Hoge bloeddruk is de voornaamste be¯nvloedbare M6 risicofactor

of 2/2
Dagelijks uw bloeddruk meten - een belangrijk onderdeel van het bewaken van uw gezondheid Hoge bloeddruk is de voornaamste beïnvloedbare risicofactor voor beroerten Algemeen voorkomende risicofactoren, zoals stress, overgewicht, roken, diabetes en erfelijke aanleg kunnen een ziekelijke verhoging van de systolische bloeddruk (bovendruk, veroorzaakt door het samentrekken van het hart) en de diastolische bloeddruk (onderdruk, tijdens het ontspannen van het hart) veroorzaken. Hoge bloeddruk blijft vaak onopgemerkt, omdat er doorgaans geen symptomen waar te nemen zijn Onderzoek heeft aangetoond dat meting van de bloeddruk thuis na het opstaan een grotere voorspellende waarde heeft voor schadelijke effecten van hoge bloeddruk op langere termijn zoals hersenbloedingen, hart- en herseninfarcten dan het uitvoeren van metingen op onregelmatige tijd- stippen thuis of bij de arts. Het verminderen van de ochtendpiek in de bloeddruk wordt steeds meer het doel van de behandeling door artsen. Juist om deze reden is het belangrijk om regelmatig thuis zelf de bloed- druk te meten. Dit geeft u de gelegenheid om preventieve maatregelen te nemen of om het effect van medicamenten die u gebruikt te volgen. Preventie en behandeling zijn van essentieel belang Het veranderen van uw voedingsgewoonten, afvallen, stoppen met roken en regelmatig lichaamsbeweging nemen kunnen een gunstige invloed hebben. Andere (behandel-) mogelijkheden zijn uiteraard zaken die u aan uw arts dient over te laten. (mmHg) Overeenkomstig de bloeddrukclassificatie van WHO/ISH* (herzien in 1999) * International Hypertension Society (mmHg) 80 85 90 100 110 120 130 140 160 180 Systolische bloeddruk Diastolische bloeddruk Optimale bloeddruk (doelwaarde) Normale bloeddruk Normale systolische bloeddruk Licht verhoogde bloeddruk Matig verhoogde bloeddruk Ernstig verhoogde bloeddruk Omron M6 Bovenarm-bloeddrukmeter Eenvoudig te bedienen en makkelijk af te lezen M6 Bloeddrukmeters Thermometers Vernevelaars Lichaamsvetmeters TENS apparatuur Stappentellers Neem contact met ons op, wij zullen u graag adviseren Importeur: Cemex Medische Techniek B.V., Nieuwegein - www.cemex.nl
 • date post

  12-Sep-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Hoge bloeddruk is de voornaamste be¯nvloedbare M6 risicofactor

50035-CEM opmaakDagelijks uw bloeddruk meten - een belangrijk onderdeel van het bewaken van uw gezondheid
Hoge bloeddruk is de voornaamste beïnvloedbare risicofactor voor beroerten Algemeen voorkomende risicofactoren, zoals stress, overgewicht, roken, diabetes en erfelijke aanleg kunnen een ziekelijke verhoging van de systolische bloeddruk (bovendruk, veroorzaakt door het samentrekken van het hart) en de diastolische bloeddruk (onderdruk, tijdens het ontspannen van het hart) veroorzaken.
Hoge bloeddruk blijft vaak onopgemerkt, omdat er doorgaans geen symptomen waar te nemen zijn Onderzoek heeft aangetoond dat meting van de bloeddruk thuis na het opstaan een grotere voorspellende waarde heeft voor schadelijke effecten van hoge bloeddruk op langere termijn zoals hersenbloedingen, hart- en herseninfarcten dan het uitvoeren van metingen op onregelmatige tijd- stippen thuis of bij de arts. Het verminderen van de ochtendpiek in de bloeddruk wordt steeds meer het doel van de behandeling door artsen. Juist om deze reden is het belangrijk om regelmatig thuis zelf de bloed- druk te meten. Dit geeft u de gelegenheid om preventieve maatregelen te nemen of om het effect van medicamenten die u gebruikt te volgen.
Preventie en behandeling zijn van essentieel belang Het veranderen van uw voedingsgewoonten, afvallen, stoppen met roken en regelmatig lichaamsbeweging nemen kunnen een gunstige invloed hebben. Andere (behandel-) mogelijkheden zijn uiteraard zaken die u aan uw arts dient over te laten.
(mmHg)
(mmHg) 80 85 90 100 110
120
130
140
160
180
M 6
Neem contact met ons op, wij zullen u graag adviseren
Importeur: Cemex Medische Techniek B.V., Nieuwegein - www.cemex.nl
Omron M6 Bovenarm bloeddrukmeter Grote display - eenvoudig te bedienen - makkelijk af te lezen
De Omron M6 is gemakkelijk en veilig te gebruiken. Bij het ontwerpen van de Omron M6 stond het gebruiksgemak voorop samen met de veiligheid die u gewend bent bij de bloed- drukmeting door de dokter.
Het gebruik van de Omron M6:
Klinisch gevalideerd en goedgekeurd door artsen. Met de Omron M6 is een grondige klinische validatiestudie uitgevoerd. Drie artsen voerden een groot aantal bloeddruk- metingen uit volgens de algemeen geaccepteerde handmatige methode en vergeleken de metingen met de Omron M6. Conclusie: de Omron M6 is extreem nauwkeurig en voldoet aan de eisen van de European Society of Hypertension(1).
(1) O’Brien et.Al.: Working Group on Blood Pressure Monitoring of the European Society of Hypertension International Protocol for validation of blood pressure measuring devices in adults Blood Pressure Monitoring 2002 7:3-17
Waarom is het belangrijk om thuis uw bloeddruk te meten? In veel onderzoeken is aangetoond dat alleen bloeddrukmetingen door de arts onvoldoende informatie opleveren omdat ze niet het verloop van de bloeddruk in de loop van de dag weergeven. Veel patiënten hebben in de spreekkamer van de dokter een hoge bloeddruk terwijl bij verder onderzoek blijkt dat zij thuis een lagere bloeddruk hebben. Dit verschijnsel staat bekend onder de naam “witte jassen bloeddruk”. Daarentegen is ook aangetoond dat ca. 8% van de patiënten bij de dokter een normale bloeddruk hebben, terwijl thuis de waarden aanzienlijk hoger zijn hetgeen een hoger risico met zich meebrengt.
Waarom is het belangrijk om ’s ochtends de bloeddruk te meten? De bloeddruk verandert voortdurend in de loop van de dag. ’s Ochtends bij het ontwaken doet zich een bijzonder sterke stijging voor (ochtendpiek). Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband is tussen deze och- tendpiek en het aantal infarcten en hersenbloedingen aandoeningen waarvoor een hoge bloeddruk een voorname oorzaak is. Dit benadrukt het belang van het uitvoeren van 3 metingen per dag: ’s ochtends vroeg kort na het ontwaken, rond de middag en in de avond.
Gemakkelijk af te lezen display. De display van de Omron M6 is bijzonder groot. Dat maakt het aflezen van de gemeten waarden bijzonder gemakkelijk vooral ook omdat de systolische bloeddruk (bovendruk), de diastolische bloeddruk (onderdruk) en de hartslag alle tegelijk worden weergegeven.
• De Omron M6 maakt het gemakkelijker om de dagelijkse variatie in de bloeddruk te bepalen.
• De Omron M6 is gemakkelijk te gebruiken en de meet- resultaten (90 metingen met datum- en tijdaanduiding) zijn eenvoudig terug te vinden en af te lezen. Van de laatste drie metingen wordt steeds het gemiddelde berekend.
• De Omron M6 draagt bij aan het bestrijden van ochtend- hypertensie (hoge bloeddruk in de ochtend); een ernstig gezondheidsrisico.
1
2
3
2 Druk op de knop.
De meting begint na enkele seconden
automatisch. Intellisense™, de supersnelle
comfortabele oppomptechnologie van Omron,
opgepompt nooit te hoog, en in 1 keer goed is.
Dit zorgt voor de snelst mogelijke meting.
3 Lees het resultaat af.
Op de grote display worden de gemeten waar-
den: bloeddruk en hartslag duidelijk getoond.
Een onregelmatige hartslag of beweging tijdens
de meting kan de meetresultaten beïnvloeden.
Als hiervan sprake is geeft de Omron M6 dit
door middel van symbolen weer in het display.
De M6 doet het werk - 1 druk op de knop is voldoende
Onregelmatige hartslag