Healthy news 2011/09

8
www.achmeahealthcenters.nl september 2011 Anne Marlies: “Je voelt dat je lekker bezig bent geweest.“ pag. 4 | Mariska: “Goede sfeer en begeleiding zijn voor mij belangrijk.“ pag. 4 | Richard: “Ik fitness, RPM en Bodyrun samen met mijn vrouw.“ pag. 5 | Carin: “Ja mijn instructrice weet mij zeker te motiveren!“ pag. 5 Start nu en sport tot 1 oktober gratis * Open dag: 10 september Wat voor sporter ben jij? Fitness, groepfitness en meer...

description

This Achmea health Center magazine informes about fitness & health, tips & advice

Transcript of Healthy news 2011/09

Page 1: Healthy news 2011/09

www.achmeahealthcenters.nl

september 2011

Anne Marlies: “Je voelt dat je lekker bezig bent geweest.“ pag. 4 | Mariska: “Goede sfeer en begeleiding zijn voor mij belangrijk.“ pag. 4 | Richard: “Ik fitness, RPM en Bodyrun samen met mijn vrouw.“ pag. 5 | Carin: “Ja mijn

instructrice weet mij zeker te motiveren!“ pag. 5

Start nu en sport tot 1 oktober

gratis*

Open dag: 10 september

Wat voor sporter ben jij?

Fitness, groepfitness en meer...

Page 2: Healthy news 2011/09

www.avontuurfabriek.nl

Paintball

Lasergame

Segway

Glow Golf

Led bowling

Solexrit

PaintballPaintball

Meer dan 20 activiteiten

op 1 adres in het

midden van Nederland

INDUSTRIEWEG 12, 1231 KH LOOSDRECHT 035 582 8000

In Loosdrecht

Advertentie

2

Page 3: Healthy news 2011/09

Iedereen weet dat bewegen, gezonde voeding, goede nachtrust en een balans in

werk en privé leven bepalend is voor onze gezondheid en hoe we ons voelen. Met

een gezonde leefstijl kunnen we alles uit het leven halen. Toch is het niet altijd

makkelijk om gemotiveerd te blijven en die gezonde leefstijl vol te houden.

Herkenbaar? “Nee…, het is slecht weer vandaag.” “Ach mijn sportmaatje kan niet,

we gaan volgende week wel weer…” “Ik heb nu even geen tijd.”

Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit. Fitness, groepfi tness en een goed voedingspatroon zijn de beste ingrediënten voor een gezond en fi t leven. Je kan kiezen uit vele fi tness- en groepfi tnesstrainingen, je wordt begeleid door professionele instructeurs, adviseurs en personal trainers en voor elk doel kun je bij ons aan de slag.

Even voorstellen…In dit magazine stellen we je voor aan vier sporters van Achmea health Centers die deze vragen ook beantwoord hebben. Waarom doen ze aan fi tness? Welke trainingen volgen ze? Wat zijn de behaalde resultaten? Herken jij jezelf? Lees dan snel verder.

Wat voor sporter ben jij...?

Ik ben Anne Marlies (20) en sport in RidderkerkTraining: Yoga, BodyBalance, Pilates en soms fi tness

Ik ben Mariska (38) en sport in GroningenTraining: Personal Training, Zumba, Bodystep, BodyPump, Fitness

Ik ben Mariska (38) en sport in GroningenTraining: Personal Training, Zumba, Bodystep, BodyPump, Fitness

Ik vind

fi tness leu

kIk vin

d fi tn

ess niet leu

k

Ik fi tness voor de prestatie Ik fi tness ter compensatie

“Nee, ik vind fitness niet leuk, maar ik combineer het gewoon met het sociale en ga met een vriendin sporten.”

“Ik vind fitness echt niets aan, maar doe het toch. Niet alleen ben ik 40 kilo afgevallen, maar ik voel me fit, sterk en zit weer goed in mijn vel.”

“Een specifiek trai-ningsdoel heb ik niet. Ik wil lekker sporten en heb er gewoon heel veel plezier in.”

trainers en voor elk doel kun je bij ons aan de slag.

Ik ben Anne Marlies (20) en sport in RidderkerkTraining: Yoga, BodyBalance, Pilates en soms fi tness

Ik ben Richard (47) en sport in ArnhemTraining: Fitness, RPM en Bodyrun

“Ik hou van koken en lekker uit eten gaan en dat moet natuurlijk gecompenseerd worden!“

Ik ben Carin (53) en sport in DeventerTraining: Sportief afslanken, wandelen, groepfi tness

“Nee, ik vind fitness niet leuk, maar ik combineer het gewoon met het sociale en ga met een vriendin

Training: Sportief afslanken, wandelen, groepfi tness

Stel jezelf de volgende vragen:

• Vind je fi tness leuk of vind je het niet leuk?• Zou je fi tnessen om de prestatie of gaat het jou om compensatie?

3

Page 4: Healthy news 2011/09

Ik vind fi tness echt niets aan, maar ik doe het toch. Ik heb een druk leven, maak lange werkdagen en vind het lastig om daarnaast voldoende te bewegen en gezond te eten. Daarbij heb ik aanleg om aan te komen. De laatste jaren deed ik niet aan sport. Ik ben diverse malen lid geweest van een fi tnesscenter, maar vond het moeilijk om vol te houden. Toen ik tegen een burnout aan zat was het advies van de huisarts:

afvallen, meer bewegen, goede voeding en beter voor jezelf zorgen. Ik dacht: nu wil ik écht resultaat boeken!Ik heb informatie aangevraagd via de website en werd diezelfde dag nog gebeld. Om alle excuses die ik kan verzinnen om niet te sporten voor te zijn, ben ik gestart met Personal Training bij Soraya. Het begin was zwaar, ik moest

van ver komen, maar nu vind ik het zelfs leuk. Goede sfeer en begeleiding zijn voor mij heel belangrijk. Niet alleen ben ik 40 kilo afgevallen, maar ik voel me fi t, sterk en zit weer goed in mijn vel. Nu train ik 3 à 4 keer per week in een groepsles zoals Zumba of Bodystep, fi tness ik en soms train ik nog met mijn Personal Trainer.

Anne Marlies van ‘t Hoen (20)

Mariska de Vries (38)

2009 2011

Anne Marlies van ‘t Hoen (20)

Ik v

ind

fi t

nes

s n

iet

leu

k

Ik fi tness voor de prestatie

Toen ik ooit startte met fi tness bij een andere sportschool wist ik niet dat ik het ooit echt zo leuk zou gaan vinden. Daar was de sfeer anders. Veel mannen, bodybuilding en spiegels. Een sfeer van zien en gezien worden. Bij Achmea health Centers is dat anders. Je kunt er gewoon lekker ontspannen sporten.Ik sport 3 keer per week samen met een vriendin. Dat is gezellig, we kunnen na het trainen de sauna in en een theetje drinken. Ik volg Pilates, BodyBalance en binnenkort start ik met Yoga. Hoe ik dat in mijn agenda

ga inpassen, weet ik nog niet, maar Yoga is ook erg leuk. Ik ben niet zo van het rondspringen dus deze trainingen passen bij mij. Het is goed voor me, het is ontspannend, actief en ik ben een stuk leniger geworden.

Je voelt dat je bezig bent geweest. Ik voel me er gewoon lekker bij!Een specifi ek trainingsdoel heb ik niet. Ik wil lekker sporten en heb er gewoon heel veel plezier in!

Sport bij: Achmea health Center Groningen

Zorgverzekerd bij:

Beroep: Projectleider

Training: Personal Training, Zumba, Bodystep, BodyPump, Fitness

Sport bij: Achmea health Center Ridderkerk

Zorgverzekerd bij:

Beroep: Student Grafi sche vormgeving

Training: Yoga, BodyBalance, Pilates, Fitness

4

Page 5: Healthy news 2011/09

health Centers. Daar kan ik toch in groepsverband sporten en ben ik vrij in wanneer ik ga. Door de gezellige groep werkt het toch als een stok achter de deur. Ik doe aan fi tness, RPM en Bodyrun samen met mijn vrouw. Zo zijn we ook lekker samen aan het sporten. Na afl oop nog even de sauna in of een kopje koffi e aan de bar en de training is compleet.

douchen. Dat vind ik toch het prettigst. Toen ik 12 jaar geleden startte bij Achmea health Centers ben ik begonnen met de cursus Sportief afslanken. Dat is voeding, fi tnessbegeleiding en een gezamenlijke groepfi tness training. Ik ben toen 8 kilo afgevallen. Toen sportte 3 keer per week, maar dat vond ik wel wat veel. Nu sport ik 1 keer per week en ga nog 2 keer een stuk buiten wandelen. Zo blijf ik lekker gezond en fi t. Mijn conditie is er een stuk beter van geworden.

Richard van der Sluis (47)

Ik v

ind

fi t

nes

s le

uk

Ik fi tness ter compensatie

Carin Runneboom (53)

Sport bij: Achmea health Center Deventer

Zorgverzekerd bij: niet Achmea zorgverzekerd

Beroep: Huisvrouw

Training: Sportief afslanken, wandelen, groepfi tness

Nee, ik vind fi tness niet leuk, maar ik combineer het gewoon met het sociale en ga met een vriendin sporten. Dat is veel gezelliger en het is prettiger om samen ergens binnen te komen. Ik doe vooral aan groepfi tness. Daar leer je namelijk ook weer mensen kennen en het is een stok achter de deur. Als ik een keer niet geweest ben dan vraagt mijn instructrice waar ik was. Ja, mijn instructrice weet mij zeker te motiveren! Na afl oop drinken we vaak nog een kopje koffi e en dan ga ik lekker thuis

Ik hou van koken en lekker uit eten gaan en dat moet natuurlijk gecompenseerd worden! Daarnaast is sport een uitlaatklep waarin ik mijn energie kwijt kan. Ik sport sinds mijn vijfde en heb op hoog niveau handbal gespeeld. Vooral door tijdgebrek ben ik met teamsport gestopt. Vroeger had ik een beroep waarbij ik veel liep, maar nu zit ik vooral op het kantoor. Om fi t te blijven is fi tness dus ideaal. Eerst ben ik gaan wielrennen, maar als je alleen sport is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. In 2004 ben ik lid geworden bij Achmea

Sport bij: Achmea health Center Arnhem

Zorgverzekerd bij:

Beroep: Proces engineer

Training: Fitness, RPM en Bodyrun

5

Page 6: Healthy news 2011/09

Ook ik ben als lid bij Achmea health Centers in aanraking gekomen met fi tness. Ik was niet sportief, maar ging uit noodzaak sporten. De sfeer in het centrum voelde direct

plezierig, enthousiast en gemoedelijk aan. Door het meedenken van de instructeurs, de goede begeleiding en adviezen, verloor ik in rap tempo mijn overtollige kilootjes, voelde me fi tter en ging notabene met plezier sporten. Wie had dat gedacht..?Als lidmaatschapsadviseur wil ik mijn ervaring en enthousiasme delen en sporten laagdrempelig maken voor iedereen. Ik heb ervaren hoe moeilijk het voor sommige mensen is om de eerste stap te maken.

Voor mij komt de voldoening als ik de nieuwe leden stralend en vol zelfvertrouwen zie sporten. Te zien dat ze zich thuis voelen, ze met veel enthousiasme vertellen over hoe goed ze zich erbij voelen en dat ze inderdaad fi tter zijn, die kilootjes lichter of de lichamelijke klachten verminderd zijn…, maar vooral dat ze er eigenlijk van balen niet veel eerder te zijn begonnen.

Kortom…, wanneer mag ik jou verwelkomen?

Advies en begeleiding is essentieel

Hélène de LangeBeroep: Lidmaatschapsadviseur in Zwolle

Kom naar de open dag 10 septemberwww.achmeahealthcenters.nl

Nieuw in 2011!

Haarlem • Utrecht • Den Haag

Amersfoort • Amsterdam • Apeldoorn • Arnhem • Assen • Assendelft • Barneveld • Deventer • Doetinchem

Emmen • Epe • Groningen • Heemskerk • Hoogeveen • Hoogvliet • Hulst • Kampen • Leeuwarden

Lelystad • Loosdrecht • Meppel • Nieuwerkerk a/d IJssel • Oss • Ridderkerk • Rotterdam • Steenwijk

Terneuzen • Tilburg • Wapenveld/Hattem • Woerden • Zaandam • Zutphen • Zwolle

Open in september Najaar 2011 Najaar 2011

6

Page 7: Healthy news 2011/09

Vet V

erbr

ande

n en

afv

alle

n

Uith

oudi

ngs

verm

ogen

Kra

cht

Vorm

ben

en

en b

illen

Vorm

bov

en

licha

am

Flex

ibili

teit

Coör

dina

tie

Ster

kte

van

de

rom

p

Stre

ss e

n sp

anni

ng

Ost

eopo

rosis

pr

even

tie

Verbetering van adembeleving en Concentratie. Meer � exibi-liteit en balans. Je leert spanning te signaleren en voorkomt stress. Verbetert je lichaamshouding en versterkt rompspieren.

� � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Dit is een eenvoudige en effectieve bewegingsvorm die zorgt voor een sterk lichaam en een sterke geest! � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Met dit 3 maandelijkse programma begeleiden we je in buiten hardlopen & � tness circuittraining. � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Dit is een eenvoudige, maar zeer intensieve workout op muziek, die uiterst geschikt is voor alle � tness-niveaus. � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Dit is een krachtige cardio workout met opzwepende muziek en geïnspireerd op vechtsportkunsten en technieken. � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Dit is gebaseerd op fantastische dansbewegingen. Het is car-dio fun op z’n best voor iedereen met passie voor bewegen. � � � � � � � � � � � � � �

Dit is de snelste manier om in vorm te raken, vet te verbran-den en een strakker en gevormd lichaam te krijgen. � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Op meeslepende muziek, ontwikkel je een betere conditie, strakkere BBB en meer kracht in je boven- en onderlichaam. � � � � � � � � � � � � � � � � �

Ride the calorie killer met RPM, dè indoor cycling les. Op inspirerende muziek � ets je 20 – 25 km over gevarieerd terrein. � � � � � � � � � � � �

Dit is een mix van eenvoudige cardio-, weerstands-oefeningen voor meer kracht, stabiliteit en lenigheid. � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Hiermee verbeter je je houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht. � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

Dit is een circuittraining waarin toegankelijke trainingstoestel-len de basis leggen voor een zeer gevarieerde lichaamstraining. � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

De combinatie van vrolijke opzwepende muziek en makkelijk te volgen bewegingen zorgen samen voor een swingend feestje. � � � � � � � � � � � �

Voor ouders en kinderen van 5 - 13 jaar � � � � � � � � � � � �

Omdat gezond leven leuker is...• Fitness, groepfi tness, spafaciliteiten en meer.• Gratis begeleiding, advies en introductieproces. • Voedingslezingen: gratis voedingslezingen over gezonde voeding, voeding en afslanken en voeding voor meer energie. • LAPT Personal Training. • Fysiotherapie: in de meeste Centers is een fysiotherapie praktijk gevestigd. • Eigen groepfi tnesstrainingen: Yoga, Bodyrun, Pilates.• 20% korting voor Achmea zorgverzekerden.• Collectieve zorgverzekering voor leden.

Lees meer over Sportief afslanken op www.achmeahealthcenters.nl

7

Page 8: Healthy news 2011/09

Open dag: 10 september

Kijk op de website voor het programma van jouw Center.Een kijkje komen nemen kan natuurlijk ook. Wij geven je graag persoonlijk advies en vertellen meer over alle mogelijkheden bij Achmea health Centers. Liever mee doen? Geef je nu op bij jouw Center en ervaar hoe leuk een gezonde leefstijl is.

Doe mee met gezellige workouts, workshops en meer!

Dru

k- e

n vo

rmfo

uten

voo

rbeh

oude

n, v

raag

naa

r de

voo

rwaa

rden

. A

an in

form

atie

uit

dit

mag

azin

e ku

nnen

gee

n re

chte

n on

tlee

nd w

orde

n.

duchennesport

challenge1e week november

duchennesportchallenge.nl

Wat: - Duchenne Sport Challenge bij Achmea health Centers

Doel: - Aandacht voor de ziekte van Duchenne, met een maximale fi nanciële opbrengst voor onderzoek naar genezing daarvan.

Hoe werkt het?- Doe voor minimaal € 10,- per uur in de 1e week van november mee aan

tal van sportactiviteiten, met als afsluiting een mini-sportmarathon op de fi nale dag.

- Laat je sponsoren door vrienden, familie, collega’s of een bedrijf en sport mee voor een zo hoog mogelijke opbrengst.

Waar gaat het om?- Sporten voor kinderen met Duchenne die vaak al op jonge leeftijd niet

meer kunnen sporten.

Aanmelding:Ga de uitdaging aan en schrijf je in op www.duchennesportchallenge.nl Voor meer info: zie ook de fl yers bij de recepties van de Achmea health Centers. Zowel voor AhC-leden als niet-leden!

Duchenne_SC_adv2011_210x148_v1.indd 1 26-07-11 10:49

sport voor

Het evenement is toegankelijk voor iedereen (lid of niet lid bij Achmea health Centers)

health

health Centers

www.achmeahealthcenters.nlBEL 0900-7650000 15 ct/m Omdat gezond leven leuker is...