Handbalquiz

31
Voeg hier het logo in OPDR 1 Hoofdmenu Speelveld Het team Doelpunt Gedrag B Inworp Vrije worp Penalty Einde Bart verheyen 2 - 2 LO-BR Onderwerp: spelregels van handbal Wat leer je ? Theorie (spelregels) Toepassingen (situaties) Wat moet je weten/kunnen? Spelregels kennen Spelregels toepassen OPDR 1 OPDR 2 Einde De les De test

description

handbal quiz

Transcript of Handbalquiz

• 1. Voeg hier het logo inLO-BRBart verheyen Onderwerp: spelregels van handbal Wat leer je ? Theorie (spelregels) Toepassingen (situaties) Wat moet je weten/kunnen? Spelregels kennen Spelregels toepassen De les De test 2 -2-

2. Voeg hier het logo inLO-BRDe belangrijkste spelregels van het handbal Bart verheyen Wat ga je nu doen? Alle spelregels overlopen en begrijpen zelf de spelregels studeren zodat je daarna detest kan afleggen OPGELET !!! Je moet eerst de theorie begrijpen eer je dezekan toepassen. 3 -3- 3. Voeg hier het logo inLO-BRHet team Bart verheyen 2 teams 6 veldspelers + 1 keeper(per team) linkerflank rechterflank linkeropbouwer rechteropbouwer pivot spelverdeler 4 -4- 4. Voeg hier het logo inLO-BRHet doelpunt Bart verheyen bal moet volledig over de doellijn zijn de bal moet zich voor het eindsignaal over de doellijn begeven5 -5- 5. Voeg hier het logo inLO-BRDe beginworpBart verheyen Begin worp in het begin van de wedstrijd en na elk geldig doelpunt medespelers moeten allemaal achter de middenlijn blijven na fluitsignaal van scheidsrechter kan het spel hervat worden 6 -6- 6. Voeg hier het logo inLO-BR Gedrag ten opzichte van medespelerBart verheyen Goede verdedigingstechnieken: De straffen voor spelersHandbal is een agressieve contactsport- Gele kaart - 2 minuten: je team speelt dan 2 Techniek in verdediging : minuten met man minder, zelf mag je handen omhoog er weer op na 2 minuten contact maken:- Rode kaart: je team speelt dan 2 minuten met man minder, zelf mag je een hand op de werpschouderniet meer meespelen. een hand op de heup - gevolg van: 3x 2minuten Wat NIET mag: UITERST GEVAARLIJK !!! - gevolg van zware fout =rechtstreeks rood Bal uit de handen trekken: vrije worp klemmen van de tegenstander: vrije worp aan de arm trekken: penalty + 2 minuten tijdstraf of rode kaart duwen in de rug: penalty + 2 minuten tijdstraf of rode kaart7 -7- 7. Voeg hier het logo inLO-BRMogelijke fouten met balBart verheyen Mogelijke fouten die zicht kunnen voordoen tijdens het handbalspel bal 3 seconden vasthouden vrije worp voor tegenstander bal met het onderbeen (voet) raken, tenzij de tegenstander de bal er metopzet tegen gooit vrije worp voor tegenstander meer als 3 passen lopen met bal in hand vrije worp voor tegenstander dubbeldribbel: dribbel bal vastnemen dribbel vrije worp voortegenstander scheppen van de bal: met de hand onder de bal vertrekken om tedribbelen vrije worp voor tegenstander 8 -8- 8. Voeg hier het logo inLO-BRDe inworpBart verheyen 1 voet op de zijlijn dit kan met 1 voet binnen het terrein , ofwel met 1 voet buiten het terrein tegenstander staat op minstens 3m er mag gescoord worden met de inworp !!9 -9- 9. Voeg hier het logo inLO-BRDe vrije worpBart verheyen de vrije worp wordt buiten de vrijeworplijn (9m) gezet minstens 3m afstand van de tegenpartij er gaat geen fluitsignaal aan vooraf al je medespelers moeten buiten de vrijeworplijn de(9m lijn) zijn men kan de bal afspelen aan mede speler of shotten opdoel. 10- 10 - 10. Voeg hier het logo inLO-BROefeningengedeelteBart verheyen Wat gaan jullie nu doen? de test maken indien je een vraag niet weet kan je steeds terug keren naar de theorieSTART 12- 12 - 11. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 1Bart verheyenHoeveel spelers mogen zich op het terrein begeven tijdens de wedstrijd?a. 10b. 8c. 7d. 12 13- 13 - 12. Proficiat, nu blijvendoorgaan! Naar de volgende vraag 13. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 2 Bart verheyenEen speler staat met beide voeten buiten het veld bij een inworp . a. Correcte inworp b. Foutieve inworp 15 - 15 - 14. Voeg hier het logo inLO-BR Bart verheyen Dat heb je goed gezien!Naar de volgende vraag 16- 16 - 15. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 3 Bart verheyenEen doelman begeeft zich met de bal in de hand buiten zijn doelgebied ( 6m). a. gewoon verder spelenb. Vrijworp voor de andere ploeg17- 17 - 16. Voeg hier het logo inLO-BR Bart verheyenInderdaad dat was hetgoede antwoord.. Naar de volgende vraag 18- 18 - 17. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 4 Bart verheyenEen speler gooit bij de beginworp van de wedstrijd de bal rechtstreeks in het doel van de tegenpartij. Is het een geldig doelpunt?a. Doelpunt b. Doelpunt telt dubbel c. Hernemen beginworp19- 19 - 18. Voeg hier het logo inLO-BRBart verheyen Proficiat, u heeftgescoord! Terug naar de beginworp20- 20 - 19. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 5 Bart verheyenDe bal rolt in de cirkel , een speler van de verdedigende ploeg slaat de rollende bal weg. Wat gebeurt er?a. Er gebeurt niets b. Bal voor tegenpartij c. Penalty21- 21 - 20. Voeg hier het logo inLO-BR Bart verheyen Proficiat, dat was eenmooi doelpunt!Keer terug naar het middelpunt om het spel te hervatten 22- 22 - 21. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 6Bart verheyenEen verdediger maakt contact met de verdediger in het doelgebied. a. Er wordt verder gespeeld b. Penalty voor de aanvallende ploeg 23- 23 - 22. Voeg hier het logo inLO-BR Bart verheyenProficiat !! dat is het goede antwoord!Naar de volgende vraag 24- 24 - 23. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 7Bart verheyenWat gebeurt er als een speler voor de derde keer een 2-minuten tijdstraf krijgt? a. 2 minuten uitsluitingb. Gele kaart c. Rode kaart 25- 25 - 24. Voeg hier het logo inLO-BRBart verheyen Proficiat, het publiek word gek van je..Keer terug in verdediging 26- 26 - 25. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 8 Bart verheyen Wanneer worden foutieve opstellingen van de tegenstanders bij worpen niet gecorrigeerd? a. Nooit b. Bij een 7m-worp c. Als de uitvoerende ploeg hier geennadeel aan ondervind27- 27 - 26. Voeg hier het logo inLO-BRBart verheyen Proficiat, subliem doelpunt!Volgende vraag28- 28 - 27. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 9 Bart verheyenDe pivot word bruut naar achter getrokken aan de werparm. (gevaarlijk spel)Wat gebeurd er? a. Er wordt verder gespeeld b. Penalty + diskwalificatie van verdedigerc. Penalty29- 29 - 28. Voeg hier het logo inLO-BRBart verheyen Bingo !Op naar de volgende30- 30 - 29. Voeg hier het logo inLO-BRVraag 10Bart verheyen Ben je klaar om naar de kleedkamer te vertrekken? Ja Nee 31- 31 - 30. Voeg hier het logo inLO-BR Bart verheyen Goed gedaan! Je hebt een applaus verdient Theorie hervatten Doe de test nogeens- Einde - 32- 32 - 31. Voeg hier het logo inLO-BR Bart verheyenJammer dat was op depaal !pak de bal enwerp opnieuw Probeer nog eens! 33- 33 -