Handout cityeventslive

of 9 /9
CityEvents–sharing experiences. Het eersteco- creating platform voorstedenen evenementenbureau in heel Nederland!

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Handout cityeventslive

  • 1. CityEvents sharing experiences. Het eerste co-creating platform voor steden en evenementenbureau in heel Nederland!
  • 2. Under embargo We vertrouwen erop dat alle participanten juist met de volgende informatie omgaan. Er mag geen informatie worden verstrekt aan derden of iets met deze inhoud worden gedaan.
  • 3. |Concept De website van CityEvents.nl moet anders worden dan de andere uitje en event websites. De site moet daadwerkelijk een ander gezicht geven aan de deelnemers. Co-creation, delen, inspiratie dat zijn de sleutel woorden. Naast dat de partners samen met elkaar meer gaan delen en ontwikkelen is voor de doelgroep het ook van belang om het gevoel te hebben dat er iets nieuws is. CityEvents sharing experiences draait om het delen van belevingen om te komen tot het beste groepsevent passend bij de klant in de stad/ omgeving die hij / zij hij heeft genspireerd. We introduceren sharepoints. Een mix tussen Pinterest en Groupon functionaliteit. Waarbij de gebruiker naast zijn eigen ideen juist ook de aangedragen sharepoints kan pinnen en delen met de achterban, hoe meer er wordt gedeeld hoe groter het bereik van CityEvents. Gebruikers worden ook opgeroepen om hun tips in de vorm van een sharepoint te delen, als ze deze ook dan doorsturen of een van de andere gebruikers likes krijgen worden deze shares gehonoreerd met extra punten (evt in een latere fase). Alles wordt uiteraard deelbaar via de diverse social media #CityEventsNL Iedere participant heeft een eigen stad en alleen recht voor die stad. Je bent je concurrent daarmee dus altijd een streepje voor. Unieke mogelijkheid om partners platform te bieden om ook hun aanbiedingen op de website te zetten. (Hotels, restaurants, etc) Dit zijn de zogenoemde deals.
  • 4. |Voordelen CityEvents Co creatie met andere evenementenbureaus Zelfsturende organisatie Geen commissie dus transparante structuur. Klant komt direct bij jou uit! Mogelijkheid voor platform leveranciers (aanbiedingen) Mogelijkheid voor het plaatsen van reviews bij arrangementen Mogelijkheid voor het aanmaken van sharepoints Social Media volledig geintegreerd in de websites. Eerste platform voor evenementen met zoveel social media mogelijkheden!
  • 5. |Mediapartner CityEvents Sjoerd Weikamp (hoofdredacteur Eventbranche) zal op het volgende participantenoverleg (9 of 10 mei) aanwezig zijn om gezamenlijk de laatste details in te vullen. We kunnen jullie wel alvast in grote lijnen aangeven hoe het format er uit gaat zien: Vanaf week 20 zal Sjoerd iedere week een van de steden bezoeken. Uiteraard zijn de participanten de gastheer/vrouw voor Sjoerd. Nadrukkelijk verzoek (en tegelijkertijd advies) is om de stad bij dit bezoek te betrekken in de persoon van een City Marketeer oid. Sjoerd zal iedere stad beoordelen aan de hand van een aantal, voor bedrijfsuitjes relevante, criteria. Deze beoordeling zal de week na het bezoek samen met de nodige fotos, filmpjes etc. in de online nieuwsbrief van Eventbranche verschijnen. In ieder hardcopy magazine van Eventbranche zal vanaf juni een overzichtelijk artikel verschijnen met daarin de beoordelingen van de bezochte steden. Planning is dat Sjoerd eind september de laatste stad bezoekt. Vervolgens verschijnt in de TrendGuide van oktober een uitgebreid verslag van alle bezoeken inclusief beoordelingen. De stad met de hoogste eindbeoordeling wordt Bedrijfsuitjesstad van het Jaar en krijgt een special aangeboden in het laatste Eventbranche magazine van het jaar.
  • 6. |Flowchart-website 6
  • 7. |Kern definities Sharepoints: Sharepoints zijn de zogenoemde tips/ideeen die de consument kan delen op de website. Dus heb je lekker gegeten bij een goed restaurantje in je favoriete stad. Dan kan je dat delen met de CityEvents communicatie. Ook de deals en experiences kunnen gedeeld worden door middel van een sharepoint. Freevent: Dit zijn de freevents die georganiseerd worden per stad. Iedere maand is er een andere stad aan de beurt om een inspiratiedag voor zijn of haar klanten te organiseren. Deals: De deals zijn de aanbiedingen die op de citypagina gezet kunnen worden. Er zijn er 3 per stad. Het evenementenbureau bepaalt zelf welke aanbiedingen hij hier op zet en gaat deze ook zelf ontwikkelen met zijn of haar toeleveranciers. Experiences : Dit zijn de arrangementen die ieder evenementenbureau erop zet. 5 arrangementen/bedrijfsuitjes per stad! Dit om de keuze voor de klant zo simpel mogelijk te maken en ze geadviseerd worden door de stadsspecialisten. (jullie dus!)
  • 8. |CityEvents in de persLancering uniek cocreatie platform CityEvents.nlIn een tijd waarin het een steeds groter wordende uitdaging is om zakelijk overeind te blijven, is het juist belangrijk om bestaandepartnerships te koesteren en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Door ideen, informatie, relaties en budgetten met elkaar tedelen worden zaken mogelijk die tot voor kort onmogelijk werden geacht. Deze cocreating gedachte is het vertrekpunt voorCityEvents.nl, een online cocreatie platform voor lokale evenementenbureaus.DoelstellingMet elkaar een front vormen om enerzijds een groter bereik te creren en anderzijds elkaar aan te vullen op basis van werkgebied,product en overige expertise. Het concept CityEvents.nl is gebaseerd op het gedachtegoed zo klein zijn als het moet en zo groot zijnals je wilt. Door salesforce en gerelateerde budgetten bij elkaar te leggen ontstaat er een slagkracht waarmee CityEvents.nl eenprominente positie binnen de evenementenbranche verwacht in te nemen.PropositieOp CityEvents.nl vindt de klant het leukste en meest actuele aanbod van iedere stad in Nederland. Het aanbod wordt aangeleverd enuitgevoerd door de beste lokale experts. Zij weten als geen ander wat er in hun stad speelt. Daarnaast zijn er op CityEvents.nl iederedag acties en aanbiedingen te vinden van lokale leveranciers, zodat de site ook relevant is voor degene die zelfstandig een uitje wilorganiseren.ParticipantenCityEvents.nl is een initiatief van enkele gerenommeerde evenementenbureaus. Ieder bureau participeert met zijn eigen stad.Inmiddels zijn meer dan de helft van de 36 beoogde steden vergeven.
  • 9. Voor meer informatie:Neem contact op met Jamie Koers van CityEvents via 020 - 52 44 316 of [email protected]