Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

18
Als je’t mij vraagt Het Spetterke 2 de editie / 2014-2015

description

 

Transcript of Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

Page 1: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

Als je’t mij vraagt

Het Spetterke 2de editie / 2014-2015

Page 2: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015
Page 3: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

3

Welkom Liefste chirowietjes en ouders

Hebben jullie nog meer zin in talloze leuke chiroactiviteiten? Geen paniek, dit semester komen er weer heel wat aan!

Na de geslaagde truffelverkoop en bingo-avond is het tijd voor nog meer chiroklassiekers. Zowel het chirofeestje samen met Kip en Rib, V-day, de Bastards TD van de ouderraad … alsook het superleuke chirokamp verschijnen stilletjes aan weer op de kalender. Indien je niet meer kunt wachten van nieuwsgierigheid, klik dan snel verder in het boekje om te weten te komen wat jou dit semester nog allemaal te wachten staat.

Wel zijn er nog enkele belangrijke dingetjes veranderd in de chiro. Het is je misschien al opgevallen maar vanaf nu brengen we niet langer een geprinte versie van ons boekje uit. Het volledige boekje kunnen jullie vanaf nu gemakkelijk terug- vinden op onze website www.chirumbero.be of via de link op onze facebook-pagina. Jullie zullen vanaf nu ook afzonderlijk het boekje ontvangen in jullie elektronische postbus die verbonden is met de e-mailadressen die werd opgegeven bij de inschrijvingen. Wel krijgen jullie nog een blaadje mee per semester met daarop de belangrijkste data en veranderingen.

Indien er problemen zouden zijn bij het bekijken van dit online boekje kunnen jullie ons altijd bereiken via het e-mailadres [email protected]! Indien jullie vermoeden dat er geen e-mailadres of een foutief e-mailadres werd opgegeven bij de inschrijvingen kunnen jullie dit nog altijd doorgeven aan de leidsters.

Wij zien het alvast helemaal zitten! Jij toch ook?

Groetjes De Leiding

Page 4: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

4

belangrijke inFormaTieZeker lezen!!!!!

Al jaren vragen wij 60 cent voor een drankje tijdens de pauze, waarvan je dan 10 cent terug krijgt als je hetflesjeterugbrengt.Maarvanafdeeerstekeerchirona de kerstvakantie zal dit veranderen. Vanaf dan zal een drankje 80 cent kosten, en je krijgt 10 cent terug als jejouwflesjeterugbrengt!

Tijdens deze koudere chironamiddagen hebben we onvoldoende plaats om alle groepen binnen te laten spelen. Doe dus zeker altijd je dikke warme speelkleren aan! Een jas of een paar extra dikke truien boven je chiro-uniform zijn misschien wat minder stoer dan het chiro-uniform, maar traantjes omdat je koud hebt zijn nog minder stoer!

Page 5: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

5

kalender - 2e TrimeSTer

27 december GEEN CHIRO3 januari GEEN CHIRO10 januari GEEN CHIRO17 januari CHIRO

24 januari CHIRO

31 januari CHIRO

7 februari CHIRO

14 februari CHIRO

21 februari CHIRO

28 februari CHIROFEESTJE (meer info volgt)

7 maart CHIRO

14 maart GEEN CHIRO21 maart CHIRO = V-DAY CHIRUMBEROBASTARDSTD

28 maart CHIRO

4 april CHIRO

11 april GEEN CHIRO18 april GEEN CHIRO

Page 6: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

6

WiST je daT...De leukste weetjes over onze chiro die je zeker moet weten!

Je op onze facebook “Chirumbero Rumbeke” veel leuke foto’s van verschillende activiteiten kan vinden.

Je op onze website alle info kan vinden over de komende activiteiten.

Ook dit jaar de Chiro op zaterdag doorgaat van 13u30 tot 16u15 en dat het uniform verplicht is vanaf de Kwiks (vanaf 5e leerjaar; te koop in De Banier), alle jongere Chirowietjes zien we graag in chirokleuren (beige/blauw/rood).

Je al in je agenda kan schrijven dat het chirofeestje op 28 februari 2015 zal plaatsvinden!

Zowel de Leidsters, als de Aspi’s en ook de Ouderraad in het tweede semester heel wat leuke activiteiten organiseren om de kas te spijzen! Kijk zeker verder in dit boekje voor meer info!!

Je je oude stylo’s stiften, krijtstompjes,..altijd mag meebrengen naar de Chiro, de leidsters kunnen dat zeer goed gebruiken.

We met de Chiro op zoek zijn naar oude radio’s (die wel nog werken en een cd kunnen lezen). Als er thuis eentje in de weg staat, mag je die zeker meebrengen.

Er een ‘Chirumbero bouwt’ facebookpagina bestaat! Klik op ‘Vind ik leuk’ en blijf op de hoogte van ons bouwproject.

Page 7: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

7

nieuWSKom hier alle leuke weetjes te weten over wat er zo allemaal naast de chiro-activiteiten te beleven valt!

Onze startdag was weer een groot succes, we verwelkomden terug heel wat nieuwe gezichten!

We willen iedereen bedanken die komen smullen is van een overheerlijk spaghetti-bord!

Dit jaar doen we mee aan de actie ‘LetsDoItTopeInDeVuilbak’ hierbij moeten we verschillende

Challenges uitvoeren! Wil je onze realisaties meevolgen kijk op de www.letsdoittopeindevuilbak.be

en bij Teams Chirumbero.

Page 8: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

8

Eind september trok de leiding hun Schotse-rokken aan om de traditionale highland games te spelen. Een toffe dag waar we zelf nog eens ons kinderlijk-

enthousiasme konden bovenhalen.

Sinterklaas was op 6 december op bezoek in onze Chiro. Samen met de zwarte pieten maakten we er een leuke namiddag van. En er waren geen stoute kindjes bij, dus iedereen kreeg een lekker zakje

snoep mee naar huis.

WewenseniedereenheelfijneKerstdagen en een goede start

van het nieuwe jaar!

Vele kerstgroeten van de leiding!

De truffelverkoop was dit jaar terug een groot succes.

Dank u wel aan alle chirowietjes die hun beste verkoopstalenten

bovengehaald hebben!

Page 9: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

9

onze bouW plannenMoestjehetnognietweten:onzegekendezolderbovenDenHazelt voldoet niet meer aan de noden van onze steeds groei-ende jeugdbeweging. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een ruimere locatie. En die vonden wij op de hoek van de Koestraat met de Pastoor Slossestraat.

Momenteelzijndeplannendefinitief,debouwvergunningisvergundinmaart2014.Wijkunnendusvooruit.Maarwezijnnogopzoek naar de juiste mensen die ons willen ondersteunen?

Ben je aannemer, schrijnwerken, elektricien,... en wil je hel-pen aan ons bouw-project stuur dan gerust je coördinaten door naar [email protected]. Alvast enorm bedankt!Wil je op de hoogte blijven van onze plannen bekijk dan zeker onze website! Of vind onze facebook-pagina Chirumbero Bouwt leuk!

obligatielening 10 jaarOmhetfinanciëleplaatjevoordebouwvanonzenieuweloka-len te doen kloppen, heeft de VZW Chiro Rumbeke tijdens haar Algemene Vergadering van 23 mei 2014 beslist om een obliga-tielening op 10 jaar uit te schrijven. Wij wensen op deze manier maximaal 100.000 € op te halen. Intekenen kan reeds vanaf 100 €. Wie minstens 200 € intekent wordt, indien gewenst, vermeld in de lijst van onze sponsors.

modaliteiten : -uitgiftebedrag:max.100.000€ -looptijd:10jaar -rentevoet:1.50%nominaaljaarlijks -terugbetaalschema:jaarlijkswordt1/10vanhetkapitaalterug-betaald op rekening van de obligatiehouder. -startdatumobligatie:deeerstevandemaandvolgendopdedatum van volstorting van het ingetekend bedrag.

Page 10: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

10

Het volledige reglement van deze uitgifte vindt u hier. Intekenenkanalsvolgt: 1. u schrijft het gewenste bedrag over op rekening van de VZW ChiroRumbeke:BE16731032679574 2. u stuurt tevens een mail aan [email protected] met vermelding van uw naam, adres, rijksregisternummer, uw reke-ningnummer en het door u gestorte bedrag.

Na volstorting op rekening van de VZW en uw mail ontvangt u van ons een bevestiging onder de vorm van een genummerde en ondertekende obligatie.

Uw rekeningnummer hebben wij nodig om jaarlijks de rente en de terugbetaling van uw kapitaal te kunnen regelen.

Iedere intekenaar wordt bijgehouden in een obligatieregister. Wij-ziging gedurende de looptijd van de obligatielening (bv. wijziging adres of wijziging van rekeningnummer) dient schriftelijk (niet per mail) kenbaar gemaakt te worden aan de VZW Chiro Rumbeke - Hoogstraat 21 te 8800 Rumbeke.

Wij hopen alvast op jullie milde bijdrage te kunnen rekenen en danken u alvast bij voorbaat !

Page 11: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

11

kerSTmarkT Verlangen jullie ook al zo lang naar de gezellige kerstdagen met kerstbomen, kerstlampjes en warme dekentjes?! Wel die komen er nu aan! Wij met Chirumbero zetten deze kerstdagen alvast goed in op de 3de editie van de Rumbeekse Kerstmarkt. Deze gaat door op zaterdag 20 december op het Kerkplein. Iedereen is welkom vanaf 16u tot in de vroege uurtjes!

Kom zeker een langs aan ons kraampje en geniet mee van de overheerlijke Hasseltse Koffie en de verschillende jenevers voor de volwassenen en lekkere chocomelk voor de kinderen. Ook aan verschillende hongerstillende versnaperingen geen gebrek! Deze inkomsten gaan ook rechtstreeks naar onze bouw-plannen!

Tot dan!

Chirumbero Ouderraad & Leiding

Page 12: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

12

V-day (VriendinneTjeS dag)

Terug een speciale dag in de Chiro. Noteer alvast de zot-crazy-dulle vriendinnetjes dag! Op deze dag mag ieder chirowietje een vriendinnetje meebrengen naar de activiteit. Het moet uiteraard een meisje zijn want we zijn en blijven een meisjeschiro!

WANNEER Zaterdag 21 maart 2015 (13u30 – 16u15)

WAAR Chirumbero

WAT Alweer een super leuke knotsgekke Chiro namiddag met je vriendinnetjes.

WIE Elk Chirowietje mag 1 vriendinnetje meebrengen naar de Chiro

WAAROM Zo leren we al de vriendinnetjes van andere Chirowietjes kennen en kunnen we ook hen overtuigen van het feit dat Chirumbero een super megacoolejeugdbewegingis☺☺☺!!

Page 13: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

13

CHiroFeeSTjeAl aan het dromen van een danscarrière, podiumervaring en een rol in een nieuwe musical? Neem allemaal jullie agenda bij de hand want het is bijna zo ver! Blader naar zaterdag 28 februari enzeteringroterodeletters:CHIROFEESTJE!

De Chirowietjes halen dan zoals elk jaar hun beste dansmoves bovenhalen op het podium van zaal Den Ocar. Alle Afdelingen tonen een dansje voor de ouders, familie en sympathisanten. In een gezellige omgeving is het mogelijk om andere ouders te leren kennen met een drankje in de hand en natuurlijk ook om je dochter te bewonderen.

Ditjaarishetthema:‘Beestenbos is blij’, wat je daar allemaal van kan verwachten blijft een grote verrassing!

De dag begint met een generale repetitie op zaterdagochtend in zaal Den Ocar. Rond 16u is er een chiromis in de kerk van Rumbeke gevolgd door het eetfestijn in zaal Den Hazelt waar men overheerlijke Kip & Rib met frietjes kan eten met de hele familie (ook vegetarische burgers verkrijgbaar). Om 20u gaan de deuren dan open van zaal Den Ocar zodat het heuse Chirofeestje kan beginnen.

Praktische info omtrent bestellingen van kip & rib volgen later!

Page 14: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

14

naCHT Van de rouge 2de ediTie

Vorig jaar organiseerden we met de leiding de 1ste editie van de “Nacht van de Rouge” een fuif in Diezie waarbij Kasteelbier Rouge de hoofddrank is! Wegens het grote succes hebben we besloten er dit jaar terug een mega fuif van te maken. Deze zal doorgaan op vrijdag 13 maart 2015 in Diezie!

Page 15: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

15

mopjeS Waarom vliegen heksen op een bezem?

Omdat een stofzuiger te zwaar is...

Waarom kunnen bomen niet voetballen?

Omdat ze geschorst zijn...

Komt de ene aardappel de andere aardappel tegen.

Zegthij:“Watziejijersomberuit.”

Antwoordtdieandereaardappel:“Ja,mijnbroerzitindepuree.”

Page 16: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

16

SpelleTjeS

Page 17: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

17

Page 18: Het Spetterke - Nr2 - 2014/2015

18