Hiab Method 2_2011 Klantenmagazine

download Hiab Method 2_2011 Klantenmagazine

of 24

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Hiab Method is Cargotecs klantenmagazine. 2/2011

Transcript of Hiab Method 2_2011 Klantenmagazine

 • KLANTENMAGAZINE 2/2011

  Hiab

  method

  1612 20Nieuwe toekomst bosbouw in JapanCanadese distributeur op volle kracht vooruit Deal in Verenigd Koninkrijk dankzij totaaloplossing

  Nieuwe accessoires en smeermiddelenvoor optimaal gebruik materieel8

 • 16

  32

  Hiab Method is Cargotecs klantenmagazine met een oplage van ca. 20.000 exemplaren. Redactie: Maija Eklf (hoofdredacteur), Christine Adland Holmstrm, Paulo Cardoso, Katarina Hoel, Tarjei Isaksen, Andy Jelfs, Bettina Kuppert, Herv Lherondel, Roger Macknish. E-mail: maija.eklof@cargotec.com Opmaak: Maggie/Zeeland Cover: Cargotec Gedrukt door Punamusta, Finland. De meningen en uitspraken van de auteurs en genterviewden weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de visie van Cargotec.

  Hiab

  method

  Inhoud03 Regiodirecteur Ken Loh schetst de

  recente ontwikkelingen in zijn regio Verre Oosten/Pacific

  04 Duurzaamheid zorgt voor toevoegde waarde

  06 Cargotec in het kort

  07 Topcoureurs vertrouwen op Cargotec

  08 Cargotec introduceert twee nieuwe productranges

  09 Wie zegt dat trucks saai zijn?

  10 Nieuw: het laatste nieuws en innovaties

  11 ST 080 gentroduceerd in opkomende markten

  12 Hiab houdt klanten in Canada tevreden

  16 Wederopbouw Japan

  19 Voordelen VSL

  20 Serviceniveau Cargotec doorslaggevend voor het Britse Burdens

  22 Bordbusters uit Huissen kiest voor Hiab XS

  Wederopbouw Japan na verwoestende

  aardbevingJapan is druk bezig met herstel.

  Maar deze grootmacht is allesbehalve knock-out.

  1119

  04 07

 • Voorwoord

  Hiab is wereldwijd marktleider op het gebied van laad- en lossystemen voor het wegtransport. Het aanbod omvat Hiab-autolaadkranen, Hiab Loglift en Hiab Jonsered-hout- en recyclingkranen, Hiab Multilift-containersystemen, Zepro-, Waltco-, Focolift- en Del-laadkleppen en Hiab Moffett- en Princeton PiggyBack -meeneemheftrucks.

  The sky is the limit

  De initiatieven waarmee we twee jaar geleden zijn begonnen in de regio Verre Oosten/Pacic beginnen nu hun vruchten af te werpen. De markt waarop we actief zijn is ongelooijk divers, wat betekent dat we elk land moeten benaderen met specieke oplossingen.

  Zoals het er nu voorstaat, zijn Cargotecs verkopen in de regio Verre Oosten/Pacic goed voor meer dan veertig procent van de totale concernomzet. Terwijl in 2008 het aantal nieuwe orders terugviel vanwege de wereldwijde nancile crisis, hebben we het afgelopen jaar onze volumes weten te herstellen. Naar verwachting zullen ze dit jaar weer het niveau van voor de crisis bereiken. Voor volgend jaar zijn de vooruitzichten zelfs nog beter.

  Dat is goed nieuws voor iedereen die bij ons bedrijf betrokken is en het toont het groeipotentieel in de regio Verre Oosten/Pacic voor Cargotec.

  In juli hebben we bekendgemaakt dat we een belangrijke joint-venture aangaan met Jiangsu Rainbow Heavy Industries (RHI) in China. RHI levert Cargotec dek luiken, hijskranen en andere producten. Wij richten ons in dit partnerschap op ship-to-shore-kranen, portaalkranen op rubberbanden, portaalkranen op rails en speciale scheepskranen.

  We verwachten dat het merendeel van de productie zijn weg zal vinden naar de wereldwijde markten, maar we voorzien ook een sterke toename van de verkoop in China. De verkoopgroei in China kan een bijdrage leveren aan het compenseren van de afvlakkende vraag in het Westen en zo Cargotecs exibiliteit vergroten.

  De groeiende binnenlandse consumptie in Azi zal voor een groei van het containervervoer zorgen. Dit zal een impuls geven aan de vraag naar Cargotec-producten, waaronder ons aanbod aan Kalmar-havenkranen in het container-afhandelings segment. We zien ook een groeiende markt voor Hiabs starre kranen in Azi, nu veiligheid en productiviteit centraal zijn komen te staan in de bedrijfsactiviteiten van onze klanten.

  De mensen die voor Cargotec werken zijn essentieel voor ons succes. We spannen ons actief in om ons talent niet alleen vast te houden, maar ook te helpen zich verder te ontwikkelen. We willen dat onze klanten weten dat Cargotec topproducten levert met de ondersteuning van de toegewijde mensen die voor ons bedrijf werken.

  Ken LohExecutive vice-president, APAC

  22

  12

  08

 • TEKST Risto Pakarinen FOTO Per Tran

  Slimme oplossingen voor de toekomst

  Voor Cargotec betekent vooruit lopen op toekomstige ontwikkelingen het focussen op duurzaamheid. Functionaliteit en productiviteit zijn daarbij essentieel.

  Vooruit lopen op toekomstige ontwikkelin-gen is van doorslaggevend belang om een bedrijf vitaal te houden. Het is dan ook geen wonder dat de bestuurders van een bedrijf de veranderingen in de wereld om ons heen nauwlettend in de gaten houden. Ze kijken daarbij onder andere naar ontwikkelingen in de technologie, wetgeving en publieke opinie.

  "Voor Cargotec betekent dit het focus-sen op duurzaamheid bij de klant en op die manier ook bij onszelf", zegt Harri Ahola, senior vice-president Truck-Mounted Equipment bij Cargotec.

  "Als je naar de meer directe toekomst kijkt, moeten we proberen onze klanten te helpen met nieuwe producten die de duurzaamheid van hun ondernemingen versterken", benadrukt hij. "Wij richten ons op het ondersteunen van onze klanten bij het zoeken naar manieren om onze producten doelmatig te gebruiken."

  Op zoek naar toegevoegde waarde

  Op dit moment ligt de nadruk bij Hiab-pro-ducten op brandstofbesparing en zuinig zijn met energie, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit, productiviteit en vei-ligheid van de kranen.

  Hoewel transportondernemingen en andere ladingafhandelaars altijd al een scherp oog hadden voor hun brandstofver-

  bruik, is de reden hiervoor veranderd. "In het verleden was kostenbesparing de groot-ste drijfveer,

  maar nu speelt ook het milieu een belangrijke rol", vertelt Ahola.

  Hiab-producten zijn over het algemeen een jaar of tien in gebruik, wat overeenkomt met een productgeneratie. Beslissingen die vandaag worden genomen zullen dus van invloed zijn op hoe de wereld er over tien jaar uitziet.

  Wat nu misschien overkomt als een kleine stap in de productontwikkeling, kan een enorme stap blijken te zijn geweest als we er over bijvoorbeeld dertig jaar op terug-kijken. Daarom is het soms goed om de ver-anderingen in een bedrijfstak te bekijken door terug te blikken en de technologie van vandaag te vergelijken met die van twintig jaar geleden.

  En ding staat vast als je terugkijkt: de capaciteit en reikwijdte van kranen zijn ver-veelvoudigd.

  Niets meer zonder computers

  "Overal zit tegenwoordig een computer in. Nog maar vijftien jaar geleden werkte de bediening nog grotendeels mechanisch. Nu gaat alles meer elektronisch en geautomati-seerd", aldus Ahola.

  Toch is de sector waarin Hiab actief is volgens hem een traditionele bedrijfs-

  tak. "Een van de grootste ontwikkelingen die we hebben gezien was de introductie van intelligente bedieningsfuncties en het gebruik van speciaal staal om gewicht te besparen. Een lichtere kraan op een truck vergroot uiteraard het laadvermogen en heeft een positief effect op het brandstof-verbruik. En daardoor ook op het milieu", onderstreept hij.

  Een goed voorbeeld is de Hiab Multi-lift XR18S Pro Future, die een paar hon-derd kilogram lichter is dan vergelijkbare haakarmsystemen. Dat alleen al zorgt voor extra laadvermogen bij elke rit. Het bete-kent ook een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik, de emissies en de geluidsproductie.

  4 HIAB METHOD

  TOEKOMSTGERICHT DENKEN

 • Toekomstige veranderingen

  Bij een wat verdere blik in de toekomst ziet Ahola digitale hydraulica als een van de din-gen die voor ingrijpende veranderingen kun-nen zorgen. "Het gebeurt niet vaak dat er nieuwe technologie komt die alles op z'n kop zet", zegt hij.

  "In de terminalsector vindt een verschui-ving plaats van hydraulisch naar elektrisch bediende systemen, maar tot dusverre heb-ben we nog geen direct elektrisch aangedre-ven autolaadkranen gezien. Die techniek is nu gewoon nog niet uitgerijpt, maar mis-schien is het wel iets dat in de toekomst zal komen, al is het maar in een hybridevorm.

  Zo kon vijftig jaar geleden niemand voor-spellen hoe de wereld eruit zou zien waarin Cargotec nu opereert. Een blik naar de auto-industrie vertelt ons dat het gebruik van com-putersysteem een hoge vlucht neemt, zelfs in gewone gezinsauto's."

  Hoewel Ahola het niet aandurft een halve eeuw vooruit te kijken, ziet hij wel bepaalde trends waarvan hij verwacht dat ze de wereld tegen 2030 zullen veranderen.

  "Opkomende markten, zoals Brazili, Rus-land, India, China en Afrika, zullen zich blijven ontwikkelen en er zal een grote vraag ontstaan naar milieuvriendelijke en energiezuinige ladingafhandelingssystemen."

  Cargotecs producten uit de Pro Future-range, oplossingen die zich onderscheiden door hun geringe impact op het milieu, vol-doen aan de hoogste eisen in de sector op het gebied van energiezuinigheid, aandrij-ving, emissies, geluidsproductie en recycle-baarheid.

  "Door toepassing van een variabele pomp zijn met Hiab-producten brandstofbesparingen mogelijk die gemakkelijk kunnen oplopen tot 25 procent. Anders gezegd maakt zo'n pomp een vermindering van de CO2-emissie mogelijk die overeenkomt met de uitstoot van een middelgrote gezinsauto op jaarbasis", voegt Ahola toe.

  Nieuwe Hiab Multilift-haakarm optimaliseert efciencyHet nieuwste onderdeel van Cargotecs Pro Future-range, de Hiab Multilift XR18S, is de optimale oplossing voor klanten die op zoek zijn naar substantile efficiency-voordelen.

  De bij voorkeur op een drieassige truck te installeren XR18S biedt een aantal unieke voordelen, zoals Automatic Sequence Control, antiwrijvingsmechanisme en functies voor