Improvement Academy | Hoe werk ik in de werkomgeving? | zonder certificering

of 12 /12
1 Instructie Gebruik werkomgeving Hoe werk ik in de werkomgeving Improvement Academy?

Embed Size (px)

Transcript of Improvement Academy | Hoe werk ik in de werkomgeving? | zonder certificering

 1. 1. 1 Instructie Gebruik werkomgeving Hoe werk ik in de werkomgeving Improvement Academy?
 2. 2. 2 Welkom in de werkomgeving van de Improvement Academy van Novire! Deze werkomgeving is een elektronisch klant-, medewerker- en organisatiedossier en procesmanagementsysteem. Je krijgt in de leeromgeving veel informatie, maar in de werkomgeving ga je die informatie omzetten in vaardigheden. De werkomgeving is letterlijk de eigen applicatie waarin zelf gewerkt kan worden in de eigen dossiers. Zo combineer je werken en leren. Via de leeromgeving heb je ook altijd een naslagwerk onder de knop.
 3. 3. 3 Inleiding 1 Wat is de leeromgeving en wat is de werkomgeving? De leeromgeving In de leeromgeving vind je de hele module. Hier begin je, vind je de inhoud, uitleg en opdrachten. Met de werkomgeving heb je een compleet elektronisch dossier ter beschikking. Wat we leren, gaan we hier toepassen. De werkomgeving
 4. 4. 4 Inleiding 2 Wat gebeurt er in welke omgeving?
 5. 5. 5 1. In de leeromgeving vind je het lesprogramma en kennistoetsen. 2. In de werkomgeving ga je praktisch aan de slag. De opdrachten in de leeromgeving helpen je aan de slag te gaan in de werkomgeving. Inleiding Wat gebeurt er in welke omgeving?3
 6. 6. 6 Inloggen 1. Ga naar: https://.qustomer.nl/ in je browser. Zorg ervoor dat je de goede browser gebruikt (IE 10+, maar liefst Chrome, FireFox of Safari) en zorg ervoor dat je beeldscherminstellingen staan op minimaal 1280 x 960. 2. Je ziet het inlogscherm en vul daar jouw inlognaam en wachtwoord in. Je hebt deze ontvangen van de servicedesk van Novire. 3. Vervolgens kom je in dit scherm. Links zie je nieuws en rechts een scherm waarin je de code van je token moet ingeven. Stop je de token in je USB poort en wacht 5 minuten. De software wordt genstalleerd. Wanneer dat gereed is, leg je je vinger op het knopje en de token zal een serie letters genereren. Door deze dubbele beveiliging zijn de persoonsgegevens goed beveiligd. Wanneer je de Qsuite gebruikt zonder (echte) persoonsgegevens, dan hoef je de token niet te gebruiken en kom je meteen op het startscherm. 4. Kom je er niet uit? Links zie je een knop . Wanneer je daarop klikt, kan je een bericht zenden naar de servicedesk. Je kunt ook bellen met 033 2 77 99 77. 4
 7. 7. 7 Inloggen 1. Ben je ingelogd, dan kom je op je Startpagina. Let op! Iedere inrichting van de Qsuite is anders. Per organisatie, per rol/medewerker, per klanttype. Soms zelfs ook termen. Klant kan ook clint zijn. Of gast. Of deelnemer. Of hulpvrager. In de instructies zie je voorbeelden in algemene termen en algemene plaatjes. Het gaat er vooral om dat je je de algemene werking eigen maakt. Daarna vind je heel snel de weg in je eigen applicatie. 2. Vanuit hier kan je verder werken. Je kunt de taken gaan uitvoeren die voor jou bestemd zijn. 5
 8. 8. 8 Instructie 6 Naar je eigen dossier 1. Wil je je eigen medewerkersdossier openen? Klik dan op Mijn Menu in de grijze balk bovenin. 2. Je bent in jouw eigen dossier. 3. Via persoonlijk Mijn dossiers kan je overigens ook weer naar jouw klantenlijst gaan.
 9. 9. 9 Instructie 7 Veel instructies en handleidingen: wat vind ik waar? 1. Als je in de werkomgeving bent, zie je op heel veel paginas rechts in de hoek een video- icoontje. 2. Klik je daarop dan krijg je n of meerdere handleidingen of instructies. Zogenaamde hoe- tjes. Hoe doe ik dit? Hoe doe ik dat? 3. Klik je daarop dan krijg je een video (via YouTube) of een presentatie (via SlideShare). 4. Met de knop met pijltje maak je de presentatie groot. 5. Met de knop met de poppetjes ga je naar SlideShare toe. Als je daar iets naar beneden scrolt dan zie je de knop download. Dan kan je de presentatie downloaden naar je pc. Je kunt hem ook delen en bijvoorbeeld naar jezelf of een ander mailen.
 10. 10. 10 Instructie 8 Veel instructies en handleidingen: wat vind ik waar? 1. Ditzelfde geldt voor de videos. 2. In de leeromgeving kom je die tegen, maar ook (steeds meer) als instructievideo in deze werkomgeving. Ze staan dan aangeduid met Video | Hoe ?. 3. Klik op het YouTube logo onderaan rechts om naar een groter formaat te switchen op YouTube zelf.
 11. 11. Klik op de zwarte knop links op je scherm, als je in de werkomgeving bent (let op; in deze presentatie werkt hij niet). Zoek daarna een vraag en antwoord in onze veelgestelde vragen-database. Typ een vraag in. Gebruik goede kernwoorden. Je krijgt dan suggesties terug. 11 Instructie 9 Gebruik de veelgestelde vragen-database Staat jouw vraag er niet tussen? Of is het antwoord nog niet voldoende? Vraag je docent of stuur dan een vraag naar onze servicedesk via deze knop.
 12. 12. 12 De Improvement Academy is een product van Novire, kenniscentrum en strategisch adviesbureau. De Improvement Academy ontwikkelt en beheert opleidingen op basis van het landelijk door de Raad voor Accreditatie geaccepteerde Improvement Model.