Info 31, Schooljaar 2013 - 2014

download Info 31, Schooljaar 2013 - 2014

of 3

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 31, Schooljaar 2013 - 2014

 • Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

  Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 j.franssen@obsmolenakker.nl Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: p.vdbosch@obsmolenakker.nl

  Beste ouders en kinderen

  SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

  SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

  In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

  In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

  Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

  Let op je taalgebruik!

  Voor jullie ligt info 31.

  Deze week zijn de jaarlijkse schoolfotos gemaakt en jullie zullen merken dat iedereen er dit jaar

  net eventjes iets anders op staat. Niet meer strak in een zithouding, maar losjes rechtop staand. Wij zijn net als jullie benieuwd naar het resultaat.

  In deze info meer informatie over het afhalen van de gemaakte fotos. Ook komt Sem Meevis aan het woord. Hij won de voorronde van de Veldeke Declamatiewedstrijd en is door naar de volgende ronde.

  Deze twee onderwerpen zijn maar een kleine greep uit deze info. Wij wensen jullie ook deze keer weer veel leesplezier!

  INF

  OIN

  FO

  INF

  O

  Jaar

  gang

  22

  nr. 3

  1

  Jaar

  gang

  22

  nr. 3

  1

  Jaar

  gang

  22

  nr. 3

  1

  17 a

  pril

  2014

  .17

  apr

  il 20

  14.

  17 a

  pril

  2014

  .

  Fotos en filmen in school De afspraken m.b.t. filmen en fotos maken in school / in de groepen is niet voldoende duidelijk. We nemen dat mee in de volgende schoolgids.

  In onze schoolgids (en ook op het huidige inschrijfformulier) staat geschreven dat wij als school regelmatig fotos maken en/of filmen. Deze opnames kunnen gebruikt worden voor bijv. onze INFO of website. Als ouders bezwaar hebben, kunnen ze dat schriftelijk bij aanvang van het schooljaar kenbaar maken bij de directie.

  Het betreft hier fotos en film van activiteiten in school die door bijv. leerkrachten of ouderraad gemaakt worden. Het maken van fotos en film door ouders in de groep van het kind valt hier niet onder. Dat betekent dat fotos maken en filmen door ouders zelf bijv. tijdens verjaardag ook niet is toegestaan.

  We kunnen ons voorstellen dat beelden van een verjaardagsfeestje in de groep een mooie herin-nering is. Vandaar dat we het maken van een foto willen toestaan, maar filmen vanaf nu niet meer. Ouders die niet akkoord gaan met het maken van fotos tijdens verjaardagsfeestjes in de groep, moeten dat ook nu - schriftelijk kenbaar maken. Zonder bericht is fotograferen door ou-ders dus toegestaan.

 • Pagina 2 I N F O N R . 3 1 , 1 7 A P R I L 2 0 1 4

  Wij feliciteren (alvast). Luc van Veldhoven 17 april groep 7A

  Mats Louwers 18 april groep 1-2D

  Juf Sabine 20 april

  Yassin Chehlaoui 20 april groep 6B

  Marin Nooten 20 april groep 7B

  Lonneke Roelofsen 20 april groep 3B

  Aniek Snijders 20 april groep 5B

  Wijziging Op de schoolkalender staat dat de eindgesprekken voor de kleuter-groepen starten vanaf 21 mei.

  We willen deze eindgesprekken echter verplaatsen naar de perio-de van 16 juni t/m 3 juli, gelijk met de gesprekken van de groe-pen 3 t/m 8.

  Voor een aantal ouders geldt dat er, volgens afspraak, een tussengesprek plaats vindt. Dit tussengesprek is net voor of na de meivakantie. De leerkracht zal hierover persoonlijk contact met u opne-men.

  Voor het eindgesprek krijgt u tegen die tijd een uitno-diging per brief.

  Drumworkshop St. Jozef We gingen eerst met de auto naar het repe-

  titielokaal van harmo-nie St. Jozef en toen

  zagen we allemaal trommels staan.

  We gingen ritmes slaan met de woorden; peer en toen ap-

  pel en toen si-nas-ap-pel. Eerst op je been daarna op de trommels. Wisselen van trommel riep Sjoerd. Toen ging iedereen naar een andere trommel. We gingen ook voor-

  en naspelen. Later mochten er ook

  kinderen dirigent spe-len. Het was een leuke middag!

  Yonie en Danique gr. 5b

  WST 2014 Beste kinderen en ouders van de groepen 6a, 7 en 8,

  16 Mei gaan jullie weer genieten van het Weerter Scho-len toernooi. Alle spelregels, speelschemas en andere zaken zijn te vinden op de enige echte WST-website: www.weerterscholentoernooi.webnode.com

  Handig om vooraf eens goed door te kijken!

  Wij wensen alle deelnemers een sporeve, gezellige dag toe!

  Nieuw logo Sinds enige tijd hebben we een nieuwe uitvoering van ons logo op Molenakker 1.

  Het oude logo bestond uit losse onderdelen (zoals losse letters). Deze uitvoering was helaas niet bestand tegen baldadigheid en in de loop der jaren hebben vele vernielingen plaatsgevonden en dus ook vele - kostbare - reparaties.

  We hebben helaas moeten besluiten om ons logo op een andere wijze vorm te geven. Minder karakteristiek, misschien ook wel iets minder mooi, maar hopelijk nu wel bestand tegen vandalisme. De tijd zal het leren.

 • Pagina 3 I N F O N R . 3 1 , 1 7 A P R I L 2 0 1 4

  Schoolfotograaf, anders dan normaal! Beste ouders, Maandag 14 april zijn de schoolfotos gemaakt! Nog even ter herinnering: In tegenstelling tot andere jaren gaan we de schoolfotos op school verkopen. In week 17, de week van 21 april, is er op onderstaande dagen de gelegenheid om de fotopakketten te komen bekijken en direct contant te kopen (graag zoveel mogelijk gepast betalen). Een compleet pakket kost 9.00. Dinsdagmiddag 22 april van 14.30 -15.00 uur Woensdagochtend 23 april van 8.30 - 9.00 uur en van 12.00 - 12.30 uur Donderdagmiddag 24 april van 14.30 - 15.00 uur Vrijdagochtend 25 april van 8.30 - 9.00 uur en van 14.30 - 15.00 uur Dit vindt plaats op Molenakker 1! OR Commissie Schoolfotograaf

  Groene tip april! Vraag jezelf eens af of het wel nodig is om de auto te nemen naar de training, naar de stad of als je samen met

  je vader of moeder enkele boodschappen doet.

  Zeker nu het weer vaker mooi weer is, is het heerlijk om

  buiten te zijn!

  Autos vervuilen de lucht in verhouding het meest als je steeds kleine stukjes rijdt.

  En met de fiets hoef je nooit lang te zoeken naar een par-keerplek!

  Heb je nog tips: stuur ze naar s.verspeek@obsmolenakker.nl

  Klein stukje? Pak de fiets!

  Declamatiewedstrijd 2014 Een tijdje terug vroeg de meester in de klas, wie wil er meedoen met de Veldeke wed-strijd? Het was de bedoeling om een gedicht of versje in het Weerter dialect voor te dragen. Ik gaf me op omdat mij dat wel leuk leek. Toen heb ik het gedicht: de brl uitgekozen omdat dit gedicht op mij (als brildrager) van toepassing is. Daarna heb ik het gedicht voorgedragen voor de klas en ik heb de klas-sen ronde gewonnen. Daarna mocht ik op zaterdag 12 april naar zaal Don Bosco komen voor deelname aan de Weerter Veldeke declamatie wedstrijd. Bij aankomst zat er een vollen zaal en 19 deelne-mers. Toen vond ik het pas echt spannend worden. Ik heb toen mijn gedicht voorgedragen. Na lang wachten op de uitslag van de jury maakte wethouder Harry Coolen de uitslag be-kend. Derde werd Hieke Geelen uit Stramproy, tweede Laura Meulenbroeks uit Nederweert en toen steeg voor mij de spanning ten top. Nu was het alles of niets en het werd; alles. Ik had gewonnen en kreeg een mooie beker voor de eerste plaats. Wat spannend maar wel leuk, zeker als je wint. Nu mag ik op zaterdag 17 mei naar de Limburgse kampioenschappen in Panningen, weer spannend. Sem Meevis 7A