Info 12, schooljaar 2013 - 2014

3
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Je eigen afval opruimen” Hij komt, hij komt….de spanning stijgt! Sinterklaas is in aantocht en op school is dit bij onze allerjongste leerlingen soms al te merken. Na het weekend zal het waarschijnlijk helemaal te merken zijn want dan is Sinterklaas in Weert gearriveerd. In deze info, zoals elke week, weer veel informatie. Het CJG, de speelgoedactie, handbal en buiten spelen op Molenakker 2, ‘t komt allemaal aan bod. Daarnaast natuurlijk onze vaste rubrieken. Veel leesplezier allemaal! INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 12 Jaargang 22 nr. 12 Jaargang 22 nr. 12 14 november 2013. 14 november 2013. 14 november 2013. Op donderdag 7 november hebben de leerlingen uit groep 7 hun brigadiersdiploma uitgereikt gekregen door medewerkers van VVN. Vorig schooljaar hebben zij uitleg en instructie gekregen van een mede- werkster van de politie. Jongens en meisjes fijn dat jullie ons mee gaan helpen bij het veilig oversteken op molenakker 2. Proficiat brigadiers! De inzameling voor de speelgoedactie is een gewel- dig succes geweest en niet in het minst door de bij- drage van OBS Molenakker. Jullie hebben een “hele berg“ speelgoed ingeleverd. Voor veel kinderen wordt het Sinterklaasfeest nu ook een heel mooi feest. Namens deze kinderen en hun ouders, heel erg be- dankt. In een woord : SUPER!!! Speelgoedactie Eduquaat

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 12, schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Je eigen afval opruimen”

Hij komt, hij komt….de spanning stijgt! Sinterklaas is in aantocht en op school is dit bij onze allerjongste leerlingen soms al te merken. Na het weekend zal het waarschijnlijk helemaal te merken zijn want dan is Sinterklaas in Weert gearriveerd.

In deze info, zoals elke week, weer veel informatie. Het CJG, de speelgoedactie, handbal en buiten spelen op Molenakker 2, ‘t komt allemaal aan bod. Daarnaast natuurlijk onze vaste rubrieken. Veel leesplezier allemaal!

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 1

2

Jaar

gang

22

nr. 1

2

Jaar

gang

22

nr. 1

2

14 n

ovem

ber 2

013.

14 n

ovem

ber 2

013.

14 n

ovem

ber 2

013.

Op donderdag 7 november hebben de leerlingen uit groep 7 hun brigadiersdiploma uitgereikt gekregen door medewerkers van VVN. Vorig schooljaar hebben zij uitleg en instructie gekregen van een mede-werkster van de politie.

Jongens en meisjes fijn dat jullie ons mee gaan helpen bij het veilig oversteken op molenakker 2.

Proficiat brigadiers!

De inzameling voor de speelgoedactie is een gewel-dig succes geweest en niet in het minst door de bij-drage van OBS Molenakker.

Jullie hebben een “hele berg“ speelgoed ingeleverd. Voor veel kinderen wordt het Sinterklaasfeest nu ook een heel mooi feest.

Namens deze kinderen en hun ouders, heel erg be-dankt. In een woord : SUPER!!!

Speelgoedactie Eduquaat

Pagina 2 I N F O N R . 1 2 , 1 4 N O V E M B E R 2 0 1 3

Wij feliciteren (alvast)…. Tess Smeets 15 november groep 5A

Ferris Titulaer 15 november groep 1-2C

Juf Nelle 16 november

Jelke Pinxten 18 november groep 7B

Proficiat allemaal!!

Wij heten welkom…….

Wij heten Merel Hillebrink uit groep 1A van harte welkom.

Merel, wij wensen je een fijne tijd in onze school!

In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor (o.a. onder “informatie”) op www.obsmolenakker.nl .

Brigadierrooster november

Notulen OR + MR

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 364 trouwe vrien-

den! http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Of volg ons op twitter! https://twitter.com/@obsmolenakker

Nieuw op onze site

Tips van het CJG Herfsthygiëne!

Het is herfst. De bladeren vallen van de bomen, het is vroeg donker en de temperaturen zakken. Ook zijn weer veel kinderen verkouden of snotterig. Dat vraagt om net effe meer aandacht voor de hygiëne om verspreiding van de bacteriën tegen te gaan.

Hier 3 tips van het CJG:

1) Leer je kind het hoofd weg te draaien bij hoesten en niezen. Tijdens het hoesten houdt het kind een papieren zakdoek in de hand of de binnenkant van de arm voor de mond. Daarna is het verstandig de handen te was-sen. Leer je kind op tijd de neus te snuiten om snottebellen te voorkomen.

2) Lucht iedere dag de slaapkamers en de woonvertrekken van je huis. Denk ook aan constante ventilatie.

3) Poets vaker alle deurknoppen. Veel ziektekiemen verspreiden we via de deurknop!

Lees HIER meer over het belang van ventilatie.

Pagina 3 I N F O N R . 1 2 , 1 4 N O V E M B E R 2 0 1 3

Uitnodiging ….Handbaltoernooi Handbal toernooi voor alle kinderen uit groep 7 & 8

Wil je actief je kerstvakantie doorbrengen? Geef je dan op voor een super snel en dynamisch zaalhandbaltoernooi!

Dit zal worden gehouden op maandag 30 december in sporthal Aan de Bron.

Het is bedoeld voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Weerter en Neder-weerter basisscholen.

(Er is een minimaal aantal deelnemers vereist, wordt dit niet gehaald dan zal het handbaltoernooi jammer genoeg niet door kunnen gaan)

Het is mogelijk om in te schrijven met 1 of meerdere teams: Een team bestaat uit minimaal 7 spelers (waarvan 1 keeper) en een begeleidende ouder.

Inschrijven kan tot 20 november op het onderstaande mailadres!

Willen jullie graag nog een keer extra oefenen? Dan is dit in overleg altijd moge-lijk!

Dus zoek al je vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes bij elkaar en geef je op voor een geweldig dagje HANDBAL!

Heel veel sportgroetjes, Miranda Velter-Lamerikx, Combinatiefuntionaris HV Rapiditas Weert

[email protected] of [email protected]

Welzijnsbeurs U wilt toch ook dat uw kind goed in zijn vel zit? Soms heeft een kind in deze drukke tijden een steuntje in de rug nodig. Extra professionele aandacht is dan wel-kom. Er zijn talloze manieren om kinderen te ondersteunen. Denk aan kindercoaching, speltherapie, yoga, weerbaarheidstraining of verliesbegeleiding. Bibliocenter Weert organiseert op koopzondag 24 november van 13 tot 17 uur een unie-ke Welzijnsbeurs voor ouders en opvoeders. Op deze informatieve beurs brengt Biblio-center aanbieders van kindertrainingen en kinderondersteuners bij elkaar. Zodat u, samen met uw kind, op een positieve manier vooruit kunt. Voor kinderen zijn er gratis mini-workshops. U vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. De toegang is gratis.

Buitenspel op Molenakker 2 De speeltoestellen Molenakker 2 zijn even “buiten bedrijf”. Op korte termijn vinden reparatiewerkzaamheden plaats zodat de toestellen daarna weer veilig en goed ge-bruikt kunnen worden. Dit duurt helaas even langer dan gepland.

Gelukkig hebben we een mooie en grote speelplaats en niet te vergeten de voetbal-velden. Het is goed om hier nog eens te vermelden dat we heel blij zijn met de mo-gelijkheden die SV Laar ons biedt. Geweldig. Dit is uniek voor Weert. En uniek is ook de voetbalkooi die samen met SV Laar, wijkraad Molenakker en onze school tot stand is gekomen.

Daarnaast heeft, zoals ongetwijfeld bekend, onze werkgroep “sport” (al langere tijd) een heel mooi roulatieschema voor de groepen 4 t/m 8 gemaakt. Elke week wisselende spe(e)lmaterialen / activiteiten voor de groep. Het buiten-spel krijgt op onze school zeker de nodige aandacht.