Info 15, Schooljaar 2014 - 2015

6
OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Beste ouders en kinderen. Sfeer en gezelligheid. Dat straalt onze school op dit mo- ment naar alle kanten uit. De klassen zijn omgetoverd in kerstsferen en de centrale hal van beide gebouwen is om door een ringetje te halen. Alles is al klaar voor de eindejaarsviering van volgende week. In de klassen wordt hard gewerkt aan mooie kerstwerkstukjes die die avond verkocht zullen gaan worden. Fijn dat ook nu weer vele ouders voor ons en de kinderen klaar staan. Dankjewel allemaal! We wensen jullie ook deze keer weer veel leesplezier! SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Vrolijk kerstfeest” Wij feliciteren (alvast)……. Quin Coolen 11 december 7B Lily Schroën 11 december 1/2A Kyan Klomp 13 december 5A Juf Martje 13 december Hamza Hannou 14 december 1/2D Davie Cuijpers 17 december 8B Wichterkâl (1) ’s Ochtends ligt er een brief van Sinterklaas in de kring met 8 pepernoten erbij. Te weinig om te delen conclu- deert juf. Wie weet er een oplossing? Mohammed komt met het voorstel ze allemaal in twee- ën te delen. Een heel goed idee. Maar Jony weet uit te rekenen dat we er dan pas 16 hebben (waaw). Of in nog meer stukjes breken, hoever komen we dan, vra- gen we ons af. Niek vindt al dat rekenen maar omslachtig en weet een vele simpelere oplossing: “Daar, in die kast van de juf staat nog een hele zak.” Nou Niek, jij bent een oplettende jongen. Wichterkâl (2) Twee jongens maken afzonderlijk van elkaar een kerst- kruiswoordpuzzel. Een van de vragen is “vader van jezus”. Zegt de ene jongen tegen juf: “mijn vader heeft geen zus, wat moet ik nou invullen?” De andere jongen is bij de volgende vraag: “moeder van jezus”. Zegt de andere jongen : “juf, ik heb geen zus!” Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Jaargang 23, nr. 15 Jaargang 23, nr. 15 11 december 2014 11 december 2014 INFO INFO

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 15, Schooljaar 2014 - 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 ­ OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert ­ 0495-539067 ­ [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Sfeer en gezelligheid. Dat straalt onze school op dit mo-ment naar alle kanten uit. De klassen zijn omgetoverd in kerstsferen en de centrale hal van beide gebouwen is om door een ringetje te halen. Alles is al klaar voor de eindejaarsviering van volgende week. In de klassen wordt hard gewerkt aan mooie kerstwerkstukjes die die avond verkocht zullen gaan worden. Fijn dat ook nu weer vele ouders voor ons en de kinderen klaar staan. Dankjewel allemaal!

We wensen jullie ook deze keer weer veel leesplezier!

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Vrolijk kerstfeest”

Wij feliciteren (alvast)……. Quin Coolen 11 december 7B

Lily Schroën 11 december 1/2A

Kyan Klomp 13 december 5A

Juf Martje 13 december

Hamza Hannou 14 december 1/2D

Davie Cuijpers 17 december 8B

Wichterkâl (1) ’s Ochtends ligt er een brief van Sinterklaas in de kring met 8 pepernoten erbij. Te weinig om te delen conclu-deert juf. Wie weet er een oplossing?

Mohammed komt met het voorstel ze allemaal in twee-ën te delen. Een heel goed idee. Maar Jony weet uit te rekenen dat we er dan pas 16 hebben (waaw). Of in nog meer stukjes breken, hoever komen we dan, vra-gen we ons af.

Niek vindt al dat rekenen maar omslachtig en weet een vele simpelere oplossing: “Daar, in die kast van de juf staat nog een hele zak.” Nou Niek, jij bent een oplettende jongen.

Wichterkâl (2) Twee jongens maken afzonderlijk van elkaar een kerst-kruiswoordpuzzel.

Een van de vragen is “vader van jezus”. Zegt de ene jongen tegen juf: “mijn vader heeft geen zus, wat moet ik nou invullen?”

De andere jongen is bij de volgende vraag: “moeder van jezus”. Zegt de andere jongen : “juf, ik heb geen zus!”

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Jaargang 23, nr. 15Jaargang 23, nr. 15

11 december 201411 december 2014 INFOINFO

Pagina Pagina 22 nr. 15 / 11 december 2014nr. 15 / 11 december 2014

Kampioenen!

Het najaarseizoen 2014 is voor de E3 van SV Laar zeer

succesvol afgerond met het kampioenschap! Het sei-

zoen begon in een redelijk zware bekercompetitie waar,

helaas door een te laag doelsaldo, vroegtijdig een eind

aan kwam. Toch was er een hele goede start gemaakt

en gaf dit goede hoop voor het verloop van de competi-

tie. Een reeks van 9 wedstrijden zonder te verliezen

volgde. Eén wedstrijd eindigde met een gelijkspel tegen

onze directe concurrent Merefeldia E3. Tot op de laatste

speeldag bleef het dus spannend of we wel kampioen

zouden worden. Door de winst met 6-0 op RKHVC E1 in

de laatste wedstrijd en met maar 12 doelpunten tegen

en 58 doelpunten voor was het kampioenschap dan ook

een feit. Van OBS Molenakker deden mee: Tijn Spreeuwenberg (7b), Vince Knechten (5a), Ran Smeets (6a) en Dion Moris (7a)

Bedankt! Groep 4b bedankt de papa van Max Emans voor de super mooie plankjes.

We hebben hard getimmerd en er mooie sintjes en pietjes van gemaakt!

Groeten, Groep 4b

Eindejaarsviering OBS Molenakker 2014 De Eindejaarsviering vindt plaats op donderdag 18 de-cember in de vorm van een kerstbuffet in de klas van uw kind.

M1 Inloop 17.15 uur

Kerstdiner: 17.30—19.00 uur

M2 Inloop: 17.30 uur

Kerstdiner: 17.45 - 19.15 uur

De kinderen hebben donderdagmiddag vrij!!

Het Kerstdiner:

Vanaf deze week hangt er op de deur of raam van de klas een kerstboom met diverse kerstballen. De geko-zen kerstbal geeft aan dat u iets zoets of hartigs kunt maken. Overleg even met de leerkracht wat u gaat ma-ken, zodat er een gevarieerd buffet ontstaat. Gelieve genoeg te maken voor ieder kind.

Bord , bestek en beker.

We willen iedereen vragen om uiterlijk 18 december een bord, bestek en beker, voorzien van naam mee te nemen naar school. Deze mag in een plastic tas aan de kapstok van uw kind worden gehangen.

Goed doel.

Toon Hermans Huis Weert.

Ook dit jaar wil de school meedoen met een goed doel. Tijdens de inloopmomenten kunt u het knutselwerkje van Uw kind tegen een vrijwillige bijdrage meenemen. De opbrengst gaat dan naar het Toon Hermans Huis.

Namens de OR ,

Werkgroep Eindejaarsviering

wensen wij jullie allen een gezellig kerstbuffet toe.

Pagina Pagina 33 nr. 15 / 11 december 2014nr. 15 / 11 december 2014

Mooi hoor…. Wat zijn we blij met de hulp van klassenouders en zelfs een oma en opa die op molenakker 1 en 2 meegehol-pen hebben om de school om te toveren in een prachti-ge kerstsfeer!

Hal molenakker 2

Dank ook aan de ouders die hun slee, ski’s, schaatsen en kerstballen beschikbaar hebben gesteld n.a.v. onze oproep!

Hal Molenakker 1

Een speciaal woord van dank willen we richten aan Roel Emans van Emans Maatinterieurs én vader van Sam en Max, leerlingen van onze school.

Hij heeft de prachtige schouw op molenakker 2 ge-maakt en ook nog eens geschonken aan ons!

Dank je wel Roel , voor dit mooie gebaar!!

Zo ziet u maar weer, Samen maken we school!!

Werkgroep Eindejaarsviering

Pagina Pagina 44 nr. 15 / 11 december 2014nr. 15 / 11 december 2014

Geen kerstvakantiepas. Door omstandigheden komt er dit jaar geen kerstva-kantiepas van Punt Welzijn. Op verzoek willen we de aanbieders van activiteiten voor de kinderen - die in de Kerstvakantie toch iets willen organiseren – in on-ze INFO een plekje geven.

www.creakoffer.nl

In de Kerstvakantie maken we deze leuke kerstboom-

pjes!! Zien we jou ook op maandag 22 december van 13.30 – 15.30 uur? De kosten zijn 6 euro.

Meer info en opgeven kan via onze facebookpagina, via e-mail: [email protected] of telefonisch 0495-540090.

Spark Tech Lab Weert

Nog even en dan is ’t zover: kerstvakantie! Vind jij ’t

leuk om zelf dingen te maken of ben je misschien nog op zoek naar een bijzonder kerstcadeautje voor je va-der, moeder, opa, oma of voor jezelf??? Dan zijn de

kerstworkshops in het Spark Tech Lab in Weert echt iets voor jou!

Ga een ochtend aan de slag met één van de workshops en maak met techniek zelf een cool product. Je kunt kiezen uit een LED-bal met lichtjes, een stoere kande-

laar of een theelicht, waarmee je je thee of chocolade-melk extra lang warm houdt.

Wat wil jij maken? Op maandag 22 of 29 december kun je aan de slag met de LED-bal, op dinsdag 23 of 30 december met de kandelaar en op woensdag 31 de-cember met het theelicht. De workshop start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Kosten voor de workshop zijn € 6,- p.p. incl. alle materiaal, gebruik ge-reedschap en professionele begeleiding, te voldoen voor aanvang workshop. De workshops zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 en vinden

plaats in het Spark Tech Lab, Molenveldstraat 153 te Weert. Per workshop kunnen maximaal 30 kinderen deelnemen, dus meld je snel aan via www.sparktechlab.nl/aanmelden of bel 045- 567 60 50.

We wensen je alvast heel gezellige feestdagen en tot ziens in het Spark Tech Lab!

Groetjes, Jack Peeters

Locatiecoördinator Spark Tech Lab Weert

A Q U A R I U M W E E R T Bij het Natuur en Milieucentrum (NMC) de IJzeren Man in Weert is het aquarium helemaal opgeknapt. Er zwemmen vissen in die ook in de Tungelroysebeek te vinden zijn, zoals blankvoorns, grondels en bermpjes. Ook is er een aquarium voor kinderen waaruit ze zelf met een vishengel vissen kunnen vangen.

Op 16 november werd bij het NMC een waterdag ge-houden. Kinderen deden verschillende proefjes over de kracht van het water. Er werd volop geëxperimenteerd met drijven, pompen, zinken en verzuipen. Ze vormden stroompjes met hun handen in het zand en ook ouders vonden het leuk om een watertornado te maken!

Wegens groot succes wordt deze waterdag herhaald.

Houd de website www.natuurenmilieucentrumweert.nl goed in de gaten!

Pagina Pagina 55 nr. 15 / 11 december 2014nr. 15 / 11 december 2014

Pagina Pagina 66 nr. 15 / 11 december 2014nr. 15 / 11 december 2014