INFO Lovendegem September 2015

16
'HET DORP HERONTDEKT' Paul Robbrecht in Lovendegem 11 SEP - 25 OKT 2015 UITNEEMBAAR MAGAZINE INFO 2015 #04 SEPTEMBER/OKTOBER

description

 

Transcript of INFO Lovendegem September 2015

Page 1: INFO Lovendegem September 2015

'HET DORP HERONTDEKT'Paul Robbrecht in Lovendegem11 SEP - 25 OKT 2015

UITNEEMBAAR MAGAZINE

INFO

2015

#04SEPTEM

BER/OKTO

BER

Page 2: INFO Lovendegem September 2015

NIEUWS02

MELDINGSFORMULIER

GEMEENTEHUISKerkstraat 45T 09 370 70 [email protected]: Ma. tot vrij.: 8u30 - 12u(op afspraak: 8u-8u30)Di.: 16u – 19u (dienst Bevolking of andere diensten op afspraak)Woe.: 14u – 17u1ste zat./maand: 9u – 11u30 (dienst Bevolking)

BLIJF OP DE HOOGTEwww.lovendegem.bewww.facebook.com/lovendegemwww.twitter.com/lovendegemNieuwsbrieven via: www.lovendegem.be

NUTTIGE CONTACTGEGEVENS: OCMW/Sociaal huis T 09 370 70 [email protected]

Sport T 09 370 70 [email protected]

Bibliotheek T 09 370 70 [email protected]

Politie Lowazone T 09 370 60 60www.lowazone.be

WACHTDIENSTENApothekers T 09 039 99 69www.geowacht.be

Tandartsen T 09 033 99 69www.tandarts.be

Huisartsen T 09 22 80 222

NOODNUMMERSBrandweer 112Politie 101Waterstoring 078 35 35 88Gasreuk 0800 65 0 65Stroomstoring 078 35 35 00

COLOFONGemeentelijk infoblad, verschijnt zes maal per jaar.Redactie Dienst Cultuur, Jeugd en Communicatie met dank aan alle gemeentelijke diensten voor hun medewerkingVerantwoordelijke uitgeverChris De Wispelaere, burgemeester, Kerkstraat 45, 9920 LovendegemVormgeving en druk De Sonville

U heeft een vraag, klacht, melding of suggestie of u wil uw mening kwijt over een gemeentelijke aangelegenheid? Laat het ons weten.

Naam: …………………………………………….…………………………………………….………….Adres:…………………………………………….…………………………………………….…………Tel: …………………………………………….. E-mail: …………………………………………………

Afgeven of opsturen naar Gemeentebestuur, Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem of via [email protected] of vul de meldingskaart online in via www.lovendegem.be

VERLIES GEEN TIJD AAN HET LOKET

Wij zoeken vrijwilligers om mee te hel-pen bij gemeentelijke activiteiten zoals recepties, huwelijken, jubilea, evene-menten,..

U wordt occasioneel opgeroepen om mee te helpen bij gemeentelijke fes-tiviteiten in het weekend (zaterdag en/of zondag). U helpt mee bij de voorbereiding (vb. zaal klaarzetten), bij de gebeurtenis zelf (vb. bedeling van drank en hapjes) en zorgt er voor dat de lokalen netjes worden achtergelaten.

U bent minstens 18 jaar, heeft een net voorkomen, bent sociaal en neemt graag initiatief. U kan zelfstandig wer-ken. U ontvangt in ruil een vrijwilligers-vergoeding.

Meer infoPersoneel Tel. 09 370 70 [email protected]

VRIJWILLIGERSGEZOCHT

Enkele tips om uw bezoek aan onze diensten vlotter te laten verlopen: • Neemeersteenkijkjeopdewebsite.Zo

weet u wat u precies moet meebrengen en bij welke dienst u moet zijn.

• Gebruikonsdigitaalloketindienmogelijk.Zovermijdueentripnaarhetgemeente-huis.

• Indienu tochtpersoonlijkwenst langs tekomen, kan dat tijdens de gewone ope-ningsuren. (Nu ook op dinsdagavond tot 19u bij dienst Bevolking en na afspraak bij andere diensten) U kunt ook steeds een afspraak maken buiten de openingsuren.

Page 3: INFO Lovendegem September 2015

KORT NIEUWS 03

Eandis, de beheerder van ons gemeentelijk elektriciteit- en gasnet, stelt gedurende drie maanden een elektrische wagen gratis ter beschikking aan het gemeentebestuur van Lovendegem. De wagen werd op 17 juli 2015 overhandigd aan burgemeester Chris De Wispelaere en een afvaardiging van het college. Dit initiatief heeft als bedoeling om de gemeente kennis te laten maken met elektrische mobiliteit.

InVlaanderenrijdenongeveer3,7miljoenvoertuigen,waarvan3,1 miljoen personenwagens. Jaarlijks samen goed voor 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer energiegebruik is de vervanging van voertuigen op fossiele brandstof door elektrische voertuigen.

Tijdens de afgelopen jaren heeft Eandis op 70 locaties oplaad-punten voor elektrische auto’s en voor elektrische fietsen of scooters ingevoerd om zo te komen tot een netwerk van oplaadeilandenverspreidoverVlaanderen.Opdiemanierkan

er invulling worden gegeven aan de doelstellingen om binnen een straal van 20 km of binnen de 20 minuten een oplaadpunt binnen bereik te hebben.

Het aanbod van Eandis sluit perfect aan op het beleid van de gemeente dat staat voor een leefbaardere, gezondere en scho-ne leefomgeving met minder energiegebruik, minder fossiele energie, meer groene energie, meer natuur en meer lokale initiatieven om duurzame ontwikkeling te versnellen.

In het gemeentearchief werd door 2 leden van de werkgroep Archief een dossier ontdekt met verschillende documenten daterend van 1940 tot 1945. Het bleken “Nachvorshungen” van de Feldkommandantur 611, gevestigd te Gent, te zijn.

Één Nachvorshung trok de aandacht: het bericht dat op 7 juli 1940 in de Voordestraat een “Engelsch”vliegtuig, al brandend te pletter was gevallen. Er was één verkoold lijk in het wrak gevonden dat door de Duitse Wehrmacht begraven werd op het kerkhof van Eeklo.

Dit bericht was de aanleiding voor de leden van de werkgroep om een zoektocht te beginnen naar ware ver-haal en de slachtoffers:

Op 14 juli 1940 vertrokken zes bom-menwerpers van de Royal Air Force van hun basis te Detling richting Gent. Hun opdracht was een olieopslag-plaats en fabrieken in de Kanaalzone Gent – Terneuzen te bombarderen om deze te vernietigen of te bescha-digen.Vijf bommenwerpers kwamen terug naar de basis maar de zesde werd geraakt door het Duitse Flak-afweergeschut en stortte brandend neer in een boomgaard achter een huis in de Voordestraat. Sgt Stride overleefde de crash niet en is begraven op het erepark der gesneuvelden Britse militairen in

Eeklo. De twee andere militairen: Alastair Dyson Panton en Alfred Ernest Farrow werden opgepakt door de Duitsers en krijgsgevangen geno-men.

Op 11 juli werd de vliegtuigcrash herdacht en werd een gedenkplaat geplaatst in de Voordestraat in aan-wezigheid van enkele familieleden van Sgt Stride.

Er werd door de werkgroep Archief ook een mooi naslagwerk van de crash gemaakt. U kan dit nalezen op onze website.

Met speciale dank aan Daniel De Baets en Jean-Pierre Van Den Sande voor het opzoekingswerk.

GEMEENTE KRIJGT ELEKTRISCHE WAGEN ter beschikking van Eandis

HERDENKING VLIEGTUIGCRASH 1940

Page 4: INFO Lovendegem September 2015

MOBILITEIT & MILIEU04

De rioleringswerken starten in het najaar en worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder voor de bewoners zo beperkt mogelijk te houden.

De eerste plannen voor het vernieuwen van de riolering in de Bloemetjeswijk dateren reeds van 2001. Toen was het plan om in de Bremstraat en de Azaleastraat de riolering te vernieuwen.

In juli 2002 werd een ontwerper aan-gesteld door de gemeente maar door de grote omvang van het project werd de opdracht in mei 2006 overgedra-gen aan TMVW. De subsidieaanvraagwerd eind 2007 geweigerd omdat de verder gelegen riolering (nu deel Aquafin) niet werd meegenomen in de ontdubbeling, wat uiteindelijk in janu-ari 2011 leidde tot een overeenkomst met Aquafin voor het ganse project Bloemetjeswijk waarbij een opsplitsing werd gemaakt in 2 fases.

GESCHEIDEN RIOLERINGSTELSELIndevolledigewijkwordtdegemengderiolering vervangen door een geschei-den stelsel waarbij het regenwater en het afvalwater in een apart riolerings-stelsel wordt afgevoerd. Belangrijk is ook dat alle huizen moeten aansluiten op de dubbele riolering. De gemeente financiert hierbij integraal het studie-werk en voorziet een tegemoetkoming voor de werken op privé-eigendom waarbij de helft van de aanpassings-werken worden betaald, met een maxi-mum van €500.

Het gescheiden afvoeren van regen- en afvalwater zorgt ervoor dat de druk op de riolering een stuk minder wordt en het regenwater op een vertraagde manier wordt afgevoerd naar de Lieve.

Het vertraagd afvoeren van het regen-water wordt gerealiseerd door voldoen-de grote buizen waar het water in kan stagneren bij overvloedige regenwal en een bufferbekken ter hoogte van de Pyramidestraat waar het regenwater de mogelijkheid heeft om te infiltre-ren vooraleer verder te stromen naar de Lieve. Het afvalwater op zijn beurt wordt afgeleid naar een zuiveringssta-tion in Gent.

STRAATBEELD EN VERKEERSVEILIGHEIDDe uniforme wegenis en de groen-structuren met grasstroken, bomen en lagere onderbeplanting zullen ervoor zorgen dat er over de ganse wijk een eenvormig straatbeeld wordt beko-men.

Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt de rijweg smaller en komt er een voetpad aan één zijde van de weg. Daarnaast wordt in alle straten zone 30 ingevoerd waarbij aan beide zijden van de straat kan geparkeerd worden om op die manier de snelheid af te remmen.

Om aan de parkeerdruk aan de poly-valente zaal Tempelhof een oplossing te bieden, worden extra parkeerplaat-sen voorzien langsheen het gemeen-telijk grasterrein in de Tulpenstraat en Asterstraat.

Rond het grasterrein wordt eveneens een fine piste aangelegd waarbij spor-tievelingen een traject van 500 meter op een zachte ondergrond kunnen afleggen.

RIOLERINGSWERKENBLOEMETJESWIJK

Page 5: INFO Lovendegem September 2015

MOBILITEIT & MILIEU 05

VERLOOP VAN DE WERKENDe werken van fase 1 zullen starten in het najaar 2015 en worden gefa-seerd uitgevoerd om de hinder voor de bewoners zo beperkt mogelijk te houden. In september, als de aanne-mer gekend is, wordt een infoverga-dering gehouden om de fasering en uitvoering van de werken toe te lichten aan de inwoners van de eerste fase. De start van de 2de fase wordt voorzien in 2017.

De werken in fase 1 worden geraamd op €5.000.000, waarvan €2.400.000 ten laste van Aquafin, €1.240.000 ten laste van de gemeente en €1.360.000

die wordt gesubsidieerd door de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij)terwijl het kostenplaatje van fase 2 €6.400.000 zal bedragen. Hierbij wordt €1.340.000 bekostigd door Aquafin, €2.390.000 door de gemeente en daarnaast ontvangt de gemeente €2.670.000 subsidies.

COMMUNICATIEWij doen ons best om de buurtbe-woners zo goed mogelijk te informe-ren over de werken. Wij zullen dit doen via dewebsite, facebook, INFOLovendegem, bewonersbrieven en info- vergaderingen.

Wij kunnen u ook digitaal informeren via onze nieuwsbrief.

Stuur daarvoor een mail naar:[email protected] met de vermelding “nieuwsbriefBloemetjeswijk”endanontvangtu de info ook digitaal!

Meer infoInfrastructuurTel. 09 370 70 [email protected]

Page 6: INFO Lovendegem September 2015

MOBILITEIT & MILIEU06

(GROEN)AFVAL VERBRANDENis verboden

MOBIELE FRUITPERSZATERDAG 12 SEPTEMBER

Het verbranden van alle afval door particulieren is verbo-den. Gelukkig maar, want tijdens de verbranding komen er heel wat ongezonde stoffen in de lucht, die zowel de gezondheid van de stoker als die van buren kan schaden. Helaas gebeurt dit nog te vaak, uit oude gewoonte, om van afval op een snelle manier af te komen of om de woning op een ‘goedkope’ manier te verwarmen. Dit heeft een nadelig effect op onze gezondheid en het milieu, zowel op korte als op langere termijn. Het kan gaan van ‘onschuldige’ gezondheidsklachten zoals prik-kelende ogen, een hoestbui en geurhinder tot ernstige gezondheidsrisico’s zoals het veroorzaken van kanker, astma en vruchtbaarheidsproblemen.

Recent is de wetgeving op vlak van afvalverbranding nog verstrengd. Nu mag er ook geen groenafval meer ver-brand worden, ook niet op voldoende afstand van huizen, hagen ,…. Er zijn slechts enkele duidelijk omschreven uit-zonderingen zoals het verbranden van droog onbehan-deld hout in een sfeerverwarmer of een barbecue.

Als u een sluikverbranding in uw buurt ziet, probeer dan eerstmetuwbuurtepraten.Vaakishetprobleemmak-kelijk op te lossen door gewoon te zeggen dat dit niet kan. Als dit echter niet helpt kunt u zich wenden tot de milieudienst of de politie.

Meer infowww.stookslim.bewww.gezondheidenmilieu.be

Hebben uw fruitbomen een goede oogst appels en peren opgeleverd, dan kunt u het fruit laten verwerken tot sap dat twee jaar kan worden bewaard.

Op zaterdag 12 september wordt een fruit-persdag georganiseerd door het gemeente-bestuur ism de natuurwinkel Kruiden & Co. Deze persing vindt plaats in het gemeente-magazijn, Kasteeldreef 90.

Het persen gebeurt enkel op afspraak via:Natuurwinkel Kruiden & CoMolendreef 4Tel. 09 372 97 [email protected]

Oedelemse fruitperser Thijs TangheTel. 050 78 11 94.

InhetnajaarvindtinParijsde21steklimaatconferentievandeVerenigdeNatiesplaats.Debelangrijkstedoelstellingin Parijs is het nieuwe klimaatverdrag ondertekenen dat in 2020 van kracht wordt.

Ter gelegenheid van deze klimaattop nodigen we u uit op een infoavond rond de klimaatverandering aan de Zuidpool.GastsprekerisKoenMeirlaen.Hijverbleefbijna3 maanden in Antarctica en vanuit het Belgische Prinses Elisabeth-station ging hij op stap met de poolwetenschap-pers. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal brengt hij een authentiek en boeiend verhaal over Antarctica, het zero-emissie station en de klimaatveranderingen.

Dit is een organisatie van het Davidsfonds en Natuurpunt in samenwerking met de milieuraad en het gemeentebe-stuur.

INFOAVOND ANTARCTICA EN DE KLIMAATVERANDERING DINSDAG 6 OKTOBER, 20U, RAADZAAL

Meer infoGustaaf TackTel. 09 372 83 [email protected]

Eric De ClerckTel. 09 372 89 [email protected]

Page 7: INFO Lovendegem September 2015

HERZIENING MOBILITEITSPLAN LovendegemHet gemeentebestuur heeft na een doorlichting van het huidig mobiliteits-plan besloten om dit plan te herzien. Dit plan zal niet alleen geactualiseerd wor-den, maar wordt ook verbreed (nieuwe thema’s) en verdiept (verder uitwerken bestaande thema’s). Er zal een stu-diebureau worden aangesteld voor de begeleiding en er zal inspraak voor de inwoners georganiseerd worden.

Wie nu al goede ideeën heeft voor een veiliger en meer duurzame mobiliteit te Lovendegem kan ons al inspiratie geven op [email protected]. Wij danken u voor uw inbreng!

BUZZY PAZZ Ben je tussen 12 en 18 jaar oud én woon je in Lovendegem dan komt het gemeentebestuur voor 25% tus-sen in de kostprijs van Buzzy Pazz abonnementen met een geldigheids-periode van 1, 3 of 12 maanden. Eerst wordt de gezinskorting in min-dering gebracht. Op dit saldo wordt vervolgens de gemeentekorting toe-gepast. Een gezinskorting is enkel geldig als er binnen een gezin meer-dere Buzzy Pazzen met eenzelfde begindatum en eenzelfde periode worden aangekocht.

WAT MOET JE DOEN OM VAN DEZE KORTING TE GENIETEN?Om van beide kortingen te genieten moeten de abonnees elk over een

eigen attest beschikken. Daarnaast moet er ook een attest van gezins-samenstelling worden voorgelegd. Beide attesten kan je verkrijgen bij de dienst Bevolking of via het digitaal loket.

Met deze attesten en je identiteits-kaart kan je dan een busabonnement aan verminderde prijs verkrijgen bij de lijnwinkel.

07MOBILITEIT & MILIEU

Het gemeentebestuur verleent subsi-dies voor het beheer van knotbomen inlandelijkgebied.Iedereendieinstaatvoor het onderhoud van knotbomen in agrarisch gebied, agrarisch gebied met landschappelijk waardevol karakter, natuurgebied of valleigebied, met uit-zondering van bebouwde percelen, kan bij de gemeente subsidies aanvragen. De onderhoudssubsidie bedraagt € 15 per boom met een maximum van € 300 per aanvrager per jaar. Er wordt maar om de 6 jaar subsidie gegeven voor het onderhoud van dezelfde bomen.

Uw aanvraag dient uiterlijk op 1 oktober 2015 (aanvraagformulier + situerings-plan) te worden ingediend op de milieu-dienst. U ontvangt nadien een bericht of uw aanvraag voldoet aan de voorschrif-

ten en past binnen het voorziene bud-get, samen met een meldingsformulier om de uitvoering van de werken te mel-den. De uitbetaling gebeurt na controle van de gemelde snoeiwerken.

Het subsidiereglement en het aanvraag-formulier kunt u raadplegen via onder-staande link.

MilieuTel. 09 370 70 38www.lovendegem.be/milieudienst/premies en toelagen.

ONDERHOUD VAN KNOTBOMEN Subsidies

OPGELET!

Actieve landbouwers kunnen voor het onderhoud van knotbo-men en andere kleine landschap-selementen een beheersovereen-komst voor 5 jaar afsluiten met de VLM.

Dit kan vanaf een rij van minstens 10 knotbomen. U ontvangt € 14,15 per boom. Voor knotbomen die in aanmerking komen voor deze sub-sidieregeling kan uiteraard geen gemeentelijke subsidie meer ont-vangen worden. Contacteer hier-voor de VLM-bedrijfsplanner:

JulieVerstraeteTel. 0494 56 48 36 [email protected]

Wij vragen uw aandacht voor het verbod op het verbranden van groenafval (zie artikel op pg. 6 in dit infoblad) dat ook geldt voor snoeiresten van knotbomen. De fijne takken kunnen worden verhak-seld of gestapeld op takkenrillen.

Page 8: INFO Lovendegem September 2015

KLJ Lovendegem en Chiro Luvand vliegen er naar jaarlijkse gewoonte terug in met hun startdagen. Al wie graag wil kennis maken met de werking van deze jeugdvereni-gingen is welkom!

KLJ LOVENDEGEMStartdag -12: 27 sepStartdag -16: 4 oktStartdag +16: 2 oktWaar: Jeugdlokaal, Haantjenstraat 10

Meer infowww.kljlovendegem.be

CHIRO LOVENDEGEMBbq met kubbstoernooi: 19 sepStartdag: 4 oktWaar: Jeugdlokaal, Kort Eindeken 22

Meer infowww.chirolovendegem.be

Duidt met stip vrijdag 23 oktober aan in je agenda, want dan is het de feestdag de jeugdbewegin-gen! Ga met je uniform, T-shirt of sjaaltje naar school en toon aan iedereen dat jij bij de jeugdbewe-ging zit. Wil je weten welke activi-teiten georganiseerd worden op die dag? Neem dan een kijkje op

www.dagvandejeugdbeweging.be.

Volgde je tussen september 2014 en nu een cursus in het jeugd-werk?

Vergeet dan zeker niet om eenaanvraag voor terugbetaling van de kosten in te dienen via: www.lovendegem.be > digitaal loket > subsidie kadervorming.

DINOSCOOPVRIJDAG 25 SEPTEMBER, 18U

Filmavond in jeugdhuis Dino! Allekinderen die in het 5e of 6e leerjaar zitten zijn welkom.Deuren open om 17u30

Start film: 18uEinde film: 20uInkom: € 3 (drankje inbegrepen) + eventueel zakgeld voor extra drankje en hapje.

Tickets via het digitaal loket op www.lovendegem.be tot dinsdag 22 septem-ber.

DAG VAN DE JEUGD-BEWEGINGVRIJDAG 23 OKTOBER

STARTDAGENJEUGDBEWEGINGEN

KADERVORMINGTERUGBETALING CURSUSKOSTEN

UIT MET KINDEREN08

Page 9: INFO Lovendegem September 2015

In de sportkrant kon u al informatievinden over het wekelijks sportaan-bod van de dienst Sport voor de Lovendegemse jeugd.

Een kort overzicht van de verschil-lende lessenreeksen:•Multimove(kriebeltuin):

°2012-°2010.•Breakdance: 8-14 jaar.• Sportsnack Eeksken:

1ste-6de leerjaar.•Sportsnack De Bron:

1ste-3de leerjaar en 4de-6de leerjaar.

Inschrijven: Vanaf1septembervoorwie al deelnam aan een activiteit van de dienst Sport: [email protected]

Bij een eerste deelname: via digitaal loket op www.lovendegem.be

Er is ook een wekelijks sportaanbod dat de dienst Sport niet inricht maar waar we wel aan meewerken:•Balschool KSK De Jeugd.•Dansatelier Lovendegem.

Inschrijven: •Meer info balschool:

[email protected]•Meer info dansatelier:

[email protected]

Op de gemeentelijke website kunt u de sportkrant digitaal raadplegen.

•Kleuterkamp:°2012-°2010.•Sportkampen:kinderen 1ste t.e.m. 6de

leerjaar.

Meer informatie over deze sportkampen tijdens de herfstvakantie zal u kunnen vinden op de gemeentelijke website. Ook in de digitale nieuwsbrieven sport zal er informatie over deze sportkampen verschijnen.

Inschrijven: •InwonersvanLovendegem:

vanaf maandag 5 oktober 2015. •Kinderenvanbuitenonzegemeente:

vanaf donderdag 8 oktober 2015. •Deinschrijvingenwordenafgesloten

op vrijdag 23 oktober 2015.

Op 20 september en 18 oktober wordt er weer voorgelezen in de bib, telkens om 11u en voor kinde-ren van 4 tot 8 jaar. Het voorlezen duurt ongeveer een halfuurtje en ouders mogen uiteraard meeluis-teren!

Vanaf september gaan er opnieuwlessen beeldende vorming door in de bib voor kinderen van 6 tot 8 jaar.Indelessenkomenverschillendeoriginele technieken en materialen aan bod. Spontaniteit en persoonlijke creativiteit worden aangemoedigd. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij.

De lessen gaan door op woensdag telkens van 13u30 tot 14u45 en star-ten op 9 september.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 110, inschrijven kan in de bibliotheek aan de balie, via email ([email protected]) of via telefoon (09 370 70 45).

Fundelszijndigitaleprentenboeken:bestaande prentenboeken worden op een interactieve manier tot leven gebracht voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Wie lid is van de bibliotheek kan via Mijn Bibliotheek van thuis uit gratis 7 Fundelsperjaardownloadenopeenpc,eeniPadofAndroid-tablet!Voormeer info kan je steeds terecht in de bib of op www.fundels.com.

VOORLEZENIN DE BIB20 SEP & 18 OKT, 11U

INSCHRIJVINGlessenreeksen sport

KUNSTACADEMIELOVENDEGEMWOENSDAG, 13U30-14U45

SPORTKAMPENHERFSTVAKANTIEDINSDAG 3 T.E.M. VRIJDAG 6 NOV.

UIT MET KINDEREN 09

FUNDELSdigitale prentenboeken van de bib, rechtstreeks bij u thuis!

Page 10: INFO Lovendegem September 2015

WONEN, LEVEN & ONDERNEMEN10

VOOR MEER INFORMATIE KAN U STEEDS BIJ UW SCHOOLDIRECTIE TERECHT:

Gemeentelijke Basisschool Lovendegem Afdeling Eeksken (kleuter en

lager), Eeksken 29, 9920 Lovendegem

AfdelingVinderhoute(lager),Vredesdreef18, 9921Vinderhoute

Vrije Basisschool De BronMolendreef 16, 9920 Lovendegem

Vrije Kleuterschool De Speelfontein

Kasteellaan 9, 9921Vinderhoute

PEUTERKIJKAVONDEN in alle kleuterscholen in Lovendegem en Vinderhoute: 26 november 2015 & 25 februari 2016 telkens van 16u30 tot 18u30.

INSCHRIJVEN in het gewoon kleuter- & basisonderwijs te LovendegemINSCHRIJVEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016Voor het schooljaar 2015-2016 kanop elke schoolwerkdag ingeschreven worden.

INSCHRIJVEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016-2017In Lovendegem hebben alle school-besturen van het gewoon kleuter- en basisonderwijs gezamenlijke afspraken gemaakt betreffende de voorrangs- en inschrijvingsperiodes.

Pas na deze voorrangsperiodes kunnen kinderen die niet tot een voorrangs-groep behoren, ingeschreven worden. De leerlingen worden per periode in chronologische volgorde ingeschreven.

Concreet voor schooljaar 2016-2017:1. Inschrijving van broers en zussen

(behorende tot dezelfde leefeen-heid) van al schoolgaande kinde-ren in de instelling: vanaf de eerste schoolwerkdag van januari tot en met de laatste schoolwerkdag van januari;

2. Inschrijvingvankinderen van perso-neelsleden: vanaf de eerste school-werkdag van februari tot en met de laatste schoolwerkdag van februari;

3. Inschrijvingvande rest van de bevol-king: vanaf de eerste schoolwerkdag van maart.

De capaciteitsbepaling (aantal leerlin-gen per klas/ geboortejaar/ vestiging / school) is eerder gebonden aan elke individuele school. Hiervoor zijn geen gemeenschappelijke afspraken tussen de verschillende schoolbesturen vast-gelegd.

GEZAMENLIJKE INSCHRIJVINGS-MOMENTEN NIEUWE OUDERSVoornieuwe inschrijvingenwerktdeBuitenschoolse Opvang met geza-menlijke inschrijvingsmomenten. De inschrijvingsmomenten die het komende schooljaar voorzien wor-den vinden plaats op:

- Donderdag 3 september 2015- Donderdag 26 november 2015- Donderdag 14 januari 2016- Donderdag 3 maart 2016- Donderdag 16 mei 2016- Maandag 5 september 2016

(1ste maandag van september)

U kiest zelf wanneer u uw kind inschrijft. Dit gebeurt bij voorkeur voordestartvandeopvang.Indienuuw kind in de Buitenschoolse Opvang wenst in te schrijven verwachten wij u op één van bovenstaande data om 19u in De Speelboom te Lovendegem waar wij u toelichting geven over de werking en we de gegevens van u kind noteren.

INSCHRIJVINGSPERIODES VOOR DE VAKANTIEOPVANG 2015:

HERFSTVAKANTIE:Open van dinsdag 3 t.e.m. vrijdag 6 november 2015.

Opvang aanvragen kan van maan-dag 5 t.e.m. maandag 12 oktober 2015.

KERSTVAKANTIE:Open van maandag 21 t.e.m. don-derdag 24 december 2015 (tot 17.30 u).

Opvang aanvragen kan van maan-dag 23 t.e.m. maandag 30 november 2015.

SLUITINGSDAGEN VAN DE BUITENSCHOOLSE OPVANG 2015:- Maandag 2 november 2015- Woensdag 11 november 2015- Vanafdonderdag24december

2015 (vanaf 17.30 u) t.e.m. vrijdag 1 januari 2016.

INSCHRIJVEN in de buitenschoolse opvang

Page 11: INFO Lovendegem September 2015

WONEN, LEVEN & ONDERNEMEN 11

GEDEELTELIJKE OPRUIMING VAN GRAVEN ZONDER CONSESSIEHet college van burgemeester en sche-penen heeft beslist om op 1 juni 2016 over te gaan tot de ontruiming van de graven in volle grond op het kerkhof van:

Lovendegem:ParkIIIRIJ 19: personen overleden in 1988RIJ 20: personen overleden in 1988 RIJ 21: personen overleden in 1988 -1989 RIJ 22: personen overleden in 1989 RIJ 23: personen overleden in 1989

-1990 RIJ 23: personen overleden in 1990 - januari 1991

Vinderhoute:ParkIIRIJ A: personen overleden in 1987- januari 1991

De lijst van de overledenen, wiens graf zal worden ontruimd, kan worden geraadpleegd bij de dienst Bevolking.

De nabestaanden kunnen tot 31 mei 2016 grafmonumenten en/of voorwer-pen zelf verwijderen. Men geeft best wel eerst een seintje aan de dienst Bevolking, om misverstanden te vermijden.Wie het graf wil behouden, kan dat enkel door een concessie aan te gaan voor een

periode van 25 jaar. Andere mogelijkhe-den (na crematie – thuisbewaring of uit-strooiing) kunnen ook besproken worden bij de dienst Bevolking.

Na 1 juni 2016 worden de grafmonu-menten eigendom van het gemeentebe-stuur en zal er een ambtshalve verwijde-ring volgen.

Meer infoBevolkingTel. 09 370 70 [email protected]

De Adviesraad Lokale Economie nodigt u uit naar een netwerkmoment met een hapje en een drankje. U mag opnieuw interessante gesprekthema’s verwachten.

Inschrijvenvóór 12 oktober via [email protected] met vermel-ding van het aantal personen.

UITNODIGING AAN ALLE ONDERNEMERS van Lovendegem en VinderhouteMAANDAG 19 OKTOBER, 19U15, RAADZAAL

ALELOVENDEGEM

AD

VIE

SR

AA

D LO K A L E E C O N O M

IE

TERMIJN VOOR AFLEVEREN VAN BOUWVERGUNNING WORDT KORTER Met de komst van Thomas De Wilde als stedenbouwkundige ambtenaar, voldoet de gemeente Lovendegem sinds kort aan alle voorwaarden om op het gebied van ruimtelijke ordening ontvoogd te kunnen worden. Vanaf 1 september 2015 kan de gemeente daardoor sneller bouwvergunningen afleveren.

De gemeentelijke dienst Milieu, Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening is bij een aanvraag tot stedenbouwkundige vergun-ning immers niet langer verplicht om een bindend advies te vragenaanRuimteVlaanderen.Degemeentekan zelfstandigvergunningen afleveren, zonder dat het dossier een extra traject tussen verschillende bestuursniveaus moet afleggen.

Voor de burger heeft de ontvoogding als voordeel dat determijn voor het afleveren van een stedenbouwkundige vergun-ning korter wordt (75 dagen i.p.v. 105 dagen). Wat niet wijzigt, is dat de termijn met 30 dagen kan verlengd worden ingeval een openbaar onderzoek nodig is. Ook de beroepsmogelijkheden voor de burger wijzigen niet.

Dossiers ingediend na 1 september 2015 volgen het nieuwe vergunningstraject.

Meer infoRuimtelijke [email protected]

Page 12: INFO Lovendegem September 2015

SEPTEMBER IN LOVENDEGEM

6DE WANDELZOEKTOCHT CURIEUSZondag 6 september, 14uEen leuke wandelzoektocht van 6km langs trage wegen Plaats: Dienstencentrum Kerkelare Info: [email protected]

OPTREDEN WILLEM VERMANDEREZaterdag 12 september, 20uTer gelegenheid van het 95-jaar bestaan van de Landelijke Gilde van Lovendegem. Plaats: Parochiecentrum Info: http://lovendegem.landelijkegilden.be

BENEFIETDAG TVV DE TRIANGEL Zaterdag 12 september, 14uBenefietdagmetwandeltocht,kinderanimatie, BBQ en optredens Plaats: Café Nebulas, Dorsweg 15 Info: [email protected]

5DE VIKING KUBB TORNOOIZaterdag 12 september, 13uEen organisatie van Gezinsbond Lovendegem en Chiro LuvandPlaats: Jeugdlokalen Kort EindekenInfo: www.chirolovendegem.be

BBQ CHIRO LUVAND Vrijdag 18 september, 14uPlaats: Jeugdlokalen Kort Eindeken Info: www.chirolovendegem.be

BACK TO SCHOOL QUIZZaterdag 19 september, 19u30Een organisatie van vzw Oudleerlingen VinderhoutePlaats: Polyvalente zaal LovendegemInfo: [email protected]

CABORA – 4DE MAURICE DE WAELE ZOEKTOCHT1 augustus tot 1 novemberEenfiets-ofautozoektochtvan+/-40 km over rustige wegen in het Meetjesland. Info: www.caborazoektochten.be

VORMINGEN EN CURSUSSEN

LEESCLUB 'OPEN BOEK'WOENSDAG 21 OKTOBER, 20U, BIBLIOTHEEK

DIGITALE FOTOGRAFIE: VANAF 28 SEPTEMBER 2015, 19.30U-22U

WERVENDE PROMOTIE VOEREN VOOR JE VERENIGING Basisprincipes en praktische tipsVANAF 20 OKTOBER 2015, 19.30U-22U

Ontdek in deze basisworkshop hoe je technisch een goede foto maakt. Geef aandacht aan de beeldkwaliteit bij het instellenvanhetaantalpixels,deISO-waardeendewitbalans.Verkendewer-king van het diafragma en de sluitertijd. Wat weet je van lichtcompensatie? Ontdek al doende en vergelijk elkaars resultaat.Verkenwelkefunctiesvaneencompacttoestel of een reflexcamera voor jou nuttig zijn.

Breng je goed opgeladen fototoestel, de handleiding, de kabels en eventueel een USB-stick mee.

5 maandagavonden (19.30u-22u): 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10

Plaats: Bibliotheek Lovendegem, Dorp 28, Lovendegem Gustaaf De Meersman€ 65 | € 49 | € 23.5

VormingplusGent-Eekloi.s.m.Bibliotheek Lovendegem en Videokontaktvzw

[email protected] of Tel. 09 224 22 65, met vermelding van de cursuscode 15195.

De volgende bijeenkomst van de leesclub gaat door op woensdag 21 oktober, om 20u indebib.Danwordthetboek'Verlangennaarvrijheid'vanParinoushSanieebespro-ken.Interesseomdeeltenemen?Neemdangewoonevencontactopmetdebib!

Het lokale verenigingsleven in Vlaanderen is bijzonder succesvol enorganiseert een brede waaier aan vrije-tijdsactiviteiten. Je leert hoe je deze activiteiten binnen en buiten de ver-eniging bekendmaakt. Je krijgt inzicht in de basisprincipes van een goede communicatiestrategie. Aan de hand van praktische oefeningen, interactie met de groep en praktijkvoorbeelden leer je in deze cursus je eigen com-municatieplan opstellen en succesvol uitvoeren.

3 dinsdagavonden (19.30u-22u): 20/10, 27/10, 10/11

Plaats: Raadzaal, Kasteeldreef 72, LovendegemHanneloreVanhaverbeke€ 21 | € 15 | € 10.5

VormingplusGent-Eekloi.s.m.ProvincieOost-Vlaanderen,VrijwilligersacademieOost-Vlaanderenen Gemeentebestuur Lovendegem

[email protected] of Tel. 09 224 22 65, met vermelding vandecursuscodeVVV180.

12 VRIJE TIJD

Page 13: INFO Lovendegem September 2015

SEP & OKTOBER IN LOVENDEGEM

DAG VAN DE LANDBOUWZondag 20 september, 10uMet teken/kleurwedstrijd voor de kinde-ren, kleinveetentoonstelling, gratis schat-tingswedstrijd en duiding hedendaagse landbouw door Landelijke GildePlaats: HoeveDirkVanRenterghem,Poekstraat2,9921VinderhouteInfo: http://lovendegem.landelijkegilden.be

BEZOEK INTERIEUR SINT-MARTINUSKERKMaandag 28 septemberRomain Coppens vertelt ons wat er te zienisinonzeparochiekerk.Vooralhetinterieur komt aan bod. Plaats: Sint-Martinus kerkInfo: http://kvlv-lovendegem.jouwweb.nl/

WORKSHOPS & CURSUSSENCURSUSSEN NAAITECHNIEKZomen en Naden: 5 lessen, vanaf 3/9 Naaien voor beginners: 5 lessen, vanaf 3/9Knopen en knoopsgaten: 5 lessen, vanaf 17/9Werken met elastische stof: 5 lessen, vanaf 1/10Plaats: Oostveldkouter 16Info: www.naailes.be

TOETEN EN BLAZEN VOOR VOLWASSENENStartles op maandag 21 september (elke maandag tot eind mei)Volwassenenkunnenzonderenigevoor-kennis van notenleer onmiddellijk beginnen met een instrument dat ter beschikking is. Inschrijving€100Plaats: Basisschool De Bron Info: www.fanfareloko.be

MEETJESLANDSE TIP!8STE VERLICHTE BOERDERIJTOCHTVanopeenviertalstartplaatsenkunjedepittoreske dorpen van Bellem en Hansbeke ontdekken in de verlichte boerderijtocht, eenfietstochtvan20km.Opdestop-plaatsen is animatie voorzien en worden streekproducten aangeboden. Info: www.verlichteboerderijtocht.be

VRIJE TIJD 13

Fietszoektocht VVV De Lieve

van 1 juni tot 30 september 2015

LOVENDEGEM • WAARSCHOOT • ZOMERGEM

PRAKTISCHE INFO :

Het traject : langs fi etsnetwerk Meetjesland

Afstand : 40 km

Deelname : gratis

Prijzen : € 1.000 waardevolle prijzen

Info en plan : www.toerismemeetjesland.be/vvvDeLieve

2

3

4

5

6

Hiernaast vindt u het wedstrijdformulier. Extra exem-

plaren zijn beschikbaar vanaf 31 mei bij Toerisme

Meetjesland, de gemeentelijke diensten van Loven-

degem, Waarschoot en Zomergem, de UiTdatabank

en de B&B’s.

De winnaars zullen uitgenodigd worden op 25 okto-

ber om 11 u. op het gemeentehuis van Zomergem

om hun prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

REGLEMENT:

De deelname is gratis.

Er wordt slechts één prijs per adres toegekend.

De deelnameformulieren moeten ten laatste

op 30 september 2015 gepost worden in de

brievenbussen van de gemeentehuizen van de

bovenstaande gemeenten.

De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor

gebeurlijke ongevallen.

DEELNEMINGSFORMULIER ZOEKFIETSTOCHT VVV DE LIEVE

ANTWOORDEN :

1. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

..........

......................

......................

......................

......................

......................

.....................

2. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

..........

......................

......................

......................

......................

......................

.....................

3. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

..........

......................

......................

......................

......................

......................

.....................

4. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

..........

......................

......................

......................

......................

......................

.....................

5. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

..........

......................

......................

......................

......................

......................

.....................

6. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

..........

......................

......................

......................

......................

......................

.....................

7. .....................

......................

......................

......................

......................

......................

..........

voornaam : ....................

......................

......................

...................

naam : ....................

......................

......................

......................

.......

adres : ....................

......................

......................

......................

.......

......................

......................

......................

......................

..................

tel. ...................

......................

......................

......................

..............

e-mail : .................

......................

......................

......................

........

Deponeer uw volledig ingevuld deelnemingsfor-

mulier tegen uiterlijk 30 september 2015 in de

brievenbus van de gemeentehuizen van :

Lovendegem, Waarschoot of Zomergem.

13 ➜ 15 ➜ 28 ➜ 30 ➜ 34 ➜ 32 ➜ 53 ➜ 51 ➜

54 ➜ 55 ➜ 28 ➜ 64 ➜ 25 ➜ 23 ➜ 22 ➜ 12 ➜

10 ➜ 6 ➜ 61 ➜ 52 ➜ 53 ➜ 65 ➜ 56 ➜ 59 ➜

9 ➜ 13

HET TRAJECT :

fi etsnetwerk Meetjesland

Vraag 1 :

Hoe heet het bos dat zich aan de achterzijde van het

kasteel Dons de Lovendeghem bevindt ?

Vraag 2 :

Geef de naam van het riviertje dat kronkelt doorheen

de vallei ten westen van de Vinderhoutse molen.

Vraag 7 : schiftingsvraag

Hoeveel zitbanken met rugleuning staan er op het

raject ?

Vraag 3 :

Wat werd op deze plek gecontroleerd op de

kwaliteit ?

Vraag 4 :

Op welk adres staat deze brievenbus ?

Vraag 5 :

Aan welke brug op het traject staat dit

oorlogsmonument ?

Vraag 6 :

Welke waterlopen kruisen hier elkaar ?

1

[email protected] - 0475 78 08 05

FIETSZOEKTOCHT VVV De LieveLOOPT TOT 30 SEPTEMBER!

Alle info vindt u op de homepagina van www.lovendegem.be of op www.toerismemeetjeslands.be

Werkgroep Vinderhoute stelt voor:

ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2015 ›› 20U00SINT-BAVOKERK, VINDERHOUTE

Toegang: € 12 – Info: www.gentfestival.be/oostvlaanderenReservatie: 0483 36 65 69, [email protected]

SABINE WARNIER (FLUIT) & ELKE DE MEESTER (ACCORDEON)

Page 14: INFO Lovendegem September 2015

 

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN

V.U

.: D

irk

Dew

olf,

Age

ntsc

hap

Zorg

en

Gez

ondh

eid,

Kon

ing

Alb

ert

II-la

an 3

5 bu

s 33

, 103

0 Br

usse

l – v

ersie

201

4

Zwanger, 65+, diabetes of chronisch ziek?

Bescherm jezelf: laat je vaccineren.

GRIEPVACCINATIE.BE

Vlaanderen is zorg

AGENTSCHAP

ZORG & GEZONDHEID

20140620_Affiche_Griep_A3.indd 1

20/06/14 13:58

WELZIJN & GEZONDHEID14

Elke winter duikt de griep weer op. Voor sommige mensen is de griep gevaarlijker dan voor ande-re. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van lon-gen, hart, lever of nieren lopen een hoger risico op complicaties door griep. Deze risicogroepen kunnen zich het best laten vaccineren tegen griep. Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar, en voor risicogroepen wordt het voor bijna de helft terug-betaald. Voor mensen in woonzorg-centra is het griepvaccin gratis. Dit jaar is er ook extra aandacht voor het personeel in ziekenhuizen. Met een griepvaccinatie, beschermen zij zich-zelf en hun patiënten tegen griep.

EEN VEILIG VACCINJaarlijkse griepvaccinatie is de enige manier om griep te voorkomen. Het vaccin is opgebouwd volgens de virusstammen waarvan op basis

van wereldwijde gegevens wordt ver-wacht dat ze het komende seizoen zullen circuleren.

Vaccinatiemaaktdekansdatiemandziek wordt, veel kleiner. En wie ondanks vaccinatie toch nog griep krijgt, is er doorgaans minder ziek van en loopt minder kans op complica-ties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van uw dia-betes).

Het vaccin is ook veilig. Het griepvac-cin bevat geen levende virusdeeltjes en kan dus geen griep veroorzaken. Ook voor zwangere vrouwen is het veilig, zij kunnen zich vanaf 14 weken zwangerschap laten vaccineren om zichzelf en hun kind te beschermen

Meer infowww.griepvaccinatie.be

LAAT GRIEP DEZE WINTERIN DE KOU STAAN

U kan bij onze sociale dienst terecht voor het aanvragen van een school- of studietoelage. De sociale dienst doet dit voor u digitaal, zonder dat u hiervoor uw eigen pin-code van uw identiteitskaart nodig heeft.

Het grote voordeel is de tijdswinst bij de behandeling van de aanvraag. U zal dus sneller een toelage krijgen. Bovendien is er de mogelijkheid om het dossier digitaal op te volgen en kunnen we u bijstaan als er proble-men zijn, bijvoorbeeld als er door de dienst studietoelagen extra gege-vens worden opgevraagd.

Meer infoOCMW / Sociaal HuisKasteeldreef 72Marieke HugaertTel. 09 370 70 [email protected]

AANVRAAG STUDIE-TOELAGEN 2015-2016De sociale dienst helpt u hierbij

REISCAFÉ Broederlijk DelenMAANDAG 9 NOVEMBER, GEUZENHUIS, KANTIENBERG GENT

Geuzenhuis, Kantienberg Gent.Je komt hier alles te weten over de mogelijke reisformules van Broederlijk Delen: de inleefreis naar Burkina Faso, de reis naarIsraël/Palestina,defietstochteninBelgië en in het buitenland.

Page 15: INFO Lovendegem September 2015

WELZIJN & GEZONDHEID 15

Eenzaamheid treft zowel jonge mensen als ouderen. Het kan ieder-een overkomen, op welke leeftijd dan ook. Maar op eenzaamheid rust in onze maatschappij nog steeds een taboe waarover weinig wordt gepraat. Nochtans hoeft het niet meteen iets negatiefs te zijn. Veelmensen kennen tijdens hun leven tijdelijke en voorbijgaande perio-den van eenzaamheid. Eenzaam zijn mag dus, eventjes.

Iedereeniswelkom!Eriskoffieen gebak voorzien! Toegang: gratis

De infomiddag is een organisatie van het OCMW / Sociaal Huis en VZW Kerkelare. De lezing wordtgegevendoorZiekenzorgCM.

Meer infoOCMW / Sociaal HuisTel. 09 370 70 [email protected]

Therapeute en erkend bemiddelaar Katrien Ballinckx schreef met het boek ‘Het nest’ een praktische hand-leiding om als ouder steviger in je schoenen te staan bij het opvoeden van je kind(eren) tot een gelukkig en zelfzeker persoon. De toegang is gratis, wel graag vooraf reserveren

in de bibliotheek. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond.

Meer infoBibliotheekTel. 09 370 70 [email protected] INFOMIDDAG

AANDACHT VOOR EENZAAMHEIDMAANDAG 21 SEPTEMBER, 14U, RAADZAAL

LEZING 'HET NEST'HOE MAAK JE VAN JE GEZIN EEN WARM EN VEILIG NESTDONDERDAG 1 OKTOBER, 20U, RAADZAAL

WEEK VAN DE SENIORENGa mee op daguitstap met de seniorenraad!WOENSDAG 18 NOVEMBER 2015

De Seniorenraad wenst de ‘Week van de Senioren’ niet zomaar te laten voorbij gaan en daarom wordt een uitstap georganiseerd voor geïnteres-seerde senioren uit Lovendegem en Vinderhoute.

De daguitstap gaat door op woens-dag 18 november 2015 en het pro-gramma ziet eruit als volgt :

- Vertrek om7.30u aandeSporthalin Lovendegem en om 7.45u aan dekerkvanVinderhoute.

- InMarkeisereenstopmetkoffie+koffiekoek.

- Daarna bezoeken we ARC Inter-national in Arques. De glasfabriek is indrukwekkend groot en overal aanwezig in de streek van Saint-Omer. We keren dus terug in de tijd van de eerste industriële revolutie.

- Na het bezoek trekken we richting Nieuwkerke in De Beiaard waar we ’s middags een 3-gangenmenu zullen eten.

- Na het middagmaal doen we een begeleide rit door het Heuvelland met mogelijkheid voor een piconstop.Heuvelland heeft een typisch glooiend karakter,

prachtige vergezichten, beboste hellingen, natuurreservaten en weidse landbouwgronden. De moeite waard om te zien!

- Om de dag af te ronden, houden we een laatste stop in het restau-rant Rolarius in Roeselare, waar we belegde broodjes zullen eten.

- Terugkeer voorzien in Lovendegem enVinderhouterond20.30u.

Kostprijs: 40 euro per persoon. Er zijn slechts 81 plaatsen beschikbaar.

Meer info & inschrijven

via e-mail: [email protected] of via de verantwoordelijke van uw vereniging of door langs te komen aan de balie van OCMW / Sociaal Huis, Kasteeldreef 72, 9920 Lovendegem

OPGELET : Uw inschrijving moet gebeuren vóór 15 oktober en de inschrijving is slechts definitief wanneer ook het totale bedrag is betaald!Dit kan cash of via overschrijving BE06 9731 1382 8322.

Page 16: INFO Lovendegem September 2015

VERSPILLE - HERSTDIAMANTEN JUBILEUM - 16 april

WELVAERT - VERMEIREGOUDEN JUBILEUM - 12 juni

SNOECK - VAN HECKEGOUDEN JUBILEUM - 29 mei

REYNHEERE - DE CLERCQGOUDEN JUBILEUM - 16 juli

ARDINOIS - DOBBELAEREGOUDEN JUBILEUM - 17 juli

Like ons op facebook.com/lovendegem en volg ons op twitter.com/lovendegem

JUBILEA16