HET MEISJE MET DE GOUDEN KERSTBAL ... Ik voel me net een stuk vlees dat gekeurd wordt....

HET MEISJE MET DE GOUDEN KERSTBAL ... Ik voel me net een stuk vlees dat gekeurd wordt. Verschrikkelijk!
download HET MEISJE MET DE GOUDEN KERSTBAL ... Ik voel me net een stuk vlees dat gekeurd wordt. Verschrikkelijk!

of 1

 • date post

  05-Feb-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of HET MEISJE MET DE GOUDEN KERSTBAL ... Ik voel me net een stuk vlees dat gekeurd wordt....

 • ♥ HET MEISJE MET DE GOUDEN KERSTBAL

  Als ik de rij zie, kom ik tot stilstand. Waarom dacht ik ooit dat dit een goed idee zou zijn? Ik graai mijn mobieltje uit mijn rugtasje.

  ‘En?’ neemt Charlotte enthousiast op. ‘Is het wat?’

  Ik kijk naar de rij en de moed zakt nog dieper in mijn schoenen. ‘Dit is zo niet mijn ding,’ zucht ik. ‘Waarom dacht je in hemelsnaam dat dit iets voor mij zou zijn?’

  ‘Kom op Christine. Je wilt toch niet zeggen dat bij je ouders thuis zitten beter is dan dit?’

  ‘Maar een Xmas Party voor singles?’ Nu ik het hardop uitspreek, klinkt het veel wanhopiger dan het in mijn hoofd klonk. Mijn ogen glijden over de glibberige types in de rij. Ik herken

  helemaal niemand. Zitten deze mensen allemaal bij mij op school? Of zijn het vooral leerlingen van het Terhorster Lyceum?

  Ik zie hoe ze allemaal loerend om zich heen blikken. Volgens mij hebben ze stuk voor stuk een boekje bij zich om bij te houden hoe vaak ze hebben gescoord vanavond, voor het geval die ene hersencel dat morgen weer vergeten is. Ik ril alleen al bij de gedachte.

  ‘Geef het nou gewoon een kans,’ zucht Charlotte. ‘Hup, ga naar binnen. Je mag pas achteraf klagen, want dan weet je pas of het nodig is.’

  Ik hang op en sluit met frisse tegenzin achteraan in de rij. Voor me draaien enkele jongens zich om en kijken me goedkeurend aan. Ik voel me net een stuk vlees dat gekeurd wordt. Verschrikkelijk!

  De jongen voor me steekt zijn hand uit. Hoewel het een verkleedfeest is, ziet hij er niet verkleed uit. ‘Haai,’ zegt hij, met een perfect gemodelleerde lach. ‘Damon Salvatore.’

  Ah, zogenaamd toch verkleed. ‘Prinses Tiana,’ mompel ik de naam van mijn karakter

  als antwoord. ‘Waarom heb je een kerstbal in je handen?’ Ik rol met mijn ogen. Kent hij het sprookje

  van het meisje met de gouden bal dan niet? Hij begint een kletspraatje over koetjes en kalfjes, maar mijn aandacht is al snel vertrokken. In tegenstelling tot Damon Salvatore is deze man totaal niet geïnteresseerd in wat de vrouw voor hem zegt; hij hoort vooral zichzelf graag praten.

  Gelukkig loopt de rij lekker door. Voor ik het weet mogen we naar binnen en vlucht ik snel een andere kant uit. Maar al na tien minuten weet ik het zeker: dit is echt het verkeerde feest voor mij. Ik houd niet van hardstyle, ik word niet warm van jongens die duidelijk een slok teveel op hebben en ik wil zeker niet op iemands score-lijstje terechtkomen. Bovendien val ik behoorlijk uit de toon in mijn Disney prinsessen- outfit. De meeste meiden dragen kleding die eruit ziet alsof het is gekrompen in de was in plaats van een lange baljurk.

  ‘Volgens mij heb jij het hier net zo naar je zin als ik,’ mompelt een stem naast me.

  Ik draai me om en zie een jongen staan in

  rommelige kleding. Het duurt even voordat ik in hem Kristoff herken uit de Disneyfilm Frozen.

  ‘Leuk kostuum,’ zeg ik met een glimlach. ‘Volgens mij hebben wij allebei de memo met kledingvoorschriften gemist.’

  ‘Ik denk het. Anders was ik niet eens gekomen. Man, wat heb ik een schurfthekel aan deze muziek.’

  Ik neem hem iets beter op. Hij heeft net als Kristoff donkerblond haar dat net iets langer is en een grote neus. Zijn ogen zijn grijsblauw en zien er vriendelijk uit. Heel anders dan die opgepompte bodybuilders die hier verder vooral rondlopen. ‘Waar houd je wel van dan?’ vraag ik nieuwsgierig.

  Hij kijkt verlegen naar zijn schoenen. ‘Ik ben meer een rock- en metalfan.’

  ‘Hé, wat toevallig. Ik ook.’ ‘En Disney natuurlijk. Obviously,’ voegt hij

  er grinnikend aan toe. Ik giechel, waarna ons gesprek even stilvalt.

  De bas dreunt achterin mijn keel en mijn oren tuiten van het aantal decibellen dat de boxen verlaat.

  ‘Zit hiernaast niet een bioscoop?’ vraag ik in een opwelling.

  ‘Eh, ja, ik dacht het wel.’ ‘Zullen we hier weggaan? Misschien draait

  de Notenkraker wel. Of Fantastic Beasts. Of wat dan ook. Alles is beter dan hier.’

  Zijn mond golft naar de zijkanten tot een brede lach. ‘Toe maar. Een dame met smaak.’ Dan wordt de blik in zijn ogen zacht. ‘Graag.’ Samen draaien we ons om en lopen naar de uitgang.

  Van Marijke F. Jansen verschenen bij Dutch Venture Publishing: * Er was eens - Het hart van een schurk (bundel, 2021) * Er was eens (bundel) * Brave New Love (bundel) * Wonderland (bundel) * Magisch (bundel)

  Dit mini-boekje is onderdeel van de Adventskalender 2020 van Dutch Venture Publishing

  Auteur: Marijke F. Jansen Copyright © 2020 Marijke F. Jansen Omslagontwerp: Marijke F. Jansen Omslagillustraties: Freepik.com (Upklyak / Lookstudio) Auteursfoto: Marijke F. Jansen

  www.marijkefjansen.nl Facebook: /DeSchrijfsterMarijkeFJansen

  Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautoma- tiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

  Mini-boekje