Info 29, Schooljaar 2015 - 2016

4
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 29 14 april 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Deze week een info waarin bewegen en sport de hoofd- moot vormt. Winnaars, kampioenen en de Koningsspe- len komen aan bod. Daarnaast blijven we natuurlijk jullie aandacht vragen voor het ouderportaal. Veel ouders hebben zich al aangemeld en we verzoeken dan ook de ouders die dit nog niet gedaan hebben om zich alsnog aan te melden via het tokendat jullie alle- maal ontvangen hebben. Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier Samen maken we op OBS Molenakker school! Team OBS Molenakker SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: Tot 10 tellenWij feliciteren (alvast) ……. Loes Kirkels 15 april 7-8A Michelle Melissen 15 april 3A Willemien (Risse) 15 april Mats Louwers 18 april 4A Yassin Chehlaoui 20 april 8B Lonneke Roelofsen 20 april 5B Aniek Snijders 20 april 7B Juf Sabine 20 april Wij heten welkom …….. Wij heten Nynke Budding uit groep 1C van harte wel- kom! Nynke, wij wensen je een fijne tijd in onze school! Het Rijksmuseum Wij moesten om kwart over acht op school zijn. Ieder- een had er heel erg veel zin in. We gingen met de bus naar Amsterdam. Het duurde eigenlijk twee uur maar het duurde uiteindelijk 3 uur of meer zelfs, omdat er veel file was. Iedereen mocht zijn telefoon meenemen voor in de bus en voor fotos. En we mochten wat snoepjes meene- men, net als bij de overblijf. Toen we aan kwamen was iedereen super blij en had er super veel zin in. Toen we richting het Rijksmuseum liepen zagen we het grote gebouw en de mega letters: I Amsterdam. De groepen werden in 3 e of 4 e gedeeld. Elk groepje kreeg een begeleider. En je kreeg ook een kaartje an- ders kon je niet binnen. We kwamen binnen in het mu- seum en zagen allemaal boten. De volgende kamer was een wapen kamer. En daarna kwamen de mooie beroemde schilderijen met o.a. het beroemdste schil- derij van Rembrandt Van Rijn: de Nachtwacht. Dit was ons verslag van het Rijks Museum groetjes Anne en Tara, 7b

description

Wekelijkse info van Openbare Basisschool Molenakker te Weert

Transcript of Info 29, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 29, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 29

14 april 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Deze week een info waarin bewegen en sport de hoofd-moot vormt. Winnaars, kampioenen en de Koningsspe-len komen aan bod.

Daarnaast blijven we natuurlijk jullie aandacht vragen voor het ouderportaal.

Veel ouders hebben zich al aangemeld en we verzoeken dan ook de ouders die dit nog niet gedaan hebben om zich alsnog aan te melden via het “token” dat jullie alle-maal ontvangen hebben.

Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier

Samen maken we op OBS Molenakker school!

Team OBS Molenakker

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontw ikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Tot 10 tellen”

Wij feliciteren (alvast)…….

Loes Kirkels 15 april 7-8A

Michelle Melissen 15 april 3A

Willemien (Risse) 15 april

Mats Louwers 18 april 4A

Yassin Chehlaoui 20 april 8B

Lonneke Roelofsen 20 april 5B

Aniek Snijders 20 april 7B

Juf Sabine 20 april

Wij heten welkom……..

Wij heten Nynke Budding uit groep 1C van harte wel-kom!

Nynke, wij wensen je een fijne tijd in onze school!

Het Rijksmuseum

Wij moesten om kwart over acht op school zijn. Ieder-een had er heel erg veel zin in. We gingen met de bus naar Amsterdam. Het duurde eigenlijk twee uur maar het duurde uiteindelijk 3 uur of meer zelfs, omdat er veel file was.

Iedereen mocht zijn telefoon meenemen voor in de bus en voor foto’s. En we mochten wat snoepjes meene-men, net als bij de overblijf.

Toen we aan kwamen was iedereen super blij en had er super veel zin in. Toen we richting het Rijksmuseum liepen zagen we het grote gebouw en de mega letters: I Amsterdam.

De groepen werden in 3e of 4e gedeeld. Elk groepje kreeg een begeleider. En je kreeg ook een kaartje an-ders kon je niet binnen. We kwamen binnen in het mu-seum en zagen allemaal boten. De volgende kamer was een wapen kamer. En daarna kwamen de mooie beroemde schilderijen met o.a. het beroemdste schil-derij van Rembrandt Van Rijn: de Nachtwacht.

Dit was ons verslag van het Rijks Museum groetjes

Anne en Tara, 7b

Page 2: Info 29, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 29 / 14 april 2016 Pagina 2

Koningsspelen vrijdag 22 april 2016

Op 22 april, de laatste vrijdag voor de meivakantie, wordt de vierde editie van de Koningsspelen gehou-den.

Landelijk doen honderdduizenden kinderen uit het ba-sisonderwijs mee aan sportieve activiteiten die elke school naar eigen wens en inzicht mag invullen.

Ook OBS Molenakker gaat er weer een leuke sportieve dag van maken. Alle kinderen van de school (behalve groep 5,6 deze kinderen eten thuis wel een ontbijtje) beginnen met het koningsontbijt in de klas. De groepen 5-6 eten na het sporten nog samen in de klas! Daarna spelen de groepen 1-2 op het schoolplein aller-lei spelletjes in circuitvorm. Deze spellen worden bege-leid door de leerlingen van groep 7/8 en 8. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 spelen een spel-lencircuit op het voetbalveld van SV Laar. Voor deze groepen zoeken we nog 7 spelleiders (ouders, opa’s/oma’s) per ronde.

08.50-10.20 uur groep 5-6 10.30-12.00 uur groep 3-4 13.15-14.45 groep 7-8 Ouders die een ronde willen helpen, kunnen zich opgeven bij de eigen leerkracht.

Voor alle kinderen van de hele school; zorg deze dag voor:

Bord en bestek voor het ontbijt Een sportieve outfit

We maken er samen een leuke-sportieve dag van!

Herinnering abonnementen overblijven

De datum van de 4e incassering voor het overblijf-abonnementsgeld zal omstreeks 20 april plaatsvinden.

Nieuwe abonnementen/wijzigingen worden t/m vrijdag 15 april aangenomen. Daarna geldt de volgende incas-seringstermijn.

De volgende incasseringsdatum is omstreeks 10 sept. Buiten een abonnement kunt U altijd gebruik maken van een strippenkaart.

Voor vragen kunt U terecht bij de overblijfbalie op Mo-lenakker 1 of Molenakker 2, ‘s morgens van 08.20-09.30 uur.

of bij:

Petra Koppen penningmeester overblijfcommissie OBS Molenakker 0495-546687 | 06-22612459 [email protected]

Unicefloop met de kinderen van het AZC

Eerst gingen we met de fiets naar OBS Molenakker 2. Toen iedereen er was gingen we naar de kazerne, en gingen we de kinderen ophalen van de klas van mees-ter Robert en van juf Nelle.

We liepen van de kazerne naar het College. Daar schreven we ons allemaal in.

We begonnen te lopen en in het begin was het moei-lijk om te communiceren met de kinderen van het AZC. Langzamerhand ging het communiceren steeds beter en kregen we meer contact. We speelden ook een spelletje met de kinderen. Freek had een spel waarbij je drie grote stappen moest zetten en daarna rennen. Tijn, Jules, Tycho, Emma en Suus telden elke keer tot zeven en bij zeven riepen we met zijn allen: “hakken tenen.” Misschien hadden ze van hakken en tenen ook wat geleerd. Al snel deed bijna de hele groep mee. De kinderen vonden het ook leuk als ze een stempel kregen.

We zijn ook eventjes gestopt om wat te eten en te drinken. De kinderen van het AZC legden hun jas of vestje neer en gingen daarop zitten, wij mochten erbij gaan zitten. De kinderen waren allemaal heel erg open en als we eenmaal aan het praten waren met ze dan bleven we ook praten.

Toen we klaar waren met de 5 kilometer waren de kinderen erg moe. We kregen een lintje en een lolly, sommigen kregen ook een schoentje. We brachten ze terug en het was zeker een geslaagde Unicefloop!

Emma, Freek, Suus, Tijn, Tycho en Jules

Idee??!!

Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 29, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 29 / 14 april 2016 Pagina 3

Veldeke declamatie wedstrijd

Om 14:00 uur begon de declamatie wedstrijd in zaal Don Bosco op Boshoven. Liv en ik waren de enige van OBS Molenakker die meededen. Er waren verschillende categorieën groep 3/4, 5/6 en 7/8. Wij zaten in catego-rie 7/8. Het duurde best lang voor dat we aan de beurt waren Jules was nummer 19 en Liv was nummer 27 van de 28. Sommige kinderen hadden hetzelfde gedicht Jules had “Jowjowe” en Liv had “Dikke vreendinne”.

Er waren ook kinderen die een zelf gemaakt gedicht hadden. Toen iedereen was geweest ging de jury in beleid. Dat duurde best lang en toen begon de prijsuit-reiking. Ook nu werden alle 28 kinderen uitgeroepen per categorie. Elk kind dat meedeed kreeg een oorkon-de. In onze categorie waren er 9 kinderen, er werden een 1e , 2e en 3e prijs uitgereikt . Alleen de eerste en tweede prijs mochten naar de finale van Limburg. Liv heeft helaas niks gewonnen ik ben 3e geworden!

Groetjes Liv en Jules

Het Rijksmuseum

Wij zijn dinsdag 5 april naar het Rijksmuseum in Am-sterdam geweest.

We hebben ongeveer 3 uur in de bus gezeten want er was een file door een ongeval in de buurt tussen Budel & Eindhoven .

Toen we aan kwamen stonden we recht voor het rijks museum. We keken onze ogen uit in de stad en in het museum.

We hebben alleen de gouden eeuw gezien we vonden het heel interessant vooral de nachtwacht was prach-tig. En we hebben het melkmeisje ook gezien. We heb-ben ook scheepsmodellen gezien met hologrammen. En wapens bijvoorbeeld kanonnen en geweren.

We hebben ook een heel grote hal met glas en lood en katholieke schilderijen gezien.

Sten Huijben en Morris

Ouderportaal OBS Molenakker

Beste ouders,

Inmiddels hebben zich al-weer veel ouders aangemeld voor het ouderportaal en begint de communicatie met school en/of de leerkrachten

via het ouderportaal goed op gang te komen.

Het ouderportaal is te benaderen via de desktopcompu-ter, maar er is ook een handige app te vinden in de appstore voor de tablet en smartphone.

We zouden het zeer op prijs stellen als ook de laatste paar ouders / verzorgers zich zouden

aanmelden zodat we het portaal optimaal kunnen gaan gebruiken.

Let op!

De eerste aanmelding kan alleen via een desktop

computer / laptop en niet via de app!

Via de volgende link kun je een instructievideo bekijken over het aanmelden met het token!

Klik hier voor de instructie video!!

( https://youtu.be/3qLQrXGHNKo?list=PLUs3Q4FCs1ntHPewmwSrHNU_s8pMk3nEZ )

Na aanmelding zal de leerkracht deze aanmelding eerst goed moeten keuren. Vanaf het moment dat alle ou-ders van een groep zich aangemeld hebben kan de leerkracht berichten gaan verzenden via het ouderpor-taal.

Na aanmelding kun je als ouder direct het ouder-portaal gaan gebruiken als communicatiemiddel met de leerkracht(en) van je kind(eren). Verlof, ziekte of een bericht verzenden kan direct via

het ouderportaal!

Via deze info zullen we jullie als ouder blijven informe-ren!

Voor vragen over dit ouderportaal kunnen jullie mailen naar [email protected] Jullie krijgen dan zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.

Succes met de eerste aanmelding en het verdere ge-bruik!

Team OBS Molenakker

Al nieuwsgierig? Hier vind je extra informatie: www.basisonline.nl/Ouderportaal

Page 4: Info 29, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 29 / 14 april 2016 Pagina 4

Ze zijn weer door!

OBS Molenakker heeft vorige week woensdag de vol-gende ronde bereikt in het schoolvoetbal. In Linne werd twee keer gelijk gespeeld en drie keer gewonnen. Genoeg voor de regiofinale op 18 mei, waarschijnlijk in Nederweert-Eind.

Kampioenen!

Dit is het kampioensteam van Rapiditas F1!

Indy, Sandra, Janne, Romy en Evi.

De laatste 4 meiden zitten in groep 5a van OBS Molenakker

Het grote Swim 2 play festijn!

Maandag 25 april 2016

Tijd: 1 3:00-17:00 uur

Waar: Zwembad De IJzeren Man Instructiebad en wedstrijdbad

Met grote stormbaan op het water!

Voor wie: alle kinderen van de basisschool. (Kinderen zonder zwemdiploma dienen onder begeleiding van een volwassen persoon deel

te nemen).

Kosten: Entreeprijs € 5,20 (op vertoon van coupon meivakantiepas

€ 1,- korting) Voor het programma kijk op:

www.zwembadweert.nl Vrijdag 22 april 2016