HET ROOKVERBOD: OOK TABA ZONDER K - · PDF fileIlma, iblok@chello.nl of 020-6711072. KORT...

Click here to load reader

 • date post

  26-Feb-2019
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of HET ROOKVERBOD: OOK TABA ZONDER K - · PDF fileIlma, iblok@chello.nl of 020-6711072. KORT...

TABATREFFER N 10, SEPTEMBER 2008

HET ROOKVERBOD:

OOK TABA ZONDER K MOET ERAAN GELOVEN

AFC TABA (relatienummer BBDB 51B) speelt in Sportpark Drieburg, Fizeaustraat, Amsterdam. Telefoonnummer van de kantine: 020 692 41 61. Gironummer 5011393, t.n.v. afc TABA, Amsterdam.

HET TABA BESTUUR BESTAAT UIT:Voorzitter: Mike Paschenegger (020-6949170, paschenegger@planet.nl)Secretarissen: Roland Knoppe (Tuinstraat 142, 1015 PH Adam 020-6257970, r.knoppe@hetnet.nl) en Arthur Rauwerdink, 020-6758700, donwordy@gmail.comPenningmeester en verzending Tabatreffer:Anke Lucas, Schagerlaan 115, 1097 HP, 06-12878513, jalucas@tiscali.nlLedenadministratie:Frank Visbeenledenadministratie.taba@xs4all.nl Jeugdsecretaris:Jan de Wijer j.dewijer@hccnet.nl

Jeugdcommissie:Ren Diepgrond (A- en B-jeugd) diepie@planet.nlThom Moerkamp (C-jeugd) moerkamp@wish.net Frenkie Hardonk (E-jeugd) frenkiehardonk@yahoo.comRob Schimmel (F-teams) schimmel.rob@gmail.comPita de Leeuw (meidenteams) p.de.leeuw@vpro.nl Technische Commissie:Bregt Remijn (voorzitter) bremijn@xs4all.nlBert Rijskamp (A-jeugd en doorstro-ming naar senioren) rijslaer@zonnet.nlRen Diepgrond (A-jeugd) diepie@planet.nlAad Verkaaik (B-jeugd) aadjestaartje@hotmail.comFrank Verkaaik (C-jeugd) f.verkaaik@dnb.nlFrank Visbeen (D-jeugd) fvisbeen@rpd.nlMartin Grootenboer (E-jeugd) martin@tungsten.nlFreek Kallenberg (F-jeugd) freek.k@xs4all.nl

Bart Zwarenstein (meidenteams) m.cornelissen4@chello.nl

Wedstrijdcordinatie: zaterdagochtend: Rob Ales, 6657657 / zaterdagmiddag: Roland Knoppe / zondag: Eric Jansen/Rob AlesToernooicordinatie: Ren Diepgrond, 6652050Beheer kantine: Stef van der Laan/Mildred ReemnetKantine en veldverzorging: Werner Mller, 6644478Materiaal jeugd: Jos Duijst, 6759756

ConTRIBUTIES 2008-2009F zonder competitie 60,-F 110,-E 120,-D 130,-C 140,-B 150,-A 160,-Senioren 175,-Zaal 130,-

* wijzigingen voorbehouden

Administratiekosten 10,-Tabatreffer 15,-Aanmaningskosten 15,-

opzeggen 1 juni t/m 30 sept. Senioren 40,-Jeugd en zaal 30,-

opzeggen 1 okt. t/m 31 dec.Senioren 100,-Jeugd en zaal 70,-

GezinskortingVanaf 2e en volgende leden binnen n gezin: 15,-

Studentenkorting 30,-

REdACTIE TABA TREFFERRon de Heerrondeheer@yahoo.comOpmaak: Alex Clay

De Taba Treffer verschijnt pakweg 1 keer per maand.Kijk ook op www.afctaba.nl

PAGINA TABATREFFER N 10 SEPTEMBER 2008

Jubileum-TrefferVoor wie het nog niet wist: tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van Taba op 6 september is een speciale jubileum-Treffer verschenen. Deze glossy is voor alle Treffer-abonnees (n per adres) op zaterdagen en zondagen gratis af te halen in de wedstrijdkamer. Een extra exemplaar (voor familie of vrienden) kost 7,50 euro.

Zaterdag thuisspelende ploegen opgelet: BARdIEnST! Kijk bij het thuisschema op de Tabasite (links in het menu) of jullie team ook bardienst heeft! Iedere week vanaf woensdagmiddag staan de wedstrijden, scheidsrechters, kleedkamers EN de bardiensten ingedeeld op de website.

ScholierenvergoedingMensen op bijstandsniveau kunnen gebruik maken van de scholierenvergoeding. Iedereen op bijstands-niveau heeft hiervoor een declaratieformulier ont-vangen.Voor verdere informatie: http://www.dmo.amsterdam.nl en Anke Lucas, jalucas@tiscali.nl of 06-12878513.

Scheidsrechter gezocht...... voor de zaaldames Taba 2. Wie wil er eenmaal in de twee/drie weken meestal op een vrijdagavond onze fluiter worden? We spelen meestal om 20.10 uur in sporthal De Pijp (vlak bij Dopeys Elixer), de wedstrijd duurt 2 x 25 minuten. Passende beloning valt over te praten!!! Contact kun je opnemen met Ilma, iblok@chello.nl of 020-6711072.

KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORTKORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT KORT

Oudvoorzitter Joop van Teeseling en scheidend voorzitter Mike Paschenegger tijdens het jubileumfeest j.l. 6 september

PAGINA TABATREFFER N 10 SEPTEMBER 2008

de eerste verbouwingsresultaten zijn zichtbaar. Het is het begin van een seizoen lang breken, ruimen, bouwen en schilderen. Help mee!

op de fiets, voor de derde keerOm ervaring op te doen is in de zomer een aan-vang gemaakt met de verbouwing. De resultaten zijn zichtbaar en door iedereen te beoordelen. In deze aanloop zijn wij bezig om alles stromen onderling af te stemmen: bouwstroom, geldstroom (subsidie is definitief toegezegd, moet nog steeds wel binnenkomen), vrijwilligers, klussen, materia-len. Je kent het wel van je verbouwing thuis: voor de derde keer die dag spring je op de fiets om een ontbrekende schroef te halen. Terwijl je ervan overtuigd was dat je aan alles had gedacht.

Ook bij de Tabaverbouwing is afstemmen een lastig onderdeel. Vrijwilligers melden zich voor een bepaalde dag/klus, maar de verplaatsing van de gasleiding door bedrijf X is vertraagd, waardoor die vrijwilligers niet aan de slag kun-nen. Begeleiding van klussers (wie schuurt die druiper weg) is soms nodig voordat een ploegje aan de slag kan. Vind ze maar es op tijd. Soms is er helemaal niemand voorradig en kan de aannemer niet verder. Ook pijnlijk. Enfin. We hebben gezegd: We mogen er een heel seizoen over doen, omdat we willen voorkomen dat we (duur)betaalde profs zetten op klussen die vrij-willigers kunnen klaren. Daar houden we nu nog even aan vast.

de komende tijdIn oktober legt de aannemer de basis voor de uitbreiding van twee nieuwe kleedkamers, aan de kop van de kantine (het Gat van Taba). Daarna ronden (vrijwillige) Tabaleden de nieuwe kleedkamers in het huidige kantinegebouw af. In het verlengde daarvan volgt het voorraadhok, ook hier zijn er tal van kleine en grotere klussen voor vrijwilligers. Tegen de winterstop beginnen we met de keuken en de kantine.

Waarom ook al weer vrijwilligers? Voor de verbouwing krijgen wij geld (subsidie), lenen wij geld en steken er als Taba zelf geld in. Het subsidiebedrag is even groot als het deel eigen geld en afhankelijk van een aantal criteria (aantal velden). Het deel eigen geld mogen (en in ons geval moeten) wij invullen met zelfwerk-zaamheden. Op deze manier krijgen wij de maxi-male subsidie en is de verbouwing ook realiseer-baar.

Kortom praat en doe mee. Meld je aan bij Jos Duijst onder het motto vele handen maken licht werk. Taba 4 ever!

de verbouwingscommissie

FiRMA ROOFBOuw

PAGINA TABATREFFER N 10 SEPTEMBER 2008

ALV 29 oktober

JiJ mAg het zeggenDe Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste orgaan binnen een vereniging. Op een ALV (eens per jaar) denk, praat en beslis je mee over de toekomst van je cluppie. Kom dus naar de ALV, op woensdagavond 29 oktober, vanaf 20.00 uur in de Tabakantine.

Terugzien en vooruitblikkenHoe hebben we het de afgelopen tijd gedaan? Waar staan we nu? Wat gaan we de komende tijd doen? We bespre-ken het op de ALV, grofweg aan de hand van de volgende punten:Organisatie en beleid (hoofd- en jeugdbestuur, technische voetbalzaken)Accommodatie (gebouw, verbouwing, velden en materialen, beheer)Financin (jaarverslag, Taba 75, contributie, kascommissie)Mensen (organisatorisch en technisch kader, personeel, vrijwilligers)

Dit lijstje vullen we komende maand nog verder in. Heb je punten voor de agenda? Laat het ons weten! We zien je graag op 29 oktober en houden je via de Treffer en de site op de hoogte.

Arthur rauwerdink (scheidend secretaris)

GEKNiPT VOOR u

PAGINA TABATREFFER N 10 SEPTEMBER 2008

Taba 1953-1963Taba bestaat 75 jaar en daarom kijken we nu af en toe nog eens terug naar de voorbij jaren. In de glossy-uitgave van de Taba Treffer, die is uitgebracht ter ere van het 75-jarig jubileum, hebben we de herinneringen van tante Janny kunnen lezen, uit de periode vanaf 1963, toen haar zoons bij Taba speel-den en zij zich, met tal van anderen, op alle moge-lijke manieren voor de club inzette; ze is dat tot een paar jaar geleden blijven doen. De verhalen met de bijbehorende fotos geven een mooi beeld van een periode in de Tabageschiedenis die voor veel leden waarschijnlijk onbekend is. Er is over de geschiede-nis van Taba niet zoveel bekend, zoals in het jubile-umnummer ook te lezen valt. Het verleden van Taba is voor een groot deel in het duister gehuld. Over de

oprichting van Taba weten we nog wel iets, daarover staat het een en ander op de Taba-site, maar tastbare bewijzen uit de begintijd zijn nauwelijks bewaard gebleven. Daarom was ik erg blij toen ik onlangs het volgende bericht in mijn mailbox aantrof:

In een nostalgische vlaag naar het verleden stuitte ik op de internetpagina van AFC Taba. Van 1953 tot 1963 ben ik actief lid geweest van deze club en heb nog het 25 jarig bestaansjubileum meegevierd, een periode dat Taba in de 1e klasse AVB en 4e klasse KNVB speelde. In mijn bezit zijn nog een groepsfoto uit 1961 en 3 elftalfotos uit die tijd. Enkele personen zijn mij nog bij name bekend. Kan het zijn dat daar interesse voor bestaat?

(ong. 1953/54)Staand v.l n.r.: ??, Wim Verhaar, Johan Jong, ??, (Joop) van Teeseling, ??Zittend v.l.n.r.: Kruiswijk 1, Geerlings, ??, ??, Hans Zoeteweij, Kruiswijk 2

PAGINA TABATREFFER N 10 SEPTEMBER 2008

Natuurlijk hadden wij interesse. Dit was gewel-dig nieuws. Ik heb dat de heer Zoeteweij, want h