Heat tracing, een juiste installatie is essentieel

Heat tracing, een juiste installatie is essentieel
Heat tracing, een juiste installatie is essentieel
download Heat tracing, een juiste installatie is essentieel

of 2

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Bij de installatie van een instrument is het soms noodzakelijk om de leidingente verwarmen. Simpele installatie denkt u, niettemin blijken er in de praktijk toch wat obstakels te zijn.

Transcript of Heat tracing, een juiste installatie is essentieel

 • 1

  HEAT TRACINGBij de installatie van een instrument is het soms noodzakelijk om de leidingen te verwarmen. Simpele installatie denkt u, niettemin blijken er in de praktijk toch wat obstakels te zijn.

  (BESTAANDE) LEIDINGEN TRACEN EN ISOLEREN

  WAAR GAAT HET FOUT?

  TEL +31 70 413 07 50 | WWW.TEESING.COM

  INTERESTED?ASK our SalesEngineers!

  Leidingen worden voornamelijk gesoleerd met schuim-isolatie. Deze wordt blootgesteld aan het weer enbijvoorbeeld vogels die erin pikken. Het afplakken met tape wordt dan vaak als oplossing gebruikt of hetplaatsen van aluminium beplating, wat erg tijdrovend en duur is. Daarnaast is de tube ineens de drager geworden van zowel de tracing als de isolatie. De isolatie om de tube raakt gemakkelijk los en hiermee starten de problemen met het op temperatuur houden van de leidingen.

  Het eerste probleem vormt zich na de installatie van de leiding, de tracing kan niet goed langs de ondersteuning van de tube. De tracing wordt dan maar langs de beugel gevoerd wat resulteerd in een slechte geleiding van de warmte.Daarna komt de isolatie, deze kan door de afstand tussen het ijzerwerk en de tube al bijna niet meer genstalleerd worden. Bovendien worden er in de isolatie uitsparingen gemaakt bij de beugels waar juist de meestewarmte overdracht plaats vindt.

  DE PRAKTIJK:

  LEIDING GEINSTALLEERD LEIDING MET TRACING LEIDING MET ISOLATIE

 • 1

  TEL +31 70 413 07 50 | WWW.TEESING.COM

  Als oplossing bieden we u een samengesteld kant en klaar gesoleerde en eventueel getracede tube.Hiermee voegt u drie processen samen in een oplossing: de montage van de tube, installatie van detracing en de montage van de isolatie met ( waterdichte) buitenmantel. Dat betekend voor u:

  - Minder arbeidskosten voor een beter eindresultaat- Minder werk overdrachten- Minder installateurs

  Teesing levert sinds kort als technisch partner van Thermon het complete pakket aan Heat Tracing producten. Wij informeren u graag over Tubetrace en Thermotube. Vraag naar de mogelijkheden!

  Afrollen, monteren, aansluiten. Klaar!

  TEESING BIEDT U OPLOSSING:

  TRADITIONELE HEAT TRACINGTraditioneel worden de materialen los aangeschaft bij verschillende bedrijven: koppelingen en tubing bij Teesing BV en tracing en isolatie bij andere partijen. Dat betekent voor u:

  - Verschillende opdrachten en mogelijk kleine orderkosten.- Verschillende zendingen met meerdere transporteurs.- Verschillende levertijden en meerdere goederen ontvangsten.

  Allemaal kosten verhogend..