toch be-paalde toxische bestanddelen door het effect van het directe vuur.Als grillsysteem is de barbeque het meest nefast. Het vet dat door het contact met het vuur smelt en in contact komt met de sintels, veroor-zaakt een pyrolyse van de vetten, die door de rook op het gegrilde ingre-diënt achterblijft.Voor deze reden, kiest men best voor houtskool of electrische grill in plaats van houtsintels.

Het effect van invriezen en het koken in microgolfoven.

In deze moderne tijden waar het werk meer en meer tijd opslorpt, zorgt dit gebrek aan tijd ervoor dat, eens thuis-gekomen, de verleiding groot wordt om snel een diepvriesmaaltijd op te warmen in een micro-golfoven, in plaats van tijd te steken in het bereiden van een culinaire, gezonde maaltijd.In dit scenario, is het invriezen een bewaarmethode die erg populair is en die een groot gedeelte van vita-mines, mineralen en oligo-elementen zegt te vrijwaren.De oosterse benadering plaatst een andere benadering voorop: het in-

vriezen zorgt voor een «afkoeling» van de natuur van de ingrediënten, wat meteen ook een afkoelend effect heeft op het organisme, zelfs na het bereiden ervan. Het is dus ook aan te nemen dat, zelfs voorzien van alle voedingswaarden, een diepgevroren ingrediënt moeilijker op te nemen is en dus op den duur ook zorgt voor tekorten, spijsverteringsproblemen en vermoeidheid.De microgolfoven, die toelaat ingre-diënten zeer snel te bereiden zou de allerslechtste keuze zijn van kook-stijl. Nochtans heeft dit enorm veel succes!

Als conclusie, en als reactie tegen «fast food», kunnen we stellen dat niets gaat boven bio groenten en fruit die men zelf zonder toevoegin-gen, kleurstoffen, smaakversterkers, bewaarmiddelen, te veel zout en te veel suikers bereid...Niets gaat boven een weinig tijd te nemen op het stresserende levensrit me dat ook weegt op ons organisme, met als gevolg een achteruit-gaande gezondheid en ziektes door een «slechte voeding».Niets gaat boven een gezonde en herstellende keuken, wat iedere dag zorgt voor de noodzakelijke energie.

BIJ HET ONTBIJTEen stevige, overvloedige maaltijdVerteerbaar, met zo weinig mogelijk

suikers en vetstoffen.«De basis van de aangeraden voe-ding volgens de Chinese dieetleer is samengesteld uit granen, groenten en vruchten. Groenten zijn ideaal combineerbaar met granen, ze zouden dus op natuurlijke wijze makkelijk te integreren zijn in elke maaltijd, in soepen, stoomgekookt of gesauteerd. Betreffende vruch-ten; deze zijn te mijden om te com-bineren met granen, als u lijdt aan spijsverteringsmoeilijkheden, zoals opgeblazen gevoel en darmgas-sen. Beter is het fruit te reserveren voor het eind van de voormiddag. Als u niet zonder uw fruit zou kunnen, kan u dat best nemen minstens 30 minuten voor de rest van uw ontbijt. Het zal snel opgenomen worden en u vermijdt er darmgassen en andere verteringsongemakken mee.»(1)

LUNCHEen stevige maar niet te zware maaltijd, makkelijk verteerbaar.

«...’s Middags, op het meest yange moment van de dag, zijn de ver-teringsprocessen het meest maxi-maal actief. Na de activiteiten van de voormiddag is dit het moment waarop men het meest energie nodig heeft, en waar men er dient te produceren voor de rest van de dag. Deze maaltijd mag best rijkelijk zijn, zonder voorbij te gaan aan de limieten van het spijsverteringsstel-sel.... Als men te zwaar of slecht ver-teerbare dingen eet, moeten maag en milt veel energie mobiliseren om dit aan te kunnen... en dit resulteert in de gevoelens van zwaarte en ver-moeidheid - koude energie - na de maaltijd, en een zin in slaap....» .(1)

AVONDETENEen lichte maaltijd, vroeg in de

avond.«... Op het eind van de avond heb-ben we al heel veel energie ver-bruikt. Omdat onze algehele ener-gie al heel zwak is van nature op dat moment, zullen al onze functies afnemen, de spijsvertering inbegre-pen... De gehele functionele activi-teit van onze organen dient te rusten gedurende de nacht, daarom is het beter vroeg te eten, teneinde oa. de spijsvertering te ontlasten.»(1)

WELKE KEUKENbij de verschillende maaltijden

Page 5: Infoflash September 2012

•Bij het ontbijt•Wortelcake

«Wortelen met zoete smaak, verster-ken milt en maag, noten en kaneel

stimuleren en verwarmen het organime met hun verwar-

mende energie...»

Bereiding en kooktijd : 1 uur

Ingrediënten: 75gr meel, 50gr volle rietsuiker, 2 wor-telen, 50gr gedroogde abrikozen, 50 gr gehakte noten, 1 vanillestokje, 1 afgestreken koffielepel kaneelpoe-der, 1 snuifje geraspte muskaatnoot, 10gr gist, 1 snuifje zout, 4 eieren, 2 eetlepels druivenpitolie.

Snijd de gedroogde abrikozen in fijne reepjes en week ze. Rasp de worte-len zo fijn mogelijk. Breek de eieren en scheid het wit van het geel. Sla het geel met de volle suiker tot een mousse. Doe hierbij de geraspte wortelen, de afgegoten geweekte abrikozen, de olie, muskaatnoot en kaneel. Open het vanillestokje, verwij-der de zaadjes met de punt van een mes. Meng meel en gist en doe dit bij het eerste mengsel. Voeg dan de gehakte noten bij. Klop het eiwit tot een stevige schuim, met het zout. Voeg dit voorzichtig bij de menge-ling en doe in een ingeoliede vorm, laat bakken gedurende 40 minuten in een middelmatig warme oven. Ontvormen en laten afkoelen.

•Middagmaal•Gierst met lentegroenten

«Als de gierst meekookt met de groenten is dit gerecht erg gepar-fumeerd en smeltend zacht... aan de ene kant absorbeert de gierst de bouillon waarin de voedingss-toffen van de groenten zitten, aan de andere kant worden de verte-

ringsprocessen erdoor versterkt. Dit maakt dit gerecht zeer verteerbaar

en versterkend.»

Bereiding en kooktijd : 40 min.

Ingrediënten:200gr gierst, 200gr erwtjes, 2 nieuwe wortelen, 2 kleine raapjes, 1 stengel groene selder, 2 tomaten, 1 ui, zout, olijfolie.

Hak de ui fijn, snijd de wortel, raapjes en selder in blokjes. Pel en snijd de to-maten in grote blokken. Meng ze met de erwten en de andere groenten. Verwarm de olie in een kookpot. Stoof de groenten hierin gedurende een 10-tal minuten, veelvuldig roerend. Doe hierbij de ongekookte gewassen gierst en meng goed. Voeg nog 1/2 liter water bij. Laat 20’ zachtjes koken op laag vuur.

•Avond•Kasha met champignons

«Kasha is voorgeroosterde boekweit... Boekweit versterkt het

spijsverteringsstelsel, is interessant ter bestrijding van opgezette buik en

bevat geen gluten.»

Bereiding en kooktijd : 40 min.

Ingrediënten:250gr kasha, 1/2 liter water, 250gr oes-terzwammen of Parijse champignons, 4 uien, 1 teentje knoflook, 1 soeplepel olijfolie, thijm, peterselie, zout...

Hak de uien fijn, snijd de oesterzwam-men in lange repen. Laat ze aankleu-ren in de olijfolie. Vervolgens de kas-ha er onder roeren, dan het koude gezouten water en de kruiden. Kook even op hoog vuur, al roerend, ver-volgens afdekken en 15 à 20 minuten laten verder koken op zacht vuur. Niet meer roeren, enkel een beetje water toevoegen indien nodig. Versieren met gehakte peterselie en serveren.

(1) gehaald en vertaald van het boek «Ces aliments qui nous soignent - la diététique chinoise au service de votre santé» van Phi-lippe sionneau en Josette Chapellet. Ed. Guy Trédaniel. Parijs. 2005.

De voedingsmiddelen die ons verzorgenWij raden u dit praktisch boek aan, erg handig voor alle personen die zich interesseren voor hun voedingsevenwicht. Men vindt erin: • een overzicht van de grote Chinese voedingsprincipes • Een presentatie van de voedingsgroepen volgens het Chinese systeem. • Een concrete toepassing voor het dagelijkse leven door middel van menus en recepten. • Een unieke studie van de medicinale eigenschappen van voeding volgens de Chinese geneeskunst. • Gedetailleerde informatie over de voedingswaarden van ingrediënten.

3 gezondheidsrecepten voor drie momenten van de dag!

Page 6: Infoflash September 2012

Kazen - vegetarische producten

Ingrediënten:Water, tomatencoulis* (22%), aardappel-vlokken*, aardappelzetmeel*, basilicum* (4%), hard tarwegriesmeel van hoge kwa-liteit*, Camargue zout, ruwe rietsuiker*, rijstmeel* om te paneren.Bevat: gluten *Ingrediënten van biologische oorsprong vol-gens de regels van de biologische productie.

Een klassieker van de geperste Beierse al-penkazen van Demeter melkDeze grote klassieker uit de koeltoog is, bij Öma, de vrucht van een lange ambachte-lijke traditie.Hij wordt altijd gemaakt met rauwe melk in de befaamde koperen vaten.

Deze maand stellen we hem voor in de «geraspte» versie in kleine zakjes van 100gr. Ideaal voor bij spaghetti, pizza en gratin.

Het kefir»plantje» is het resultaat van een combinatie van melkzuurbacte-riën en gisten.De bacteriën zetten de suikers om in melkzuurbacteriën en complexe suikers. Deze fermentaties geven aan de melk een lichte zuurte, een smeuigheid en een gelijkenis aan yoghurt. Sommigen noemen kefir de «drank van eeuwelingen» naar de Caucasiërs, grote verbruikers van Kefir en volgens de statistieken ook met een hogere levensverwachting.

Gnocchi Natuur

Gnocchi Tomaat - Basilicum

Kefir met bosvruch-ten met agavesiroop

Emmental geraspt van rauwe melk

Pecorino Rosmarino

Kefir vanille met agavesiroop

Ingrediënten:Aardappelpuree*76% (water, aardappelvlokken*, rozemarijnex-tract*), aardappelzetmeel*, hard tarwegriesmeel van hoge kwali-teit*, Camargue zout, rijstmeel* om te paneren.Bevat: gluten*Ingrediënten van biologische oorsprong volgens de regels van de biologische productie.

Italiaanse schapenkaas. Heerlijk geparfumeerd met fijne verse rozemarijnblaadjes. Kaas van volle melk en geperst kruim. Zacht, met een aroma dicht bij de schapenmelk. Bestaat ook in een versie met truffels. Dit is een echte «feest»kaas.

wachtingggggggggggnggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.........

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

COQUELI CQG1 GNOCCHI NATURE BG 6 x 300 gr 2,23 7% € 2,07

COQUELI CQG2 GNOCCHI TOMATEN-BASILICUM BG 6 x 300 gr 2,44 7% € 2,27

ÖMA OMER1 GERASPTE EMMENTHAL BG 8 x 100 gr 1,28 7% € 1,19

ÖMA OMPEC2 PECORINO ROSMARINO BG 1 x 1.75 kg 14,22 7% € 13,22

ÖMA OMK3 KEFIR VANILLA EN GAVESSIROOP BG 8 x 250 gr 1,15 7% € 1,07

ÖMA OMK4KEFIR WILDE VRUCHTEN MET AGAVESSIROOP BG 8 x 250 gr 1,15 7% € 1,07

Joao
Groupe
Joao
chache prix
Page 7: Infoflash September 2012

Plantaardige oliën

Granen

Couscous Halfvolle lange rijst Quinoa

Aangeraden in vegetarische diëten omwille van hun rijkdom aan vitamines A, C en vooral aan vezels; granen zijn de basis voor een smaakvolle,

Kamutmeel

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

VIGEAN & VAJRA HUNG1 NOTENOLIE GOURMANDE BG 6 x 250 ml 6,48 10% € 5,83VIGEAN & VAJRA HUOG1 OLIJFOLIE GRIEKS BG 6 x 500 ml 5,13 10% € 4,62VIGEAN & VAJRA HUPR1 DRUIVEPITOLIE BG 6 x 250 ml 8,92 10% € 8,03

VAJRA CO4 COUSCOUS BG 6 x 750 gr 2,63 10% gratis € 2,37VAJRA DMRM4 HALFVOLLE LANGE RIJST DM 6 x 750 gr 2,4 10% gratis € 2,16VAJRA QU4 QUINOA BG 6 x 750 gr 4.21 10% € 3,79

VAJRA FAK4 KAMUTMEEL BG 6 x 500 gr 1,83 10% € 1,65

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 8: Infoflash September 2012

Gekiemd tarwebrood natuur

Risotto met artisjokRisotto met artisjok• Risotto met champignonsRisotto met champignons • • Risotto met brandnetelRisotto met brandnetel • Risotto met pompoenRisotto met pompoen

Gekiemd tarwebrood rozijnen

Essenenbroden• De hoge voedingswaarde

van gekiemde granenbro-den komen voort uit de zeer specifieke productie-methode.

• In een eerste fase worden de beste biologische granen geweekt in zuiver water. Dit zorgt voor een goede ontkieming. Eens gekiemd, worden ze ver-malen en indien gewenst gemengd met andere ingrediënten, in vormen gedaan en gebakken op lage temperatuur.

• Het kiemen van de granen verhoogt sterk het gehalte aan eiwitten, vita-mines en broodenzymes en de complexe suikers van het graan worden omgezet in natuurlijke makkelijk omzetbare suikers.

• Zonder toegevoegde vetten• Zonder gisten• Zonder zout• Zonder toegevoegde suikers

Het gekiemde brood: een brood zoals de natuur het wenste!

Granen

Stoof in een kookpot de inhoud van een zakje aan met een lepel olie; voeg hierbij eventueel witte wijn en laat deze verdampen. Giet hierbij 750ml water, meng en laat gedurende 20 minu-ten koken. Op het einde van de kooktijd, het geheel opbinden met plantaardige kookroom en met geraspte kaas.

• Rijk aan vezels• Arm aan kalorieën• Zonder dierlijke producten

MARQUE CODE DESIGNATION BIO BARCODE PACK P.A PROMO P.A.P

VAJRA SVP1 PAIN GERME FROMENT NATURE BG 8 x 400 gr 1,87 10% € 1,68

VAJRA SVP2 PAIN GERME FROMENT RAISINS BG 8 x 400 gr 2 10% € 1,80

RICE & RICE PRORI1 RISOTTO AUX CHAMPIGNONS BG 8 x 250 gr 2,57 10% € 2,31RICE & RICE PRORI2 RISOTTO AU POTIRON BG 8 x 250 gr 2,57 10% € 2,31RICE & RICE PRORI3 RISOTTO A L ‘ARTICHAUT BG 8 x 250 gr 2,57 10% € 2,31RICE & RICE PRORI4 RISOTTO AUX ORTIES BG 8 x 250 gr 2,57 10% € 2,31

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 9: Infoflash September 2012

Sterk gezouten en licht zure ‘pruimen’, want gemaakt met de verse UME abrikoos achtige vrucht van zuid-Japan, die in vocht gepekeld wordt, zongedroogd en vervolgens nog eens in de pekel gaat. De

rode kleur van de umeboshis komt van de shisobladeren die worden bijgevoegd tijdens het pekelen.Deze shiso onderscheidt zich door zijn rijkdom aan vitamine C en zijn mineralen, meer be-paald aan ijzer. Het draagt bij tot de deugden van de umeboshi.

Onmiskenbare genees-krachtige kenmerken.

*De Umeboshi pruimen heb-ben een specifieke doeltref-fendheid voor allerlei soorten

spi jsverter ingsproblemen, gaande van sterk maagzuur, maagzweren of indigestie.

*Stimuleert de werking van de lever en nieren door gifstoffen te elimineren, waardoor het bloed wordt gezuiverd. Het is dan ook een uitstekend mid-del tengeen kater.Verhoogt de uithouding en bestrijdt vermoeidheid.

*Hun zuurtegraad heeft para-doxaal een alcaliniserend ef-fect op het organisme

*De umeboshi bezit ook anti-bacteriële eigenschappen, interessant om bvb rijstbeter te bewaren.

*Oude teksten bevelen ume-boshi aan tegen voedselver-giftiging.

Thee

Macrobiotiek

KUKICHAKUKICHAKukicha is een traditionele Japanse theemengeling met de takjes van de theestruik, minst rijk aan cafeine van alle traditionele thees.

Kukicha is samengesteld uit 4 thee-oogsten (Camellia sinensis). De eerste oogst is een selectie van de lagere ge-deeltes van de half-wilde 3-jarenplant, geoogst in de herfst. Het 2de gedeelte komt van de dikkere takjes eens per 10 jaar geoogst in het hart van de win-

ter. De 2 laatste gedeeltes zijn de fijne takjes die ieder jaar in maart en in juni worden geoogst. Kukicha geeft een krachtige, verfrissende smaak, met een nasmaak die doet denken aan nori zeewier.

Umeboshi

Hoe het best een kopje Kukicha thee bereiden?In een theekan 4 gram thee per 1/2 liter water op 75° doen, en laten trek-ken gedurende 3 minuten. Deze thee leent zich best voor een bereiding in theekan. Hij is zeer geschikt «voor de dorst», maar gaat ook goed samen met een maaltijd.

Shiso is een aromatische jaarlijkse plant van de muntfamilie. Deze onderscheidt zich door zijn rijkdom aan vitamine C en mineralen, meer bepaald aan ijzer. Hij draagt dus bij aan de waarde van de umeboshi.

Shiso feuilles

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

CLEARSPRING JHK3 3-JARENTHEE KUKICHA BUILTJES BG 6 x 20x2,5gr 3,1 10% € 2,79

CLEARSPRING JSUB2 UMEBOSHI BG 6 x 200 gr 8,76 10% € 7,88TERRASANA JSSH SHISO BLAD NB 10 x 50 gr 3,01 10% € 2,71

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 10: Infoflash September 2012

Zeewieren zijn geroemd voor hun voedingswaarde en smaak. Ze veroveren meer en meer een plaats op de Europese tafels als een onmisbaar voedingsmiddel.Er bestaan op de markt verscheidene soorten zeewier, die ieder hun eigenheid hebben.Sinds eeuwen nemen de zeewieren een essentiële plaats in, in de oosterse voedingsdriehoek. Sushi blijft een echte ambassa-deur voor de Japanse traditionele keuken.

ZeewierenARAME

BRETOENS ZEEWIER

WAKAME

FIJN GUÉRANDE ZEEZOUT (500GR) - GROF GUÉRANDE ZEEZOUT (1KG)

Arame is een wild zeewier met een discrete smaak, ideaal voor een eerste kennismaking met zeewieren. Het is een wier voo-ral rijk aan kalk en fosfor.

Een wier rijk aan eiwitten (tot 21% van zijn gedroogd gewicht) en aan vitamines ( A,B1,B2,B12,C), met een goed evenwicht aan essentiële aminozuren; een

echte energetische cock-tail om het organisme

te versterken, om de groei te bevorderen en om de natuurlijke afweer en de bloeds-omloop te stimuleren.

Ongeraffineerd zout, enkel gedroogd en gebroken, waardoor het zijn karakteris-tieke authenticiteit bewaard.Rijk aan magnesium en oligo-elementen, overal te gebrui-ken, in de keuken en op tafel.

VISSERSSALADE, ZEESLA, NORIVLOKJES, KOMBU, DULSEVLOKJES, AGARAGAR IN POEDER.

Zout

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

CLEARSPRING JAA2 ARAME NB 5 x 50 gr 4,85 10% € 4,37CLEARSPRING JAW3 WAKAME NB 5 x 50 gr 3,96 10% € 3,56

MARINOE BAK2 KOMBU BRETOEN BG 6 x 100 gr 3,32 10% € 2,99MARINOE BALM2 ZEESLA NB 6 x 50 gr 3,16 10% € 2,84MARINOE BAT2 TARTAAR STILLE OCEAAN NB 6 x 120 gr 3,54 10% € 3,19

GUERANDAIS GSF1 FIJN GUERANDE ZOUT BG 12 x 500 gr 1,66 10% € 1,49GUERANDAIS GSG1 GROF GUERANDE ZOUT BG 12 x 1 kg 1,55 10% € 1,40

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 11: Infoflash September 2012

Sausjes en smaakmakers

• AUBERGINES

• PESTO TRADITION

• ZWARTE OLIJVEN NATUUR

• GEGRILDE CHAMPIGNONS

• PESTO ROSSO

• GROENE OLIJVEN NATUUR

• ARTISJOKKENPASTA

• PESTO VEGETAL

• TAPENADE VAN ZWARTE OLIJVEN

• GEGRILDE PAPRIKA’S

• PESTO VERDE

• PESTO TRADITION• PESTO TRADITION

• TAPENADE VAN ZWARTE OLIJVENVEN

Sausjes en smaakmakers

• AUBERGINES

• ZWARTE OLIJVEN NATUUR

• GEGRILDE CHAMPIGNONS

• GROENE OLIJVEN NATUUR

• • ARTISJOKKENPASTA

• GEGRILDE PAPRIKA’S

• GEGRILDE PAPRIKA’S

Traditioneel smeersel met basilicum. Ingrediënten: extra vierge olijf-olie, verse basilicum, look, pecorino (schapenkaas), dennenpitten en zeezout.

Op deegwaren en bij granen, om te smeren, op brood en op de pizzabodem. Tomatenconcentraat, extra vierge olijfolie, gedroogde tomaten, cashewnoten, basilicum, schapenkaas, dennenpitten, parmezaanse kaas, look, appelazijn, zeezout.

• GROENE OLIJVENPASTA

ook, appelazijn,

Basilicum, extra vierge olijfolie, walnoten, cashewnoot, dennenpitten, zeezout.

Basilicum, extra vierge olijfolie, walnoten, cashewnoot, dennenpit-ten, zeezout.

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

NUTRIMENTO NUAU AUBERGINES BG 6 x 280 gr 3,99 10% € 3,59NUTRIMENTO NUCG GEBAKKEN CHAMPIGNONSBG 6 x 170 gr 4,97 10% € 4,47NUTRIMENTO NUPAR ARTISJOKKENMOES BG 6 x 130 gr 2,15 10% € 1,94NUTRIMENTO NUPO GEBAKKEN PAPRIKA'S BG 6 x 280 gr 3,23 10% € 2,91NUTRIMENTO NUTS GEDROOGDE TOMATEN BG 6 x 280 gr 3,7 10% € 3,33

TERRASANA TSPP PESTO TRADITION BG 6 x 180 gr 3,46 10% € 3,11TERRASANA TSPR PESTO ROSSO BG 6 x 180 gr 3,46 10% € 3,11TERRASANA TSPT PESTO TOMAAT BG 6 x 180 gr 3,68 10% € 3,31TERRASANA TSPV PESTO VEGETAL BG 6 x 180 gr 3,46 10% € 3,11TERRASANA TSPVD PESTO VERDE BG 6 x 180 gr 3,52 10% € 3,17

NUTRIMENTO NUON1 ZWARTE OLIJVEN NATUUR BG 6 x 280 gr 2,03 10% € 1,83NUTRIMENTO NUOV1 GROENE OLIJVEN NATUUR BG 6 x 280 gr 1,91 10% € 1,72NUTRIMENTO NUPOV GROENE-OLIJVEN PUREE BG 6 x 130 gr 1,95 10% € 1,76NUTRIMENTO NUTAP TAPENADE ZWARTE OLIJVEN BG 6 x 130 gr 2,69 10% € 2,42

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 12: Infoflash September 2012

SNACKS CROQ’PIMENT

Polenta, ongehard palmvet, rijst (Ita-lië), tarwe, tomaten-poeder, zout, zoete paprika, uienpoeder, sterke pimentpoeder (0.72%), dextrose, pe-per.

CASHEW GEDROOGD

Ergens tussen hazelnoot en pistache, met een zachte knapperige textuur, met een delicate smaak. Cashewnoten zijn afkomstig van Brazilië of van Indië en zijn schaalvruchten die minst rijk zijn aan vetten. Deze vetten zijn voornamelijk onverzadigde vetvuren en enkelvoudig onverzadigde zoals oleumzuur. Ze bezitten dan ook een niet te onderschatten gehalte aan vitamines (B en C), mineralen (magnesium, fosfor en kalium) en eiwitten.

Snacks

Fruitsap

Een kwaliteitsproduct verkoopt zich zelf... De sappen zijn van nature troebel, wat maakt dat de anti-oxydanten nog erg aanwezig zijn, dit in tegenstelling tot gefilterde sappen.

SNACKS CROQ’PINDA

Pindakaas (30.8%), polenta, rijst (Italië), ongeharde palm-olie, zout, paprika, peper.

SNACKS CROQ’UI-PAPRIKA

Quinoa (30%), onge-harde palmolie, rijst (Italië), uienpoeder (6.15%), zout, zoete paprika (1.55%), pe-per, dextrose.

SNACKS CROQ’TOMAAT-BASILICUMPolenta, ongehard palmvet, rijst (Ita-lië), tomatenpoeder (10.4%), zout, uien-poeder, basilicum-poeder (0.48%), dex-trose, peper

S

hard

De Drie Wilgen, kwaliteitsvol fruitsap !

• • APPEL/APPEL/VEENBESSENSAPVEENBESSENSAP

• • APPELAPPEL//AARDBEISAPAARDBEISAP

• • APPELAPPEL//RABARBERSAPRABARBERSAPARTIKEL CODE OMSCHRJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

GRILLON D’OROCR1 SNACK CROQ'CACAHUETE BG 6 x 50 gr 0,9 10% € 0,81GRILLON D’OROCR2 SNACK CROQ'AJUIN-PAPRIKA BG 6 x 50 gr 0,9 10% € 0,81GRILLON D’OROCR3 SNACK CROQ'TOMAAT-BASILICUM BG 6 x 50 gr 0,9 10% € 0,81GRILLON D’OROCR4 SNACK CROQ'PIMENT BG 6 x 50 gr 0,9 10% € 0,81

HERVE HNCG1 GEDROOGDE CASHEWNOTEN BG 6 x 180 gr 3,82 10% € 3,44

DRIEWILGEN DWJ13 APPEL-CRANBERRYSAP BG 6 x 1 L 2,17 8% € 2,00DRIEWILGEN DWJ11 APPEL-AARDBEISAP BG 6 x 1 L 1,95 8% € 1,79DRIEWILGEN DWJ12 APPEL-RABARBERSAP BG 6 x 1 L 1,65 8% € 1,52

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 13: Infoflash September 2012

-10% per 15 aangekochte kruiden en specerijen** Zie toegevoegde lijst

Kruiden

1 mooie kruidenrek

in massief hout

ter beschikking

gesteld bij aankoop

van 84 referenties!

PROMO

Page 14: Infoflash September 2012

Transit «BIO FERMENTS»Transit HL is een meel dat is samengesteld uit kleine spelt (82.2%) en rogge (14.5%), eerst gekiemd en melkzuurvergist, vervol-gens gedroogd en gemalen op steen + de alg Chlorella (3.30%) in een pot van 180gr.

Waarom gekiemde granen?Door het proces van het kiemen, maakt het graan talloze enzymes aan en krijgen ze een uitzonderlijke vitaliteit.Deze enzymes zetten het zetmeel om in dextrine en glucose, de eiwitten in pep-tides en vrije aminozuren.De enzymes zorgen dus voor grote hoe-veelheden vitamines en anti-oxyderende substanties. Dit proces verhoogt dus de beschikbaarheid van mineralen en oligo-elementen.

Waarom melkzuurvergisting?In het geval van melkzuurvergisting, door middel van melkzuurbacteriën, zetten de opgewekte enzymes de graanzuren

om in melkzuur en transformeren ze de overblijvende koolhydraten om in ascorbinezuur (vita-mine C).Dankzij de melkzuurfermenta-tie zorgt de Transit HL voor een belan-grijke hoeveelheid melkzuurbacteriën oftewel probiotica (goed voor het le-ven) en melkzuren.Het gehalte aan natuurlijke lactoba-

cillen zorgt voor een regeneratie van de darm-flora, verhindert de woekering van ziektebacteriën, verbetert de darmtransit en beschermt het immuunsysteem.

Hoe te gebruiken?Transit HL is te gebruiken met 3 koffielepels per dag.Wij raden aan een kuur te beginnen van 3 weken, telkens bij het veranderen van de seizoenen. In geval van darmproblemen of bij vermoeidheid is het goed Transit HL iedere dag te nemen tot verbetering van de toestand.Best is 3 doses in een half glas zuiver water te doen, dit te een nacht te laten weken (8 à 12 uur), te roeren en nuchter te drinken.

Plantaardige dranken

• Als basis worden niet ontvette amandelen gebruikt. Naast hun rijkdom aan vetten en aminozu-ren, bevat de gemalen aman-del, rijk aan oleumzuur, enkel-voudige onverzadigde vetzuren nodig voor de soepelheid van onze botcelstructuren.• Deze drank bezorgt ons hoge hoeveelheden magnesium die het zenuw-en spierstelsel kal-meert, ijzer dat bloedarmoede voorkomt en vitamine E. Deze vetoplosbare vitamine is een natuurlijk anti-oxydant die het organisme beschermt en vrije radicalen neutraliseert.

MILKERVÉ is een poeder sa-mengesteld uit amandelen (78%) en gekiemde Kamut-tarwe (22%), die toelaat een «amandelmelk» te maken.

MILKERVÉ is een poeder gemaakt van niet ontvette hazelnoten (65%), volle rietsuiker (20%) en gekiemde Kamut-tarwe, die toelaat een «hazelnootmelk» te maken.

Het kiemproces van tarwe verhoogt de beschik-baarheid van mineralen en oligo-elementen.Het bekomen poeder is nagenoeg volledig in water oplosbaar, dankzij een maalproces door molenstenen. Deze ambachtelijke methode is te verkiezen boven een volledige verpoedering, die het product volledig zou doen oplossen maar die het ook zou oxyderen en die de hele vitale energie van het product zou vernietigen.

Bereidingswijze: Milkervé kan worden aangelengd met warm water, thee, koffie of worden toege-voegd aan muesli, cacao... (2 soeplepels per kop).Hij kan worden gebruikt door iedereen, maar is zeer aangeraden voor jonge kinderen. Hij is goed voor diegenen die geen dierlijke melk willen gebruiken.

• MILKERVÉ HAZELNOOTMILKERVÉ AMANDELMELK IN POEDER

MET OF ZONDER SUIKER

pg

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

HERVE HTRF1 TRANSIT "BIO FERMENTS" BG 6 x 180 gr 3,87 10% € 3,48HERVE HMILA MILKERVE AMANDELMELK BG 6 x 300g 4,41 10% € 3,97HERVE HMILK MILKERVE AMANDEL- MELK POEDER BG 6 x 300 gr 4,19 10% € 3,77HERVE HMILN MILKERVE HAZELNOOTMELK BG 6 x 300g 5,05 10% € 4,55

Joao
Groupe
Joao
chache prix
Page 15: Infoflash September 2012

Honing

Chocolade

Ontdek een universum aan smaken dat uw smaakpapillen nog niet had-den mogen genieten! Saveurs et Nature selecteerden de beste cacao-bonen ter wereld om ze tot chocolade te transformeren volgens de pure traditie van de grootste meester-chocolatiers.

Grand Cru PeruEen zeer aromatische chocolade met noties van citrusvrucht, karakteristiek voor de Peruviaanse grond. Krachtig, zonder bitterheid, smeltend. Voor de liefhebbers van sterke chocolade.

Grand Cru Dominicaanse RepubliekEen dondere choco-lade met een krachtige body, die een lichte zuurte van geroosterd cacao doet samen-gaan met de warmte van de aarde.

Grand Cru TanzaniaEen chocolade met een aangename bitterheid met een zuurtetoets, een fruitig soepel aroma, de smaak van zoethout en rode vruchten.

Onze verbeelding heeft geen limieten om te verrassen en te genieten!

Les ruches de MontusclatKastanjehoning Sterk van karakter, één van de krachtigste en smaakvolste honingen.Lavendelhoning onthult zijn bloemige aroma’s van zoete amandel.Veelbloemige honing is een erg vloeibare donkere honing met uitgesproken zoete smaakLindehoning is erg licht, perfect gekristaliseerd, wat hem een uitstekend uitzicht geeft.Vuilboomschorshoning wordt gekenmerkt door zeer typische aroma’s van honingbonbons, zijn donkerrode kleur en zijn langzame uitkristalisatie.Acaciahoning is een lichtgele transparante vloeibare honing met zeer lichte en aangename aroma’s en geuren.Berghoning is lichtbruin van kleur en erg smakelijk en aanwezig in de mond. Een vaste honing.

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

MONTUSCLAT MIA1 MIEL D’ACACIA BG 6 x 500 gr 6,33 10% € 5,70MONTUSCLAT MIA2 MIEL D’ACACIA BG 6 x 1 kg 11,33 10% € 10,20MONTUSCLAT MIB1 MIEL DE BOURDAINE BG 6 x 500 gr 5,69 10% € 5,12MONTUSCLAT MIC1 MIEL DE CHATAIGNIER BG 6 x 500 gr 5,69 10% € 5,12MONTUSCLAT MIC2 MIEL DE CHATAIGNIER BG 6 x 1 kg 10,21 10% € 9,19MONTUSCLAT MIL1 MIEL LAVANDE BG 6 x 500 gr 7,33 10% € 6,60MONTUSCLAT MIMO1 MIEL DE MONTAGNE BG 6 x 500 gr 5,45 10% € 4,91MONTUSCLAT MIMO2 MIEL DE MONTAGNE BG 6 x 1 kg 9,75 10% € 8,78MONTUSCLAT MITF1 MIEL TOUTES FLEURS BG 6 x 500 gr 5,24 10% € 4,72MONTUSCLAT MITF2 MIEL TOUTES FLEURS BG 6 x 1 kg 9,39 10% € 8,45MONTUSCLAT MITI1 MIEL DE TILLEUL BG 6 x 500 gr 5,69 10% € 5,12

SAVEURS ET NATURE SNGC1 CHOCOLAT REP.DOMINICAINE 70% BG 10 x 100 gr 3,03 10% € 2,73SAVEURS ET NATURE SNGC2 CHOCOLAT TANZANIE 70% BG 10 x 100 gr 3,03 10% € 2,73SAVEURS ET NATURE SNGC3 CHOCOLAT PEROU 70% BG 10 x 100 gr 3,03 10% € 2,73

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 16: Infoflash September 2012

Koekjes

is het samen-gaan van één van onze po-pulairste thees met chili, uit-gesproken en

opwekkende specerij. Een heerlijke stimulerende com-binatie die al de voordelen van de YOGI TEA® Choco et YOGI TEA® Sweet Chili in een aangenaam pikant recept. Deze fascinerende mengeling van cacao en specerijen is al duizenden jaren gekend in Mexico, waar dit wordt beschouwd als een hemelse drank.YOGI TEA® Choco Chili is in deze traditie samengesteld, met een rijke smaak van choco-lade, een snuifje chili en veel kaneel.

is een lichte en weldadige groene thee met een onmis-

kenbare citroen en munts-maak. De groene Sencha thee geeft hem een stimule-rende en meditatieve toets.Gember geeft er een pi-kante warmte en karakter aan. Zijn fruitige basis maakt hem heerlijk en verleidelijk. Hij kan op alle momenten van de dag gedronken wor-den.

Een plotse hon-ger? Het gevoel «leeg» te zijn? Waarom niet kiezen voor een s t imu le rende en versterkende

mengeling van groene thee, maté en energetisende citroen? Ontdek de intense smaak van YOGI TEA® Snack Tea, een uitmuntend recept dat u een gebalanceerd gevoel bezorgt met elke slok.

Trek in koeken en zoetigheden tussen de maal-tijden? Gelukkig is er YOGI TEA®

Snack Tea om u te troosten met

deze mystieke samenstelling met munt. De Assam thee met zijn rijke gepeperde smaak en de pittige schisan-dra bessen zal u zeer plezie-ren en voldoen tot aan de volgende maaltijd.

Tisanes

PROMO

Choco Chili YOGI TEA® Groen Thee Gember Citroen

10% korting + mengeling van gratis stalenBij aankoop van 1 karton Snack Tea of bij

2 kartons Yogi Tea

Koekjes

Page 17: Infoflash September 2012

Koekjes

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P PROMO A.P.P

TERRASANA GLM1 TARWESTROOPWAFELS MET HONING BG 12 x 175 gr 1,63 10% € 1,47

TERRASANA GLM2 MAIS-STROOPWAFELS BG 12 x 175 gr 1,63 10% € 1,47TERRASANA GLM3 HAZELNOOT WAFELTJES BG 12 x 175 gr 1,63 10% € 1,47

YOGI TEA YTCH3 CHOCO CHILI BG 6 x 1x17 inf 1,83 10% € 2,67

YOGI TEA YTGC GREEN TEA GINGER LEMON BG 6 x 1x17 inf 1,83 10% € 2,67

YOGI TEA YTSN1 SNACK TEA WITH GREEN TEA BG 6 x 1x17 inf 1,83 10% € 2,67

YOGI TEA YTSN2 SNACK TEA WITH ASSAM BG 6 x 1x17 inf 1,83 10% € 2,67

BREAK & BIO PROBC KOEKJES SPELT/CACAO SPELT BG 10 x 350 gr 3,04 10% € 2,74BREAK & BIO PROBC2 KOEKJES SPELT-CHOCOLADESTUKJES BG 18 x 250 gr 2,79 10% € 2,51BREAK & BIO PROBE KOEKJES 100% SPELT BG 12 x 300 gr 2,53 10% € 2,28BREAK & BIO PROBME GEMENGDE 100% SPELTKOEKJES BG 6 x 800 gr 6,12 10% € 5,51BREAK & BIO PROBOA BONTA SPELT-ABRIKOOS BG 12 x 4x60 gr 2,24 10% € 2,02BREAK & BIO PROBOC BONTA SPELT-CITROEN BG 12 x 4x60 gr 2,24 10% € 2,02BREAK & BIO PROBR KOEKJES SPELT WIELTJES BG 10 x 350 gr 3,19 10% € 2,87BREAK & BIO PROCEA2 CROSTATINA ABRIKOOS BG 12 x 6x50 gr 3,09 10% € 2,78BREAK & BIO PROFA ABRIKOZEN-GEVULDE SPELTKOEKEN BG 10 x 6x33 gr 2,27 10% € 2,04BREAK & BIO PROFC1 CAKE SPELT MET CACAO BG 12 x 4x45 gr 1,94 10% € 1,75BREAK & BIO PROFC2 GEVULDE SPELTKOEKEN CACAO BG 10 x 6x33 gr 2,35 10% € 2,12BREAK & BIO PROFMY SPELTBISCUITS MET BOSBESSEN BG 10 x 6x33 gr 2,27 10% € 2,04BREAK & BIO PROMY STRÜDEL SPELT-BOSBESSEN BG 12 x 4x50 gr 2,32 10% € 2,09BREAK & BIO PROSTA STRÜDEL SPELT-ABRIKOZEN BG 12 x 4x50 gr 2,32 10% € 2,09

Joao
Rectangle
Joao
chache prix
Page 18: Infoflash September 2012

ARTIKEL CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE PACK A.P A.P.P

URTEKRAM SCDEO4 DEO CRYSTAL PIERRE D'ALUN NB 6 x 130 gr 5,48 10% € 4,93

URTEKRAM SCDEO1 DEO ROLL NEUTRAAL BG 6 x 50 ml 3,46 10% € 3,11URTEKRAM SCDEO2 DEO ROLL ROOS EN IJZERKRUID BG 6 x 50 ml 3,46 10% € 3,11URTEKRAM SCDEO3 DEO ROLL EUCALYPTUS BG 6 x 50 ml 3,46 10% € 3,11URTEKRAM SCDEO5 DEO ROLL ALOEVERA BG 6 x 50 ml. 3,46 10% € 3,11URTEKRAM SCDEO6 DEO ROLL LIMOEN BG 6 x 50 ml. 3,46 10% € 3,11

URTEKRAM SCDSN DEO SPRAY NEUTRAAL BG 6 x 50 ml. 3,46 10% € 3,11URTEKRAM SCDSR DEO SPRAY ROOS BG 6 x 50 ml. 3,46 10% € 3,11

DEODORANT MINERAAL

Lichaamsverzorging

[email protected]

Tel: +32 2 731 05 22 Fax : +32 2 782 15 91

Deo Crystal Roos

Water, plantaardige glycerine, kristal, suikers, etherische olie van gera-niumroos en citroengras.

Aloe Vera Deo Crystal

Water, plantaardig glycerine, kristal, aloe vera, suikers, essentieel sinaasappelextract.

No Perfum Deo Crystal

Water, plantaardige clycerine, kristal, suikers

Deo Crystal Eucalyptus

Water, plantaardige glyce-rine, kristal, suikers, kokos-noot en maissuikerzeep, etherische olie van laven-del en eucalyptus.

Mineralen winnen terrein als «proper» alternatief in make-up en verzorgingsproducten. De minerale zouten gebruikt in de crystal deodorant verhinderen op natuurlijke wijze de ontwikkeling van bacteriën en geuren, terwijl het voor de huid toch nog mogelijk is te zweten zonder obstakel. Men moet kunnen kunnen ontdoen van afvalstoffen zonder er nieuwe bij te voegen.

De deodorants van Urtekram worden snel opgenomen, zonder enig spoor of residu op de huid of kleding na te laten.

Aluinsteen (kalium aluin) regelt het zwe-ten zonder de poriën van de huid te verstoppen. Hij bestrijdt de bacteriën die de slechte geuren veroorzaken. Traditioneel gebruikt als aftershave teneinde bloedingen en kleine snijwondjes te stoppen maar hier

gemengd met koud water om lang-zaam te worden opgenomen door de

huid. Men dient hem wel een 10-tal of zelfs een 20-tal keer te gebruiken onder elke oksel opdat het echt effect heeft.

Deo Spray neutraalWater, plantaardige glycerine, kristal, suikers.

Vaste Deo Crystal

Natuurlijk deodo-rant die het lichaam toelaat te «ademen» zonder geuren.Geen parfum of alco-hol, Aluinsteen.

Deo Crystal Limoen

Water, plantaardige glycerine, kristal, suikers, kokosnoot en maissuikerzeep, etherische olie van citroen, limoen en patchouli.

SANS PARFUM

Deo Spray Roos

Water, plantaardige glycerine, kristal, sui-kers, etherische olie

van geraniumroos en citroengras

Joao
Rectangle
Joao
chache prix