Hansaguides reizen Zomer 2015

of 11 /11
MEER DAN DE HELFT VAN ESTLAND IS BEDEKT MET BOSSEN op en top natuur ZOMER 2015

Embed Size (px)

description

Hansaguides is een reisagentschap in Estland opgericht door twee Vlamingen. In deze brochure vindt u ons aanbod voor reizen naar Estland voor de zomer van 2015.

Transcript of Hansaguides reizen Zomer 2015

 • MEER DAN DE HELFT VAN ESTLAND IS BEDEKT MET BOSSEN

  op en top natuur

  ZOMER 2015

 • EstlandEstland is n van de laatste onontdekte pareltjes van Europa en ligt in Noordoost Europa begrensd door Zweden, Finland, Letland en Rusland. Prachtige kustgebieden, uitgestrekte bossen, meer dan 1500 eilanden en uiteraard de prachtige Oude Stad van Tallinn zijn maar enkele van de bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. De euro is de munteenheid wat geld wisselen overbodig maakt.

  In deze brochure vindt u ons aanbod voor de zomer van 2015. We hebben vier reizen voor u uitgestippeld die we doorheen de zomer lopen en die elk de nadruk leggen op een bepaald aspect van Estland. Elke reis bevat heel veel natuur waar we door wandelen en bij twee van de reizen ook door fietsen.

  Meer informatie over wie wij zijn en waarom u met een gerust hart met ons op reis kunt vindt u op de achterkant van deze brochure en op onze website (www.hansaguides.be).De prijzen die u bij de reizen terugvindt zijn op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt 200 euro (250 euro voor de reis Ongerepte Estse natuurparken). Vluchten kunt u bij ons boeken voor een meerprijs van 250 euro heen en terug, of u kunt die uiteraard ook zelf boeken.

  Onze reizen zijn 7 tot 10 dagen lang en we helpen u graag uw verblijf te verlengen, bv met een korte oversteek naar Helsinki of een bezoek aan Sint-Petersburg of Letland.

  Wat het weer betreft kunnen we natuurlijk niets garanderen, maar gemiddeld gezien zijn de Estse zomers even warm, maar zonniger en droger dan de Belgische.

  Estland

  REPUBLIC OF ESTONIA

  Eesti Vabariik (Estonian)

  AREA:Total 45,227 km 2Water (%) 4.45%

  POPULATION2014 aprox. 1,315,819 ppl

  OFFICIAL LANGUAGES Estonian

  Recognised regional languages:

  Vro, Setu

 • Avontuurlijke wandelreis Tallinn & Estse Eilanden (7d/6n) Een avontuurlijke wandelreis doorheen Estland, boordevol unieke activiteiten. Het reisbegin focust zich op de prachtige natuur van het Soomaa nationaal park en de Estse eilanden, in het laatste deel ontdekken we de hoofdstad Tallinn. Geschikt voor iedere avontuurlijke wandelaar, die veenschoenwandelen en een sauna op de Baltische Zee niet uit de weg gaat. Gedurende gans de reis is er Nederlandstalige begeleiding!

  Talli

  nn

  Haapsalu

  Soomaa NP

  Muhu

  Visandi NP

  Ristna

  + Toeslag eenpersoonskamer: +200 + Voorschot: 20% van de reissom

  Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus

  VERTREK & PRIJS:Datum Prijs Deelnemers

  15/06-21/06 2015

  849 min 4 max 629/06-5/07 2015

  6/07-12/07 2015

  6 overnachtingen 3 x lunch & 5 x diner

  REISSCHEMA:Dag I: Soomaa nationaal parkOnze wandelreis start met een veenschoenwandeling in het Soomaa Nationaal park. Een professionele gids leert ons alles over de lokale fauna & flora. Na deze leuke inleidende activiteit wacht er ons een lekker avondmaal en een deugddoende sauna. Overnachten doen we in Soomaa.

  Dag II: Een avontuurlijke paardentocht en sauna op zeeMet de ferry varen we naar het eiland Muhu, waar we een 2 uur durende tocht met paarden(kar) langs de kustlijn maken. Via een landtong be- reiken we Kuressaare, de hoofdstad van Saaremaa. Na de middag bezoeken we het Vilsandi nationaal park waar we een wandeling maken en we later voor een unieke ervaring verwacht worden: een drijvende sauna op de Baltische Zee! Overnachten doen we op een landgoed in het Vilsandi Natio- naal park.

  Dag III: Vilsandi archipel, windmolens & een meteoorkraterNa het ontbijt wandelen we door het water naar het eiland Vilsandi. We worden opgehaald door een vrachtwagen en meegenomen naar een 200 jaar oude vuurtoren. We krijgen de tijd om te genieten van het uitzicht, om te zwemmen en om te luisteren naar de verhalen van de lokale gids. Eenmaal terug op het vasteland begeven we ons via de Kaali Metoorkrater en de windmolens van Angla naar de ferry, die ons overzet naar het eiland Hiiumaa. Avondmaal en overnachting op het schiereiland Kassari.

  [email protected]

  Hansaguides

  Booking:

 • 1 23 4

  _ R _ _ _ _ _ n _ _ _ _ _ _ _ _

  v_ _ _ _ _

  _ _ _U _ _ _

  _ A _ _ _ _ _ _ _ _ H _ _

  _ _ _U

  Estse Eilanden: Naissaar Prangli Ruhnu Saaremaa Vormsi Kihnu Hiiumaa

  1) Vilsandi vuurtoren op het eiland Saaremaa. 2) Tijdens midzomernacht wordt er traditioneel een groot vuur aangestoken! 3) De middeleeuwse Oude Stad van Tallinn. 4) Een wandelpad doorheen het moeraslandschap van het nationaal park Soomaa.

  Dag IV: Ongerept HiiumaaHet grootste deel van het eiland is bezaaid met venen, moerassen, verwil- derde weiden, jeneverbessen en dennen. In de voormiddag brengen we per fiets een bezoek aan de Sre landtong, Suuremisa, een wolfabriek en de kapel van Kassari. Via de hoofdstad Krdla komen we voorbij een kruisenheuvel en de vuurtoren van Kpu, om uiteindelijk in het meest westelijke punt van het eiland te overnachten in een gezellig vakantiehuis nabij de vuurtoren van Ristna en een oude Sovjet legerbasis.

  Dag V: Terug naar Tallinn via Noord-Estse kliffens Middags nemen we de ferry naar het vasteland om vervolgens via de Noord-Estse kliffen Tallinn te bereiken. Alvorens we daar aankomen, verk- ennen we Haapsalu, waar we via de kustpromenade een bezoek brengen aan een Afrikaans strand, het bisschoppelijk kasteel en de Tsjaikovskibank. Onderweg houden we ook nog even halt bij de watervallen van Keila-Joa. Eenmaal in Tallinn, volgt er een inleidende tocht doorheen de Oude Stad. s Avonds gaan we uit eten in een zeer degelijk Ests restaurant.

  Dag VI: De Hanzestad TallinnVandaag verkennen we een aantal districten van Tallinn. Het Sovjet-nalatenschap in Phja-Tallinn (Noord-Tallinn), het houtenhuizendistrict Kalamaja, het hippe Telliskivi, de uitgestrekte parken van Kadriorg (Vallei van St. Catherine), de Olympische haven Pirita en het bruisende zakendistrict in Kesklinn (Middenstad). Dag VII: Ngemist, EstlandNa een welverdiende nacht en een heerlijk ontbijt, is er vrije tijd voorzien om rond te wandelen in de stad. Je kan ervoor kiezen om het Ests kunst- museum KUMU, het Maritiem museum, de televisietoren te bezoeken of naar n van de vele winkels te gaan om een cadeautje te kopen voor familie, vrienden, ...

 • De kusten van de Finse Golf (8d,7n)De kusten van Estland zijn erg divers met kliffen nabij Tallinn, uitgestrekte zandstranden in het Noordwesten, een eindeloze aaneenschakeling van baaien in het Nationaal Park Lahemaa en kustweides in het Nationaal Park Matsalu. We ontdekken elk type en zoeken ook naar de lokale touch en ongewone tradities.

  Tallinn Rakvere

  Lahemaa NP

  PadiseNva

  Haapsalu

  Kihnu

  Viljandi

  Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus

  7 overnachtingen 6 x lunch & 1 x diner

  VERTREK & PRIJS:Datum Prijs Deelnemers

  13/07-20/07 2015 799

  min 4 max 6

  21/07-28/07 2015

  + Toeslag eenpersoonskamer: +200 + Voorschot: 20% van de reissom

  [email protected]

  Hansaguides

  Booking:

  REISSCHEMA:Dag I-II: Tallinn, kliffen en zingend zandstrandDe dag van aankomst nodigen de kasseien van de Oude Stad u uit om een stapje in de Middeleeuwen te zetten. Na uit die droom ontwaakt te zijn vertrekken we de volgende dag richting het Westen waar de kliffen van Tabasalu en Trisalu al snel de nodige vergezichten verschaffen. We stoppen even bij de romantische waterval van Keila-Joa en de runes van Padise om uiteindelijk in Nva een langere wandeling te maken langs het ongerepte strand. Als je goed luistert, kan je hier het zand horen zingen.

  Dag III-IV: Een stukje Zweden in Estland en UNESCO werelderfgoed op Kihnu We worden wakker in Noarootsi, een afgelegen stukje land dat voor lange tijd bewoond werd door Zweden voor ze door de Sovjets verjaagd werden. Het nalatenschap is nog steeds duidelijk aanwezig en we fietsen door het mooie landschap dat de Zweden wellicht naar Estland bracht. We rijden met de minibus verder naar Haapsalu en het Nationaal Park Matsalu waar we kennismaken met gemporteerde Schotse koeien die hier de kustweide onderhouden. s Avonds maken we een typisch Ests kampvuur bij de boerderij waar we overnachten. De volgende dag gaat het met een bootje naar het kleine eiland Kihnu, waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben. Oude vrouwtjes sjezen er op 40 jaar oude motoren rond. UNESCO vond het ook de moeite en plaatste het op de lijst van cultureel werelderfgoed.

 • 1) Idyllische kust van Noord-Estland, nabij Lahemaa.2) Strand in Noord-West Estland.3) Veenge-bied in centraal Estland.4) Zonsondergang boven de Finse Golf.

  1 23 4

  Dag 5: Een ommetje door het binnenland: Moeras, rooksauna en zelf zeep makenDe komende twee dagen snijden we Estland doormidden en rijden we van de Zuidwestkust naar de Noordoostkust. Dat brengt ons naar het Nationaal Park Soomaa, waar we een wandeling door veengebied maken en opwarmen in een rooksauna. Goed uitgezweet maken we in het stadje Viljandi onze eigen zeep en gaan we in dit cultureel stadje op zoek naar muziek. Dag 6: Sprongetje naar de middeleeuwen en baaien van LahemaaOm van Viljandi naar de Noordoostkust te rijden, moeten we door Rakvere. We bezoeken het kasteel dat ons doet teruggaan naar een tijd van ridders en jonkvrouwen en nuttigen een stevige middeleeuwse lunch zodat we goed voorbereid zijn op een wandeling in het Nationaal Park Lahemaa. Daarna gaan we even aan het strand van Vsu lui wezen, alvorens in te checken in onze kamer in het landgoed van Sagadi.

  Dag 7-8: De terugtocht naar Tallinn via een museum, een moeras en een watervalWe verkennen het Nationaal Park Lahemaa verder met een bezoek aan het kapiteinsdorpje Ksmu en een wandeling langsheen de kustlijn. Op terugweg naar Tallinn wandelen we door het Viru moeras en stoppen we ook bij de waterval van Jagala. Aangekomen in Tallinn is er s avonds en de volgende dag tot het vertrek van de terugvlucht tijd om afscheid te nemen van de Finse Golf en zijn prachtige kustlijn. Met mooie herinneringen in het achterhoofd kijk je terug op een prachtige vakantie en vlieg je terug naar het heimat.

 • Parel op de grens van Europa (7d,6n)Een reis met focus op natuur die de verschillende facetten van Estland accentueert. We verblijven in een verzorgde b&b temidden de natuur, maar ook in een luxueus kuuroord aan zee. We wandelen doorheen de mooiste natuurlijke landschappen, maar dalen ook af in een oude mijn. We zien veel Europa, maar ook de verschillen tussen culturen op de grens van Europa. Een zeer gevarieerde reis met voor elk wat wils!

  Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus

  Tallin

  nLah

  emaa N

  P Narva

  Kauksi

  Krve

  maa

  VERTREK & PRIJS:Datum Prijs Deelnemers

  15/06-21/06 2015

  699 min 4max 628/07-03/08 2015

  03/08-09/08 2015

  6 overnachtingen 4 x lunch & 2 x diner

  + Toeslag eenpersoonskamer: +200 + Voorschot: 20% van de reissom

  [email protected]

  Hansaguides

  Booking:

  REISSCHEMA:Dag 1-2: Tallinn en glooiende landschappen in KrvemaaNa de eerste dag kennisgemaakt te hebben met de middeleeuwse stad Tallinn trekken we de tweede dag onze wandelschoenen al aan voor een wandeling doorheen het glooiende landschap van Krvemaa met zijn meren en vergezichten. Langs n van die meertjes blazen we uit en kijken we wat voor lekkers er in de picknickmand van de gids te vinden is. s Avonds slaan we een babbeltje met de uitbaters van de gezellige B&B waar we verblijven en ontdekken we hoe de Esten leven en hoe de letters , , en precies uitgesproken worden.

  Dag 3: Doe-het-zelf mand, orthodox nonnenklooster en de grens van EuropaWe beginnen de dag met een stevige rit doorheen de dichtbeboste regio in Oost-Estland die ons naar een traditionele houtbewerker brengen. We maken er onze eigen houten mand en zetten onze tocht verder via het Peipsi meer en het nonnenklooster in Puhkitsa naar Narva, de grensstad tussen Estland en Rusland. We overnachten in een kuuroord even verderop aan de kust van de Finse golf.

  Dag 4: De hoogste terril, verlaten mijn en land van baaienNa de batterijen in het kuuroord opgeladen te hebben dalen we af van de hoogste kliffen in Estland. In fel contrast met die natuurpracht staat het industrile karakter van Oost-Estland. We beklimmen de hoogste mijnterril in de regio en dalen af in n van de oude mijnen. We eten een kompel- lunch om de dag uiteindelijk af te sluiten in het Nationaal Park Lahemaa of land van baaien.

 • Een Haabjas is een typisch Estse kano die uit n boomstam is gemaakt. Ze werden gebruikt om zich tijdens de overstromingen tijdens het smelt- seizoen te kunnen verplaatsen.

  Interessant: De juiste vorm wordt verkregen door de uitgeholde boomstammen in vuur te leggen!

  Verbind de puntjes en je vind een sauna!

  1) Het kasteel op de grens van Europa in Narva. 2) Typisch landschap in Krvemaa. 3) Een vos op een traditioneel dak. 4) Handgemaakt houten keukengerei.

  1 23 4

  Dag 5-6: Het Nationaal Park en de terugkeer naar de bewoonde wereldIn Lahemaa verblijven we twee nachten in het landgoed van Sagadi wat ons voldoende tijd geeft om het Nationaal Park te verkennen. Zowel moe- rassen, wouden als kustgebieden komen aan bod. De zesde dag bereiken we de bewoonde wereld terug. Via het stadje Rakvere, waar we het kasteel bezoeken, rijden we Tallinnwaarts waar we wellicht weer even moeten wen- nen aan al die mensen rondom ons.

  Dag 7: Het onvermijdelijke afscheidNa een hopelijk onvergetelijke vakantie is het tijd om afscheid te nemen van Eesti en met longen vol gezonde lucht terug naar het thuisland te keren. Tot het vertrek van de vlucht is er nog tijd om de vakantie te vereeuwigen met een souvenirtje uit de Oude Stad van Tallinn.

 • Wandelreis - De ongerepte Estse natuurparken (10d/9n)Estland is een wandelparadijs! Een dunbevolkt gebied met prachtige, ongerepte natuur. We wandelen doorheen diverse Estse natuurlandschappen, zoals het baaienlandschap van Lahemaa, het rivierenland van Alam Pedja, de heuvels rondom Haanja en de veenlandschappen in het Soomaa nationaal park. Als laatste ontdekken we de Hanzestad Tallinn. Geschikt voor iedereen die graag -al wandelend- een onbekend, exotisch & ongerept land wil ontdekken.

  VERTREK & PRIJS:Datum Prijs Deelnemers

  14/08-23/08 2015

  1300

  min 4 - max 6

  21/08-30/08 2015 min 8 - max 12

  04/09-13/09 2015 min 4 - max 6

  9 overnachtingen 5 x lunch & 6 x diner

  Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus

  Tallin

  n

  Rakvere

  Tartu

  Ruge

  Viljandi

  Soom

  aa N

  P

  Prnu

  Lahemaa NP

  + Toeslag eenpersoonskamer: +250 + Voorschot: 20% van de reissom.

  [email protected]

  Hansaguides

  Booking:

  REISSCHEMA:Dag 1-2: Lahemaa: oerbossen, baaien & landhuizenDe eerste twee dagen ontdekken we het Nationaal Park Lahemaa (baaienland). We verkennen er een uniek veenlandschap en de pittoreske vissersdorpjes Altja en Ksmu. In Ouandu gaan we op zoek naar sporen van wilde dieren en daarna brengen we een bezoek aan een authentieke herberg. Behalve prachtige natuur staan ook de kroonjuwelen van het park op het programma: de landhuizen van Sagadi, Vihula en Palmse, waar we een rondleiding krijgen! We overnachten in n van de landhuizen, te midden van alle natuurpracht.

  Dag 3-4: Een rivierenlandschap & de universiteitsstad TartuOp onze weg naar Zuid-Estland bezoeken we de burcht van Rakvere en spenderen we een namiddag in het rivierenlandschap Alam Pedja, waar we op vele plaatsen sporen zien van everzwijnen en bevers. Die avond en de volgende dag richten we al onze pijlen op Tartu, de tweede grootste stad van Estland.De Hanzestad wordt vooral gekenmerkt door de Emajgi rivier en de groots- te, oudste universiteit van het land. We overnachten 2 keer in Tartu.

  Dag 5-6: Het magisch glooiende Zuid-EstlandDeze dagen vertoeven we in het zuiden van Estland, dat wordt gekenmerkt door zijn mooie, heuvelachtige landschap. De eerste dag verkennen we er de charmante dorpjes Ruge & Haanja en wandelen we langs meren, meanderende rivieren en doorheen een bijzondere mini-canyon. s Avonds staat er een traditionele sauna en een muzikale verrassing op het programma. De volgende dag maken we een 13km lange tocht rondom het Phajarve meer en bezoeken we het aangenaam, rustig en provinciaal aandoend stadje Viljandi. We overnachten in Ruge & Soomaa.

 • 1) Het Vihula landhuis in het nationaal park Lahemaa. 2) Het stadhuisplein van de Hanzestad Tallinn! 3) Veenschoenwandelen in het nationaal park Soomaa. 4) Het hoofdgebouw van de uni-versiteit van Tartu.

  1 23 4

  Dag 7-8: Venen, beren en bessen in het Soomaa nationaal parkMet het ontbijt achter de kiezen worden we verwacht voor een dagtrip doorheen het ongerepte veenlandschap van Soomaa. De dag staat in het teken van kanovaren, wandelen en onze eigen planten en bessen ver- zamelen voor de avondmaaltijd die we samen met locals klaarmaken. Met wat geluk zien we bevers, eekhoorns, elanden, lynxen of bruine be- ren. Na onze dagtrip wacht er ons een deugddoende sauna. De ochtend erna bezoeken we kort Prnu de zomerhoofdstad van Estland waar- na we ons verplaatsen naar de hoofdstad Tallinn waar we de Oude Stad ontdekken en jullie zoveel mogelijk de atmosfeer van het middeleeuwse en hedendaagse Tallinn trachten mee te geven. We overnachten in Soomaa & Tallinn.

  Dag 9-10: Tallinn, Oud & NieuwDe voorlaatste dag gaan we samen op ontdekkingstocht doorheen een aantal districten van Tallinn. We bezoeken het Sovjet-nalatenschap in Phja-Tallinn, het houtenhuizendistrict Kalamaja, de Olympische ha- ven Pirita en de uitgestrekte parken van Kadriorg. Daarnaast rijden we langs de Teletorn en de Zangfestivalgronden. s Avonds dineren we in een verborgen parel onder de restaurants in de Oude Stad. Na een welverdiende nacht en een heerlijk ontbijt, is er vrije tijd voorzien om in de stad rond te wandelen en een cadeautje te kopen voor familie en vrienden vooraleer naar huis te vertrekken.

 • AESTII TRAVEL OH.R.nummer: 12086768Geregistreerd reisagent- schap: TRE000713

  Nmme tee 54-613418 TallinnEstland

  Hansaguides is een merknaam van reisagentschap Aestii Travel O. Hieronder vindt u al onze relevante bedrijfsgegevens:

  [email protected]

  Tel: 0478 29 51 96

  Hansaguides is een geregistreerd reisbureau opgericht door Koen en Wout, twee Vlamingen die in Estland wonen. Ons doel is om via kwalitatief hoogstaande reizen het land Estland voor te stellen aan bezoekers uit de Lage Landen. De schoonheid van het land blijft ons verrassen en we willen de unieke Estlandervaring graag met u delen.

  Omdat al onze reizen begeleid worden door een Vlaamse gids, kan hij net die zaken laten zien die voor ons Belgen of Nederlanders het grootste waw-gevoel oproepen. Ook als er gepraat wordt over cultuur en het dagelijkse leven, kan de gids dat brengen vanuit een Vlaams perspectief. Dat maakt de reis nog waardevoller.

  De reizen zijn tot in de puntjes verzorgd en samengesteld op basis van een jarenlange zoektocht naar de meest unieke en interessante locaties in Estland. Het is onze grootste wens dat u met vele mooie herinneringen huiswaarts keert en middelmatige reizen zijn daarom niet genoeg voor ons.

  We kijken er heel erg naar uit om u als onze gast in Estland te mogen verwelkomen!

  Met vriendelijke groet,

  Wout Verlinden & Koen Dossche