Hot Lips September 2011

20
September 2011 OVERGANGEN, KAMPVUUR EN FOTOSHOW 11 SEPTEMBER LEER JE NIEUWE LEIDING KENNEN! ZWEMMEN 4 SEPTEMBER 12u

description

Dit is de Hot Lips van september 2011

Transcript of Hot Lips September 2011

September 2011

OVERGANGEN, KAMPVUUR EN

FOTOSHOW

11 SEPTEMBER

LEER JE NIEUWE LEIDING KENNEN!

ZWEMMEN 4 SEPTEMBER 12u

2

• De nieuwe leiding van uw kind zal in de loop van

september op huisbezoek komen om kennis te komen maken en al uw vragen te beantwoorden

• Lidgeld bedraagt ook dit jaar weer voor een vol jaar chiro, verzekering en een abonnement op uw favoriete maandblad ‘Hot Lips’ slechts €25! Dit bedrag kan u overschrijven op de rekening van de Chiro (001-4789731-44) met vermelding: Lidgeld + Naam + Voornaam + Afdeling

• zondag 4 september gaan we met de hele chiro

zwemmen. Dit is de afsluiter van het voorbije

chirojaar. Wie een half uurtje heen en terug kan

rijden met de auto en enkele leden kan meenemen

mag altijd iets laten weten aan de leiding van zijn of

haar kinderen. Om 12u vertrekken we op de chiro

en om 17u30 zijn we hier terug. Breng €5 mee, je

zwemgerief en een lunchpakket

• Wie kapstokken en keukenhanddoeken op

overschot heeft thuis, kan deze altijd op zondag afgeven aan de poort. Dank bij voorbaat.

BIVAK 2012 van 1 tot 10 AUGUSTUS

IN VIELSALM

RIBBEKESFEESTEN 4 - 5- 6 MEI

IN ZAAL “DE LISPENAAR”

3

We beginnen weer aan een nieuw werkjaar na een ongelofelijk bivak dat ondanks het kwakkelweer toch een ongelofelijke belevenis was voor iedereen. We genoten in de Ardennen van de uitgestrekte bossen en de weidse landschappen. We leefden ondanks het weer meer nog dan vorige jaren tien dagen lang buiten, samen met de natuur, op het ritme van de wind en van de zon. Speelclub genoot van haar eerste kamp in tenten, Rakwi’s leerden hun eigen kostje koken boven het kampvuur, Tito’s gingen op dropping voor de eerste keer, de Keti’s gingen op tweedaagse en de Aspiranten deden de hele afstand tot de kampplaats met de fiets. Ondertussen zijn we alweer volop in gang geschoten. De leiding is verdeeld over de afdelingen en zoals u verder in deze Hot Lips zal kunnen lezen hebben ze allemaal al grootse plannen voor hun nieuwe afdelingen. Ook waren we eind augustus weer zeer zichtbaar aanwezig op Lips Kermis. We mochten vele bekende en minder bekende gezichten begroeten en uitnodigen voor onze overgangen op 11 september. Verder staken we ook de handen uit de mouwen en hielpen we om 1000 mensen eten te geven op het eetfestijn van Lips Kermis. Ook hier mochten we van de vele aanwezige ouders en leden niets dan positieve klanken over het kamp horen. Bedankt voor jullie complimentjes, ze geven ons vleugels! Kijken we vervolgens naar de komende activiteiten:

zondag 4 september gaan we met de hele chiro

4

zwemmen. Dit is de afsluiter van het voorbije chirojaar.

Daarom zouden we het geweldig vinden als u zoon of

dochter mee kan gaan. Ook zouden wij het zeer

appreciëren als jullie mee voor vervoer zouden willen

zorgen. Wie een half uurtje heen en terug kan rijden

met de auto en enkele leden kan meenemen mag

altijd iets laten weten aan de leiding van zijn of haar

kinderen. Om 12u vertrekken we op de chiro en om

17u30 zijn we hier terug. Breng €5 mee, een

lunchpakket en je zwemgerief!

Op zondag 11 september kunnen de leden nog een

laatste keer genieten van het afgelopen bivak en

kunnen jullie ook proeven van wat jullie oogappels

hebben meegemaakt dit jaar met een kampvuur en

onze jaarlijkse kamp DVD-show. Om 17u30 steken we

het vuur aan. Even later zijn de mooiste foto’s te zien op

het grote scherm. Hapjes en drankjes zullen aan

democratische prijzen voorzien zijn. Breng allemaal

vrienden en familie maar mee, wij zorgen voor de rest!

Tenslotte trappen we het werkjaar definitief af met de

Startdag op 18 september waarop we alle nieuwe

leden willen verwelkomen. Breng dus die dag alle

broertjes, zusjes, neven, nichtjes, buurjongens en meisjes

en vriendjes en vriendinnetjes mee om ze te laten

kennismaken met de chiro!

De leidingsploeg van Lips

5

Prijzen zijn mogelijk gedateerd. Onze eigen t-shirts kosten €6, onze truien €30. Tot 10 jaar is enkel rode t-shirt verplicht, tot 12 jaar beige broek of rok, dan pas hemd/trui.

6

Aller aller aller aaaaaaaaaaaaaaaallerliefste Vedetjes,

Super mega bangelijke Vedetjes, Grandioze Vedetjes,

Wie zijn wij?

Da’s de grote verrassing waarop jullie nog even zullen moeten wachten!

HA HA HA!!! Toch zeker nog tot 11 september..

Wij hopen natuurlijk dat jullie enorm blij gaan zijn met

ons maar dat zal nog even af te wachten zijn. We zouden al enkele tips kunnen geven

MAAAAAAAAAAAAAR

Dat gaan we zeker en vast niet doen dan blijft het nog even spannend!!

Wat gaat er ons de komende weken te doen staan?

4 september

Plons plons plons vandaag doen we onze allermooiste badpakjes en zwembroekjes aan met onze geweldige zwembandjes om te gaan zwemmen als afsluiter van het jaar. Jullie worden om 12u op de Chiro verwacht. Mama’s, papa’s, broers, zussen, vrienden en familie zijn

ook welkom! Dus vergeet zeker en vast je zwemgerief, €5 en een

lunchpakket niet!

7

11 september Overgangen: vandaag worden de oudste Vedetjes

Speelclub, en krijgen jullie je nieuwe leiding SPANNEND!

Achteraf is er nog een groots kampvuur en worden de foto’s getoond van het voorbij bivak.

18 september

STARTDAG: de allereerste geweldige Vedetjes – Chiro –zondag

met een hoop nieuwe Vedetjes als jullie nog vriendjes hebben uit je klas, familie of buren breng ze dan vandaag maar zeker mee. We

gaan elkaar beter leren kennen!

25 september Rupsje Ribbel staat te popelen om kennis te maken met jullie! We gaan de lievelingsspelletjes van Rupsje Ribbel spelen en gaan op zoek naar zijn sokken voor de winter die er aankomt want anders heeft hij koude voeten!

Zo, dit is het programma voor de komende weken,

TOT SNEL!!!

Vele Paarse Vedetjesknuffels!

Vedetjes??? Paars!!!

X? X? X?

8

Maak kennis met Meponki, één van de 7 mascottes van het nieuwe jaarthema, ‘Maak er spel van!’ Meer info op www.maakerspelvan.be !

9

Dit is Dassel. Hij heeft de meeste armen van alle monsters. Die heeft hij nodig om opzwepende ritmes uit zijn tamtam te halen. Als er iets te beleven valt, trommelt Dassel iedereen bij elkaar. Hij heeft vlijmscherpe tanden. Geen paniek, hij heeft nog maar één kind opgegeten. Echt smaken deed het niet. Sindsdien is hij vegetariër.

10

Liefste Speelclubbers, Wij zijn jullie nieuwe leiding, onze namen mogen we nog niet verklappen. Misschien kunnen jullie met deze tips echter zelf al één en ander uitvissen:

- we zijn met een even aantal - de helft van ons heeft lang haar - we zijn gemiddeld 3,75 jaar leiding - van die 3,75 is er 1 dat we al bij de speelclub

hebben gestaan - … en nog eens 0,5 dat we bij de Vedetjes

hebben gestaan die nu Speelclub worden - we zijn met evenveel blond- als bruinharig - we hebben er allemaal evenveel zin in om

met jullie een geweldig jaar tegemoet te gaan!

Wat hebben we deze eerste maand al op het programma staan?

- Op 04/09 gaan we spetteren en spateren in het water. Bij goed weer gaan we zelfs buiten kunnen zwemmen. Als je niet zo houdt van de waterpret: er is ook een mooie grote speeltuin en nog een hele hoop andere attracties. Extra tip: probeer zoveel mogelijk leiding met jullie afdeling kopje onder te duwen tot ze zeggen of ze speelclubleiding worden of niet!

11

- Op 11/09 gaan jullie eindelijk te weten komen wie wij zijn! Zodra jullie ons gevonden hebben, hebben wij nog enkele opdrachtjes voor jullie gevonden zodat we al als een echt geel team naar het kampvuur kunnen gaan. Op de Fotoshow daarna kunnen jullie kampherinneringen ophalen aan Mazzel en andere straffe tentverhalen ;-)

- Op 18/09 gaan we ons van onze sportiefste kant laten zien. Alle bekende en minder bekende sporten zullen de revue passeren: voetbal en dweilhockey, een poging tot korfbal, een beetje hardlopen en verspringen, hinkelrace en felix-estafette

- Op 25/09 vieren we alle jarigen van de

maand september. Daar hebben we natuurlijk een taart voor nodig, maar waar is die gebleven. Breng allemaal jullie arendsogen en speurneuzen mee dus! Wie deze maand verjaart en een tractatie wilde meebrengen kan dat ook best vandaag doen! Extra tip: misschien verjaart iemand van de leiding ook wel in september!

Gele groentjes, de – nieuwe - speelclubleiding!

12

Onze allerliefste en groenste rakwi’s!

Een tof nieuw chirojaar breekt aan met nieuwe super mega geweldige leiding. Wij zien het al volledig zitten en jullie hopelijk ook! Het gaat een mega tof jaar worden vol actie, reactie en heel veel spannende momenten. We verwachten dan ook dat jullie elke zondag met zoveel mogelijk paraat gaan staan en twijfel zeker niet om al jullie vriendjes en vriendinnetjes mee te brengen naar de chiro zodat wij zeker de grootste groep blijven!

Graag willen we jullie nog laten weten dat wij de beste groep van de chiro zijn!! 4 September: vandaag gaan we met z’n allen zwemmen. Dan kan je nog 1 zondag doorbrengen met je oude afdeling en je oude leiding. Dus vergeet zeker en vast je zwemgerief, €5 en een lunchpakket niet! 11 september: Vandaag komen jullie te weten met wie jullie in de groep zullen zitten en wie jullie nieuwe geweldige leiding gaan worden! Via een megabangelijk overgangenspel sullen jullie dit allemaal te weten komen! En vanaf half 6 zijn jullie mama’s en papa’s uitgenodigd op de chiro om naar de kampfotoshow te komen kijken.

13

18 september: Vandaag is de grote startdag van het nieuwe chirojaar! Breng dus allemaal jullie vriendjes en vriendinnetjes mee zodat zij dit jaar ook naar de chiro kunnen komen! We gaan vandaag dan ook toffe spelletjes spelen om elkaar beter te leren kennen! 25 september: Vandaag wordt het een hevige dag met afwisselend enkele rustige momenten. Bereid jullie dus al maar voor op een dag volle toffe spelen! Veel rakwi-knuffels van jullie nieuwe leiding! <3

14

Beste Tito´s

alweer een nieuw jaar vol leuke activiteiten en spelletjes! Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke vakantie achter de rug en zijn jullie weer helemaal opgeladen voor het nieuwe jaar want jullie nieuwe leiding heeft heel wat leuke dingen in petto! Het zal nog even spannend blijven voor jullie weten wie het is, maar ondertussen krijgen jullie de planning voor deze maand: 4/09/2011: zoals jullie hebben gelezen op het briefje dat jullie gekregen hebben na het kamp gaan we vandaag zwemmen met heel de chiro. Hopelijk komen jullie zeker allemaal en krijgen we de kampsfeer er nog eens in. Dus vergeet zeker en vast je zwemgerief, €5 en een lunchpakket niet! 11/09/2011:vandaag zijn het jullie laatste uren met jullie vertrouwde leiding en afdeling. Bereid jullie al maar voor want vandaag leren jullie ons kennen… Ooooh ;) 18/09/2011: vandaag gaan we bouwen aan de groep en kunnen we al een testen hoe goed jullie elkaar kennen 25/09/2011: wat we vandaag gaan doen blijft voorlopig nog geheim maar wat we wel al kunnen zeggen is dat dit een dag wordt om nooit te vergeten Rode groetjes van jullie Mystery leiding.

15

Beste Keti’s, jullie zullen waarschijnlijk net als wij wel voelen dat het kamp nog steeds kriebelt vanbinnen maar dat ook het nieuwe werkjaar al klaarstaat. Jaja, wat gaat het allemaal toch snel ☺. Wie wij zijn blijft voor jullie nog een raadsel tot 11 september, dan zijn het de overgangen. We kunnen al wel zeggen dat jullie 1, 2 of 3 leiding hebben. Voor elke leiding heb je de keuze uit een jongen of een meisje. Het kwadraat van de som van onze leeftijden is 1681. Nu zullen jullie waarschijnlijk al hard aan het nadenken en/of rekenen zijn om te achterhalen wie wij zijn. Maar uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wie wij zijn. We gaan er gewoon een supermegabangelijktofknalblauw jaar van maken. Wat jullie deze maand alvast mogen verwachten:

• Zondag 4 september:

Vandaag gaan we het jaar afsluiten in de oude afdelingen. Breng zeker allemaal jullie zwemgerief, €5 en een lunchpakket mee, anders zal je de pret van achter het raam moeten aanschouwen ☺

16

• Zondag 11 september:

Vandaag komen jullie te weten met wie jullie allemaal tot de KETI’S zullen behoren. Ook zullen jullie ontdekken hoeveel leiding je hebt, en wie het zijn ;). Breng zeker reservekledij mee want de nieuwe leiding heeft voor jullie een vettig spelleke geprepareerd. Om half 6 is er aansluitend voor de ouders (en voor jullie natuurlijk ook ☺)de kampfotoshow.

• Zondag 18 september:

Deze zondag zal de eerste zijn die we volledig in onze afdeling gaan beleven en ’t gaat ineens ook ne memorabele zijn. We gaan de jarenlange traditie van Keti’s hoog houden. Reservekledij is een must!! ☺ Breng zeker en vast jullie agenda mee zodat we al een groot deel van de rest van het jaar kunnen inplannen.

• Zondag 25 september:

Nu da we al wat vettige zondagen achter ons hebben, gaan we deze zondag onze mayonnaise is late werke (of wa der in elle koppekes zit ☺), maar het ga zeker en vast ni minder ACTIEF zijn!

Kiep it koel!

����� �� �����

17

Hey beste joeng,

hoe is jullie zomer de voorbije weken al geweest zonder

de Chiro, zonder kamp? Waarschijnlijk maar stillekes he,

allé bij ons toch ze.

Gelukkig start op één september jullie school terug,

anders vervelen jullie je toch maar. Maar niet getreurd

want de Chiro start ook ;)

Dees jaar gaan we gewoon kei mottig doen vanaf het

begin, we gon der een goei lap opgeven. Maar

daarvoor is het wel belangrijk dat jullie allemaal komen

he, want we hebben jullie allemaal nodig. Dus zie maar

dat jullie er allemaal staan in september want we

vliegen er in !!!

4 september gaan we zwemmen met heel de Chiro

zoekt elle grelligste zwembroek/badpak maar in elle

kast, want ze zullen geweten hebben da Chiro Lips

geweest is. Hier kunt ge ook al is polsen wie uw nieuwe

leiding wordt. Maar ik denk nog ni dat we al iets gaan

prijsgeven. Vergeet ook geen vijf eurokes en bokes

mee te brengen!

18

11 september maken we ons eindelijk bekend zodat

gelle weet wa voor vlees jullie in de kuip hebben. Het is

eender wie da ge krijgt. Het zal sowieso nen serieuzen

brok worden. Hopelijk zulde er content mee zijn, anders

hebt ge pech.

18 september: Vandaag is het startdag, dit wil zeggen

dat we spelletjes zullen spelen voor nieuwe kindjes ;)

Moest je nog vrienden hebben die misschien is willen

komen proberen, neem ze gerust mee hé. En wie weet

vinden die de Chiro ook wel kei plezant en blijven die

komen.

25 september: Een eerste grote uitdaging van jullie

kersverse leiding. Smeert elle beentjes maar in want we

gaan de straten van Lier onveilig maken. Meer info

volgt nog.

Groetjes!

19

WERKJAAR 2010-2011! Vedetjes

Koen Celis 0493/50.81.19 Zoë Bats 0472/60.15.24 Karen De Graaf 0474/46.46.43

Speelclub

Joren Celis 0496/75.01.04 Vincent Corveleyn 0497/36.43.40

Rakwi

Thierry Voorhoof 0478/46.65.41 Tito

Tina Quaeyhaegens 0497/14.89.82 Niels Van Asch 0493/69.08.54

Keti

Jasper Van Mensel 0474/88.21.66 Ward Van Mensel 0479/39.91.98

Aspi

Bart Dresen 0494/61.58.62 Michael Baekelmans 0494/94.95.50

Groepsleiding

Joren Celis 0496/75.01.04 Niels Van Asch 0493/69.08.54

VB’s

Christel Ceulemans 0494/39.82.34 Luc Ceulemans 0486/22.39.64

20

September 2011

• 04/09 Zwemmen

We vertrekken om 12u op de chiro. We zijn daar om 17u30 terug. Breng zeker je zwemgerief, €5 en een lunchpakket mee! Ouders, broers, zussen, vrienden en familie mogen ook mee! Rijdt u mee met de auto en kan u een paar andere leden vervoeren? Contacteer dan de leiding!

• 11/09 Overgangen-14u

• 11/09 Kampvuur en Fotoshow

Vanaf 17u30 zijn alle ouders welkom op het plein om kennis te maken met de nieuwe leiding. Eten en drinken worden voorzien. Nadien wordt de kampDVD getoond.

• 18/09 Startdag voor nieuwe leden Oktober 2011

• 16/10 St; Gummarusprocessie

• 21/10 Dag van de Jeugdbeweging

November 2011

• 12/11 Tropische Winterfuif

• 20/11 Kriko

Mei 2012

• 4-5-6/05 Ribbekesfeesten

Augustus 2012

• 1 tot 10/08 BIVAK te VIELSALM!

Noteer nu reeds in uw agenda en

hou er rekening mee bij het

plannen van uw vakantie!