Horeca Academie Magazine

download Horeca Academie Magazine

of 28

 • date post

  15-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Opleidingsinformatie Horeca Academie

Transcript of Horeca Academie Magazine

 • Schrijf je nu in voor een training Leermeester bij jou in de buurt. Ga je voor kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid, boek dan op www.leermeester.nu.

  Wij bieden: interactief lesmateriaal training van professionals uit de praktijk de nieuwste trainingsmethodes

  Ruim 95% slaagt in n keer!

  De beste leermeesteropleider van Nederland

 • InhoudVoorwoord

  Onze Opleidingen

  Niveau 2Gastheer/Gastvrouw p. 6Kok p. 8Facilitair Dienstverlener p. 16

  Niveau 3Zelfstandig Werkend Kok p. 10

  Niveau 4Leidinggevende Keuken p. 12Horeca Ondernemer Manager p. 14Facilitair Leidinggevende p. 18

  Onze Cursussen

  Leermeester p. 21Sociale Hygine p. 23Professioneel Leidinggeven p. 23Kook Clinic p. 24

  Lekker Lezen

  Vijf Voordelen p. 5Eerste Hulp Bij E-Learning p. 22Samenwerking met Threewise p. 26

  En Ook Nog

  Horeca Academie Webshop p. 25

  Beste Lezer,

  Leren is leuk! Dat is waar de Horeca Academie voor staat!

  Jij weet wat je belangrijk vindt in je vak. Jij weet wat je wilt gaan leren en hoe je dat graag wilt doen. Jij bepaalt dus zelf wat je leert bij de Horeca Academie en hoe je dat aanpakt. Je begint aan je opleiding wanneer jij dat wilt, je leert op de plek en het tijdstip die jou het beste uitkomen. Je leert bij ons in de praktijk van mensen uit het vak.

  Jij staat centraal in onze opleidingen. We ontwikkelen voor en met jou een inspirerend en persoonlijk leertraject. Leren doen we samen.

  De Horeca Academie beschouwt en behandelt jou als een volwassen persoon. Je bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en wij helpen je daarbij. Bij ons leer je in kleine groepen waarin je jezelf kan zijn en fouten mag maken. Dit is belangrijk als je nieuwe dingen leert. In onze opleidingskeuken en ons opleidingsrestaurant kun je de geleerde vaardigheden meteen uitproberen.

  Wij zien je graag in n van onze opleidingen of trainingen. We zijn ervan overtuigd dat je een fantastische tijd tegemoet gaat en enorm veel zult leren.

  Roland de GrootDirecteur

  Horeca Academie | 3

 • 100% laagsteprijsgarantie!

  +31 (0)70 302 99 58

  info@waardeelleermeester.nlwww.waardeelleermeester.nl

  WORD NU LEERMEESTER

  KOELTECHNIEK

  Financileadministraties SamenstellenjaarrekeningenLoonadministraties InternetboekhoudenBelastingaangiftenen-advies (ook voor particulieren)

  Voor informatie bel of mail Joost Wit:T: 06 289 641 56E: joost@joostwitadministraties.nl

  Joost Wit Administratie & AdviesMercatordreef 132661REBergschenhoek

  Of kijk op:I:www.joostwitadministraties.nl

  Espresso Service West B.V.Loosduinseweg 495c2571 AG Den Haag

  +31 (0)70 362 48 72info@esw.nl

 • 5 voordelen

  1 KLEINSCHALIG De Horeca Academie is een kleinschalige onderwijsinstelling. Een groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Dat betekent dat je veel persoonlijke aandacht krijgt tijdens de lessen. Ook is er ruimte voor extra begeleiding.van studeren aan de Horeca Academie

  5 VAKMENSEN De docenten van de Horeca Academie komen zelf uit de praktijk. Zij weten dus als geen ander wat een aankomend kok of manager moet weten! Ook komen er regelmatig echte professionals een workshop geven. Bijvoorbeeld over patisserie, inkoopmanagement of cocktails.

  4 INTERACTIEF LEREN Bij de Horeca Academie hoef je geen saaie boeken door te lezen. Je krijgt de theorie aangeboden via e-learning. Op die manier maak je op een interactieve manier kennis met de stof. Dit kun je doen op een moment dat het jou uitkomt. Je kunt altijd en overal inloggen op de leeromgeving.

  3 EIGEN TEMPO Bij de Horeca Academie kun je leren in je eigen tempo. De opleidingen duren in principe n jaar, maar je kunt ook sneller je diploma halen als blijkt dat je daar al klaar voor bent. Of misschien wil je wat rustiger aan doen, dat kan ook. Bovendien kun je bij ons het hele jaar door beginnen of examen doen.

  2 PRAKTIJKGERICHT De opleidingen aan de Horeca Academie zijn erg praktijkgericht. Je gaat n dag in de week naar school en de rest van de tijd werk je in een leerbedrijf. Tijdens de lessen op de Horeca Academie ben je ook praktisch bezig. In de koksopleiding ga je bijvoorbeeld koken en in managementopleidingen schrijf je een ondernemingsplan.

  Horeca Academie | 5

 • Gastheer / GastvrouwNiveau 2

  Zit het verzorgen van gasten in jouw bloed en heb je interesse in verschillende aspecten van de horeca? Dan is de opleiding Gastheer/Gastvrouw wat voor jou!

  Je werkt in de bediening en bent op die plek gekomen door hard werken en passie voor de horeca. Je werkt mee in de bediening als volwaardige kracht. Je mist alleen een opleiding die je cht de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. Je wilt gasten kunnen informeren over gerechten en dranken vanuit vakkennis.

  De opleidingBij de Horeca Academie kun je de opleiding Gastheer/Gastvrouw volgen. Je leert als gastheer of gastvrouw in een horecabedrijf te werken. Je gaat dan ook aan de slag in de praktijk, waarbij je je bezighoudt met het verlenen van service aan gasten. Je luistert naar de wensen van een gast en neemt tegelijkertijd veel verschillende bestellingen op. De dienstverlening staat in dit beroep centraal: de gast vraagt en jij reageert hierop. De opleiding bestaat uit verschillende themas, zoals het serveren van bestellingen, communicatie, productkennis, kassa en voorraad & bestelling. Als je de opleiding succesvol hebt afgerond krijg je een officieel mbo-diploma Gastheer/Gastvrouw (niveau 2).

  In de opleiding leer je alles om een goede gastheer/gastvrouw te zijn.

  6 | Horeca Academie

 • Themas Gastheerschap Communicatie Serveren van Bestellingen Productkennis & Warenkennis Drankenkennis Gastronomie Kassa Voorraad en Bestelling Persoonlijke Ontwikkeling Social Media Plannen Aanvullende workshops, zoals cocktails en barista

  WerkvormenDe Horeca Academie verzorgt in n jaar de opleiding tot Gastheer/Gastvrouw op mbo niveau 2, via de BBL-route. Dit betekent dat je werkzaam bent in de praktijk en daar ook leert. Aan de hand van een portfolio ga je in je eigen bedrijf aan de slag met gerichte opdrachten. De theorie leer je met behulp van e-learning. Dat kun je thuis doen, op een moment dat het jou uitkomt. Daarnaast heb je ongeveer 20 trainingsdagen waarin wordt geoefend met de theorie die je via de e-learning hebt geleerd. Na de training bedien je gasten die s avonds in het opleidingsrestaurant komen dineren. Dit doe je in samenwerking met koks van de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3). De Horeca Academie is kleinschalig, waardoor we je een persoonlijke begeleiding kunnen bieden.

  StudiebelastingPer week werk je minimaal 20 uur als gastheer of gastvrouw in je leerbedrijf en je hebt n keer in de twee weken een trainingsdag. Naast de trainingen (van 13.00 tot 21.00 uur) moet je gemiddeld vier tot vijf uur per week aan studietijd reserveren. Dit houdt in het voorbereiden van de trainingsdag, waarbij je bijbehorende e-learninglessen doorloopt en diverse opdrachten maakt.

  OpleidingskostenVoor een specifiek overzicht van de kosten van deze opleiding kun je kijken op de bijlage in dit magazine.

  Voor wie Je hebt ervaring binnen de horeca. Je bent nu werkzaam in de bediening in een erkend leerbedrijf. Je bent super gemotiveerd om naast je werk een opleiding te volgen. Je bent vaardig in de Nederlandse taal.

  De student verteltRobin van Casteren (20 jaar): Het leukste aan de opleiding vind ik dat de lessen en opdrachten van toepassing zijn op je eigen leerbedrijf. Hierdoor heb je het idee dat je er cht iets aan hebt. In de opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een goede gastheer/gastvrouw te zijn. Er word je een spiegel voorgehouden die laat zien hoe jij als gastvrouw overkomt en hoe je het gedrag van de gast daarmee kunt benvloeden. Na deze opleiding ga ik de opleiding Horeca Ondernemer Manager op niveau 4 volgen om meer over de organisatorische kant van de horeca te leren.

  Horeca Academie | 7

 • Leren koken gaat zo snel, ik heb echt grote stappen gemaakt!

  Kok

  De opleidingTijdens de opleiding Kok leer je de basisvaardigheden van het koksvak. Je leert diverse ingredinten en gerechten kennen en de snij- en kooktechnieken die daarbij horen. Naast koken leer je ook andere vaardigheden, zoals het bestellen van producten en het plannen van je werkzaamheden. De opleiding bestaat uit vijf themas: horeca algemeen, koken, inkoop & logistiek, hygine en warenkennis. Hierbij horen onderwerpen als: mise en place, voedings- en dieetleer, HACCP en communicatie. De themas komen als een rode draad terug in de opleiding.Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, krijg je het mbo-diploma Kok (niveau 2).

  Hou je van lekker koken en wil je van je hobby je beroep maken? Dan is de opleiding Kok echt wat voor jou!

  Je wilt gaan werken in de keuken van een caf, restaurant, hotel, verzorgingstehuis of bij een cateringbedrijf. Of misschien werk je hier al en wil je leren hoe je jouw kookkunsten kunt verbeteren. Naast lekkere maaltijden bereiden, vind je het belangrijk dat er hyginisch wordt gewerkt en dat er rekening wordt gehouden met de (dieet)wensen van de gasten.

  WerkvormenHet grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit een stage in je leerbedrijf.Daar leer je diverse vaardigheden die van belang zijn voor een kok. Je wordt hierbij begeleid door een leermeester. Daarnaast ga je n dag per week naar de Horeca Academie. De theorie leer je door middel van e-learning. Dit is een interactieve manier