Improvement Academy | Hoe werk ik in de werkomgeving?

of 13 /13
1 nstructie Gebruik werkomgeving Hoe werk ik in de werkomgeving Improvement Academy?

Embed Size (px)

Transcript of Improvement Academy | Hoe werk ik in de werkomgeving?

 1. 1. 1 Instructie Gebruik werkomgeving Hoe werk ik in de werkomgeving Improvement Academy?
 2. 2. 2 Welkom in de werkomgeving van de Improvement Academy van Novire! Deze leeromgeving is een elektronisch klant-, medewerker- en organisatiedossier. Je krijgt in de leeromgeving veel informatie, maar in de werkomgeving ga je die informatie omzetten in vaardigheden. In de werkomgeving ga je gewoon don. Zoals heel veel professionals en organisaties in de zorg dat iedere dag in deze tool doen. Het mooie is dat de tool namelijk flexibel ingezet wordt bij heel veel verschillende branches en organisaties en voor veel verschillende type klanten. In de praktijk zal je misschien straks best ook met andere tools gaan werken, maar dan heb je hier al geleerd hoe dat in algemene zin met zon tool werkt. Twee vliegen in n klap! Wat je moet weten voor je begint? Dat lees je hier in deze instructie!
 3. 3. 3 Inleiding 1 Wat is de leeromgeving en wat is de werkomgeving? De leeromgeving In de leeromgeving vind je de hele module. Hier begin je, vind je de inhoud, uitleg en opdrachten. Met de werkomgeving heb je een compleet elektronisch dossier ter beschikking. Wat we leren, gaan we hier toepassen. De werkomgeving
 4. 4. 4 Inleiding 2 Wat gebeurt er in welke omgeving?
 5. 5. 5 1. In de leeromgeving vind je het lesprogramma en kennistoetsen. 2. Bij de kennistoetsen halen de studenten punten. Deze punten worden automatisch toegekend en automatisch verwerkt in de persoonlijke certificering. 3. In de werkomgeving vindt de praktijksimulatie plaats. Aan de hand van werkopdrachten doen de studenten vaardigheden op. 4. De uitgevoerde opdrachten worden door de docent beoordeeld. De docent voert de toegekende punten in de werkomgeving ten behoeve van de persoonlijke certificering. De docent beoordeelt de opdrachten aan de hand van een beoordelingsrichtlijn. Inleiding Wat gebeurt er in welke omgeving?3
 6. 6. 6 Inloggen 1. Ga naar: https://.qustomer.nl/ in je browser. Zorg ervoor dat je de goede browser gebruikt (IE 10+, maar liefst Chrome, FireFox of Safari) en zorg ervoor dat je beeldscherminstellingen staan op minimaal 1280 x 960. 2. Je ziet het inlogscherm en vul daar jouw inlognaam en wachtwoord in. Je hebt deze ontvangen van de servicedesk van Novire. 3. Vervolgens kom je in dit scherm. Links zie je nieuws en rechts een scherm waarin je de code van je token moet ingeven. Stop je de token in je USB poort en wacht 5 minuten. De software wordt genstalleerd. Wanneer dat gereed is, leg je je vinger op het knopje en de token zal een serie letters genereren. Door deze dubbele beveiliging zijn de persoonsgegevens goed beveiligd. Wanneer je de Qsuite gebruikt zonder (echte) persoonsgegevens, dan hoef je de token niet te gebruiken en kom je meteen op het startscherm. 4. Kom je er niet uit? Links zie je een knop . Wanneer je daarop klikt, kan je een bericht zenden naar de servicedesk. Je kunt ook bellen met 033 2 77 99 77. 4
 7. 7. 7 Inloggen 1. Ben je ingelogd, dan kom je op je Startpagina. Let op! Iedere inrichting van de Qsuite is anders. Per organisatie, per rol/medewerker, per klanttype. Soms zelfs ook termen. Klant kan ook clint zijn. Of gast. Of deelnemer. Of hulpvrager. In de instructies zie je voorbeelden in algemene termen en algemene plaatjes. Het gaat er vooral om dat je je de algemene werking eigen maakt. Daarna vind je heel snel de weg in je eigen applicatie. 2. Vanuit hier kan je verder werken. Je kunt de taken gaan uitvoeren die voor jou bestemd zijn. 5
 8. 8. 8 Instructie 6 Naar je casus-klanten 1. Nu je ingelogd bent, zie je dit scherm. 2. Wanneer er klantdossiers zijn, en jij hebt de rechten om deze in te zien, dan zal je ze hier op jouw startpagina kunnen zien: 3. Is de lijst lang, typ in het witte vak een deel van de naam en de lijst wordt gefilterd. 4. Staat jouw klant er niet bij? Misschien heb je hem niet zichtbaar gemaakt op jouw startpagina. Klik op Mijn klanten en de lijst verschijnt. Met het groene vinkje kan je bepalen of het dossier op jouw startpagina komt. 5. Jij kunt de namen in een volgorde slepen. Die volgorde wordt op je voorblad getoond. Klik wel op opslaan. 6. Dossier gevonden? Klik op de naam of op de grijze knop klantpagina. 7. Dossier niet gevonden? Neem contact op met de beheerder. Of het dossier is niet aan jou toegewezen, of het moet nog aangemaakt worden.
 9. 9. 9 Instructie 7 Naar je eigen dossier 1. Wil je je eigen medewerkersdossier openen? Klik dan op Mijn Menu in de grijze balk bovenin. 2. Je bent in jouw eigen dossier. 3. Via persoonlijk Mijn dossiers kan je overigens ook weer naar jouw klantenlijst gaan.
 10. 10. 10 Instructie 8 Veel instructies en handleidingen: wat vind ik waar? 1. Als je in de werkomgeving bent, zie je op heel veel paginas rechts in de hoek een video- icoontje. 2. Klik je daarop dan krijg je n of meerdere handleidingen of instructies. Zogenaamde hoe- tjes. Hoe doe ik dit? Hoe doe ik dat? 3. Klik je daarop dan krijg je een video (via YouTube) of een presentatie (via SlideShare). 4. Met de knop met pijltje maak je de presentatie groot. 5. Met de knop met de poppetjes ga je naar SlideShare toe. Als je daar iets naar beneden scrolt dan zie je de knop download. Dan kan je de presentatie downloaden naar je pc. Je kunt hem ook delen en bijvoorbeeld naar jezelf of een ander mailen.
 11. 11. 11 Instructie 9 Veel instructies en handleidingen: wat vind ik waar? 1. Ditzelfde geldt voor de videos. 2. In de leeromgeving kom je die tegen, maar ook (steeds meer) als instructievideo in deze werkomgeving. Ze staan dan aangeduid met Video | Hoe ?. 3. Klik op het YouTube logo onderaan rechts om naar een groter formaat te switchen op YouTube zelf.
 12. 12. Klik op de zwarte knop links op je scherm, als je in de werkomgeving bent (let op; in deze presentatie werkt hij niet). Zoek daarna een vraag en antwoord in onze veelgestelde vragen-database. Typ een vraag in. Gebruik goede kernwoorden. Je krijgt dan suggesties terug. 12 Instructie 10Gebruik de veelgestelde vragen-database Staat jouw vraag er niet tussen? Of is het antwoord nog niet voldoende? Vraag je docent of stuur dan een vraag naar onze servicedesk via deze knop.
 13. 13. 13 De Improvement Academy is een product van Novire, kenniscentrum en strategisch adviesbureau. De Improvement Academy ontwikkelt en beheert opleidingen op basis van het landelijk door de Raad voor Accreditatie geaccepteerde Improvement Model.