Info Oost - editie September 2012

Click here to load reader

 • date post

  18-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Het wijkblad van Helmond-oost!

Transcript of Info Oost - editie September 2012

 • SEPT 2012 35e jaargang, oplage 4000 stuks, Info-Oost is een maandelijks informatieblad van de Stichting Samenlevingsopbouw Helmond-Oost. Wijkhuis De Lier, van Kinsbergenstraat 1 5703 BW Helmond tel.nr.: 0492-544478 www.wijkhuisdelier.nl Een inzender is in eigen persoon verantwoordelijk voor de inhoud van het door hem/haar ingezonden artikel

  IMPRESSIE VAN DE LEUT

  KINDERVAKANTIEWEEK

  2012

  MEER OP PAGINA 10

  NOG NAGENIETEN THUIS?

  FOTOS WORDEN OP CD OF DVD GEBRAND EN ZIJN TE

  BESTELLEN.

  MEER OP PAGINA 10

 • KIENEN 7 SEPTEMBER KIENEN Vrijdag 7 september is er weer kienen, aanvang 20.00 uur. Er zijn weer leuke prijzen ingekocht voor jong en oud. Natuurlijk is er ook een complete koffie- en wasmiddelen ronde en tassen met levensmiddelen te winnen. Toegang vanaf 16 jaar en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 5,00 per serie, halve serie 2,50 en extra kaartje 1,20. Tot ziens!

  DARTERS OPGELET BILJARTERS

  Op dinsdagavond en / of donderdag is er een mogelijkheid voor een dart- of biljartclubje.

  Kom eens praten voor meer informatie of neem contact op met [email protected]

  RUIMTE TE HUUR Op de donderdagavond zijn er nog mogelijkheden om de grote zaal te huren voor uw vereniging of activiteit.

  CARTRIDGE INZAMELPUNT U kunt nog steeds lege cartridges inleveren in wijkhuis de Lier. Alleen cartridges zonder verpakking erom. De doos staat bij de ingang in de hal. Er mogen geen batterijen ingeleverd worden, deze kunt u in diverse bouwmarkten en winkels inleveren.

  ---EXCUSES--- VOOR IEDEREEN DIE IN DE VAKANTIE TIJDENS DE WOENSDAGMIDDAGEN AAN EEN GESLOTEN DEUR KWAM BIJ WIJKHUIS DE LIER, ONZE EXCUSES HIERVOOR! Helaas, wegens onvoorziene omstandigheden waren wij hiertoe genoodzaakt. Het Bestuur.

  Elf uur s ochtends. Mijn neus vangt de geur van koffie, mijn oren het geluid van fluiten en bodhran en op mijn hoofd voel ik voorzichtige, maar warme zonnestralen. Nog even voor de optredens losbarsten en het publiek in grote getalen het veld op stroomt. Dit is Folkwoods en ik geniet nog even van dit moment voor mezelf.

  Bijna helemaal voor mezelf dan toch, want ik zit natuurlijk wel met de laptop op schoot deze Info-Oost na te kijken en mijn column te schrijven. Maar dat geeft niet, de rust is er toch.

  Het wordt vandaag weer genieten. Onze kraam staat er mooi bij en we hebben gisteren al veel complimenten gehad (en wat spullen verkocht, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is).

  Het vorkje breien, op de Boerenpeelmarkt al aan een gestage opmars begonnen, trekt ook hier veel bekijks en enthousiaste creatievellingen. Onze ballonballen zijn erg in trek bij de kinderen en tijdens het voetballen wordt meteen duidelijk dat het klopt wat we zeggen: het doet geen pijn als je ze tegen je hoofd aan krijgt en er gaat niets van kapot.

  Iedereen bevoelt onze kussens, en besnuffelt ze. Bij ons aan de kraam is het niet: Kijken met je ogen, nee, onze producten moet je met al je zintuigen ervaren. [Noot aan onszelf: hier moeten we iets mee in een slogan.] Gelukkig voelt niemand zich beschroomd.

  Of we het staangeld er nu wel of niet uit gaan halen, wij zijn blij met deze kans om onze zelfgemaakte spullen aan een breder publiek te presenteren! Vandaag wordt een mooie dag en wij gaan er van genieten. Nu ja, als ik klaar ben met deze Info-Oost dan. Ik ga vlug verder!

  NOOR

  BOEKENUITLEEN woensdag en donderdag

  van 10.00-12.00 uur

  Houdt u ook zo van lezen? Kom naar het wijkhuis en meldt u aan als lid voor de Boekenuitleen. We hebben weer vele nieuwe boeken gekregen, deze hebben we weer toegevoegd aan de boekenkasten. Voor 5,00 per jaar kunt u terecht om te lenen of te ruilen.

 • COMPUTERCURSUSSEN

  Cursus voor ouderen en beginners: U kunt zich weer inschrijven voor de cursus. Indien er voldoende deelnemers zijn start deze op 25 september.

  Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 88 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U heeft weinig of geen computer ervaring? Dan is deze cursus misschien iets voor u. In 8 bijeenkomsten wordt in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het allemaal makkelijker maken om te gaan met uw computer. U maakt kennis met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer. Deze cursus wordt gehouden op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijkhuis. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee bedraagt 50,00, gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  Cursus voor gevorderden Bij voldoende deelnemers: start 4 september. Deze cursus is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in ons wijkhuis. Cursusgeld bedraagt 55,00 inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen. 8 bijeenkomsten. Deze cursus is bestemd voor diegenen die al aardig met de computer weten om te gaan. Ook als vervolg op de beginnerscursus. In deze cursus maakt u kennis met het Microsoft Office 2000-2003 pakket met daarin de programmas Excel, Acces, PowerPoint en Word. Met deze onderdelen van het Microsoft Office pakket gaan wij vervolgens oefenen en u leert hoe u deze programmas in de praktijk kunt gebruiken. Met Excel maakt u een eenvoudige boekhouding of huishoudbudget en controleert u de energienota enz. enz. U heeft een grote postzegel-, cd-, dvd, of andere verzameling? Deze programmas houden voor u alles netjes en overzichtelijk op orde. U maakt kennis en leert omgaan met PowerPoint. Met dit programma maakt u met uw (eigen) digitale fotos en / of tekst presentaties of een diashow. Verder maakt u kennis met vele tips en trucs in Word. Nieuw: U maakt in deze cursus ook kennis met het fotobewerkingsprogramma Photoshop en de vele manieren om fotos te bewerken. Typevaardigheid is niet vereist. Voor deze cursus is het wel van belang dat u zelf in het bezit bent van een computer en een Microsoft Office pakket 2000-2003. Huiswerk kan deel uitmaken van deze cursus. Aan het eind van de cursus wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  Cursus digitale fotobewerking en archivering Maandagavond van 19.30 - 21.30 uur. Start 3 september, 4 bijeenkomsten. Er is nog 1 plaats vrij. Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een digitale camera of gsm met camera. Aan het maken van digitale fotos zijn weinig of geen kosten verbonden. Er worden dan ook heel veel digitale fotos gemaakt. Maar hoe maak je deze fotos zichtbaar op de computer?U hebt oude (beschadigde) fotos en wilt deze bewerken en weer netjes maken? In deze cursus maakt u kennis met het archiveren, beheren en bewerken van uw digitale fotos. U maakt kennis met programmas om uw digitale fotos veilig als back-up op te slaan zodat u altijd een reserve bestand heeft. Tevens maakt u kennis met programmas om uw fotos in diastijl te vertonen. Voor deze cursus is enige basisvaardigheid van het toetsenbord- en muisgebruik vereist. U kunt tijdens de cursus gebruik maken van uw eigen opslagmedium zoals div. memorycards of usb-stick. Het cursusgeld bedraagt 30.-. Inclusief eventuele lesmaterialen, freeware-programmas en een kop koffie of thee.

  7