Info 22, Schooljaar 2015 - 2016

5
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 22 25 februari 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. Voorstellen, afscheid nemen, welkom heten en felicite- ren. Het is allemaal te lezen in de info van deze week. Naast deze genoemde items en andere nieuws is het daarom ook deze week weer de moeite waard om even rustig de tijd te nemen om onze info goed door te lezen Vandaar dat we jullie ook deze week weer als vanouds veel leesplezier toewensen! Team OBS Molenakker SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Niet zoveel letten op elkaar” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Fiene Evers 25 februari 1-2C Floortje Vles 25 februari 4B Lieke Jacobs 26 februari 1-2E Roselina Jansen 26 februari 1-2E Welkom! Welkom! Wij heten Maxime Ghysen uit groep 1E van harte wel- kom in onze school. Maxime, wij wensen je een fijne tijd in onze school!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 22, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 22

25 februari 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

Voorstellen, afscheid nemen, welkom heten en felicite-ren.

Het is allemaal te lezen in de info van deze week.

Naast deze genoemde items en andere nieuws is het daarom ook deze week weer de moeite waard om even rustig de tijd te nemen om onze info goed door te lezen

Vandaar dat we jullie ook deze week weer als vanouds veel leesplezier toewensen!

Team OBS Molenakker

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Niet zoveel letten op elkaar”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Fiene Evers 25 februari 1-2C

Floortje Vles 25 februari 4B

Lieke Jacobs 26 februari 1-2E

Roselina Jansen 26 februari 1-2E

Welkom!Welkom!

Wij heten Maxime Ghysen uit groep 1E van harte wel-kom in onze school.

Maxime, wij wensen je een fijne tijd in onze school!

Nummer 22 / 25 februari 2016 Pagina 2

SchoolzwemkampioenschappenSchoolzwemkampioenschappen

Beste ouders/ verzorgers,

Op 23 maart a.s. vinden de Weerter schoolzwemkampi-oenschappen plaats in zwembad De IJzeren Man in Weert, georganiseerd door ZPC De Rog.

Tijdens de Weerter schoolzwemkampioenschappen strij-den we met teams van andere scholen tegen elkaar. Tijdens deze schoolzwemkampioenschappen wordt er gestreden voor plek 1, 2 en 3 om vervolgens naar de Limburgse schoolzwemkampioenschappen te gaan om daar Weert te vertegenwoordigen.

Een team bestaat uit:

- 2 kinderen groep 3 en/of 4

- 2 kinderen groep 5 en/of 6

- 2 kinderen groep 7 en/of 8

Om in een team deel te kunnen nemen moet je mini-maal zwemdiploma A hebben.

Kinderen uit groep 3 tot en met 6 zwemmen tijdens de wedstrijd 1 baan op de buik, 1 baan op de rug en een estafette met de hele groep waarbij iedereen 1 baan zwemt. Kinderen uit groep 7/8 zwemmen 2 banen op de buik, 2 banen op de rug en de estafette. Per team mo-gen er maximaal 3 kinderen lid zijn van een zwemvere-niging.

Wil uw kind graag meedoen? Stuur een mail naar: [email protected]

Doe dit voor 7 maart!! Vermeld bij het opgeven de vol-gende gegevens: Naam, school, groep, leeftijd, e-mail adres, telefoonnummer en of u als ouder begeleider wil zijn van een zwemteam.

Uit de individuele aanmeldingen zal dan een team wor-den gevormd van de school (als er genoeg kinderen zijn om een team te vormen). Bij teveel aanmeldingen per school kunnen de kinderen even goed zwemmen om een individuele prijs. Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen.

Hopelijk doen jullie allemaal weer mee!

Met vriendelijke groet,

Debbie Wismans

AfscheidAfscheid

Beste ouders,

Zoals bekend is “onze” meester Jos al enige tijd werk-zaam op de KoaLaschool in het AZC in Weert. Ook meester Peter werkt daar al : op maandag, dinsdag en woensdag. Vanaf 1 maart zal meester Peter volledig op de KoaLaschool aan de slag gaan. De groep wordt dan fulltime waargenomen door juffrouw Sanne Leijssen.

Deze week nemen we met kinderen en ouders afscheid van meester Peter. Als schoolteam doen we dat 29 fe-bruari. Dan is ook het afscheid van meester Jos.

We willen graag ook langs deze weg meester Jos en meester Peter danken voor hun grote bijdrage aan OBS Molenakker. Met heel veel inzet, enthousiasme en be-trokkenheid hebben zij mede gestalte gegeven aan onze school, aan OBS Molenakker. Ieder met specifieke kwali-teiten.

Meester Jos is vanaf de start van OBS Molenakker in onze school werkzaam geweest. Meer dan 24 jaar. Hij heeft mede het sterke fundament voor OBS Molenakker gelegd en alle ontwikkelin-gen meegemaakt. Een geheel nieuwe school starten, opbouwen en blijvend ontwikkelen is een grote en ook mooie uitdaging. Voor Jos was OBS Molenakker ZIJN school. Afscheid

nemen van een school waar je altijd met zoveel plezier gewerkt hebt is niet eenvoudig. Dat hebben we ge-merkt. Maar keuzes maken hoort bij het leven en Jos heeft een nieuwe keuze gemaakt. Wij wensen hem heel veel succes en de ervaringen van de afgelopen 24 jaar zal hij ongetwijfeld meenemen naar zijn nieuwe werk-omgeving. De KoaLaschool mag hier blij mee zijn.

Het was en is voor meester Peter ook geen eenvoudige beslissing geweest om te kiezen voor een andere werk-plek. Afscheid nemen na bijna 16 jaar OBS Molenakker. Een school waar hij TROTS op is en die hij ook letterlijk en figuurlijk op de kaart heeft gezet. Als PR-man van onze school heeft hij ervoor gezorgd dat via facebook, deze mooie INFO, de website, de schoolka-lender enz. OBS Molenakker en OBS Molenakkernieuws bij velen bekend is. Ook Peter neemt alle ervaringen mee en die zullen in de KoaLaschool vast en zeker her-kenbaar zijn/worden.

Ook Peter heeft een keuze gemaakt en natuurlijk wen-sen we ook hem heel veel succes.

Met Peter en Jos nemen we afscheid van leerkrachten waar ook wij trots op zijn. Prima leerkrachten, fijne mensen, zoals ook (oud)leerlingen en (oud)ouders ons regelmatig laten weten.

Peter en Jos, nogmaals heel veel dank voor jullie gewel-dige bijdrage aan OBS Molenakker. Het gaat jullie goed.

namens kinderen en collegae.

Meester Jacques.

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Nummer 22 / 25 februari 2016 Pagina 3

Vervanging!Vervanging!

Op dit moment is het (weer) heel lastig om vervanging te regelen bij afwezigheid van leerkrachten. In Weert e.o. zijn veel leerkrachten ziek en alle beschikbare ver-vang(st)ers zijn ingezet.

Weten jullie iemand die in onze school en/of andere scholen kan/wil vervangen , dan graag een mailtje maar [email protected]

Alvast dank voor meedenken.

Even voorstellen….Even voorstellen….

Mijn naam is Eline Hendriks en ik ben 23 jaar.

In 2013 heb ik mijn bachelordiploma Psychologie be-haald aan de Universiteit Maastricht. Aan dezelfde uni-versiteit heb ik vervolgens twee masteropleidingen afge-rond. Sinds 2014 heb ik mijn masterdiploma Develop-mental Psychology (ontwikkelingspsychologie) en sinds 2015 mijn masterdiploma Mental Health – Child and Adolescent Psychopathologoy (geestelijke gezondheids-kunde, richting psychopathologie bij kinderen en adoles-centen). Tijdens deze laatste opleiding heb ik een klini-sche stage gelopen bij de Mutsaersstichting en hier ben ik momenteel dan ook 3 dagen per week werkzaam als behandelcoördinator en psychologisch assistente.

Ik werk graag voor en met kinderen en ben dan ook erg blij dat ik de tijd heb om op school te helpen in de kleu-terklassen.

In mijn vrije tijd lees en zing ik graag, ga ik creatief aan de slag met scrapbooking, geniet ik samen met mijn vriend en beleef ik plezier met mijn familie en vriendin-nen.

Declamatiewedstrijd VeldekeDeclamatiewedstrijd Veldeke

Veldeke Limburg wil de Limburgse taal en volkscultuur in stand houden. Dit jaar bestaat Veldeke Limburg 90 jaar en worden er tal van activiteiten georganiseerd. De declamatiewedstrijd is een jaarlijkse activiteit voor de basisscholen. Veldeke Weert doet daar al jarenlang aan mee. Kinderen van de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 declameren gedichten in hun eigen dialect. Onze school houdt een voorronde. Van iedere categorie mogen drie kinderen naar de (regionale) halve finale op 9 april in zaal Don Bosco. Daar strijden jullie om de prijzen en voor twee plaatsen per groep in de Limburgse finale. Wie gaat met de eer strijken en wordt winnaar van de Weertlandse finale? Je meester of juf stuurt je digitaal de gedichtenbundel toe. Leer een gedicht van buiten en vraag je meester of juf wanneer je het gedicht voor de groep mag voordra-gen. Je klas beslist samen met je meester of juf wie de klassenwinnaar wordt. Op school houden we een wed-strijd wie er mee mag doen aan de finale op 9 april in zaal Don Bosco.

Een voorproefje:

MIEN HUNDJE

Ich heb ’n hundje, det heb ich pas

en det hundje det neum ich Bas

Ich heb ’m zelf oet moge zeuke

Och ’t és toch zoeë ‘ne leuke

Hae heet spitse uuërkes en e kwispelstertje

As ich ‘m vasthaoj veul ich zien hertje

Hae mot nog lieëre neet alles binne te doon

Lést pisdje hae op oos oma eur schoon

Ich mot ‘m oetlaote, zés kieër per daâg

Um hem te lieëre dette det neet maag

Snachs slieëptje inne bench inne keuke

ângers mot ich ‘m smêrges gaon zeuke

D’n ieërste nacht huuërdje ich ‘m joonkere

hae waas zeker bang in d’n doonkele

Oet compassie leet ich ‘m in mie bédje

Mer smêrges kreeg ich tow van oos mam van Jetje

Det moog ich geine kieër mieër perbere

Dan kriegtj det Basje verkieërdje meneere

Over e jaor ésse dan geî leef hundje

Mer ’n akelig en verwindj strûntje!

An Cuijpers-Rutjens, Ospel

[email protected]

Nummer 22 / 25 februari 2016 Pagina 4

Dinsdagavond 1 maart

Informatieavond voor nieuwe ouders

(en ouders van broertjes en zusjes die binnen een jaar 4 worden)

U krijgt informatie omtrent het onderwijs en een rondleiding in onze school en bij de kinderopvang

Mogelijkheid tot persoonlijke informatie omtrent

het overblijven Gelegenheid tot inschrijven

Adres: Oude Laarderweg 15 (tel. 0495-539067)

Aanvang: 19.30u. (later binnen lopen kan ook)

Eindtijd: 21.00u.

Aanmelden voor de avond is gewenst: [email protected]

Nummer 22 / 25 februari 2016 Pagina 5