Improvement Academy | Hoe werk ik in de leeromgeving?

Click here to load reader

 • date post

  18-Aug-2015
 • Category

  Healthcare

 • view

  100
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Improvement Academy | Hoe werk ik in de leeromgeving?

 1. 1. 1 Instructie Gebruik leeromgeving Hoe werk ik in de leeromgeving Improvement Academy?
 2. 2. 2 Welkom in de leeromgeving van de Improvement Academy van Novire! Deze leeromgeving is een e-learningtool. Alle informatie die je nodig hebt, heb je bij elkaar op n plaats. Je krijgt alle informatie aangereikt op het moment dat jij het nodig hebt. Je volgt een opleiding, je leest, leert en je maakt toetsen. Allemaal op het moment dat het jou het beste uitkomt. Maar hoe werkt het dan precies? Op welke knoppen moet je drukken? Dat lees je hier in deze instructie!
 3. 3. 3 Inleiding 1 Wat is de leeromgeving en wat is de werkomgeving? De leeromgeving In de leeromgeving vind je de hele module. Hier begin je, vind je de inhoud, uitleg en opdrachten. Met de werkomgeving heb je een compleet elektronisch dossier ter beschikking. Wat we leren, gaan we hier toepassen. De werkomgeving
 4. 4. 4 Inleiding 2 Wat gebeurt er in welke omgeving?
 5. 5. 5 1. In de leeromgeving vind je het lesprogramma en kennistoetsen. 2. Bij de kennistoetsen halen de studenten punten. Deze punten worden automatisch toegekend en automatisch verwerkt in de persoonlijke certificering. 3. In de werkomgeving vindt de praktijksimulatie plaats. Aan de hand van werkopdrachten doen de studenten vaardigheden op. 4. De uitgevoerde opdrachten worden door de docent beoordeeld. De docent voert de toegekende punten in de werkomgeving ten behoeve van de persoonlijke certificering. De docent beoordeelt de opdrachten aan de hand van een beoordelingsrichtlijn. Inleiding Wat gebeurt er in welke omgeving?3
 6. 6. 6 Instructie 4 Inloggen 1. Ga naar http://improvementacademy.nl.. 2. Je hebt van Novire een inlognaam en wachtwoord ontvangen. 3. Vul deze in in de linkerkant van je startscherm en klik op de groene knop inloggen.
 7. 7. 7 Instructie 5 Gebruik op een tablet of smartphone 1. De leeromgeving kan je ook heel goed op een tablet of een smartphone gebruiken trouwens. Je scherm is responsive zoals ze dat noemen. De grootte van je scherm past zich aan aan het apparaat dat je gebruikt. 2. Overigens is dat alleen zo bij deze leeromgeving. Van de werkomgeving (elektronisch dossier) bestaat ook een mobiele variant. Daar zitten alleen minder functies in dan in de uitgebreide variant die je op een pc of laptop gebruikt. Voor deze opleiding heb je de uitgebreide variant nodig.
 8. 8. 8 Instructie 6 Mijn instellingen beheren 1. Rechtsboven in de hoek zie je je naam en daaronder mijn account. 2. Klik daarop en je kunt je instellingen beheren. 3. Klik op bewerken en wijzig hier je wachtwoord. 4. Of upload je foto. 5. Klik op opslaan onderaan. 6. Waar je ook bent in het systeem: klik op de lichtblauwe knop links en je komt weer op je startpagina.
 9. 9. 9 Instructie 7 Een opleiding bekijken 1. Een opleiding bestaat uit n of meerdere cursussen. 2. Een cursus bestaat uit n of meerdere lessen. 3. En les bestaat uit n of meerdere opdrachten. 4. Klik je op lees verder onder een opleiding dan kan je de hele introductie zien. 5. Klik op de knop cursussen om een stap verder te gaan.
 10. 10. 10 Instructie 8 Een cursus bekijken 1. Vervolgens kom je op een overzichtspagina met alle cursussen binnen deze opleiding: 2. Klik op de cursus van je keuze (lees verder). Om de opleiding goed te doorlopen moet je van boven naar beneden werken. Je komt nu in de cursus. 3. De cursus bestaat uit een stuk introducerende tekst. Je ziet welk onderdeel van de totale opleiding in deze cursus wordt behandeld (welke doelen).
 11. 11. 11 Instructie 9 Een les bekijken 1. Vanuit de cursus klik je bovenin de pagina op lessen. Kies de eerste les en klik op lees verder. 2. Nu ben je in de les en vind je de inhoudelijke informatie.
 12. 12. 12 Instructie 10 De indeling van een les Een les heeft altijd dezelfde opbouw. 1. Een (korte) inleiding 2. Eindtermen: wat weet je aan het einde van deze les? 3. Artikelen uit de kennisbank van Novire 4. Documentatie, zoals brochures en folders 5. Slides (presentaties) 6. Videos 7. Vragen en opdrachten (nadat je op de groene knop hebt gedrukt) Doorloop het materiaal. Niet in alle lessen zijn altijd alle onderdelen gevuld. Kijk wat er wordt aangeboden. Lees, beluister en bekijk het. Heb je dat gedaan? Dan kan je de opdrachten starten.
 13. 13. 13 Instructie 11Slides: hoe bekijk ik die? 1. In de leeromgeving kom je vaak slides (presentaties) tegen. In een aantal slides / sheets wordt dan en bepaald thema uitgewerkt en uitgelegd. Ook vind je vaak instructies over hoe je in de werkomgeving aan de slag kunt gaan. 2. Dit zijn de zogenaamde hoe-tjes. Hoe doe ik dit? Hoe doe ik dat? 3. Je kunt met de pijltje vooruit en achteruit navigeren. 4. Met de knop met pijltje maak je de presentatie groot. 5. Met de knop met de poppetjes ga je naar SlideShare toe. Als je daar iets naar beneden scrolt dan zie je de knop download. Dan kan je de presentatie downloaden naar je pc. Je kunt hem ook delen en bijvoorbeeld naar jezelf of een ander mailen.
 14. 14. 14 Instructie 12 Videos: hoe bekijk ik die? 1. Ditzelfde geldt voor de videos. 2. In de leeromgeving kom je ze vanzelf tegen. 3. Klik op het start-icoontje en het filmpje begint te lopen. 4. Klik op het YouTube logo onderaan rechts om naar een groter formaat te switchen op YouTube zelf.
 15. 15. 15 Instructie 13Opdrachten maken 1. Heb je op start gedrukt, dan krijg je n of meerdere opdrachten aangeboden. 2. Het kunnen heel verschillende opdrachten zijn. 3. Lees ze en vul de antwoorden in. Kijk gerust terug in het materiaal dat je net gelezen hebt. 4. Tip van de dag? Zet twee keer je browser open (naast elkaar). Zo kun je in de ene browser je les openen en in de andere de opdrachten, zodat je de informatie nog even naast elkaar kunt zetten. 5. Vul de antwoorden in en klik op volgende. Doorloop zo alle opdrachten.
 16. 16. 16 Instructie 14 Punten verdienen 1. Wanneer je de opdrachten van n les hebt gemaakt, dan berekent het systeem of je voldoende punten hebt gehaald. 2. Bovenaan de les zie je uit hoeveel opdrachten deze les bestaat. 3. Ook zie je wat de slagingsdrempel is. Dat wil zeggen: % van de punten moet je halen om de les succesvol af te ronden? 4. In dit geval maak je drie opdrachten en moet je 75% van de punten halen. Dan kan je de les afronden en door met de volgende les. 5. Verder zie je hier dan je een onbeperkt aantal keren de vragen mag maken. Dat betekent dat je de vragen net zo lang over mag maken. 6. In dit geval telt het door jou behaalde hoogste aantal punten. 7. Dit doen we bij de eerste cursus.
 17. 17. 17 Instructie 15 Ik heb alle opdrachten ingevuld: en nu? 1. Zolang je nog niet op afronden hebt gedrukt, kan je nog terug naar voorgaande opdrachten. Misschien wil je toch nog wat aanpassen of nakijken? Je kan het nu nog wijzigen. 2. Weet je het antwoord echt niet? Je kunt leeg laten, maar beter is dan wat in te vullen. Wie weet heb je het goed. 3. Ben je echt klaar? Druk dan op voltooien. 4. Vervolgens krijg je een melding (in het Engels). Hier staat dat wanneer je afrondt, je niet meer terug kan. Rond je nu af, dan worden je punten geteld en kun je het niet meer wijzigen.
 18. 18. 18 Instructie 16Hoe kan ik mijn resultaten bekijken? 1. Nu zie je wat je score is van deze les. 2. Als je de slagingsdrempel hebt gehaald, dan heb je deze les afgerond en kan je verder gaan met de volgende les. 3. Wil je nog even zien wat je resultaten zijn, klik dan op Mijn resultaten. Je ziet dan een overzichtje van de verschillende pogingen die je hebt gedaan en de scores die daarbij horen. 4. Klik je op meer dan krijg je te zien wat je exact goed en niet goed hebt gedaan binnen deze les.
 19. 19. 19 Instructie 17 Hoe kan ik de les nog een keer maken om meer punten te halen? 1. In de eerste cursus kan je onbeperkt de vragen opnieuw maken. Jouw hoogste score telt. 2. Hierdoor kan je wennen aan deze manier van werken. 3. Wanneer er dus onbeperkt staat, heb je een onbeperkt aantal keer om te proberen. In het Mijn resultaten-lijstje zie je dus wat jouw verschillende scores zijn. 4. Dit geldt dus alleen voor de eerste module. In de daarop volgende modules heb je n poging om de opdrachten te maken.
 20. 20. 20 Instructie 18 Wat doe ik als ik n poging heb? 1. In de eerste cursus kan je onbeperkt de vragen opnieuw maken. Jouw hoogste score telt. 2. Daarna krijg je niet meer zoveel pogingen. 3. Wanneer je n poging hebt, ga dan na het doornemen van de stof na of je er nog vragen over hebt of dat je het begrijpt. 4. Heb je hulp nodig? Vraag dan jouw docent om extra uitleg. 5. Heb je het doorgenomen en is het duidelijk? Dan ben je klaar om aan de opdrachten te beginnen. 6. En je kunt uiteraard wel altijd even pauzeren om nog even terug te kijken in je materialen.
 21. 21. 21 Instructie 19 Feedback bekijken 1. Wanneer je n poging hebt, krijg je meteen na het afronden van de vraag feedback. Je moet dus per vraag echt even duidelijk beslissen dat je wilt voltooien. 2. Met de feedback zie je duidelijk wat je goed hebt gedaan en waar eventueel nog foutjes zaten. 3. Heb je voldoende punten met je opdrachten gehaald? Dan heb je je les gehaald. Alle lessen gehaald? Dan heb je je cursus gehaald. Alle cursussen? Gefeliciteerd!
 22. 22. 22 Instructie 20 Persoonlijke certificering 1. In deze leeromgeving worden al je punten automatisch bij elkaar verzameld. 2. Daarnaast maak je opdrachten in de werkomgeving. Deze worden door je docent beoordeeld en aan de hand van een beoordelingsrichtlijn ook van punten voorzien. 3. Alle punten bij elkaar leiden tot een score in jouw persoonlijke dashboard. Heb je dan meer dan 50% score behaald? Dan krijg je een oranje certificering. Bij meer dan 75% score op het totaal, dan krijg je een groene certificering. In een aparte handleiding leggen we exact uit hoe de persoonlijke certificering in zijn werk gaat.
 23. 23. 23 De Improvement Academy is een product van Novire, kenniscentrum en strategisch adviesbureau. De Improvement Academy ontwikkelt en beheert opleidingen op basis van het landelijk door de Raad voor Accreditatie geaccepteerde Improvement Model.