Info 27, Schooljaar 2015 - 2016

4
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 27 31 maart 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. De paaseitjes zijn weer op, het zonnetje laat zich steeds meer zien en het klokje is verzet. De Lente is nu echt begonnen. Ook op school is dit merkbaar. We hebben een mooie start gemaakt met ons ouderportaal. Er staat weer een aantal sportieve activiteiten op stapel en de kinderen kunnen alweer wat langer en vaker genieten van de speelstraat en voetbalkooi op Molenakker 2. In deze info aandacht voor de Rekendag, Unicef-loop, Singelloop en natuurlijk ons nieuwe ouderportaal. Samen maken we op OBS Molenakker school! Veel leesplezier! Team OBS Molenakker SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: We lachen elkaar niet uitWij feliciteren (alvast) ……. Wes Mol 31 maart 1-2C Maarten Schroeten 31 maart 4B Ries Vinkes 31 maart 3B Martijn Frissen 1 april 1-2C Emma Klaessens 1 april 1-2B Kick Smeets 2 april 6B Youri Onckels 5 april 7B Niet vergeten: Meld je aan voor ons ouderportaal!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 27, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 27, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 27

31 maart 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

De paaseitjes zijn weer op, het zonnetje laat zich steeds meer zien en het klokje is verzet. De Lente is nu echt begonnen.

Ook op school is dit merkbaar. We hebben een mooie start gemaakt met ons ouderportaal. Er staat weer een aantal sportieve activiteiten op stapel en de kinderen kunnen alweer wat langer en vaker genieten van de speelstraat en voetbalkooi op Molenakker 2.

In deze info aandacht voor de Rekendag, Unicef-loop, Singelloop en natuurlijk ons nieuwe ouderportaal.

Samen maken we op OBS Molenakker school!

Veel leesplezier!

Team OBS Molenakker

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontw ikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“We lachen elkaar niet uit”

Wij feliciteren (alvast)…….

Wes Mol 31 maart 1-2C

Maarten Schroeten 31 maart 4B

Ries Vinkes 31 maart 3B

Martijn Frissen 1 april 1-2C

Emma Klaessens 1 april 1-2B

Kick Smeets 2 april 6B

Youri Onckels 5 april 7B

Niet vergeten:

Meld je aan voor ons ouderportaal!

Page 2: Info 27, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 27 / 31 maart 2016 Pagina 2

Extra mededeling overblijven

Als U kind medicijnen of paracetamol moet inne-men tijdens het overblijven, geef dit dan ’s mor-gens even door aan de overblijfbalie.

Voorzie U broodtrommels, bekers en tassen graag van NAAM.

Kinderen die op andere dagen overblijven dan het afgesloten abonnement, kunnen ten allen tijde overblijven (met een strippenkaart), maar meldt uw kind dan ’s morgens aan bij de over-blijfbalie. U kunt ook een whattsapp of sms stu-ren naar:

Petra Koppen, OBS Molenakker 1 06-22612459

Miriam Caelers OBS Molenakker 2 06-23415225

Herinnering abonnementen overblijven

De datum van de 4e incassering voor het overblijf-abonnementsgeld zal omstreeks 20 april plaatsvinden.

Nieuwe abonnementen/wijzigingen worden t/m vrijdag 15 april aangenomen. Daarna geldt de volgende incas-seringstermijn.

De volgende incasseringsdatum is omstreeks 10 sept. Buiten een abonnement kunt U altijd gebruik maken van een strippenkaart.

Voor vragen kunt U terecht bij de overblijfbalie op Mo-lenakker 1 of Molenakker 2, ‘s morgens van 08.20-09.30 uur.

of bij:

Petra Koppen penningmeester overblijfcommissie OBS Molenakker 0495-546687 | 06-22612459 [email protected]

Paashaasspel overblijven

In een lange rij wachten om het leuke paashaasspel te spelen, wat door Willeke is gemaakt.

De kinderen vonden het geweldig.

Kom in actie en loop mee!

Jongens en meisjes,

Op zondag 10 april is het weer zo ver. Je kunt dan meelopen met de UNICEF-loop.

Het is leuk, gezellig, gezond en je steunt er ook nog een goed doel mee. Unicef helpt kinderen in de hele wereld.

Op woensdag 30 maart krijg je van je meester of juf de UNICEF-envelop mee naar huis.

Dan ga je op zoek naar zoveel mogelijk sponsors.

Op 10 april kom je tussen 10.00 en 15.00 uur, met de envelop, naar de kantine van het College. Dan kun je starten en loop je minimaal een ronde van 5 kilometer.

Neem ook je vader, moeder, opa, oma, broertjes en zusjes mee want iedereen mag mee doen. Of ga met je hele klas, ook gezellig!

Als je mee hebt gelopen ontvang je later op school ook een Unicef-speld of –schoentje.

Allemaal meedoen dus!!

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 27, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 27 / 31 maart 2016 Pagina 3

Nationale Rekendag 2016

Op OBS Molenakker en op alle andere Eduquaat scho-len is aandacht besteed aan deze dag! Op onze school zelfs schoolbreed: ook de peuters hebben die dag extra rekenactiviteiten met “wiskikker” gedaan!

Iedere klas had een eigen programma met als thema: “kijkje achter de code”.

In de groepen 1-2 hebben we kringactiviteiten gedaan en een rekencircuit, met als onderwerp: “een raadsel-achtige ochtend” . De groepen 3 en 4 hadden als on-derwerp : “kraak de code”. Groepen 5-6 hadden als onderwerp: “volg de pijlen”, en de groepen 7-8 hadden als onderwerp: “raden, regels en redeneren”.

Op de foto’s zien jullie een impressie van deze dag!!

Ouderportaal OBS Molenakker

Beste ouders,

Vorige week hebben jullie de ouderbrief met het “token” ontvangen. Inmid-dels hebben al vele ouders zich aangemeld voor het ouderportaal en zijn zelfs al

de eerste verlofaanvragen via de app gemeld.

Het ouderportaal is te benaderen via de desktopcompu-ter, maar er is ook een handige app te vinden in de appstore voor de tablet en smartphone.

We zouden het zeer op prijs stellen als alle ouders / verzorgers zich zouden aanmelden zodat we het por-taal optimaal kunnen gaan gebruiken.

Let op!

De eerste aanmelding kan alleen via een desktop

computer / laptop en niet via de app!

Via de volgende link kun je een instructievideo bekijken over het aanmelden met het token!

Klik hier voor de instructie video!!

( https://youtu.be/3qLQrXGHNKo?list=PLUs3Q4FCs1ntHPewmwSrHNU_s8pMk3nEZ )

Na aanmelding zal de leerkracht deze aanmelding eerst goed moeten keuren. Vanaf het moment dat alle ou-ders van een groep zich aangemeld hebben kan de leerkracht berichten gaan verzenden via het ouderpor-taal.

Via deze info zullen we jullie als ouder blijven informe-ren!

Voor vragen over dit ouderportaal kunnen jullie mailen naar [email protected] Jullie krijgen dan zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.

Succes met de eerste aanmelding en het verdere ge-bruik!

Team OBS Molenakker

Al nieuwsgierig? Hier vind je extra informatie: www.basisonline.nl/Ouderportaal

Page 4: Info 27, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 27 / 31 maart 2016 Pagina 4

Tips van het CJG

(Sociale) Media

Het gebruik van smartphones, tablets e.d. is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Je kind komt daar al vroeg mee in aanraking. Hoe leer je ze hier op een goede manier mee omgaan ?

Houd in de gaten welke apps en games je kind speelt. Speel ze eerst samen en maak afspraken over wanneer en hoe lang je kind naar een beeldscherm mag kijken.

Zorg ervoor dat er ook ruimte overblijft voor an-dere dingen zoals buiten spelen en met “echt” speelgoed spelen.

Er zijn veel leuke leerzame apps om kinderen te helpen met bv rekenen. Een goede app is over-zichtelijk en visueel aantrekkelijk. Vraag in de bibliotheek naar de mogelijkheden.

Lees hier meer over mediaopvoeding van basisschool-kinderen.

Lees hier het antwoord van de landelijk deskundigen op de vraag: Hoe lang mag een kind van 11 per dag achter de computer?

Workshop

Workshop Ruzie en agressie bij kinderen

Alle kinderen hebben wel eens ruzie of zijn wel eens boos. Maar als dit vaak gebeurt of als broers en zussen elkaar thuis steeds in de haren vliegen hebben ze hulp nodig van hun ouders dit gedrag te keren. Maar hoe doe je dat nou op een positieve manier of zonder zelf ook boos te worden? Dat leer je in deze workshop! Twee uur aan de slag met dit onderwerp, samen met andere ouders die hetzelfde willen leren. Wanneer: Vrijdag 15 april van 9.00-11.00 uur Waar: Pinnenhof, Kapelaniestraat 4 in Neder-weert Voor wie: Ouders/ verzorgers van kinderen tot 10 jaar Kosten: gratis deelname, verplichte aanmelding (max 12 deelnemers) Meer informatie en aanmelden: www.cjgml.nl of [email protected] De workshop is een onderdeel van de Triple P-methode die staat voor Positief Pedagogisch Programma. De medewerkers van het CJG zijn op diverse niveaus ge-traind in deze methodiek.

Ren je school naar de top! Vrijdag 10 juni 2016 organiseert AV Weert de Singelloop op het snelle stratenparcours rondom het centrum van Weert.

Dit jaar is het niet alleen mogelijk om tijdens de jeugdloop voor een erepodium te strijden, maar kan er ook gestreden worden tegen andere scholen. Want de school met de meeste deelnemers en de school met de beste 5 lopers zullen ook in de prijzen vallen.

Daarnaast krijgt iedereen bij de finish een leuke herinnering van Mediweert en een ijsje bij Huupkens ijs.

De afstand die gerend moet worden is 1 kilometer, wanneer je geboren bent in 2003 t/m 2010. Ben je geboren in 2002 dan zal de afstand 2,5 kilometer zijn.

Programma 10 juni:

18:50 uur: 1 km, Jeugdloop, geboren 2007 tot en met 2010

19:00 uur: 1 km, Jeugdloop, geboren 2003 tot en met 2006

19:10 uur: 2,5 km, Jeugdloop, geboren 1998 tot en met 2002

De inschrijving kost € 2,50, maar doen er minimaal 3 lopers van je school mee dan is de prijs € 1,50

Zou je een voorbereiding willen voor de jeugdloop dan kun je, je opgeven voor een drie-tal clinics op de atletiekbaan, waar-bij een trainer van de atletiekvereniging met je gaat oefenen om deze afstand vol te houden (geheel gratis).

Wil jij jouw school naar de top rennen geef dan voor 3 juni onderstaande gegevens per email door aan onze combinatie-functionaris Thomas ([email protected]) en vergeet onze school er niet bij te vermelden! Het inschrijfgeld kan bij meester Roy worden betaald.

Bij vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Carlijn Rekmans: [email protected]

Onderstaande gegevens kunt U mailen naar Thomas Witjes [email protected]

……………………………….……………….(naam) Doet mee aan de singelloop.

Uw zoon/ dochter zit in groep …..

Uw zoon/ dochter is geboren in het jaar ………

Uw zoon/ dochter zit op welke school …………………….

Graag wil ik wel/niet gebruik maken van de extra clinics,

Ik ben te bereiken via het volgende e-mail adres:

…………………………………………………………………………….…………………………………