Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

5
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 26 24 maart 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Het was gezellig druk tijdens de open dag van afgelo- pen zondag. Niet alleen bekende gezichten kwamen een kijkje nemen, ook nieuwe ouders en kinderen mochten we verwelkomen. Compliment aan allen! Deze week gaan we een eerste stap zetten richting het gebruik van het OBS Molenakker ouderportaal. Voor jullie als ouders iets nieuws, maar ook voor ons als leer- krachten volledig nieuw. Samen gaan we dit portaal steeds meer gebruiken. We rekenen op ieders medewerking om dit nieuwe project te laten slagen. Samen maken we op OBS Molenakker school! Veel leesplezier! Team OBS Molenakker SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: We lachen elkaar niet uitWij feliciteren (alvast) ……. Emma Feller 25 maart 1-2E Flore Weijers 25 maart 1-2B Sophie Rubingh 27 maart 7B Juf Saskia 27 maart Menno Heuyerjans 28 maart 3A Laure van Lierop 28 maart 1-2B Pim van den Berg 29 maart 3B Daan Haspels 29 maart 1-2E Ruben Haspels 29 maart 1-2E Robin van Helden 30 maart 1-2D Selina Kneepkens 30 maart 3A Shakira Kneepkens 30 maart 3A Lenn Melissen 30 maart 1-2E Welkom! Wij heten Xander Kuijpers uit groep 7-8A en Julot Broods uit groep 1-2E van harte welkom in onze school. Xander en Julot, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 26

24 maart 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Het was gezellig druk tijdens de open dag van afgelo-pen zondag. Niet alleen bekende gezichten kwamen een kijkje nemen, ook nieuwe ouders en kinderen mochten we verwelkomen. Compliment aan allen!

Deze week gaan we een eerste stap zetten richting het gebruik van het OBS Molenakker ouderportaal. Voor jullie als ouders iets nieuws, maar ook voor ons als leer-krachten volledig nieuw.

Samen gaan we dit portaal steeds meer gebruiken. We rekenen op ieders medewerking om dit nieuwe project te laten slagen.

Samen maken we op OBS Molenakker school!

Veel leesplezier!

Team OBS Molenakker

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontw ikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“We lachen elkaar niet uit”

Wij feliciteren (alvast)…….

Emma Feller 25 maart 1-2E

Flore Weijers 25 maart 1-2B

Sophie Rubingh 27 maart 7B

Juf Saskia 27 maart

Menno Heuyerjans 28 maart 3A

Laure van Lierop 28 maart 1-2B

Pim van den Berg 29 maart 3B

Daan Haspels 29 maart 1-2E

Ruben Haspels 29 maart 1-2E

Robin van Helden 30 maart 1-2D

Selina Kneepkens 30 maart 3A

Shakira Kneepkens 30 maart 3A

Lenn Melissen 30 maart 1-2E

Welkom!

Wij heten Xander Kuijpers uit groep 7-8A en Julot Broods uit groep 1-2E van harte welkom in onze school.

Xander en Julot, wij wensen jullie

een fijne tijd in onze school!

Page 2: Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 26 / 24 maart 2016 Pagina 2

Trots op Miriam Caelers

Vorige week werd onze overblijfkracht Miriam verrast met de “Vlaai van de week”. Op initiatief van enkele overblijfkrachten werd Miriam op deze wijze in het zonnetje gezet. Meer dan verdiend. Al meer dan 15 jaar is Miriam vele dagen per week als overblijfkracht actief. Daarnaast is Miriam ook al vele jaren belast met de organisatie zodat zij ook elke morgen (m.u.v. de woensdag) op school is. Geweldig!!! En dat wilden haar collegae Miriam laten weten.

Ook wij zijn al jaren trots op Miriam, maar evenzeer op alle overblijfkrachten. Het overblijven op onze school wordt heel goed georganiseerd en onze over-blijfkrachten werken er met plezier. Dat blijkt ook wel uit het feit dat veel overblijfkrachten al lang geen kin-deren meer op onze school hebben. Ook dat verdient een compliment. Bij dezen. Chapeau.

Bekijk HIER de video van Weert Actueel

Extra mededeling overblijven

Als U kind medicijnen of paracetamol moet inne-men tijdens het overblijven, geef dit dan ’s mor-gens even door aan de overblijfbalie.

Voorzie U broodtrommels, bekers en tassen graag van NAAM.

Kinderen die op andere dagen overblijven dan het afgesloten abonnement, kunnen ten allen tijde overblijven (met een strippenkaart), maar meldt uw kind dan ’s morgens aan bij de over-blijfbalie. U kunt ook een whattsapp of sms stu-ren naar:

Petra Koppen, OBS Molenakker 1 06-22612459

Miriam Caelers OBS Molenakker 2 06-23415225

Herinnering abonnementen overblijven

De datum van de 4e incassering voor het overblijf-abonnementsgeld zal omstreeks 20 april plaatsvinden.

Nieuwe abonnementen/wijzigingen worden t/m vrijdag 15 april aangenomen. Daarna geldt de volgende incas-seringstermijn.

De volgende incasseringsdatum is omstreeks 10 sept. Buiten een abonnement kunt U altijd gebruik maken van een strippenkaart.

Voor vragen kunt U terecht bij de overblijfbalie op Mo-lenakker 1 of Molenakker 2, ‘s morgens van 08.20-09.30 uur.

of bij:

Petra Koppen penningmeester overblijfcommissie OBS Molenakker 0495-546687 | 06-22612459 [email protected]

KNVB Schoolvoetbal

Kinderen uit groep 7 en 8 van onze school mochten zich opgeven voor het schoolvoetbal. Onze meester Louis koos samen met 2 ouders: Franco en Wil het team.

“We zijn begonnen met twee trainingen en een wed-strijd om ons te selecteren. Dit team mocht gaan voet-ballen tegen de D2 van SV Laar. Dit was een oefen-wedstrijd.

Op 16 maart 2016 had het schoolteam de eerste ron-de, deze ronde was niet zo moeilijk. We hebben toen alles gewonnen, de eerste wedstrijd wonnen we met 2-0, de tweede wedstrijd met 4-0 en de derde wedstrijd ook met 4-0.

We hebben de tweede ronde op 6 april en hopelijk wordt die ronde net wat moelijker. We gaan ons best doen om alles te winnen. Als we dan door zijn gaan we naar ronde drie, daarna de regio-finale en dan door heel Nederland. Als ons dat lukt hebben we goed gepresteerd, de volgende ronde is ook voor ons!

MOLENAKKER IS DOOR!!

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 26 / 24 maart 2016 Pagina 3

Bijscholing BHV

De meesters en juffen zijn weer helemaal bijgeschoold in de Eerste Hulp verlening!

Levend Monopoly scouting Rumoldus

Het leuke bordspel van vroeger, maar dan in het echt! Met een kaart en plattegrond lopen jullie in teams door de wijk Fatima op zoek naar Monopolyvakken. Wie koopt het vak als eerst en wie moet er geld betalen aan de andere teams? Door doe- en denkopdrachten kunnen jullie extra geld verdienen! Ben je nieuwsgierig geworden, geef je dan nu op!

De activiteit is op: vrijdag 6 mei van 19.00 - 21.30 uur. Aanmelden kan als je tussen 10 en 13 jaar oud bent. Vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer in een e-mail naar: [email protected]

Ouderportaal OBS Molenakker

Beste ouders,

Vorige week hebben we al via deze info laten weten dat we als OBS Molenakker gaan starten met een ouder-portaal.

Het ouderportaal is te benaderen via de desktopcompu-ter, maar er is ook een handige app te vinden in de appstore voor de tablet en smartphone.

Als eerste zal je je als ouder aan moeten gaan melden.

Hiervoor ontvangen jullie donderdag 24 maart per leer-ling een brief met een zogenaamd “token”. Hiermee kun je per leerling 2 ouders/verzorgers aanmelden.

Let op! Een gezin met 2 kinderen ontvangt ook 2 brie-ven met 2 verschillende “tokens”. Elk kind moet ook apart aangemeld worden!

De eerste aanmelding kan alleen via een desktop

computer / laptop niet via de app!

Via de volgende link kun je een instructievideo bekijken over het aanmelden met het token!

Klik hier voor de instructie video!!

( https://youtu.be/3qLQrXGHNKo?list=PLUs3Q4FCs1ntHPewmwSrHNU_s8pMk3nEZ )

Na aanmelding zal de leerkracht deze aanmelding eerst goed moeten keuren. Vanaf het moment dat alle ou-ders van een groep zich aangemeld hebben kan de leerkracht berichten gaan verzenden via het ouderpor-taal.

Via deze info zullen we jullie als ouder blijven informe-ren!

Voor vragen over dit ouderportaal kunnen jullie mailen naar [email protected] Jullie krijgen dan zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.

Succes met de eerste aanmelding.

Team OBS Molenakker

Al nieuwsgierig? Hier vind je extra informatie: www.basisonline.nl/Ouderportaal

Page 4: Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 26 / 24 maart 2016 Pagina 4

Nieuws uit de MR-vergadering

Uit de MR vergadering van 17 maart

In oktober 2016 (week 42) viert OBS Molenakker haar 25 jarig bestaan.

Er wordt een feestweek georganiseerd, die ein-digt met een reünie op zaterdag 24 oktober. Te-vens wordt in deze week afscheid genomen van directeur Jacques Franssen.

De sollicitatieprocedure voor nieuw personeel wordt aangepast.

Het vakantierooster van 2016-2017 is gepresen-teerd.

De komende weken kiest het schoolteam een nieuwe manier om met wereldoriëntatie om te gaan. Er wordt uitgegaan van een rode draad met thema’s, waarin aardrijkskunde, geschiede-nis, biologie en natuurkunde in elkaar overlopen. Vragen van kinderen komen centraal te staan en de digitale wereld zal een grote rol spelen. Ko-mend schooljaar zal hiermee worden gestart.

Over de groepsindeling voor het nieuwe school-jaar is nog niets bekend. Wel dat het aantal leer-lingen is toegenomen.

Ouderportaal wordt een nieuw medium in het contact tussen school en ouders. Donderdag 24 maart wordt hiervoor de start gegeven.

Wet flexibiliteit en zekerheid (Flexwet): De werk-gever mag vanaf 1 juli maximaal maar drie tijde-lijke contracten aanbieden binnen twee jaar. Daarna moet de baas de werknemer in dienst nemen óf wegsturen. Pas na zes maanden mag men weer bij dezelfde werkgever aan de slag. Dit heeft grote (financiële) gevolgen voor de werkgever bij vervangingen.

De notulen van 1 december 2015 zijn definitief vastgesteld.

Lekker Fit 2.0

In groep 4b gaat het project "Lekker fit" gewoon nog even door. De kinderen waren zo enthousiast over het thema van de projectweek, dat ze nog doorgaan met spreekbeurten over hun sport.

Letter van de week

Vorige week stond bij ons de letter -V- centraal. In-derdaad van het woordje: vlaai!

Bedankt Thomas! We hebben er met groep 1-2E lekker van gesmuld!

Page 5: Info 26, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 26 / 24 maart 2016 Pagina 5

Projectweek

We zien allemaal terug op een hele mooie en geslaagde projectweek. De vele reacties van kinderen en ouders geven dit ook aan. Het was een hele actieve en leerzame week. Het vignet Gezonde School is voor onze school zeker passend.

Met dank aan :

De gastsprekers. En dat waren er veel.

Ouders en oud-leerlingen : hun inbreng (als gastspreker) was heel leuk en ook heel bijzonder

De begeleiders van de clinics, waaronder ook ouders.

Punt Welzijn die veel attributen beschikbaar stelde

Punt Welzijn -> actieve inbreng diverse medewerkers en stagiair(e)s

Ouderraad vertegenwoordigd in de commissie “projectweek”

Ouderraad voor organisatie Open Dag

De overblijfcommissie voor de lunchideeën

Alle leerkrachten

Onze leerlingen

En niet in het laatst de werkgroep “projectweek” bestaande uit ouders (OR), leerkrachten, medewerkers Punt Welzijn, medewerkers Humanitas. SAMEN MAKEN WE SCHOOL

Via facebook en website zijn jullie in woord en beeld geïnformeerd.