Info 09, schooljaar 2013 - 2014

4
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Elkaar respecteren” Na genoten te hebben van een heerlijke herfstvakantie, zijn we afgelopen maandag weer fris en vrolijk aan de slag gegaan. Binnenkort staan de 1e oudergesprekken op de planning waarvoor jullie allemaal een uitno- diging ontvangen. Daarna zetten we de deur alvast op een kier voor Sint en Piet en dan, nog wat later staat voor we het weten de kerstboom alweer in de klas. We hebben er zin in. Wat deze info betreft: Veel leesplezier allemaal! INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 09 Jaargang 22 nr. 09 Jaargang 22 nr. 09 24 oktober 2013. 24 oktober 2013. 24 oktober 2013. Op vrijdagmiddag 11 oktober streden Britt Knechten, Guy Coolen, Tim Janssen en Floor Stultiens om de titel Voorleeskampioen 2013 van OBS Molenakker. Het was spannend, het was mooi, het was grappig, het was fenome- naal, het was kortom goed. Hun medeleerlingen luisterden dan ook ademloos. De deskundige jury bestond uit vier kinderen, die zelf als tweede geëindigd waren in hun eigen groep, en juf Kitty. Sjors mocht namens de jury het verlossende woord uitspreken: Floor kwam als beste uit de bus. Zij mag onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de voor- leeswedstrijd voor Weert en omstreken om vervolgens, hopelijk, verder de provincie te veroveren. Floor, we wensen je alvast heel veel succes! Voorleeskampioen 2013

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 09, schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 09, schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Elkaar respecteren”

Na genoten te hebben van een heerlijke herfstvakantie, zijn we afgelopen maandag weer fris en vrolijk aan de slag gegaan. Binnenkort staan de 1e oudergesprekken op de planning waarvoor jullie allemaal een uitno-diging ontvangen. Daarna zetten we de deur alvast op een kier voor Sint en Piet en dan, nog wat later staat voor we het weten de kerstboom alweer in de klas. We hebben er zin in.

Wat deze info betreft: Veel leesplezier allemaal!

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 0

9

Jaar

gang

22

nr. 0

9

Jaar

gang

22

nr. 0

9

24 o

ktob

er 2

013.

24 o

ktob

er 2

013.

24 o

ktob

er 2

013.

Op vrijdagmiddag 11 oktober streden Britt Knechten, Guy Coolen, Tim Janssen en Floor Stultiens om de titel Voorleeskampioen 2013 van OBS Molenakker.

Het was spannend, het was mooi, het was grappig, het was fenome-

naal, het was kortom goed. Hun medeleerlingen luisterden dan ook ademloos.

De deskundige jury bestond uit vier kinderen, die zelf als tweede

geëindigd waren in hun eigen groep, en juf Kitty. Sjors mocht namens de jury het verlossende woord uitspreken: Floor kwam als beste uit de bus. Zij mag onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de voor-

leeswedstrijd voor Weert en omstreken om vervolgens, hopelijk, verder de provincie te veroveren.

Floor, we wensen je alvast heel veel succes!

Voorleeskampioen 2013

Page 2: Info 09, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 0 9 , 2 4 O K T O B E R 2 0 1 3

Wij feliciteren (alvast)…. Emma Leenen 24 oktober groep 6B

Gwen Vereijken 24 oktober groep 3B

Nika Seuren 25 oktober groep 3A

Tygo Seuren 25 oktober groep 3B

Niek Pluijmen 26 oktober groep 1-2C

Liv Janssen 27 oktober groep 3A

Emme Geelen 28 oktober groep 1-2C

Yfke Algra 30 oktober groep 1-2B

(Alvast) proficiat allemaal!

Kijk eens wat creatief…... Youri uit onze klas kwam met een blaadje naar school dat hij gehaald had bij BRUNA.

Je kon letters verzamelen en zo proberen het langste of meest origi-nele woord te maken.

Er was van alles te winnen.

Onze klas doet hieraan mee. Hiernaast kun je zien wat ons woord is!

Hopelijk gaan we winnen.

Groetjes, groep 3b

Wij heten welkom……. Wij heten Niels Gense uit groep 1A, Keith Fung-a-loi

uit groep 2D en Kevin Fung-a-loi uit groep 7B van harte welkom.

Niels, Keith en Kevin, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor (o.a. onder “informatie”) op www.obsmolenakker.nl .

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 364 trouwe vrien-

den! http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Of volg ons op twitter! https://twitter.com/@obsmolenakker

Nieuw op onze site

Page 3: Info 09, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 0 9 , 2 4 O K T O B E R 2 0 1 3

Kinderboekenweek 2013 in de bieb Wat was het gezellig woensdagavond 9 oktober in de bieb. Meer dan 130 ouders en nog meer kinderen bezochten de Ouder-Kindavond met betrekking tot het belang van lezen.

De ouders genoten van een bevlogen presentator over het belang van voorlezen en het digitale lezen. Heel veel kin-deren lezen – en steeds meer - op de computer, de laptop of het tablet. Ouders en leerkrachten waren enthousiast

en kregen veel goede adviezen.

De kinderen luisterden geboeid naar het voorlezen van een door hen gekozen boek. Daarna gingen ze onder leiding van diverse leerkrachten van de stichting Eduquaat, waar onze school ook onder valt, aan de slag met verwerkings-

opdrachten. Wat dacht je van het maken van een heuse, eetbare drol n.a.v. het boekje “Wie heeft er op mijn kop gepoept?” of het maken van een vlinder n.a.v. het boek “Vlinder is verliefd”. Het bekende prentenboek “Het mooiste visje van de zee”, ontbrak natuurlijk ook niet. Er waren nog wel meer activiteiten die de moeite waard waren.

Kortom, het was een geslaagde avond. Ouders, bestuur, medewerkers van het bibliocenter en natuurlijk de vele vrijwillige teamleden heel hartelijk bedankt!

En ouders, jongens en meisjes, loop eens binnen bij het bibliocenter, er valt zoveel te beleven. Veel plezier.

Page 4: Info 09, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 4 I N F O N R . 0 9 , 2 4 O K T O B E R 2 0 1 3

OpStap-project voor ouders en kleuters

Punt Welzijn ondersteunt het leer- en spelprogramma OpStap, ter voorbereiding op groep 3 van de basisschool. Het programma is ontwikkeld voor ouders en kleuters. Door dit programma worden de onderwijskansen van het kind vergroot. OpStap is een landelijk initiatief, dat wordt toegepast op basisscholen.

Naast het stimuleren van de algemene ontwikkeling (taal, concentratie,..) wordt tevens de interactie bevorderd tus-sen ouder en kind, middels het uitvoeren van de oefeningen.

Tijdens de bijeenkomsten worden de activiteiten besproken en wordt gesproken over opvoedkundige thema’s waar-bij ouders ervaringen uitwisselen met andere ouders en tips krijgen van de begeleidster.

Projectduur: twee schooljaren, vanaf groep 1

Projectvorm: weekboeken en voorleesboeken (met verhaaltjes, spelletjes, oefeningen, opvoedkundige the-ma’s) en excursies.

Doelgroep: ouders van kleuters (groepen 1-2)

Locatie: basisschool

Contactpersoon: Monique Heijnsdijk / [email protected] / 0495-697900 of via de leerkracht.

30 november 2013 zal Patricia Bedaf van Punt Welzijn aanwezig zijn op school.

Van 8:20 tot 8:45 staat ze in de gang om eventuele vragen te beantwoorden of meer informatie te verstrekken over OpStap.

Win een spellenpakket van Top1Toys t.w.v. 50,- euro!! In het kader van de Spinn-inn Marathon op 8 en 9 november in Weert organiseert Stichting Perami-ho een tekenwedstrijd waar alle kinderen aan mee mogen doen. Speelgoedwinkel Top1Toys aan de Maasstraat in Weert heeft speciaal voor deze wedstrijd drie spellen­pakketten ter waarde van 50,- euro beschikbaar gesteld waar je kans op kunt maken.

Wat moet je doen? Maak een mooie tekening met het thema ‘Derde wereld, Tanzania en/of Peramiho’ en lever deze tekening in tij-dens de Spinn-Inn Marathon op vrijdag 8 en zaterdag 9 november. De tekening kun je, met naam en adres en telefoonnummer, inleveren in een speciale box bij de Glazen Kee(n)t van Weert FM. Deze keet staat tijdens de Spinn-inn Marathon op het plein bij MFA Keenter Hart. Inleveren van tekeningen kan van vrijdag 8 november 19.00 uur tot zaterdag 9 november, 14.00 uur. Om 15.00 uur wordt bij de Glazen Kee(n)t via een loting bekend gemaakt welke drie kinderen een spellenpakket hebben gewonnen. De uitreiking vindt ook meteen daar plaats. Om kans te maken op de prijs, moet je tijdens de trekking wel aanwezig zijn. Anders wordt iemand anders blij gemaakt met het pakket.

Meer informatie

Meer informatie, foto’s en filmpjes over de stichting en de Spinn-inn Marathon 2013 vindt u op de website www.moniquehelpt.nl. De stichting is ook te volgen via Facebook.com/moniquehelpt en Twitter.com/moniquehelpt

Tekenwedstrijd voor Tanzania (Peramiho)