Hechtel-Eksel info februari 2015

16
Info van en voor de inwoners van Hechtel•Eksel februari 2015 INFO www.hechtel-eksel.be Onze kampioenen VAN 2014 PXL NEEMT ENQUÊTE AF BIJ HECHTEL-EKSELSE GEZINNEN LACHEN, GIEREN, BRULLEN TIJDENS DE JEUGDBOEKENWEEK

description

Lees hier het infoblad van februari digitaal.

Transcript of Hechtel-Eksel info februari 2015

Page 1: Hechtel-Eksel info februari 2015

Info van en voor de inwoners van Hechtel•Eksel

februari 2015

INFOwww.hechtel-eksel.be

Onze kampioenenVAN 2014

PXL NEEMTENQUÊTE AFBIJ HECHTEL-EKSELSEGEZINNEN

LACHEN, GIEREN,BRULLENTIJDENS DE JEUGDBOEKENWEEK

Page 2: Hechtel-Eksel info februari 2015

2 inhoud • www.hechtel-eksel.be

COLOFONRedactie: [email protected]

Vormgeving & druk: [email protected] uitgever:

College van Burgemeester en Schepenen Hechtel-EkselDon Boscostraat 5 - 3940 Hechtel-Eksel

INHOUD03IN ‘T ACTUEELOnze sportkampioenen van 2014Op het sportgala van 13 februari werden alle sportkampioenen van Hechtel-Eksel gehuldigd.

04IN ‘T GROENEnergie besparen doe je zoBesparen op energie hoeft niet ten koste te gaan van je comfort. Infrax steekt je graag een financieel handje toe met premies.

07IN ‘T KORTGratis rookmelders voor kersverse ouders De hulpverleningszone Noord-Limburg verdeelt sinds vorig jaar rookmelders aan ouders bij de geboorte van hun eerste kind.

09IN ‘T NIEUWSPXL neemt enquête af bijHechtel-Ekselse gezinnenHet OCMW Hechtel-Eksel wil in 2015 de kinderarmoede binnen onze gemeente in kaart brengen en doet dit i.s.m. de PXL Hogeschool van Hasselt.

13

IN ‘T KORTBesmet met Endallahvirustijdens vrijwillgerswerk? Van 29 juni t.e.m. 14 juli verbleven gemotiveerde vrijwilligers in Endallah. Een hartverwarmende gebeurtenis

ALAAF…..

Eksel heeft zich tijdens de carnavalstoet weer van haar

creatiefste en grappigste kant laten zien. Ik zag niets dan

lachende gezichten, en er werd de draak gestoken met

ondermeer de everzwijnen, het nijpende stroomtekort

en andere ludieke thema’s. Een dikke proficiat aan alle

buurten en verenigingen die dagen en avonden hebben

gewerkt aan een mooie carnavalswagen. Volgende week

zondag kunnen we, hopelijk onder dezelfde weersom-

standigheden, genieten van de stoet in Hechtel.

De grote opkomst tijdens de kampioenenhulde bewees

dat we een sportieve gemeente zijn met een divers aan-

bod aan sportactiviteiten. Van klein tot groot zijn er pro-

vinciale-, Vlaamse-, Belgische-, Europese- en zelfs wereld-

kampioenen gehuldigd. Iets waar we als gemeente zeer

trots op mogen zijn. Zowel recreatief – als competitief

doen onze sporters het zeer goed. Proficiat aan alle spor-

ters, trainers en bestuursleden !

Belangrijk nieuws !

Van 20 t.e.m. 28 maart nemen we voor de 2de maal deel

aan een actie van Recupel. De gemeente die de meeste

kilo’s elektrische apparaten per inwoner verzamelt, wint

een reuze-ontbijt voor alle inwoners.

Mag ik via deze weg al een oproep doen aan iedereen in

onze gemeente? Verzamel al je afgedankte apparaten en

breng ze tussen 20 en 28 maart naar ons recyclagepark.

Zo draag je jouw steentje bij voor een goede inzameling

van elektrische apparaten en kunnen we in 2015 hopelijk

allemaal samen genieten van een ontbijt !

Ik ruik de verse koffie of de dampen-

de chocolademelk al !

Uw burgemeester,

Jan Dalemans

Page 3: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in ‘t actueel 3

Sportvrouw 2014In de categorie van sportvrouw kwamen we, net zoals vorig jaar, Hermien Peters tegen, die in 2014 maar liefst acht Belgische kajakti-tels op zak stak. Haar uitdaag-ster was sportleerkracht Goele Truyens, Belgisch, Vlaams en meer- voudig provinciaal kampioen op de langere afstanden in de atle-tiek. Zowel Goele als Hermien mochten zich reeds eerder sport-vrouw van het jaar noemen. Dit jaar eindigde de teller in het voor-deel van Goele Truyers!

Vijf kandidaatbeloftevolle jongerenDe strijd voor de meest belofte-volle jongere ging er iets heviger aan toe met maar liefst vijf kandi-daten. Daan Bernaerts kroonde zich tot Belgisch kampioen stijl-springen pony, Lien Maes werd Belgisch kampioen dressuur pony (klasse D B1) en de karateka’s Marie De Rycke, Daphne Kuipers en zus Eva Kuipers toonden zich op het Vlaams en Belgisch kam-pioenschap. De zussen Kuipers

gingen beiden zelfs met een Europese titel ‘Kata’ naar huis. Voor Eva was het haar eerste no- minatie en ook meteen de goe- de, want zij werd beloftevolle jon- gere 2014.

Wereldkampioen K1Ook bij de sportmannen liet de kajakkende familie Peters zich niet onopgemerkt. William Peters be-haalde tweemaal Belgisch goud, broer Artuur Peters verzamelde bijna teveel Belgische titels om op te sommen (maar we doen het toch, het zijn er twààlf!) en bovenaan het lijstje prijkt de on- vergetelijke titel van wereldkam-pioen K1 1000m bij de junioren. Daar waar hij vorig jaar nog twee-de werd op het wereld-kampioenschap, mocht hij dit jaar plaatsnemen op het hoogste schavot. Derde genomineerde in de categorie van sportman was Johan Carna. Hij werd provinciaal en Belgisch kampioen tafelten-nis bij de heren C en provinci-aal kampioen in de categorieën dubbel gemengd en dubbel

heren. Jammer voor William en Johan dat ze zich moeten me-ten met een wereldkampioen, want hun prestaties zijn niet min-der uitstekend. En dus is Artuur Peters, net als vorig jaar, sport-man van het jaar!

Trofee sportverdiensteDe trofee van sportverdienste ging dit jaar naar Erik Van Dyck. Hij werd Vlaams kampioen G-tafel- tennis en tweede op het Belgisch kampioenschap. Nieuw dit jaar was dat ook de kampioenen van de scholenveldloop naar voren werden geroepen. Zij overhan-digden de medailles aan de sport- kampioenen. Als intermezzo kon-den de toeschouwers genieten van rolstoeldansen en optredens van Fair Phillis. Deze avond werd een prachtige afsluiter van het sportieve jaar 2014!

Op het sportgala van 13 februari werden alle sportkampioenen van Hechtel-Eksel gehuldigd. Vier atleten werden hierbij extra in de bloemetjes gezet, want zij gingen lopen met de titel van sportman, sportvrouw, beloftevolle jongere en sportverdienste van 2014.

Onze sport-kampioenen

van 2014

PROFICIAT

Page 4: Hechtel-Eksel info februari 2015

4 in ‘t groen • www.hechtel-eksel.be

Besparen op energie hoeft niet ten koste te gaan van je comfort. Infrax steekt je graag een

financieel handje toe. Zo verdien je je investering nog sneller terug. Hieronder vind

je een overzicht van de Infrax energiepremies die gelden in 2015.

Premies voor bestaande woningen Je woning valt onder deze regeling als ze voor 1 ja-nuari 2006 op het elektriciteitsnet is aangesloten. Je komt dan in aanmerking voor volgende premies:

PREMIE VOOR PREMIEBEDRAG Dak- of zoldervloerisolatie 6 tot 8 euro per m²

geïsoleerd dakoppervlak,

3 tot 4 euro als je de

isolatie zelf plaatst.

Spouwmuurisolatie in een 6 euro per m²

bestaande spouw*

Muurisolatie aan de buitenzijde 15 euro per m²

van een bestaande buitenmuur*

Vervanging enkel glas door HR-glas* 12 euro per m² glas

dat je vervangt

Vervanging dubbel glas door HR-glas* 15 euro per m² dubbel

glas dat je vervangt

Vloer- of kelderisolatie 6 euro per m²

Condensatieketel (enkel voor 800 euro per ketel

beschermde klanten)

*CombipremieAls je binnen de 12 maanden je ramen met enkel of dubbel glas vervangt door ramen met HR-glas èn je spouw- of buitenmuren laat isoleren, dan wordt de premie voor de vervanging van je glas verhoogd.

• 48 euro per m² enkel glas dat je vervangt (max. 1680 euro)• 60 euro per m² dubbel glas dat je vervangt (max. 2100 euro)

Volgende premies gelden ook voor woningen die voor 1 januari 2014 op het elektriciteitsnet zijn aan-gesloten:

PREMIE VOOR PREMIEBEDRAG Zonneboiler 550 euro per m²

collectoroppervlakte,

max. 2750 euro en max.

50% van de factuur

Warmtepomp tot 1700 euro

Voor beschermde klanten worden de premiebedra-gen en maximumbedragen met 50 % verhoogd, met uitzondering van de premie voor condensatieketel.

E-peil voor nieuwbouwGa je bouwen of grondig verbouwen? Dan mag je woning nog maximaal een E-peil halen van 60. Het E-peil geeft aan hoe energiezuinig je nieuwe op-trekje zal zijn. Daarbij wordt niet alleen rekening ge-houden met hoe goed je woning geïsoleerd is, maar ook met het energieverbruik van de verwarmings-installatie, de sanitaire installaties, het ventilatiesy-steem,… en met de manier waarop in de zomer de hitte buiten wordt gehouden. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Doe je beter dan de norm en haalt je woning een E-peil van maximum 30*, dan geeft Infrax je een pre-mie. Hoe lager je E-peil, hoe hoger de premie!(*voor bouwaanvragen vanaf 2015, voor bouwaan-vragen van voor 2015 mag het E-peil hoger zijn).

Je vindt alle info en de aanvraagformulieren voor de energiepremies van Infrax op www.infrax.be. Heb je geen internet, bel dan de infolijn 078 35 30 20.

Energie besparen doe je zo

Page 5: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in ‘t groen 5

MELDINGSKAARTNaam: ........................................................................................................................................................Adres: .........................................................................................................................................................E-mail: .......................................................................................................................................................

Het wegdek van de ........................................................................................... is beschadigd ter hoogte van .........................................................

........................................................................................................................................................................

De openbare verlichting langs de ...................................... is defect ter hoogte van .............................................................................

........................................................................................................................................................................

De riolering langs de ...................................................................................... is verstopt ter hoogte van ......................................................................

........................................................................................................................................................................

De voetpaden langs de ............................................................................. zijn ...........................................................................................................................................................

ter hoogte van ...............................................................................................................

........................................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................

Stuur deze kaart terug naar College van Burgemeester

en Schepenen, Don Boscostraat 5, 3940 Hechtel-Eksel.

Lening voor je energie-besparende investeringen

Elke Limburgse particuliere eigenaar kan tot 10.000 euro ontlenen voor het plaatsen van hoogrendementsglas en

bijhorende raamprofielen, het vervangen van verwarmingsinstallaties door een

energiezuinige verwarmingsketel of voor isolatie van dak, kelder en muren. Ook de

installatie van een warmtepomp of zonneboiler is mogelijk.

De lening moet worden terugbetaald over vijf jaar, aan een intrest van 2%. Voor financieel kwets-bare gezinnen bedraagt de intrest 0%. Duwolim staat voor betaalbaar lenen én deskundig advies. Energie-adviseurs bieden gratis technisch advies, helpen de juiste keuzes maken, de lening en pre-mies aanvragen. Indien nodig helpt de adviseur ook om de juiste aannemers te vinden en de werken te controleren. Precieze informatie over de aard van de toegelaten werken, de kwetsbare doelgroepen, de procedure van aanvraag en de mogelijkheden tot professio-neel advies zijn te raadplegen op www.duwolim.be .

Meer info: 089 77 81 29 of [email protected]

Nieuwe dakisolatie- normen vanaf 2015

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. De nieuwe Vlaamse dakisolatie-norm is al in werking getreden op 1 januari 2015 voor alle zelfstandige woningen (= studio, eengezinswoning of appartement). Als minimum-norm wordt een R-waarde voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie) van 0,75m² K/W genomen.

Vanaf 1 januari 2015 zal men bij een woningon-derzoek (doorgaans op aanvraag van een huur-der) strafpunten toekennen als de woning niet aan de dakisolatienorm voldoet. Tussen 2015 en 2020 krijgt de woning daarvoor een beperkt aantal strafpunten en krijgt de eigenaar de tijd om het dak te isoleren.Vanaf 1 januari 2020 worden 15 strafpunten toe-gekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet. Daardoor kan de woning in aanmerking komen voor een ongeschiktverklaring door de burgemeester. Dat betekent dat de eigenaar werken zal moe-ten uitvoeren om de woning opnieuw conform te maken.In een appartementsgebouw krijgen alle appar-tementen evenveel strafpunten bij het ontbre-ken van dakisolatie, niet enkel de appartemen-ten die onder het dak gelegen zijn.Nieuwbouwwoningen (aangesloten op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2006) die in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, vol-doen al aan de dakisolatienorm.De dakisolatienorm is in theorie, net als alle an-dere minimale kwaliteitsnormen voor wonin-gen, niet beperkt tot huurwoningen. Maar de mogelijke sancties bij een ongeschiktverklaring (jaarlijkse heffing, strafrechtelijke handhaving) zijn niet van toepassing indien de woning door de eigenaar zelf wordt bewoond.

Page 6: Hechtel-Eksel info februari 2015

6 In ‘t kort • www.hechtel-eksel.be

Actie van 20 tot 28 maart:

kijk op www.samenrecycleren.be

Oproep aan alle inwoners!

Verzamel met z’n allen oude elektro,

recycleergemeente van het land

en win een reuze-ontbijtpicknick.

maak van Hechtel-Eksel de beste

Recycleer mee voor een reuze-ontbijt!

Van 20 tot 28 maart organiseert Recupel opnieuw, in samenwerking met Hechtel-Eksel,

de afvalintercommunale, de Kringwinkels en de elektrohandels een grootscheepse nationale

inzamelcampagne van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA).

Ter ondersteuning en stimulans van deze actie wordt er een competitie tussen gemeenten geor-ganiseerd. De gemeente die in de actieweek het meeste kilo’s AEEA per inwoner inzamelt, wint een reuze ontbijtpicknick die deze zomer gratis aan de inwoners aangeboden wordt.Elektro-apparaten horen niet in de huisvuilzak! Kies je voor een milieuvriendelijke een duurzame oplos-sing, dan breng je je afgedankte elektro-apparaten naar een Recupel ophaalpunt. Zij garanderen im-mers een maximale recyclage:

• Voor apparaten die nog werken, kan je terecht in een Kringwinkel• Werkt het apparaat niet meer, dan kan je het gra- tis kwijt in het containerpark of in je elektrowin- kel bij aankoop van een nieuw toestel. Van 20 tot 28 maart nemen de elektrohandels die de actie mee ondersteunen ook kleine toestellen terug zonder aankoopverplichting van een nieuw.

De gemeente roept haar inwoners op om zoveel mogelijk oude elektro-apparaten tussen 20 en 28 maart binnen te brengen in één van bovenver-melde ophaalpunten. Zo maak je van Hechtel-Eksel misschien de beste recycleergemeente en kunnen we een gratis reuze ontbijtpicknick winnen.

Laat je stroomlijnen!Wil jij minder betalen voor je elektriciteits-verbruik? En je energiefactuur afslanken zonder aan comfort in te boeten? Dat kan!

Steek je licht op tijdens de infosessie ‘De Stroom-lijners, voor een slanke energiefactuur!’ die plaats vindt op 17 maart. Deze start om 19u30 in de Raad- zaal van het gemeentehuis én is gratis. Inschrijven kan via de website :[email protected] De campagne De Stroomlijners wordt georganiseerd door de provincie Lim-burg, Ecolife, Bond Beter Leefmilieu, Vor- mingplus Limburg, Dubolimburg en Infrax. Ze loopt in samenwerking met de Limburgse gemeentebesturen.

Nog vragen: bel naar 011/73 01 46 of

mail naar [email protected]

Meer info: www.destroomlijners.be

Prijs drinkwater blijft ongewijzigd in 2015In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Limburg betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik be-draagt nog steeds 1,58 euro per kubieke meter. De Watergroep blijft investeren in een kwalita-tieve drinkwaterproductie en –distributie, met inzet van de meest recente technologie.

Meer info: www.dewatergroep.be,

volg ons ook op Twitter @dewatergroep

Page 7: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in ‘t kort 7

Hulpverleningszone Noord-LimburgDe opstart van de hulpverleningszone Noord-Limburg impliceert het einde van de historische gemeentelijk georganiseerde brandweerdiensten. Een nieuw verhaal gaat van start, gepaard met een nieuwe organisatie naar analogie van de gemeente. Naast een zoneraad waarin de elf burgemeesters zetelen, kent de zone ook een zonecollege. Kol. Jan Jorissen staat aan het hoofd van de zone als zone-commandant. Hierin wordt hij ondermeer bijge-staan door de sectorverantwoordelijken. Zij zijn ver- antwoordelijk voor de post(en) in hun interventie-sector. In hun post zijn zij het directe operationele aanspreekpunt. • Sector Bree : Kapitein Marc Pannekoeke

• Sector Leopoldsburg : Majoor Robert Walthery

• Sector Lommel-Neerpelt : Majoor Bart Kuyken

De hulpverleningszone staat in voor de organisa-tie, administratie en beleid. De interventies worden in een netwerk van posten georganiseerd vanuit respectievelijk Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt.

Contact: [email protected]

Gratis rookmelders voor kersverse oudersVorig jaar zouden in ons land 69 mensen omgeko-men zijn door woningbranden. De oorzaken zijn erg verscheiden: kortsluiting van elektrische ap-paraten, brandende sigaretten of kaarsen, … Een rookmelder plaatsen in de woning is erg eenvoudig en kan een huisbrand voorkomen en levens redden. Daarom verdeelt de hulpverleningszone Noord-Limburg sinds vorig jaar rookmelders aan ouders bij de geboorte van hun eerste kind. Bij de geboorte van een kind beseffen we immers allemaal hoe fra-giel en kostbaar dat piepjonge leven is. Het brand-veilig houden van je woning is dan één van de pri-oriteiten. Na aangifte van de geboorte ontvangen de ouders vanuit de dienst bevolking een bon die recht geeft op een gratis rookmelder. De rookmel-der kan afgehaald worden bij de plaatselijk brand-weerkazerne. Je kan dit ook laten plaatsen door een brandweerman. Zodoende wordt de rookmelder meteen op de meest geschikte plaats opgehangen. Bovendien geeft de brandweer extra tips over de brandbeveiliging van de woning en dat helemaal gratis: een toptip!

Onze brandweer

Page 8: Hechtel-Eksel info februari 2015

8 In ‘t kort • www.hechtel-eksel.be

Wat weet jij over de economie in Hechtel-Eksel? Doe de test.

1 Hoe groot is de totale opper- vlakte van bedrijventerreinen in Hechtel-Eksel? A: 47 ha

B: 80 ha

2 Hoeveel commerciële panden zijn er in Hechtel-Eksel? A: 94

B: 194

3 In hoeveel horecazaken kan je in Hechtel-Eksel terecht voor een drankje, een hapje of over- nachting? A: 45

B: 65

4 Welke buurgemeente zorgt voor de meeste koopvlucht vanuit Hechtel-Eksel bij aankoop van dagelijkse goederen? A: Lommel

B: Houthalen-Helchteren

5 In welke gemeente vind je naar verhouding de meeste KMO’s (bedrijven met minder dan 50 werknemers)? A: Overpelt

B: Hechtel-Eksel

6 Tussen 2003 en 2012 zag Hech- tel-Eksel haar aantal werken- den stijgen met 14 % (hoogste groei in Limburg). Deze stijging werd voor het merendeel ge- realiseerd door: A: mannen

B: vrouwen

7 Sinds 2004 steeg het aantal zelfstandigen (incl. bijberoepen) in onze gemeente met 21,4 %. Hoeveel zelfstandigen telt onze gemeente op dit moment? A: 1147

B: 384

8 Hoeveel handelszaken staan er momenteel leeg in Hechtel-Eksel? A: 10

B: 25

9 Welke handelszaak missen wij het meest in Hechtel-Eksel (vol- gens een bevraging van Ivox/ Nieuwsblad)? A: dierenwinkel

B: schoenmakerij

Antwoorden vind je op pagina 15

Bron: Feitenfiche Kennisnetwerk

Detailhandel 2014, streekfoto Noord-

Limburg POM-ERSV 2014

Onderneming in de kijkerTaxusbank NV is een jonge onderneming die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Verschillende snoeiploegen gaan dagelijks op pad om het snoeisel van taxushagen te verzamelen. Uit het snoeisel wordt de stof taxol ontgonnen wat later verwerkt wordt in medicijnen tegen verschillende vormen van kanker.

PaasmarktOp 14 april wordt de dinsdag-markt van Eksel omgetoverd tot een paasmarkt. De paashaas (ja, de echte!) huppelt rond en deelt eitjes uit, er is muziek en anima-tie. Vanaf 17 maart ontvang je op de markt per besteed bedrag van 3 euro spaarbonnen. Die kan je op 14 april deponeren op de paasmarkt. Meer info volgt in het infoblad van maart.

Een nieuwe ondernemerMet vestigingen in Bocholt, Bree en Opglabbeek, zal binnenkort Fitpoint, een fitnesscentrum ope-nen in de Don Boscostraat (loca-tie Topform). Binnenkort starten de werkzaamheden.

Info www.fitpointfitness.be

De snoeiploegen gaan van half juni tot eind september op ronde om jouw taxushaag te snoeien. Voorlopig zijn ze enkel actief in de provin-cies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Voor de gro-tere hagen doen ze beroep op professionele snoeiploe-gen. Voor kleinere hagen wer-ken ze in bepaalde gemeen-tes samen met vzw Tuinhier. Zij komen je vers snoeisel gra-tis ophalen en op aanvraag komen zij ook de kleinere haagjes snoeien, echter met een beperkte snoeicapaciteit.

Als het om kanker gaat, is hopen toegestaan! Dit is de slogan van Stichting tegen Kanker, de part-ner van Taxusbank. Voor elke op-gehaalde kilo snoeisel doneren ze een bedrag aan Stichting te-gen Kanker en dragen zij zo ons steentje bij in het terugdringen van de ziekte.

Meer info: www.taxusbank.be

Page 9: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in ‘t kort 9

In september organiseerde het OCMW al een denkdag voor pro- fessionelen en vrijwilligers rond het thema kinderarmoede. Samen met hen werd er nagedacht over de behoeften en knelpunten die er bestaan rond kinderarmoede op de verschillende domeinen zoals opvoeding en onderwijs, gezond-heid, huisvesting en leefomgeving. Maar om ook de gezinnen met kinderen zelf aan het woord te la-ten, zal het OCMW in samenwer-king met de PXL Hogeschool van Hasselt een bevraging doen bij

alle gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar in Hechtel-Eksel. Al deze gezinnen zullen op voorhand nog een brief ontvangen waarin het be-zoek van de studenten wordt aan-gekondigd. Vanaf 23 februari zullen studenten van de PXL Hogeschool Hasselt dan bij alle gezinnen langs-gaan met een enquête. De studen-ten zullen zich kenbaar maken met hun studentenkaart en het enqûe-teformulier met daarop het logo van het OCMW. Daarnaast zal er op 24 maart 2015 een ‘koffieklets’ georganiseerd wor-

den waarop ook alle geïnteres-seerde inwoners uitgenodigd worden. Tijdens dit gezellige mo-ment zal ook aan hen gevraagd worden hoe zij kinderarmoede binnen onze gemeente zien, wat er nodig is om kinderen voldoen-de kansen te geven of wat er an-ders aangepakt kan worden.

Deze ‘koffieklets’ gaat door op dinsdag

24 maart in De Schans van 19u30 tot

21u30. Inschrijving kan via

[email protected]

of bij Anneleen Goossens en Nicky Blokken

op nummer 011 89 12 12. Kom hier

zeker naartoe, want ook jouw mening

telt!

neemt enquête af bij Hechtel-Ekselse gezinnen

OCMW Hechtel-Eksel wil daarom in 2015 de kinderarmoede binnen onze gemeente in kaart brengen. Door te vertrekken van een goede ‘foto’ van wat kinderarmoede binnen onze gemeente inhoudt, welke pijnpunten er nog bestaan en welke noden er zijn, wil het OCMW komen tot concrete projecten rond kinderarmoede en een verdere ondersteuning of uitbouw bieden aan bestaande initiatieven of acties.

Robby, ieders vriend

Ook onze Hechtel-Ekselse scholen worden steeds

meer geconfronteerd met kinderarmoede. Om deze

problematiek aan te pakken, en in eerste instantie

bespreekbaar te maken, heeft het gemeentebestuur elke school een ‘Robby’ cadeau gedaan.

Robby maakt deel uit van een educatief pakket in de strijd tegen kin-derarmoede. Hij neemt de kinderen mee op weg langs tal van ge-beurtenissen en wordt zo ieders vriend. Hij laat de kinderen voelen dat ‘anders zijn’ best oké is. Verder voorziet het gemeentebestuur ook pro-fessionele spelbegeleidingen voor alle 4e leerjaren lager onderwijs en het 4e secundair onderwijs van het Don Boscocollege. Met deze spel-begeleidingen krijgen de leerlingen meer informatie over armoede en kan het onderwerp bespreekbaar worden.

Meer info: [email protected] of 011 73 01 72.

Raad van Twaalf tegen kinderarmoede

De Carnavalsvrouwen “De raad van 12” hebben de opbrengst van hun fuif aan het OCMW geschonken om de armoede te bestrijden. “Kinderarmoede kruipt in ieders kleren, ook in die van de carnavalisten,” zeg- gen Carmen Adams, Els Bol-len, Wendy Didden en An Walbers, bij de overhandiging.

Page 10: Hechtel-Eksel info februari 2015

10 in ‘t kort • www.hechtel-eksel.be

“Ik weet het echt niet …”“Ik weet het niet, ik weet het niet meer, ik

weet het echt niet!” Dementie en depressie bij ouderen, het komt vaker voor dan we denken.

Aan de hand van de theatervoorstelling ‘Vergeten en verzonken’ willen we deze

problematiek bespreekbaar maken.

Deze voorstelling wordt gespeeld door acteurs en is een opeenvolging van een tiental korte scènes over dementie en depressie. Telkens wordt ingezoomd op een bepaalde situatie waarin het duidelijk wordt dat er zich een probleem stelt, maar waarin het (nog) moeilijk is om erover te praten. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze voorstelling. We hebben drie voorstellingen geprogrammeerd. De voorstelling duurt maximaal een uur.

Dit is een organisatie van het gemeente- en OCMWbestuur Hechtel-

Eksel en LOGO Limburg. Dinsdag 31 maart om 14u, om 16u en om

18u in De Schans, toegang is gratis. Inschrijving via het vrijetijdsloket

([email protected] of 011/730150)

Pennen voor een rolstoelfietsOnze gehandicaptenadviesraad wil een

rolstoelfiets aankopen en uitlenen via het woon- en zorgcentrum Den Boogerd. Om deze

aankoop te bekostigen, is de GAR met een pennenverkoop gestart.

Wil je fietsen met een rolstoelpatiënt? Als het van de GAR afhangt kan dat binnenkort! En natuurlijk hangt dit ook van jou af. Want de GAR zou 5.000 pennen moeten verkopen om het volledige bedrag in te zamelen. Help jij mee hun doel te verwezenlijken? Koop dan voor €2 een vierkleurenpen in het vrije-tijdsloket en spaar zo mee voor de rolstoelfiets.

Zorginitiatieven in onze gemeenteIn onze samenleving is er steeds een toenemende behoefte aan verschillende vormen van zorgen voor elkaar. Misschien zoek je ook wel eens een oplossing voor de tijdelijke opvang van een dementerende ouder of uw kind met een beperking? Dan heb je ondervonden dat er niet altijd een oplossing voor handen is.

De gemeente Hechtel-Eksel zoekt daarom enthou-siaste mensen die hieromtrent zorginitiatieven wil-len opstarten of een idee hebben. Dit onder de gemeenschappelijke noemer samenredzaamheid. Samenredzaamheid is erop gericht om mensen in onze omgeving op een of andere manier een hel-pende hand te bieden. Droom je van een zorgboerderij, vang je reeds kin-deren op met autisme of werk je graag met oude-ren of .... Deze initiatieven of andere ideeën zouden we graag met je bespreken. Heb je interesse, kom naar het brainstormmoment op maandag 23 maart op 20u in het gemeentehuis.

Graag een seintje op [email protected]

Workshop gezond kokenOp 18 februari is de uitdaging ’40 dagen zonder vlees’ gestart. Maar hoe kan je meer dan een maand gevarieerd en gezond eten, zonder een stukje vlees? In onze kookworkshop ‘zuiders hapjesmenu’ maak je kennis met lekkere vegetarische maaltijden. We ko-ken met lokale producten en tonen de gemakkelijke weg naar aankopen bij Limburgse boeren. We vul-len onze ingrediëntenlijst aan met fairtradeproduc-ten en laten het ons goed smaken. Zin in een (h)eerlijk potje anders? Gezond en vege-tarisch? Schrijf je dan in en kom op woensdag 18 maart om 19u naar De Schans.

Inschrijven kan bij Martine Vanderbiesen, 011 73 01 52

of [email protected] .

Snel zijn is de boodschap, de plaatsen zijn beperkt

Page 11: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in’t kort 11

Ook dit jaar opvang in De Krekel

Toen het gemeentebestuur vernam dat het op-vanginitiatief De Krekel in Meeuwen-Gruitrode, waar ook Hechtel-Ekselse kinderen van gebruik maken, met sluiten bedreigd was, heeft het de schouders onder dit project gezet. Na overleg met andere besturen en voorzieningen uit de sector heeft het dienstencentrum Ter Engelen aangegeven dat zij dit initiatief verder konden ondersteunen. De Krekel organiseert opvang voor kinderen en jongeren met een beperking, vanaf 4 jaar. Vanaf maart kunnen zij zich elke za-terdag om de 14 dagen bezig houden met al-lerlei activiteiten, zoals knutselen, sporten, spel-letjes, uitstapjes, …

Voor meer informatie kan je terecht bij

de coördinatrice van de Krekel, Beynsberger Joke,

op het nummer 0472 24 27 25 of via mail naar

[email protected]

Herbekijk de taptoe 2014De evaluatievergadering van de taptoe in septem-ber is afgelopen, we blikken terug op een zeer ge-slaagde editie. Zelfs zo geslaagd, dat de mogelijk-heid bestaat om nog uren na te genieten. De vol-ledige show is namelijk vastgelegd op dvd.

Wil jij deze dvd bestellen? Neem dan contact op

met Domien Poelmans, 011 73 01 42 of

[email protected]

Schrijf je in voor de cultuurquizOp zaterdag 14 maart om 20u is de Schans weer het toneel voor de jaarlijkse cultuurquiz van de ge-meentelijke cultuurraad. Net als vorig jaar staat de quiz open voor alle verenigingen van Hechtel-Eksel. Elke vereniging kan één spelploeg van maximum 4 personen samenstellen. De deelname aan de cul-tuurquiz is traditiegetrouw volledig gratis.

Inschrijven kan tot en met 6 maart via het vrijetijdsloket

tijdens de openingsuren van het gemeentehuis of via mail

naar [email protected]

Eerst lenteschoonmaak, dan garageverkoopOp zaterdag 9 mei verklaren we de koopjesjacht weer voor geopend. Van leuke hebbedingetjes tot antiek, van prullaria tot curiosa: een unieke kans om te kopen en verkopen! Wil je meedoen met de garageverkoop? Vul dan het online inschrijvingsformulier, te vinden op de gemeentelijke website, in vóór vrijdag 10 april. Even langskomen of telefoneren naar het vrijetijdslo-ket kan natuurlijk ook. Deelname is gratis!

Niet zomaar een helmIn het vorig infoblad verscheen het artikel ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’, waarin onder meer de multimediale tentoonstelling van het provin-ciebestuur Limburg kort werd toegelicht. Zo staan de 44 betonnen Stahlhelmen symbool voor de 44 bezette Limburgse gemeentes en vertellen via een QR-code een uniek lokaal verhaal. In onze gemeen-te is dit het verhaal van de ‘Brand van de Locht’. Niet verwonderlijk dan ook dat ‘onze’ helm sinds kort te bewonderen is aan het buurthuis De Locht.

Kunstenaar Andries Vanvinckenroye zal de beton-nen helm (met een gewicht van 1,8 ton!) de ko-mende weken creatief bewerken. We beloven jullie alvast dat het iets héél speciaals wordt… Neem dus zeker een kijkje! Meer weten? In het volgend info-blad zetten we dit project uitgebreid in de kijker!

Page 12: Hechtel-Eksel info februari 2015

12 In de bib • www.hechtel-eksel.be

LACHEN, GIEREN,

BRULLEN Tijdens de jeugdboekenweek

van 14 tot 19 maartDe Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfesti-val van Vlaanderen. Dit jaar is het thema ‘humor’, want een dag niet gelachen (of gelezen!), is een dag niet geleefd! Wij zetten alvast enkele giga-grappige boeken op een rijtje.

PORTIE POËZIEIn de bibliotheek van Hechtel kan je nog even nagenieten van de Poëzieweek: enkele bibliotheek-leners schreven hun favoriete gedichten op of kropen zelf in de pen. Wij verzamelden alle letters, woorden en zinnen en stellen ze nog gedurende de volledige maand maart tentoon! Spring dus zeker even binnen, voor een portie poëzie!

WORKSHOPS ‘Werken met een (Android) tablet’

Naar aanleiding van de digitale week, die dit jaar doorgaat van 20 tot 30 april, organiseert de bibliotheek een digitale dinsdag en donderdag, respectievelijk op 21 en 23 april. Op deze dagen kan je in de bibliotheek de workshop ‘werken met een (Android) tablet’ volgen.

Steeds meer mensen kopen een tablet aan. Deze toestellen zijn vaak eenvoudiger in gebruik dan een computer. Bovendien passen ze, door hun kleine formaat, makkelijk in een tas. De workshop focust vooral op de meest gebruikte functies van een tablet: werken met een aanraakscherm, meest gebruikte instellingen, apps downloaden en installeren…

• Datum: Dinsdag 21 april van 14u-17u Donderdag 23 april van 14u-17u• Locatie: Bibliotheek Eksel (Geerstraat 1)• Prijs: €5 (inclusief een drankje tijdens de pauze)• Meebrengen: De bibliotheek stelt tablets ter beschikking, maar je eigen Android tablet meenemen mag ook. Geef dit zeker door bij de inschrijving.• Inschrijven: Inschrijven kan tot en met 31 maart: - in het vrijetijdsloket tijdens de openingsuren van het gemeentehuis - via mail aan [email protected] - telefonisch op 011 73 35 65 - Je inschrijving is pas volledig als de kostprijs betaald is.• Opgelet: beperkt aantal plaatsen!

Page 13: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in ‘t kort 13

Besmet met Endallahvirus tijdens

vrijwilligerswerk?Van 29 juni tot en met 14 juli 2014 verbleven 21

gemotiveerde idealisten van KVLV Hechtel en Natuurpunt in Endallah (Tanzania) om samen met lokale fundi

(= plaatselijke vakmannen) de klaslokalen van de lagere school van een nieuwe verflaag te voorzien. Al de gebroken ruiten hebben ze eveneens vervangen. Ze mochten ook een

handje kunnen toesteken in het plaatselijk dispensarium. Wat in het begin een onbegonnen werk leek, was na afloop hartverwarmend mooi. Dit is het Endallahvirus, en of ze er ooit van genezen, dat weten ze nog niet. Het is misschien

zelfs besmettelijk, maar heel ongevaarlijk.

Met de vergoeding die ze verdienden door te werken als vrijwilliger, in de keuken en als ECO-team op de festivals Groezrock in Meerhout en Pukkelpop in Hasselt hebben ze door de jaren heen een spaarpotje vergaard. Dit gespaarde geld hebben ze gebruikt om in Endallah zo-wel de fundi te betalen, alsook al het nodige materiaal (schuurpapier, verf, pigment, zand, cement, ruiten,…).De vlucht van en naar Tanzania en het verblijf heeft iedereen zelf betaald. Het gemeentebestuur heeft dit Afrika-project gesponsord met 600 euro. Omdat dit sponsorgeld van de hele gemeenschap is, willen de vrijwilligers je laten zien wat ze met het geld ginds gereali-seerd hebben. Je bent daarom uitgenodigd op zondagnamiddag 29 maart in de Schans op de film- en fotoreportage. De filmreportage is gemonteerd door Ivo Schouteden uit Eksel en de fotoreportage is samengesteld door Theo Geuens uit Hechtel. Beide mannen staan borg voor een fijne en natuurgetrouwe reportage.Op deze namiddag kan je niet alleen genieten van beeldmateriaal, je kan er ook proeven van typische Afrikaanse hapjes en soepjes. Er is eveneens een mooie tombola voorzien van zowel Afrikaanse invloed als van ecologisch verantwoorde spulletjes. Gratis inkom, de deuren gaan open vanaf 14u uur.

Nieuwe centrale keuken voor VitaS

VitaS heeft recent een nieuwe cen-trale keuken in gebruik genomen. Deze keuken bereidt de maaltij-den van de bewoners van onze drie woonzorgcentra (Sint Antonius Peer, Kloosterhof Meeuwen-Gruit-rode, Den Boogerd Hechtel-Eksel).Wil je kennismaken met deze cen- trale keuken? Dat kan tijdens de opendeurdag van zondag 29 maart van 14u tot 17u, Industrieweg 14 in Peer.

Verzustering met Bridgend

Tijdens de laatste herdenkingsfes-tiviteiten van de bevrijding van Hechtel, in september vorig jaar, werd een charter ondertekend tus-sen Bridgend ( Wales ) en Hechtel-Eksel. Hierdoor werd de verzuste-ring tussen beiden officieel.Het opzet is om, op allerlei gebied, de bewoners van Hechtel-Eksel en Bridgend dichter bij mekaar te brengen en onderlinge vriend-schappen te doen ontstaan. Op www.hechtel-eksel.be/bridgend leer je meer over onze zusterstad, haar inwoners en gewoonten.

Menu’sdorpsrestaurant

12 maart in Hechtel : • paprikasoep• savooistoemp met hespenspek • bladerdeeggebakje26 maart in Eksel: • Agnes Sorel soep• kippenbil Provençaalse saus gebakken aardappelen• pannacotta met kriekjes

Page 14: Hechtel-Eksel info februari 2015

14 in en uit • www.hechtel-eksel.be

Vrijdag 27 februari• Kubben, Org. Okra Hechtel Om 14u in de sporthal• April in Paris, Org. Animuz. Om 20u in De Geer. Info: www.hechtel-eksel.be Zaterdag 28 februari• Natuurbeheer Zwarte Beek Org. Natuurpunt Hechtel-Eksel Om 9u aan de Katershoeve• Danstornooi, Org. De Duinenelfjes Vanaf 9u in De SchansZondag 1 maart• Op stap in Bosland: Op ontdekking in de Lommelse Watering tijdens het witteren. Om 14u aan infopaneel naast de fossé aan het einde van de Koloniestraat, Lommel. Wandeling van 4 km. Niet geschikt voor kinderwagens en rolstoel- gebruikers. Meer info: www.bosland.be • Tweedehandsbeurs. Org. Gezinsbond HechtelVanaf 14u in De SchansDonderdag 5 maart • WO I: Jos Crijns, leraar geschiedenis aan het Don Boscocollege, vertelt over de brutale inval van de Duitsers in België en over de loopgravenoorlog. Org. KWB-Hechtel. Om 20u in het Don Boscocollege Info: Jos Vangeneugden (011/73 34 05) Vrijdag 6 maart• Café Mangé (warm buffet + dessert- buffet). Org. KWB-Hechtel. Om 18u in de Schans. Info: Jos Claesswinnen 011/73 46 12 of [email protected] Zaterdag 7 maart• Oud-leerlingenfuif. Org. BS Ter Duinen Vanaf 20u in Ter Duinen Meer info: [email protected] Zondag 8 maart• Uitwaaiwandeling. Org. Natuurpunt Hechtel-Eksel. Om 14u aan Begijnenvijvers Info: www.natuurpunthechtel-eksel.be

Maandag 9 maart• Kijk- en luisteravond “Bach en Mendel- sohn”. Org. vtbKultuur Leopoldsburg/ Hechtel-Eksel. Om 20u in CC De Bogaard in Sint-Truiden. Info en inschrijving: 0470 20 53 05. Zie ook op www.vtbKultuur.be/leopoldsburg Dinsdag 10 maart • Begijnenvijvertocht Org. Wandelclub de Anjertrippers Vertrek tussen 7u en 15u in de voetbal- kantine Hechtel. Afstanden 5 km, 10 km of 15 kmDonderdag 12 maart • Reisreportage “Zuid-China” door Guido Vervoort. Org. vtbKultuur Leopoldsburg/ Hechtel-Eksel. Om 20u in De Schans Leden € 5, niet-leden € 7 Info : www.vtbKultuur.be/leopoldsburg • Daguitstap naar Waterloo Org. Neos Hechtel-Eksel Vertrek om 7u45 op het Gemeenteplein Meer info: 011 73 45 56 of [email protected] Vrijdag 13 maart Kubben. Org. Okra Hechtel Om 14u in de sporthalZaterdag 14 maart • Opera “La Donna Del Lago” van Rossini in Kinepolis Hasselt, rechtstreeks vanuit de Metropolitan Opera New York. Org. vtb-Kultuur Leopoldsburg/ Hechtel-Eksel. Om 18u Inschrijving: 0470 20 53 05 Info : www.vtbKultuur.be/leopoldsburg • Culturele busuitstap naar Leuven Meer info: www.hechtel-eksel.be • Cultuurquiz. Org. Cultuurraad Om 20u in De Schans Meer info: www.hechtel-eksel.be Zondag 15 maart en 22 maart• Werking van bank en beurs door Franki Org KWB-Hechtel. Om 9u30 in de Schans Info: Jos Vangeneugden (011/73 34 05).

Donderdag 19 maart• Wandeling in het stiltegebied Gerhagen (Tessenderlo) + bezoek bosmuseum. Org KWB-Hechtel. Om 14u Info: Jean Snoeks (011/73 16 38)Zater- 21, zon- 22, vrij- 27 en zaterdag 28 maart• Closer. Org. Toneelgezelschap Bèrk en Breem. Om 20u15 in De Geer Meer info: www.berkenbreem.be Zondag 22 maart• Wandeling Veewei. Org. Natuurpunt Hechtel-Eksel. Om 14u aan parking autokeuring Info: www.natuurpunthechtel-eksel.be • Daguitstap naar Leuven voor de Knip- oogdag. Org. vtbKultuur Leopoldsburg/ Hechtel-Eksel. Ook niet-leden kunnen deelnemen. De ideale gelegenheid om met onze vereniging kennis te maken. Info en inschrijving: 0470 20 53 05 Info : www.vtbKultuur.be/leopoldsburg Dinsdag 24 maart• Nacht van de Geschiedenis Org. Heemkundige Kring en Davidsfonds Om 19u30 in De Geer. Inkom: €3Woensdag 25 maart • Paasfeest. Org. Ziekenzorg Hechtel Om 14u in De SchansZondag 29 maart• Closer. Org. Toneelgezelschap Bèrk en Breem. Om 14u15 in De Geer Meer info: www.berkenbreem.be• Start to bike. Org. fietsdames Dé Doorzetsters. Om 9u aan Den Dorpel Meer info: [email protected] • Film- en fotoreportage. Org. KVLV en Natuurpunt. Om 14u in De Schans

Verenigingen die hun activiteit graag in de rubriek in-en-uit zien verschijnen, kunnen deze ingeven op de website www.uitdatabank.be. Je activiteit verschijnt dan eveneens op de gemeentelijke website.

Page 15: Hechtel-Eksel info februari 2015

www.hechtel-eksel.be • in’formatie 15

BESTUUR

Jan DALEMANS - Burgemeester

[email protected]

gsm: 0475 42 40 93

- Verkeersveiligheid, Politie, Burgerzaken en Financiënbegroting,

Personeel en organisatie, e-Government - Perscommunicatie

en Protocollaire feesten

- Voor een afspraak, contacteer Martine Vanderbiesen: secretariaat

[email protected] - tel.: 011 73 01 52

Nele LIJNEN - 1ste schepen

[email protected]

gsm: 0486 13 09 18

- Sport, Economie & werk, Gelijke kansen, Wonen, Kinderopvang

en Evenementen - Spreekuren: op afspraak

Raf TRUYENS

[email protected]

gsm: 0479 49 06 69

- Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, Natuur en Bos, Bosland, Mobiliteit

en Openbaar Vervoer, Juridische aangelegenheden, Erediensten,

Heemkunde en Erfgoed, Internationale samenwerking

- Spreekuren: op afspraak

Theo MARTENS

[email protected]

gsm: 0495 18 40 75

- Jeugd, Toerisme, Leefmilieu, Landbouw en Buurtwerking

- Spreekuren: op afspraak

Jacky SNOECKX

[email protected]

gsm: 0495 50 28 11

- Openbare werken, Recyclage, Begraafplaatsen,

Nutsvoorzieningen en Waterzuivering - Spreekuren: op afspraak

Evy RUTTEN

[email protected]

gsm: 0498 80 23 82

- Cultuur, Onderwijs, Bibliotheekwezen, Gezondheidszorg,

Gehandicaptenbeleid en Communicatie - Spreekuren: op afspraak

Tony BASELET: voorzitter OCMW

[email protected]

tel.: 011 89 12 12

- Gezinsbeleid, Senioren en Armoedebestrijding

- Spreekuren : op afspraak.

Kempische Tehuis

Afgevaardigde Hechtel-Eksel : Yvette Leten

- Spreekuur iedere maandag tussen 9 en 10 uur

IN’FORMATIEGeboorten3 januari Marthe, dochter van Steven Gillemot en Inge Janssen

15 januari Nout, zoon van Stijn Schepers en Mieke Geerts

17 januari Lex, zoon van Roel Deckers en Nathalie Bangels

21 januari Flo, dochter van Martijn Geurts en Marlies Olijslagers

22 januari Lindo Glorindo Stevie,

zoon van Stevie Leuci en Caroline Roussard

30 januari Jolien Leen Antoinette,

dochter van Freddy Heijlen en Maria Huibers

30 januari Flo, dochter van Maarten Van Broeckhoven en Maartje Kuyken

31 januari Yentl, dochter van Bert Theuwissen en Ine Vandercappellen

31 januari Milan Michel, zoon van Neel Berben en Elainita Vandael

4 februari Gijs, zoon van Johan Feyen en Terry Weckx

7 februari Ellis-Mia, dochter van Erwin Penders en Marion Miermans

Huwelijken5 januari Ahmed Moustafa en Lekbira Labzae

22 januari Daci Blerim en Gega Ersida

Overlijdens† 17 januari Claes, Marie-Therese, 64 jaar

† 17 januari Lemmens, Louis Joseph Antoon, 88 jaar

† 26 januari Timmers, Marcellus Josephus (Marcel), 82 jaar

† 1 februari Daniels, Joseph Albert, 95 jaar

† 8 februari Goven, Marcel Alphons, 77 jaar

† 9 februari Kinnaert, Clementine Marie Victorine, 90 jaar

† 10 februari de Smit, Hendrikus Wilhelmus C.M., 68 jaar

De antwoorden van pagina 8, Lekker lokaal :1:A, 2:B, 3:A, 4:B, 5:B, 6:B, 7:A, 8:B, 9:B

3

1

GEKIEKTGouden bruiloften1) Bouts-Gysbrechts : 24/01/1965

2) Lormans-Slegers : 24/11/1964

3) Vanderlinden-Dreesen : 23/12/1964

2

Page 16: Hechtel-Eksel info februari 2015

NEBRASKAop zaterdag 18 april 2015 om 20u00 in ‘De Schans’ in Hechtel

Niets beter om 10 jaar Animuz in stijl te vieren én af te sluiten dan met de Noord-Limburgse band Nebraska. Zij brengen met hun 8-koppige band, aangevuld met 4 backingvocals en 3 blazers, een tribute aan de muziek van Bruce Springsteen. Kippenvel verzekerd!

Ticketverkoop vanaf maandag 2 maart 2015:- via het vrijetijdsloket tijdens de openingsuren van het gemeentehuis- via mail aan [email protected] - telefonisch op: 011 73 35 65 of 011 73 01 50Tarieven:- voorverkoop: €8/€6 (jongerentarief tot 25 jaar)- kassa: €12/€10 (jongerentarief tot 25 jaar)