Hebron nieuws april 2009

Click here to load reader

 • date post

  21-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Hebron nieuws april 2009

Transcript of Hebron nieuws april 2009

 • HebronNeuwsHebronNeuws

  Lieve lezers

  Hebron

  Hebron Hebron

  Dat onze kinderen allemaal flink beschadigd zijn, merken we iedere dag, begint Cees. Zo sprak ik laatst met n van de jongsten. Zijn moeder heeft Curaao verlaten en heeft hem beloofd dat ze terug zou komen om hem te halen. De laatste maanden heeft ze niets meer van zich laten horen. Tio,

  zei hij laatst tegen mij, mijn moeder is gewoon dood. Ze belt nooit meer. Ze is een leugenaar! Je kunt je voorstellen wat dat met zon jongen doet. Hij voelt

  Mijn moeder is gewoon een leugenaar!

  sluit Rommy af. Joey en Rojardel zijn hier een voorbeeld van. Joey gaat naar de Kinderpsychiater en leert daar omgaan met zijn emoties. We zien hem echt groeien! Rojardel gaat naar spel-therapie om te werken aan zijn motori-sche vaardigheden. Hij kan inmiddels bijna zijn naam schrijven. Het is nog maar de helft, maar het begin is er. We zien uit naar de verdere resultaten. Zowel bij Joey en Rojardel als bij de rest van de kids!

  Nummer 38 april 2009 Tweemaandelijkse nieuwsbrief van Kinderdorp Hebron, Curaao

  Wentel uw weg op de Here en vertrouw op Hem, en Hij zal het maken.Psalm 37:5

  Lieve lezers,Is het u opgevallen dat het de afgelopen maanden in het nieuws nogal eens gaat over vertrouwen? Mensen zijn hun vertrouwen kwijt. In de bank, in andere financile instanties en in elkaar. Wat erg, dachten wij toen we het hier laatst over hadden. Je zou al je vertrouwen gesteld hebben in de beurs en dat in n klap kwijt zijn. Dat moet een vervelend

  gevoel geven In de Bijbel wordt alleen in het Nieuwe Testament al meer dan 700 keer gesproken over vertrouwen.

  Maar ook in het Oude Testament lezen we vaak over vertrouwen. In veel geval-len bevatten deze teksten waarschu-wingen over dat je je vertrouwen niet moet stellen op mensen, maar op de God. Wentel uw weg op de Here en ver-trouw op Hem (Psalm 37:5) is hier een voorbeeld van. Vertrouwen op God is dus een keuze die je moet maken. Soms zelfs tegen je gevoel in.

  Een belangrijke les voor ons allemaal. Voor u, voor onszelf n voor onze vrijwilligers. Maand in maand uit moeten zij erop vertrouwen dat God zal voorzien. In kennis, in wijsheid, maar ook in financin. Is dat altijd makkelijk? Nee. Voelt dat altijd fijn? Nee, dat ook niet. Maar gelukkig mogen zij net als wij en u weten dat er een belofte hangt aan de tekst uit Psalm 37:5. Er staat namelijk niet alleen dat we moeten vertrou-wen op Hem, maar ook dat Hij het dan zal maken.

  zich eenzaam, afgewezen, verdrietig en boos.

  Ze heeft hem beloofd dat ze terug zou komen Hebron biedt verschillende soorten zorg aan hun kinderen. Rommy: Het is belangrijk dat ieder kind de vorm van zorg krijgt die bij hem of haar past. Het kind waarover in het voorbeeld hierbo-ven verteld wordt, krijgt speltherapie. Hier leert hij spelenderwijs met zijn gevoelens om te gaan. Andere kinderen gaan naar een Kinderpsychiater of naar een Logopedist.

  Dat is het belangrijkste: kinderen aan de voeten van de Heere Jezus brengen. Maar we bieden de Hebron-kinderen natuurlijk zelf ook de nodige zorg, vult Cees aan. We zijn erg gebrand op relatieherstel. We laten de ouder(s) van

  de kinderen regelmatig langs komen op Hebron. Als ouders niet in staat zijn hun kind op Hebron te bezoeken, dan brengen wij het kind naar hen toe. Daarnaast praten we natuurlijk veel met de kinderen over de dingen die ze moeilijk vinden. Verder bidden we met en voor de kinderen. Dat is toch het belangrijkste wat we voor de kinderen kunnen doen: hen aan de voeten van de Heere Jezus brengen. Rojardel kan al bijna zijn hele naam schrijven!

  We zien dat de kinderen baat hebben bij de vorm van zorg die zij ontvangen,

  De kinderen die bij Hebron wonen, hebben in hun verleden bijna allemaal te maken gehad met eenzaamheid en afwijzing. Sommigen van hen kennen hun ouder(s) niet eens. Anderen hebben (een) verslaafde ouder(s). De vrijwilligers

  van Hebron bieden ieder kind zorg op maat. Wat dit betekent, leggen Cees en Rommy ons uit.

  Dr mogen we ons aan vast houden!

  Cees en Rommy van Harten

  De pijn van de kinderen en hoe Hebron hiermee omgaat

  Uit de praktijk

  Danil had onlangs een afspraak met de spelthera-peut. s Ochtends vroeg liep hij een tante tegen lijf en vertelde haar enthousiast: Nu heb ik twee leuke dingen te doen vandaag. Eerst ga ik naar speltherapie en daarna ga ik trampoline springen!

 • IngridIk ben Ingrid, 23 jaar en kom uit Vlaams Brabant. 2009 is een jaar dat ik aan de Heere God wil geven, Hij heeft me geroepen naar Curaao om voor Hem n door Hem te werken. Hij heeft een plan met me. Wat dat plan is, daar kom ik hier stap voor stap achter. Naast het werken op de groep mag ik hier ook letterlijk mijn handen uit de mouwen steken. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met kleine reparaties aan het kinderhuis en het landhuis en onderhoud van de tuin en autos. Wilt u alstublieft bidden voor de aanvraag van mijn verblijfvergunning? Voor niet-Nederlanders is dit een hele dure en moeizame procedure!

  RuchamaIk ben Ruchama Houtkamp en ben vanaf oktober 2008 op Curaao om te werken bij Hebron als groepswerker. Hoewel het soms best lastig was en is om mensen in Nederland los te laten, ben ik heel blij dat ik hier ben. Het werken met de kinderen is een uitdaging en ik geniet van hen. Ik hoop dat God mij steeds meer kan gebruiken, om deze kinderen Zijn liefde te laten voelen. Daarnaast leer ik hier steeds meer om

  God de leiding over mijn leven te geven en Hem volledig te vertrouwen bij alles wat ik doe.

  Afscheid Arjan. Of toch even voorstellen?Arjan heeft vanaf september 2008 voor vijf maanden bij Hebron gewerkt. De tijd vloog voorbij, zoals hij het zelf zegt. Arjan: Toen ik een maand of drie bij Hebron was, leerde ik de kinderen pas cht kennen en merkte ik dat ik wat voor hen begon te betekenen. Twee maanden later ging ik alweer naar Nederland. Uiteindelijk heeft Arjan besloten om, na een korte periode in Nederland om sponsoren te zoeken, weer terug te keren naar Hebron. Ik ga terug voor een periode van zes maanden, aldus Arjan. Ik zie er naar uit om de kinderen van Hebron weer te zien. Ze hebben echt mijn hart gestolen!

  Vrijwilligers gezocht!

  Ook in deze Hebron

  Nieuws willen we er

  weer even de aandacht

  op vestigen: er zijn

  vrijwilligers nodig bij

  Hebron! Aanmelden of

  meer informatie? Ga naar

  www.hebron.nl of mail

  naar [email protected]

  Hebron

  Ik hoop dat God mij steeds meer kan gebruiken.

  Ik zie er naar uit om de kinderen van Hebron weer te zien.

  2009 is een jaar dat ik aan de Heere God wil geven.

  Even voorstellen

  Het werk van Hebron wordt volledig gedraaid voor vrijwilligers. Mensen die een jaar of langer van hun leven apart zetten om in het kinderdorp te dienen. Geertje is n van deze mensen. Ze werkt inmiddels ruim twee-en-een-half jaar bij Hebron en vertelt ons in het kort hoe ze haar werk bij Hebron tot nu toe heeft ervaren.

  Ik zou dit werk niet zonder de Heere God kunnen doen, begint Geertje. Hij geeft mij steeds nieuwe kracht, vreugde en de wijsheid die ik nodig heb om er voor de kinderen te kunnen zijn. Ik heb het hier erg naar mijn zin en geniet van de kinderen. Ik leer hen

  steeds beter kennen en begrijpen.

  Iedere vrijwilliger die bij Hebron werkt, is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen giften. Hoe heeft Geertje dat geregeld? Geertje: Er zijn verschil-lende mensen die mij financieel steu-nen. Ik krijg niet veel giften en ook niet elke maand evenveel. Toch kom ik altijd rond. Ik verwonder me er iedere keer weer over dat ik precies krijg wat ik nodig heb en altijd op het juiste moment. God is goed!

  Tot slot vraag ik Geertje naar haar boodschap voor potentile col-

  Vrijwilliger aan het woordGeertje: Ik hoop dat ik veel nieuwe collegas mag verwelkomen!

  legas. Die zijn immers hard nodig? Jazeker!, zegt Geertje, We hebben echt nieuwe vrijwilligers nodig! Vooral mannen en echtparen. Ik hoop de komende maanden veel nieuwe collegas te mogen verwelkomen. Er is in het bijzonder behoefte aan vrijwil-ligers die voor langer dan een jaar naar Curaao willen komen. Ik hoop dat ik de komende maanden veel nieuwe collegas mag verwelkomen binnen het team!

 • Hebron Hebron

  Malaika: 23 februari 1982Rojardel: 22 maart 2000Jason: 11 mei 1994Raylison: 19 juli 1993Joey: 16 augustus 1999Raynold: 18 september 1994Danil: 6 december 2000Sarah: 6 december 2000

  In de vorige nieuwsbrieven hebt u kunnen lezen over de plannen en fondsaanvragen die zijn ingediend voor landgoed Veeris. Inmiddels zijn de tekeningen voor de bouw gemaakt door de architect. Deze liggen ter beoordeling bij de directie en het bestuur van Hebron. We hopen u in de volgende nieuwsbrief meer nieuws te kunnen melden over de vorderin-gen rondom de voorbereidingen van de bouw.

  Op 30 januari was het zover Na een periode van drie maanden keiharde training mocht Sarah afzwemmen voor haar A-diploma.

  Hl bijzonder volgens de badjuffen- en meesters, gezien het feit dat bijna alle kinderen er een half jaar over doen voordat ze voor hun eer-ste diploma mogen afzwemmen. Maar Sarah Supertalent zoals ze genoemd wordt voelt zich in het zwembad net als haar tante Malaika: als een vis in het water.

  Met een groepje van ongeveer tien kinderen stond Sarah op 30 januari aan de rand van het zwembad te wachten op het startsein. Onder toeziend oog van een aanmoedigende Deltje (Rojardel) en vele andere enthousiaste toe-schouwers zwom ze alsof haar leven er van afhing. Ze zwom op haar buik en op haar rug, naar de overkant en weer terug. En het ging geweldig! Korte tijd later was ze de trotse bezitter van haar zwemdiploma A.

  Al een maand (!) later volgde dezelfde spanning voor diploma B. En ja, ook dit diploma haalde ze in n keer! Sarah kan duiken, vlinde