Info Oost editie September 2011

download Info Oost editie September 2011

of 16

 • date post

  23-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Info Oost is het wijkblad dat bij 4000 huishoudens in Helmond-Oost maandelijks wordt verspreid. Op deze manier informeert de stichting Samenlevingsopbouw Helmond Oost de bewoners maandelijks over de geplande activiteiten en gebeurtenissen in en om het wijkhuis en in en om de wijk.

Transcript of Info Oost editie September 2011

 • GEZOCHT BARVRIJWILLIGERS GEZOCHT Wij zoeken nog enkele betrouwbare mensen vanaf 18 jaar om bij verschillende gelegenheden onze beheerders en/of barvrijwilligers mede te ondersteunen. Dit kan overdag en/of s avonds voorkomen.

  RUIMTE TE HUUR Op de donderdagavond zijn er nog mogelijkheden om de grote zaal te huren voor uw vereniging of activiteit.

  CARTRIDGE INZAMELPUNT U kunt nog steeds lege cartridges inleveren in wijkhuis de Lier. Alleen cartridges zonder verpakking erom. De doos staat bij de ingang in de hal. Er mogen geen batterijen ingeleverd worden, deze kunt u in diverse bouwmarkten en winkels inleveren.

  KINDERACTIVITEITEN DE LIER STARTEN WEER IN SEPTEMBER Kinderen vanaf groep 3 t/m 5 2e dinsdag van de maand van 18.30 - 20.00 uur. Kinderen vanaf groep 6 t/m 8 4e dinsdag van de maand van 18.30 - 20.00 uur. Uitgezonderd vakanties. Zit uw kind buiten de wijk op school informeer dan via email en/of geef u op voor de nieuwsbrief van deze activiteit: beheer@wijkhuisdelier.nl.

  Voor meer informatie over bovenstaande berichten; beheer@wijkhuisdelier.nl of tel.: 544478

  WIST U DAT Ook uw idee en/of wensen voor activiteiten, voor het najaar 2011 of seizoen 2012, voor jong en

  oud nog steeds welkom zijn? Wij ook proberen er samen met u, iets mee te doen? De computercursus voor beginners in september al helemaal vol is, maar u zich wel kunt

  aanmelden voor de cursus in november? Er voor de gevorderdencursus nog wel plaats is? Er het hele jaar oude kerst- en andere kaarten ingeleverd kunnen worden? Deze altijd opgehaald worden, zodat hiermee andere mensen weer een hobby hebben? Wij voortaan ook in kleur kunnen kopiren 0,20 per A4? De kwaliteit hiervan heel mooi is? Wij eventueel ook voor u kunnen stencilen vanaf 25 A4-vellen papier? Er nog steeds lege cartridges ingeleverd kunnen worden, zonder verpakking erom? U gerust eens kunt binnenlopen om het hoekje tegenover de bar in het wijkhuis te bekijken? Dit weer opnieuw gevuld is met leuke spulletjes van de vlooienmarkt? Er van alles staat voor zowel jong als oud? Er ook enkele mooie boeken bijstaan? Wij dit nog steeds verkopen tegen een geringe prijs? Ook hier de opbrengst voor de kindervakantieweek is? Wij ook ruimtes verhuren voor allerlei activiteiten, zoals vergaderingen, workshops, presentaties

  e.d.? U voor meer informatie gerust kunt bellen tel. 544478 of voor uw vragen kunt mailen naar beheer@wijkhuisdelier.nl? Wij ook nog steeds losse postzegels verkopen? Ook onze website www.wijkhuisdelier.nl de moeite van het bekijken waard is? Daar steeds meer fotos van activiteiten geplaatst worden? U ook wijkhuisberichten kunt lezen via www.buurtlink.nl? Wij een hele grote leestafel hebben? U hier gerust het Eindhovens Dagblad en de Telegraaf of Donald Duck of andere bladen mag

  komen lezen? U hier ook vanaf vrijdagmorgen weekblad De Loop kunt ophalen? Er ook diverse folders liggen om te lezen en/of mee te nemen?

 • 7

  COMPUTERCURSUS voor ouderen en beginners

  U kunt zich weer inschrijven voor de volgende cursus. Deze start na de grote vakantie op de vrijdagmiddag.

  Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 88 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U hebt weinig of geen computer ervaring?

  Dan is deze cursus misschien iets voor u.

  In 8 bijeenkomsten wordt u in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het makkelijker maken om te gaan met uw computer n met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er op ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van het internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom, een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist, wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer. Deze cursus wordt gehouden op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijkhuis. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld, inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee, bedraagt 50,-, gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  COMPUTERCURSUS voor gevorderden (8 bijeenkomsten)

  Bij voldoende deelnemers start september, anders later. Er zijn nog plaatsen vrij.

  Deze cursus is bestemd voor diegenen die al aardig met de computer weten om te gaan. Ook als vervolg op de beginnerscursus. In deze cursus maakt u kennis met het Microsoft Office 2000-2003pakket met daarin de programmas Excel, Acces, PowerPoint en Word. Met deze onderdelen van het Microsoft Office pakket gaan we vervolgens oefenen en u leert hoe u deze programmas in de praktijk kunt gebruiken. Met Excel maakt u een eenvoudige boekhouding of huishoudbudget en controleert u de energienota enz. enz. U hebt een grote postzegel-, cd-, dvd- of andere verzameling? Deze programmas houden voor u alles netjes en overzichtelijk op orde. U maakt kennis en leert omgaan met PowerPoint. Met dit programma gaat u met uw (eigen) digitale fotos en/of tekst presentaties of een diashow maken. Verder maakt u kennis met vele tips en trucs voor Word. NIEUW: U maakt in deze cursus ook kennis met het fotobewerkingsprogramma Photoshop en de vele manieren om fotos te bewerken. Typevaardigheid is niet vereist. Voor deze cursus is het wel van belang dat u zelf in het bezit bent van een computer en een Microsoft Office pakket 2000-2003. Huiswerk kan deel uitmaken van deze cursus. Aan het eind van de cursus wordt een certificaat van deelname uitgereikt. Deze cursus is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Cursusgeld bedraagt 55,- inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen.

  CURSUS DIGITALE FOTOBEWERKING EN ARCHIVERING, maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

  Bij voldoende deelnemers: start september, 4 bijeenkomsten. Hiervoor zijn nog plaatsen vrij.

  Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een digitale camera of gsm met camera. Aan het maken van digitale fotos zijn weinig of geen kosten verbonden. Er worden dan ook heel veel digitale fotos gemaakt. Maar hoe maak je deze fotos zichtbaar op de computer? U hebt oude (beschadigde) fotos en wilt deze bewerken en weer netjes maken? In deze cursus maakt u kennis met het archiveren, beheren en bewerken van uw digitale fotos. U maakt kennis met programmas om uw digitale fotos veilig als back-up op te slaan zodat u altijd een reservebestand heeft. Tevens maakt u kennis met programmas om uw fotos in diastijl te vertonen. Voor deze cursus is enige basisvaardigheid van het toetsenbord en muisgebruik vereist. U kunt tijdens de cursus gebruik maken van uw eigen opslagmedium zoals memorycards of usb-stick. Het cursusgeld, inclusief eventuele lesmaterialen, freeware-programmas en een kop koffie of thee, bedraagt 30,-.

 • STEUNPUNT ROZENHOF - PROGRAMMA SEPTEMBER Steunpunt Rozenhof heeft voor de maand september weer een gevarieerd programma weten op te stellen. Hieronder een summiere opsomming met begin- en eindtijden van de activiteiten. U bent van harte welkom. De zaal is 30 minuten voor aanvang open.

  6 september - Kienen vanaf 20.00 uur. 14 september - De Notenkrakers van 20.00-23.00 uur. Entree 1,50. 19 september - Modeshow door JD-Mode van 10.00-14.30 uur. 23 september - Film: Tom Manders (Dorus) & Tommy Cooper van 19.30-22.30 uur.

  Dagelijks - Eetpunt Rozenhof, gezellig eten voor 55 jaar en ouder. Wij bieden u de mogelijkheid om gezamenlijk in een gezellige omgeving een warme maaltijd te eten. Het eetpunt is 7 dagen per week geopend en d.m.v. het invullen van de keuzemenulijst kunt u zelf bepalen wat u graag wenst te eten. Hebben wij bij deze uw interesse gewekt? Smakelijk eten! Iedere woensdagmiddag: Koersballen van 13.45-16.00 uur. Contributie 1,50 per maand. Wij bieden u 2 gratis proeflessen aan. Aanmelden op woensdagmiddag om 13.30 uur. Iedere donderdagavond: Biljartclub Nieuw Rozenhof van 19.30-22.30 uur. Inlichtingen: Theo Lambert. Mobiel: 06-12446296. Er is ruimte voor een tweede biljartvereniging Iedere vrijdagochtend: "MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN" van 9.30-10.30 uur. Gymnastiek waarbij u beweegt vanuit de stoel, staande en volop in beweging bent. Wij bieden u gratis twee lessen aan! Kosten: 1,50 per keer. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met: Franka van den Boomen, Cordinator van Steunpunt Rozenhof. Telefoon: 0492-544410 Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag (in principe).

  ANNATHEATER - PROGRAMMA SEPTEMBER 14 september: Auditie voor voorstelling jubileum Jeugdtheaterschool Annatheater. Voor de hoofdrollen moet je wel even laten zien wat je kunt. Kinderen vanaf 10 jaar en jongeren die belangstelling hebben zijn welkom op deze speciale auditie. Jubileum uitvoering begin juni 2012. Lavnia Germano en dansdocente Sladjana Spasojevic gaan zorgen voor een wervelende voorstelling. Op 18 september: Tangosalon aanvang 20.30 uur. Voor alle tangoliefhebbers weer een gezellige salon op onze vloer die zijn gelijke niet kent. En de bar is natuurlijk ook open. Informatie: www.tango-ahora.nl Vanaf 19 september gratis proeflessen acteren op de Jeugdtheaterschool Annatheater. Je kunt gratis en vrijblijvend een les volgen. Op woensdag 21 september: Proefles acteren voor volwassenen van 20.00-21.30 uur. Al vanaf de oprichting van het Annatheater worden er elke voor- en najaar acteercursussen voor volwassenen gegeven. Kom vrijblijvend een les volgen en ontdek hoe fascinerend acteren is Verwacht in oktober: wegens succes heropvoering toneelstuk: Het testament van de Ho