Ilion Sprintje februari 2010

23
‘t Sprintje Afz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer Verse sneeuw en dan maar genieten van het witte “poeder”.

description

Met deze maand een brief voor de ouders van de pupillen. We zoeken enthousiaste mensen voor de feestcommissie. Combinatiefunctionarissen stellen zich voor. Via een nieuwe heup, 25 jarig jubileum naar de Gluhwein. Wat doet een polstokspringer in Pretoria. Nieuws van Drs Bakker en een colum van Pelle.

Transcript of Ilion Sprintje februari 2010

Page 1: Ilion Sprintje februari 2010

‘t SprintjeAfz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer

Verse sneeuw en dan maar genieten van het witte “poeder”.

Page 2: Ilion Sprintje februari 2010

START HET NIEUWESEIZOEN MET FITNESSEN AEROBICS BIJ....

Oostwaarts 74(naast de bioscoop)

079 - 341 44 13www.sportyclub.nl

Vraag naar onze aanbiedingen

Page 3: Ilion Sprintje februari 2010

Inleveren kopij-De redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad uiterlijk

woensdag 24 februariDe inleverdatum voor

‘t Sprintje is altijd de laatste woendag van de maand

Kopij en foto’s mailen naar:[email protected]

Electronische kopij alleen mailen in Word of TXT.

Februari 201039e jaargang, nummer 2

1

www.ILION.nl

Aan dit clubblad werkten mee:

Ko Doncker Ans de Jonge Rob van Beek Eric van den Brink Adri Vergalen Aafke Halma Ben van der Veen Jan Mank Cindy van de Burg Vincent Bergman Pelle Rietveld Berry Koolstra Jorn Bakker Stefan Bal Div Fotografen

Bladmanager: Kees Franken

Spreuk van de maand:

“Gaat het niet zoals het moet,

dan moet het maar zoals het gaat”

Voor of tegen?Je kunt de krant niet openslaan of er staat wel een prominent artikel in over de kilometerheffi ng. Binnen de Iliongelederen speelt dit thema eens te meer, omdat Ilionleden nauw betrokken zijn bij de invoering van de kilometerheffi ng en bij de meningsvorming van minister Eurlings.

Dat geeft maar weer eens aan hoe belangrijk Ilion is voor de maatschappij. Dat klinkt pathetisch en is gechargeerd, maar in brede zin is het natuur-lijk wel waar: (sport)verenigingen hebben een meerwaarde boven een organisatie die een bepaalde activiteit (sport) faciliteert. Verenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke functie. Omdat de leden van een vereniging over het algemeen een afspiegeling van de maatschappij vormen, zullen de leden belangrijke politieke thema’s vanuit verschillende standpunten benaderen. En daar wordt natuurlijk over gesproken. Bij een kopje koffi e bijvoorbeeld, na afl oop van de training. Dan is het natuurlijk wel van belang dat iedereen even blijft ‘hangen’ na de training.

Vandaar dat ik het initiatief van de loopgroepen ook toejuich om zaterdag ’s ochtends “en masse” te verzamelen voor het clubhuis. Dat geeft gelijk al een saamhorigheidsgevoel. Ik pleit er dan ook voor om een kwartiertje voor tijd een pot koffi e klaar te hebben voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Op de trainingsavonden moet er iets dergelijks komen, maar dan wel na afl oop van de training. Dat kan gemakkelijk, want de trainingen ont-lopen elkaar op de avonden niet zoveel qua tijdsduur. En de baan zou zich daar dan bij aan kunnen sluiten. Want ook van die kant zie je in de ‘bar’ weinig mensen na afl oop van de training, een vaste groep trainers daargelaten.

Het stimuleert de kantineomzet en het is gewoon gezellig. Je hoeft echt niet na elke training te blijven, maar wel met een zekere regelmaat. Dat is ook goed voor je netwerk en je hoort nog eens andere invalshoeken. Zoals over de kilometerheffi ng. Interessante materie en het houdt de gemoederen bezig. Ik zal me hier niet uitspreken of ik voor of tegen ben. Daar leent zich het Voorwoord niet voor.

Maar ik wil er best over discussiëren in de kantine, de komende periode Ad Klok, lid sectie Communicatie Sponsoring & Public Relations.

Reageren? [email protected]

Page 4: Ilion Sprintje februari 2010

3

Van

het

best

uurDeze week kreeg ik van een van de ambtenaren van de afdeling welzijn (waar de sportaccommodaties

onder vallen) een mailbericht dat het College van B&W conform het advies van de Gemeenteraad positief heeft besloten over de overname van de was- en kleedgelegenheid van de sportaccommodaties waaronder die van Ilion. Wat dat precies inhoudt zal tijdens de vergadering van de Commissie Welzijn op 9 februari a.s. blijken.

Ik hoop dat de plannen stand houden en we de plannen verder kunnen uitwerken om uiteindelijk met de bouw van onze nieuwe was- en kleedaccommodatie te kunnen beginnen. We zullen echter nog even geduld moeten hebben. Natuurlijk zal ik namens Ilion aanwezig zijn om ons belang in de Raad te verdedigen. We houden u op de hoogte!

Inmiddels is er een werkgroep, bestaande uit bestuursleden en leden van de sectie loopgroepen, in het leven geroepen die gaat onderzoeken of en hoeveel wandelaars bij de Atletiekunie willen blijven of dat zij liever de overstap naar een wandelbond willen maken. De werkgroep onderzoekt hoeveel wandelaars daarvoor interesse hebben maar ook of daarvoor de statuten en/of het huishoudelijk reglement moet worden aangepast. Binnen een aantal maanden zal de werkgroep het bestuur adviseren.

Verder is het bestuur hard aan de slag met een opzet voor een meerjarenbeleidplan: het is de bedoeling een en ander eerst in het voorzittersoverleg te bespreken waarna het eerste resultaat op de ALV van 15 april a.s. wordt gepresenteerd.

Ko Doncker ,voorzitter

Voor de te starten

Activiteiten-/ Feestcommissie Zoekt Ilion enthousiaste mensen!

WIE: van wandelaar tot sprinter, van junior tot recreant, van ouder tot …….

iedereen is welkom!

WAT: Om leuke activiteiten en feesten te organiseren voor bijvoorbeeld je eigen trainingsgroep, maar met anderen ook voor de hele vereniging!

Bijv. Wat is nu leuker om in de kantine met elkaar Nederland bij het Olympische schaatsen of het WK voetbal aan te moedigen?

Of een feest met (live) muziek voor jong en oud..

WAAROM: Meer gezelligheid met elkaar! Ilion is meer dan sporten alleen….

HOE: Meld je aan bij Cindy van der Burg: [email protected]

Heb je nog vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag.

Page 5: Ilion Sprintje februari 2010

Dorpsstraat 182 C • 2712 AR Zoetermeer079-3190999 • www.ski-outdoorgoos.nl

NORDIC WALKING,LEKI TESTCENTER

TEGEN INLEVERING VAN DEZE ADVERTENTIE :

10%OP DE HELE COLLECTIE!

KORTING

Zoetermeer • Olof Palmelaan 15 • 079-3200522 • www.groenrijk.nl

Ook voor ontwerp, aanleg en

onderhoud van uw tuin,

zowel voor particulieren als

voor bedrijven.

Wij zijn geopend op:ma. 10.00 - 18.00 uurdi.-woe. 09.00 - 18.00 uurdo.-vrij. 09.00 - 21.00 uurza. 09.00 - 17.00 uur

Topsporters op groengebied

Ook voor alle sportievelingen inen rond Zoetermeer heeftGroenRijk alles.Ik zal even voorstellen wie wijzijn. GroenRijk richt zich op alletuinliefhebbers. Bij ons kunt uterecht voor gezellige trendsvoor in en om het huis, zoalspotterie, sierbestrating, tuinhouten beplanting.Dus sporters sport verder inuw tuin en maak er uw eigenparadijsje van.

Medische Sport Commissie

Fysioherapeuten:Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur bij;

Betty van der Plaat T 079 - 3165784(spreekuur op donderdagavond)Roberto Ruiz T 070 - 3901979(consult in overleg)tarief € 7,- per consult

Sportmasseurs:Je kunt een afspraak maken voor sportmassage bij;Frank Larsen T 079 - 3200850Monique Geldof T 079 - 3615988Hetty van Dijk T06 - 13669720Email: [email protected] Senten T 079 - 3315349(massage niet op dinsdag)tarief € 7,- per ½ uur

Diëtist: Marije [email protected] - 21392900

4

Page 6: Ilion Sprintje februari 2010

Hallo meisjes en jongens,Over de afgelopen maand is niet zo heel veel te vertellen. Eigenlijk alleen een cross.

Op zaterdag 16 januari was de 4e cross in Waddinxveen. Er waren weer 23 Ilionezen, zelfs een paar die voor het eerst mee deden en kennelijk ook wel eens een cross willen proberen.Op 6 februari is de laatste keer. Dan krijgt iedereen die minstens 4 keer meedeed een mmoie herinnering en is er ook de prijsuitreiking.

7 nov. Boskoop

21 nov. Reeuw.

12 dec. Gouda 16 jan. W’veen

Jongens Pup. MiniMaurizio van der Straaten 3 - 2 6Jongens Pup. CFreek Brinkman - - - 6

Meisjes Pup. BAnnika Dat - - - 16Jongens Pup. BBjarne van Straaten 3 3 3 4Sander Koning 15 6 - 9Kjell Haars 13 - - 15

Meisjes Pup. A-1Denise Bosch 7 4 2 2Mieke Brinkman 19 19 - 19Cynthia Sierat 22 24 20 25

Jongens Pup. A-1Alessio van der Straaten 1 - 1 1Jochem Kettenis 5 5 8 5Mischa Lips 7 7 9 7Wesley van Dalen 12 11 15 -Gijs van Male 25 24 26 21Tobias van den Hurk 28 19 30 30Sylvain van Kuijeren - - - 13Stefano Miog - - - 24

Meisjes Pup. A-2Linda Alzate Ramirez 2 1 1 3Julia Damen 3 3 2 2Pamela Alzate Ramirez 6 6 4 4Eva Verbeek 18 13 - 16Jessica Alzate Ramirez 19 20 17 19Nicky van den Nouweland 20 21 23 -

Jongens Pup. A-2Ryan Becker Hof 20 21 31 14Julien Verveer 31 22 32 11

Medaille-klassement Voor zover ik weet zijn er geen punten bijgekomen in deze maand.Op 17 maart is de medailleuitreiking.Alle ouders wil ik vragen bijgevoegde brief te lezen en zo nodig actie te ondernemen.

Groeten, Ans

Pupille

n

5

Page 7: Ilion Sprintje februari 2010

Zoetermeer, 20 januari 2010

Beste ouders van onze pupillen,

We constateren dat er steeds meer pupillen gaan meetrainen met een andere groep.Dit is met het oog op de ontwikkeling van uw kind een ongewenste situatie en vanaf 1 februari zullen de trainers er dan ook weer op toe gaan zien dat ieder kind in zijn of haar eigen groep traint.

U zult ongetwijfeld uw eigen goede redenen hebben om van het rooster af te wijken, toch maken wij die indeling in jaargroepen geheel in het belang van uw eigen kind.

Richtlijnen van de Atletiekunie geven heel duidelijk aan dat 6/7-jarigen lichamelijk niet toe zijn aan dingen die 8/9-jarigen al wel aan kunnen. En dat geldt uiteraard ook voor 10/11 jaar. De atletiektechnische nummers vereisen nu eenmaal bepaalde basisvaardigheden en fysieke mogelijkheden voor je een techniek aan kunt leren. Doe je dat wel dan kunnen blessures ontstaan en leer je verkeerde technieken die moeilijk af te leren zijn.Ons trainingsprogramma en ook het wedstrijdprogramma van de Atletiekunie is hier ook op afgestemd. Zo hebben B-pupillen een zwaardere werpbal dan de C-pupillen, lopen C pupillen nog geen 1000 meter, maar 600 meter en ook is kogelstoten voor C-pupillen nadrukkelijk een “verboden” onderdeel. Daarna gaan A-pupillen 60 meter sprinten ipv 40 meter en hebben zij alweer een zwaardere en grotere bal.

Daarbij is het aantal trainers niet groot genoeg om een dubbele groep les te geven.Op die manier ontstaat een onveilige situatie en bovendien een onwerkbaar grote groep waarin niemand de aandacht krijgt die hij / zij verdient.En wat te denken van het leeftijdsverschil van bijvoorbeeld een net 7 jarige ( in december jarig) en een al 9-jarige ( in januari jarig). Op deze leeftijd maakt dat veel verschil en dat uit zich weer in onwenselijke situaties bij spelen en conditie-oefeningen.

En u zult begrijpen dat de trainers niet apart rekening houden met de jongere kinderen dan waarop zij rekenen.

Ik hoop dat u begrip heeft voor deze standpunten en uw kind weer zult laten trainen op het voor haar / hem bestemde uur.

Met vriendelijke groeten,Sectie Jeugd.

Ans de [email protected]. 079-3410127

6

Page 8: Ilion Sprintje februari 2010

Uw

lich

aam

en

gees

t in

dyna

mis

ch e

venw

icht

Sportmassage, Triggerpointtherapie, D

orntherapie, Ontspanningsm

assage, Stoelmassage (voor bedrijven), H

otStone massage, B

reussmassage, C

ounselling, Coach

HomeostasePraktijk voor Massage,Counselling & Coaching

Particulieren

SportmassageTriggerpointtherapie

DorntherapieOntspanningsmassage

StoelmassageHotStone massage

BreussmassageCounsellingCoaching

Bedrijven

StoelmassageTriggerpointtherapie

CounsellingCoaching

Verkooppunt vanBiofreeze

Volatile productenTichelberg 15

2716 LL Zoetermeertel. 06-52455048

[email protected]

ACTIVITEITEN OVERZICHT FEBRUARI / MAART 2010Zaterdag 6 februari Indoor Pupillen IlionZaterdag 6 februari 5e cross van de Crosscompetitie Alphen a/d RijnZaterdag 6 + zondag 7 februari NK Indoor Senioren ApeldoornZaterdag 21 februari Indoorwedstrijd Atverni UtrechtZaterdag 21 + zondag 22 februari NK Indoor Meerkamp ApeldoornMaandag 22 t/m vrijdag 26 februari Voorjaarsvakantie Voor de pupillen is er 1 training op woensdag 24 februari16.30 uur – B, C, en Mini 17.45 uur – A-pupillenZaterdag 27 + zondag 28 februari NK Indoor Junioren AB ApeldoornZaterdag 6 maart Indoor Junioren CD IlionZaterdag 6 + zondag 7 maart NK Cross HellendoornZaterdag 13 maart Indoor Pupillen IlionWoensdag 17 maart Indoorspelen Pupillen Ilion

Van de CBAM ( Commissie Beheer

Accommodatie en Materialen)

Om de hal nog beter te kunnen verwarmen zijn er 2 Reznor ventilatoren in de hal opgehangen. Zij zullen ervoor gaan zorgen dat de warmte die naar boven is gestegen in de hal weer terug naar beneden wordt geblazen. Als de zon op de hal schijnt komt daar ook veel warmte vrij en ook deze “gratis groen” warmte wordt door beide Reznor ventilatoren verwerkt. We konden deze ventilatoren aanschaffen dankzij de aantrekkelijke korting die wij van Plieger ontvingen via de echtgenoot van een van onze leden. Namens alle gebruikers van de hal bedanken wij de fa. Plieger hartelijk.In het vorige sprintje hadden we een oproep gedaan voor 2 bureau stoelen voor de dames van het wedstrijdsecretariaat. Het sprintje lag net in de bus of Mike Stokes van Manaco IT International “MITI” stond al in de kantine met een Ilion blauwe bureau stoel. Een paar dagen later mocht Jopie Jonge van haar baas ook een stoel meenemen, zodat onze dames voortaan heerlijk ontspannen alle uitslagen kunnen verwerken. Intussen hadden we ook een telefoontje gehad van “good old “Gerard de Bruin, die ook nog 2 stoelen had staan die we zo mee mochten nemen. Gerard nogmaals bedankt voor het aanbod.

Kees Franken ( CBAM) 7

Page 9: Ilion Sprintje februari 2010

FYSIOTHERAPIE NODIG ?OP HERENWAARD 1A VINDT U

Fysiotherapiepraktijk “ VAN MEERWAARDE “

Tel 079-3210061

A.J. van Duijn F.B. van de Beld

Onze specialisaties zijn: * Sportblessure behandeling * Manuele therapie (erkend lid NVMT) * Behandeling van functiestoringen in gewrichten volgens D.A.M meth. (zie onder www.versus.nl de Homepage en DAM-cursus)

De praktijk is geopend van 07.30 – 17.30 u. Andere behandeltijden in overleg. Aanvang behandeling binnen 2 dagen na aanmelding mogelijk. 8

Naast sportschoeisel heeft STARSHOE nog veel meer te bieden:Safety First: val goed op in deze donkere dagen !!!!

Kom langs en probeer de nieuwe collectie refl ecterende kleding Vizi Pro en de Nightlife collectie

Aanbieding in de gehele maand Februari:

Sportbeha’s van Shock ABSORBER 20 % korting op alle modellen

zolang de voorraad strekt

C r a f t e n O d l o t h e r m i s c h e o n d e r k l e d i n g COBALTSTRAAT 20 in ZOETERMEER

(Ilionleden ontvangen 10% korting)

Page 10: Ilion Sprintje februari 2010

Sinds 15 januari zijn wij, Berry Koolstra en Pelle Rietveld, via subsidies van de lokale en Rijksoverheid in dienst bij Ilion als combinatiefunctionaris, primair gericht op het ondersteu-nen van de Sectie Jeugd. We willen jullie graag meer vertel-len over de inhoud van onze werkzaamheden binnen die func-tie. Ilion krijgt namelijk zomaar gratis twee werknemers in de schoot geworpen en dat biedt een schat aan mogelijkheden. We hebben het heus nog niet gelijk over miljoenenomzetten, nationale kampioenschappen en duizenden leden erbij. Maar feit is dat het een professionaliseringsslag mogelijk maakt.

Voordat we iets meer vertellen over de inhoud van de functie is het wellicht verstandig dat wij elkaar eerst nader voorstellen:

Pelle over Berry: ‘Berry is een 23-jarige rots in de branding. Dat is onder andere te merken aan zijn resultaten in het hinkstap-springen, eigenlijk nooit uitschieters naar boven of beneden. Maar het zegt ook iets over de mate waarin je op hem kunt bouwen en vertrouwen. Binnen Ilion is Berry al jaren binnen het kader actief, eerst als C/D-juniorentrainer, nu coördineert en verzorgt hij de trainingen voor de B-junioren. Naast het werk dat hij in zijn combinatiefunctie zal verrichten, bestiert hij een sportieve naschoolse opvang van Kern Kinderopvang. Berry heeft Sportmanagement gestudeerd aan de Haagse Hoge-school en heeft dus al een fl inke bagage aan de beleidskant van de sport.’

Berry over Pelle:’ Pelle is een uitdrukkelijk aanwezige persoon-lijkheid van 24 jaar oud. Dat is onder andere te merken aan zijn resultaten als meerkamper, altijd hoog in de ranglijsten en in de bol. Hij is zeer ambitieus is en zet altijd hoog in. Met name op de piekmomenten vertaald dat zich in het feit dat de lusten zegevie-ren en de lasten wat uit het oog worden verloren. Dit leidt echter vaak tot dergelijke resultaten dat het meer dan de moeite waard is. Pelle heeft een groot Ilion hart en is sinds enige tijd actief als trainer bij de pupillen en C/D-junioren. Ook zijn inzet bij de laat-ste kennismakingscursus is niet onopgemerkt gebleven. Zijn opleiding Commerciele Economie aan de Randstad Topsport Academie is een goede basis voor zijn inzet de komende tijd voor Ilion. Ook heeft hij een eigen bedrijfje.. Maar Dat Terzijde.’

Nu wat meer over de combinatiefunctie:

De combinatiefunctionaris heet zo omdat het de bedoeling is dat deze steeds bij twee werkgevers in dienst is en zo van-uit zijn ene werkgever de andere sterker kan maken. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is een gymleraar die ook sportlessen geeft als trainer bij een sportvereniging.Ook wij krijgen zo’n dubbele functie. Samen gaan we voor on-

geveer 16 uur per week werkzaamheden voor Ilion verrichten en voor ongeveer 16 uur per week werkzaamheden binnen de gemeente, die voorlopig ‘Brede School-activiteiten’ genoemd worden.

Het geld voor de combinatiefunctionarissen komt namelijk uit de ‘Impuls brede scholen, sport en cultuur.’ Door verbanden te leggen tussen verschillende maatschappelijke instanties hoopt de overheid meer en sterkere Brede Scholen op te rich-ten (zoals die nu in Palenstein gebouwd wordt). Een sterke Brede School is een plek waar onderwijs, sport en cultuur sa-menkomen. Je kunt je kind daar ‘s morgens vroeg afzetten, aan het eind van de dag weer ophalen en in de tussentijd heeft het onderwijs gevolgd, de benodigde 60 minuten ge-sport/bewogen en ook nog wat met kunst en cultuur gedaan.

Sportverenigingen zijn een belangrijke schakel binnen die Impuls. De overheid formuleert het als volgt:

“Eén van de doelen van de ‘Impuls brede scholen, sport en cultuur’ is het versterken van sportverenigingen met het oog op hun maatschappelijke functie en de inzet van sport voor het onderwijs, de naschoolse opvang en de wijk. Over vier jaar moet circa 10% van de sportverenigingen zodanig ‘sterk’ zijn dat zij behalve het bedienen van de eigen leden, zich ook richten op het onderwijs, de naschoolse opvang, de

wijk en/of op de (vaak kwetsbare) doelgroepen die in verhouding minder aan sport deelnemen.”

Wat gaan wij dus doen? De vereni-ging versterken. Althans, dat is ons goede voornemen. Om dat te berei-ken hebben we met sectievoorzitter Ans een aantal aandachtspunten afgesproken, zoals ledenwerving en ledenbehoud. We willen Ilion zichtbaarder maken in Zoetermeer. We zullen dus vaker nieuwsberich-ten maken en plaatsen. We zullen activiteiten opzetten, ook buiten de atletiekbaan, om Ilion bekender te maken bij Zoetermeerse kinderen.

Zeker ook de Brede School-uren zijn mogelijkheden om kin-deren naar Ilion toe te ‘lokken’. We zullen veel contacten met scholen en naschoolse opvang proberen op te bouwen met als doel daar atletiekgerelateerde activiteiten op te zetten.

Op het punt ledenbehoud zullen we vooral ondersteunen. We hebben een kwalitatief uitstekend trainerscorps en er zijn een aantal klassieke evenementen zoals het GriezelGruizel-Feest en het Tentenkamp. Daar kunnen wij niets meer aan verbeteren, hoogstens kunnen we een facilitaire bijdrage le-veren (materiaal ophalen, kroketten bakken etc.). Wel zullen we ons bezighouden met de werving en de begeleiding van nieuwe trainers als die, zoals nu bij de C-junioren, nodig zijn.(Extern) gerichte activiteiten, zoals de Zoetermeer Sprint Chal-lenge en de kennismakingscursus zullen we wel op ons ne-men. En als er behoefte aan ondersteuning is op andere ge-bieden kunnen we die natuurlijk altijd leveren, maar voor de lopende activiteiten en evenementen is die altijd op aanvraag.

Het gaat dus bovenal om het creëren van gunstige randvoor-waarden. Ook zullen we twee grotere projecten op ons nemen. Berry gaat aan de slag met het jeugdbeleidsplan. Pelle gaat het opstellen van een vernieuwde Rode Draad coordineren.

Combinatiefunctionarissen bij Ilion.

Page 11: Ilion Sprintje februari 2010

LEEFBAAR ZOETERMEER, 100% ZOETERMEER

Leefbaar Zoetermeer is 100% vóór en dóór Zoetermeerders. Wij zijn onafhankelijk van de landelijke partijen en beslissen altijd op basis van wat we van u hebben gehoord. Betrokken, dichtbij en met de menselijke maat.

Veiligheid Veiligheid vinden wij een van de belangrijkste dingen die de overheid voor u moet regelen. U moet veilig zijn op straat, thuis, op uw werk, op school, als u gaat sporten en als u uitgaat. Daarvoor is meer blauw op straat van het grootste belang.

Zorg Als je met elkaar een gemeenschap vormt, dan betekent dat ook dat je voor elkaar moet zorgen. Leefbaar Zoetermeer vindt zorg voor elkaar – naast veiligheid – een belangrijke voorwaarde voor de leefbaarheid. Zorgen voor elkaar is een zaak van de gemeente als overheid, maar is ook een zaak van de inwoners zelf. De gemeente helpt om dat te organiseren.

Wij hopen dat u ons uw vertrouwen schenkt, en stemt op 100% Zoetermeer: Leefbaar Zoetermeer.

Sport Leefbaar Zoetermeer vindt – net als u – sporten van groot belang! Kinderen moeten zo vroeg mogelijk kennismaken met sport, om te bewegen, maar ook om het samenwerken in een team en sportief gedrag aan te leren. Leefbaar Zoetermeer weet dat topsport en breedtesport nauw met elkaar verbonden zijn. We gaan niet voor betaald voetbal, maar ondersteuning van onze topsporters en onze topsport-verenigingen, onder andere door de stichting Zoetermeer Topsport, spreekt ons aan. We zijn ook heel trots op de talloze breedtesportclubs, die met behulp van de enorme inzet van een heleboel vrijwilligers het sportieve beeld in de stad bepalen. Leefbaar Zoetermeer wil dat de gemeente financiële hulp blijft verlenen aan de verenigingen die grote investeringen moeten doen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de gemeente daadwerkelijk helpt als er sportevenementen zoals de International High Jump Meeting, worden gehouden.

Kijk voor het hele programma op www.leefbaarzoetermeer.nl.

( A D V E R T E N T I E )

10

Page 12: Ilion Sprintje februari 2010

11

Lo

op

gro

ep

enDe kop is er af

Na alle oliebollen en gluhwein zijn we weer aan de slag gegaan. Gelijk op 9 januari met de nieuwe groepsindeling. Het was de afgelopen weken nog wel wat zoeken naar de juiste vorm en invulling, maar het ziet er steeds beter uit.

Het doel, duidelijkheid en fl exibiliteit voor de hardlopers is bereikt. Komende weken zullen de meeste hardlopers zich richten op de CPC loop.Ook een groot aantal nieuwe enthousiastelingen hebben zich voor de CPC opstapgroepen gemeld. Naast een aantal Ilion leden die het weer gaan proberen, ook een groot aantal nieuwe mensen die op deze wijze zich voorbereiden en daarnaast ook ervaring opdoen binnen onze vereniging. Dit alles onder de bezielende leiding van Helma, Gonny en Hans. De eerste test, de Noord-Aa loop is al weer in t zicht. Succes allemaal.

Het gaat binnen de club niet alleen om lopen, maar ook om gezelligheid. Op zaterdag is er altijd gelegenheid om na het lopen een kopje koffi e, thee of iets ander te nuttigen en nog even na te kletsen. Ook op de dinsdag en donderdag is de kantine beschikbaar om na de training even uit te blazen, onder het genot van een drankje. Dit alles door de inzet van de betreffende lopers op die avonden.

Helaas hebben we (nog) geen bezetting voor de maandag en de woensdag. Uiteraard zouden we dit graag willen, maar daar hebben we dan wel medewerking vanuit de loopgroepen voor nodig. De trainers hebben in ieder geval voorlopig de zorg op zich genomen voor het regelen van een lekker kopje koffi e of thee. Voor het gebruik van de overige kantinezaken zullen wij eerst inventariseren wat de behoefte is en in hoeverre jullie ons hierbij willen en kunnen helpen.

Ook zijn wij met een delegatie van de wandelaars in gesprek. Er is een werkgroep ingesteld waarin de wandelaars en het bestuur zijn vertegenwoordigd. Doel van de werkgroep is om te inventariseren wat de wensen zijn en te bezien wat de mogelijkheden zijn. De werkgroep heeft toegezegd snel te willen handelen. Wij houden jullie op de hoogte.

Zoals jullie zien zijn we dus niet alleen met lopen bezig, maar ook allerlei andere zaken die het leuk maken om in verenigingsverband te sporten, waarbij het cruciaal is dat we er samen voor gaan.

Eric Vanuit de loopgroepen.Zoals je hierboven kunt zien hebben we een “schrijvende “voorzitter van de sectie loopgroepen en dat scheelt mij weer een hoop typewerk. Toch nog wel even aandacht voor de Nrd AA polderloop op 14 februari bij de Road Runners. Je kunt niet meer voorinschrijven dus zorg dat je ruim op tijd bent zodat je kunt inschrijven en meedoen aan de gezamenlijke Ilion Warming Up. De 10 en 15 km starten om 13.00 uur en de 5 km 10 minuten later. Zorg er dus voor dat je om 12.30 u ingeschreven bent. En niet vergeten, het is die dag ook de 10e Nrd AA polderloop en Valentijnsdag.

Na de Nrd AA polderloop worden de opstappers in de bestaande groepen gevoegd en gaan we op weg naar de CPC, die dit jaar wel heel erg veel City heeft en waarbij we de pier bijna niet te zien krijgen. Ook dit jaar is het parcours gewijzigd. Op de dinsdag- en woensdagavond voor de CPC dit jaar ook weer de traditionele Ilion PASTAAVOND. De komende maand kun je je weer via een inschrijf formulier aanmelden voor deze gezellige avond na de training.

Ben van der Veen heeft een paar weken geleden een nieuwe heup gekregen en verteld daar op de volgende pagina over. Dat leden Ilion een gezellige vereniging vinden blijkt wel uit het feit dat we regelmatig leden die 25 jaar lid zijn in het zonnetje kunnen zetten. Afgelopen maand was dat Elles Steenvoort, Elly Verhagen en Elebert Noordam. Meestal weten de jubilarissen zelf niet eens dat zij al zo lang lid zijn, maar even in het zon-netje gezet worden en een attentie ontvangen kan iedereen heel erg waarderen. Werd Elles op slinkse wijze door Annie naar Ilion gelokt, Jan Mank had het veel makkelijker want de huldiging was tijden de Glühwein avond. Verderop de verslagen en ook een oproep voor de lange afstandswandelaars.

Wel vraag ik even aandacht voor de oproep om mee te werken aan de evenementen commissie. Cindy zit klaar bij de telefoon achter haar computer, dus is altijd bereibaar. Allemaal veel succes bij de Nrd AA polder-loop waarbij het best goed weer mag zijn.......

Kees F

Page 13: Ilion Sprintje februari 2010

12

Een nieuwe heup

In navolging van Dineke en Maaika was het mijn beurt om de versleten heup te laten vervangen door hi-tech prothese. Al in april was dit besluit gevallen, maar door hartritme storingen tijdens de vakantie moest eerst een traject met de cardioloog worden doorlopen.Hiermee werd ook een streep gehaald door de planning die we in huize van der Veen hadden gemaakt. Ben in het najaar een nieuwe heup en na herstel Judith in de winter een nieuwe knie.Gelukkig kon de operatie van Judith worden vervroegd en uitgaande van een herstel periode van 3 maanden kon ik na goedkeuring van de cardioloog aangeven oproepbaar te zijn vanaf half januari. Via opname volgden afspraken voor de anesthesist en groepsvoorlichting door verpleegkundige, fysiotherapeut en orthopeed. En een oproep om op 15 januari geopereerd te worden.Vrijdag de 15e werd ik na een kleine vertraging om 12.30 uur naar de voorbereidingskamer gebracht en na het aanbrengen van slangen en draden volgde transport naar de OK. Het laatste wat ik weet is dat ik vanuit het bed op mijn zij onder de lampen werd gelegd. Daarna begint de herinnering in de verkoeverkamer, waar een team van in het blauw geklede personen regelmatig langs kwam. De bloeddrukband om mijn arm regelmatig werd opgepompt en ik me begon te realiseren dat het achter de rug was. Met mijn hand ging ik naar mijn benen, maar deze waren nog niet van vlees en bloed, niet van mijzelf maar voelden aan van gummie te zijn. Ook lukte het nog niet de voeten te bewegen. Heel langzaam kwam hierin verandering en toen ook de bloeddruk weer aanvaardbaar was werd ik naar de verpleegafdeling terug gereden.De eerste nacht worden infusen gewisseld, bloeddruk controles uitgevoerd, medicijnen verstrekt. Dit alles in een roes van waken en slapen. Daarna gaat alles zeer snel. Zaterdagmorgen benen buiten bed bengelen, in de middag naast het bed staan met een looprekje. Dit laatste is heel spannend want kan dat wel? Hoe voelt het om op iets te staan wat niet van jezelf is? Maar wonderlijk het voelt vertrouwd aan ik kan zelfs een paar pasjes maken naar de po-stoel. Zaterdagavond even paniek door een ritmestoornis, maar deze is na medicatie gelukkig snel over. Zondagmorgen de infuus, drain en katheter zijn afgekoppeld en onder begeleiding van een verpleegster kan ik met het looprekje naar de douche. Maandagmorgen met de fysiotherapeut

leren met krukken lopen door de gang en oefenen in het passeren van drempel en opstapje. Oefeningen aan een leuning en in de middag traplopen op en af. Alles gaat goed en ik mag naar huis. Maar de wond lekt nog en

moet meerdere malen per dag worden vervangen. Na overleg nog maar een nachtje langer. Nu zijn de nachten niet de meest aangename, want er gebeurt nu eenmaal van alles. Er worden spoedpatiënten binnengebracht, geluiden gemaakt en niet alleen ik snurk.Dan wordt het dinsdag en word ik door vrouw en dochter opgehaald.Het is nu een week later weer dinsdag, en iedere dag loop ik een blokje om buiten en doe mijn opgedragen oefeningen. Na een paar dagen tekenden zich fl inke bloeduitstortingen af, en zijn de bovenbeenspieren en kuit stijf, vooral na de nacht. Dit zal nog wel even aanhouden, ook het zitten is nog niet comfortabel door de wond die zij-achterwaarts naar de bil loopt. Maar wat wil je tien dagen na een operatie.Ik hoop jullie snel weer te ontmoeten , eerst op een zaterdag bij de koffi e en later bij de training waar ik bij de lotgenoten die mij voor gingen hoop aan te sluiten.Verder wil ik nog bedanken voor de telefoontjes en kaarten die ik heb ontvangen. Dit laatste ook namens Judith die ook de nodige steunbetuigingen ontving vanuit de club na haar knieoperatie.

Ben

Nieuws van de groep lange-afstandwandelingen

Deze keer helaas geen verhaal over één van onze wandelingen. Door het slechte weer dat voorspeld werd en de gladheid in de bossen, hebben we onze geplande wandeling in Woudenberg niet door laten gaan. Toch komt bij zo’n beslissing direct naar voren wie de echte doorzetters zijn. Want Hennie had er zo’n zin in, dat ze zich niet uit het veld liet slaan door het weer en in haar ééntje met de trein toch naar Woudenberg ging, waar ze genoten heeft van een prachtig winters bos. Maar ook wij gaan weer wandelen en wel op zaterdag 13 februari a.s. Dan gaan we met z’n allen meedoen aan de SDS Wintertocht. Wil je meewandelen of op de hoogte gehouden worden van onze wandelingen? Meld je aan via [email protected] en ik stuur je alle informatie. Voor de wandeldriedaagse in Zeeland hebben zich een aantal mensen opgegeven. Maar er kunnen er nog meer bij. We verblijven met z’n allen op camping de Veerhoeve in Wolphaartsdijk. www.deveerhoeve.nl Het is de bedoeling dat je er zelf een huisje, caravan of kampeerplaats reserveert.

Page 14: Ilion Sprintje februari 2010

13

Wacht daar niet te lang mee, want vol is vol. Aanmelden voor de wandeldriedaagse kun je via de website van de organisatie van de zeeuwse wandeldriedaagse, www.3zwd.nl. Geef het ook aan mij door als je meegaat, zodat we weten op wie we kunnen rekenen. Iedereen die lid is van Ilion en familieleden kunnen mee, mits er nog plaats is op De Veerhoeve. Je hoeft niet alle dagen mee te doen, je kunt je ook opgeven voor 1 of 2 dagen. Ook kun je elke dag verschillende afstanden lopen. Tot de zomer vinden er in ieder geval nog de volgende wandelingen plaats:

6 maart Scheveningse Bostocht 10/15/25/30 km10 april Keukenhoftocht 10/15/20/30 km30 april Koninginnemars

maassluis10/15/25 km

13 t/m 15 mei Zeeuwse wandeldagen 20/30/40/50 km29 mei 55e Marijketocht

Barendrecht15/20/30/40/50

12 juni Kippenloop 42/25/15/10 km.26 juni KNDA wandelmars

Moordrecht10/15/25/40 km

Tot zover deze mededelingen. Hartelijke groeten,Aafke Halma

Elles 25 lid Ilion

Op zaterdag 16 januari j.l. hebben de nordic walkinggroep en de 0-groep samen Elles Steenvoort in de bloemetjes gezet. Elles was inmiddels 25 jaar lid van Ilion en daar moest dus wel even aandacht aan worden besteed. Twee weken ervoor hadden we met de groep afgesproken dat we deze dag zouden gebruiken om tijdens de koffi e met elkaar het nieuwe jaar te starten. Elles zei dat ze ook zou komen, gezellig!!! In de week ervoor heb ik haar nog even gebeld om er zeker van te zijn dat ze zeker zou komen. Gelukkig had ze dit telefoontje nog even goed opgepikt, ze was echt van plan om gezellig met de groep bij te kletsen. Toen we na de training met taart

op de proppen kwamen en met bloemen vond ze dat allemaal erg leuk, Jeannette Kortekaas was deze dag n.l. jarig dus het leek allemaal heel logisch. Ze werd echter stil (heel uitzonderlijk) toen ik het woord tot haar richtte en haar meedeelde dat we allemaal voor haar waren gekomen. Dat vond ze super, een feestje geven en er niets voor hoeven te doen. Elles is jaren lid geweest van de hardloopgroepen en in die jaren heeft ze nagenoeg alle recreatieweekends meegemaakt, naar Papendal en het jubileumweekend o.a. maar op een bepaald moment ging het hardlopen door knieklachten niet lekker meer. Ook is ze met de fi etsgroep mee geweest, ze is een hartstochtelijk fi etsster. Omdat het hardlopen niet meer ging is ze bij de wandelgroep gaan trainen en daarna met nordic walken. Als het maar even kan en ze geen last van blessures heeft is Elles aanwezig, zowel om te sporten als om gezellig met andere lopers te praten en te lachen. Dat laatste is wel een handelsmerk van haar. Hopelijk kan ze nog lang bij de groep blijven lopen, is het niet bij de reguliere nordic walkinggroep dan in de groep van Betty.

Annie

Page 15: Ilion Sprintje februari 2010

Spencer

Spencer

O

Spencer

T

http://ww

r Training,

r Medical,

O.a. leverancier

24

r Safety,

Tel: 079-343111

ww.spencer.nl

BENT

I

g

r van: V P L A

4 uur per dag, 7

i

11 (medical), Te

BHV-opleidingeEHBO opleidingNoodontruimingTeambuildingtra

nformeer naar a

groothandel in E

Verbandkoffers,Peli lampen en kLeatherman muAMBU beademi

7 dagen in de w

mporteur van:

Stephensonstel: 079-3431777

n, van de basisgen s- en calamiteit

ainingen

alle mogelijkhed

Eerste hulp, veil

brancards en fkoffers lti-tools ngspoppen

week on-line b

Concept Soefen- trai

Concept Sbeveiliging(wat de die

raat 10, 2723 R7 (training), Fax

opleiding tot en

tenplannen.

den

igheids- en BHV

ixatiematerialen

estellen in onz

moke Systemsning- en testto

moke Screen®

gstoepassingeef niet ziet, stee

RN Zoetermeer: 079-343114 E

met de opleidin

V materialen

n

ze internet wink

s® rookgeneraoepassingen.

® mistgeneraton elt hij niet)

Email: info@spe

ng Hoofd/Coörd

kel

atoren, voor o.a

oren, voor

encer.nl, Interne

dinator BHV

a.

et:

14

Page 16: Ilion Sprintje februari 2010

Glühwein 2010.Traditiegetrouw is op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar, na afl oop van de training, de Glühweinavond gehouden voor de loopgroepen 8 en 9. Koning Winter had er dit jaar zin in en zorgde voor een bijpassend wit decor. De diehards gooiden er eerst nog een fi kse training tegenaan en de watjes (waaronder ik) kwamen alleen voor het geestrijke vocht en de hapjes. Toen ik binnenkwam waren Jack, Hans en Joke al druk bezig met de voorbereidingen en om 20.30 uur konden de lopers/loopsters/aanhang aanschuiven aan een gedekte tafel. Voordat echt aangevallen kon worden werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet: Elly Verhagen en Elebert Noordam. Zij zijn beiden 25 jaar lid van Ilion. En ze blijken verrassend veel gemeen te

hebben: beide echte trainings”beesten”, beiden begonnen met de baanatletiek, beiden in wedstrijdverband steevast lopend in Ilion kleding en beiden aan het terugkomen na een slepende blessure. Waarbij die van Elly al van langere duur is. Elebert is dit jaar na de marathon van Rotterdam geblesseerd geraakt. Waar hij overigens een prima 2:47:46 liep. Nadat de jubilarissen van een bloemetje en cadeaubon waren voorzien, werd het tijd om de trainers in het zonnetje te zetten. Met name Jack heeft dit jaar veel werk verzet door de tijdelijke afwezigheid van Petrica. En het was fi jn dat Toos aanwezig was. Als haar gezondheid het maar even toeliet, was ze op de baan te vinden om de warming-up voor haar rekening te nemen. Ook werden drie lopers (Theun Hoff, Peter Stoker en Marcel Tempelman) uitgezwaaid.

En tenslotte werd nog even stil gestaan bij de sportieve prestaties in 2009. Er is door 37 leden (27 mannen en 10 vrouwen) meegedaan aan 106 wedstrijden. Dat betekent dat 56% van het totaal aantal leden van de loopgroepen 8 en 9, één of meer wedstrijden heeft gelopen. Daarbij werd zo’n 1680 kilometer afgelegd. Door Adri Vergalen, die dat allemaal keurig voor ons bijhoudt, werden de meeste wedstrijden gelopen: 15. De snelste tijden werden gelopen door:

Marathon: Elebert Noordam in 2:47:46 • ½ marathon: Elebert Noordam in 1:15:17 en Mathilde Nijbakker in 1:53:02• 15 km: Gert Jan ten Brinke in 1:01:02 en Gonny Verschoor in 1:21:05• 10 km: Elebert Noordam in 34:22 en Gonny Verschoor in 51:58• 5 km: Gerard Trommel in 18:56 en Hilde Kester in 22:54•

Al met al kan gesproken worden van een in sportief opzicht geslaagd jaar. Na al dat gepraat werd het de hoogste tijd om te gaan genieten van de glühwein, de hapjes, de nootjes, de bitterballen en van elkaar. Het bleef nog lang gezellig.Jan Mank

Loopjes voor de komende maand

Dag Datum Activiteit Afstanden Waar WebsiteZondag 31-jan 3 Plassenloop 5 Zoetermeer roadrunners-zoetermeer.nlZaterdag 13-feb Heinenoordtunnelloop 25 Oud Beijerland loopreizen.nl/loopserie/Zondag 14-feb Noord Aa Polderloop 5/10/15 Zoetermeer roadrunners-zoetermeer.nlZondag 28-feb 3 Plassenloop 5 Zoetermeer roadrunners-zoetermeer.nlZondag 7-mrt 20 van Alphen 5/10/20 Alphen ad Rijn ad20vanalphen.nl/homeZondag 7-mrt Schevening-Zandvrt Mar 42,2 Noordzeestrand scheveningenzandvoort.nlZondag 14-mrt CPC 5/10/21,1 Den Haag fortiscpcloop.nl/Zaterdag 20-mrt Reeuwijkse Plassenloop 5/10/15 Reeuwijk reeuwijkse-plassenloop.nl/Volledige kalender 2010 zie: http://www.ilion.nl/ ( > Loopgroepen > Loop agenda)15

Page 17: Ilion Sprintje februari 2010

Zuid-Afrika is het land waar je nog eens heen wilt gaan, maar waar tegelijkertijd een naar onderbuikgevoel op komt zetten. Het is een land met grote contrasten. Op weg naar de mooiste na-tuurparken die je kunt tegenkomen staan hele steden vol krotten. De apartheid is officieel afgeschaft, maar het zal nog generaties duren voordat iedereen daar zich afvraagt waarom die term eigenlijk ooit is bedacht en geaccepteerd. Ik snap wel waarom de kaartverkoop voor het WK voetbal tegenvalt. Ik schaam me toch eigenlijk wel voor wat hier is ingevoerd, drie jaar na het eind van de tweede Wereldoorlog.Gelukkig naar buiten kijkend stap ik met een glimlach van oor tot oor in het vliegtuig, terwijl deze vertrekt op 14 december. De weergoden hadden een paar ideale wintersportweken voor Nederland in petto, ware het niet dat hier geen bergen zijn om vanaf te skieen en eigenlijk niemand winterbanden heeft om nog dagelijkse dingen te kunnen doen.Terwijl heel Nederland in de kou zou moeten ploeteren om de training af te werken, zouden mijn medereizigiers en ik bijna pefecte omstandigheden kunnen trainen. Als gewone jongen zou ik de sneeuw missen, maar als atleet was ik verrast vanwege de voorsprong die ik zojuist genomen heb door naar de warmte te gaan.

Terwijl ik me in Nederland nog moest verantwoorden voor de plaats waar ik heen ging, moest ik me bij de douane verant-woorden voor het absurde tijdstip van bezoek. Men is daar namelijk nog in voorbereiding en er heerst een soort stilte voor de storm. Ik ben daar in hun optiek namelijk 6 maanden te vroeg, de World Cup begint toch pas in juni. Ik leg uit wat ik kom doen voor de komende maand en kan daarna gelukkig het gesprekje omschakelen naar het Nederlands elftal. Ja, wat zijn we met een goed team gekwalificeerd en ja ik wil graag weer een stempeltje in mijn paspoort.

Daarna vormt de warmte zich om een warme deken om mij heen en merk dat het gedaan is met de vorst. Op de weg van Johan-

nesburg naar Pretoria zie ik dat aan de snelwegen nog wat werk moet worden verricht voordat het WK begint. Die middag installeren Robbert-Jan (Prins Hendrik, pr:5,56m) en ik ons in het huisje waar we de komende weken zullen verblijven. Rianna (Lycurgus, pr 4,30m) zit wat dichterbij de baan in een guesthouse. Jaap heeft contacten opgedaan door de jaren heen en wij kunnen tegen een heel redelijke prijs verblijven in een huisje van vrienden daar. Jaap arriveert overigens anderhalve week later, als wij helemaal zijn geacclimatiseerd.In Nederland ben ik eigenlijk altijd wel bezig met iets. Het dage-lijkse leven bestaat hier uit trainen, en daarnaast moet ik mijn scriptie schrijven, boodschappen doen, koken en schoonmaken. Ik doe wel wat ik het liefste doe, dus deze opsomming hoeft niet als een klacht te worden gezien. Het kan alleen altijd beter. De eerste dagen is het dus een hele omschakeling naar een veel rustiger leven in Pretoria. De eerste dagen bestaan op trainings-stage voornamelijk uit trainen, maar daarnaast slaap ik veel omdat ik nog moe ben van het vele werk in Nederland. Als we een paar uur rust hebben tussen de trainingen, moet ik moeite doen om gewoon lekker te niksen. Het gestreste Hollandse leven is een gewenning, en ineens zoveel meer rust en tijd hebben om bijvoorbeeld een boek te lezen is daarmee vergeleken een hele verademing. Uiteraard heeft zoveel rust een hele positieve invloed op de training. Eventjes weg zijn van de volle agenda in Nederland en volledig op de training gericht leven is mijn ideaal-plaatje voor een maand.

De warmte draagt ook zeker bij aan de training. Via sms krijg ik geklaag over koude tenen en bevroren vingers. Ik stuur dan maar terug dat ik het ook heel frustrerend vind dat ik me vandaag al drie keer heb moeten insmeren voor die hete zon. Vanwege de hoge temperatuur kunnen we heel anders trainen. De training van de afgelopen maanden kunnen worden gezien als een berg. In het begin van de winter hebben we de brede basis gelegd door veel omvang te trainen. Geleidelijk aan wordt de omvang wat minder en de intensiteit steeds hoger. Omdat in

TRAININGSSTAGE IN HET ZONNETJE: Wat moet een

polsstokspringer in Pretoria?

DOOR JORN BAKKER

DIE VRAAG KRIJG IK WEL VAKER VOOR MIJN KIEZEN. TOEN JAAP VOOR HET EERST AAN MIJ VROEG OF IK MEE GING NAAR ZUID-AFRIKA OM DAAR EEN PAAR WEKEN TE GAAN TRAINEN, MOEST IK HERHAALDELIJK OVER MIJN ACHTERHOOFD KRABBEN. ZUID- AFRIKA, DAAR

HEBBEN DE HOLLANDERS VROEGER TOCH FLINK HUISGEHOUDEN? LOPEN DE GIRAFFES DAAR NIET GEWOON DOOR DE STRATEN OVER HET ZEBRAPAD? DAT LAND HEEFT TOCH HET EEN-NA-HOOGSTE MOORDPERCENTAGE VAN DE HELE WERELD? KAN JE DAAR

WEL GOED TRAINEN DAN? DEZE, EN NOG VEEL MEER VRAGEN VROEG IK ME HARDOP AF AAN MIJN TRAINER EN IK SNAP DAT JAAP EEN PUNTHOOFD VAN MIJN VRAGEN KREEG TOENDERTIJD. ZIJN ANTWOORDEN WAREN TROUWENS: JA, NEE, JA EN JA.

16

Page 18: Ilion Sprintje februari 2010

17

Page 19: Ilion Sprintje februari 2010

18

Page 20: Ilion Sprintje februari 2010

19

Page 21: Ilion Sprintje februari 2010

Rooster trainingen 26 oktober - 1 april 2010 Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\D Minipupillen (geboren in 2003 en 2004 vanaf 6 jaar) Donderdag 16.30 – 17.30 Hetty Parmentier 06-23681066 [email protected] Pupillen C (geboren in 2002) Maandag 16.30 – 17.30 Hetty Parmentier 06-23681066 Donderdag 16.30 – 17.30 Pupillen B (geboren in 2001) Maandag 17.45 – 18.45 Hetty Parmentier 06-23681066 Donderdag 17.45 – 18.45 Pupillen A-1 (geboren in 2000) Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Gerard Kleywegt 079-3413029 Pupillen A-2 (geboren in 1999) [email protected] Maandag 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Gerard Kleywegt 06-28967892 Junioren D (geboren van 1996 t/m 1997) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jeroen Bervoets 06-21227886 Junioren C (geboren van 1994 t/m 1995) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.15 Jeroen Bervoets 06-21227886 Sectie Baan: Junioren A-B, senioren Trainers Baanatletiek B Junioren Berry Koolstra en Jacqueline Raaman Senioren/Junioren a/b Algemeen Roberto Ruiz 06-52433179 [email protected] Hinkstapspringen Martijn Delissen 06-18496070 [email protected] Hoogspringen Rini van Leeuwen 06-12068110 [email protected] Hoogspringen Marlies Larsen 06-10300772 [email protected] Hordentraining Jan Harland 06-53375736 [email protected] Meerkamp/400/400H/kogel+slingeren Remco Veldhuizen 06-30609602 [email protected] MILA groep Wim Konincks 06-43900005 [email protected] MILA groep Edwin Voogd 06-42134241 [email protected] MILA groep jeugd Steef Severijn 06-25022605 [email protected] Polsstok Jaap van der Plaat 06-41513164 [email protected] Polsstok jeugd Marloes van Putten 06-24241991 [email protected] Specialisatie Frans de Heer 070-3868531 Sprint jeugd Stefan Bal 06 – 30508391 [email protected] Speerwerpen jeugd Ellen Dekker 079-3169798 [email protected] Verspringen Vincent Bergman 06-4118433 [email protected] Werptraining kogel/Discus jeugd Chantal van der Plaat 06-30714515 [email protected] Loopgroepen Fit wandel + NW groep 1 & 2 Maandag Ben van der Veen 079-5931764 1 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Annie Feelders 079-3427762 3 recreatief 19.30 – 20.30 Ankie Mevius 079-3421577 5/6 + 7 recreatief + prestatief 19.30 – 21.00 Jan van Heck 079-3418505 Dinsdag Arjen Schuurman Hess 079-3422203 4 recreatief 19.00 – 20.00 Clemens Esser 079-3613614 8 + 9 recreatief + prestatief 19.00 - 20.30 Woensdag Recreatiegroepen 3&4 1 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Ton v/d Lee 079-3510925 3 recreatief 19.00 – 20.00 Helma van Dijk 079-3610251 5 + 6 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Tom Dolleman 079-3517605 7 prestatief 19.30 - 21.00 Fred La Croix 079-3212055 Donderdag Hans Hubers 079-3613594 8+ 9 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Loopgroepen 5-6-7-8-9 Zaterdag Kees Franken 06-18881503 Groep 1 (Recreatie 5km) 09.00 – 10.30 Ron Oudshoorn 06-51379216 Groep 2 (10/ 15 km) 09.00 – 10.00 Frans Oranje 079-3479166 Groep 3 (10/ 15 km ) 09.00 - 10.30 Petrica Balbaie 06-50288152 Groep 4 (15/ 21 km) Jack Weltens 06-13231476 Groep 5 (snelle 21 km +marathongroep)

Adressen en informatie

A.R.V. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer Website: www. ilion.nl Bestuur Ko Doncker (voorzitter) telnr; 079 - 3439353 Arie Toet (penningmeester) Kadelaan 83, 2725 BD, tel: 079 - 3418296 Simon Knepper (2e penningmeester) Lelievaart 50, 2724 SE, 079 – 3316121 Frits van Uxem (secretaris) Steur 8 ,4007 NR Tiel, tel: 0344-655447 Lex de Ruiter (sponsoring & publ.relations), Ponyweide 126, 2727 HM, 079-3411183 [email protected] Cindy van der Burg ( alg. Lid) Mozartlaan 36 Waddinxveen 2742 BN , tel: 0182-611388 August Leckie (atletiektechnische zaken) Adrianalaan 7, 3053 WB Rotterdam ,tel: 06-12969297 Vertrouwenspersoon: Anja Willemsen Tel: 0184 600940 of [email protected] Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D) Ans de Jonge (voorzitter), Pitrusvaart 63 2724 VB, tel: 079 - 3410127 Jeroen Bervoets(begeleiding C\D-junioren) Tel 06 – 21227886 [email protected] Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Veteranen) Marc van der Krogt (voorzitter) Slootdreef 225 2724 AJ, 079-8889439 / 0623936899 Sectie loopgroepen Eric van den Brink (voorzitter) Benthuizenstraat 44, 2729 AA tel: 079-3619866 Wedstrijdorganisatiecommissie GertJan Koolstra (voorzitter) Nevelgrijs 21 2718 NZ tel: 06-10161457 Commissie Beheer Accommodatie en Materialen Kees Franken, (voorzitter) Geestbrugweg 37, 2281 CD Rijswijk, tel. 070-3903388 of 06-18881503 Medische Commissie Betty van der Plaat (voorzitter) Meidoornlaan 47, 2712 TX, tel: 079 - 3165784 Kantine Commissie Jan van Rooijen , Frankrijklaan 31 2711 CV Tel: 0621845730 [email protected] Commmissie Communicatie Sponsoring & PR. Ad Klok Tintlaan 67 2719 AM Tel: 079 – 3615177 [email protected] Inschrijven wedstrijden Pupillen + Junioren C/D: Desiree en Henk de Groot, Waterspinhof 24 ,2492 RK Den Haag, [email protected] Ledenadministratie Rob van Beek, Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer Tel: 079 – 3612994, [email protected] Contributie Marijke Franken, Steenvoordelaan 365 2284 CP Rijswijk tel. 070-3967496 [email protected] Clubblad ‘t Sprintje Kees Franken, Geestbrugweg 37 2281 CD Rijswijk tel. 070-3903388 06-18881503 [email protected]

20

Page 22: Ilion Sprintje februari 2010

Pilatusdam 15, 2712 BD Zoetermeer Tel. 079 - 32 00 700www.natuurwinkel.nl

Natuurwinkel Zoetermeer

voor al uw biologische

boodschappen!

Openingstijden: ma 11.00 - 18.00 uur, di - do 8.30 - 18.00 uur, vrij 8.30 - 21.00 uur, zat 8.30 - 17.00 uur

‘elkseizoen een andere smaak’

De Natuurwinkel biedt u elke dag opnieuw een verrassend ruim assortiment natuurproducten. Van biologisch brood tot babyvoeding,van sappen tot soepen en van wafels tot wijn.

Wij geloven in puur natuur. De natuur zit immers niet voor niets in onze naam! Daarom kiezen we heel bewust voor producten die met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu.

Page 23: Ilion Sprintje februari 2010

administraties

Verzekeringen, Hypotheken Financieringen Pensioenen,Belastingen,Boekhouding (Bedrijfs-/Salaris-)administraties Sparen en Beleggende Braecken Omit administratieMarsgeel 19 2718 CE Zoetermeer Velddreef 78 2727 CM Zoetermeer mail: info@de braecken.nl - www.debraecken.nl tel 06 13910863 - fax 079 - 3460739ook bereikbaar via 0800-verzekeren (met nummergebied 079) mail: [email protected]; 079 - 3618180 / faxnr; 084 7303131