Info 02, schooljaar 2013 - 2014

8
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Wij lopen rustig in de gang” O jee, daar gaan we weer. De 2e info van dit schooljaar en meteen al weer een supervolle uitgave. Dit keer maar liefst 8 pagina’s Molenakker nieuws en informatie van instellingen waarmee wij nauw samenwerken. De tevredenheidenquête, Lego League, overblijfnieuws, speelplaatsafspraken, afspraken m.b.t. de verkeersveiligheid rond onze schoolgebouwen, abonnementen en niet te vergeten onze wekelijkse items. Teveel om op te noemen. Ga er maar eens lekker voor zitten. Veel leesplezier! Mochten er wijzigingen zijn van adres- en/of telefoongegevens, graag ook melden aan de overblijftafel. Graag naam en klas op tassen, trommels, bekers, jassen etc. Als U kind niet overblijft of als uw kind ergens anders overblijft, een telefoontje of briefje van de ouders. Eventueel medicijngebruik doorgeven middels een telefoontje of briefje. Miriam Caelers 06-23415225 Mol. 2 Petra Koppen 06-22612459 Mol. 1 HERINNERING: 1 sept. as. worden de overblijfabonnementen weer automatisch geïncasseerd. Met vriendelijke groet, Overblijfnieuws INFO INFO INFO Jaargang 22, nr. 02 Jaargang 22, nr. 02 Jaargang 22, nr. 02 22 augustus 2013. 22 augustus 2013. 22 augustus 2013.

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Wij lopen rustig in de gang”

O jee, daar gaan we weer. De 2e info van dit schooljaar en meteen al weer een supervolle uitgave.

Dit keer maar liefst 8 pagina’s Molenakker nieuws en informatie van instellingen waarmee wij nauw samenwerken.

De tevredenheidenquête, Lego League, overblijfnieuws, speelplaatsafspraken, afspraken m.b.t. de verkeersveiligheid rond onze schoolgebouwen, abonnementen en niet te vergeten onze wekelijkse items. Teveel om op te noemen. Ga er maar eens lekker voor zitten. Veel leesplezier!

Mochten er wijzigingen zijn van adres- en/of telefoongegevens, graag ook melden aan de overblijftafel. Graag naam en klas op tassen, trommels, bekers, jassen etc. Als U kind niet overblijft of als uw kind ergens anders overblijft, een telefoontje of briefje van de ouders. Eventueel medicijngebruik doorgeven middels een telefoontje of briefje.

Miriam Caelers 06-23415225 Mol. 2 Petra Koppen 06-22612459 Mol. 1 HERINNERING: 1 sept. as. worden de overblijfabonnementen weer automatisch geïncasseerd. Met vriendelijke groet,

Overblijfnieuws

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22,

nr.

02

Jaar

gang

22,

nr.

02

Jaar

gang

22,

nr.

02

22 a

ugus

tus

2013

.22

aug

ustu

s 20

13.

22 a

ugus

tus

2013

.

Page 2: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

Spelen op de speelplaats In onze schoolgids staat dat kinderen na schooltijd op de speelplaats mogen spelen totdat de laatste leerkracht naar huis gaat (buiten verantwoordelijkheid van de school!!). Uiteraard houden kinderen zich aan de spel/speelplaatsregels. En ...hou de speelplaats opgeruimd en netjes. In het weekend is spelen op de speelplaats dus niet toegestaan (bal halen mag natuurlijk wel).

Voor Molenakker 1 geldt ook nog het volgende : De speelplaats is het speelterrein voor de BSO (BuitenSchoolse Opvang). Indien het te druk is/wordt en de mede-werkers van Humanitas onvoldoende overzicht hebben, worden niet BSO-kinderen verteld elders te gaan spelen.

Tijdschriften, typecursus enz. Elk jaar ontvangen we van vele uitgeverijen informatiefolders voor abonnementen op lees-boekjes, tijdschriften, typecursussen, computerprogramma’s enz. enz. We geven geen foldermateriaal mee aan de kinderen. Enerzijds om jullie niet te overladen met allerlei informatie en anderzijds om te voorkomen dat ouders zich verplicht voelen om abonnementen af te nemen. Toch willen we jullie het – geheel vrijblijvende - aanbod niet onthouden. Het foldermateriaal ligt t/m vrijdag 30 augustus op de balie Molenakker 1 en voor Molenakker 2 op de tafel bij het lokaal van meester Patrick (naast overblijflokaal). Alle abonnementen kunnen jullie zelf regelen. Alleen de typecursus LOI-Kidzz gaat via school (via school krijgen jullie een aantrekkelijke korting). Formuliertje in doosje “Typecursus” leggen.

Veilig naar school. Doen we samen! (1) Zo staat het ook in onze schoolgids. We vinden veiligheid in en rond school heel belangrijk. Kinderen moeten veilig naar school kunnen.

Rondom Molenakker 1 hebben we de afgelopen jaren diverse ver-keersmaatregelen getroffen zodat de kinderen veilig en overzichtelijk de school kunnen bereiken. Aan ouders en alle anderen die de kinderen naar school brengen en/of ophalen vragen wij om alert te zijn en de verkeersregels in acht te nemen. Vooral het parkeren. Ik wil jullie graag nog eens laten weten dat er onregelmatig politie-controles plaatsvinden. Er wordt niet (meer) gewaarschuwd, maar direct een bonnetje onder de ruitenwisser. En dat is altijd pijnlijk!

Page 3: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

Sebas Hengeveld in groep 1A, Choyenna Dekker in groep 2D en Aida Ait Oumghar in groep 1B

van harte welkom.

Sebas, Choyenna en Aida, wij wensen jullie een fijne tijd toe in onze school!

Wij heten welkom….

In alle drukte van de eerste schoolweek zijn we in de vorige info helemaal vergeten om afscheid te nemen van Enya Thijssen.

Enya, wij wensen je heel veel plezier en succes in je nieuwe school!

Oeps, vergeten…….Tot ziens!

Vorige week hebben we in deze INFO brieven opgenomen van Veilig Verkeer Nederland.

Lees de brieven nog eens goed door. De brieven helpen jullie om zoon of dochter veilig(er) aan het verkeer te laten deelnemen.

Laat opa’s en oma’s en alle andere oppassers de brieven ook lezen.

Veilig naar school. Doen we samen! (2)

Veilig naar school. Doen we samen! (3) Op Molenakker 2 hebben we al jaren verkeersbrigadiers. We zijn er trots op en heel blij dat diverse ouders – en sommigen ook al vele jaren – deze taak met enthousiasme en inzet op zich hebben genomen. Minder blij zijn we met het feit dat er (steeds) minder brigadier-ouders zijn. En zonder voldoende brigadier-ouders kan het brigadieren niet meer dagelijks ingericht worden.

Gelukkig hebben we veel brigadier-leerlingen: de kinderen van de groepen 7 en 8 *. Samen met de brigadier-ouders zorgen zij voor een veilige oversteek. Ik schrijf “samen”, omdat de leerlingen niet zonder brigadier-ouder mogen brigadie-ren. Zodra er geen brigadier-ouder beschikbaar is, moeten de kinderen zelf overste-ken. Het ziet er nu naar uit dat er vaker geen brigadiers zullen zijn. Bij dezen dan ook een oproep aan alle ouders om “even na te denken over het brigadieren”. In de volgende info meer informatie. Eerst even denktijd of maak alvast je interesse bekend bij de leerkracht (of schrijf je naam op het brigadierlijstje -> muur links bij de trap Molenakker 2). *Voorlopig zullen alleen de leerlingen van groep 8 brigadieren. Zodra alle formalitei-ten voor de leerlingen van groep 7 geregeld zijn, wordt ook groep 7 ingezet.

Page 4: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 4 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

Tevredenheidenquête Weert, 22 augustus 2013

Beste ouder(s),

In mei van het vorige schooljaar hebben 154 ouders (gezinnen) deelgenomen aan onze tevredenheidenquête. In procenten uitgedrukt : 48%. Een heel mooi resultaat en we willen graag iedereen danken die aan deze enquête

heeft meegewerkt.

Zoals we u toen al hebben laten weten krijgen we met de uitkomsten van de enquête een beeld hoe u over onze school denkt, wat u als ouders van onze school goed of minder goed vindt. Wat moet blijven en wat is voor verbe-

tering vatbaar.

We waren dan ook weer zeer benieuwd naar de resultaten van deze enquête. De laatste enquête heeft in 2011 plaatsgevonden.

De uitslag van de enquête kregen we pas eind juni binnen en we hebben toen via de INFO laten weten dat we jul-lie in het nieuwe schooljaar zouden berichten. Dat doen we bij dezen.

Als rapportpunt krijgen we van u weer een 8. Dat is ruim meer dan het door het organisatieadviesbureau Beekveld &Terpstra berekende landelijk gemiddelde. We mogen met dit punt dus weer heel tevreden zijn en dat zijn we ook.

De enquête kende een aantal thema’s met onderverdeling. De maximale score is 4. Onderstaand ziet u de ge-middelde score per onderdeel. Deze score is weer gebaseerd op de vragen die hierbij hoorden. Het volledige over-zicht staat op onze website (www.obsmolenakker.nl -> over ons -> uitslag ouderenquête).

Onderwijs en leren

leerstof en toetsen 3,6 begeleiding 3,6 leer- en hulpmiddelen 3,6 ICT 3,5 zorg 3,4 pedagogisch klimaat : sfeer 3,7 pedagogisch klimaat : sociale omgang 3,7 pedagogisch klimaat : veiligheid 3,3

Cultuur

interactie leerkracht-ouder 3,7 interactie leerkracht-leerling 3,7

Management

directie 3,6

Bedrijfsvoering

huisvesting 3,7 procedures 3,8 informatievoorziening 3,7

Page 5: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 5 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

Organisatie

overlegstructuur 3,6 ouderbetrokkenheid 3,6

Schoolkeuze

Verwachtingen 3,7

Op bijna alle onderdelen scoren we hoger of ruim hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat is een geweldige

opsteker. U geeft hiermee aan tevreden tot zeer tevreden zijn over onze school, over de school van uw kind.

De enige vraag!!! waarop wij iets minder scoren – en dat was de vorige keer ook zo - is “mijn kind weet dat de school een vertrouwenspersoon/contactpersoon heeft”. We hebben dat blijkbaar nog onvoldoende onder de

aandacht weten te brengen. Een aandachtspunt dus.

Aan het einde van de enquête stonden nog 3 open “vragen”.

1. wat ik niet zo goed vind van deze school is …… 2. wat ik juist heel goed vind van deze school is ….. ik heb de volgende opmerkingen en ideeën:

Ook deze keer weer een kleurrijke bloemlezing die niet samen te vatten is. Er is ruim gebruik van gemaakt. Het wa-ren uiteraard persoonlijke ervaringen, heel divers en uiteenlopend , veelal positief maar ook een enkel minder posi-

tief verhaal. Heel opvallend is in dezen dat wat de ene ouder niet zo goed vindt, een ander juist goed vindt. Dit on-derstreept dat persoonlijke ervaringen heel verschillend (kunnen) zijn. Graag maak ik dan ook van de gelegenheid gebruik om nog eens te benadrukken contact op te nemen met leerkracht of directie als u (speciale) vragen en / of

opmerkingen heeft. Communicatie is het sleutelwoord. Enkele ouders hebben een uitgebreid verhaal geschreven. Ik nodig deze ouders graag uit voor een persoonlijk gesprek; neem even contact met mij op.

We willen u nogmaals danken voor uw bijdrage en we zullen er, samen met u, alles aan doen om de tevredenheid vast te houden.

De leerlingenquête wordt in school door de leerkrachten in de groepen besproken.

Met vriendelijke groet,

nms. schoolteam

Jacques Franssen.

Ook zonder enquête stellen wij het zeer op prijs uw mening te horen. Dat gebeurt o.a. via (rapport)gesprekken, de ouderraad en de medezeggenschapsraad. Maar, loop gerust binnen bij leerkrachten

en directie om uw zegje te doen, zeker ook als u leuke dingen wilt vertellen.

Tevredenheidenquête (vervolg)

Page 6: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 6 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

Inschrijven bij het Rick Heb jij je al ingeschreven voor een cursus bij Rick?

Kijk op onze nieuwe website www.ricknet.nl voor het grote aanbod aan cursussen in muziek, ballet, dans, zang, toneel, musical, tekenen, schilderen, boetseren, etsen, kunstgeschiedenis, popmuziek, fotografie. Deze worden uitgevoerd onder begeleiding van onze professionele docenten, die borg staan voor kwaliteit en passie.

Je krijgt een behoorlijke korting op vele cursussen als je inwoner bent van Weert, Nederweert, Cranendonck, Heeze/Leende, Someren of Asten. Dus voor het geld hoef je het niet te laten!

Onder alle inschrijvingen t/m september wordt een tegoedbon verloot van € 100,-.

Voor al je vragen bel je 0495 – 533954

Tot ziens bij Rick

In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor (o.a. onder “informatie”) op www.obsmolenakker.nl .

De volledige uitslag van de tevredenheidenquête (over ons > uitslag ouderenquête)

Tentoonstelling “Geologie in Limburg” MECC (informatie > natuur)

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 354 trouwe vrienden!

http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Ook zetten we voorzichtig al stapjes in Twitterland. Volg ons! https://twitter.com/@obsmolenakker

Nieuw op onze site

Wij feliciteren (alvast)…. Julie Haanen 22 augustus 5B

Guusje Beerens 23 augustus 5A

Siem aan den Boom 23 augustus 5A

Mex Meevis 23 augustus 5A

Carlijn Quaedvlieg 24 augustus 8A

Marvin Frederiks 25 augustus 1-2B

Benthe Pinger 25 augustus 5B

Jurian Kok 26 augustus 8A

Noor Lenders 28 augustus 8A

Sara Loulichqui 28 augustus 3A

Daan Pinger 28 augustus 6B

Bram Pluijmen 28 augustus 7A

Page 7: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 7 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

“Wie sjoeën os Limburg is” Beste ouders, "Wie sjoeën ós Limburg is", dat zou toch iedereen moeten weten. Daarom hebben wij een nieuw digitaal tijdschrift over de natuur in Limburg: Limburg in Beeld gemaakt. Dit tijdschrift is bedoeld voor iedere (Limburgse) natuurliefhebber! Limburg in Beeld schenkt aandacht aan de fraaie natuur die in de gehele provincie te vinden is. Pakkende natuurbeelden wor-den gecombineerd met inhoudelijke bijdragen over de vele na-tuurgebieden en soorten.

Van de sprengenbeken op de Sint Jansberg en het doorstroommoeras in het Kempen~Broek bij Weert tot de orchideeën in de kalkgraslanden van Zuid-Limburg en de vogels in ieders tuin. In het magazine wordt daarnaast aandacht geschon-ken aan natuurprojecten in uitvoering en opmerkelijke cultuurhistorische elementen die het landschap sieren en hebben vormgegeven. In ieder nummer is een fraaie wandel- of fietsroute opgenomen, evenals tips voor een leuke dag uit bij een van de natuurorganisaties. Uniek en gratis Iedereen kan overal gratis genieten van de natuur. Daarom is Limburg in Beeld ook gratis! Word abonnee en ontvang een toegangscode waarmee u het blad gratis kunt downloaden van de website. Het eerste nummer is op de website te bekij-ken zonder code. Kijk voor meer informatie of voor de download van het eerste nummer op www.natuurportret.nl/limburginbeeld of stuur een mailtje voor opgave om ook de volgende edities te kunnen downloaden naar [email protected]. Mocht u iemand weten die ook geïnteresseerd is in de natuur in Limburg, tip hem/haar gerust. Met vriendelijke groet, Ellen Luijks, Redactie Limburg in Beeld

Ook dit schooljaar organiseert de Tilburg University en de Technische University Eind-hoven weer de Kinderuniversiteit. Op 6 woensdagen voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. De Kinderuniversiteit laat kinderen op een speelse manier kennis maken met wetenschap. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden -> www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit

Kinderuniversiteit

Miriam Caelers (Overblijven Molenakker 2) is van 26 aug. t/m 14 sept. telefonisch niet bereikbaar, ook niet voor sms en what's app.

Mocht U iets willen doorgeven omtrent het overblijven, neemt U telefonisch contact op of per sms met Petra Koppen (Molenakker 1) 06-22612459.

Overblijnieuws (2)

Page 8: Info 02, schooljaar 2013 - 2014

Pagina 8 I N F O N R . 0 2 , 2 2 A U G U S T U S 2 0 1 3

First Lego League

Vanuit OBS Molenakker en BSO High5 willen we in 2013 gaan meedoen aan de First Lego League met twee teams.

First Lego League, of FLL, is een hele spannende landelijke (zelfs internationale) Legowedstrijd voor bovenbouwers en middelbare scholieren waarin je in teamverband samenwerkt in een project, en met Lego Mindstorms een robot bedenkt, bouwt en programmeert. Die robot moet een vaste opdracht kunnen volbrengen met zo min mogelijk fouten in zo min mogelijk tijd. De op-dracht is landelijk voor iedereen hetzelfde en wordt Challenge genoemd. De Challenge gaat altijd over een moeilijk probleem in onze maatschappij. Over dat probleem moet het team ook veel leren en kunnen vertellen. Het thema van 2013 wordt Nature's Fury, over rampenbestrijding en reddingrobots. Je leert veel over techniek en onderzoek, maar ook over presenteren en samenwerken, en het is erg leuk om samen te doen! Zo'n project doen is natuurlijk ook best duur, dus we gaan als team ook op zoek naar sponsors in Weert en omstre-ken (en ik geloof dat Meester Jacques ons een hele grote zet in de goede richting wil geven). Met de robot die jullie bouwen ga je op de regio-wedstrijddag in december proberen in 3-minuten-wedstrijden zo-veel mogelijk punten te verzamelen tegen andere teams uit Limburg of Brabant. Ook ga je met je team een op-dracht uitwerken en presenteren én uitleggen hoe jullie je robot gebouwd hebben, hoe het teamwork ging en de robot werkt. Winnaars van de regiofinale, gaan naar landelijke en zelfs Europese finales. We zijn van plan om met één FLL-team (voor 9-15 jaar) te starten op vrijdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur, en met één Junior First Lego League team (voor 6-9 jaar) op woensdagmiddag, tijd nog niet bekend. Teams bestaan uit maximaal 10 kinderen. Je bent dan vanaf half september twee maanden lang elke woensdag- of vrijdagmiddag hier met je team en coach mee bezig. Na een inventarisatie voor de vakantie willen wij nu een definitieve opgave van de kinderen. Graag met naam, leeftijd, groep, mailadres en de dag dat ze hieraan deel kunnen nemen woensdag of vrijdag. Lijkt je dat leuk, dan kan je dat aan meester Patrick via de mail [email protected] laten weten. We zijn ook nog op zoek naar coaches. Ouders voor de woensdagmiddag; zodat de tweede groep ook kan starten.