Info Oost editie december'12 / januari '13

Click here to load reader

 • date post

  26-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Het wijkblad van Helmond oost. Lees het nu!

Transcript of Info Oost editie december'12 / januari '13

 • DEC/JAN 2012 35

  e jaargang, oplage 4000 stuks, Info-Oost is een maandelijks informatieblad van de Stichting Samenlevingsopbouw

  Helmond-Oost. Wijkhuis De Lier, van Kinsbergenstraat 1 5703 BW Helmond tel.nr.: 0492-544478 www.wijkhuisdelier.nl Een inzender is in eigen persoon verantwoordelijk voor de inhoud van het door hem/haar ingezonden artikel

  KERSTSLUITING WIJKHUIS DE LIER VAN 24 DECEMBER TOT EN MET 1 JANUARI

  PRETTIGE KERSTDAGEN EN

  EEN VOORSPOEDIG BEGIN VAN 2013

  DRAAI

  AAN HET

  RAD DER

  GOEDE

  VOORNEMENS

  EN BEDENK

  WAT HET

  VOOR JEZELF

  KAN BETEKENEN,

  MAAR OOK VOOR

  JE MEDEMENS.

 • GEEN KIENEN JANUARI GEEN KIENEN

  DARTERS OPGELET BILJARTERS

  Op dinsdag of donderdag avond is er mogelijkheid voor een dart- of biljartclubje.

  Kom eens praten voor meer informatie of neem contact

  op met beheer@wijkhuisdelier.nl.

  RUIMTE TE HUUR Op de donderdagavond zijn er nog mogelijkheden om de grote zaal te huren voor uw vereniging of activiteit.

  CARTRIDGE INZAMELPUNT U kunt nog steeds lege cartridges inleveren in Wijkhuis de Lier. Alleen cartridges zonder verpakking erom. De doos staat bij de ingang in de hal. Er mogen geen batterijen ingeleverd worden, deze kunt u in diverse bouwmarkten en winkels inleveren.

  GRATIS OPTREDEN TIERELIEREN Vrijdagavond 21 december treden de Tierelieren weer op in Wijkhuis de Lier. Er worden kerstnummers, maar ook gezellige meezingers gezongen. De entree is gratis, maar er worden wel meezingboekjes verkocht voor 1,00. Er is koffie met wat lekkers te koop. Er is natuurlijk ook weer een loterij met mooie prijsjes. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de kindervakantieweek. Dus wij hopen dat het lekker druk en heel gezellig word. We beginnen om 20.00 uur en na afloop zingen we gezellig verder aan de bar. Tot ziens op deze avond.

  KERSTSLUITING WIJKHUIS DE LIER Van 24 december tot en met 1 januari. Bloedprikken op 24 en 31 december gaat gewoon door.

  Bijna twee jaar geleden is het nu dat ik officieel mijn

  bedrijf gestart ben. En bijna twee jaar verder kan ik

  zeggen dat ik ongelooflijk veel geleerd heb.

  Oude kennis is in een nieuw jasje gestoken. Het

  boekhouden dat ik ooit op het VWO leerde, werd

  opgefrist om de boekhouding van mijn bedrijf te

  kunnen doen. Al het geleerde over het schrijven van

  leuke en duidelijke stukken moest toegepast worden

  in mijn folder, een nieuwe folder, de website,

  promoteksten, handleidingen en sinds kort ook op

  mijn blog. En ook de kennis over opmaak, opgedaan

  tijdens mijn jaren redactiewerk voor een

  wetenschappelijk tijdschrift, is geen overdaad voor al

  deze zaken.

  Maar er zijn ook veel dingen die ik nieuw heb moeten

  leren. Communiceren bijvoorbeeld. Per email gaat dat

  nog wel best, maar in het face-to-face contact ben ik

  zeker geen held. Ik overbluf mijn verlegenheid en in de

  meeste gevallen zal mijn gesprekspartner hier niets

  van merken, maar ikzelf wel! Een hel vind ik.

  Zenuwslopend. Ja, dan is met een kraam op markten

  staan wel een heel goede leerschool.

  Promotie is ook zoiets wat ik moet leren. En tja, dat

  heeft natuurlijk ook heel veel met communiceren te

  maken. Want hoe kun je jezelf nu promoten als je

  liever geen contact maakt met mensen, als je

  zelfvertrouwen ook nog wel een flinke boost kan

  gebruiken

  Het is een lange weg, die begint bij de poort van jezelf

  op waarde schatten. Vanaf daar kun je met je voeten

  in het zand van zelfvertrouwen de weg begaan.

  Bijna twee jaar nu sinds de start van mijn bedrijf ben ik

  toch zeker enkele passen onder de poort door Het is

  een lange weg dus, die ik heb te gaan. Maar na elk

  obstakel adem ik dieper in, mijn lijf vullend met de

  lucht van trots. Ik heb al veel geleerd en ga nog veel

  meer leren. En ik verheug me er ontzettend op!

  NOOR

  DRIE MORGENS PER WEEK: BOEKENUITLEEN

  Houdt u ook zo van lezen? Kom naar het wijkhuis en meldt u aan als lid hiervoor. Voor 5,00 per jaar kunt u terecht om te lenen of te ruilen. Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur zijn de kasten voor u open. Er zijn veel romans, detectives of sience fiction boeken.

 • BEWEGEN VOOR OUDEREN

  Elke vrijdagmorgen is er gym voor ouderen van 9.15 - 10.15 uur. U kunt hier oefeningen doen op muziek, zowel zittend, staand als lopend. Alles gebeurt onder deskundige leiding, er wordt rekening gehouden met wat u kunt. Bewegen moet en is goed voor iedereen. Ook wordt er onderling wat bij gekletst onder het genot van n kopje koffie/thee. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, kosten 3,75 per maand. Loopt u gerust eens binnen, ook heren zijn welkom.

  DINSDAGMIDDAG JOKEREN RIKKEN VANAF 14.00 UUR

  Iedere dinsdagmiddag vanaf 8 januari zijn er kaartwedstrijden in uw wijkhuis. U kunt hier jokeren en rikken vanaf 14.00 uur voor kleine pakketjes levensmiddelen of zeep. U kunt zich tot 14.00 uur hiervoor inschrijven voor 1,30 p.p. Vanaf 12.30 uur is de zaal open en is er gelegenheid om onderling te kaarten. Mogen wij u hier ook eens begroeten?

  KINDERACTIVITEITEN Iedere 2e dinsdag van de maand voor de groepen 3, 4 en 5 van de basisscholen. Elke 4e dinsdag van de maand voor de oudere groepen 6, 7 en 8. Uitgezonderd schoolvakanties. De briefjes komen via de scholen in de wijk met daarop het thema en de tijden. Wilt u zich opgeven voor de nieuwsbrief, of zit uw kind buiten de wijk op school, informeer dan via beheer@wijkhuisdelier.nl en u krijgt alle informatie via email thuis.

  25 JANUARI JEUGDDISCO GROEP 5, 6, 7 EN 8 VAN 19.30-21.30 UUR

  25 januari is er weer een jeugddisco van 19.30 - 21.30 uur. (let op tijd is gewijzigd) Er mogen voortaan ook kinderen uit groep 5 komen. Dus alle kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 die in de wijk wonen of op de basisscholen in de wijk zitten zijn welkom. Briefjes met alle informatie komen via de scholen. Zit uw kind buiten de wijk op school informeer dan via beheer@wijkhuisdelier.nl voor meer informatie.

  MAATSCHAPPELIJKE STAGES Er zijn nog een aantal activiteiten rondom de carnaval waar we hulp bij kunnen gebruiken.

  WERKGROEP KINDERVAKANTIEWEEK

  Ook doen we een OPROEP om voor ons van OLVARITPOTJES te sparen. Leeg wel te verstaan, dus als uw kind een potje fruit of groente op heeft, spaar ze dan voor ons. Inleveren kan natuurlijk in Wijkhuis de Lier, net zoals de spullen voor het thema.

  De fotos van de kindervakantieweek super helden kunt u bestellen via de website: http://www.kindervakantieweek.wijkhuisdelier.nl of aan de bar van wijkhuis de Lier.

  Rest mij nog te zeggen: allemaal alvast fijne kerstdagen en een voorspoedig 2013 namens de werkgroep en vergeet het KERSTCONCERT van de Tierelieren niet op 21 december in ons wijkhuis.

  OPENBARE PC Sinds kort beschikt het wijkhuis over een pc op de leestafel welke voor iedereen gratis te gebruiken is. Het enige wat u dient te doen is uzelf melden bij het beheer waar u tegen een borg van 5 euro het draadloze toetsenbord en de draadloze muis ontvangt. Hierna kunt u naar hartenlust e-mail versturen, uw social media bijwerken, online sollicitaties verrichten etc. Deze pc is mogelijk

  gemaakt dankzij de Burger Initiatief Gelden (BIG).

  De werkgroep heeft nu al een nieuw thema voor de kindervakantieweek van 2013 bedacht: 1000 EN 1 NACHT. Dus als jullie thuis spullen hebben die in dit thema passen zouden we dit gaarne gebruiken. We denken dan aan fel gekleurde stoffen, kussentjes, Perzische tapijtjes, theeglaasjes, oosterse theepotten, schatkistjes, sieraden etc., etc. Wij zijn erg enthousiast over het thema en de ideen stromen binnen. Het gaat ons zeker lukken om er weer een fantastische week van te maken.

 • COMPUTERCURSUSSEN Cursus voor ouderen en beginners: U kunt zich weer inschrijven voor de cursus. Deze is op de dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur. Start 22 januari. Cursusgeld is 50,00 voor 8 lessen inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen. Er zijn 6 computers ter beschikking, vol is vol Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 88 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U heeft weinig of geen computer ervaring? Dan is deze cursus misschien iets voor u. In 8 bijeenkomsten wordt in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het allemaal makkelijker maken om te gaan met uw computer. U maakt kennis met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van het internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer, zodat u thuis wat kunt oefenen. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee bedraagt 50,00 gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt. Cursus voor gevorderden Bij voldoende deelnemers: start in april. Deze cursus is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in ons wijkhuis. Cursusgeld bedraagt 55,00 inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen. 8 bijeenkomsten. Deze cursus is bestemd voor