IKDB Sponsorship 2009

27

description

 

Transcript of IKDB Sponsorship 2009

Page 1: IKDB Sponsorship 2009
Page 2: IKDB Sponsorship 2009

1

Voorwoord

Inmiddels al dertien jaar ervaring in de racewereld en alweer vierjaar in de autosport. Via de MINI Cooper Race Edition zijnwe doorgegroeid naar de Dutch Supercar Challenge met eenPorsche 996 GT3 Cup, waar het derde seizoen voor de deur staat!

Een vernieuwende aanpak op zowel marketing als racetechnisch gebiedzal ervoor moeten zorgen dat we goed voorbereid, met voldoendemiddelen en een winnende auto, aan de start zullen verschijnen.

Afgelopen twee seizoenen hebben we bewezen om met een mindercompetitieve auto toch mee te strijden in de voorste regionen. Nu isde tijd aangekomen om races dan ook daadwerkelijk te gaan winnen!

In dit vernieuwde beknopte plan nemen we u in een razend tempomee naar een snelle, sportieve en zakelijke wereld waar mooie auto’sen fun centraal staan!

Page 3: IKDB Sponsorship 2009
Page 4: IKDB Sponsorship 2009

2

IKDB Motorsport

Sinds 2005 bestaat onze stichting en zijn wij tevens begonnen in deMINI Endurance Cup. De stichting is opgestart ten behoeve van hetpromoten van raceactiviteiten in de ruimste zin des woords. Het heeftvoor alle partijen vele voordelen. Denk aan de belasting, het ontvangenvan sponsorgelden en facturen en de mogelijkheid andere commerciëleactiviteiten te employen etc.

Naam: Koen BogaertsGeboortedatum: 26-01-1982Geboorteplaats: ’s-HertogenboschNationaliteit: NederlandseWoonplaats: ’s-HertogenboschLengte: 1.84 mGewicht: 77 kgHobby’s: karting, fitness, voetbalOpleiding: Hogeschool IVA

DriebergenBeroep: Sales, Ricoh NederlandRace ervaring: Karting, MINI Cooper, Formule Ford, Porsche

Naam: Nik de JongGeboortedatum: 21-03-1986Geboorteplaats: VughtNationaliteit: NederlandseWoonplaats: TilburgLengte: 1.84 mGewicht: 73 kgHobby’s: racing, internet, fotografieOpleiding: Organisatiewetenschappen

Universiteit TilburgRace ervaring: Karting, MINI Cooper, Porsche

Page 5: IKDB Sponsorship 2009
Page 6: IKDB Sponsorship 2009

3

Dick van Elk. (Organisator Dutch Supercar Challenge)“In de afgelopen twee jaar hebben deze tweejonge honden weten te bewijzen mee te kunnendraaien op het hoogste niveau. Kenmerkendvoor het hoge niveau binnen de DSC is ook dekwaliteit van de wapens waarmee gestredenwordt en daar heeft het aan ontbroken omwerkelijk voor het podium te kunnen gaan.Ze verdienen beter zodat ze niet alleen hunrijkwaliteiten kunnen laten zien maar ook huncommunicatieve vaardigheden waarmee ze

de sponsorbijdragen werkelijk weten om te zetten in resultaat. Zij zijnin staat om naast een aansprekende sportieve prestatie ook een goedondersteunend verhaal neer te zetten en de commerciële mogelijkhedenvoor teamsponsors volledig te benutten. Wij hebben ze afgelopenseizoenen van dichtbij meegemaakt en kunnen Koen en Nik van harteaanbevelen. Vanuit onze organisatie ontvangen ze alle steun die we zekunnen geven om in het seizoen 2009 met gelijk materiaalde strijd aan te kunnen gaan.”

QuotesArie Luyendyk jr. (Indycar Driver)"Koen Bogaerts and I have been close overthe years, I was actually the one that broughthim into the racing world and he has alwaysimpressed me with his speed. Growing upkarting together I always felt he had thepotential to be a great driver. He has provenhimself in the lower formula and has steppedup to become a great Porsche driver. It isalways hard to have all the tools necessaryto become great driver but what I like aboutKoen is his ambition, he has not always had the budget but when hedoes it will open people's eyes!"

Page 7: IKDB Sponsorship 2009
Page 8: IKDB Sponsorship 2009

4

Mark Brands. (CEO Eurostar25 B.V.)Resultaat 'zonder' budget.“Wanneer je van racen houdt ben je geborenmet een afwijking.Misschien een positieve maar zeker een dureafwijking. Koen en Nik combineren inzet, talent,naïviteit, goed rijden en een positieve instelling.Hierdoor zijn ze in staat geweest om langeretijd op goed niveau indruk te maken. Nu zehebben gekozen voor de koningsklasse makenze helaas vooral indruk door mee te doen

zonder vooraan te rijden. Op zichzelf een goede prestatie maar wieziet of weet dat? De oorzaak: de kosten voor hun dure sport en passie.Waar eindigen deze mannen als ze wel budget hebben? Resultaatgegarandeerd!”

Quotes

Mario van Beek.(Engineer o.a. Les 24 Heures du Mans)“Koen en Nik leerde ik begin dit jaar kennenop circuit Nürburgring. Ze maakte meteen alindruk door hun professionele houding naarde autosport. Later werd dit nog eensonderstreept door hun goede rijders-kwaliteiten. Deze mannen hebben talent enkunnen ver komen in de racewereld.Met het juiste materiaal zijn het dekampioenen van morgen.”

Page 9: IKDB Sponsorship 2009
Page 10: IKDB Sponsorship 2009

5

Dutch Supercar Challenge

In een aantal jaren tijd is deze klasse uitgegroeid tot dé klasse inNederland. Veel pk’s, dikke wagens en volle tribunes maken dezeklasse tot een smaakmaker. Het wedstrijdveld van de Dutch SupercarChallenge (DSC) bestaat uit snelle GT’s en toerwagens. Merken diein deze klasse zijn vertegenwoordigd zijn o.a. BMW, Lamborghini,Ferrari, Lotus, Porsche, V8 Star en ex DTM auto’s. De DSC rijdt opgrootse evenementen op circuits van internationale allure: Nurburgring,Zolder, Spa-Francorchamps, Oschersleben, Assen, Hockenheim,Silverstone.

DivisiesBinnen de DSC zijn er vier verschillende divisies, te weten GT,Supersport I, Supersport II en Sport. Afhankelijk van de gewicht/pkverhouding van de auto word je in één van deze vier divisies ingedeeld.

TelevisieDe DSC krijgt veel aandacht op de televisie. Op SBS Autosport wordter op elke zondag een uitgebreide samenvatting van 25 minutenuitgezonden. Op het Europese kanaal MOTORS TV wordt eensamenvatting van 50 minuten maar liefst vijf keer uitgezonden.

Gemiddeld aantal kijkers SBS6: 150.000 per afleveringGemiddeld aantal kijkers MOTORS TV: 250.000 per aflevering

(incl. herhalingen)

Page 11: IKDB Sponsorship 2009
Page 12: IKDB Sponsorship 2009

6

Racewagen

We zijn druk bezig om een betaalbare competitieve auto te vindenvoor seizoen 2009. Het zal een auto worden met veel potentie zodatwe altijd kunnen door ontwikkelen. Daarnaast moeten deonderhoudskosten zo laag mogelijk zijn. Met behulp van Arie Luyendykzijn we zelfs in Amerika aan het kijken. Het belangrijkste criterium isdat het een winnende auto is in één van de divisies in de DutchSupercar Challenge.

Racen voor het goede doel:

Na al die jaren actief te zijn in de kart- en autosport beseffen we alsgeen ander dat we ons in een bevoorrechte positie bevinden. In 2009willen we IKDB Motorsport dan ook maatschappelijk op de kaart gaanzetten door te racen voor het goede doel!De kalender van de Dutch Supercar Challenge bestaat uit zestienwedstrijden (acht evenementen) waar we punten kunnen scoren. Dewinnaar van een race verdient 20 punten, de nummer twee 18 puntenetc. Het aantal te behalen punten kan dus oplopen tot 320 (16 x 20).Aan het einde van het seizoen zullen we het door ons behaalde aantalpunten vermenigvuldigen met 10,- Euro en doneren aan het goededoel. Indien toegestaan zullen we met het goede doel ook adverterenop onze website en maken we ruimte vrij op onze racewagen.Later dit jaar zullen we bekendmaken voor welk goed doel we gaanracen. Tips en suggesties zijn altijd welkom!

Page 13: IKDB Sponsorship 2009
Page 14: IKDB Sponsorship 2009

7

100 VAN 1000

Het budget willen we op een vernieuwde wijze via sponsoring gaanbinnenhalen. We zullen de auto gaan opdelen in 100 vakjes die weverkopen voor 1.000,- Euro per stuk. Dit concept heeft Jan Lammersmet veel succes in de wereld geroepen toen hij op Le Mans reed metRacing for Holland. Naast deze ‘space’ sponsors zullen we ook eenhoofdsponsor zoeken om de rest van het budget te complementeren.

Grootte van de vakjes: ± 30 x 10 cm. Afhankelijk van merk auto enplaats op de auto kan de grootte van de vakjes variëren.

Page 15: IKDB Sponsorship 2009
Page 16: IKDB Sponsorship 2009

8

Space sponsor: 1.000,- Euro

Vermelding van naam en/of logo in uniekleur op de auto Vermelding van naam op de website

Vermelding van naam op VIP BordVermelding van naam op de nieuwsbriefToegang voor twee personen (VIP*) naar een evenement op uitnodiging van IKDB MotorsportUitnodiging voor twee personen naar de sponsordag/afsluitdag

EXTRA OPVALLEN?!

Space sponsor colour: 1.750,- Euro

Vermelding van naam en/of logo full color in een gekleurd vakVermelding van naam en/of logo op de raceoverall’sVermelding van naam en/of logo op de teamkledingBanner op de homepage van de websiteVermelding van naam en/of logo op VIP BordVermelding van naam en/of logo op de nieuwsbriefToegang voor vier personen (VIP*) naar een evenement op uitnodiging van IKDB MotorsportUitnodiging voor twee personen naar de sponsordag/afsluitdagZelf rijden op het circuit in een geprepareerdeBMW 325i, inclusief beknopte racecursus! (voor 2 personen)

* VIPPaddock en/of tribunekaartenLuxe broodjesKoffie, thee, frisdrank, wijn en bierRondleiding paddockUitleg auto en Dutch Supercar ChallengeGive away

** Uiteraard is het mogelijk om meerdere vakjes te kopen.*** Extra kaarten zijn bij te bestellen tegen reductie.

Page 17: IKDB Sponsorship 2009
Page 18: IKDB Sponsorship 2009

9

HoofdsponsoringHoewel we in dit sponsorplan uitgaan van sponsors van 1.000,- Eurokan sponsoring voor een groter bedrag ook een interessante marketing-tool zijn. Hieronder een aantal punten die we u aan kunnen bieden.

De privé auto’s van Koen en Nik (Smart Roadster) zullen in 2009 de huisstijl kleuren en de logo’s van uw bedrijf krijgen.Naam van uw bedrijf wordt verbonden aan het raceteam,bijvoorbeeld Eurogrip Racing.Meebeslissen in kleurencombinatie van de racewagen.Vermelding van naam en/of logo op de racetrailer.1e keus bij plaatsing van naamsvermeldingen en/of logo op de racewagen.

De raceoveralls van Koen en Nik krijgen de huisstijl kleuren van uwbedrijf inclusief logo’s op borst, been en rug.

Helmen van Koen en Nik worden in de huisstijl van uw bedrijf gespoten.

Banner op de homepage van de website. Vermelding van naam en logo op de nieuwsbrief. U bent voor alle evenementen uitgenodigd met X aantal relaties. Privé sponsordag om uw relaties mee te laten rijden over het circuit. Zelf rijden op het circuit in een geprepareerde BMW 325i,

inclusief beknopte racecursus! (met X aantal relaties).Mogelijkheid tot exclusieve reclame (tv special, promo girls etc.).Racewagen ter beschikking voor promotiedoeleinden.

Persoonlijke wensen zijn bespreekbaar.

Afhankelijk van uw doelstelling kunnen we een passend pakketsamenstellen. Voor meer informatie omtrent hoofdsponsoring makenwe graag met u een afspraak.

Page 19: IKDB Sponsorship 2009
Page 20: IKDB Sponsorship 2009

10

Huidige sponsors:

Page 21: IKDB Sponsorship 2009
Page 22: IKDB Sponsorship 2009

11

NawoordZoals u heeft kunnen lezen hebben we gekozen voor een nieuwestrategie en aanpak om het budget te genereren. Met deze methodedenken we samen met u een leuk, sportief, zakelijk en succesvolseizoen tegemoet te gaan.

Spanning, sfeer, spektakel, jongensdroom, sportiviteit, adrenaline,schoonheid... Zomaar een aantal woorden die bij autosport horen, netzoals uitstraling, reclame, publiciteit, erbij willen zijn, promotie...

Contactgevens

Koen BogaertsMobiel: +31 (0) 618474927E-mail: [email protected]: www.koenbogaerts.com

Nik de JongMobiel: +31 (0) 644518681E-mail: [email protected]: www.nikdejong.com

Stichting IKDB MotorsportDemostheneslaan 235216 CP DEN BOSCH

Rabobank NL 1070.52.172KvK: 17175325BTW nummer: NL8140.79.842/B01

Fotografie: Robbert Maas en Roel Louwers

Page 23: IKDB Sponsorship 2009
Page 24: IKDB Sponsorship 2009

12

Bijlage 1: back-up plan

Mochten we onverhoopt niet voldoende financiële middelen genererenom deel te nemen aan de Dutch Supercar Challenge dan hebben wedaarvoor een back-up plan opgesteld.

We zullen ons dan inschrijven voor de DNRT wedstrijden waar wij aleerder aan hebben deelgenomen met onze MINI Cooper Race Edition.

Bij de DNRT is er een grote diversiteit aan auto’s en klassen zodat weten alle tijde kunnen kiezen wat het beste bij ons (budget) past.

Voorbeelden klassen DNRT:Saker GTVolkswagen Endurance CupBMW Compact klasse

Page 25: IKDB Sponsorship 2009
Page 26: IKDB Sponsorship 2009

13

Bijlage 2: opdrachtformulier

Via deze weg worden wij graag sponsor van IKDB Motorsportvoor seizoen 2009.

X Space Sponsor à 1000,- Euro

X Space Sponsor Colour à 1750,- Euro

Totaalbedrag: Euro

Bedrijfsnaam:

Contactpersoon:

Adres:

Postcode / Plaats: /

Telefoonnummer:

Mobiel nummer:

E-mailadres:

Internetadres:

Voor akkoord, namens de sponsor:

Opgemaakt te: d.d.

Handtekening:

Page 27: IKDB Sponsorship 2009