Improvement Academy | Hoe deel en gebruik ik goede lesideeën?

Click here to load reader

 • date post

  15-Apr-2017
 • Category

  Healthcare

 • view

  276
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Improvement Academy | Hoe deel en gebruik ik goede lesideeën?

Dia 1

1InstructieGebruik leer- en werkomgeving Hoe deel ik goede lesideen met anderen en hoe kan ik van ideen van anderen gebruik maken?

2

Goede ideen zijn meer dan welkom! Met elkaar delen we kennis.

Goede ideen hebben we allemaal. Ook wanneer het gaat over de invulling van je lessen Wijkgericht werken. In de leer- en werkomgeving krijg je al je materialen al aangereikt, maar het echt werk zit in de interactie tussen jou en je studenten. Het materiaal en de lessen zijn de techniek. cht leren doen we met elkaar. Dat doen we als we in contact zijn. Nu kan het goed zijn dat je daar een mooie werkvorm voor hebt bedacht. Of een handigheidje dat je helpt bij het invullen van de les. Of je bent ergens tegenaan gelopen en je wilt dat delen. Je hebt misschien nog handige materialen ontwikkeld. Je wilt delen wat wel en niet werkt bij jou in de groep bij een bepaalde cursus.Met het lesidee verzamelen we jullie ideen op een gestructureerde manier en nemen deze op in de kennisbank. Daar kan je vervolgens zelf weer ideen opdoen en die gebruiken in jouw lessen.Hoe dat werkt, zie je hier.

3Stap 1 Ik wil kennis delen1Dien een lesidee in

Ga naar Mijn MenuGa dan naar Opleidingsdossier en kies daaronder voor Melden. Daaronder vind je vervolgens Lesidee. Klik je daarop, dan opent zich het meldingsformulier.Als je met je muis klikt op het video-plaatje rechts in je blauwe balk, dan kan daar ook deze handleiding weer vinden.Vul het formulier en upload eventuele materialen die je bij wilt voegen.Klik op opslaan. Je zendt nu automatisch direct de melding naar de beheerder van de opleiding bij Novire.

4Stap 1 Ik wil kennis delen2Blijf je lesidee volgen

Ga naar Mijn MenuGa dan naar Opleidingsdossier en kies daaronder voor Melden. Daaronder vind je vervolgens ingevulde opleidingsmeldingen. Daar kan je altijd jouw meldingen volgen en zien wat er mee is gebeurd.

5Stap 1 Ik wil kennis delen3Wat doet Novire nu?

Novire ontvangt de melding. We krijgen een signaal en kunnen jouw melding bekijken.Vervolgens verwerken we de melding en nemen jouw idee op in de Kennisbank. Die kan je inzien onder de grijze balk bij het onderdeel Kennisbank. Klik op Onze inhoud en je komt in de kennisbank terecht.Novire upload jouw idee en categoriseert dat meteen. We maken jou ook eigenaar zodat je na een aantal maanden een reminder krijgt om te zien of documentatie nog compleet is. Misschien moet er nog wat aan gewijzigd worden? Je blijft dus eigenaar van je eigen idee.

6Stap 2 Ik wil gedeelde kennis bekijken 4Hoe bekijk ik onze gedeelde kennis in de kennisbank?

Ga naar Kennisbank en onze inhoud.Deze kennisbank is eigenlijk onze bibliotheek met goede ideen.Je ziet daar alle ideen die zijn ingediend.Klik op een item van je keuze en een artikel opent zich, eventueel met bijlagen of materialen.Dat kan je zo gebruiken!Heb je hier weer een verbetersuggestie voor? Stuur die dan in via Mijn Menu Opleidingsdossier Meldingen Melding ter Verbetering.

Dank je wel!

7Trainerskennisbank5Werkvormen van trainers

Ik kwam op internet deze link tegen. Misschien heb je hier ook iets aan in je lessen?

http://www.communicatie-presentatie.nl/pages/bibliotheek-werkvormen.html

8

De Improvement Academy is een product van Novire, kenniscentrum en strategisch adviesbureau.

De Improvement Academy ontwikkelt en beheert opleidingen op basis van het landelijk door de Raad voor Accreditatie geaccepteerde Improvement Model.