I pad sessie2

download I pad sessie2

of 11

 • date post

  18-Dec-2014
 • Category

  Documents

 • view

  148
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of I pad sessie2

 • 1. www.ipadatschool.com iPad@school Sessie 2 1. Dropbox Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan en delen van bestanden. De gebruiker kan met Dropbox bestanden synchroniseren op verschillende apparaten en ze tegelijkertijd delen met vrienden. Dropbox synchroniseert bestanden tussen verschillende computers via de Dropbox-client die hiervoor gebruik maakt van het internet. De Dropboxclient is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Link: www.dropbox.com Meer informatie kan je vinden op: www.watisdropbox.nl 2. Google Drive Net zoals dropbox is Google Cloud een online dienst voor het opslaan en delen van bestanden. Hiervoor heb je wel een Google e-mailadres nodig (meestal Gmail). Link: https://drive.google.com Welke gebruik je nu het beste? Dat is een persoonlijke keuze! Nadat je een keuze gemaakt hebt meld je je aan bij de gewenste dienst en zoek je in de App-store naar de juiste App.
 • 2. www.ipadatschool.com 3. Dropbox op iPad STAP1 : Een App openen doen je door er 1 maal op te tikken. STAP 2: Log in : STAP 3: Hier mag je op Cancel tikken. Indien je dat niet doet worden automatisch al je fotos naar je dropbox gekopieerd.
 • 3. www.ipadatschool.com Indien je je fotos wel wil synchroniseren in je dropbox krijg je volgend scherm te zien: Hier tik je dan natuurlijk op OK. STAP 4: Kies de gewenste map en het gewenste bestand.
 • 4. www.ipadatschool.com STAP 5: Het document opent in dropbox. Dit is een weergave die je kan gebruiken om het bestand snel te bekijken, maar om het te bewerken is het niet ideaal. 4. Dropbox bestand in een andere app bewerken STAP 1 : Klik rechts boven aan op het volgende icoontje: STAP 2: Kies daarna voor Open in:
 • 5. www.ipadatschool.com STAP 3: Kies de gewenste app, in ons geval is dat Pages: 5. Pages STAP 1: Microsoft producten hebben meestal andere standaard lettertypen dan Apple producten. Het is dus perfect mogelijk dat je een lettertype gekozen hebt dat niet in Pages standaard voorkomt. Pages maakt een voorstel om het lettertype te vervangen , dit aanvaard je door op Gereed te tikken. STAP 2: Het document wordt ingeladen in Pages. Tik nu het document aan dat je wil bewerken.
 • 6. www.ipadatschool.com STAP 3: Vul de twee vragen in door op te plaats te tikken waar je tekst wil invoegen. 6. Afbeeldingen in Pages invoegen STAP 1: Open Safari en zoek een foto. Blijf 3 seconden op de foto duwen. Nu krijg je enkele opties. Als je kiest voor bewaar dan komt deze foto in je filmrol te staan. Als je kiest voor kopieer dan kunnen we hem direct verder gebruiken en slaan we deze prent voorlopig nergens op.
 • 7. www.ipadatschool.com STAP 2: Open Pages terug en blijf enkele seconden tikken op de plaats waar je de afbeelding wil kleven. STAP 3: Verder kan je nog een schermafdruk en een foto invoegen. Beide zijn bewaard in je filmrol.
 • 8. www.ipadatschool.com 7. Document terug opslaan in dropbox. STAP 1: Tik rechts bovenaan op de sleutel. Hier kies je voor Deel en druk af. STAP 2: Hier kies je voor Open met andere app
 • 9. www.ipadatschool.com STAP 3: In deze stap kan je kiezen hoe je het wil opslaan. Kies voor PDF indien je er geen wijzigingen meer wil in aanbrengen (bijvoorbeeld een afgelegde toets), indien je het document later nog wil bijwerken kies je gewoon voor Word. STAP 4: Tik op Kies app
 • 10. www.ipadatschool.com STAP 5: Kies de gewenste app, in ons geval is dat Open met Dropbox STAP 6: De dropbox app gaat vanzelf open. Nu kan je de naam eventueel veranderen. Verder kan je ook kiezen in welke dropbox map dit document opgeslagen moet worden.
 • 11. www.ipadatschool.com 8. Dropbox uitloggen STAP 1: Tik onderaan op het tandwiel. STAP 2: Tik in de linker kolom op Unlink iPad from Dropbox STAP 3: Tik op Unlink iPad