Hcc Beleggen Symposium April 2010

28
54 ste HCC Beleggen Symposium 10 april 2010 Schoolgemeenschap Lek en Linge Culemborg

description

Het programma is niet niet geheel gereed, maar deze presentatie geeft een goede indruk van het HCC Beleggen Symposium

Transcript of Hcc Beleggen Symposium April 2010

Page 1: Hcc Beleggen Symposium April 2010

54ste HCC Beleggen Symposium

10 april 2010Schoolgemeenschap Lek en Linge

Culemborg

Page 2: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Inhoud van deze presentatie

• Presentaties van 11.05 tot 11.55 uur• Presentaties van 12.10 tot 13.00 uur• Presentaties van 13.30 tot 14.20 uur• Presentaties van 14.35 tot 15.25 uur• Korte introductieteksten van alle

presentaties• Einde van deze presentatie

Page 3: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Presentaties van 11.05 tot 11.55 uur

• Jan Maarten Slagter. Presentatie: titel ????• Ronald Kok. Presentatie: Dividend is your

friend• Ton Winter. Presentatie: Beursonafhankelijk

beleggen

Page 4: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Presentaties van 12.10 tot 13.00 uur

• Bob Emanuels. Presentatie: titel ????• Tjakko Wielinga. Presentatie: Balanced

Condor Trading; een systeem op basis van engineering principes

• Willem Okkerse. Presentatie: Distressed securities en de OK-Score

Page 5: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Presentaties van 13.30 tot 14.20 uur

• Sem van Berkel. Presentatie: Dans der derivaten

• Jean-Paul van Oudheusden. Presentatie: Wat is Marketindex?

• Ron Wichgers. Presentatie: Systeemtraden met valuta

Page 6: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Presentaties van 14.35 tot 15.25 uur

• Harm van Wijk. Presentatie: Succesvol beleggen

• Wijnand Groot. Presentatie: FIBO & ELLIOTT; ritme & ratio. Een kansrijk koppel

• Roelof Foppen. Presentatie: Handelen op indices 24/24u met gegarandeerde stops

Page 7: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Jan Maarten Slagter ”????"

• Jan Maarten Slagter, studeerde rechten, werkte vier jaar als advocaat op het gebied van fusies en overnames bij Loeff Claeys Verbeke. Van 1998 tot 2007 in dienst als redacteur bij het Financieele Dagblad. Voor deze krant is Jan Maarten Slagter vanaf 2004 gestationeerd geweest als correspondent in Londen. Sinds 1 oktober 2007 is Jan Maarten Slagter directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Page 8: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Ronald Kok “Dividend is your friend”1. Ronald Kok van Analist.nl geeft een

presentatie over de bijna vergeten rendementsmotor; dividend. Het dividend is de betaling van een onderneming aan haar aandeelhouders. Het uitkeren van dividend heeft invloed op de koers van het aandeel. De datum waarop het dividend uitgekeerd wordt, is de datum waarop het aandeel ex dividend gaat.

Page 9: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Ronald Kok “Dividend is your friend”2. Meestal daalt de koers met een bedrag bijna

gelijk aan de hoogte van het dividend. Theoretisch is het rendement op de ex dividend datum dus 0%, maar de praktijk is -gelukkig voor de beleggers- weerbarstiger. Dividenden bepalen een fors deel van het totale rendement. Ronald kok geeft u tijdens zijn presentatie genaamd "Dividend is your friend" alle informatie over deze extra rendementsbron.

Page 10: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Ton Winter “Beursonafhankelijk beleggen”

1. Ton Winter, directeur en eigenaar GoodLife Trader (GLT) geeft een presentatie over Beursonafhankelijk beleggen. De fondsen uit de selectie van GLT zijn beursonafhankelijk. Dat betekent dat zij niet afhankelijk zijn van stijgende koersen. Deze fondsen zijn het resultaat van een intensief en voortdurend onderzoek naar de beste beleggingsfondsen ter wereld.

Page 11: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Ton Winter “Beursonafhankelijk beleggen”2. Beste ook in die zin dat bescherming dient te

worden geboden in slechte beursjaren. De (meestal buitenlandse) fondsen die aan de criteria voldoen zijn normaliter niet toeganke-lijk voor particuliere beleggers. Sinds kort zijn bovendien twee fondsen met een vast rende-ment van 8% per jaar geselecteerd. Ton Winter zal uitleggen hoe het mogelijk is dat deze fondsen ook bij dalende beurzen een goed rendement leveren.

Page 12: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Bob Emanuels “????”

1. Bob Emanuels, directeur van Research Unlimited, was tot 1 april 2009 als Directeur werkzaam bij Baron & Filten-borg, een Nederlands Hedge Fund. Daarvoor heeft Bob enkele jaren als Vice President bij ABN AMRO leiding gegeven aan de afdeling ABN AMRO Trading. Bob is als docent jarenlang verbonden geweest aan de opleiding tot Senior Beleggingsadviseur

Page 13: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Bob Emanuels “????”

2. voor Kluwer Opleidingen en hij heeft als specialist op het vakgebied van Behavioral Finance en Intermarket Technical Analysis vele cursussen en trainingen verzorgd voor verschillende gerenommeerde opleidings-instituten. Daarnaast is hij bekend van radio en TV en heeft hij voor verschillende maandbladen als columnist gewerkt.

Page 14: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Tjakko Wielinga “Balanced Condor Trading”

1. Tjakko Wielinga heeft de experimentele metho-den toegepast, die bekend is onder de noemer “Design of Experiments”, voor de optimalisatie van een maandelijks op te zetten Balanced Condor optieconstructie. Deze bestaat uit een verticale call- en een put spread die zijn geposi-tioneerd respectievelijk boven en onder een beursindex zoals de AEX, DAX of DJ Euro- stoxx 50.

Page 15: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Tjakko Wielinga “Balanced Condor Trading”

2. De parameters die worden gebruikt zijn de looptijd tot de volgende maandexpiratie en de range van de short call en put ten opzichte van de index. Deze parameters worden geoptimaliseerd op basis van historische data van de index en implied volatility. Deze nieuwe optieconstructie is gedoopt tot een “Balanced Condor”. Een stoploss is een impliciet onderdeel hiervan en noodzakelijk als bescherming tegen extreme en onverwachte uitslagen van de index.

Page 16: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Willem Okkerse “Distressed securities en de OK-Score”

• Willem Okkerse geeft een presentatie over Distressed securities en de OK-Score

Page 17: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Sem van Berkel "Dans der derivaten"1. Sem van Berkel is een haussier 'uit het boek'.

Hij selek-teert met 'BuffettBoerenBrains' zijn aandelenportefeuil-les binnen de AEX- en AMX. Omzet en winst van deze kwaliteiten, veelal marktleider, worden over de hele wereld behaald. De aandelen zijn 'buy&hold'. Vervolgens worden er rondom de aandelen optiekonstrukties geboetseerd voor rendement en zekerheid.

Page 18: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Sem van Berkel "Dans der derivaten"

2. De portefeuilleperformance moet worden behaald door koers-winst over een langere periode gemeten (minimaal 3 jaar), dividend en 'de dans der derivaten'. Het met gevoel voor momentum doorrollen van de put- en call-posities. Sem $ommetje zal in deze causerie o.a. enige concrete konstrukties uitwerken

Page 19: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Jean-Paul van Oudheusden " Wat is Marketindex? "

1. RBS speelt in op de behoeften van de doe-het-zelf-belegger. Eén duidelijke behoefte is het tegen lage kosten kunnen uitvoeren van trans-acties op wereld-wijde financiële markten. Dat is mogelijk via ‘Direct Beleggen’- of ‘Zelf-beleggen’-rekeningen bij banken of brokers. Dit terrein biedt ruimte voor innovatie, vandaar dat RBS Marketindex introduceert.

Page 20: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Jean-Paul van Oudheusden " Wat is Marketindex? "

2. Marketindex is een handelsplatform waar de doorgewinterde belegger 24 uur per dag, vijf dagen per week zonder transactiekosten kan handelen. Jean-Paul verzorgt een presentatie over dit innovatieve on-line platform. Hij demonstreert de werking van Marketindex en biedt de bezoekers volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Page 21: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Ron Wichgers " Systeemtraden met valuta"

1. Ron Wichgers van www.forestprofittrader.com geeft een mini-seminar. Tijdens dit dit mini-seminar gaat Ron in op de systemen die hij gebruikt voor het traden in valuta. maar ook op alle andere aspecten die voor succesvol traden van belang zijn. Denk hierbij aan moneymanagement, psychologie, orderuitvoering etc...

Page 22: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Ron Wichgers " Systeemtraden met valuta"

2. Wat ook belicht wordt zijn zaken als " margin of error", hoe beoordeel je een trading-systeem, waar moet je op letten als je gaat backtesten, Wat bepaalt de robuustheid van een strategie etc... Deelnemers aan dit mini seminar krijgen na afloop een maand gratis een abonnement op de signalen van de tradingsystemen.

Page 23: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Harm van Wijk " succesvol beleggen"1. Harm van Wijk, directeur van BeursBulletin, was eerder

verantwoordelijk voor het opzetten van de beleggingssites van SNS Bank en DFT.nl. Daarna werkte hij mee aan het opstarten van onder andere BinckBank en SNS FundCoach. Sinds enkele jaren schrijft hij als hoofdredacteur voor het grootste weekblad op basis van techni-sche analyse: www.BeursBulletin.nl en voor zijn beleggingssite www.beleggen.com. Tevens publiceert hij als Goeroe op www.DFT.nl en is dagelijks zijn visie te lezen op www.alex.nl.

Page 24: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Harm van Wijk " succesvol beleggen"2. Harm ontwikkelde een eigen systeem waarmee hij

de aandelenmarkt analyseert. Volgens Van Wijk is succesvol beleggen voor iedereen mogelijk, onder voorwaarde dat emoties worden vervangen door ratio. "De toekomst is niet te voorspellen, maar gelukkig hoeft dat niet wanneer men een beproefd systeem gebruikt", stelt hij. Tijdens zijn presentatie gunt Harm u een blik in de keuken en geeft hij zijn visie op de ontwikkelingen op de beurs.

Page 25: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Wijnand Groot "FIBO & ELLIOTT; ritme & ratio. Een kansrijk koppel"

• Introductie tekst over het beleggen met behulp van Elliott Wave principe volgt.

Page 26: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Roelof Foppen "Handelen op indices klok 24/24u met gegarandeerde stops"

1. De actieve belegger heeft de afgelopen periode uitstekende rendementen kunnen behalen. Voorwaarde is een stabiel en snel handels-platform met realtime koersen en natuurlijk een betrouwbare broker, die u ieder moment met raad en daad van dienst kan zijn. Het analyse- en handelsplatform ProStation van WH Selfinvest geeft u die unieke mogelijkheden.

Page 27: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Roelof Foppen "Handelen op indices klok 24/24u met gegarandeerde stops"

2. Belangrijk is om zowel long als short te gaan en te profiteren van zowel korte stijgingen ´bear market rallyes`, als short voor de snelle dalingen. CFD´s, Contracts for Difference geven ongekende moge-lijkheden om op aandelen, indices, grondstoffen en valuta met een lage inleg en minimaal risico te kunnen handelen. Tijdens de presentatie wordt het handels- en trading platform ProStation getoond.

Page 28: Hcc Beleggen Symposium April 2010

Einde programma HCC Beleggen Symposium

Tot zien in Culemborg op 10 april 2010