Huisstijlhandboek SBO De Zonnewijzer

of 16/16
huisstijlwijzer
 • date post

  25-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  225
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Het uiteindelijke huisstijl-ontwerp verzameld in één handboek.

Transcript of Huisstijlhandboek SBO De Zonnewijzer

 • huisstijlwijzer

 • Logo

  De leerlingen gaan allemaal hun eigen weg op De Zon-newijzer. Ieder ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo (ieder in zijn/haar eigen baan).

  De zwarte puntjes staan symbool voor de leerlingen met ieder hun eigen baan. De banen blijven allemaal even ver van de kern. Dit symboliseert de structuur en de controle van de school.

  Bovendien is de bolvorm te associren met een zonnewijzer. De open kern staat symbool voor opluchting (de rust die de begeleiding biedt aan de leerling).

  Door de schuin-naar-boven wijzende naam, geeft het logo een richting aan. Het wijst naar rechtsboven. Dit zorgt voor as-sociatie met een zonnewijzer.

  kLeurHet logo mag enkel 100% geplaatst worden op promotiemiddelen. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van verschaling, dient hiervoor een originele vector eps gebruikt te worden. Het beeldmerk mag zowel mt als zonder naam toegepast worden.

  Wanneer het beeldmerk los van de tekst gebruikt wordt, dient die op dezelfde schaal gebruikt te worden. Deze tekst dient dan te lijnen aan de opening in het beeldmerk!

 • z-wWanneer er gebruik wordt gemaakt van een zwart-wit print, dient er gebruik gemaakt te worden van een variant op het logo. Deze vari-ant is geheel uitgevoerd in 100% zwart. Hiervoor gelden dezelfde plaatsingsregels als bij het logo met tweede kleur.

  Wanneer het beeldmerk los van de tekst gebruikt wordt, dient die op dezelfde schaal gebruikt te worden. Deze tekst dient dan te lijnen aan de opening in het beeldmerk!

 • briefpapier

  Het briefpapier voor De Zonnewijzer bestaat uit twee soorten vellen. Een brief/docu-ment begint altijd met het hier direct-naast afgebeelde vel. Dit is het standaard briefpapier. Wanneer voor een brief/docu-ment meer dan een vel nodig is, dient er gebruik gemaakt te worden van het op de pagina hiernaast afgebeelde vervolgvel.

  Wanneer een brief/document op deze vellen geprint wordt dient de gebruiker zich aan het gebruik van het volgende font te houden;

  Font: ArialGrootte: 8 pt

  Kopjes in bold.

  De tekst moet 25 mm van de linker zijde van het document lijnen en mag tot maximaal 25 mm van de rechter zijde doorlopen, boven 70 mm en beneden ook 25 mm.

  25 mm 25 mm

  70 mm

  midden

  25 mm

 • De marges voor het vervolgvel zijn bijna hetzelfde. Er is alleen meer ruimte aan de bovenzijde beschikbaar.

  De tekst moet 25 mm van de linker zijde van het document lijnen en mag tot maximaal 25 mm van de rechter zijde doorlopen, boven en beneden zijn de marges ook 25 mm.

  Letterproef Arial, 8 pt:

  Platte tekst:

  ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

  abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

  Kopjes:

  ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

  abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

  25 mm

  midden

  25 mm

  Het beeldmerk staat op het eerste blad precies in het mid-den van het vel. Het beeldmerk wordt op het vervolgvel op de hiernaast afgebeelde manier geplaatst.

  25 mm

  25 mm

 • Haagstraat 1365552 HPValkenswaard

  enveLoppen

  Binnen de huisstijl bestaan twee formaten enveloppen, En voor A5 inhoud en n voor A4 inhoud.

  De A5 envelop heeft een venster. De positie van het venster is aangepast aan het briefpapier. Zorg er dus voor dat de brief met adresgegvens volgens de specificaties is opgemaakt die bij het onder-deel briefpapier genoemd worden.

  De A4 envelop heeft geen ven-ster en kan voorzien worden van een stikker met de betref-fende adresgegevens.

  100 mm20 mm

  55 mm

  65 mm

  midden

  Het beeldmerk staat precies in het midden, in de breedte gezien. Het beeldmerk staat zo ook in lijn met de rechter zijde van het venster.

  afmetingen A5 envelop:

  breedte: 230 mmhoogte: 160 mm

 • Haagstraat 1365552 HPValkenswaard

  midden

  afmetingen A4 envelop:

  breedte: 230 mmhoogte: 320 mm

 • web

  Op het web komt de huisstijl als volgt tot uiting. Er wordt gebruik gemaakt van een niet te ingewikkelde kolommen-structuur. Hierbij veranderen de middelste twee kolommen alleen, wanneer er naar een nieuwe pagina gesurft wordt. Deze middelste twee kolom-men fungeren vaak als n. Zodat er genoeg ruimte is voor informatieve tekst.

  Het linker en rechter menu blijven altijd op hun plek. Het linker menu is namelijk vooral voor ouders en formele bezoekers en het rechter menu fungeert als een snelstart voor de leerlingen.

  De website kan daarom makke-lijk als startpagina gebruikt worden in de browser op de schoolcomputers.

  Bij het toevoegen van een nieu-we pagina dienen dus alleen de middelste twee kolommen te worden aangepast.

  Op de website is bewust voor een iets kinderlijkere typografie gekozen, omdat de website nu ook meer op kinderen gericht is. Dit maakt het navigeren aantrekkelijker.

 • In de website is bewust gebruik gemaakt van een kolommen-indeling. De website bestaat uit vier kolommen, waarvan de middelste twee telkens per onderdeel veranderen.

  Het font dat gebruikt wordt in het menu is:

  naam: Helvetica Roundedgrootte: 12 pt

  Het font dat gebruikt wordt voor platte tekst is:

  naam: Helvetica Condensedgrootte: 12 pt

  Het font dat gebruikt wordt voor koppen in het menu:

  naam: Helvetica Condensed boldgrootte: 18 pt

  Het font dat gebruikt wordt voor kopjes in platte tekst:

  naam: Helvetica Condensed boldgrootte: 12 pt

  midden

 • kLeur

  Binnen de huisstijl worden maar twee vaste kleuren gebruikt, dat zijn de twee hiernaast weergegeven kleuren.

  Naast de twee kleuren wordt er binnen de huisstijl ook nog gebruik gemaakt van struc-turen. Deze structuren kunnen toegepast worden in de overige communicatiemiddelen, zoals deze huisstijlwijzer.

  De structuren die beschikbaar zijn voor gebruik, zijn enkel in zwart. Dit betekent dus dat ze ook voor zwart-wit producties te gebruiken zijn.

  Kleur 1; zwartdrukwaarden:

  C: 0%M: 0%Y: 0%K: 100%

  Kleur 2; oranjedrukwaarden:

  C: 0%M: 80%Y: 95%K: 0%

  Kleur 2; oranjebeeldschermkleur:

  R: 255G: 100B: 23

  Kleur 1; zwartbeeldschermkleur:

  R: 0G: 0B: 0

  kLeur

 • structuur

 • Ontwerp: Geert Lebens Grafisch ontwerper

  2011, Alle rechten zijn in bezit van de ontwerper. Misbruik of verkeerd gebruik is niet toegestaan.