IJzerhuis Magazine 2010

40
WWW.IJZERHUIS.NL . IJZER HUIS Beleef nu onze 1200 m 2 showroom Compleet vernieuwde winkel: Logistiek ingericht op rotatiesnelheid Het nieuwe magazijn: Elke vakman voelt zich bij ons thuis! Shoppen in shops:

Transcript of IJzerhuis Magazine 2010

Page 1: IJzerhuis Magazine 2010

WWW.IJZERHUIS.NL

.IJZERHUIS

Beleef nu onze 1200 m2 showroom

Compleet vernieuwde winkel:

Logistiek ingericht op rotatiesnelheid

Het nieuwe magazijn:

Elke vakman voeltzich bij ons thuis!

Shoppen in shops:

Page 2: IJzerhuis Magazine 2010

REDBRICK.NL

10514 RedBrick adv HetIjzerhuis magazine.indd 1 25-08-2010 10:11:14

Page 3: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl3

Nu iedereen weer terug is van een welverdiende vakantie zijn we allemaal weer opgeladen met nieuwe energie! Het IJzerhuis is de afgelopen tijd volop in beweging geweest. De realisatie van het nieuwe logistieke centrum en de geheel vernieuwde winkel is afgerond! Deze uitdaging hebben onze medewerkers perfect opgepakt en we mogen met recht trots zijn op het eindresultaat!

Voor u ligt ons 'IJzerhuis magazine’. Dit magazine zien wij als de ‘eindople-vering’ van alle werkzaamheden. Het geeft u een goed inzicht in alle vernieu-wingen en de vele uitbreidingen in ons assortiment en dienstverlening.De ‘shops in shop’ in de nieuwe winkel bieden u vele topmerken op het gebied van bevestigingsmateri-alen, machines, gereedschap, werkkleding , Persoonlijke Beschermings Middelen, hang- en sluitwerk en toegangscontrole. Ook de uitbreiding in producten als sanitair, pictogrammen en een assortiment voor de stratenmaker, hovenier en schilder maken Het IJzerhuis nog completer. We zijn nu echt één loket voor u als klant. Onze dienstverlening blijft zich verder uitbreiden en kwalitatief verbeteren. Neem nu onze nieuwe webshop. 24 uur per dag open en zeer gebruiksvriendelijk. U kunt hier bestellijsten in aanmaken, factu-ren raadplegen en het is een handig hulpmiddel voor de calculatie. Vraag uw vertegenwoordiger naar de mogelijkheden.

Beweging is gezond, dat weet iedereen! Dat geldt ook zeker voor ons als groothandel. Wij blijven dan ook volop in beweging en luisteren naar uw wensen als klant!

Veel leesplezier!

Martijn Plooijer

Voorwoord

Page 4: IJzerhuis Magazine 2010

4 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

INHOUD

colofonIdee, vormgevinge en realisatie:IN DE VINGERS bureau voor grafische vormgeving, internet en communicatieDorpsstraat 1068a 1566 JM Assendelft Tel 075-6428114 • www.indevingers.nl

©Het auteursrecht van deze uitgave wordt door de uitgever na druk kelijk voorbehouden. Het is verboden om zonder schriftelijke toestemming onderwerpen te kopiëren en/of te publiceren. De uitgever kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade als gevolg van publicaties in deze uitgave. Druk- en zetfouten voorbehouden.

De X5L van Bosch: de nieuwe trend in betonboren

IJzerhuis klaar voor de toekomst!8-12

29

Page 5: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl5

One stop shopping:“We kleden je aan in onze 250 m2 PBM Shop”

Topmerken Festool, Protool en Schneider Airsystems verkrijgbaar bij Het IJzerhuis

IJzerhuis klaar voor de toekomst!

14-15

Onze webshop: wanneer het u uitkomt!

Onze hang-en sluitwerk-staten maken het helder!

Het IJzerhuis is aangesloten bij de Ivanagroep: Wat zijn de voordelen voor u als klant?

2634

32-33

19

Page 6: IJzerhuis Magazine 2010

the SteeL BLUe Difference.

100% cOMfOrt.

Voor meer informatie, zie www.steelblue.nl

AUSSie BOOtSAUSSie tOUghGemaakt voor comfort, ontworpen om te werken. Deze Australische schoenen zijn getest en gedragen in de meest zware werkomstandigheden die je maar kunt voorstellen.

30 DAy MOney BAck cOMfOrt gUArAnteeWij garanderen u dat onze schoenen vermoeidheid verminderen en uw welzijn bevorderen gedurende de hele werkdag.

triSOLe cOMfOrt technOLOgyHet is bewezen dat onze multidichte zooltechnologie effectiever is in het absorberen van schokken dan een standaard voetbed.

100% OriginALWij onderscheiden ons door onze “down to earth” mentaliteit. Net als de mensen die ons schoeisel dragen, durven we anders te zijn.

SteeL BLUefOOt heALthWij hebben vele jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van een schoen met 100% comfort, met een voortdurende bescherming van de gehele voet.

high qUALityUpper MAteriALSHet superieure comfort en de duurzaamheid van onze schoenen komt mede door het gebruik van kwalitatieve materialen.

WOrLD LeADerSin SAfetyAlle Steel Blue modellen voldoen aan de strenge eisen van de Europese CE S3 veiligheidsstandaard.

Six MOnth MAnUfActUrer’SWArrAntyWij produceren met hoogstaande technieken, zodat wij er zeker van zijn dat uw Steel Blue’s lang meegaan.

Page 7: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl7

Stap 1: Stap 2:

Gewoon beter schroeven.

Resultaat:

– de nieuwe schroefDe ideale schroef voor het maken van hardhouten vlonders en terrassen.Bijzonder geschikt voor gebruik aan de kust!

Perfecte bevestiging van de dekdelen op de onderconstructie.

Optimaal aantrekken van de houtverbinding door de tweede schroefdraadonder de kop.

Licht inschroeven, ook bij hardere houtsoorten.*

Corrosiewering nog duurzamer.Diameter Ø 5,5 mm.T-STAR plus; T25.

* Zonder voorboren geschikt voor houtsoorten met een hardheid tot 7300 Nm.

Tropisch hardhout met een hardheid tot 7300 Nm (o.a. Bankirai) kan zonder voorboren worden verschroefd.Bij hardere houtsoorten wordt voorboren aanbevolen;Ø 3.5 mm.

SPAX®-D met de SPAX® Bit T-STAR plus nauwkeurigplaatsen. In één keer indraaien, bij voorkeur met eenslagschroevendraaier.

De kop verzinkt zich fraai in het hout tussen hetantislip profiel.

SPAX® toebehoren. Voor een nog beter resultaat!

Pads 100x100x8 mm Verwerkingsset

Afstandhouders voor voegbreedten 4, 5, 6, 7 mm Plankrichter

Afdekband breedten 76 mm en 115 mm

i www.spax.com

De tweede schroefdraad onder de kop zorgtervoor dat de houtverbinding (mits aangedrukt)optimaal wordt aangetrokken.

Page 8: IJzerhuis Magazine 2010

8 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Overweldigend! Zo kun je de totaal vernieuwde winkel van Het

IJzerhuis aan de Symon Spiersweg 3 in Zaandam wel noemen.

Door het verplaatsen van het magazijn, naar de Gerrit Bolkade 41

in Zaandam, kon de winkel vergroot worden tot 1.200 vierkante

meter. Op een zeer overzichtelijke manier staat het grote assorti-

ment uitgestald, in totaal zo’n 15.000 artikelen. Het totale assorti-

ment is zelfs 24000 artikelen groot.

Wie denkt dat het alleen om hang- en sluitwerk, gereedschappen of bevestigings materialen gaat, vergist zich. Je vindt er ook ‘keetartikelen’ zoals koffie en cup-a-soup, maar ook closetpotten om maar eens wat te noemen. “Wij leve-ren een zeer compleet assortiment aan de bouwwereld, timmerfabrieken, zzp’ers en woningbouwcorporaties”, zegt Martijn Plooijer, directeur van Het IJzerhuis. “Als je midden op een bouwter-rein een bouwkeet hebt staan, is het handig als je bij het aanleveren van materialen, ook koffie, soep en aanver-wante zaken kunt leveren. Op deze manier ‘ontzorgen’ wij onze klanten en kunnen zij ongestoord en ononderbroken hun werk blijven doen.”

Van 1907 tot nuHet IJzerhuis is al sinds 1907 actief als ijzerhandel en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in de Zaanstreek en ver daarbuiten. Wat ooit begon als winkeltje in Koog aan de Zaan, is nu een eigentijd-se groothandel in Zaandam, met een modern logistiek systeem en een zeer groot assortiment. “Door de verdere groei werden winkel en magazijn te klein”, aldus Martijn Plooijer. “We heb-ben ons beraden hoe we dat probleem te lijf zouden moeten gaan. Bijbouwen ging niet. We moesten dus uitwijken naar elders en ons oog viel op een voor-malige cacaoloods aan de Gerrit Bolkade. Die loods hebben we omgebouwd tot

een modern distributiecentrum van 3.000 vierkante meter. Daarna kon de winkel vergroot en gerestyled worden”.

Meer balieverkoopBijna het hele assortiment ligt nu in de winkel. Martijn Plooijer: “Daar lagen voorheen zo’n 10.000 artikelen, maar we ontdekten dat de niet gepresenteerde artikelen ook minder verkocht werden. Een klant denkt soms ‘het ligt er niet, dus zullen ze het ook wel niet hebben’. Nu al merken we, dat het presenteren van alle artikelen goed werkt. De balie-verkoop is sterk gestegen. Onze afnemers zijn natuurlijk ook consumenten, dus wil-len ze winkelen in een prettige omge-ving, waar veel keus is. Na 14 jaar von-den we het nodig om een nieuwe formu-le op de winkel los te laten. We hebben aparte ‘shops in de shop’ gemaakt. In één oogopslag zie je het assortiment per leverancier gerangschikt. Wij zijn voort-durend bezig met de verdere optimalise-ring van het assortiment. Zo zijn er veel nieuwe producten bijgekomen, zoals een assortiment pictogrammen en producten voor de stratenmaker en hovenier. Op het gebied van bevestigingsmaterialen is het assortiment nog completer geworden met een fors programma bevestigings-materialen in RVS (Roest Vast Staal), maar ook de leveranciers van A-merken, als Spax en Fischer, staan op merk gepre-senteerd in gondels van acht meter lang”. >>> zie verder pag 10 en 11

IJzerhuis klaar voor de toekomst!

Page 9: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl9

IJzerhuis klaar voor de toekomst!3X Zo GRooT

NU

1200m2 SHowRoom!

Page 10: IJzerhuis Magazine 2010

10 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Fraaie shops in shopElektrisch gereedschapEr zijn in de winkel van Het IJzerhuis diverse gespecialiseerde shops op het gebied van elektrisch gereedschap. Producten van gerenommeerde leveran-ciers als Festool, Makita, Protool, Schneider, Paslode, Union, Fein, Skil Masters en Bosch zijn daar te vinden. Er zijn ook regelmatig demonstraties en in de Festool-shop is er zelfs een interactie-ve verkoopcomputer aanwezig, waarop de klant informatie kan vinden over een artikel door het te scannen. Men kan ook op naam machines registreren voor extra garantie en men kan zich verzekeren tegen diefstal.

IVANA als huismerkHet IJzerhuis is aangesloten bij de Ivanagroep, een inkooporganisatie voor groothandels in ijzerwaren, bouwbeslag, hang- en sluitwerk, verven, gereedschap-

pen, machines en bevestigingsmateria-len. Via 76 vestigingen, verspreid over Nederland en België, wordt er geleverd onder het gezamenlijke merk IVANA. “IVANA is ons huismerk”, zegt Martijn Plooijer. “Het is een welkome aanvulling op onze A-merken. De kwaliteit is uitste-kend en de prijzen zijn erg concurrerend. Het assortiment ontwikkelt zich de laat-ste jaren in hoog tempo. Waar voorheen het accent vooral op hang- en sluitwerk lag, is er in de laatste jaren een groot assortiment gereedschappen en bevesti-gingsmaterialen bijgekomen en is het IVANA-assortiment compleet”.

Eén loket voor de klantIn totaal zijn er 30 medewerkers werk-zaam bij Het IJzerhuis. Een aanzienlijk deel daarvan is dagelijks buiten de deur op pad. Martijn Plooijer: “Er zijn vier mensen actief in de bezorging en ons

Page 11: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl11

Fraaie shops in shopwerkgebied beslaat heel Noord-Holland, inclusief Groot-Amsterdam. Daarnaast maken we in dit traject nog gebruik van een externe vervoerder. Wij leveren snel, in de regio zelfs dezelfde dag. Wie ‘s ochtends voor elven bestelt, heeft zijn bestelling indien gewenst ’s middags in huis. Verder zijn er dagelijks vier verte-genwoordigers op weg. Zij bezoeken bouwbedrijven, installateurs, elektrotech-nische bureaus, woningbouw corporaties, schildersbedrijven, hoveniers en timmer-fabrieken. Maar ook de industrie, facili-taire diensten van zorginstellingen, fabrieken en scholen behoren tot onze klantenkring. We willen onze klanten één loket bieden voor al hun behoeften. Zo verkopen we niet alleen gereedschappen, maar ook andere zaken die nodig zijn. Wij leveren, bijvoorbeeld, jaarlijks één miljoen koffiebekers. Verder hebben wij een sterk team mensen op de verkoop-

binnendienst. Wij werken bestekken uit voor projecten in hang- en sluitwerk. Wij beschikken over speciale software, waar-mee op een efficiënte en eenvoudige wijze het hang- en sluitwerk overzichte-lijk in beeld worden gebracht. Vooral voor grootschalige projecten is dit de ideale oplossing, want hiervoor is vaak veel vakkennis vereist en op deze manier is het voor onze klant goed inzichtelijk te maken. Onze commerciële medewerkers beschikken allen over kennis van onze producten. Ze zijn in het bezit van vakdi-ploma’s en volgen trainingen bij leveran-ciers. Zo komen ze goed beslagen ten ijs bij onze klanten”.

WebshopNaast de persoonlijke verkoop en tele fo-nische verkoop heeft Het IJzerhuis ook een webshop. Martijn Plooijer: “We zien dan ook een behoorlijke stijging in de verkoop via internet”.

Page 12: IJzerhuis Magazine 2010

12 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

De nieuwe machine is uitgerust met een 18 Volt sterke accu en is even sterk als de Fein SuperCut op 230V.De Fein SuperCut heeft een variabel toerental van 11.000 - 18.500 en is ontwikkeld voor zware werkzaamheden. De Accu SuperCut wordt, net als alle andere elektrische gereedschappen van

Fein, geproduceerd in Duitsland.Leveromvang: in koffer met snellader (ongeveer 25 minuten) en twee accu's.Op de accu's is de actuele laadtoestand af te lezen. Net als de 230V uitvoering is de Accu SuperCut voorzien van het Quick-In (snelwissel) systeem voor de toe be-horen. Voor ieder type gebruiker heeft Fein de bekende sets (naast de machi-ne zonder toebehoren) samengesteld:Hout, Glas, Tegel, Voeg en CV/Sanitairset. Technische gegevens:Accu: 18V Li-Ion 2,4 AhToerental: 11.000 - 18.500 per minuut

Nederland is een echt "acculand". Niet voor niets dat Fein nu de Supercut machine

op accu levert: 18V Li-Ion accu. De Fein Accu SuperCut is een uit breiding op het

productassortiment voor verbouwing en renovatie. Met de modernste Lithium-

Ion-techno logie is de SuperCut nog makkelijker inzetbaar.

Gewicht: 2,0 kg.Gereedschapopname: Quick-In Introductieactie:Gratis set a 5 stuks E-Cut Bi-metaal zaagbladen t.w.v. 89,- bij aanschaf van de Accu SuperCut.

i www.fein.nl

Het krachtigste renovatiesysteem ter wereld!

Toepassing op het dak: ideaal met de accu.

"Of het nu gaat om keuring van elektri-sche apparatuur, machines of gereed-schap of om advies, reparatie en onder-houd; de klant kan op ons rekenen.”Zo beoordelen we visueel, maar ook met meetapparatuur of elektronische verplaatsbare apparatuur wel veilig is.Deze veiligheidsbeoordelingen doen we voor luchtgereedschap, als luchttollen en moersleutels, voor brandblussers, valbeveiliging, rolsteigers en alle soor-ten verplaatsbare ladders en trappen.

Dat veiligheid ‘hot’ is betekent dat de verstandige MKB’er er goed aan doet om te zorgen dat hij elk jaar beslagen ten eis komt. Veiligheid is een dynami-sche zaak en wat het ene jaar nog vol-doet, kan het volgende jaar een onge-luk veroorzaken. Wat naast menselijk leed ook financieel tot een ramp kan leiden. “Daar komt bij dat ook als er nog géén ongeluk is gebeurd een ondernemer flinke boetes kan krijgen als het op zijn werkvloer niet veilig is,

Als ondernemer moet men aan de veiligheidswetgeving en de toenemende kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen. “Dat is sowieso belangrijk om onge-lukken te voorkomen op het werk, maar ook omdat een werkgever of onder-nemer die niet met veilige apparatuur, machines en gereedschappen werkt niet gedekt is bij calamiteiten. Verzekeraars keren niet uit als zaken niet geregeld zijn. Het keuren en certificeren van gereedschappen is dus van groot belang.

want de wetgever stelt daaraan kriti-sche eisen.”Wie daaraan wil voldoen is bij Het IJzerhuis goed af. “Wij gaan voor een persoonlijk contact, leveren kwaliteitswerk en doen wat we belo-ven. Wij beschikken over de juiste part-ners en expertise, samen komen er samen altijd uit!

i Vraag uw vertegenwoordiger naar de mogelijkheden!

SERVICE: Het IJzerhuis keurt gereedschappen

Objectnummer: 851835-7000-01

7 8 9 10

1112

654

32

1

goedgekeurd tot

20102009

2008

2011

2012

2013

Page 13: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl13

Bison Professional biedt een compleet assortiment lijmen, af dichtingskitten en

vullers voor de professionele gebruiker. Maar naast kwalitatief hoogwaardige

producten, helpt Bison u ook graag met informatie en advies.

Welkom bij Bison Professional!

Bison Professional Poly Max® ExpressDeze universele supersnelle montage-lijm op basis van SMP-technologie zit na 30 minuten handvast en heeft binnen 4 uur zijn eindsterkte bereikt. Dit is ruim 10 keer sneller dan de bestaande varianten. Op die manier kunnen alle verbindingen binnen een mum van tijd worden belast. Dit bete-kent dat professionals in de bouw en afbouw nóg sneller kunnen werken dan voorheen.

De nieuwe Poly Max® Express kent een zeer snelle sterkteopbouw én een hoge eindsterkte. Poly Max® Express is uiter-mate geschikt voor het verlijmen en monteren van vele bouw materialen zoals hout, gips, (natuur)steen, (cellen)beton, metaal, hard-schuim en diverse kunststof-fen. Voorzien van KOMO-certificaat "Montagelijmen", certificaat 32992.

Bison Professional Fiber productenEén van de vele innovaties uit de labo-ratoria van Bison International is de ‘Fiber’-technologie. Door de toevoe-ging van vezels krijgen producten een formidabele en ongeëvenaarde kracht.

Construct FiberDe Construct Fiber is buiten-gewoon sterk en daardoor geschikt voor constructies en verbin dingen waaraan hoge eisen worden gesteld. Construct Fiber is een oplos-middelvrije en universele bouwlijm en daarmee dus geschikt voor verlijmingen van de meeste bouwmate-rialen. Voorzien van KOMO-

certificaat 'Lijmen voor niet-dragende toepassingen', certificaat 32394.

PU-Tix FiberDeze watervaste polyurethaan hout-konstruktiebruislijm biedt altijd de

beste en sterkste oplossing voor houtconstructies- en verbindingen. Door het tixotrope karakter is het product prima geschikt voor verticale toepas singen en is het tevens ideaal voor materialen die niet per-fect op elkaar aan sluiten. Voorzien van KOMO-certificaat ‘Lijmen voor niet-dragende toepassingen’,

certificaat 32394, goed gekeurd voor vingerlassen en geveltimmerwerk.

Konstruktie-bruislijm FiberDe nieuwe Konstruktie-bruislijm Fiber kent door de toevoeging van vezels een eindsterkte die zo’n 30% hoger ligt dan bij de bestaande vloeibare

konstruktie-bruis lijmen. Ook kent de Konstruktie-bruislijm Fiber een razendsnelle door-harding tot in de kern. Dit maakt het dé ideale lijm voor het verlijmen van praktisch alle hout-soorten onderling maar ook voor hout op vele bouwmater ialen. Voor-

zien van KOMO-certificaat 'Lijmen voor niet-dragende toepassingen', certificaat 32394.

Bison Professional houtlijmenWitte houtlijmen voor het verlijmen en lami neren van vrijwel alle harde, zachte en exotische houtsoorten. Toepasbaar voor goed passende, niet-dragende hout constructies d.m.v. bijvoorbeeld vinger lassen, zwaluw-staarten, pen- gat verbindingen, drevels en veren. Voor vlakverlijmingen van hout, zacht- en hardboard, spaan-

plaat, multiplex, MDF, papier, karton en board. Ook voor het lamineren van fineer en hard plastic plaat (HPL; Formica, Duropal, Resopal) op houten ondergronden.

Houtlijm ST10® D2 Vochtbestendige PVAC houtlijm, vol doet aan NEN-EN 204: D2.

Houtlijm ES30® D2 Snelle, vochtbestendige PVAC hout

lijm, voldoet aan NEN-EN 204: D2.

Houtlijm VB20® D3 Waterbestendige PVAC houtlijm, vol doet aan NEN-EN 204: D3.

Houtlijm KM45® D4 Watervaste 1-compenent

PVAC hout lijm, voldoet aan NEN- EN 204: D4. Voorzien van

KOMO-certificaat ‘Lijmen voor niet-dragende toepassingen’, certificaat 32394. Goedgekeurd voor vinger-lassen, lamineren en geveltimmerwerk.

i www.bisonprof.nl

Page 14: IJzerhuis Magazine 2010

14 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Festool, Protool en Schneider Airsystems: 3 topmerken verkrijgbaar bij Het IJzerhuis

Door het aanbieden van de merken Festool, Protool en Schneider Airsystems beschikt Het IJzerhuis over dé drie aanbieders van elektrisch gereedschap die het verschil maken. Alle drie de merken bieden producten van Premiumkwaliteit: Made in Germany.

Festool - totaal concept voor houtbewerkingFestool produceert unieke machines, accessoires en verbruiksmaterialen die elk probleem aankunnen. De producten leve-ren niet alleen het beste resultaat maar leveren ook voordeel op voor de gebrui-ker: tijd en geld besparing. Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor Festool!

Nieuw – unieke ronde schuurmachine die ook in hoeken schuurtEen goed voorbeeld is de ROTEX 90; de enige schuurmachine ter wereld die 4 functies in 1 machine combineert! Zo vertelt ook interieurbouwer Jan de Hoog; “Door de aanschaf van de ROTEX 90 kan ik nu met 1 schuurmachine al mijn bewerkingen verrichten. Dit scheelt aan-zienlijk in de aanschaf van meerdere

machines. In combinatie met de stofzui-ger van Festool komt dit nog meer naar voren. Mijn machine gaat langer mee, het scheelt enorm in tijd omdat ik mijn werkomgeving niet meer hoef schoon te maken en ik verbruik aanzienlijk minder schuurpapier. Dit bespaard mij dus tijd én geld!

Page 15: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl15

Festool, Protool en Schneider Airsystems: 3 topmerken verkrijgbaar bij Het IJzerhuis

Protool - dé leverancier voor Bouw en IndustrieIedereen die met een machine van Protool heeft gewerkt weet het zeker; er is geen merk dat sterkere machines pro-duceert dan Protool. Bij Protool draait het om betrouwbare, robuuste en duur-zame machines die het werk effectiever en eenvoudiger maken. Met de zekerheid die de machines van Protool bieden, kan de klus zonder problemen worden afge-rond met uitstekend resultaat.

Nieuw – Renoveren & SanerenProtool onderscheidt zich onder andere van concurrenten door het uitgebreide assortiment op het gebied van Renoveren & Saneren. De nieuwe Renofix-serie over-tuigt bij elke saneringstaak! Het verwij-deren van beton, lijm, verf en andere oude lagen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Door het aanbieden van 4 ver-schillende renovatiefrezen – van kleine tot grote klussen – ben je met Protool elke renovatie klus de baas!

Schneider - totaal leverancier op het gebied van luchtSchneider Airsystems biedt een uniek totaal assortiment aan op het gebied van perslucht. Van compressor tot luchtfilter, van buis leidingsysteem tot lucht-ereedschap.

Innovatief – Steeksysteem van Schneider AirsystemsVrijwel geen enkel busleidingsysteem wordt zo vaak gewijzigd als een pers-luchtnet. Met het “Click It”-systeem van Schneider Airsystems is dit geen pro-bleem: de verbinding kan snel en met weinig handelingen worden gescheiden, zonder aan de buis of koppeling schade toe te brengen. Daardoor kunnen alle onderdelen opnieuw worden gebruikt.

Gratis diefstal verzekering voor elke machine!De merken onderscheiden zich niet alleen op het gebied van de producten maar ook met de aangeboden service. De belangrijkste, naast standaard 3 jaar garantie, is de gratis diefstal verzekering.

Dit is werkelijk uniek! Naast Festool en Protool biedt geen enkele andere lever-ancier dit. Net zoals de producten van Festool, Protool en Schneider Airsystems is de service vooruitstrevend en van pre-mium kwaliteit.

Het IJzerhuis en de drie TTS merken – Festool, Protool en Schneider Airsystems – vormen een ijzersterke combinatie!

i www.festool.nl i www.protool.nl /renofix i www.schneider-airsystems.nl

Page 16: IJzerhuis Magazine 2010

16 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Rotatiesnelheid in distributiecentrum

Vanuit het nieuwe magazijn aan de Gerrit Bolkade, dat in april 2009

in gebruik werd genomen, vindt de bevoorrading plaats van zowel

de eigen winkel als andere afnemers.

“Ons distributiecentrum is ingericht op rotatiesnelheid”, zegt Martijn Plooijer. “Uiteraard werken we met barcodes voor een foutloze opslag en orderpicking. De orders worden ‘batchgewijs’ verzameld. Dat wil zeggen, dat een orderpicker niet voor één klant door het hele magazijn hoeft te gaan, maar dat gelijksoortige artikelen voor meerdere klan-ten, soms wel tot acht, in één keer verzameld worden.

Dat bespaart op arbeid en het systeem is efficiënter en flexibeler. Daardoor kunnen we meer concurrerend opereren. Vanwege onze innovatieve ideeën hebben we subsidie op de inrichting van ons distributiecentrum gekregen”.Wij leveren alles franco binnen 24 uur. Dit doen wij met eigen auto’s en maken gebruik van een externe expediteur die gespecialiseerd is om onze klantenkring goed te bedienen.

Page 17: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl17

Rotatiesnelheid in distributiecentrum

Page 18: IJzerhuis Magazine 2010

18 september ‘10Een goed begin

Stanley heeft 3 kwaliteitslijnen (Goed , Beter , Best). Goed: De gele Stanley lijn. Beter: De Fatmax lijn, aan deze produk-ten worden hogere kwaliteitseisen gesteld. Tenslotte BEST: Ofwel de Xtreme lijn. Topkwaliteit produkten met veel extra features. Het IJzerhuis heeft samen met Stanley een breed assorti-ment samengesteld voor de echte vak-man.Voorbeelden van een 3-tal FATMAX XTREME produkten:

Fatmax XTREME Twinblade uitschuif-mes: een ergonomisch gevormd mes met 2 uitschuifmogelijkheden voor bijv. Een haakmes als ook het rechte mes. Tevens voorzien van een uniek mes-wisselsysteem. FATMAX XTREME klauwhamer met magneet (kromme en rechte klauw): De hamer heeft in de kop een magneet waardoor deze de nagel vasthoudt en je hierdoor boven je macht kunt slaan of eex hand vrij hebt. Tevens heeft deze hamer een gepatenteerd anti-vi-bratiesysteem welke schadelijke trillin-gen in pols , arm en schouder met 80% vermindert!!! FATMAX XTREME gereedschapswagen met Alarm: 160 liter waterdichte gereedschapswagen welke het moeilij-ker maakt voor het dievengilde. Als de deksel gesloten wordt vergrendeld het

Stanley Handtools samen met Het IJzerhuis Zaandam, dat staat garant voor kwaliteit of beter gezegd XTREME kwaliteit.

slot automatisch en staat het alarm direkt aan. Zware wielenvoor op de bouw. Tevens is deze wagen geschikt voor amateur- en beroepsduikers om hun dure spullen op te bergen.

i www.stanleyworks.nl

Xtreme: Stanley & Het IJzerhuis!

Page 19: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl19

Bestel via onze webshop wanneer het u uitkomt!

Als u via www.webshop.ijzerhuis.nl inlogt, kunt u heel gemakkelijk online bestellingen plaatsen. Hiervoor dient u wel bekend te zijn als webklant van Het IJzerhuis. U kunt zich ook aanmelden als nieuwe webklant. (Alleen voor bedrijven.)

Als u door het IJzerhuis geautoriseerd bent om online uw bestellijsten te kun-nen gebruiken, krijgt u na het inloggen in het kader 'Mijn bestellijsten' de bestel-lijsten waar u gebruik van kunt maken.

De webshop biedt de mogelijkheid om uw facturen online beschikbaar te stellen. Wanneer er online facturen beschikbaar zijn, vindt u rechts bovenin de pagina met ‘Mijn gegevens’ een link naar ‘Mijn facturen’. Hiermee opent u een overzicht van uw recente facturen bij het IJzerhuis.

U ziet het, wij zijn het adres voor elke vakman, U voelt zich snel thuis bij Het IJzerhuis.

Nog even onze voordelen op een rij:

1. Voordeel op het totale inkoop- proces, zeker nu!2. Deskundig en persoonlijk advies, met elkaar lossen wij graag uw probleem op.3. Compleet assortiment, op uw behoefte afgestemd.4. Digitaal zaken doen? Onze complete webshop is er klaar voor!

Page 20: IJzerhuis Magazine 2010

20 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Makita heeft jaren geleden de fabriek Dolmar overgenomen. Met deze overname is het assortiment

van Makita uitgebreid met kwalitatief hoogwaardige Tuin & Park machines voor professionals en

particulieren. Het assortiment omvat zowel elektrisch als motorgereedschap en is het

afgelopen jaar zelfs uitgebreid met accu aangedreven machines.

Het IJzerhuis introduceert: Makita tuingereedschap

Nieuw: volledige nieuwe lijn Makita gazonmaaiers

De nieuwe en complete lijn gazonmaaiers

heeft een uniek

Als we aan Johan Bogert vragen wat ‘m het meest opviel bij het gebruik van de nieuwe Makita tackers dan is het toch het lichte gewicht. Johan Bogert van Bogert Bouwvisie is een 22 bar High Pressure gebruiker van het eerste uur en werkt met een afwerktacker AF550H en de constructietacker AN620H. “Door dat lage gewicht van de tackers is vooral het

Maaibreedte Model Goingprijs excl BTW33 cm ELM3310  84,-37 cm ELM3710  116,-41 cm ELM4110  210,-46 cm, motor PLM4610  319,-

46 cm, motor, zelfrijdend PLM4611  399,-

Garden & Bricks – Bergeijk

stalen maaidek uitgevoerd en de wielen zijn volledig gelagerd. Duurzaam dus. Bovendien worden de motormaaiers standaard met een mulchmes en mulchplug geleverd.

bovenhands werken erg aangenaam” Verder onderschrijft hij dat door de snelheid van het schieten de tackers nagenoeg geen terugslag hebben.

Eén compressor voor hoog en laagOok is het ideaal dat er twee verschil-lende systemen op één compressor zijn, laag en hoog, aldus Bogert. Daarmee kan hij ook z’n “oude” tackers blijven gebruiken, en dat is wel zo handig. De compressor is overigens erg stil en draait door het lage luchtverbruik van de tackers en het volume en druk van de tank weinig lucht.

Goede serviceBogert heeft niet alleen het 22 bar HP gereedschap van Makita, diverse andere

High Pressure 22 bar

“Ook daarom kies ik voor Makita”

machines uit zijn bus hebben een Makita label. Zo ook zijn breekhamer, deze was stuk en Bogert kon eigenlijk niet zonder. Dan is het erg fijn als de hamer diezelfde dag nog gerepareerd kon worden. “Ja, dat is nou een goede service” zegt Bogert.

i www.makita.nl

Makita ontwerp. De elektrische maaiers (ELM3310 en ELM3710) hebben een kunststof maaidek. De elektrische maaier (ELM4110) en de motormaaiers (PLM4610 en PLM4611) zijn met een

Schiet erg snel, daardoor nagenoeg geen terugslag.

Bovenhands werken? Net zo makkelijk!

Lage én hoge druk op één compressor.

Page 21: IJzerhuis Magazine 2010

Nemef Radaris Evolution®

Union Hechttechniek b.v.

Radaris Evolution® is een elektro- mechanisch slot gecombineerd met een elektronisch beslag. Uniek is de zelf standige inbraakwerendheid tot 5 minuten (SKG***®). Hiermee vormt

Tevens leveren wij Union compressoren, klein persluchtgereedschap en perslucht-toebehoren o.a. verschillende soorten koppelingen en nippels.

Tackers en persluchtgereedschapDe Union compressoren zijn afgestemd voor het gebruik van tackers en pers-

luchtgereedschap. Zo zijn de com pres soren voor het gebruik op karwei en in de bouw voorzien van een stof-

en water afscheider, die ervoor zorgt, dat uw tacker met schone en droge lucht werkt. Dit scheelt u vele reparaties en het on gemak van een niet werkende tacker. Voor een langere levensduur zijn deze compressoren voorzien van elektro-motoren met een laag toerental van 1400 omw./min. Bovendien geeft dit minder lawaai.

VerbeterdAlle Union producten worden nog dage-

• Eenvoudig te bedienen door middel van afstandsbediening, transponder-kaart of keyfob

• Breed toe te passen en makkelijk uit te breiden

• Maakt gebruik van de SKG***® elektro-mechanische meerpuntssluiting 4918, 4928, 5118 of 5128 of de SKG**® enkelpuntssluiting 4938.

i www.nemef.nl

lijks doorontwikkeld en verbeterd. Bijvoorbeeld de tacker 3AM/N-50U o.a. voor het bevestigen van plinten op muren door middel van stalen nagels. Onze snelle service en lever ingen worden nog steeds zeer gewaardeerd!

Union, uw partner voor als het echt vast moet!!!

i www.unionhechttechniek.nl

T 0570 - 67 99 99

Union Hechttechniek b.v. is al bijna 70 jaar actief in de bevestigingstechniek.

De gereedschapvakhandel, zoals o.a. het ijzerhuis is onze belangrijkste

klantenkring. Union levert meer dan 400 machines voor de bevestigingstechniek

en een uitgebreid programma aan hechtnieten, krammen, nagels op strip

en op rol, afwerknagels, pins, stiften en verschillende soorten schroeven.

Het toepassingsgebied is van 3 mm hechtnietjes tot nagels op strip van

160 mm lang.

Als marktleider en voorkeurleverancier op het gebied van veiligheid, beveiliging en comfort biedt Nemef een compleet

assortiment aan innovatief hang- en sluitwerk voor ramen en deuren. De ruim 90 jaar ervaring in de markt is gebruikt om

domotica oplossingen te ontwikkelen die de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van Nemef producten vertegenwoordigen,

zoals de Radaris Evolution®.

de Radaris Evolution® een veilige, inno-vatieve en gebruiksvriendelijke beveiliging voor alle buitendeuren.

Radaris Evolution® is als stand alone systeem eenvoudig toe te passen in de woningbouw, maar heeft offline of draadloos online onbegrensde mogelijk-heden binnen de utiliteitsbouw.

De voordelen op een rij:• SKG***®, dus geschikt voor alle

buitendeuren• Voldoet aan alle eisen van

Politiekeurmerk Veilig Wonen®. • Zeer energiezuinig door gebruik van

2 AA alkaline/lithium batterijen (tot 45.000 openingen of maximaal 5 jaar)

• Geen bekabeling door de deur

Page 22: IJzerhuis Magazine 2010

JPM Kok: in beslag genomen het besteHandelsonderneming J.P.M. Kok uit Soest legt zich sinds 1935 toe op bouwbeslag voor de Nederlandse markt. Het assortiment bestaat uit hang- en sluitwerk voor ramen en deuren. Kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksge-mak staan hierbij centraal. Voor ieder raamtype hebben we het juiste beslag voor u in huis. De mogelijkheden zijn zeer divers. Raadpleeg Handelsonderneming J.P.M. Kok als u plannen maakt voor nieuwbouw of renovatie.

Habo Compleet programma voor ramen weerstandsklasse 2, SKG**Habo biedt een oplossing voor vrijwel alle naar buiten – en naar binnen draai-ende ramen. Het systeem gaat uit van een inbraakwerende meerpuntssluiting met een daaraan gekoppelde remuitzet-

ter. Kruk omhoog: raam loopt vrij, kruk naar beneden: raam staat op rem. En dit in elke gewenste stand. Bovendien is van elk type een standaard uitvoering ver-krijgbaar, goed voor niet-bereikbare ramen en passend in dezelfde infrezing.

HaKo Compleet programma voor ramen en deuren weerstandsklasse 3, SKG***Er zijn veel symbolen voor veiligheid. Er is

er slechts één die telt: HaKo beslag voor draairamen en -deuren. HaKo méérpuntssluitin-gen voor ramen en deuren vallen, naast hun hoge inbraakwerend-heid, op door hun

gemak van inbouwen. De uniforme infre-zing zorgt voor een efficiënte verwerking door de timmerindustrie.

PNBeslag voor o.a. Top Swing en Side Swing ramen.

Valt het u ook op dat in steeds meer nieuw-bouwwoningen de ramen naar binnen draai-en? Vindt u dat een mooi

gezicht? Waarom laat men de ramen naar binnen draaien? Het meest gehoor-de argument is de bewasbaarheid. Nadelen als een doods gevelbeeld, een raam dat de kamer binnenkomt bij ope-nen, vieze vloerbedekking bij wassen en vliegenhorren die buiten geplaatst moe-ten worden, worden hieraan onderge-schikt gemaakt. Met PN Uni Top Swing of Side Swing behoort dit tot het verle-den. Met dit beslag kan het bekende Nederlandse levendige gevelbeeld blijven bestaan. Als het een beetje mooi weer wordt, gaan de ramen open en komen woningen tot leven. Bovendien kunnen de ramen van binnen uit schoongemaakt worden, zonder dat dit problemen ople-vert met gordijnen, horren en een vieze vloerbedekking.

Winlock Raamkrukjes in vele uitvoeringen

Eindelijk een raamkrukje waarvan gezegd kan worden dat de politie er blij mee is, maar ook de brandweer. In het dagelijks

gebruik zorgt de drukknop reeds voor een zekere veiligheid en in tijd van nood is het raam in één handomdraai open. Bovendien kan met behulp van de sleutel de drukknop geblokkeerd worden, zodat het raam echt op slot is. De doordachte vormgeving resulteert in een raamkrukje dat een minimum aan ruimte behoeft (smalle rozet) en ook op zeer smalle naar buitendraaiende ramen toe te passen is. Kortom: dit krukje past op vrijwel alle ramen.

Allwin Schuifraambeslag voor klassieke schuif-ramen: wind- en waterdicht en inbraakwerendAllwin is een innovatief sluit- en gelei-dingsysteem voor schuifraamkozijnen. Het biedt dé oplossing voor de bekende

problemen van het traditionele verticale houten schuifraam: het voorkomt tocht, kou, klemmen van het raam,

niet in elke gewenste stand open blijven staan en het breken van de touwen van het contra gewicht. Doordat Allwin geheel in het houten kozijn wordt ver-werkt, blijft het bestaande historische gevelbeeld onaangetast. Allwin bestaat uit een geleiding- en sluitsysteem dat zeer degelijk is uitgevoerd, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

i www.jpmkok.nl

Antique olive compact

Page 23: IJzerhuis Magazine 2010

Professionals bouwen op innovatie.

www.fischer.nl

fischer bevestigingssystemenAltijd de juiste oplossing!

fischer is het enige bedrijf met zijn eigen ontwikkelings- en productievoorzieningen in alle belangrijke onderdelen van de bevestigingstechnologie: staal, nylon en chemische bevestigingen. Daarnaast heeft fischer een uitgebreid schroevenassortiment, het SaMontec (Sanitair-Montagetechniek) programma voor sanitair, verwarming, ventilatie, klimaatcontrole en het E-fix assortiment voor elektrabevestigingen. Verder biedt fischer:

Mede hierdoor zijn wij toonaangevend in de bevestigingswereld.

Overzichtelijke website en uitgebreide productdocumentatie ˚

Diverse berekeningssoftware ˚

Technisch advies via de (telefonische) hotline of op de bouwplaats ˚

Trekproeven met testrapporten ˚

Trainingen, demonstraties en toolboxen ˚

JPM Kok: in beslag genomen het beste

Page 24: IJzerhuis Magazine 2010

24 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Dankzij het slobgat zijn de hoekankers eenvoudig en snel op hoogte te stellen en vervolgens te borgen. U realiseert

hiermee een sterke en betrouwbare bevestiging, die ondanks het zware gewicht, gegarandeerd vast zit.

GB voegt nieuwe hoekankers toe aan het assortiment;

het XL- en XS-Hoekanker. Ideaal voor het monteren van zware

gevelvullende elementen en kozijnen aan de constructie.

De XL- en XS- Hoekankers zijn vervaar-digd uit sendzimir verzinkt band (SVB).

• snel en eenvoudig te stellen• gemakkelijk te borgen• diverse afmetingen leverbaar• in hoogte variabel verstelbaar• drukbelasting van 300 tot 750 kg.

per hoekanker (afhankelijk van situatie)• direct waterpas• corrosie bestendig

GB…Oog voor detail!!

XL-Hoekanker XS-Hoekanker

24 september ‘10Een goed begin

EASY

en verlijmenGEMAKKELIJK

SNEL

Cellenbeton

CLICK& FIX

SOUDA

BONDEASY

SOUDA

BONDEASY

CLICK& FIX

CLICK& FIX

Isolatieplaten Gipskarton

hogereopbrengst

onmiddellijkeverlijming

AD

VER

T039

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ADVERT039_SoudabondEasy_Nl.pdf 1 22/07/10 16:13

XL- en XS-hoekanker

Page 25: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl25

De onderneming werd in 1886 door Robert Bosch (1861-1942) in Stuttgart opgericht als een "Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek". De juri-dische structuur van de Bosch Groep garandeert de financiële onafhankelijk-heid en bedrijfsautonomie.

De L-BOXX werd in samenwerking met Sortimo, de marktleider voor voertuig inrichtingen, ontwikkeld. Zo kon een systeem ontstaan waarvan de eigenschappen optimaal op de eisen van het mobiele werk afgestemd zijn.

Voor het transport - Comfortabeler dan elke koffer• Ongeëvenaard eenvoudig vastklikken en scheiden van verschil-

lende L-BOXX’en voor het comfortabele transport van meer-dere elektrische gereedschappen.

• Exclusieve compatibiliteit met Sortimo: past perfect en direct zonder adapter op het TÜV-gekeurde voertuiginrichtings-

systeem van Sortimo voor optimale ladingsbeveiliging en bescherming van de inzittenden, ook in extreme situaties.

Voor het bewaren - Flexibeler dan elke koffer• Door het brede Sortimo-accessoireprogramma kan de L-BOXX

praktisch naar wens geconfigureerd worden om elektrisch gereedschap, accessoires en verbruiksmaterialen keurig te bewaren.

• Zo wordt de L-BOXX uw duurzame bewaar- en transport-partner die u met zijn robuuste constructie ook bij belastingen tot 100 kg niet in de steek laat.

U verdient het beste - 400% langere

levensduur - en onklopbare acculoop-

tijd per laadbeurt. Met de Li-Ion accu‘s

van Bosch haalt u het allerbeste in

huis. Dankzij de onderstaande inno-

vaties hebben de accu‘s tot 400%

langere levensduur t.o.v. andere Li-Ion

accu‘s, en hebben ze een onklopbare

acculooptijd per laadbeurt:

Bosch ECP (Electronic Cell Protection)Beschermt de accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading

ValbestendigheidBlijft perfect functioneren, ook na een val van 2 m hoog op beton

Intelligent Bosch Power ManagementVerzekert optimale energieopbrengst van de accucellen

Bosch high-performance battery cellsUiterst veerkrachtig met het laagste energieverlies

Hierdoor krijgt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en aanzienlijk te investeren in de belangrijkste activiteiten die de toe-komst van het bedrijf garant moeten stellen. Robert Bosch GmbH is in handen van de Robert Bosch Stiftung,

een stichting van openbaar nut. Het bedrijfs beheer wordt verzekerd door de onderneming Robert Bosch Industrietreuhand KG. Ongeveer een tiende van de onderneming behoort tot de familie Bosch en tot de Robert Bosch GmbH.

Het superieure transport- en bewaar-systeem voor elektrisch gereedschap

Bosch Professional Premium Accu TechnologieDe voordelen van Bosch Li-Ion accu‘s op een rijtje

De Bosch Groep: ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten

De Bosch Groep is een van ‘s

werelds grootste leveranciers

van technologie en diensten.

De Bosch Groep omvat de

Robert Bosch GmbH en bijna

300 filialen en regionale onder-

nemingen in een 60-tal landen.

Indien de verkoops- en service-

partners worden meegerekend,

is Bosch aanwezig in 150 lan-

den. Dit wereldwijde netwerk

van ontwikkelings-, productie-

en distributiecentra vormt de

basis voor toekomstige groei.

EASY

en verlijmenGEMAKKELIJK

SNEL

Cellenbeton

CLICK& FIX

SOUDA

BONDEASY

SOUDA

BONDEASY

CLICK& FIX

CLICK& FIX

Isolatieplaten Gipskarton

hogereopbrengst

onmiddellijkeverlijming

AD

VER

T039

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ADVERT039_SoudabondEasy_Nl.pdf 1 22/07/10 16:13

Page 26: IJzerhuis Magazine 2010

26 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Het IJzerhuis is aangesloten bij de Ivanagroep. De Ivana groep is een inkoop-organisatie voor groothandels en speciaalzaken in ijzerwaren, bouwbeslag, hang- & sluitwerk, verven, gereedschappen, machines en bevestigingsmaterialen.

Via 73 vestigingen verspreid over Nederland en België leveren de leden voornamelijk aan de bouw en industrie: aannemers, bouwbedrijven, woning-bouwverenigingen, timmerfabrieken, renovatie-, onderhoud- en klusbedrijven. Door de inkopen te bundelen kunnen de aangesloten ondernemingen producten tegen de beste prijzen leveren. Het merk Ivana is de bindende factor tussen de leden. Met Ivana hebben de leden iets dat hen onderscheidt van andere aanbieders. Daarbij komt dat Ivana ook meer biedt. De producten heb-ben kwalitatief duidelijk pluspunten en

zijn concurrerend geprijsd. Deze kwali-teitsartikelen zijn uitsluitend bij de leden verkrijgbaar.Ivana heeft een prima reputatie in de bouwwereld omdat er uitstekende producten geleverd worden. Maar er is meer. Men kan zeer scherpe prijzen han-teren door de grote volumes die worden afgenomen. Daardoor is Ivana ook in een positie om producten te laten aanpassen of te ontwikkelen. Daar ligt misschien wel de grootste kracht. De mensen komen allemaal uit de praktijk, komen regelmatig op de bouwplaats of de werk-vloer en worden door architecten al in de ontwerpfase ingeschakeld. Daardoor kent

men als geen ander de wensen en eisen die in de bouwwereld leven. Om daarop zo goed mogelijk in te spelen werd het eigen merk Ivana al in 1973 geïntro-duceerd. Doordacht ontworpen, hoge kwaliteit, gunstig geprijsd. En met suc-ces. Alle Ivanaproducten dragen in grote mate bij aan onze goede naam.

Welke Ivanaproducten zijn er momenteel op de markt?Voor bouwbeslag is er de Ivana Economy serie. Voor alle vormen van mechanisch en elektronisch sluiten en toegangscon-trole beschikken wij over Ivana Neco-loc en Ivana Neco-slot programma’s. Hier in

De voordelen van de Ivanagroep

Page 27: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl27

Ivana bouwbeslag:Gemak voor de vakman met keuzevrijheid voor de klant.

Ivana Boorsjabloon

Het IVANA Bulletinzit onder meer een breed programma aan meerpuntssluitingen die voldoen aan alle normeringen als SKH, SKG**® en Politie Keurmerk Veiligwonen. Dit geldt uiteraard ook voor het complete pro-gramma Ivana Raambeslag. Een uitge-breid assortiment van raamsluitingen tot raamespagnoletten met remschaar.

Veel aandacht is er bij Ivana besteed aan een uitgelezen programma vluchtwegtechniek. Dit bestaat onder andere uit een scala aan Anti-Panieks luitingen, zowel mechanisch als elektronisch.

Ivana speelt ook een grote rol aan de gereedschappenkant. De Ivana SDS boren voor steen en beton, Ivana speed-boren voor hout en de Ivana doorslijp- en afbraamschijven zijn een begrip. Bovendien voert Ivana een kwalitatief hoogstaand programma diamantzaag-bladen voor diverse steensoorten.

" Het merk Ivana is de bindende factor tussen de leden."

De drie verschillende series Ivana beslag Basic, Economy en Necosteel zijn zo ontworpen dat ze allemaal hetzelfde gatenpatroon hebben. Veranderen van serie en uitstraling is dus heel gemakkelijk.Het grote voordeel van de keuze voor Ivana beslag is dat u de boor-gaten kunt maken wanneer het in uw planning past met behoud van keuzevrijheid voor uw klant.”

Ivana BoorsjabloonOm de installatie te vergemakkelijken én vooral te versnellen is een boorsjabloon ontwikkeld. Het sjabloon is gemaakt van 10 mm dik aluminium uitgevoerd met twaalf gehard stalen boorbussen Ø 5 mm die zorgen voor een zuivere maat-voering. Door de bijgeleverde passtiften voor de PC- en krukgaten past het boor-sjabloon perfect op de deur waardoor verloop van de boor uitgesloten is. Door het sjabloon te gebruiken is het beslag direct juist gemonteerd, geen klemmen-de rozetten, scheef gemonteerde patent-bouten en zwaar lopende WC sluitingen meer. VeiligheidsbeslagenBij Ivana is ook een boormal voor de Ivana Veiligheidsbeslagen verkrijgbaar.

Page 28: IJzerhuis Magazine 2010

28 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

BOSCH POWER CHANGE SYSTEEM

Het is reeds ruim vier jaar geleden, dat Bosch op de markt kwam met de eerste echte innovatie op het

gebied van gatzagen. De Progressor gatzagenlijn met een uniek snelwisselsysteem Power Change. Een

adapter voor alle diameters en nu ook geschikt voor diverse lijnen voor verschillende toepassingen.

Inmiddels is Power Change een volledig geaccepteerd en efficient system voor vele vakmensen in de

bouw, industrie en installatiewereld.

Naast het traditionele gatzagenprogram-ma met de bekende schroefadapters van Bosch en vele andere merken, biedt het Power Change system heel veel voordelen en specialisme voor alle mogelijke toe-passingen. Slechts één adapter voor alle diameters en toepassingen: Zeskant Standaard of Heavy Duty voor alle gangbare (klop)boormachines en accumachines of SDS plus voor alle boorhamers. U kiest uit de verschillende lijnen de benodigde dia-meters voor de verschillende toepassin-gen, zodat u een collectie gatzagen kunt samenstellen, volledig op uw behoefte afgestemd en voor elke toepassing de juiste gatzaag met de meest efficiënte werking en optimale levensduur.

Progressor: Aggressieve vertanding voor (hard)hout, plaatmateriaal, kunststof, staal en zelfs inox.Sheetmetal: Metaal geoptimeerde vertanding voor het zagen van plaatstaal en Inox.MultiConstruction: Een HM vertanding voor het zagen van o.a. alle gangbare bouwmaterialen, hout, plaatmateriaal, (ideaal voor MDF), dakpannen, kunststof en gips.Diamond for Hard Ceramics: Gatzagen met diamant bezetting voor het nauwkeurig zagen van zeer harde tegels en natuursteen met behulp van waterkoeling.Doosboren met diamantsegmenten: Doosboren in de meest gangbare dia-

meter voor het boren in beton en harde of zachte bouwmaterialen.

Het huidige scala aan materialen, die gebruikt worden in de bouw, industrie en door installateurs is dermate breed en veelzijdig, dat een traditionele universeel gatzaag niet meer kan voldoen. De vak-man heeft dan ook behoefte aan een specialist voor elke toepassing om snel, veilig, efficient en zuiver te kunnen wer-ken. Het IJzerhuis levert het complete Power Change systeem uit voorraad en kan U samen met de buitendienst en technische specialisten van Bosch de nodige adviezen en ondersteuning geven. Bij u op het bedrijf of waar nodig op locatie !

De Power-Change-adaptertechnologie: zagen, niet schroeven.Net zo uniek als de prestatie is ook de adapter: Vanaf nu heeft u nog maar één adapter voor alle gangbare boormachines en gatzagendiameters nodig.

HSS-G

HSS-Co Ø 14 – 152 mm

Ø 16 – 152 mm

Ø 20 – 105 mm Diamantgatzaag

Ø 19 – 83 mm Diamant-doosverzinkboor

Ø 68/82 mm

HSS-Co, kort

HSS-Co

HM

HM

Zeskantopnameschacht

Power ChangeAdapter

OpnameschachtSDS-plus

Page 29: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl29

De X5L van Bosch: de nieuwe trend in betonboren

Bosch is met afstand de grootste hamerborenfabrikant in Europa. Tevens de uitvinder van het SDS plus

en max snelwisselsysteem voor hamerboren. Bosch produceert in eigen fabrieken in China en Duitsland

verschillende lijnen hamerboren, variërend van standaard twee spiralige boren, de snelle S4L Longlife

vierspiralige boren tot de nieuwste X5L vol-hardmetaalboren met een unieke technologie. Bosch loopt

voorop met innovaties en de ontwikkeling van dergelijke producten voor vakmensen met de zwaarste

gebruikseisen.

Boren met Bosch: ook in beton de beste keuze. Met de nieuwe X5L boort de vak-man gemiddeld 45 gaten in beton. Dat is met een standaard boorpunt niet te benaderen. Je blijft daar steken op 26 gaten. Een enorm verschil. Dat zit hem in de speciale vormgeving en de opbouw van de kop, welke revolutionair genoemd mag worden.Wat de X5L – een hamerboor met vol hardmetalen boorkop – zo speciaal maakt, is zijn viervoudige, massieve snij-vlak in een x-vorm. Een grote verbetering ten opzichte van het traditionele hard-metalen plaatje, waarvan een standaard boorkop is voorzien. Deze massieve vari-ant heeft het grote voordeel, dat hij extreem slijtvast is. Maar dat is niet het enige: je boort er moeiteloos mee in

betonwapening, waar traditionele boren moeite mee hebben. Bovendien geeft de X5L een perfecte boorgeleiding, waar-door het centreren optimaal verloopt en het boorgat absoluut maatzuiver is, wat vooral in het geval van chemische veran-keringen noodzakelijk is. De slijtage-indi-cator op de boor geeft aan wanneer de boorpunt versleten is en de maatzuiver-heid van een boorgat dus niet meer gegarandeerd kan worden.Voor- of naboren is niet meer nodig dankzij deze constructie; de plug past altijd, dankzij de perfecte centrering. Ook de afvoer van boorgruis gaat ideaal met de speciale boorspiraal, wat vaak bij betonboringen een probleem is. Bosch combineert dus verschillende voordelen in één boor ! Het gaat bij de X5L om kwaliteit en niet om snelheid. De bespa-ring zit hem in de kwaliteit van de boring en uiteindelijk win je dan ook in het ver-dere proces tijd.

Bij een product als de X5L hoort een perfecte service: er kunnen vragen komen over specifieke toepassingen, waar de vakman nog geen ervaring mee heeft. De buitendienst van het IJzerhuis en de Serviceteams van Bosch staan klaar met informatie en tips over de nieuwe boor en natuurlijk ook over alle andere pro-ducten van Bosch.Wij lopen altijd voorop met nieuwe ont-wikkelingen en zeker met de X5L zetten we op het gebied van betonboringen een nieuwe trend. We bevelen u een kennis-making met dit fantastische product van harte aan!

i www.bosch-pt.nl

Ø 16 – 152 mm

Ø 20 – 105 mm Diamantgatzaag

Ø 19 – 83 mm Diamant-doosverzinkboor

Page 30: IJzerhuis Magazine 2010
Page 31: IJzerhuis Magazine 2010

forte forte

Van Leeuwen InternationalUtrechtsestraatweg 220, NL-3911 TX RhenenP.O.Box 128, NL-3910 AC Rhenen, The NetherlandsTel: +31 (0) 318 - 47 77 77, Fax: +31 (0) 318 - 47 77 78www.vanleeuwenint.nl, E-mail: [email protected]

Strong and weatherproof Strong and weatherproof

Misty Morning Daylight Sunset Evening Glow NightFerraro Forte 2010 1e druk

forte forte

Van Leeuwen InternationalUtrechtsestraatweg 220, NL-3911 TX RhenenP.O.Box 128, NL-3910 AC Rhenen, The NetherlandsTel: +31 (0) 318 - 47 77 77, Fax: +31 (0) 318 - 47 77 78www.vanleeuwenint.nl, E-mail: [email protected]

Strong and weatherproof Strong and weatherproof

Misty Morning Daylight Sunset Evening Glow NightFerraro Forte 2010 1e druk

forte forte

Van Leeuwen InternationalUtrechtsestraatweg 220, NL-3911 TX RhenenP.O.Box 128, NL-3910 AC Rhenen, The NetherlandsTel: +31 (0) 318 - 47 77 77, Fax: +31 (0) 318 - 47 77 78www.vanleeuwenint.nl, E-mail: [email protected]

Strong and weatherproof Strong and weatherproof

Misty Morning Daylight Sunset Evening Glow NightFerraro Forte 2010 1e druk

Ferraro Forte is een vrij nieuwe lijn in ons assortiment en omvat binnen- en buitendeurbeslag geproduceerd uit messing dat een hoogwaardige oppervlakte behandeling heeft ondergaan. Door deze speciale behandeling is de finish van een buitengewone kwaliteit. De betreffende producten zijn niet alleen slijtagevast, maar ook corrosiebestendig en bestand tegen zuren en zouten. Niet voor niets zit er 25 jaar garantie op producten van Ferraro Forte. Ferraro Forte is en 5 verschillende kleuren verkrijgbaar, op deze manier is er voor elk interieur een passende oplossing te vinden.

Wij nodigen u graag uit in onze showroom om ons Ferraro Forte assortiment te komen beleven.

25YEARS GUARANTEEJAAR GARANTIE

JAHRE GARANTIE

25YEARS GUARANTEE

JAAR GARANTIE

JAHRE GARANTIE

forte forte

Van Leeuwen InternationalUtrechtsestraatweg 220, NL-3911 TX RhenenP.O.Box 128, NL-3910 AC Rhenen, The NetherlandsTel: +31 (0) 318 - 47 77 77, Fax: +31 (0) 318 - 47 77 78www.vanleeuwenint.nl, E-mail: [email protected]

Strong and weatherproof Strong and weatherproof

Misty Morning Daylight Sunset Evening Glow NightFerraro Forte 2010 1e druk

forte forte

Van Leeuwen InternationalUtrechtsestraatweg 220, NL-3911 TX RhenenP.O.Box 128, NL-3910 AC Rhenen, The NetherlandsTel: +31 (0) 318 - 47 77 77, Fax: +31 (0) 318 - 47 77 78www.vanleeuwenint.nl, E-mail: [email protected]

Strong and weatherproof Strong and weatherproof

Misty Morning Daylight Sunset Evening Glow NightFerraro Forte 2010 1e druk

forte forte

Van Leeuwen InternationalUtrechtsestraatweg 220, NL-3911 TX RhenenP.O.Box 128, NL-3910 AC Rhenen, The NetherlandsTel: +31 (0) 318 - 47 77 77, Fax: +31 (0) 318 - 47 77 78www.vanleeuwenint.nl, E-mail: [email protected]

Strong and weatherproof Strong and weatherproof

Misty Morning Daylight Sunset Evening Glow NightFerraro Forte 2010 1e druk

Ferraro Forte is een vrij nieuwe lijn in ons assortiment en omvat binnen- en buitendeurbeslag geproduceerd uit messing dat een hoogwaardige oppervlakte behandeling heeft ondergaan. Door deze speciale behandeling is de finish van een buitengewone kwaliteit. De betreffende producten zijn niet alleen slijtagevast, maar ook corrosiebestendig en bestand tegen zuren en zouten. Niet voor niets zit er 25 jaar garantie op producten van Ferraro Forte. Ferraro Forte is en 5 verschillende kleuren verkrijgbaar, op deze manier is er voor elk interieur een passende oplossing te vinden.

Wij nodigen u graag uit in onze showroom om ons Ferraro Forte assortiment te komen beleven.

25YEARS GUARANTEEJAAR GARANTIE

JAHRE GARANTIE

25YEARS GUARANTEE

JAAR GARANTIE

JAHRE GARANTIE

Page 32: IJzerhuis Magazine 2010

32 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

“We kleden je aan in onze 250 m2 PBM Shop”

Op de ruim 250 m2 vloeroppervlak van de PBM shop (voorzien van paskamers) biedt Het IJzerhuis een

ruime keuze aan overalls, werkbroeken, werkjassen, t-shirts, sweaters, signaalkleding, bodywarmers,

fleecetruien en werkschoenen van topmerken als Mascot, Blåkläder, Beckum etc. Voor oog-, adem- en

valbescherming voert het IJzerhuis onder andere de merken North en 3M. De collectie werkschoenen

(ook voor dames) mag zeer uitgebreid genoemd worden met o.a. de merken Steelblue, Grisport,

Puma, Bata, Redbrick etc. Al deze merken voldoen uiteraard aan alle arbo-eisen.

Page 33: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl33

Vroeger maakte men zich er niet zo druk over, maar werkkleding en -schoenen zijn een veel grotere rol gaan spelen.

Als je met een keurige jas voorzien van het bedrijfslogo op de bouwplaats komt, heb je veel meer vertrouwen dan wan-neer je in een ouwe spijkerbroek en op afgetrapte gympen komt. Om nog maar niet te spreken over de veiligheids- en arbo-eisen.

“We kleden je aan in onze 250 m2 PBM Shop”

In elke prijsklasse heeft Het IJzerhuis wel een model. Overalls zijn in confectiema-ten verkrijgbaar, maar wij hebben ook afwijkende maten. Voor het overige vari-eert de kleding van maat S tot en met XXXL. Ook voor accessoires, zoals riemen en zweetafvoerende sokken, kan men bij het IJzerhuis terecht. Daarnaast beschikt men over een uitgebreid assortiment per-soonlijke beveiligingsmiddelen zoals hel-men, brillen, handschoenen, adem- en gehoorbescherming en valbeveiliging.

Toolbox MeetingOok verzorgen wij graag bij ons aan het bedrijf een ‘toolbox-meeting’ voor uw medewerkers over Persoonlijke Bescherming Middelen.(PBM’s)

Vraag uw vertegenwoordiger naar de mogelijkheden!

Wij kunnen desgewenst werkkleding bedrukken met een bedrijfslogo van de klant. Dit is bij beperkte aantallen al mogelijk. Het draagt bij aan een pro-fessionele uitstraling van een bedrijf en is daarnaast een vereiste van de fiscus. Werkkleding zonder een bedrijfslogo kan door de fiscus gezien worden als loon met alle fiscale gevolgen van dien.

Nu ook instore kledingbedrukken!

Uw logo erop? Geen probleem bij Het IJzerhuis!

Page 34: IJzerhuis Magazine 2010

34 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Daarnaast heeft Het IJzerhuis ook een compleet assortiment inbraakwerend hang- en sluitwerk, waarbij de lijnen van het huismerk IVANA en de nieuwe assor-timenten van SecuProducts in het oog springen. IVANA biedt drie lijnen, te weten: * BASIC Aluminium bouwbeslag goede kwaliteit toepassing in de sociale woningbouw* ECONOMY Aluminium bouwbeslag topkwaliteit voor toepassing in de utiliteitsbouw en woningbouw* NECOSTEEL Roest Vast Staal bouwbeslag voor de top van de markt

De gatenpatronen van het binnen deur-beslag is voor alle lijnen gelijk en eenvou-

IVANA beslaglijnen: een begrip in de bouw

Onze ‘bouwbeslagshop’ toont een uitgebreide collectie raam-, meubel- en deurbeslag en laat de

laatste noviteiten op het gebied van elektronische toegangscontrole zien. Er staan werkende systemen

opgesteld, waarbij men door middel van een vingerafdruk een deur kan openen!

dig te monteren met de IVANA boorsja-bloon. Uw klant kan dus tot op het laat-ste moment het afwerkingniveau bepalen zonder dat u voor alles nieuwe gaten hoeft te boren (zie ook pagina 25)!

Onze partners in toegangscontrole zijn:• DOM• IVANA• Nemef• Simons & Voss• HMB Profit Tools

De DOM Protector® online & DOM Accesmanager zijn online te gebruiken. Via de wereldwijde standaard TCP/IP!

Nemef Radaris Evolution® is een elektro-mechanisch slot gecombineerd met een elektronisch beslag. Uniek is de zelfstandige inbraakwerendheid tot 5 minuten (SKG***®).

Het IJzerhuis heeft dus hang- en sluit-werk voor bijna elk denkbaar project. Het maakt niet uit of het om grote utili-teits bouwprojecten gaat of om één luxe villa.

Wij hebben voor u het juiste product en de vakkennis in huis. Alle bekende mer-ken zijn bij ons op voorraad.

Page 35: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl35

Onze hang-en sluitwerkstaten maken het helder!

Voor de grotere projecten is het

hang- en sluitwerk vaak een

heel gepuzzel. Welke deur draait

nou linksom en welke rechts-

om? Wat moet er precies op

welke deur gemonteerd wor-

den? Wat zijn de totalen per

artikel voor het gehele project?

Allemaal vragen die dankzij

Het IJzerhuis tot het verleden

behoren.

Wij kunnen voor u een hang- en sluit-werkstaat maken of een sluitplan matrix in de computer uitwerken. Tevens is er voor u een klantversie beschikbaar, zodat u eenvoudig in het sluitsysteem kunt kij-ken om een nabestelling te plaatsen.Kijk op www.ijzerhuis.nl voor een voorbeeld in pdf-formaat

Vroeger was een dergelijke klus een hei-dens karwei. Er werd op papier een grote matrix gemaakt. In deze matrix werden alle gegevens verwerkt. Wanneer er iets in het project veranderde, betekende dit vaak dat men weer van voren af aan kon beginnen. Bovendien was het voor de timmerlieden vaak moeilijk te overzien op de tekening welke artikelen bij welk deur-merk hoorde.

Deze problemen behoren nu tot het ver-leden. Het IJzerhuis beschikt over een speciaal computerprogramma. Dit pro-gramma geeft per deur een helder en

IVANA beslaglijnen: een begrip in de bouw

duidelijk overzicht en vermeld tevens de aanverwante artikelen voor deze deur. Uit dit overzicht kunnen vervolgens de tota-len worden getrokken die voor het pro-ject nodig zijn. Een wijziging in het geheel is daardoor relatief eenvoudig door te voeren in het systeem.

Hang- & sluitwerkserviceHet IJzerhuis beschikt over speciale soft-ware waarmee op een efficiënte en een-voudige wijze alle hang-en sluitwerk-

staten overzichtelijk in beeld worden gebracht. Vooral voor grootschalige pro-jecten is dit de ideale oplossing. U heeft altijd een overzicht bij de hand inclusief montagelijst. Eventueel worden de onder-delen apart verpakt per bouwdeel.

Voor de timmerindustrie maken wij des-gewenst deurnaalden op maat en ver-pakken graag uw draai – kiepbeslag per garnituur.

Page 36: IJzerhuis Magazine 2010

36 HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl

Tieman Trading: "We bestaan voor onze afnemers"

BIG DIGIT• Rood gepoedercoat aluminium profiel• Eén horizontale en één verticale anti statische acryl libel• Elektronische hellingmeter: kalibratie, meerdere uitleesmogelijkheden (%/mtr/°), referentiepunt, audio, hold etc.• Meetnauwkeurigheid libellen ≤ 1,00mm/m• Meetnauwkeurigheid elektronische unit ± 0,20° en bij 0°-45°-90° ± 0,05°• Gefreesd profiel bovenzijde• Deels gefreesde onderzijde met V-groef voor eenvoudig werken op buizen en leidingen• Rubberen schokabsorberende eindkappen• Rubberen handgreep

Proshot L4.7Centreer de basculelibel en de laser bevindt zich binnen het zelfnivel-lerend bereik. Standaard levering met handontvanger R7. Hoge nauw-keurigheid, groot bereik en 36 maanden garantie.

* Zelfnivellerende pendel* Nivelleerbereik ± 10 arc minuten* Meetnauwkeurigheid ± 0.03mm/m* Bereik ca. 230m radius met handontvanger* Alleen te gebruiken in combinatie met handontvanger* Rotatiesnelheid 600tpm* Automatische stop buiten nivelleerbereik na 3 minuten* Geschikt voor horizontale en verticale toepassingen* Verticaal handmatige bediening met ingebouwde libel* Laserdiode 670nm* Uitgangsvermogen < 1mW, volgens IEC 60825-1 klasseII* Werkt ca. 110 uur op 4 alkalinebatterijen type C* Spatwaterdicht IP55* 36 maanden garantie

i www.tiemantrading.nl

Tieman Trading is een fabrikant van kabelhaspels, importeur van diverse bekende merken gereedschappen. Al onze producten zijn uit voorraad leverbaar en uitsluitend verkrijgbaar bij de ijzerwaren en gereedschappen-handel. Samenwerken is tegenwoordig één van de belangrijkste aspecten van het zaken doen. Sinds jaar en dag hebben wij met onze leveranciers een zeer hechte samenwerking. De fabrikanten die wij exclusief verte-genwoordigen in de Benelux zijn stuk voor stuk leveranciers van kwaliteitsproducten. Degelijk nauwgezet, snel en met een vlotte service en altijd een hulpvaardige hand om de verkopen in de vakhandel te ondersteunen. Inderdaad, dat zijn vaak gehoorde argumenten, maar ... in alle bescheidenheid... we maken ze echt waar, want onze nuchtere bedrijfsfilosofie luidt: “We bestaan voor onze afnemers”.

Page 37: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUISwww.ijzerhuis.nl37

De innovatieve machinespecialist: MATOM

Deze jarenlange ervaring in de produc-tie van aluminium ladders en steigers garandeert een hoge kwaliteit en duur-zaamheid, mede door de inzet van nieuwe machines en lasrobots.

Ook voor maatwerk van speciale con-structies in aluminium kan u bij Petry terecht : kooiladders, verrijdbare of vaste (container)trappen, loopvloeren en -bruggen, toegangstrappen, enz.

Natuurlijk voldoet het gamma ladders en steigers aan de gangbare Europese normen EN131 en EN1004 en dragen zij het veiligheidsgarantielabel VGS.

Mini Truck. Daarnaast zijn er ook verschil-lende accessoires leverbaar en het totaal programma zal de komende jaren verder worden uitgebreid. De gebruikers van Matom producten zijn o.a. aannemers, klusbedrijven, zzp'ers, stratenmakers, hoveniers etc. Elke gebruiker wil natuur-lijk professionele en kwalitatieve produc-ten. Maar de producteisen verschillen wel per gebruiker. Zo vraagt een stratenma-ker om een ander type trilplaat dan een hoveniersbedrijf (een stratenmaker gebruikt de trilplaat waarschijnlijk dage-lijks en een hovenier een aantal keren per maand). Matom levert U het gereed-schap met de optimale prijs/kwaliteit ver-houding.

Petry … uw partner voor alle klimoplossingen !

De Lumag machines zijn "TÜV geprüft" o.a. de trilplaten worden onder ISO 9001 certificicering geproduceerd.

MATOM is een innovatieve machinespecialist waarbij de prijs/kwaliteit verhou-

ding van de professionele producten is afgestemd op de gebruiker. MATOM is

o.a. importeur voor Nederland en België van het Duitse merk Lumag maar heeft

ook een eigen productlijn onder de merknaam MATOM.

Ladderfabriek Petry is reeds meer dan

80 jaar een begrip in de toelevering

van professionele klimmaterialen in de

Benelux.

De productrange bestaat uit verschillende machines zoals trilplaten, trilstampers, steenzaagmachines, doorslijpers, grond-boormachines maar ook een gemotori-seerde kruiwagen en zelfs een All-Round

Ladderfabriek Petry, een familiebedrijf met een rijke traditie…

Tieman Trading: "We bestaan voor onze afnemers"

Page 38: IJzerhuis Magazine 2010

D O M S I C H E R H E I T S T E C H N I K

Het organisatietalent

Zonder bekabeling en in bewezen DOM kwaliteit.DOM Protector® is elektronische toegangscontrole om eenvoudig achteraf te plaatsen. Voor een enkeledeur, of via een virtueel netwerk naar een draadloos online toegangscontrole via TCP/IP. De passendeoplossing voor vrijwel iedere toegangssituatie. Transparanter kan het niet. Maakt niet uit hoeveel erdagelijks in- en uitgaan.

VEILIGHEID, KWALITEIT, DOM.

www.dom-nederland.nl

Waar er dagelijks veel in- en uitgaan, is organisatie alles!

ANZ_Ameisen_210x297_NL:DOM 22.01.2010 14:07 Uhr Seite 1

BAHCO - Ergonomie en kwaliteit uit ZwedenOp 3 juli 1886 legde J.P. Johansson de grondslag voor Bahco met zijn bedrijf in Enko-ping te Zweden. In 1892 vond hij de verstelbare moersleutel uit. Van deze uitvinding zijn sindsdien meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Deze ‘Bahco’ was pas het begin van productinnovaties die nog altijd kenmerkend zijn voor de organisatie.

Behalve innovatie zorgt Bahco ook voor producten die ontworpen zijn volgens ergo-nomische maatstaven. Dit gaat volgens het principe ‘werk aanpassen aan de per-soon’. Onder andere de verfschraper werd ontwikkeld in samenwerking met TNO. De laatste innovaties van Bahco zijn de Ergonomische pijpenbuiger voor de installateur en de vernieuwde handzaag met verwisselbare bladen. Zodat u bij elke toepassing de juist zaag heeft met het ultieme comfort.

Bahco. Zweeds voor gereedschap

BAHCO - Ergonomie en kwaliteit uit ZwedenOp 3 juli 1886 legde J.P. Johansson de grondslag voor Bahco met zijn bedrijf in Enko-ping te Zweden. In 1892 vond hij de verstelbare moersleutel uit. Van deze uitvinding zijn sindsdien meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Deze ‘Bahco’ was pas het begin van productinnovaties die nog altijd kenmerkend zijn voor de organisatie.

Behalve innovatie zorgt Bahco ook voor producten die ontworpen zijn volgens ergo-nomische maatstaven. Dit gaat volgens het principe ‘werk aanpassen aan de per-soon’. Onder andere de verfschraper werd ontwikkeld in samenwerking met TNO. De laatste innovaties van Bahco zijn de Ergonomische pijpenbuiger voor de installateur en de vernieuwde handzaag met verwisselbare bladen. Zodat u bij elke toepassing de juist zaag heeft met het ultieme comfort.

Bahco. Zweeds voor gereedschap

Page 39: IJzerhuis Magazine 2010

D O M S I C H E R H E I T S T E C H N I K

Het organisatietalent

Zonder bekabeling en in bewezen DOM kwaliteit.DOM Protector® is elektronische toegangscontrole om eenvoudig achteraf te plaatsen. Voor een enkeledeur, of via een virtueel netwerk naar een draadloos online toegangscontrole via TCP/IP. De passendeoplossing voor vrijwel iedere toegangssituatie. Transparanter kan het niet. Maakt niet uit hoeveel erdagelijks in- en uitgaan.

VEILIGHEID, KWALITEIT, DOM.

www.dom-nederland.nl

Waar er dagelijks veel in- en uitgaan, is organisatie alles!

ANZ_Ameisen_210x297_NL:DOM 22.01.2010 14:07 Uhr Seite 1

Page 40: IJzerhuis Magazine 2010

HET IJZERHUIS

Alle telefoontjes komen binnen op ons kantoor aan de Gerrit Bolkade.

V.l.n.r.:

Jan Wiegman,Jan Steunebrink,Mark Bosma.

V.l.n.r. onze vertegenwoordigers:

Ab [email protected] - 53389230

Maarten [email protected] - 21228276

Roy [email protected] - 45500816

Het IJzerhuisshowroom / winkelSymon Spiersweg 3 1506 RZ Zaandam

Het IJzerhuismagazijn / kantoorGerrit Bolkade 41 1507 BR Zaandam

Tel. (075) 616 42 45Fax (075) 615 83 93 www.ijzerhuis.nl [email protected]

V.l.n.r.

Elena De Christofaro,René van Vuure,Carlos Veldema.

aangenaam!