Handleiding Google Earth - Web viewHandleiding Google Earth. Alles wat je moet weten voor deze...

of 5/5
HANDLEIDING GOOGLE EARTH Alles wat je moet weten voor deze opdracht over Google Earth. Manon Scholte en Jurriën ten Hoeve
 • date post

  01-Feb-2018
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Handleiding Google Earth - Web viewHandleiding Google Earth. Alles wat je moet weten voor deze...

Handleiding Google Earth

1.1: basisknoppen

In Google Earth staan centraal rechtsboven in je scherm een rijtje knoppen met pijlen. Deze zijn heel belangrijk om mee te kunnen werken.

We beginnen bij de knop helemaal bovenaan met de N. Dit is de noordpijl, hij wijst altijd naar het noorden. Het is handig om deze pijl ook op het noorden te houden. Deze N verschuift namelijk erg vaak als je verplaatst in Google Earth.

In afbeelding 1 staat beschreven hoe je de N pijl weer goed kan zetten.

Afbeelding 1: noordpijl in Google Earth

In afbeelding 1 zie je ook een verticaal balkje met een min en een plus. Hiermee kun je in en uitzoomen. Dit kan ook door je scroll balk te rollen naar beneden of naar boven.

1.2: Zoeken in Google Earth

Afbeelding 2: zoeken in Google Earth

Je kan naar plaatsen zoeken in Google Earth door middel van de zoekbalk zoals afgebeeld in afbeelding 2. Hier kun je namen van plaatsen, zeen, stadions en cordinaten typen.

1.3: hoogte aflezen in Google Earth

Afbeelding 3: Hoogte aflezen

Je kan in Google Earth rechts onderin (onder de basisknoppen) de ooghoogte aflezen. Dit is de hoogte waarop je boven de aarde zweeft.

2. Grenzen en labels

In het linker menu van Google Earth zie je allemaal vakjes met ofzonder vinkjes.

Deze kun je aan en uitzetten en dan gebeuren er dingen met je kaart. Bij de plusjes kun je onderwerpen uitklappen, dan heb je meer opties die Google Earth je kan laten zien.

Afbeelding 4: Grenzen en labels

Dit kan je alleen maar ontdekken door erop te klikken en het aan te vinken.

2.1: terug in de tijd met Google Earth

Voor deze opdracht moet je ook vaak terug in de tijd. Op afbeelding 4 zie je welk knopje je moet aanklikken om dit te vinden.

Afbeelding 5: tijdsbalk oproepen

Er komt dan een balkje te staan met welke jaartallen, als je een jaartal selecteert dan krijg je de kaarten van de dag die je hebt geselecteerd.

2.2: plaat markering toevoegen

In het rode cirkeltje zie je een soort punaise. Als je hierop klikt krijg je een punaise voor een plaatsbepaling op je kaart. Deze kun je naar jou plaats slepen en hier staat hij dan vast. Je kunt het je eigen naam geven.

Afbeelding 6: Plaatsmarkering toevoegen